Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει


Recommended Posts

Ψάχνοντας έπεσα σε αυτο... Μια αρκετά καλή επεξήγηση στα ελληνικά για το τι συμβαίνει στο εντερο μας για όσους εχουν αδυναμία στα Αγγλικα...

 

http://diodos.info/mag/modules/tinycontent/index.php?id=299

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακομα κ στην δικη μας γεννια δεν υπήρχαν τόσο έντονα αυτα τα πραγματα... Τώρα ειναι πολυ συχνό φαινόμενο οι αλλεργιες ( ή ψευδοαλλεργιες) κλπ στα μωρακια...

 

Η Campbell στο βιβλίο της αναφέρει ότι οι δύο βασικοί "ένοχοι" για τα εντερικά προβλήματα είναι η πρωτεϊνη του γάλακτος (η καζεϊνη δηλαδή) και η πρωτεϊνη των σιτηρών, η γλουτένη.

 

Οι γιαγιάδες μας, τουλάχιστον όσες έζησαν σε χωριά, έπαιρναν φρέσκο το γάλα κατευθείαν από τα ζώα τους και είτε το κατανάλωναν ωμό, είτε το χρησιμοποιούσανε για την παρασκευή γαλακτοκομικών ή το πολύ να το βράζανε ελαφρώς.

Δεν το παστεριώνανε και δεν το ομογενοποιούσανε!

Και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι καταστροφικές για τη δομή των πρωτεϊνων του γάλακτος.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα συστείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο της Nina Planck "Real Food" στο οποίο περιγράφει πως καταλήξαμε να παστεριώνουμε και να ομογενοποιούμε το γάλα μας, θα μείνετε έκπληκτες όπως έμεινα κι εγώ!

[Άσχετο αλλά και το άλλο βιβλίο της "Real Food for Mother & Baby" είναι εξαιρετικό, και τα δύο βιβλία ακολουθούνε σε μεγάλο βαθμό το μοντέλο διατροφής που προτείνει η Campbell]

 

Επίσης οι ποικιλίες του σιταριού που χρησιμοποιούσανε παλαιότερα είχανε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη από τη σημερινή ποικιλία του σιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως.

Και φυσικά οι γιαγιάδες μας δεν έφτιαχναν ψωμί με μαγιά, αλλά με φυσικό προζύμι.

Αν το ψώμί φτιαχθεί με παραδοσιακό τρόπο και αφεθεί να ζυμωθεί αρκετά τότε η γλουτένη του σιταριού διασπάται και γίνεται εύπεπτο, ακόμη και γι' αυτούς που πάσχουνε από celiac disease!

Can Celiacs Eat True Sourdough Bread?

 

Τα παραπάνω, σε συνδιασμό με όλα αυτά που αναφέρατε (βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, φάρμακα, αντισυλληπτικά, εμβόλια κτλ) συνέβαλαν στα εντερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα, και τα οποία ίσως έγιναν πιο έντονα στα παιδιά μας που είναι η τρίτη "προβληματική" γενιά στη σειρά.

Και δεν εξαιρώ τις μαμάδες μας, τουλάχιστον αυτές που μεγάλωσαν στην πόλη και όχι στο χωριό, απλά η διατροφή τους ήτανε λίγο καλύτερη από τη δικιά μας για τους λόγους που λέει και η Αγλαϊα.

 

Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση όσο τα παιδιά μας είναι ακόμη μικρά δεν θέλω να σκέφτομαι πόσα προβλήματα θα κουβαλάνε τα εγγονάκια μας! :(

 

ΥΓ. Ο αγαπημένος μου food writer, o Michael Pollan, αναφέρει το εξής ως τον πιο βασικό διατροφικό κανόνα που πρέπει πάντα να θυμόμαστε και να ακολουθούμε:

"Don't eat anything your great-grandmother wouldn't recognize as food".

