Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει


Recommended Posts

Και φυσικά δεν αναφέρει πουθενά ότι η μητέρα ή η τροφός πρέπει να κάνει GAPS δίαιτα.

 

Στο βιβλίο της μελετάει πολύ το μητρικό γάλα μιας μαμάς με εντερικά προβλήματα/μύκητες και τις επιπτώσεις του στο παιδί που θηλάζει.

Διάβασε πιο κάτω αυτά που συζητήσαμε με την Εύα για να πάρεις μια ιδέα.

Θεωρεί απαραίτητο να βελτιώσει μια μαμά το έντερό της (αν και δεν προτείνει τη full GAPS, μόνο σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, λόγω του die-off reaction) για να βελτιωθεί παράλληλα και το μωρό της.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτείνει το ξένο γάλα, αναφέρει μάλιστα ότι όταν διακοπεί ο θηλασμός πριν επουλωθεί το έντερο του παιδιού οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για το παιδί.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μελετώντας διάφορα στο θέμα διατροφής, μπορώ να πω ότι οι δίαιτες που ενσωματώνουν τις περισσότερες παραδοσιακές πρακτικές και είναι αρκετά ισορροπημένες και πλήρεις είναι οι

Weston Price

Nurtitional Typing (Mercola)

SCD

GAPS

 

Γι' αυτό δεν μου φαίνεται προσωπικά δύσκολη (ή ουτοπική όπως είπε η Βάλερι :lol: ) η δίαιτα της Campbell, γιατί έχει χρόνια τώρα που ακολουθώ τον Mercola (είμαι protein type) και το Weston Price Foundation.

Πιστεύω όμως ότι η προσέγγιση του Mercola είναι η πιο ολοκληρωμένη.

Δεν τα πάνε όλοι καλά με τις πολλές πρωτεϊνες και τα "βαριά" λίπη που προτείνει η GAPS (μόνο οι protein types) αλλά ούτε και με τα δημητριακά και τα όσπρια - που έχουνε υποστεί ζύμωση ή φύτρωσαν όπως υποστηρίζει το WAPF - μόνο οι carb types και σε μικρότερο βαθμό οι mixed types.

 

Η GAPS είναι ιδανική για γρήγορη επούλωση του εντέρου, απ' εκεί και πέρα ο καθένας θα πρέπει να τρώει σύμφωνα με το διατροφικό του τύπο.

Αυτό το λέει και η Campbell εμμέσως στο άρθρο της "One man's meat is another man's poison".

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

εγω απο χθες εχω στο νερο ,αμυγδαλα,καρυδια και φουντουκια με λιγο τυρογαλα ,αναρωτιομουν ποση ωρα να τα στεγνωσω στον φουρνο

 

Πόσο χαμηλά κατεβαίνει ο φούρνος σου σε θερμοκρασία;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ειδα διάφορα βιντεακια...βασικά εγώ τα έκανα πρώτα blanched κ δεν ξέρω αν έκανα καλά, μετά διάβασα σε ένα βιβλίο οτί χάνονται πολλες βιταμίνες...

Τα μούλιασα απο την προηγούμενη κ έβαλα κ λάδι καρύδας κ λίγο θαλασσινό αλάτι...

 

Η πλάκα είναι οτί ακόμη δεν το δοκίμασα!!! Εχω επιφυλάξεις για την μικρή...

 

Πάντως θέλει δυνατό food processor που εγώ ακόμα δεν έχω... έτσι τα εκανα λίγο στο μπλέντερ της kichenaid που είναι δυνατο κ λίγο σε ένα δυνατο multi...θέλει πολύ ώρα αλλά αν πάρεις καλό μηχάνιμα γίνεται πολύ γρηγορότερα κ πιο καλό...

 

Rosie μου για το κοτόπουλο την μιά πήρα βιολογικό κ την άλλη ελευθέρας βοσκής (κάτι τέτοιο) γιατι δεν είχε βιολογικό... κ τις δύο την πείραξε.... θα ξαναπροσπαθήσω μόνο με ζωμό από κόκκαλα...

