Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Rosie θες να μεταφερεις το προτελευταιο μηνυμα σου στο αλλο θεμα ?η να σε ρωτησω καποια πραγματα εδω?

Κάνε με quote και αντίγραψε το ποστ σου στο άλλο θέμα.

μια θηλαζουσα μαμα δεν θα εχει και πολλη χρονο να περιμενει πριν ξεκινησει την διαιτα παντως

Ναι σωστά, εγώ δεν βιάζομαι γιατί η κόρη μου φαίνεται ΟΚ, για μένα κυρίως θα το κάνω γιατί έχω φλεβίτιδα από την εγκυμοσύνη της κόρης μου και ελπίζω ότι θα βοηθήσει.

Πάντως από τον καιρό που άρχισα να τρώω σε μεγάλο ποσοστό με βάση την GAPS η κόρη μου είναι πολύ καλά με τα κακά της, δεν είχε δυσκοιλιότητα αλλά έκανε κακά κάθε 2-3 μέρες, μπορεί και πιο αραιά. Τώρα 2-3 φορές τη μέρα, και δεν έχει καθόλου αέρια και καμία δυσκολία όπως παλιά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τρώω φυστικοβούτυρο από την αρχή του θηλασμού, σε μεγάλες ποσότητες μάλιστα, και δεν πρόσεξα καμία αλλεργική αντίδραση.

Προτιμάω όμως το φυστικοβούτυρο της Arrowhead Mills από το iherb που είναι ελεγμένο για αφαλατοξίνες.

Μάλιστα!! Ίσως δοκιμάσω κι εγω μετα την παρμεζανα... Μακάρι!!! Ξέρεις επειδή είχα αποκλείσει παρα πολλές τροφές απο τηνgaps δυσκολευτηκα να την εφαρμοσω αλλα σιγά σιγά μου φεύγουν οι φόβοι κ οι ανησυχίες.. Έχει πλάκα γιατί οι περισσότερες τροφές που επιβάλλει η Cambell τις απαγορεύουν οι αλλεργιολογοι :P οπότε κάποιον πρέπει να απορριψεις...

Yugup3.png

Κοριτσια κ άλλη μια απορία να μου πείτε την γνώμη σας...

Το καλοκαίρι μετακομισαμε κ ήθελα στο καινούργιο δωμάτιο της μικρής να κάναμε μια τοιχογραφία... Είχαμε όμως αυτο το πισωγύρισμα κ μου κόπηκε η όρεξη... Τώρα που ανάσαναμε πάλι άρχισα να το σκέφτομαι ξανά...

Το θέμα μου είναι πως η Cambell λέει ότι όχι μόνο την διατροφή αλλα κ γενικότερα την ζωή μας θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στο θέμα των χημικών ουσιών. Έτσι με προβληματίζει το γεγονός της μπογιας δεν θα ήθελα να την επιβαρυνω περισσότερο..ως αλλεργικο παιδι δεν θα έχει κ μεγαλύτερη ευαισθησία στις αναθυμιασεις;; Όσο οικολογικές κ να είναι;; Η μήπως υπερβαλλω;;;

Τι λέτε;; Εσείς θα το κάνατε στη θέση μου;; Μήπως έχετε καμία πιο "υγιεινή" λύση;;;

Yugup3.png

Ας πούνε και οι πιο έμπειρες τη γνώμη τους αλλά μου φαίνεται λιγό "κουλό" να κάνεις πρόκληση τοσο νωρίς, και μαλιστα για να δεις αν όντως ειναι αλλεργικό το παιδί... ποιος το προτεινε αυτό?

