Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

KATERINA 23 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου..Εσύ πόσο καιρό την κάνεις και τι ειδους βελτίωση είδες?Σήμερα ξύπνησα και αντί να έχω διάθεση να πάιξω με το μωράκι μου σκέφτομαιι συνέχεια αυτή την κατάσταση. Και να πω την αμαρτία μου πάντα την ομοιοπαθητική την σνόμπαρα και την σνομπάρω τα βιολογικά τα υποστήριζα μέχρι που έμαθα για ένα αυτιστικό παιδάκι που έπρεπε να τρωει τροφες με λιγότερα βαρέα μεταλα, η μαμά του ψωνιζε από τα βιολογικα τα πάντα και μετα απο ένα μηνα χρήσης βιολογικών είχε περισσότερα βαρέα στον οργανισμό του απότι με τα κοινα.Τρίτον με την Gaps ειμαι υπερβολικά επιφυλακτική διότι το έχουν τόσα παιδακια που το ξεπερασαν μια χαρα χωρις αυτη τη διαιτα και δεν εχουν ουτε μαθησιακες δυσκολιες ουτε τπτ...Εδω ειστε 4 ατομα βαρια που την υποστηρίζεται και γιατι δεν ειναι ενημερωμένος κανενας γιατρός...Δεν επιτήθομαι απλά κάτι δεν μου κολάει..Γιατι για όλα να φταίει το πεπτικό και να μη γίνεται το αντιστροφο το πεπτικό να επηρεαζεται απο τα υπόλοιπα που αναφερονται ως συμπτωματα..Αναφερει το αγχος συνεπεια του πεπτικού..Μα το αγχος επηρεαζει τη χλωρίδα του πεπτικού..Απο μικρή ήμουν αριστη μαθήτρια και σε όποια σχολή επιθυμούσα πέρασα αυτη που ηθελα την τελειωσα με αριστα ήμουν όμως αγχώδης τυπος και παθαινα γαστρεντεριτιδες και γενικα μεχρι που εκανα εγχειριση σκωλικοειδίτη 16 ετων και εκει ειχα επιπλοκες και απο τότε επηρεαζεται το εντερό μου με φουσκώματα..Το αγχος μου προκαλει φουσκωμα όχι το αντίστροφο...Δεν ξέρω παντα στην θεωρία υπαρχει καποια αλήθεια.Απλά 2 ετη για να σκοτωθει ενας μυκητας και να επανελθει η χλωρίδα ακραιο..Ο οργανισμός μας έχει τη λύση για ολα χωρις φαρμακα και παρεμβασεις και το εχω διαπιστωσει πολλες φορες στη ζωή μου.Μετα τη σκωλικοειδίτιδα επειδη ειχε γινει λαπαροσκοπικα εγιναν κυστες αναμεσα στα εντερα να το πω απλά και τρεχαμε. 4 μηνες μολις ετρωγα γαλακτοκομικα εκανα διαρροιες και το επαθα πανω στις πανελληνιες..Εμπαινα στα νοσοκομεια εβγαινα κανεις δεν ελεγε τιποτα. Εκανα μεχρι και κωλονοσκοπιση και απο εκει τελειωσαν όλα σε ενα 6μηνο όλα αυτα. Μετα απο 3 χρόνια για ασχετο λόγο επανελαβα την εξεταση και απο τοτε εχω φουσκωματα με όσπρια..Λίγο off topic και να μην παρεξηγηθώ απλά παραθέτω τους προβληματισμούς μου..Εννοειται ότι η διατροφη ειναι φαρμακο αλλα παν μετρον αριστον!Α και κατι ασκόμα γιατι αν εχει καποιος κολπιτιδα πρεπει να εχει και μυκητες στο εντερο που εξαπλωθηκαν?Δεν γινεται απο μια λάθος τεχνική υγιεινης ή απο εξωγενη παραγοντα να δημιουργήθηκε?Εσεις που την εφαρμόζετε στο πόσο διάστημα ειδατε βελτίωση?Την τηρείτε κατα γράμμα?Εγω θα την ξεκινήσω για όσο αντέξω αλλά εξακολουθω να ειμαι επιφυλακτική.Οσο για το μωρό δεν μπορω να μην ακολουθήσω την παιδιατρο και γενικά δεν μπορεις να κοψεις τους υδατανθρακες και δεν πρεπει να κοβεις τους υδατανθρακες και το λενε όλοι οι διατροφολογοι και γιατροι, ακόμη και στους διαβητικούς δεν τους τους κόβουν.Και κατι τελευταίο υπάρχει εξεταση που να φανερώνει το μυκητα πχ παρασιτολογική καλλιεργεια κοπράνων?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα η Cambell σίγουρα λέει πως σε τέτοια μωράκια τα σιτιρα κ τα δημητριακά είναι η χειρότερη τροφή...Λέει να ξεκινήσεις με ζωμους σκέτους στην αρχή από κόκκαλα κ σιγα σιγα να εντάξεις κ το κρέας, λέει για κοτόπουλο στην αρχή

Αναφέρει και για γιαούρτι και τα λαχανικά μαζεμένα, αυτο ειναι αδυνατο να γίνει σε μωρό με αλλεργία.. Οσο για το κεφιρ μενω επαρχία μπορω να βρω ωμο γάλα και κατσικισιο καιι αγελαδινό αλλα αφου έχουμε αλλεργία δεν το ρισκάρω.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κοίτα κανείς δεν είπε οτί ΟΛΑ προέρχονται από τη χλωρίδα του εντέρου απλά κι εμεις που ασχολούμαστε με το θέμα ανακαλύπτουμε καθημερινά όλο κ περισσότερα πράγματα να συνδέονται με αυτήν... Φυσικά κ υπάρχουν κ άλλες αιτίες για κάποια συμπτώματα παθολογικές ή αλλης φύσεως δεν τα αποδίδουμε ολα εκεί... Φαντάσου οτί το βλεπουμε λίγο σαν τα κομμάτια ενός παζλ που σιγασιγα εννώνονται...