 

Ο ομοιο μου πρότεινε να της δ.ωσω κ ψαρόσουπα (μιας κ παλια δεν την πείραζε)..αλήθεια έχετε φτιάξει?? Φτάνει ένα ψάρι, να βάλω μόνο κεφαλια κ κόκκαλα...:confused: δεν ξέρω (εννοω για να ειναι gaps lega)l

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

 

 

γενικα εχεις μεγαλο ιστορικο με το εντερο αυτο σημαινει πολλα

εκανες αποχη απο γαλακτοκομικα ενα μηνα πριν την κωλονοσκοπηση?

Με το έντερο μετά από τοτε ήμουν μια χαρά. Φουσκωμα έχω με μπρόκολο φασολαδα.Οχι, αποχη εκανα για ενα μήνα μετα την επεμβαση..η κολονοσκόπηση έγινε μετα από 5 μήνες ετρωγα κανονικά όμως χωρις προβλήματα..Δεν ειναι και τόσο πρόβληματικο το έντερο.Και αυτα που σου λέω πριν χρόνια. Φαντάσου όμως γεμισα υγρό από κυστες που έπασαν επαθα ότι έπαθα και ξαφνικά πέρασε και δεν είχα τιποτα μετα ουτε φουσκωμα τιποτα απολύτως..Κάποια όμως είναι και κληρονομικά πιστεύω..Από το σοι του άνδρα μου τα πρωτα ξαδέρφια του είχαν αλλεργία στο γάλα. Μια φίλη μου ειχε μέχρι 2μιση ετών το μωράκι της αλλεργία εκεινης το έντερο ρολόι ουτε μυκητιάσεις τιποτα γέννησε και με καισαρική και θήλασε 2 μέρες μετά νομίζω το μωράκι της αλλεργία.Είχε όμως και ο συζυγος αλλεργία μεχρι ενά μιση ετών..Τωρα το τι φταει άγνωστο φαυλος κυκλος τι να πω..Ο συζυγος εχει κένωσεις συνεχόμενες μετά το φαγητο ότι και να φάει κλπ κλπ..Εγώ μπροστά του τιποτα δεν έχω..Πέφτει πολύ αντιβίωση στα κρέατα και αυτο περι βιολογικών δεν ισχύει. Ψεκάζουν απο πάνω δεν θα πάει στο χωράφι απο πάνω?και αν ειναι θερμοκήπιο θα πάει απο το νερο του χωραφιου..Δεν τελειωνει το θέμα αυτό ποτέ. Όσο για τα βαρέα τα ελέγχανε κάθε μήνα στον οργανισμό του γιατί δεν μπορει να τα αποβάλλει και με τα βιολογικά πήρε περισσότερα

tEksp3.png?8gzbt5YV
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πόσο χαμηλά κατεβαίνει ο φούρνος σου σε θερμοκρασία;

οσο χαμηλα θες

 

 

Πάντως θέλει δυνατό food processor που εγώ ακόμα δεν έχω... έτσι τα εκανα λίγο στο μπλέντερ της kichenaid που είναι δυνατο κ λίγο σε ένα δυνατο multi...θέλει πολύ ώρα αλλά αν πάρεις καλό μηχάνιμα γίνεται πολύ γρηγορότερα κ πιο καλό...

ενα απλο μπλεντερ εχω

Rosie μου για το κοτόπουλο την μιά πήρα βιολογικό κ την άλλη ελευθέρας βοσκής (κάτι τέτοιο) γιατι δεν είχε βιολογικό... κ τις δύο την πείραξε.... θα ξαναπροσπαθήσω μόνο με ζωμό από κόκκαλα...
τελικα και τις 2 φορες εδωσες και κρεας ?

 

 

Ο ομοιο μου πρότεινε να της δ.ωσω κ ψαρόσουπα (μιας κ παλια δεν την πείραζε)..αλήθεια έχετε φτιάξει?? Φτάνει ένα ψάρι, να βάλω μόνο κεφαλια κ κόκκαλα...:confused: δεν ξέρω (εννοω για να ειναι gaps lega)l
χτες εκανα ψαροκροκετες για πρωτη φορα ,δεν τις εφαγε ο μικρος
Φαντάσου όμως γεμισα υγρό από κυστες που έπασαν επαθα ότι έπαθα και ξαφνικά πέρασε και δεν είχα τιποτα μετα ουτε φουσκωμα τιποτα απολύτως.