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

σας τα γραφω βιαστικα μην ξυπνησει η μικρη κ εχοντας το μεγαλο να με τραβαει

διαρροια για 10ημερες πριν υπηρχαν βλεννες η μαγιερς αρνητικη,εμετοι συχνοι οχι ρουκετες αλλα ειναι πολυ λαιμαργη υπερηχος κοιλιακης χωρας καλος γενικη κ καλλιεργια ουρων καλες

θηλαζει αποκλειστικα ειναι 2 μηνων εκοψα τα γαλακτοκομικα εδω κ λιγες μερες

ειναι ενδειξεις αλλεργιας?να δω αλλεργιολογο?υπαρχει καποιο ειδικο τεστ για να δω αν ειναι αλλεργικη?

Link to comment
Share on other sites

ο μικρός μου 45 ημερών τώρα, από 5-6 ημερών έβγαλε κάτι σπινθουράκια στα μάγουλα και μετά γίνανε περισσότερα, εμφανίστηκαν και πριν από 15 μέρες σπυράκια τα οποία υποχώρησαν τώρα αλλά η κοκκινίλα είναι πολύ έντονη. Εντωμεταξύ σπινθουράκια έχει και στο τριχωτό της κεφαλής τα οποία όταν σφίγγεται κοκκινίζουν ενώ κανονικά δεν φαινονται σχεδόν καθόλου. Παιδίατρος μου είπε οτι είναι δερματίτιδα, είναι συνηθισμένο και αντιμετωπίζεται με ενυδατική κρέμα αρχικά και ύστερα πιθανόν να δούμε μήπως κάτι τον πειράζει στη διατροφή μου. Τα κακά είναι κίτρινα και αρκετά συχνά πράσινα.

 

Πήρα της Welleda την κρέμα προσώπου για μωρά με καλέντουλα και τη βάζω εδώ και 10 μέρες περίπου αλλά αντί να ενυδατώνεται το δέρμα δείχνει να ξεραίνεται και η κοκκινίλα από κάτω φαίνεται έντονα, ειδικά όταν ζορίζεται.

 

Τί λέτε; θα γράψω και στα δερματικά προβλήματα αλλά ήθελα να δω αν αυτό σας θυμίζει τίποτα από αλλεργίες

g4BDp3.pngyCdLp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Για το προζύμι που λέει η Rosie, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της μαγιάς αρτοποιίας που είναι σακχαρομύκητες και του φυσικού προζυμιού που είναι γαλακτοβάκιλοι.

 

Οι σακχαρομύκητες (πχ η μαγιά αρτοποιίας) ευνοούν την κάντιντα στον οργανισμό μας, που δεν μας ενοχλεί όταν υπάρχει σε μικρό πληθυσμό αλλά μας ενοχλεί όταν αυξάνεται γιατί αυξάνεται εις βάρος των καλών βακτηρίων (βλέπε λακτοβάκιλοι)

 

Οι λακτοβάκιλοι, μας προστατεύουν από τον υπερπληθυσμό της κάντιντα και περιορίζουν ή εμποδίζουν την εξάπλωση ιών στο γαστρεντερικό (αυτό σημαίνει ότι η γαστρεντερίτιδα είναι λιγότερο έντονη ή δεν μας προσβάλλει).

Επιπλέον και πιο σημαντικό, κάνουν πιο εύπεπτες και πιο αξιοποιήσιμες.

Πχ το γιαούρτι, το τυρί και το κεφίρ που γίνονται από το γάλα, είναι πιο εύπεπτα από το γάλα. Μάλιστα ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής, μπορούν σχεδόν να μηδενίσουν το ποσοστό λακτόζης (η οποία ευνοεί επίσης τα κακά βακτήρια).

 

Λακτοβάκιλοι υπάρχουν και στο φυσικό προζύμι για το ψωμί. Οι λακτοβάκιλοι παράγουν ένα όξινο περιβάλλον και υποβάλλουν το αλεύρι σε μια αργή ζύμωση. Ο μεγάλος χρόνος παραμονής του αλεύρου το όξινο περιβάλλον, κάνει πιο εύπεπτο το τελικο προϊόν. Επιπλέον εξουδετερώνει διάφορες ουσίες που χαρακτηρίζονται antinutricients. Είναι ουσίες που εμποδίζουν έναν σπόρο να φυτρώσει σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να φυτρώσεις στις ιδανικές για να δώσει φυτό. Αυτές οι ουσίες όταν καταναλώνονται ως τροφή, εμποδίζουν την απορρόφηση πολλών θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν στον καρπό.