Το είπε γιατι ειπε οτι ειναι σοβαρο να στερει απο ενα παιδι ολοκληρη ομαδα τροφων και επειδή τα τεστ δεν δειχνουν πρέπει να γίνει διαγνωση με αυτό τον τρόπο.Παιδογαστρεντερολογος μου το ειπε. Θα μου κάνει εισαγωγη για την προκληση αν δεν έχει κατι στο 24ωρο το παρακολουθουμε σπιτι για 20μερες και αν δεν δειξει τπτ ηταν απλα μια ιωση που ερεθισε το παιδι ή απλα περασε αν εχει προβλημα θα απεχει το μωρο και εγω για ενα ετος ..Ειναι δ/ντης σε νοσοκομειο και παιδακια που παρακολουθουσε εχουν παει καλά και επίσης υπέρ του θηλασμού.Ειπε οτι πολλοι προτιμουν να συνεχιζουν τη διαιτα και να το αφηνον ετσι χωρις προκληση αλλά ειπε δεν ειναι σωστο γιατι μπορει και να μην εχει. Τι να σου πω ισως να του ετυχε να μην εχουν ή στην δικη μας περιπτωση να πιστευει κατι αλλο ηταν ελαχιστο το αιμα στην μικροσκοπικη και δεν ειχα αλλα συμπτωματα και βαρος αναπτυξη ολα, καλά ποιος ξερει τι εχει στο μυαλό του, ή απλά να ειναι αυτη η τακτική του.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Αγαπητή ΖΑ25 μην απορεις γιατί... Ο τρόπος ζωής μας, η διατροφικές μας συνήθειες σε συνδυασμό με τα εμβόλια κ τα αντιβιοτικά μας έχουν φέρει σε αυτές τις καταστάσεις.... Η αλλεργιολογος μας είπε πως σε 40 χρόνια 1 στους 2 ανθρώπους θα υποφέρουν απο τέτοια προβλήματα....στατιστικά..

Δεν είναι να απορεις...δυστυχώς είναι η απόρροια του πολιτισμού κατ΄εμε...

Εύχομαι σε εσάς να είναι μόνο περαστικό:-)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κατερινούλα βρες οικολογικές μπογιές, σίγουρα υπάρχουνε.

Προσωπικά όμως τα φοβάμαι όλα αυτά οπότε δεν θα την έκανα καθόλου.

Στο δωμάτιο του γιου μου για να καταλάβεις έχω βάλει μόνο οικολογικά έπιπλα από το Only Green, βιολογικό στρώμα, κάλλυμα στρώματος από βιολογικό βαμβάκι, μαξιλάρι από βιολογικό μαλλί, βιολογικά σεντονάκια, βιολογικό κάλλυμα παπλώματος κοκ.

Είμαι λίγο freak σ' αυτά τα θέματα βλέπεις! :lol:

Ομολογω οτι μετα απο 2 χρονια εστω αυτη η μικρη ποσοτητα παρμεζανας ηταν φοβερη!!!Το καταβροχθισα το πιατο!:mrgreen::mrgreen:

Μεχρι στιγμης ειμαστε καλα αλλα δεν ενθουσιαζομαι γιατι ειδικα ο γιος μου μπορει να εμφανισει κατι εστω και μετα απο 3 μερες:?

Κι εγω τρωω φυστικοβουτυρο καιρο τωρα και αμυγδαλοβουτυρο και φουντουκια καρυδια κτλ και δεν ειχα κανενα θεμα !;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

α θυμαστε που καποτε ειχα κανει εδω ενα θεμα γιατι ανησυχουσα για την αναπτυξη του μικρου που ειχε κοψει σε σχεση με οταν ηταν μωρο?Επειδη δεν ετρωγε πολλα φαγητα και γενικα ειχε μια καμψη στους 14-18 μηνες?Τελικα ειμαστε μια χαρα γιατι φαινεται οτι αναπτυσσεται καλα παιρνει 1 ποντο τον μηνα απο υψος και στα κιλα μια χαρα πηγαινει πλεον και οταν εξεφρασα και τις ανησυχιες μου στον γιατρο για τη στασιμοτητα της αναπτυξης που προκαλει η αλλεργια μου ειπε κατηγορηματικα οτι το παιδι ειναι μια χαρα και η κλινικη του εικονα και γενικα δεν παρουσιαζει καμια στασιμοτητα αναπτυξης.Ε μου φυγε ενα βαρος.