σιγουρα εαν καθισεις και σκεφτεις μπορεις να καταλαβεις γιατι τελικα υποχωρισαν τα συμπτωματα ετσι ξαφνικα..

.Από το σοι του άνδρα μου τα πρωτα ξαδέρφια του είχαν αλλεργία στο γάλα. Μια φίλη μου ειχε μέχρι 2μιση ετών το μωράκι της αλλεργία εκεινης το έντερο ρολόι ουτε μυκητιάσεις τιποτα γέννησε και με καισαρική και θήλασε 2 μέρες μετά νομίζω το μωράκι της αλλεργία.Είχε όμως και ο συζυγος αλλεργία μεχρι ενά μιση ετών
μπορει να ηταν πραγματικη αλλεργια χωρις να εχουν προβληματα με αλλες τροφες...
Πέφτει πολύ αντιβίωση στα κρέατα και αυτο περι βιολογικών δεν ισχύει. Ψεκάζουν απο πάνω δεν θα πάει στο χωράφι απο πάνω?και αν ειναι θερμοκήπιο θα πάει απο το νερο του χωραφιου..Δεν τελειωνει το θέμα αυτό ποτέ. Όσο για τα βαρέα τα ελέγχανε κάθε μήνα στον οργανισμό του γιατί δεν μπορει να τα αποβάλλει και με τα βιολογικά πήρε περισσότερα
αλλο να εχει λιγη αντιβιωση και αλλο πολλη

κατι δεν μου κολλαει σε αυτο με τα βαρεα μεταλλα

Link to comment
Share on other sites

οσο χαμηλα θες

 

Εγώ τον βάζω στους 45 βαθμούς για να μην καταστραφούνε τα ένζυμα των καρπών.

Αλλά μπορεί να πάρει και 3 μέρες για να αφυδατωθούνε πλήρως, γι' αυτό μουλιάζω πάρα πολλούς καρπούς (συνήθως αμύγδαλα, cashews, brazil nuts) και σπόρους (ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους) και έτσι βάζω πολλές σχάρες για να συμφέρει οικονομικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Τελικά είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις αμέσως τι σε ενοχλεί κι εσένα και το μωρό όταν "καθαρίσεις" τη διατροφή σου!

Έκανα χθες στο γιο μου ποπ-κορν (με βούτυρο - πολλές φορές βάζω και λάδι καρύδας - και από πάνω παρμεζάνα) και έφαγα κι εγώ λίγα και η μικρή γιατί ζήλεψε από τον αδερφό της, πολύ λίγα όμως.

Κι εγώ και η κόρη μου είχαμε ενοχλήσεις, με πονούσε το έντερό μου το πρωί και επίσης η μικρή ξύπνησε τα ξημερώματα με γκρίνια και αέρια, σηκώθηκε και κάθισε λίγο στο κρεβάτι που σημαίνει ότι πονούσε και αυτή την κοιλίτσα της, θήλαζε μετά ασταμάτητα μέχρι που σηκωθήκαμε!

Σημείωση ότι είχε μειώσει πάρα πολύ τους νυχτερινούς θηλασμούς τελευταία, 2 φορές το πολύ και κοιμάται 12ωρο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα

ό χρονος αποξυρανσης για καθε καρπο ειναι διαφορετικος

προφανως αφαιρεις το καθε ταψι στην ωρα του

 

 

βρε Ροσι εισαι ισως, η μονη ικανη να εφαρμοσεις μια τοσο δυσκολη διαιτα ,επειδη εισαι πολυ οργανωμενη και εχεις ασχοληθει ηδη εδω και πολυ καιρο με ολα αυτα

 

συνεχιζεις την φοολ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μαλιστα

ό χρονος αποξυρανσης για καθε καρπο ειναι διαφορετικος

προφανως αφαιρεις το καθε ταψι στην ωρα του

 

Ναι, ακριβώς.

Και θα πρέπει να τα ανακατεύεις λίγο στα ενδιαμέσα.

 

Βάλερι όπως είπα εμένα δεν μου φαίνεται δύσκολη, υπάρχουνε τόσα πολλά φαγητά που μπορείς να κάνεις, αλλά και γλυκά αν θες.

