Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

οι κενώσεις θα είναι σαν μους!!το πρωΐ πιο υδαρείς και από το μεσημέρι πιο πηχτες..χε χε καλημέρα!!οι βλέννες φαίνονται μια χαρά.και το αίμα επίσης, έτσι που έχουμε μάθει να εξετάζουμε την πάνα!για τις βλένες τι σου είπε η αλλεργιολόγος;;πάντως μια τριχούλα αίμα μια στο τόσο μας ειπε ότι δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. πιο "ανησυχητικά" σημάδια ειναι το αν το παιδί έχει αναγωγές, αν είναι ανήσυχο, και αν παίρνει κανονικά το βάρος του.

Αυτό που λες για το βάρος ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον της αλλεργιολόγου στη δική μας περίπτωση γιατί δεν είχαμε καθόλου αίμα...

Polimerou 'ετσι που τα ψάχνεις εσυ σίγουρα θα τα καταλάβεις όλα αυτά..εδώ εγω που δεν ήξερα ελεγα πως κάτι δεν πάει καλα (αλλό που η παιδίατρος δεν με βοήθησε να καταλάβω νωρίτερα:evil:)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οι κενώσεις θα είναι σαν μους!!το πρωΐ πιο υδαρείς και από το μεσημέρι πιο πηχτες..χε χε καλημέρα!!οι βλέννες φαίνονται μια χαρά.και το αίμα επίσης, έτσι που έχουμε μάθει να εξετάζουμε την πάνα!για τις βλένες τι σου είπε η αλλεργιολόγος;;πάντως μια τριχούλα αίμα μια στο τόσο μας ειπε ότι δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. πιο "ανησυχητικά" σημάδια ειναι το αν το παιδί έχει αναγωγές, αν είναι ανήσυχο, και αν παίρνει κανονικά το βάρος του.

H αλλεργιολόγος μου είπε πόσο όσο θηλάζω μπορεί να βλέπω βλέννες και η παιδογαστρεντερολόγος που είχα πάει μου είπε να μη με ανησυχούν οι βλέννες....΄

Αναγωγές, αδικαιολόγητη γκρίνια και πρόβλημα με το βάρος δεν έχουμε... γενικά τα συμπτωματα μας ειναι ήπια απ ότι λένε και οι "ειδικοί"...

Polimerou 'ετσι που τα ψάχνεις εσυ σίγουρα θα τα καταλάβεις όλα αυτά..εδώ εγω που δεν ήξερα ελεγα πως κάτι δεν πάει καλα (αλλό που η παιδίατρος δεν με βοήθησε να καταλάβω νωρίτερα:evil:)

τα ψάχνω λέει???? Μου έχει γίνει ψύχωση... ακούω το παιδί να κάνει κακα και δε σκεφτομαι να πάω να το αλλάξω... σκέφτομαι να πάω να δώ την πάνα...

τα ψάχνω λέει???? Μου έχει γίνει ψύχωση... ακούω το παιδί να κάνει κακα και δε σκεφτομαι να πάω να το αλλάξω... σκέφτομαι να πάω να δώ την πάνα...

μία από τα ίδια!!

Εμείς αρχίσαμε το Σάββατο με αχλάδι. Την πρώτη μέρα 1-2 κουταλάκια, την δεύτερη λίγο περισσότερο. Τα κακά του χτες ήταν κάπως κοκκώδη, αλλά φυσιολογικά σε χρώμα. Χτες το βράδυ όμως είχε πολύ ανησυχία. Όλη νύχτα κλαψούριζε και ήθελέ αγκαλιά. Δεν το συνέδεσα με το φαγητό. Λέω δόντια, ή ελαφρύ μπούκωμε ίσως... Σήμερα του ξαναδώσαμε. Στα 4-5 κουταλάκια άρχισε να διαμαρτύρεται. Τελικά έκανε σαν εμετά μετά από λίγο, αλλά κυρίως σάλια. Κακά δεν έχει κάνει από τότε και το απόγευμα που επέστρεψα από την δουλειά ήταν καλά. Πως θα καταλάβω ότι πραγματικά κάτι συμβαίνει αλλεργικό και δεν είναι κάτι άλλο, όπως παράδειγμα απλώς να μην του αρέσει το αχλάδι? Σκέφτομαι πάντως να του δοκιμάσω και μήλο να δούμε.

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσακια...