 

Δηλαδή ένα ψωμί ζυμωμένο ΜΟΝΟ με προζύμι, πέρα από το ότι είναι πιο εύπεπτο, προσφέρει πολύ περισσότερα σε επίπεδο βιταμινών και ιχνοστοιχείων, σε σχέση με ένα ψωμί ζυμωμένο με μαγιά αρτοποιίας. Παρόλο που και τα δύο προέρχονται από το ίδιο αλεύρι, η μία επεξεργασία το μετασχηματίζει σε κάτι αρκετά χρήσιμο για τους περισσότερους ενώ η άλλη σε κάτι σχετικά επιβλαβές. Γράφω σχετικά γιατί αν κάποιος δεν έχει να φάει, το να φάει ένα κακό ψωμί τον βοηθάει να επιβιώσει, όχι όμως και να ευημερήσει.

 

Δυστυχώς, στους περισσότερους φούρνους που χρησιμοποιούνε προζύμι, το χρησιμοποιούν μόνο για τη γεύση, βάζουν μαζί και μαγιά αρτοποιίας που συντομεύει το χρόνο φουσκώματος. Οπότε το ψωμί έχει λίγη γεύση από το προζύμι αλλά στην πραγματικότητα δεν εχει υποστεί ζύμωση για αρκετές ώρες και έχει την επιβλαβή μαγιά αρτοποιίας.

Link to comment
Share on other sites

Aglaia μου ,μαλλον θα το ξερεις ,αλλα ηθελα να το γραψω κιολας με αφορμη την συζητηση για το προζυμι ,οσες μενουν θεσνικη μπορει να βρουν διαφορα καταπληκτικα ψωμια αποκλειστικα με προζυμι στην Αγιας Σοφιας,ετυχε σημερα να τους ζητησω ψωμι με προζυμι και μου ειπαν οτι ολα ειναι με προζυμι και μονο, και μαλιστα υπαρχουν ψωμια απο λιγη εως πολλη ωρα ζυμωσης ,το μαγαζι λεγεται "ble" ,εχει και πολλες αλλες λιχουδιες καταπληκτικες φτιαγμενες με βουτυρο και ελαιολαδο ,συνταγες απο Γερμανια ,Γαλλια ,βεβαια οι τιμες τσιμπανε λιγο

θα κυκλοφορησει και ψωμακι απο ζεας

Link to comment
Share on other sites

Εμενα εχει ο πεθερος μου φουρνο στις Σερρες και σκεφτομαι σοβαρα αφου εχω αποτυχει να κανω μονη μου προζυμι να του πω οταν ξαναρθει η να μου φτιαξει η να μου φερει!Απο οσο εχουμε συζητησει ειναι καθαρο προζυμι.

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η αποχή από τα γαλακτοκομικά για να "δείξει" θέλει ένα μήνα. (ΟΚ στις 10 ημέρες μπορεί να δεις μια μικρή βελτίωση). Επίσης πρέπει να έχεις κόψει ΟΛΑ τα γαλακτοκομικά φανερά και κρυφά. Να δούμε τι θα σου πουν κι οι άλλες που ξέρουν καλύτερα από εμένα.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

καμια δεν μπορει να βοηθησει?

 

Υπάρχουν εξετάσεις αλλεργιολογικές αλλά το μωράκι σου είναι πάρα πολύ μικρό κ το πιο πιθανον είναι να δείξουν ψευδή αποτελέσματα...

 

Ετσι κι αλλιώς κ όλες εμείς που έχουμε κάνει κ tests πάμε βάσει της παρατηρησης... Ξεκίνα να κόβεις ΟΛΑ τα γαλακτοκομικα ιδιαίτερα πρόσεχε τις συσκευασμένες τροφές οπως κ τα αλλαντικά εκτος από το proschuto...Οπως σου είπε η Miriki θέλει μήνα κ ίσώς πάνω από μήνα για να δεις αποτελέσματα...οπότε υπομονή..