Αν δεν την πιστεύεις την διατροφή δεν μπορεί να σε αναγκάσει φυσικά κανένας να ακολουθήσεις...αν πρόσεξες γενικά όλες οι κοπέλες σε αυτά τα θέματα ασχολούμαστε με εναλλακτικες θεραπείες γιατί δεν βρίκαμε τη λύση στην κλάσσική...πχ εγώ έκανα αποχή από όλα τα αλλεργιογόνα όπως μου είπαν 2 αλλεργιολόγοι (να σημειώσω οτί είναι μόνο 7 σε όλη την Ελλάδα οπότε καταλαβαίνεις οτί βρίσκεται στα σπάργανα ακόμα το θέμα) αλλά δεν είδα το αποτέλεσμα που ήθελα...μόλις ξεκινησα να ακολουθώ την διατροφή (με φοβερές αποκλίσεις) κ έκανα κ ομοιοπαθητική είδα αυτό που περίμενα!!! Από τον Σεπτέβριο περίπου ξεκινήσαμε...

Για την κολπίτιδα γιαυτό σου είπαν κ άλλες κοπέλες για καλλιέργεια για να δεις από τι ενοχλέισαι...

Δοξα στο Θεό τα παιδάκια μας δεν αντιμετωπίζουν ακραία προβλήματα κ μπορεί όντως στο μέλλον να φύγει μόνο του(δεν ξέρω ακριβώς) κ να μην έχει κ κανένα πρόβλημα...απλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να επουλωθεί το εντεράκι της πριν τελειώσουμε με τον θηλασμό για να είμαι σίγουρη οτί δεν θα υποφέρει από τίποτα ..

Κι εγώ στην αρχή αν διαβάσεις τα πρώτα post όταν διάβασα για την gaps ήμουν χάλια έπαθα ψιλοκαταθλιψη να το πω αλλ'α σιγά σιγά συνήθισα την ιδέα κ το βλέπω με χαρά ως βοήθεια για το παιδάκι μου κ όπως έχω χιλιοπεί ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ όσο μπορώ ωστε να αισθανόμαστε κ οι δύο καλά...

Yugup3.png

Κοιτα γιαυτο θελω να παω σε γαστρεντερολόγο, μου έλεγαν για ευερεθιστο εντερο ο παθολόγος αλλά με αυτα που διαβασα απο την αγλαια δεν μου φαινεται και τόσο..Οσο για τον καντίντα υποθέτω γιατί εχω λίγο φαγούρα και ο γυναικολόγος μου έδινε εκεινο το φάρμακο..Το μωρό επίσης το γέννησα δυστυχώς με καισαρική και τα αδέρφια της πεθεράς μου τα παιδιά τους είχαν αλλεργια στο γάλα..Ισως είμαι επηρρεασμένη απο αυτη τη gaps και τα αποδίδω όλα εκει..Επίσης είχα να φάω όσπρια 5 μηνες τα απεφευγα ΄λόγω των κολικών και τωρα που τα έφαγα όλα απότομα και μετα απο καισαρική γιαυτο να έχω φουσκώματα..Πάντως ούτε διαρροιες έχω ουτε δυσκοιλιότητα δεν καταλαβαινω γιατί μου έλεγαν για ευερεθιστο. Τεσπα...Αυτη τη δίαιτα ειναι αδύνατο να την ακολουθήσω ήδη κατηφόρησαν τα κιλά μου..Θα δω τι θα μου πει και ο γαστρεντερολόγος. Ο άντρας μου τα κοροιδευει και πιστευει ότι ειναι ακραια θεωρία και οτι επηρεστηκα και όλα τα αποδίδω εκει..Παντως και οι εξετάσεις καλές ουτε αναιμία ουτε τπτ δεν έχω απο αυτα που αναφέρονατι στο άρθρο που κοινοποιησε η Αγλαια στο άλλο ποστ..Το μωρό ειχε μόνο αυτο στα κακάκια τιποτα αλλο

κ0ιτα αφ0υ δεν εχεις κανει την καλλιεργεια γιατι αναφερεσαι σε μυκητες ?η ηπια φαγορα μπορει να οφειλεται και σε αλλους λογους,δεν περνουμε τιποτα(φαρμακο) εαν δεν βρομε την αιτια

γενικα συμφωνα με την συμβατικη ξενη βιβλιογραφια (ιατρικη )το ευερεθιστο εντερο σχετιζεται με την παθολογικη εντερικη χλωριδα

διαβασε με προσοχη αυτα που γραφουμε,

εγω εχω γραψει οτι η κατασταση φτιαχνει(πολλες φορες) μεχρι τον πρωτο χρονο και απο μονη της ,με λιγη βοηθεια ,και εσυ εισαι τυχερη που σου τιθεται και το θεμα της χλωριδας στην εναρξη του προβληματος

Εγώ καλέ Βάλερι μου; :lol:

Εγώ απλά στην αρχή έκανα κάποιες ικασίες με βάση την προσωπική μου εμπειρία με τους μύκητες και τα προβληματάκια που παρουσίασε η κόρη μου, έπειτα άρχισα να διαβάζω για την κάντιτα και έβαλα τα δύο μαζί.

Αλλά η Campbell είναι αυτή που αναφέρει πολλές φορές σ' όλο το βιβλίο της ότι όλοι οι ασθενείς GAPS έχουνε μύκητες στο έντερό τους (almost without exception).