Χθες έφτιαξα μια πολύ ωραία σουπίτσα βελουτέ με κόκκινες φακές (επιτρέπονται) και καρότο/κρεμμύδι και ζωμό από κοτόπουλο.

Έγινε πολύ νόστιμη, όλοι τη φάγαμε με όρεξη εκτός από την κόρη μου, ούτε τη δοκίμασε... :roll:

To ψητό κοτόπουλο που έφτιαξα προχθές όμως το τσάκισε, ίσως γιατί τις δίναμε κομματάκια και το έτρωγε μόνη της.

Βασικά δεν θέλει να την ταϊζουμε, όμως πώς θα τις δίνω τους ζωμούς;

Ούτε και από ποτηράκι τους δέχεται :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακριβώς.

Και θα πρέπει να τα ανακατεύεις λίγο στα ενδιαμέσα.

 

Βάλερι όπως είπα εμένα δεν μου φαίνεται δύσκολη, υπάρχουνε τόσα πολλά φαγητά που μπορείς να κάνεις, αλλά και γλυκά αν θες.

Χθες έφτιαξα μια πολύ ωραία σουπίτσα βελουτέ με κόκκινες φακές (επιτρέπονται) και καρότο/κρεμμύδι και ζωμό από κοτόπουλο.

Έγινε πολύ νόστιμη, όλοι τη φάγαμε με όρεξη εκτός από την κόρη μου, ούτε τη δοκίμασε... :roll:

To ψητό κοτόπουλο που έφτιαξα προχθές όμως το τσάκισε, ίσως γιατί τις δίναμε κομματάκια και το έτρωγε μόνη της.

Βασικά δεν θέλει να την ταϊζουμε, όμως πώς θα τις δίνω τους ζωμούς;

Ούτε και από ποτηράκι τους δέχεται :(

 

Κι εμένα της άρεσαν οι κόκκινες φακες όπως κ σε εμάς!! Δεν είχα ξαναφτιάξει!! Πολύ διαφορετική γεύση από τις κλάσσικες (κι αυτες τις τρώει ευχαριστα)..

 

Τελικά τι γίνεται με το blanching?? Rosie τα φώτα σου!!:mrgreen:

 

Βασικά επειδή έχω ένα βιβλίο από τις το πανεπιστήμιο για την χημεία τροφίμων (ασε με βάλατε να ξαναδιαβάζω:mrgreen:) είδα οτί με το blanching καταστρέφονται πολλές βιταμινες αλλά δεν ξέρω αν εννοεί μονο για την αφαίρεση της φλούδας ή αν ακολουθείται κάποια ειδική διαδικασία στην βιομηχανια που καταστρέφει τα πολύτιμα συστατικά...Σε κρύο νερό γίνεται ξεφλούδισμα??

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Eγώ δεν τα ξεφλουδίζω πάντως, βαριέμαι...

Ούτε και η Campbell λέει κάτι για ξεφλούδισμα, δέστε στη σελίδα 212-213 που εξηγεί πως να κάνουμε γάλα από ξηρούς καρπούς.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακριβώς.

Και θα πρέπει να τα ανακατεύεις λίγο στα ενδιαμέσα.

 

Βάλερι όπως είπα εμένα δεν μου φαίνεται δύσκολη, υπάρχουνε τόσα πολλά φαγητά που μπορείς να κάνεις, αλλά και γλυκά αν θες.

Χθες έφτιαξα μια πολύ ωραία σουπίτσα βελουτέ με κόκκινες φακές (επιτρέπονται) και καρότο/κρεμμύδι και ζωμό από κοτόπουλο.

Έγινε πολύ νόστιμη, όλοι τη φάγαμε με όρεξη εκτός από την κόρη μου, ούτε τη δοκίμασε... :roll:

To ψητό κοτόπουλο που έφτιαξα προχθές όμως το τσάκισε, ίσως γιατί τις δίναμε κομματάκια και το έτρωγε μόνη της.