Να πω βεβαια και το παραπονο μου οτι εχω γνωστη που οποτε με βλεπει μου λεει ακομη συνεχιζεις με το θηλασμο (εχω πει 12347 φορες πως δεν με κουραζει)πω πω ακομη δεν τρωει τοσα πραγματα,φρικη!!Και μου καμαρωνει ποσο πολυ τρωει το δικο της μωρο |(ιδιας ηλικιας)και ξανα δωστου και πωπω και πως αντεχεις και να μην τρως και τι φρικη κτλ.Ρε γμτ καμια φορα λεω μα δεν καταλαβαινουν λες κι εγω χαιρομαι που το παιδι μου δεν μπορει να φαει οτι θελει(αλλο βεβαια που με ικανοποιει οτι μαθαινει πολυ πιο υγειινο τροπο ζωης)Εγω παντα λεω μπραβο που το παιδακι της ειναι καλοφαγο αλλα να με στεναχωρει δεν καταλαβαινουν οτι ειναι μια ιδιαιτερη κατασταση κ δεν χρειαζεται να με κανουν να νιωθω περισσοτερο αγχος απο οτι ηδη εχω??

DlkKp2.png

aoJjp3.png

α θυμαστε που καποτε ειχα κανει εδω ενα θεμα γιατι ανησυχουσα για την αναπτυξη του μικρου που ειχε κοψει σε σχεση με οταν ηταν μωρο?Επειδη δεν ετρωγε πολλα φαγητα και γενικα ειχε μια καμψη στους 14-18 μηνες?Τελικα ειμαστε μια χαρα γιατι φαινεται οτι αναπτυσσεται καλα παιρνει 1 ποντο τον μηνα απο υψος και στα κιλα μια χαρα πηγαινει πλεον και οταν εξεφρασα και τις ανησυχιες μου στον γιατρο για τη στασιμοτητα της αναπτυξης που προκαλει η αλλεργια μου ειπε κατηγορηματικα οτι το παιδι ειναι μια χαρα και η κλινικη του εικονα και γενικα δεν παρουσιαζει καμια στασιμοτητα αναπτυξης.Ε μου φυγε ενα βαρος.

Να πω βεβαια και το παραπονο μου οτι εχω γνωστη που οποτε με βλεπει μου λεει ακομη συνεχιζεις με το θηλασμο (εχω πει 12347 φορες πως δεν με κουραζει)πω πω ακομη δεν τρωει τοσα πραγματα,φρικη!!Και μου καμαρωνει ποσο πολυ τρωει το δικο της μωρο |(ιδιας ηλικιας)και ξανα δωστου και πωπω και πως αντεχεις και να μην τρως και τι φρικη κτλ.Ρε γμτ καμια φορα λεω μα δεν καταλαβαινουν λες κι εγω χαιρομαι που το παιδι μου δεν μπορει να φαει οτι θελει(αλλο βεβαια που με ικανοποιει οτι μαθαινει πολυ πιο υγειινο τροπο ζωης)Εγω παντα λεω μπραβο που το παιδακι της ειναι καλοφαγο αλλα να με στεναχωρει δεν καταλαβαινουν οτι ειναι μια ιδιαιτερη κατασταση κ δεν χρειαζεται να με κανουν να νιωθω περισσοτερο αγχος απο οτι ηδη εχω??

Να καμαρωνεις που θηλαζεις!!!! Όχι να απολογεισαι!!! Δίνεις την καλύτερη τροφή/φάρμακο στον κόσμο στο παιδι σου!!!!

Εγω πλέον νευριαζω με τέτοια άτομα κ δεν δίνω καθόλου σημασία... Τα υποαλλεργικα γάλατα είναι ακόμη πιο επεξεργασμένα απο τα συμβατικά.... Δες το απο τη άλλη όψη...;) κ να σου πω την αλήθεια όσα αλλεργικα παιδάκια έχω δει ( που φυσικά κανένα δεν θηλαζει ) όλα αδύνατουλια είναι..

Yugup3.png

Καλα δεν το συζητω για το θηλασμο ας λενε οτι θελουν εγω ξερω οτι κανω το καλυτερο αλλα ρε παιδι μου με κοιτανε με μια φατσα πολλες φορες τυπου"την καημενη που ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ και θηλαζει"λες κι εγω εχω πει κατι τετοιο και φυσικα που συνεχεια η συγκεκριμενη μου λεει ποσο φρικη ειναι να στερουμαι τοσα φαγητα κι εγω και το παιδι λες και ειναι μια κατασταση που την απολαμβανουμε!!:confused:Λιγο τακτ ρε γμτ δε βλαπτει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Αλήθεια Valeri ο όρος πολυαλλεργικο άτομο στην πραγματικότητα δεν υφίσταται??

oxi δεν υφισταται χωρις αιτια ,δηλ.δεν λεμε α εχει αλλεργια σε πολλες τροφες ,πρεπει να υπαρχει καποιος λογος σοβαρος η λιγοτερο σοβαρος

οταν εχεις εναν γιατρο να αναφερεται σε non Ige πολλαπλη αλλεργια χωρις να ψαχνει την αιτια, μακρια

.. Έχει πλάκα γιατί οι περισσότερες τροφές που επιβάλλει η Cambell τις απαγορεύουν οι αλλεργιολογοι :P οπότε κάποιον πρέπει να απορριψεις...