Και δεν εκφράζει απλά ικασίες και θεωρίες, η γυναίκα είναι γιατρός με τόσα πτυχία και κάνει εργαστηριακές αναλύσεις στους ασθενείς της για να καταλήξει στα συμπεράσματα αυτά. Επίσης στο πίσω μέρος του βιβλίου της αν πρόσεξες έχει επιστημονικές αναφορές για το κάθε κεφάλαιο.

η συχνοτητα της μυκητιασης μου κανει εντυπωση

Valeri, Rosie, Aglaia κ όποια κοπέλα ξέρει να μου απαντήσει...

Βασικά δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω σε αυτό το topic αλλά δεδομένης της αλλεργίας...

Πήγαμε την Τρίτη σε φιλικό σπίτι κ μάλλον κόλλησε η μικρή..από χτες έχει μυξούλες κ μεγάλη καταρροή κ ίσως κάτι σε δεκατάκια...

Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το ανοσοποιητικό της??? Πορτοκαλάδα δεν μπορεί να πιεί γιατί ακόμη την ερεθίζει στο εντεράκι της...

Απλά δεν θέλω να μου εξελιχθεί γιατί δεν είμαστε σε φάση για αντιβιώσεις τώρα..:?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ζωμό από κοτόπουλο, τσαγάκι με τζίτζερ και μέλι (και η κανέλα είναι ωραία στο τσάι αυτό) και πολλοί και συχνοί θηλασμοί, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται!

Και η κόρη μου ψιλοάρρωστη είναι ακόμη, δεν ανάρρωσε αν και είμαστε στα τελευταία στάδια του βήχα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ζωμό από κοτόπουλο, τσαγάκι με τζίτζερ και μέλι (και η κανέλα είναι ωραία στο τσάι αυτό) και πολλοί και συχνοί θηλασμοί, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται!

Και η κόρη μου ψιλοάρρωστη είναι ακόμη, δεν ανάρρωσε αν και είμαστε στα τελευταία στάδια του βήχα.

Αντί του κοτόπουλου??:roll:

Ωχ ακόμα τραβιέται η καημένη??? Περαστικά!!

Yugup3.png

κ0ιτα αφ0υ δεν εχεις κανει την καλλιεργεια γιατι αναφερεσαι σε μυκητες ?η ηπια φαγορα μπορει να οφειλεται και σε αλλους λογους,δεν περνουμε τιποτα(φαρμακο) εαν δεν βρομε την αιτια

γενικα συμφωνα με την συμβατικη ξενη βιβλιογραφια (ιατρικη )το ευερεθιστο εντερο σχετιζεται με την παθολογικη εντερικη χλωριδα

διαβασε με προσοχη αυτα που γραφουμε,

εγω εχω γραψει οτι η κατασταση φτιαχνει(πολλες φορες) μεχρι τον πρωτο χρονο και απο μονη της ,με λιγη βοηθεια ,και εσυ εισαι τυχερη που σου τιθεται και το θεμα της χλωριδας στην εναρξη του προβληματος

η συχνοτητα της μυκητιασης μου κανει εντυπωση

3 φορές στα 4 έτη εκ των οποίων τα 2 μιση έτη πήγαινα κολυμβητήριο, και η μια από τις 3 στην εγκυμοσύνη όπου οι ορμόνες ευνοουν δυστυχώς την υπεραναπτυξη του μυκητα...Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όταν στρεσάρομαι πέφτει το ανοσοποιητικό μου ίσως και σε αυτό να οφειλεται.Πέρασα και γαστρεντερίτιδα τη προηγούμενη εβδομάδα.Προσοχή δεν αμφισβητώ κανένα και ίσα ίσα παρακολουθώ με ενδιαφέρον απλά είμαι λίγο δύσπιστη και μου φαίνεται λίγο ακραία θεωρία γιατί κάποιες απο τις παθήσεις που αναφέρει απο μόνες τους επηρεάζουν τη χλωρίδα..Εν τω μεταξύ μου είπε κάτι ο σύζυγος πριν 5 μέρες μου έφερε απο το φουρνο κάτι κοτοπιτάκια και σήμερα ξαναρώτησε το φουρναρη και του είπε ειχε κρέμα γαλακτος:evil:, τσαμπα τόσος κόπος και μετα απορρώ γιατί δεν βλέπω διαφορα....

Για το ανοσοποιητικό θήλασε το περισσότερο νομίζω χαμομήλι με μελι πλύσεις πολλές(γαργάρες) με αλατόνερο για αντισηψία και σουπίτσες..Εγω αυτα έκανα στην εγκυμοσύνη.Επίσης με βοήθησαν οι πλύσεις με τη συσκευη νασονεχ(συριγγα και αλατόνερο απλά η τεχνική της ειναι τέτοια που δεν το καταπίνεις βγαίνει απο την άλλη το νεράκι).Και αγκαλίτσες πολλές!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Κατερινούλα είσαι σίγουρη ότι την πείραξε ο ζωμός;

Δες εδώ τι λέει η Campbell, ίσως σε βοηθήσει:

Is it possible to be sensitive to bone broth? What should you do if you are reacting to bone broth?

It is possible to be sensitive to any food, though sensitivity to bone broth is quite rare. Try to make different meat stocks and see if you can find one that you can tolerate: from a whole chicken, from a leg of lamb, from a joint of beef, from a whole fish (gutted, but with the head and tail), from pigeons, pheasants, a joint of venison, a joint of pork, etc. Make sure that not only bones are used but a good piece of meat on the bone. Make sure that you start with uncooked meat and bone and donʼt mix meats from different animals: just make a chicken stock or a lamb stock, etc.