Βασικά δεν θέλει να την ταϊζουμε, όμως πώς θα τις δίνω τους ζωμούς;

Ούτε και από ποτηράκι τους δέχεται :(

εσυ ξεκινας με την προυποθεση οτι θα εφαρμοζεις ο"τι υπαρχει στη φοολ ανεξαρτητα απο το αν πειραζουν η οχι ,εννοω υπαρχουν καποια πραγματα στην φοολ που μας πειραζουν χωρις να ειναι ομως ξεκαθαρο αυτο,ακομη και το πολλη μελι

δεν ξερω εαν καταλαβαινεις τι θελω να πω?

δεν ειναι ξεκαθαρο τι απο ολα πειραζει ,πως λοιπον μπορει κανεις να προχωρησει στην φοολ οταν εχει αρκετα φαγητα που μπορει να πειραζουν ,ξηροι καρποι ,μελι ,λευκωμα αυγου ,,,,,,

 

 

η μικρη σου δεχεται καλαμακι ? μπορεις να τις προσφερεις τον ζωμο καθε μιση ωριτσα ,κιας πινει απο 2 γουλιες ,απλα μαλλον χρειαζεται θερμος για να ειναι παντα ζεστο

Link to comment
Share on other sites

Valeri έχεις δίκαιο, και κάποια στιγμή θα το γυρίσω την Ίντρο, όταν νιώσω έτοιμη.

Αλλά μην ξεχνάς ότι η κόρη μου δεν έχει έντονα αλλεργικά συμπτώματα, ποτέ δεν είχε δηλαδή.

Σίγουρα υπάρχει κάποιο προβληματάκι στο έντερό της γιατί 1. Αρνείται ακόμη σε μεγάλο βαθμό τις στερεές, και 2. Ακόμη ξυπνάει τη νύχτα για θηλασμό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εσυ ξεκινας με την προυποθεση οτι θα εφαρμοζεις ο"τι υπαρχει στη φοολ ανεξαρτητα απο το αν πειραζουν η οχι ,εννοω υπαρχουν καποια πραγματα στην φοολ που μας πειραζουν χωρις να ειναι ομως ξεκαθαρο αυτο,ακομη και το πολλη μελι

δεν ξερω εαν καταλαβαινεις τι θελω να πω?

δεν ειναι ξεκαθαρο τι απο ολα πειραζει ,πως λοιπον μπορει κανεις να προχωρησει στην φοολ οταν εχει αρκετα φαγητα που μπορει να πειραζουν ,ξηροι καρποι ,μελι ,λευκωμα αυγου ,,,,,,

 

 

η μικρη σου δεχεται καλαμακι ? μπορεις να τις προσφερεις τον ζωμο καθε μιση ωριτσα ,κιας πινει απο 2 γουλιες ,απλα μαλλον χρειαζεται θερμος για να ειναι παντα ζεστο

 

Γιατι δεν κανετε το sensivity?? Εγώ δηλαδή κάνω το sensivity κ στα δυο χερακια για να ειμαι σιγουρη, μετα απο 1-2 μερες δοκιμάζω εγω κ αν δεν δω αντιδραση μετα απο 2-3 μερες της δινω πολυ μικρη ποσοτητα..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Πόσο χαμηλά κατεβαίνει ο φούρνος σου σε θερμοκρασία;

 

Πειράζει που εγώ τα αφυδάτωσα στον ήλιο;; Τα άφησα δύο μεσημέρια και νομίζω ότι στέγνωσαν μια χαρά!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν κανετε το sensivity?? Εγώ δηλαδή κάνω το sensivity κ στα δυο χερακια για να ειμαι σιγουρη, μετα απο 1-2 μερες δοκιμάζω εγω κ αν δεν δω αντιδραση μετα απο 2-3 μερες της δινω πολυ μικρη ποσοτητα..

 

κατερίνα πάνω από την τροφή βάζεις κάτι ώστε να μην φύγει η τροφή ή το αφήνεις έτσι ακάλυπτο;

Link to comment
Share on other sites

κατερίνα πάνω από την τροφή βάζεις κάτι ώστε να μην φύγει η τροφή ή το αφήνεις έτσι ακάλυπτο;

 

Βασικα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή...μια σταγονίτσα στον κάθε καρπό (από μέσα) κ το αφήνεις να στεγνώσει..Περιμένεις μέχρι το πρώι χωρίς να το βρέξεις..