 

Παραλληλα αρχισε να διαβάζεις όσες περισσότερες σελιδες μπορείς από αυτό το θέμα για να διασταυρώσεις τις καταστάσεις κ για να πάρεις πληροφορίες...

 

Να ξέρεις οτί ο θηλασμός σε συνδιασμό με σωστή δική σου διατροφή είναι τι φάρμακο για το μωρό σου!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

σας τα γραφω βιαστικα μην ξυπνησει η μικρη κ εχοντας το μεγαλο να με τραβαει

διαρροια για 10ημερες πριν υπηρχαν βλεννες η μαγιερς αρνητικη,εμετοι συχνοι οχι ρουκετες αλλα ειναι πολυ λαιμαργη υπερηχος κοιλιακης χωρας καλος γενικη κ καλλιεργια ουρων καλες

θηλαζει αποκλειστικα ειναι 2 μηνων εκοψα τα γαλακτοκομικα εδω κ λιγες μερες

ειναι ενδειξεις αλλεργιας?να δω αλλεργιολογο?υπαρχει καποιο ειδικο τεστ για να δω αν ειναι αλλεργικη?

 

Η μικρή μου είαι 2 χρονών, αλλά πάντα είχε πρόβλημα με το πεπτικό της. Όταν ήταν μηνών δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι την ενοχλούσε και ειχε τόσα προβλήματα (κρυφή παλινδρόμηση, άλλοτε διάρροιες και άλλοτε δυσκοιλιότητα πάντα με βλέννες, ρεψίμματα, αέρια, πολύ συχνό και έντονο λόξυγκα και άλλα που τώρα δεν θυμάμαι)

Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αφού όποτε φάει γαλακτοκομικά έχει διάρροια (κάποια στιγμή, όταν άρχισα δειλά δειλά να ξανατρώω, είχε για 20 μέρες και μόνο όταν έκοψα μαχαίρι όλα τα γαλακτοκομικά της πέρασε). Πα΄ρολα αυτά οι εξετάσεις της ποτέ δεν έδειξαν αλλεργία (αίματος, δερματικά).

Τη θηλάζω ακόμη και κάνω αποχή από τότε που ήταν 3 μηνών, αν θυμάμαι καλά.

Είναι πιθανό να είναι αλλεργία αλλά απευθύνσου και στον παιδίατρό σου γιατί είναι πολύ μικρή και πρέπει να αποκλείσεις άλλους παθογενείς παράγοντες.

Κοίτα συνέχεια σε αυτό το θέμα, είναι πολύ κατατοπιστικό.

Για να δεις αποτέλεσμα από την αποχή πρέπει σίγουρα να περάσει ένας μήνας.

Υπομονή

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

ο μικρός μου 45 ημερών τώρα, από 5-6 ημερών έβγαλε κάτι σπινθουράκια στα μάγουλα και μετά γίνανε περισσότερα, εμφανίστηκαν και πριν από 15 μέρες σπυράκια τα οποία υποχώρησαν τώρα αλλά η κοκκινίλα είναι πολύ έντονη. Εντωμεταξύ σπινθουράκια έχει και στο τριχωτό της κεφαλής τα οποία όταν σφίγγεται κοκκινίζουν ενώ κανονικά δεν φαινονται σχεδόν καθόλου. Παιδίατρος μου είπε οτι είναι δερματίτιδα, είναι συνηθισμένο και αντιμετωπίζεται με ενυδατική κρέμα αρχικά και ύστερα πιθανόν να δούμε μήπως κάτι τον πειράζει στη διατροφή μου. Τα κακά είναι κίτρινα και αρκετά συχνά πράσινα.

 

Πήρα της Welleda την κρέμα προσώπου για μωρά με καλέντουλα και τη βάζω εδώ και 10 μέρες περίπου αλλά αντί να ενυδατώνεται το δέρμα δείχνει να ξεραίνεται και η κοκκινίλα από κάτω φαίνεται έντονα, ειδικά όταν ζορίζεται.