ΖΑ25 δεν προσπαθούμε αν πείσουμε κανένα, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κερδίσουμε ακόμη και αν το κάνουμε, τα παιδιά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε θυσιάζοντας πάρα πολύ προσωπικό χρόνο γι' αυτό.

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να πάρεις το βιβλίο και θα σου λυθούνε όλες οι απορίες, αν όχι τότε ΟΚ, μπορείς να επιλέξεις να ακούσεις την παιδίατρο του παιδιού, η καθέμια από μας κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι πιο σωστό για το παιδί της.

ΖΑ25 δεν προσπαθούμε αν πείσουμε κανένα, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κερδίσουμε ακόμη και αν το κάνουμε, τα παιδιά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε θυσιάζοντας πάρα πολύ προσωπικό χρόνο γι' αυτό.

Γιαυτό είπα να μην παρεξηγηθώ είμαι λίγο δύσπιστη για τους λόγους που ανέφερα, αλλά το παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αρχισα να το εφαρμόζω όσο μπορώ σε εμένα για αρχή. Στο παιδί δυσκολευομαι γιατί ο τρόπος που αναφέρει να εισαχθούν οι τροφες δεν γίνεται σε ενα παιδί με αλλεργία. Πρέπει να δω τι το πειράζει για να το εφαρμόσω και στο παιδί μου.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

θελει 3 μερες

γεια σου γλυκος

χαιρομαι που εχεις ηρεμησει ,παντως απο οτι φαινεται ,το παιδακι σου, το μονο προβλημα που αντιμετωπιζε και αντιμετωπιζει ειναι οι διαροιες

καθε μαμα εχει ενστικτο και ειμαι απολυτα σιγουρη οτι οταν σταματαει να την "ενοχλει "το ενστικτο της ,αυτο σημαινει οτι το παιδι εχει μπει σε ενα καλο δρομο ,δεν θα αναλυσω παραπανω το θεμα ,απλα θα σου πω καλο θα ηταν το παιδακι σου να τρωει πιο ευπεπτες τροφες για να μπορει να ιαθει πληρως το εντερο ,τις συμβουλες του στυλ "αυτα τα συμπτωματα ειναι συνηθη σε παιδια μεχρι την ταδε ηλικια να μην τις εμπιστευεσαι,οταν δεν εχει βρεθει μια συγκεκριμενη αιτια(δυσανεξιουλα,υπερκινητικο εντερο δεν μου λενε τιποτα) που τα προκαλει",συγνωμη για το θαρρος;););)

προσπαθω οντως να του δινω οσο γινεται πιο ευπεπτα πραγματα, γαλακτοκομικα παραδειγμα δεν του δινω καθολου πλυν σκληρων τυριων που και που γαλα με 80% λιγοτερη λακτοζη,,δεν τον πειραζει,,,τον πειραζουν πολλα φρουτολαχανικα και τα αποφευγω αν ξεφυγει και φαει καμμια φορα ε ενταξει θα αλλαξουν τα κακα του για κανα δυο μερες και θα ξαναφτιαξουν μετα

τωρα αυτο που λες για το ευερεθιστο εντερο δηλαδη υπερκινητικο εντερο ειναι οντως αιτια για την διαρροια,,,οι εξετασεις υπαρχουν για να κανουν οι γιατροι διαγνωση να αποκλειουν ασθενεις και να εντοπιζουν τι φταιει,,,μπορει να φταει ενα πραγμα μπορει και περισσοτερα οποτε εκει περιπλεκονται τα πραγματα,,

συνιστω ψυχραιμια σε ολες μας, ειναι το καλυτερο που εχουμε να κανουμε για τα παιδακια μας,,,καθε περιπτωση ειναι οντως διαφορετικη και καλο ειναι να ρωταμε και εναν και δυο γιατρους, να κανουμε τις εξετασεις που πρεπει και ο θεος μαζι μας ,,,,,

Γιατι για όλα να φταίει το πεπτικό και να μη γίνεται το αντιστροφο το πεπτικό να επηρεαζεται απο τα υπόλοιπα που αναφερονται ως συμπτωματα..Αναφερει το αγχος συνεπεια του πεπτικού..Μα το αγχος επηρεαζει τη χλωρίδα του πεπτικού..Απο μικρή ήμουν αριστη μαθήτρια και σε όποια σχολή επιθυμούσα πέρασα αυτη που ηθελα την τελειωσα με αριστα ήμουν όμως αγχώδης τυπος και παθαινα γαστρεντεριτιδες και γενικα μεχρι που εκανα εγχειριση σκωλικοειδίτη 16 ετων και εκει ειχα επιπλοκες και απο τότε επηρεαζεται το εντερό μου με φουσκώματα..Το αγχος μου προκαλει φουσκωμα όχι το αντίστροφο...Δεν ξέρω παντα στην θεωρία υπαρχει καποια αλήθεια.?