αυτο ειναι το θεμα

απλα στην αρχη προτεινει εναν τροπο που ,κατα την γνωμη της ,επουλωνει τον βλεννογονο

και παντα προτεινει να γινεται το τεστ πριν την εισαγωγη καποιας τροφης ,αυτο το τεστ δεν ξερω κατα ποσο αξιοπιστο ειναι

εχω την αισθηση οτι μια μητερα ιατρος νευρολογος με ενα παιδι με συμπτωματα αυτισμου,που θα εχει πονεσει πολυ και θα εχει ακουσει πολλα "κουφα " απο τους ειδικους στο θεμα , δεν θα εμπαινε σε διαδικασια να μας "πουλησει"ανορθοδοξες μεθοδους ,ειδωμεν

Κοριτσια κ άλλη μια απορία να μου πείτε την γνώμη σας...

Τι λέτε;; Εσείς θα το κάνατε στη θέση μου;; Μήπως έχετε καμία πιο "υγιεινή" λύση;;;

υπαρχουν ωραιοτατα αυτοκολλητα στο Ανεμη ,μεγαλα, μικρα .....

Το είπε γιατι ειπε οτι ειναι σοβαρο να στερει απο ενα παιδι ολοκληρη ομαδα τροφων και επειδή τα τεστ δεν δειχνουν πρέπει να γίνει διαγνωση με αυτό τον τρόπο.Παιδογαστρεντερολογος μου το ειπε. Θα μου κάνει εισαγωγη για την προκληση αν δεν έχει κατι στο 24ωρο το παρακολουθουμε σπιτι για 20μερες και αν δεν δειξει τπτ ηταν απλα μια ιωση που ερεθισε το παιδι ή απλα περασε αν εχει προβλημα θα απεχει το μωρο και εγω για ενα ετος ..Ειναι δ/ντης σε νοσοκομειο και παιδακια που παρακολουθουσε εχουν παει καλά και επίσης υπέρ του θηλασμού.Ειπε οτι πολλοι προτιμουν να συνεχιζουν τη διαιτα και να το αφηνον ετσι χωρις προκληση αλλά ειπε δεν ειναι σωστο γιατι μπορει και να μην εχει. Τι να σου πω ισως να του ετυχε να μην εχουν ή στην δικη μας περιπτωση να πιστευει κατι αλλο ηταν ελαχιστο το αιμα στην μικροσκοπικη και δεν ειχα αλλα συμπτωματα και βαρος αναπτυξη ολα, καλά ποιος ξερει τι εχει στο μυαλό του, ή απλά να ειναι αυτη η τακτική του.

νομιζω ο γιατρος σου εχει δικιο ,μηπως ειναι περριτη η εισαγωγη ομως ?

Elina θυμαμαι που συζητουσαμε για τις καμπυλες,χαιρομαι που τα πραγματα ειναι καλυτερα ,και ο δικος μου καλυτερα ειναι

ολα να πανε καλα και με την δοκιμασια με το τυρακι

Rosie το οτι η μικρη σου δεν τρωει ακομη καλα δεν ειναι ενδειξη αλλεργιας η ειναι πια θεμα συνηθειας ? τι λες για αυτο?

Rosie το οτι η μικρη σου δεν τρωει ακομη καλα δεν ειναι ενδειξη αλλεργιας η ειναι πια θεμα συνηθειας ? τι λες για αυτο?

Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες άρχισε να τρώει!

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά τις τελευταίες 2-3 βδομάδες ακολουθώ την GAPS σ' ένα μεγάλο βαθμό.