 

Τί λέτε; θα γράψω και στα δερματικά προβλήματα αλλά ήθελα να δω αν αυτό σας θυμίζει τίποτα από αλλεργίες

 

Σαν ατοπικη ακούγεται έεε;;; Αχ δεν έχω προσωπική εμπειρία για να σε βοηθήσω το θυμαμαι όμως απο μιας φιλης μου το μωρακι ακριβως τα συμπτωματα που περιγραφεις... Η miriki σε καποια απο τις προηγούμενες σελίδες γραφει πως ενυδατωνει τις κοκκινιλιτσες για να μην ξεραινονται... Περίμενε να σου απαντησει κ καποια που έχει γνώσεις πανω σε αυτο..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

εευχαριστω πολυ ολες

απο χθες εχω ριξει πολυ μελετη κ πραγματι οσο ενημερωνομαι διαφωτιζομαι.αρχισα να κραταω ημερολογιο τροφων κ προσεχω τα ψιλα γραμματα.απλα σκεφτομαι πρριν απευθυνθω σε αλλεργιοολοξο μηπωε να κανω τεστ ιδρωτα,διαβαζω οτι πολλες μανουλες εκαναν.ειναι απαραιτητο η μηπωε το τραναμε απο τα μαλλια?μαλλον πρεπει να κανω υπομονη.ειδα διαφορα προχθες στα κακα της αλλα εχθες παλι ολη νερα διαρροιες ειχαμε.μαλλον ηταν τυχαια η καλη μερα....σας ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εευχαριστω πολυ ολες

απο χθες εχω ριξει πολυ μελετη κ πραγματι οσο ενημερωνομαι διαφωτιζομαι.αρχισα να κραταω ημερολογιο τροφων κ προσεχω τα ψιλα γραμματα.απλα σκεφτομαι πρριν απευθυνθω σε αλλεργιοολοξο μηπωε να κανω τεστ ιδρωτα,διαβαζω οτι πολλες μανουλες εκαναν.ειναι απαραιτητο η μηπωε το τραναμε απο τα μαλλια?μαλλον πρεπει να κανω υπομονη.ειδα διαφορα προχθες στα κακα της αλλα εχθες παλι ολη νερα διαρροιες ειχαμε.μαλλον ηταν τυχαια η καλη μερα....σας ευχαριστω πολυ

 

Μας διευκρινίζεις πώς ακριβώς είναι η διάρροια? Τελείως νερό? Πόσες κενώσεις κάνει? Σε ρωτάω γιατι το μωρό είναι πολύ μικρό και μήπως δεν ειναι διάρροια αλλά φυσιολογικά τα κακά της.

Έχεις ρωτήσει τον παιδίατρο? Τι σου είπε?

Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ μικρό για οποιοδήποτε τεστ. Εμεις μετά τον 1,5 χρόνο και πάλι δεν έδειξαν τίποτα. Γιατι να ταλαιπωρείς και το παιδί και εσένα?

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

mamag σγουρα δεν περασε γαστρεντεριτιδα το μικρουλι σου; Επισης παρατεταμενη διαρροια νομιζω οτι σχετιζεται και με ουρολοιμωξη. Ο γιατρος τι λεει;

 

Αν ο γιατρος συστησε ενυδατωση για τη δερματιτιδα δοκιμασε την κεραλοιφη. Μπορεις να φτιαξεις ευκολα μονη σου 'η να παραγγε'ιλεις μ'εσω ιντερνετ στο rosmarino.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Η μικρή μου είαι 2 χρονών, αλλά πάντα είχε πρόβλημα με το πεπτικό της. Όταν ήταν μηνών δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι την ενοχλούσε και ειχε τόσα προβλήματα (κρυφή παλινδρόμηση, άλλοτε διάρροιες και άλλοτε δυσκοιλιότητα πάντα με βλέννες, ρεψίμματα, αέρια, πολύ συχνό και έντονο λόξυγκα και άλλα που τώρα δεν θυμάμαι)

Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αφού όποτε φάει γαλακτοκομικά έχει διάρροια (κάποια στιγμή, όταν άρχισα δειλά δειλά να ξανατρώω, είχε για 20 μέρες και μόνο όταν έκοψα μαχαίρι όλα τα γαλακτοκομικά της πέρασε). Πα΄ρολα αυτά οι εξετάσεις της ποτέ δεν έδειξαν αλλεργία (αίματος, δερματικά).