Διάβασε λίγο και αυτό εδώ το άρθρο είναι λιγο πιο εκτος διατροφής κλπ απλά σαν φιλοσοφία

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7%20%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B1%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%20%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF&source=web&cd=6&ved=0CEIQFjAF&url=http%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fsite%2Fyannisvelikis%2Fessays%2Fkountalini-tsi-limpinto-o-mythos-pou-apodeiknyetai-pragmatikoteta&ei=NMuzTpmLDo7csgamxszSAw&usg=AFQjCNGF4bxAm9bF-iUq6N8tBFMLuGScTw

εννοειται οτι το αγχος το πρωτο πραγμα που χτυπαει ειναι το πεπτικο και στη συνεχεια το δερμα, δεν αναφερομαι σε βρεφη και παδακια μικρα,

στο ερωτημα η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα καλυτερα να μην εγλωβιστουμε,,οταν προκυπτει ενα θεμα πρεπει να το προσεγγισουμε ολισθηκα ανεξαρτητως αιτιας,,,οταν υποφερει το σωμα υποφερει και η ψυχη και τουμπαλιν,,,εμεις πρεπει να φροντιζουμε και τα δυο

συγνωμη για το εκτος θεματος

Γιαυτό είπα να μην παρεξηγηθώ είμαι λίγο δύσπιστη για τους λόγους που ανέφερα, αλλά το παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αρχισα να το εφαρμόζω όσο μπορώ σε εμένα για αρχή. Στο παιδί δυσκολευομαι γιατί ο τρόπος που αναφέρει να εισαχθούν οι τροφες δεν γίνεται σε ενα παιδί με αλλεργία. Πρέπει να δω τι το πειράζει για να το εφαρμόσω και στο παιδί μου.

Αν αισθάνεσαι καλύτερα ρώτα την παιδίατρο σας με ποιά σειρά μπορείς να δώσεις τις τροφες.. δηλαδή πχ ολα τα παιδάκια τρώνε καρότο, κολοκυθακι κλπ χωρίς πρόβλημα..δεν προκαλλουν όλες οι τροφες αλλεργίες...

Μπορείς να ξεκινήσεις με το ζωμό χωρίς όλα όσα σου φαίνονται υποπτα...ξεκίνα από τα βασικά που θα σου πει κ η γιατρος.. Προσωπικά εμένα δεν μου είπε στην αρχή μονο καρότο μόνο κολοκύθι κλπ αλλά διαφορα λαχανικα που είναι ασφαλή...

Ετσι κι αλλιώς πάρα πολλες μαμάδες δεν δίνουν ρυζάλευρο ως πρώτη τροφή γιατί δεν θεωρείται απαραιτητη, πες της να ξεκινήσετε με τα λαχανικα..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Δες εδώ τι λέει η Campbell, ίσως σε βοηθήσει:

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να πάρεις το βιβλίο και θα σου λυθούνε όλες οι απορίες, αν όχι τότε ΟΚ, μπορείς να επιλέξεις να ακούσεις την παιδίατρο του παιδιού, η καθέμια από μας κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι πιο σωστό για το παιδί της.

Δυστυχώς δεν μου έκοψε όταν της έφτιαξα να της δώσω μόνο ζουμάκι αλλά από την ανυπομονησία μου έδωσα κ το ψαχνό κ το καταβρόχθισε:oops:

Προχτες εφτιαξα σπιτικό almond butter με λάδι καρύδας (έχω μια φιλη μου που έχει κτήμα με αμυγδαλιές ουτε ψεκάζει ούτε τίποτε) ασπρίσα τα αμύγδαλα, τα μούλιασα κ της έκανα το sensivity κ δεν φάνηκε κάτι...

Yugup3.png

Στο τουρσί εκτός απο λάχανο καρότο και αγγουρι τι άλλο μπορώ να βάλω?Το ζωμό 12 ωρες το σιγοβράζετε προσθετε νεράκι φαντάζομαι τακτικά..Επίσης ρύζι πατάτα βραστα επιτρέπονται?Από φρούτα μόνο μήλο μπανάνα?Μέλι? Μαρουλάκι ωμό και άλλα λαχανικά εποχής?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Στο τουρσί εκτός απο λάχανο καρότο και αγγουρι τι άλλο μπορώ να βάλω?Το ζωμό 12 ωρες το σιγοβράζετε προσθετε νεράκι φαντάζομαι τακτικά..Επίσης ρύζι πατάτα βραστα επιτρέπονται?Από φρούτα μόνο μήλο μπανάνα?Μέλι? Μαρουλάκι ωμό και άλλα λαχανικά εποχής?

Στη γαπς ουτε πατατα ουτε ρυζι...

Δυστυχώς εχω πανικοβληθεί..Διαβασα για καντιντιαση και υπ΄΄αρχουν ενα σωρό άρθρα

χαλαρωσε κοριτσι μου ,δεν εχεις σοβαρο προβλημα ,εχεις κουραστει λιγο.

Ειναι να αρχίσω και στερεες στο μωρο (ρυζαλευρο ειπε η παιδιατρος υποαλλεργικόμε δικό μου γαλα αλλά είχε ζαχαρη και φοβαμαι πως δεν επρεπε να της δωσω μετα από όλα αυτα που διαβάζω)
αφου δεν εχει γαλα γιατι λεγεται υποαλλεργικο ,μπορεις να ρωτησεις την παιδιατρο σου ? και εχουν παρα πολυ ζαχαρη γυρω στο 95% υδατανθρακες,παραλογο κατ"εμε
..2 χρόνια για να θεραπευθει αυτη η κατάσταση μου φαινονται βουνό. Με φαρμακα δεν σκοτώνεται και έπειτα με διατροφη να επαν'έλθει το έντερο αλλά πιο σύντομα?
διαβασε ολα τα προηγουμενα μηνυματα

Σήμερα ξύπνησα και αντί να έχω διάθεση να πάιξω με το μωράκι μου σκέφτομαιι συνέχεια αυτή την κατάσταση. Και να πω την αμαρτία μου πάντα την ομοιοπαθητική την σνόμπαρα και την σνομπάρω τα βιολογικά τα υποστήριζα μέχρι που έμαθα για ένα αυτιστικό παιδάκι που έπρεπε να τρωει τροφες με λιγότερα βαρέα μεταλα, η μαμά του ψωνιζε από τα βιολογικα τα πάντα και μετα απο ένα μηνα χρήσης βιολογικών είχε περισσότερα βαρέα στον οργανισμό του απότι με τα κοινα

κοιτα την ομοιοπαθητικη εγω δεν την εφαρμοζω γιατι απλα δεν καταλαβαινω τον μηχανισμο δρασης του ,ακομη και η Διαιτα της Καμπελ ειναι πολυ πιο κατανοητη

τωρα για το παιδακι που λες ,πως διαπιστωσαν οτι αυξηθηκαν τα βαρεα μεταλλα μετα τα βιολογικα ?