Να σου πω κι εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι τα μωράκια που αρνιούνται τις στερεές έχουνε πεπτικά προβλήματα και το κάνουνε από ένστικτο μια και το μητρικό γάλα, σύμφωνα με την Campbell, είναι "θεραπευτικό" στα μωράκια GAPS (δεδομένου φυσικά ότι η μαμά ακολουθεί σωστή GAPS διατροφή).

Γιατί όπως ανέφερα πιο παλιά με το γιο μου είχα τελείως αντίθετη εμπειρία, άρχισε στερέες στους 5.5 μήνες, μάλιστα αρχίσαμε με κρόκο αυγού και μετά μοσχάρι και αρνί, χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι τον χρόνο έτρωγε ολοκληρωμένα τρια γεύματα τη μέρα συν σνακ!

.

Επίσης διάβασα ότι πολλοί που εφαρμόζουνε την GAPS για χρόνια συχνά κατά διαστήματα το γυρνάνε και πάλι στην Intro για ένα boost.

!

λυσε μου προς το παρον αυτην την απορια

τι εννοεις για χρονια ,2 χρονια δεν προτεινει η Καμπελ?

οσο για το ενστικτο το πιστευω και εγω

λυσε μου προς το παρον αυτην την απορια

τι εννοεις για χρονια ,2 χρονια δεν προτεινει η Καμπελ?

οσο για το ενστικτο το πιστευω και εγω

Η Cambell λέει πως χρειάζονται 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της θεραπείας, πολλοί όμως έχουν υοθετησει την διατροφή αυτή ως τροπο ζωής... Πως λέμε πχ vegan, vegetarian κλπ... Έχω διαβάσει μαρτυρίες τέτοιων ανθρώπων που λένε ότι νιώθουν πολύ καλά κ δεν θέλουν να ξαναγυρίζουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ομολογω οτι μετα απο 2 χρονια εστω αυτη η μικρη ποσοτητα παρμεζανας ηταν φοβερη!!!Το καταβροχθισα το πιατο!:mrgreen::mrgreen:

Μεχρι στιγμης ειμαστε καλα αλλα δεν ενθουσιαζομαι γιατι ειδικα ο γιος μου μπορει να εμφανισει κατι εστω και μετα απο 3 μερες:?

Κι εγω τρωω φυστικοβουτυρο καιρο τωρα και αμυγδαλοβουτυρο και φουντουκια καρυδια κτλ και δεν ειχα κανενα θεμα !;)

Κι εσύ απο το I herb τα παίρνεις;;

Yugup3.png

Η Cambell λέει πως χρειάζονται 2 χρόνια για την ολοκλήρωση της θεραπείας, πολλοί όμως έχουν υοθετησει την διατροφή αυτή ως τροπο ζωής... Πως λέμε πχ vegan, vegetarian κλπ... Έχω διαβάσει μαρτυρίες τέτοιων ανθρώπων που λένε ότι νιώθουν πολύ καλά κ δεν θέλουν να ξαναγυρίζουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες...

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Εξάλλου αναφέρει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε ποτέ στις παλιές (κακές) μας διατροφικές συνήθειες χωρίς επιπτώσεις και πάλι στην υγεία μας.

Το πολύ να μπορούμε να ανεκτούμε κάποια δημητριακά που έχουνε υποστεί ζύμωση (για να είναι πιο εύπεπτα) και πατάτες, αλλά και πάλι όχι συχνά.

Κι εσύ απο το I herb τα παίρνεις;;

Το φυστικοβουτυρο το παιρνω απο τα βιολογικα που εχω στη γειτονια και το αμυγδαλοβουτυρο οπως κ το βουτυρο καρυδας τα παιρνα απο το biosophy.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αυτά της Artisana που έχει το Biosophy τα έχει και το iherb στο ένα τρίτο της τιμής.

Αν και νομίζω ότι σταμάτησε να τα φέρνει το Biosophy.

Αυτό ακριβώς εννοώ.

Εξάλλου αναφέρει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε ποτέ στις παλιές (κακές) μας διατροφικές συνήθειες χωρίς επιπτώσεις και πάλι στην υγεία μας.

Το πολύ να μπορούμε να ανεκτούμε κάποια δημητριακά που έχουνε υποστεί ζύμωση (για να είναι πιο εύπεπτα) και πατάτες, αλλά και πάλι όχι συχνά.