 

Τα ίδια κ η δική μου η ''μεγάλη''. Γιατί λες πως είναι δυσανεξία στη λακτόζη? αποκλειεις την αλλεργία στην πρωτεϊνη επειδή τα τεστ ήταν αρνητικά?

 

Καλά με το νεογέννητο ακόμα δεν μπορώ να βγάλω ακρη... Εχω κόψει τα γαλακτοκομικά, μοσχάρι, ψάρι, αυγό, ξηρους καρπούς ,σόγια, σουσάμι κ ακόμα έχει βλένες κ ελάχιστο αιματάκι σπανιότερα... Τι άλλο μένει να κόψω? το σιτάρι?

D9kvp2.png?3X2batCM

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ παρακαλώ αν μπορείτε να με κατατοπίσετε.

Πριν καλά-καλά γίνει 2 μηνών η μικρή μου, παρουσίασε κάποια συμπτώματα που με οδήγησαν στο να υποψιαστώ αλλεργία. Κάποιες αναγωγές και εμετούς για μικρό χρονικό διάστημα, επίμονο περιπρωκτικό σύγκαμα, ατοπίες στα μαγουλάκια της και φαγούρα, ανεπαρκή πρόσληψη βάρους και τέλος βλέννες στα κακά, κάποιες φορές πρασινωπές κενώσεις με αποκορύφωμα τριχούλες με αίμα. Απέχω 12 μήνες από αγελαδινά γαλακτοκομικά και 10 μήνες από όλα τα γαλακτοκομικά φανερά και κρυφά και από τη σόγια την οποία δοκίμασα και είδα την επομένη πάλι τριχούλες αίμα στα κακά της. Μετά την αποχή είδα μια κάποια βελτίωση, σταμάτησε δλδ το αίμα αλλά οι βλέννες συνεχίζονταν. Μετά τον 7ο μήνα όπου μπήκαν και οι στερεές μπορώ να πω ότι είχαμε κανονικές κενώσεις. Η παιδίατρος επέμενε ότι είναι φυσιολογικό αυτό σε κάποια μωρά που θηλάζουν, συμφώνησε με την αποχή αλλά δε με παρέπεμψε σε άλλη ειδικότητα λέγοντάς μου ότι είναι νωρίς και ίσως έχουμε ψευδή αποτελέσματα και να περιμένω να χρονίσει η μικρή μου.

 

Και ερχόμαστε στο σήμερα... Η παιδίατρος θεωρεί ότι είναι πιθανό να έχει ξεπεράσει την πιθανή αλλεργία. (Ο δε σύζυγος πιστεύει ότι ίσως και να μην είχε ποτέ!)

Στην ερώτησή μου να μου προτείνει αλλεργιολόγο (δεν έχουμε παιδοαλλεργιολόγο εδώ) μου είπε ότι δε χρειάζεται να απευθυνθώ σε αλλεργιολόγο και θα ενεργήσουμε ως εξής:

Αρχικά μάγιερ κοπράνων και μαζί με τις τυπικές εξετάσεις αίματος του πρώτου έτους να κάνουμε και εξετάσεις ανοσοσφαιρίνης IgE. Αν η μάγιερ βγει καθαρή και οι αίματος αρνητικές να προχωρήσω πρώτα εγώ σε εισαγωγή γαλακτοκομικών στη διατροφή μου και μετά από λίγες μέρες επανάληψη της μάγιερ και αν βγει πάλι καθαρή να δώσω απευθείας στο παιδί. Πώς σας φαίνεται αυτό το σκεπτικό?

