Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παντως οσο ενα παιδι θη΄λαζει προστατευεται πολυ απο τα αντισωματα της μαμας (γιατι απο αυτη πηρε τα μικροβια) και δεν του κανουν την αναμενομενη ζημια. Το προβλημα ξεκινα στον αποθηλασμο.

vera εσύ θηλάζεις;στον αποθηλασμό δηλαδή χειροτέρεψαν τα συμπτώματα;;επίσης αν μπορείς στείλε μου το link για την άρνικα, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!

Ελπίζω ότι θα είμαι κι εγώ στη συνάντηση της Arnica την Παρασκευή! :-D

Ελπιζω να ερθω.....αρρωστησε με γαστρεντεριτιδα ο αδερφος μου και πηγε η μητερα μου να τον φροντισει....ετσι δεν θελω να της αφησω το παιδι αυριο. Οποτε αν ερθω θα πρεπει να παρω το μικρο μαζι και να αφησω τον μεγαλο στο μπαμπα του.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Παντως οσο ενα παιδι θη΄λαζει προστατευεται πολυ απο τα αντισωματα της μαμας (γιατι απο αυτη πηρε τα μικροβια) και δεν του κανουν την αναμενομενη ζημια. Το προβλημα ξεκινα στον αποθηλασμο.

vera εσύ θηλάζεις;στον αποθηλασμό δηλαδή χειροτέρεψαν τα συμπτώματα;;επίσης αν μπορείς στείλε μου το link για την άρνικα, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!

Εγω θηλαζω και τα δυο παιδια ακομα. Ο μεγαλος ειναι 4 να καταλαβεις και μπορει να με κουραζει μερικες φορες αλλα σκεφτομαι οτι επειδη εχει κι αυτος τα θεματα του, ευτυχως που θηλαζει ακομα. Βασικα οταν αποθηλαζεις παυεις να δινεις στο παιδι τα αντισωματα που το προστατευουν απο τα μικροβια. Τα παιδια αυτα δεν εχουν καλο ανοσοποιητικο (κατι που φανηκε στις εξετασεις του μικρου μου) και δεν μπορουν τα δικα τους αντισωματα να λειτουργησουν οπως πρεπει. Το βιβλιο τα περηιγραφει πολυ ωραια και κατανοητα. ολα. Θα προσπαθησω να μεταφρασω μερικα κομματια που μου φαινονται πολυ σημαντικα και να τα βαλω (σιγα σιγα κι οποτε εχω χρονο) σε καποιο τοπικ που θα ανοιχτει γι αυτο το θεμα. Εδω νομιζω οτι θα χαθουν, κανεις δεν διαβαζει τις προηγουμενες σελιδες.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Διαβαζω το βιβλιο πεταχτα οταν μπορω...χθες διαβασα αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με τις αλλεργιες. Περιληπτικα εξηγει πως καποιος εμφανιζει αλλεργια σε κατι που δεν τον ειχε ξαναπειραξει. Πολυ απλα η χλωριδα στο εντερο χανει την δυνατοτητα να κανει πεψη στις τροφες και καποιες απο αυτες διαπερνουν τα εντερικα τοιχωματα (που εχουν υποστει βλαβες απο τα παθογονα μικροβια) και περνανε στο αιμα. Εκει αντιμετωπιζονται ως αλλεργιογονοι παραγοντες με τα γνωστα αποτελεσματα. Ενω ολο το προβλημα ειναι η αδυναμια πεψης.

Τωρα ενα αλλο σημειο που ειναι σημαντικο και θα το εξηγησω πολυ περιπληπτικα οτι θυμαμαι δλδ. Η καμπελ περιγραφει το ανοσοποιητικο μας ως ενα πυργο με 2 ειδων μαχητες, στρατιωτες και πολιτες. Οι πολιτες ειναι η IgE και οι στρατιωτες η IgA. Οταν υπαρχουν παθογονα η IgA δεν λειτουργει (αυτη η ανοσοσφαιρινη ακριβως ηταν σχεδον μηδενικη στο δικο μου μωρο) τοτε οταν υπαρρχουν ειβολεις ο οργανισμος στελνει τους πολιτες στη μαχη, την IgE, που ομως δεν μπορει να κανει την δουλεια της IgA, των στρατιωτων δλδ. Το αποτελεσμα ειναι μια IgE που ειναι υπερενεργη και μη αποτελεσματικη (αφου δεν ειναι προγραμματισμενη να κανει την δουλεια της αλλης ανοσοσφαιρινης. Αντιθετα προκαλει προβληματα, κανει εκζεματα, ασθμα, αλλεργιες και μπορει να φθασει σε πολυ σοβαροτερα οπως ο αυτσμος. Τα ατομα που εχουν αυτα τα προβληματα εχουν την IgE πολλη ψηλη. Το βιβλιο ειναι πραγματικο πολυ συναρπαστικο, αξιζει να το διαβασετε, αλλα θελει τον χρονο του....το θεμα ειναι οτι οσο προχωρας ξεχνας και γι αυτο λεω να αρχισω να κραταω σημειωσεις μεταφρασμενες στα ελληνικα για να θυμαμαι τα σημεια κλειδια και να σας τα μεταφερω.