συμφωνα με την Καμπελ σε αυτα τα παιδια ειναι πολυ μεγαλη η συγκεντρωση των βαρεων μεταλλων .

.Γιατι για όλα να φταίει το πεπτικό και να μη γίνεται το αντιστροφο το πεπτικό να επηρεαζεται απο τα υπόλοιπα που αναφερονται ως συμπτωματα..Αναφερει το αγχος συνεπεια του πεπτικού..Μα το αγχος επηρεαζει τη χλωρίδα του πεπτικού
καποια στιγμη θα γραψω ολους τους λογους που μπορει να επηρεασουν την χλωριδα

.

.Απο μικρή ήμουν αριστη μαθήτρια και σε όποια σχολή επιθυμούσα πέρασα αυτη που ηθελα την τελειωσα με αριστα ήμουν όμως αγχώδης τυπος και παθαινα γαστρεντεριτιδες και γενικα μεχρι που εκανα εγχειριση σκωλικοειδίτη 16 ετων και εκει ειχα επιπλοκες και απο τότε επηρεαζεται το εντερό μου με φουσκώματα
οι πολλες γαστρεντεριτιδες θα ειχαν λαποιο λογο

μετα την εγχειρηση και τις επιπλοκες προφανως ειχες παρει πολλες αντιβιωσεις ..

Το αγχος μου προκαλει φουσκωμα όχι το αντίστροφο...Δεν ξέρω παντα στην θεωρία υπαρχει καποια αλήθεια.Απλά 2 ετη για να σκοτωθει ενας μυκητας και να επανελθει η χλωρίδα ακραιο..Ο οργανισμός μας έχει τη λύση για ολα χωρις φαρμακα και παρεμβασεις και το εχω διαπιστωσει πολλες φορες στη ζωή μου
μπορει και να μην εξαληφθει απλα να καταλαγιασει

οταν διαταραχθει η χλωριδα και η λειτουργια του εντερου πολυ δεν μπορει να επελθει αυτοματη ιαση θελει βοηθεια.

Μετα τη σκωλικοειδίτιδα επειδη ειχε γινει λαπαροσκοπικα εγιναν κυστες αναμεσα στα εντερα να το πω απλά και τρεχαμε. 4 μηνες μολις ετρωγα γαλακτοκομικα εκανα διαρροιες και το επαθα πανω στις πανελληνιες.
να σου πω 2 προφανεις μηχανισμους για ντην διαρροια (βεβαια εκτων υστερων ειναι πιο ευκολο) , ειχες δυσανεξια στην λακτοζη μετα την ληψη των αντιβιοτικων και της φλεγμονης στα εντερο .
Εμπαινα στα νοσοκομεια εβγαινα κανεις δεν ελεγε τιποτα. Εκανα μεχρι και κωλονοσκοπιση και απο εκει τελειωσαν όλα σε ενα 6μηνο όλα αυτα.
πως τελειωσαν ολα ?,εκανες αποχη απο γαλακτοκομικα ?

Μετα απο 3 χρόνια για ασχετο λόγο επανελαβα την εξεταση και απο τοτε εχω φουσκωματα με όσπρια.
τι εννοεις ?.
?Εσεις που την εφαρμόζετε στο πόσο διάστημα ειδατε βελτίωση?Την τηρείτε κατα γράμμα?
μα κανεις εδω δεν εφαρμοζει την διαιτα (ακομη )απλα υοθετουμε καποια πραγματα

μην ξεχνας οτι εμεις εχουμε μεγαλυτερα παιδακια

το δικο σου μπορει να μην εχει προβλημα οταν θα ειναι στην ηλικια των δικων μας

δεν μου ειπες κανατε ραστ και στις 3 πρωτεινες του γαλακτος?

Αχ σε ευχαριστώ που δεν με παρεξηγείς!.. Κι όμως τελειωσαν όλα έτσι απλα μετα απο μια κολονοσκόπιση ξαφνικά χωρίς αποχη απο τιποτα!Αποχή εκανα ενα μήνα όχι 4 λάθος έκανα.Ειτε το πιστευεις ειτε όχι.Μετά από τρια έτη ειχα κολλήσει ιο πνευμονιόκοκου το οποίο μεχρι να το βρουν μου ειχαν κανει εισαγωγη. Στο ψάξιμο μου έκαναν και κολονοσκόπιση ξανά.Ε από τότε εχω μια ευασθησία στο εντερο. Πολύ πιθανό να είναι διαταρραγμένη η χλωρίδα μου..Παντως το πιστευω ότι ο οργανισμός, ειδικά μετα από εκεινο το μπαχαλο που τραβηξα 16 ετων και επανήλθα ξαφνικά,επανέρχεται ευκολα εως κάποια ήλικία..εγω κατάλαβα όχι απο αυτα που λέτε απο όσα διαβασα ότι χωρις αυτη τη δίαιτα δεν επανέρχεται η χλωρίδα γιαυτό ειμαι επιφυλακτική, αλλά μαλλον λάθος κατάλαβα...Τα ραστ:λευκωμα αυγού, αράπικο φυστικι,γαλα,κρόκο αυγου, Α-λακταλβουμινη, Β-λακτοσφαρινη, καζεινη, γλουτενη...Αυτα δεν ξερω αν περιλαμβανει όλα όσα λες...Σε εμένα το άγχος μου ειναι αυτό που δημιουργεί όλα τα προβλήματα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Παρότι η Campbell τονίζει σε όλο της το βιβλίο την αξία του θηλασμού, ακόμα κι αν η μαμά είναι GAPS, μού δίνει την αίσθηση σε κάποια ότι αγνοεί (; ) κάποιες λειτουργίες του θηλασμού... Ίσως πάλι να έχει να κάνει με τη σοβαρότητα των προβλημάτων που στοχεύει να αντιμετωπίσει και ουσιαστικά να προσπαθεί να σταθμίσει καταστάσεις...