 

Και κάτι ακόμα. Το sensitivity test θα δείξει κάτι στην περίπτωσή μας? Ρωτάω επειδή τα συμπτώματα της μικρής δεν ήταν τόσο δερματικά όσο γαστρεντερικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Η μικρή μου είαι 2 χρονών, αλλά πάντα είχε πρόβλημα με το πεπτικό της. Όταν ήταν μηνών δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι την ενοχλούσε και ειχε τόσα προβλήματα (κρυφή παλινδρόμηση, άλλοτε διάρροιες και άλλοτε δυσκοιλιότητα πάντα με βλέννες, ρεψίμματα, αέρια, πολύ συχνό και έντονο λόξυγκα και άλλα που τώρα δεν θυμάμαι)

Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αφού όποτε φάει γαλακτοκομικά έχει διάρροια (κάποια στιγμή, όταν άρχισα δειλά δειλά να ξανατρώω, είχε για 20 μέρες και μόνο όταν έκοψα μαχαίρι όλα τα γαλακτοκομικά της πέρασε). Πα΄ρολα αυτά οι εξετάσεις της ποτέ δεν έδειξαν αλλεργία (αίματος, δερματικά).

Τη θηλάζω ακόμη και κάνω αποχή από τότε που ήταν 3 μηνών, αν θυμάμαι καλά.

ειναι μερες που ηθελα να σου γραψω και επειδη δεν εχω καθολου χρονο σου γραφω βιαστικα

1.το δικο σου γαλα εχει λακτοζη οποτε εαν ειχε δυσανεξια στην λακτοζη θα την ειχε και με το δικο σου γαλα ,εκτος εαν η λακτοζη του αγελαδινου γαλακτος ειναι λιγο διαφορετικη(γεγονος το οποιο δεν το εχω διαβασει πουθενα) , εχεις ρωτησει την γιατρο σου?

2.σε ποια ηλικια τις εκανες τις εξετασεις και ποιες ?

3.εαν τα συμπτωματα τα παρατηρεις μονο μετα την καταναλωση του γαλακτος και δεν τα εχεις με καμια αλλη τροφη τοτε πιθανον να ειναι αλλεργια

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θέλω να ρωτήσω κάτι..Η μικρή μου είχε λίγο αίμα στα κακά εκοψα γαλακτοκομικά μοσχάρι. Το αίμα το ειχα δει 2-3 μεμονωμένες φορές.Η μάγιερ θετική τα ερυθρά ελάχιστα. Σε 20 μέρες μου φάνηκε ότι είδα πολύ αιμα στα κακά ξανά μάγιερ θετική και τα ερυθρά στο μισό απο την προηγούμενη που δεν φαινόταν απτο μάτι. Μου είπε η παιδίατρος μάλλον χρωστικές..Εγω εν τωμεταξύ αυτο το έβλεπα όποτε έτρωγα πιπεριά. Τωρα 35 μέρες μετα την αποχη μου κάνει λίγους εμετους τη μια μέρα λέω τα καστανα φταινε δεν ξανα τρωω τη δευτερη μέρα ήταν λίγο ανησυχη και χθες της έδωσα ελάχιστη μπανάνα λιωμένη σήμερα η μία κένωση όπως πάντα αλλά με αυτά τα σαν σκουλικάκια(απότιο διαβάζω λόγω μπανάνας) και η δευτερη τίγκα στην βλέννη και ελάχιστο κοκκινάκι σε ένα σημείο και διοαρροική.Βασικά πάντα μου φαινόταν διαρροική.. Τρεις μέρες όμως που έχει συμπτωματα τρώω πιπεριά(και σε σαλάτα και σε γεμιστά.. Κι όμως τέτοιο συμπτωμα όπως όταν τρωω γαλακτοκομικά δεν μου κάνουν διοτι στις 20 μέρες αποχής (πριν 15 μερες) κάταλάθος έφαγα κάτι που είχε ελάχιστη κρεμα γάλακτός (2 μικρά κοτοπιτάκια) και ενώ ρώτησα δεν μου το είπαν ότι έχει κ το είπαν μετα από καμιά βδομάδα..Συνέπεσε και η μπανάνα όμως, είναι αλλεργιογόνος?Υπάρχει περίπτωση να μην ειναι στην πρωτεινη γάλακτος (γιατί δεν βλέπω και διαφορά, αλλά περιμένω μήπως φταίει και το ενδιάμεσο που έφαγα αν και ήταν απειροελάχιστη ποσότητα) και να φταίει μόνο η πιπεριά?