απο οτι ομως εχω διαβασει δεν ειναι τοσο απαισιοδοξα τα πραγματα,η Καμπελ με την κακη διατροφη εννοει τо γρηγορο φαγητο,τα γλυκα ,το προπαρασευασμενα κτλ

το να μην μπορω να φαω την πατατα μου κακοφαινεται πολυ,εδω ακομη και την σοκολατα μια χαρα την ανεχονται

η intro ποσο διαρκει αραγε, στην χειροτερη περιπτωση ?

Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες άρχισε να τρώει!

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά τις τελευταίες 2-3 βδομάδες ακολουθώ την GAPS σ' ένα μεγάλο βαθμό.

Να σου πω κι εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι τα μωράκια που αρνιούνται τις στερεές έχουνε πεπτικά προβλήματα και το κάνουνε από ένστικτο μια και το μητρικό γάλα, σύμφωνα με την Campbell, είναι "θεραπευτικό" στα μωράκια GAPS (δεδομένου φυσικά ότι η μαμά ακολουθεί σωστή GAPS διατροφή).

Γιατί όπως ανέφερα πιο παλιά με το γιο μου είχα τελείως αντίθετη εμπειρία, άρχισε στερέες στους 5.5 μήνες, μάλιστα αρχίσαμε με κρόκο αυγού και μετά μοσχάρι και αρνί, χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι τον χρόνο έτρωγε ολοκληρωμένα τρια γεύματα τη μέρα συν σνακ!

Rosie, αν μου επιτρέπεις, δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση... Έχω αντίστοιχη εμπειρία με το γιο μου:

Δεν ήταν έτοιμος σχεδόν μέχρι τους 10 μήνες για στερεές. Αρνιόταν με πείσμα τα βραστά λαχανικά, κυρίως τις πατάτες που υποτίθεται τα παιδιά λατρεύουν... Από φρούτα ίσως λίγη ώριμη μπανάνα. Όταν "προσπέρασα" τη συνήθη σειρά και πήγα στα κρέατα δέχτηκε το κοτόπουλο - σκέτο και μάλιστα σε κομμάτια, ούτε καν αλεσμένο. Μοσχάρι σχεδόν ποτέ (πριν λίγες μέρες δέχτηκε ζωμό). Στο αυγό (μόλις έγινε ενός έτους) κάναμε πάρτυ: το ήθελε σαν τρελός, μόνο τον κρόκο και όσο πιο ωμό γινόταν (μόλις πριν 15 μέρες άρχισε μόνος του να τρώει το ασπράδι...)

Έκτοτε ξεκίνησε να πίνει ζωμούς από κρέας και λαχανικά με προτίμηση στα πράσινα. Κοτόπουλο (αρχικά βέβαια σε ελάχιστες ποσότητες, κάτι ίνες...) και κρόκος σε ημερήσια διάταξη. Ψωμιά, μπισκότα κλπ. ούτε να τα δει... Το Πάσχα (ήταν περίπου 17 μηνών) έφτυνε τα τσουρέκια κι έτρωγε τα αμύγδαλα που έχουν πάνω! Πλέον καταναλώνει αμύγδαλα συστηματικά.

Δέχεται φρούτα μόνο με τη μορφή χυμού: 2 μέρη πορτοκάλι στυμμένο (αρχικά χωρίς την πούλπα) και 1 μέρος άλλα φρούτα αλεσμένα. Αγαπάει τα σκληρά τυριά κι από γιαούρτια μόνο τα "φυσικά".

Εν ολίγοις, παρατηρώντας τις δικές του επιλογές είδα ότι σχεδόν ακολουθεί τις αρχές της GAPS (Intro) και παρότι αντικειμενικά θα τον έλεγες "κακόφαγο" κάνει σταθερή πρόοδο, συγκρίνοντας με το πώς ξεκίνησε βέβαια και όχι με το μέσο παιδί της ηλικίας του.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα παιδί που δεν εμφάνισε κάτι ξεκάθαρα αλλεργικό, αλλά είχε κάποιες ενδείξεις που παρέπεμπαν σε "αλλεργία": επίμονο σύγκαμα χωρίς εμφανή αιτία που δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί με την επανάληψη των ίδιων συνθηκών, επίμονος κνησμός στα οπίσθια πάλι χωρίς αιτία, που επίσης υποχώρησε μετά από καιρό χωρίς να μπορέσουμε να το συνδέσουμε με κάτι συγκεκριμένο, και πολύ αργή πρόσληψη βάρους.