χθες περασα στο κεφαλαιο με τις τοξινες που παραγουν τα παθογονα μικροβια, και ειναι εντυπωσιακο το τι ζημια κανουν και δεν παιρνουμε ειδηση. Μεχρι και την τοξινη του τετανου παραγουν. Και παντα η γιατρος γραφει πως αυτες οι τοξινες ανιχνευονται σε υψηλες τιμες σε ατομα με προβληματα (απο γαστρεντερικα και αλλεργιες μεχρι αυτισμο και σχιζοφρενεια!) Γεγονος ειναι οτι καθε ανθρωπος αποτελειται απο διαφορετικα μικροβια (πολλα απο τα οποια δεν ανιχνευονται ακομα) και το κοκτειλ των τοξινων που παρααγουν αυτα σε παθολογικες καταστασεις ειναι μοναδικο ανα περιπτωση. Κουβαλαμε λοιπον πανω μας ολες τις μελλοντικες αρρωστιες! Και σε καθε ατομο αυτα λειτουργουν διαφορετικα.

http://www.naturalfoodfinder.co.uk./products

Στο σαιτ της gaps diet εχει δυο διαφορετικα προβιοτικα to Baby biotic kai to Bio kult....allo ειναι για το μωρο κι αλλο για ενηλικα? Δλδ δεν μπορω να ψωνισω το bio kult mono?

βέρα μάλλον δεν εξήγησα καλά στον συντονιστή κι έκανε όλο το θέμα υπόμνημα. Θα ξεκινήσω καινούριο θέμα λέω στο υγιεινή διατροφή και να βάλω λινκ για εδώ. Τι λετε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

http://www.naturalfoodfinder.co.uk./products

Στο σαιτ της gaps diet εχει δυο διαφορετικα προβιοτικα to Baby biotic kai to Bio kult....allo ειναι για το μωρο κι αλλο για ενηλικα? Δλδ δεν μπορω να ψωνισω το bio kult mono?

Κι εγώ αυτή την απορία είχα αλλά υπάρχουν 2 επιπλέον ζητήματα...πρώτον δεν βρίσκω τις μωρουδιακές κάψουλες σε κάποιο site να στέλνει Ελλάδα( πες οτι βρίσκουμε τελικά..), δεύτερον περιέχουν σογια κ γάλα οπότε τα φοβάμαι ιδιαίτερα...

Yugup3.png

Βρε κορίτσια πείτε μου... βγαζει τραπεζίτη κ πονάει, κλαίει από το πρωί κ το επιασα το δοντακι...τι μπορώ να της δώσω για τον πόνο?? Κρίμα δεν είναι να πάρει ζάχαρη από το depon μετά από τόσες μέρες αποχής?? Κατι είχα ακούσει για γαρύφαλλο αλλά ούτε ξέρω πως να το δώσω...

Συγνώμη αν κάπου έχει ξανασυζητηθεί...:rolleyes:

Yugup3.png

Κι εγώ αυτή την απορία είχα αλλά υπάρχουν 2 επιπλέον ζητήματα...πρώτον δεν βρίσκω τις μωρουδιακές κάψουλες σε κάποιο site να στέλνει Ελλάδα( πες οτι βρίσκουμε τελικά..), δεύτερον περιέχουν σογια κ γάλα οπότε τα φοβάμαι ιδιαίτερα...

Poia εχουν σογια και γαλα? Τα bio kult? Ayto το σαιτ που εβαλα στελνει ελλαδα. Και της gaps στελνει ελλαδα apo oti katalaba το θεμα ειναι το τελωνειο.

Για το δοντακι δεν ξερω να σου πω.........δεν ειχαμε θεματα με δοντια...ο μεγαλος πονεσε μονο στα μπροστινα τα δρακουλιαρικα χαχα......αλλα δεν εδωσα φαρμακα. Ο θηλασμος βοηθαει.....

Poia εχουν σογια και γαλα? Τα bio kult? Ayto το σαιτ που εβαλα στελνει ελλαδα. Και της gaps στελνει ελλαδα apo oti katalaba το θεμα ειναι το τελωνειο.

Για το δοντακι δεν ξερω να σου πω.........δεν ειχαμε θεματα με δοντια...ο μεγαλος πονεσε μονο στα μπροστινα τα δρακουλιαρικα χαχα......αλλα δεν εδωσα φαρμακα. Ο θηλασμος βοηθαει.....

Ναι αν διαβάσεις λέει οτί περιέχονται ιχνη από αυτά...τα άλλα όμως τα μωρουδιακά λέει πως είναι υποαλλεργικα...τα στέλνει αυτά το site που λες?? γιατι με ενδιαφέρει πολύ..

Ναι ο θηλασμος όντως βοηθάει, ολη μερα στο στήθος είναι..:cool:

Yugup3.png

Λεει οτι στελνουν και διεθνως. Αλλα ανησυχω για το τελωνειο, οποτε αν τα βρω ευρωπη τα προτιμω.