 

Τα κάνω σε μορφή πουρέ κ το διαλύω σε απειροελαχιστο νεράκι ωστε να γίνει υδαρές..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

 

Τελικά τι γίνεται με το blanching?? Rosie τα φώτα σου!!:mrgreen:

 

Βασικά επειδή έχω ένα βιβλίο από τις το πανεπιστήμιο για την χημεία τροφίμων (ασε με βάλατε να ξαναδιαβάζω:mrgreen:) είδα οτί με το blanching καταστρέφονται πολλές βιταμινες αλλά δεν ξέρω αν εννοεί μονο για την αφαίρεση της φλούδας ή αν ακολουθείται κάποια ειδική διαδικασία στην βιομηχανια που καταστρέφει τα πολύτιμα συστατικά...Σε κρύο νερό γίνεται ξεφλούδισμα??

 

Εννοείς για τα αμύγδαλα;

Link to comment
Share on other sites

βρε Ροσι εισαι ισως, η μονη ικανη να εφαρμοσεις μια τοσο δυσκολη διαιτα ,επειδη εισαι πολυ οργανωμενη και εχεις ασχοληθει ηδη εδω και πολυ καιρο με ολα αυτα

 

κυρίως είναι η ενασχόληση εδώ και πολύ καιρό

 

πιστεύω ότι είναι δύσκολο να κάνεις πολλές αλλαγές μαζί και να καθιερώσεις πολλές καινούργιες ρουτίνες

 

αν όμως κάνεις κάτι σταδιακά και το εντάσεις μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα, τότε απλώς αντικαθιστάς μια ρουτίνα με μια άλλη, οπότε δεν σου φαίνεται πολύ παραπάνω κόπος

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς για τα αμύγδαλα;

 

Ναι Αγλαια μου για τα αμυγδαλα λεω:)

 

Παντως σε αυτο που λες συμφωνω απολυτα κ ειναι ακριβως αυτο που κανω...

Οταν ξεκινησα βεβιασμενα τη διατροφη με επιασε καταθλιψη, δεν ηξερα τι να φαω κλπ ημουν σε απογνωση...

 

Τωρα που σταθεροποιηθηκε η μικρη το βλεπω πολυ πιο ψυχραιμα κ προσπαθω βημα βημα να αλλαζω συνηθειες κ να πραττω συμφωνα με τη διατροφη...

 

Οταν το κανει κανεις ετσι σιγουρα θα μπορεσει να κρατηθει κ να αντεξει περισσοτερο πιστευω...αρχιζει κ γινεται η καθημερινοτητα, η ζωη του...

 

Βασικα απο τοτε που οι αλλεργιες μας χτυπησανε την πορτα εχω αλλαξει τροπο ζωης κ συνεχως αλλαζω μαθαινοντας καθημερινα καινουργια πραγματα.. ( κ σας ευχαριστω ολες γι αυτο)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω μπορω να πω οτι 2 χρονια τωρα εμαθα πολλα περισσοτερα για τη διατροφη μου και γενικα τρεφομαι πολυ πιο σωστα κι εγω κι ο μικρος!Τωρα ομως με την εγκυμοσυνη εχω ενα στομαχι χαλια και δεν ξερω τι να φαω ολα με ενοχλουν...:mrgreen:

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ναι Αγλαια μου για τα αμυγδαλα λεω:)

Αν τα βάλεις σε βραστό νερό για να βγάλεις εύκολα τη φλούδα, καταστρέφονται πολλά ένζυμα. Αυτά που διάβασες αναφέρονται σε αυτή τη διαδικασία και είναι σωστά.

 

Όμως όταν μουσκεύεις τα αμύγδαλα, αν θέλεις μπορείς να τα ξεφλουδίσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν καταστρέφεις κάτι.

Η φλούδα είναι πιο δύσπεπτη, αν τη βγάλεις, κάνεις το υπόλοιπο αμύγδαλο πιο εύπεπτο.

Παντως σε αυτο που λες συμφωνω απολυτα κ ειναι ακριβως αυτο που κανω...

Οταν ξεκινησα βεβιασμενα τη διατροφη με επιασε καταθλιψη, δεν ηξερα τι να φαω κλπ ημουν σε απογνωση...