Eύα το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμη (τώρα διαβάζω το breaking the vicious cycle), όμως μελετώ εντατικά τα sites της Campbell. Νομίζω ότι αυτό εδώ εκφράζει πλήρως της απόψεις της για το θηλασμό (το έβαλα και παραπάνω, μαζί με τα υπόλοιπα για τη διατροφή του μωρού, πριν διαβάσω τα δικά σου σχόλια)

http://gaps.me/preview/?page_id=34

Feeding your baby

I cannot emphasise strongly enough, how important it is to breastfeed your baby! Particularly in those first few days, when colostrum is produced.

If you cannot do it yourself, try to find a wet nurse or a breast milk donor: a good place to start looking for one is in your maternity ward before giving birth (if you arrived to the hospital in a planned fashion) or straight after giving birth. In order to insure good supply of breast milk for your baby, it is practical to look for 2-4 wet nurses or breast milk donors. Look for healthy women who live not too far away from you. Even in the case of formula feeding supplementing your babyʼs diet with some breast milk (even occasional) will do wonders for your babyʼs development and overall health. No commercial formula will ever get close to the quality of breast milk!

If you have no alternative but to feed your baby formula (even supplemented occasionally with breast milk), add good quality probiotics into every bottle feed right from the start.

Θεωρεί τόσο σημαντικό το μητρικό γάλα που συστήνει να δώσει η μητέρα έστω και ελάχιστο και αν δεν μπορεί η ίδια να βρει τροφούς και δωρητές.

Και φυσικά δεν αναφέρει πουθενά ότι η μητέρα ή η τροφός πρέπει να κάνει GAPS δίαιτα.

εγω κατάλαβα όχι απο αυτα που λέτε απο όσα διαβασα ότι χωρις αυτη τη δίαιτα δεν επανέρχεται η χλωρίδα γιαυτό ειμαι επιφυλακτική, αλλά μαλλον λάθος κατάλαβα...

Η παραδοσιακή διατροφή διατηρεί μια χαρά τη χλωρίδα του εντέρου για χιλιάδες χρόνια και κανείς δεν γνώριζε ότι υπάρχουν δίαιτες για τη χλωρίδα του εντέρου!

Οι ειδικές δίαιτες χρειάζονται σε εμάς τους σύγχρονους που έχουμε ξεκοπεί από τη φυσική διατροφή και καταναλώνουμε κυρίως βιομηχανοποιημένες τροφές (βιομηχανοποιημένα είναι τα δημητριακά στο κουτί, το παστεριωμένο γάλα, το βούτυρο από παστεριοωμένο γάλα, τα τυριά βιομηχανικής παραγωγής, τα αλλαντικά βιομηχανικής παραγωγής, το ψωμί βιομηχανικής παραγωγής). Και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι ειδικές δίαιτες δεν είναι και τόσο ειδικές, απλά ξεκαθαρίζουν το γιατί είναι κακό πχ ένα βιομηχανοποιημένο λουκάνικο και καλό ένα σπιτικό.

Ουσιαστικά ανακαλύπτουν τον τροχό που έχει ανακαλυθφεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δυστυχώς έχουμε ξεκοπεί τόσο πολύ από την πραγματική και πλήρη τροφή που χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Μελετώντας διάφορα στο θέμα διατροφής, μπορώ να πω ότι οι δίαιτες που ενσωματώνουν τις περισσότερες παραδοσιακές πρακτικές και είναι αρκετά ισορροπημένες και πλήρεις είναι οι

Weston Price

Nurtitional Typing (Mercola)

SCD

GAPS

(παρακαλώ, συμπληρώστε αν χάνω κάτι)

Η GAPS είναι η τελευταία χρονολογικά και ενσωματώνει ίσως όλα όσα περιλαμβάνονται στις προηγούμενες. Η πιο σημαντική "διαφορά" είναι ότι συστηματοποιεί ένα εισαγωγικό στάδιο, που απευθύνεται σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.

Τη λέξη διαφορά τη βάζω σε εισαγωγικά γιατί αν μελετήσει κανείς αναλυτικά τα υπόλοιπα συστήματα ή την παραδοσιακή διατροφή, θα διαπιστώσει ότι δεν λέει κάτι καινούργιο. Άρα δεν διαφέρει, απλώς το τονίζει σε εμάς που έχουμε ξεκοπεί από τη βασική γνώση που είχε η γιαγιά μας ή η προγιαγιά μας για τις νεώτερες.

Θα έλεγα ότι δική μου η γιαγιά ήταν πάνω από το Weston Price και μια χαρά εφάρμοζε στο σπίτι και το Nutritional typing μια και είχε μεγάλη οικογένεια, έκανε μεγάλη προετοιμασία και ο καθένας έτρωγε αυτά που τον ικανοποιούσαν περισσότερο. Σε περιόδους ασθένειας εφάρμοζε GAPS.