Διαφημίσεις

Ελπιζω να ερθω.....αρρωστησε με γαστρεντεριτιδα ο αδερφος μου και πηγε η μητερα μου να τον φροντισει....ετσι δεν θελω να της αφησω το παιδι αυριο. Οποτε αν ερθω θα πρεπει να παρω το μικρο μαζι και να αφησω τον μεγαλο στο μπαμπα του.

Ούτε κι εγώ τελικά θα τα καταφέρω! :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

καλησπεριζω και εγω! χθες βγηκαμε απο το νοσοκομειο με την 50 ημερων κορουλα μου. νοσηλευτηκε γιατι ειχε αιματακι στα κακα της. το συμπερασμα των γιατρων ειναι οτι εχει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα αλλεργικη στα αγελαδινα... επειδη θυλαζω μου δωσανε οδηγιες και ενα υποαλλεργικο συμπληρωμα... μου ειπανε οτι ετσι θα συνεχισουμε μεχρι τους 4 μηνες και μετα θα ξαναπαμε στον γιατρο για εξετασεις και οδηγιες.... η απορια μου ειναι αν αυτο που εχει η κορη μου ειναι χρονιο... στο κατσικισιο θα εχει αραγε προβλημα....

9Yokp3.png

καλησπεριζω και εγω! χθες βγηκαμε απο το νοσοκομειο με την 50 ημερων κορουλα μου. νοσηλευτηκε γιατι ειχε αιματακι στα κακα της. το συμπερασμα των γιατρων ειναι οτι εχει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα αλλεργικη στα αγελαδινα... επειδη θυλαζω μου δωσανε οδηγιες και ενα υποαλλεργικο συμπληρωμα... μου ειπανε οτι ετσι θα συνεχισουμε μεχρι τους 4 μηνες και μετα θα ξαναπαμε στον γιατρο για εξετασεις και οδηγιες.... η απορια μου ειναι αν αυτο που εχει η κορη μου ειναι χρονιο... στο κατσικισιο θα εχει αραγε προβλημα....

το μωρό σου θηλάζει αποκλειστικά;

οχι της δινω και το υποαλλεργικο γαλα Alfare. οσο ημοασταν στο νοσοκομειο θηλαζε αποκλειστικα. βλεπω πλεον μια διαφορα στα κακα της. εχουν γινει μουσταδι νερουλα με κομματακια... (ελπιζω να καταλαβες την εικονα) και μου κανει συχνα.... δηλαδη τι θα επρεπε να προσεχω? ο λογος που δινω και συμπληρωμα ειναι επειδη με εχει στο κρεβατι και με πιπιλαει και πινει οποτε θελει (εκτος αν πειναει) οποτε θηλαζει και μετα με πιπιλαει.... επι αρκετη ωρα..

9Yokp3.png

οχι της δινω και το υποαλλεργικο γαλα Alfare. οσο ημοασταν στο νοσοκομειο θηλαζε αποκλειστικα. βλεπω πλεον μια διαφορα στα κακα της. εχουν γινει μουσταδι νερουλα με κομματακια... (ελπιζω να καταλαβες την εικονα) και μου κανει συχνα.... δηλαδη τι θα επρεπε να προσεχω? ο λογος που δινω και συμπληρωμα ειναι επειδη με εχει στο κρεβατι και με πιπιλαει και πινει οποτε θελει (εκτος αν πειναει) οποτε θηλαζει και μετα με πιπιλαει.... επι αρκετη ωρα..

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει γιατι δινεις συμπληρωμα

αρχικα πιστεψα οτι δεν χορταινε με το δικο μου γαλα γιαυτο της εδινα συμπληρωμα. προχθες ομως που νοσηλευτηκε το μωρο μου γνωρισα μια κοπελα η οποια μου εξηγησε για τον θηλασμο και θηλασα αποκλειστικα στο νοσοκομειο. ημουν αποφασισμενη να πορευτω ετσι αλλα δεν ξερω τι εγινε και πονανε οι ρογες μου παααραααα πολυ.....

9Yokp3.png

αρχικα πιστεψα οτι δεν χορταινε με το δικο μου γαλα γιαυτο της εδινα συμπληρωμα. προχθες ομως που νοσηλευτηκε το μωρο μου γνωρισα μια κοπελα η οποια μου εξηγησε για τον θηλασμο και θηλασα αποκλειστικα στο νοσοκομειο. ημουν αποφασισμενη να πορευτω ετσι αλλα δεν ξερω τι εγινε και πονανε οι ρογες μου παααραααα πολυ.....

Το πιθανότερο είναι να μή κρατας το μωρό σωστά γι αυτό και ο πόνος στις θηλές... εφόσον λες πως ήσουν αποφασισμένη για αποκλειστικό θηλασμό είναι κρίμα να δίνεις ξένο για έναν τέτοιο λόγο... το συμπλήρωμα το πιθανότερο να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό... αν όντως θέλεις να θηλάσεις θα μπορούσες να ζητήσεις βοήθεια από κάποιο σύμβουλο θηλασμού. . .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...