 

Τωρα που σταθεροποιηθηκε η μικρη το βλεπω πολυ πιο ψυχραιμα κ προσπαθω βημα βημα να αλλαζω συνηθειες κ να πραττω συμφωνα με τη διατροφη...

 

Οταν το κανει κανεις ετσι σιγουρα θα μπορεσει να κρατηθει κ να αντεξει περισσοτερο πιστευω...αρχιζει κ γινεται η καθημερινοτητα, η ζωη του...

Σε καταλαβαίνω. Γενικά η πιο εύκολη προσέγγιση είναι η σταδιακή, ψυχολογικά και πρακτικά.

Ψυχολογικά γιατί οι αλλαγές είναι αργές και πρακτικά γιατί δεν έχεις να μάθεις πολλά καινούργια πράγματα.

 

Αν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου το κάνεις έτσι, αν δεν την έχεις, αναγκαστικά στρεσσαρεσαι.

Βασικα απο τοτε που οι αλλεργιες μας χτυπησανε την πορτα εχω αλλαξει τροπο ζωης κ συνεχως αλλαζω μαθαινοντας καθημερινα καινουργια πραγματα.. ( κ σας ευχαριστω ολες γι αυτο)

 

Ειδικά για τις αλλεργίες, τα πιο πολλά τα έχω μάθει απο μητέρες που ταλαιπωρήθηκαν πολύ και αναγκάστηκαν το ψάξουν μόνες τους. Το θέμα αυτό το παρακολουθώ συνέχεια και αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό που έχει ήδη ανακαλυφθεί!

 

Η GAPS και η SCD και άλλες παρόμοιες δίαιτες, μας φαίνονται τόσο αποδιοργανωτικές και ξένες, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ κοντά σε αυτό που έκανε η γιαγιά μας και η προγιαγιά μας.

Link to comment
Share on other sites

γεια κ από μένα...

αυτή τη βδομάδα προσπαθούσα κάθε μέρα να κάνω όλο κ πιο πολλά πράγματα που διάβασα στο βιβλίο (σούπες, ζουμιά, κρεας, όχι ζάχαρι, όχι άμυλο κλπ κλπ) -- νομίζω πως με καλή οργάνωση κ με λίγο παραπάνω χρόνο στη κουζίνα όλα γίνονται... μόνο με το αυγό δεν ξέρω τι να κάνω (αφού ο μπέμπης είναι θετικός με πρικ κ στο ασπράδι κ στο κρόκο) κ λίγο η εισαγωγή του κεφιρ κ ghee με φοβίζει... που θα βρω raw organic πρώτες ύλες...?

σήμερα όμως πήρα πολύ πίκρα. ζύγισα το παιδί κ σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα έχει χάσει 600 γρ!!! από 10.5 σε 9.9 κιλά. Μακάρι να φταίει η ζυγαριά μου γιατί δεν το αντέχω... πολύ από κάτω με πήρε, όλο φυσάω κ ξεφυσάω σήμερα :-(...

από την άλλη, ΠΟΝΑΩ! Με έχει τρελάνει το δεξί μου χέρι/καρπός. Πονάω μέρες αλλά τώρα πλέον είναι ανυπόφορος ο πόνος - ακόμα κ στον ύπνο μου τον νοιώθω :( ούτε τα δάχτυλα δεν μπορώ να κουνίσω. Πήγα κ σε έναν ορθοπεδικό (γνωστός μου) κ το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι αν θηλάζω ακόμα. Κ αφού μου έκανε μια κίνηση που τινάχτηκα από τον πόνο μου είπε πως όσο θα συνεχίζω το θηλασμό θα πονάω. Κάτι με τη προλακτίνη κ τους χόνδρους....:? Μου έγραψε κ ένα παυσίπονο που όπως είπε -99.99% δεν θα σε αφήσει ο παιδίατρος να το πάρεις τώρα που θηλάζεις- οπότε μπρος γκρεμός κ πισω ρέμμα!!! Α και να μην σηκώνω βάρη κ να μην πληκτρολογώ... ΧΑΧΑ :mrgreen: Τώρα τι να παρατήσω, το παιδί μου κ τη δουλειά μου :mrgreen:

h9mbp2.png

 

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...