Μερικές φορές μπορεί να πειράξει ο ζωμός όχι γιατί είναι βλαβερός από μόνος του αλλά γιατί το ζώο έχει φάει ακατάλληλες τροφές για το είδος του.

Πχ ακόμη και αν το μοσχάρι είναι βιολογικής εκτροφής, μπορεί να έχει φάει βιολογικό καλαμπόκι ενώ θα έπρεπε να φάει χορτάρι.

Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση μου έδωσε κάποιος γιατρός και τη βρίσκω αρκετά λογική.

Γι αυτό και Campbell αναφέρει και το κυνήγι ή γενικώς τα ζώα που είναι πιο άγρια και άρα λιγότερο πιθανό να έχουν τραφεί με ακατάλληλες για το είδος τους τροφές.

Μερικές φορές μπορεί να πειράξει ο ζωμός όχι γιατί είναι βλαβερός από μόνος του αλλά γιατί το ζώο έχει φάει ακατάλληλες τροφές για το είδος του.

Πχ ακόμη και αν το μοσχάρι είναι βιολογικής εκτροφής, μπορεί να έχει φάει βιολογικό καλαμπόκι ενώ θα έπρεπε να φάει χορτάρι.

Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση μου έδωσε κάποιος γιατρός και τη βρίσκω αρκετά λογική.

Αυτό σκεφτόμουνα να γράψω στην Κατερινούλα, το υποστηρίζει πολύ ο Mercola αυτό!

Προχτες εφτιαξα σπιτικό almond butter με λάδι καρύδας (έχω μια φιλη μου που έχει κτήμα με αμυγδαλιές ουτε ψεκάζει ούτε τίποτε) ασπρίσα τα αμύγδαλα, τα μούλιασα κ της έκανα το sensivity κ δεν φάνηκε κάτι...

πως το εκανες ? μη μου πεις οτι απλα τα περασες απο μπλεντερ ? και εβαλες λαδι ?

εγω απο χθες εχω στο νερο ,αμυγδαλα,καρυδια και φουντουκια με λιγο τυρογαλα ,αναρωτιομουν ποση ωρα να τα στεγνωσω στον φουρνο

Αχ σε ευχαριστώ που δεν με παρεξηγείς!

σου εχουν πεσει πολλες πληροφοριες μαζι και ενας συζυγος που αμφισβητει τα παντα μαλλον:D:D:D:D και ετσι χαθηκες λιγο..

να διαβασεις ξανα τα προηγουμενα μηνυματα για να μπουν ,οσο μπορουν, τα πραγματα στη θεση τους ,νομιζω τα πραγματα με το παιδακι σου ειναι πολυ πιο ευκολα απο οτι φανταζεσαι,και ναι ακομη και η καισαρικη ,σε περιπτωση που εχεις μυκητες ,"βοηθησε"μαζι με τον αμεσο θηλασμο΄,

Κι όμως τελειωσαν όλα έτσι απλα μετα απο μια κωλονοσκόπιση ξαφνικά χωρίς αποχη απο τιποτα!Αποχή εκανα ενα μήνα όχι 4 λάθος έκανα

δεν σου φαινεται περιεργο ,γενικα εχεις μεγαλο ιστορικο με το εντερο αυτο σημαινει πολλα

εκανες αποχη απο γαλακτοκομικα ενα μηνα πριν την κολονοσκοπηση?

Πολύ πιθανό να είναι διαταρραγμένη η χλωρίδα μου..Παντως το πιστευω ότι ο οργανισμός, ειδικά μετα από εκεινο το μπαχαλο που τραβηξα 16 ετων και επανήλθα ξαφνικά,επανέρχεται ευκολα εως κάποια ήλικία..εγω κατάλαβα όχι απο αυτα που λέτε απο όσα διαβασα ότι χωρις αυτη τη δίαιτα δεν επανέρχεται η χλωρίδα γιαυτό ειμαι επιφυλακτική, αλλά μαλλον λάθος κατάλαβα...

να σου πω ενα παραδειγμα ,φιλη επι 2 χρονια επαιρνε τακτικα αντιβιωση για τις αμυγδαλιτιδες ,απεκτησε μετεωρισμο και διαφορες ενοχλησεις ,εκανε τεστ δυσανεξιας στη λακτοζη και φρουκτοζη στο νοσοκομειο (στη Γερμανια ) και στα 2 ειχε δυσανεξια

Τα ραστ:λευκωμα αυγού, αράπικο φυστικι,γαλα,κρόκο αυγου, Α-λακταλβουμινη, Β-λακτοσφαρινη, καζεινη, γλουτενη...Αυτα δεν ξερω αν περιλαμβανει όλα όσα λες.

ναι ειναι και οι 3 πρωτεινες

Η παραδοσιακή διατροφή διατηρεί μια χαρά τη χλωρίδα του εντέρου για χιλιάδες χρόνια και κανείς δεν γνώριζε ότι υπάρχουν δίαιτες για τη χλωρίδα του εντέρου!

πραγματι ,εγω μικρη ετρωγα πολλα τουρσια και πολλα απο αυτα που τα ξαναανακαλυπτω τωρα

Θα έλεγα ότι δική μου η γιαγιά ήταν πάνω από το Weston Price και μια χαρά εφάρμοζε στο σπίτι και το Nutritional typing μια και είχε μεγάλη οικογένεια, έκανε μεγάλη προετοιμασία και ο καθένας έτρωγε αυτά που τον ικανοποιούσαν περισσότερο. Σε περιόδους ασθένειας εφάρμοζε GAPS.

:D:D:D:D

α με την ευκαιρια να ρωτησω τα σπιτικα λουκανικα πως τα φτιαχνουμε ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...