Αυτά της Artisana που έχει το Biosophy τα έχει και το iherb στο ένα τρίτο της τιμής.

Αν και νομίζω ότι σταμάτησε να τα φέρνει το Biosophy.

Ναι ε?τοσο φτηνα?καλο!Παντως το βουτυρο καρυδας δεν το ειχαν στο biosophy τελευταια φορα που ειχα κοιταξει κ πηρα απο τα βιολογικα το λαδι καρυδας της biona.

εντιτ.ειδα οτι εφεραν αλλα αμυγδαλοβουτυρο δεν ειδα οντως να χουν.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εua ειπαμε για ενστικτο αλλα το δικο σου παιδακι εχει ξεπερασει καθε ενστικτο:lol::lol::lol::lol:

το συγκαμα μεχρι ποτε το ειχατε?

κοριτσια το φυστικο και το αμυγδαλοβουτυρο περιεχουν κατι αλλο εκτος απο βουτυρο?

καποια στιγμη ειχα παρει φυστικοβουτυρο ,θυμαμαι οτι ηταν σκετο

Εua ειπαμε για ενστικτο αλλα το δικο σου παιδακι εχει ξεπερασει καθε ενστικτο:lol::lol::lol::lol:

:mrgreen: Είδες σοφία το βλαστάρι μου!!!;:lol::lol::lol: Πέρα από την πλάκα πάντως, νομίζω ότι ο οργανισμός είναι σοφός. Νομίζω ότι αν δεν παρέμβουμε καταλυτικά ώστε να τον απορρυθμίσουμε μπορεί να κάνει καλές επιλογές...

το συγκαμα μεχρι ποτε το ειχατε?
Το σύγκαμα ξεκίνησε όταν ήταν μικρός και είχε τη μορφή περιφέρειας κύκλου σε αρκετή απόσταση από τον πρωκτό. Ήταν τόσο έντονο που άνοιγε το δέρμα. Στην αρχή αποδόθηκε στα πολλά κακά (είχα ήπια υπερπαραγωγή και το μωρό είχε πολλές και εκκρηκτικές κενώσεις). Έκανα διάφορα πειράματα, άλλες αλοιφές, καθόλου αλοιφή, άλλο αφρόλουτρο, μόνο νερό, πάντα καθαρή πετσέτα, χωρίς πάνα για λίγη ώρα κλπ. αλλά τίποτε δεν έδειχνε να κάνει δουλειά... Ξαφνικά υποχώρησε και εξαφανίστηκε. Μετά ξανάγινε και χρονικά συνέπεσε με δόντια (έβγαζε πολλά μαζεμένα). Μετά πάλι υποχώρησε από μόνο του. Αργότερα όταν πάλι μετά από κενό έβγαλε πολλά δόντια μαζί δεν ξαναγύρισε το σύγκαμα... Ενδιάμεσα είχαμε τον έντονο κνησμό στον πωπό: ξινότανε αλλά το δέρμα δεν είχε τίποτε ορατό, μέχρι που το ερέθιζε ο ίδιος με τα νύχια του... Κι αυτό υποχώρησε "μυστηριωδώς" χωρίς να μπορέσω να το συνδυάσω με κάτι. Σημειωτέον ότι κρατάω από την αρχή της ζωής του ημερολόγιο και σημειώνω σχεδόν κάθετί που τρώει: ποτέ δεν μπόρεσα να βρω ένα pattern και αν έβρισκα κάτι δεν μπορούσα να το επαναλάβω ώστε να το επιβεβαίωσω. Αυτό όλο το αναφέρω γιατί κάπου η Campbell λέει ότι τα τεστ αλλεργίας είναι αναξιόπιστα κι ότι αν τα κάναμε συστηματικά π.χ. 2 φορές τη μέρα για 2 εβδομάδες θα βγαίναμε αλλεργικοί στα πάντα. Εκείνη αποδίδει όλα αυτά σε βλάβες στο έντερο - η επούλωση του εντέρου οδηγεί σε σταδιακή ανοχή των τροφών...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...