tEksp3.png?8gzbt5YV
Link to comment
Share on other sites

Mikio αυτά που σου είπε ο παιδίατρος μου είπε κ εμένα η αλλεργιολόγος. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω πάντως ακολουθούν ίδια τακτική (λογική μου φαίνεται)

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

Mikio αυτά που σου είπε ο παιδίατρος μου είπε κ εμένα η αλλεργιολόγος. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω πάντως ακολουθούν ίδια τακτική (λογική μου φαίνεται)

 

Kαλημέρα σου! Δεν ξέρεις πόσο με καθησύχασες με την απάντησή σου! Δεν είχα και πολύ εμπιστοσύνη σε αυτά που μου έλεγε κατά καιρούς σχετικά με το πρόβλημα της μικρής και γι'αυτό σκεφτόμουν τον αλλεργιολόγο. Αναμένουμε λοιπόν το ραντεβού της Τρίτης να γράψουμε τις εξετάσεις μας κι από εκεί κι έπειτα ο Θεός να βάλει το χέρι του! Εύχομαι σε όλες μας να γίνει μια μακρινή ανάμνηση κάθε μικρή και μεγάλη ταλαιπωρία!

Link to comment
Share on other sites

. Τρεις μέρες όμως που έχει συμπτωματα τρώω πιπεριά(και σε σαλάτα και σε γεμιστά.. Κι όμως τέτοιο συμπτωμα όπως όταν τρωω γαλακτοκομικά δεν μου κάνουν διοτι στις 20 μέρες αποχής (πριν 15 μερες) κάταλάθος έφαγα κάτι που είχε ελάχιστη κρεμα γάλακτός (2 μικρά κοτοπιτάκια) και ενώ ρώτησα δεν μου το είπαν ότι έχει κ το είπαν μετα από καμιά βδομάδα..Συνέπεσε και η μπανάνα όμως, είναι αλλεργιογόνος?Υπάρχει περίπτωση να μην ειναι στην πρωτεινη γάλακτος (γιατί δεν βλέπω και διαφορά, αλλά περιμένω μήπως φταίει και το ενδιάμεσο που έφαγα αν και ήταν απειροελάχιστη ποσότητα) και να φταίει μόνο η πιπεριά?

μην μπαινεις στην παγιδα να κατηγορεις ο"τι τρως ,δεν βοηθαει ,καθε μερα θα βρισκεις κατι που θα ενοχλει ,αφου το διαπιστωσες και εσυ

Link to comment
Share on other sites

να μαι κι εγω χθες η ξυπνια η μανα μου του εδωσε γιαουρτι,,,,ε τι να πω αρχισε διαρροιες 3 απο χθες το βραδυ

 

οσο λειπουν τα γαλακτοκομικα τυπου γιαουρτ,ι ****** τυρια, γαλα κανονικο, ολα καλα μολις ξαναμπουν χαλαει το εντερο

 

επειδη ομως το γαλα με 80% λιγοτετη λακτοζη δεν τον ενοχλει ουτε και τα σκληρα τυρια αρα υποθετω οτι το θεμα ειναι με την λακτοζη,,,μια γαστρο μου ειπε οτι αν ηταν αλλεργικος στην πρωτεινη του γαλακτος θα τον ενοχλουσαν ολα διχως εξαιρεσεις,,,,αρα το θεμα ειναι με τη λακτοζη

 

επισης αν φαει πχ, μπισκοτα με κρυμμενο το γαλα παλι δεν τον πειραζει

 

θελω να πω στην αλλεργια δεν τους ενοχλουν ολα μα ολα?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...