Θλεω να ρωτησω μερικα πραγματα.

Καταρχην προσπαθησα εχθες να κανω ζωμο απο κοκκαλα αρνιου αλλα δεν ξερω εαν το πετυχα...Δηλαδη το βαλα σε χαμηλη φωτια να βραζει ολο το βραδυ αλλα το νερο ετσι πρεπει να εξατμιζεται και αν συπληρωνω?Δεν ξερω μπερδευτηκα.Στο τελος εμεινε αρκατε λιγοτερο.Τελος παντων οτι βγηκε το σουρωσα και το βαλα σε ενα ταπερακι.Εκανα τιποτα η τσαμπα κοπος?:?

Επισης θελω και μια βοηθεια απο τις πιο ψαγμενες.Θελω ενα συμπληρωμα διατροφης(βιταμινες)γιατι νομιζω πως το εχω αναγκη καθως δεν τρωω παρα πολυ καλα τον τελευταιο καιρο.Αλλα δεν ξερω ποιο να επιλεξω αφου εχουμε αλλεργιες σε αυγο,γαλα και σογια.Φοβαμαι μην παρω τιποτα που δεν πρεπει.Καποια που κοιταξα ειχαν σογια κτλ.Εαν καποια μαμα εχεινα μου προτεινει καποιο δοκιμασμενο περιμενω!!!Ευχαριστω εκ των προτερων!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

όπα, σας ξαναέχασα... δεν μου έρχονται κ πια μηνύματα στο εμαιλ μου όταν ποστάρετε κάτι... τεσπα..

μου λέτε τώρα (η βάλερι αν δεν κάνω λάθος) ότι αν το παιδί έχει αλλεργία στο αυγό (σε μας με πρικ τεστ βγήκε θετικός κ στο κρόκο κ στο ασπράδι) να μην φάει το μωρό κοτόπουλο???? κ γω του δίνω σχεδόν καθημερινά κοτόπουλο??? ούτε εγώ να φάω????

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Εμάς στα πρικ γιατί έκανε ένα μόνο τσίμπημα για το αβγο;

Γκρρρ!

Επίσης για τη δίαιτα (Ροζυυυυυυ! Αγλαϊαααααα!) Διάβασα ότι προτείνει χυμό λεμονιού το πρωί για αποτοξίνωση. ΟΚ. Μετά λέει ότι μπορεί να αφήσει μεταλλική γεύση λόγω της αποτοξίνωσης από τα βαρέα μέταλλα. Οπότε με το γάλα μου τι γίνεται; Μήπως το "εμπλουτίσω" (περισσότερο από όσο είναι δηλαδη γιατί σίγουρα και τώρα έχει) με βαρέα μέταλλα; Και μήπως το αντισταθμίζω αν πίνει κι ο μικρός λεμόνι; (που άλλο που δε θέλει εν τω μεταξύ).

Λοιπόν εμείς πήγαμε στο Αττικόν, επειδή θεωρεί ότι τα συμπτώματά μας είναι ελαφριά (έκζεμα πολύ ήπιο και σύγκαμα τελειωμένο. Την νυχτερινή ανησυχία δεν την αξιολόγησε ιδιαίτερα) κάναμε τα πρικ για τις τροφές που υποψιάζομαι και για τους 4 ξηρούς καρπούς και επειδή βγήκαν όλα αρνητικά, θα προχωρήσουμε απευθείας σε πρόκληση.

Πάντως αισθάνομαι πολύ ηλίθια ποτέ δεν δίνω το ιστορικό όπως πρέπει ακόμη κι όταν έχω σκονάκι. Πάντα κάτι παραλείπω ή δεν το λέω όπως ακριβώς συμβαίνει. :(

btw για ανακούφιση από την κολπίτιδα πλύσεις με σοδόνερο(για δέκα μέρες μόνο).

FLcUp3.png0BQfp3.png

miriki σε ποιο τμήμα πήγες? Το έψαχνα προ ημερών κ έβλεπα μόνο την Γ παιδιατρική κλινική αλλά κανένα σχετικό τμήμα... μόνο γενικά παιδιατρική... πρέπει να κλείσεις ραντεβού? σε κάνα τετράμηνο δηλαδή? ...

h9mbp2.png

Στο παιδοαλλεργιολογικό. Μας είδε η Χλήβα. Το ραντεβού ήταν καμιά εβδομάδα μετά από το τηλεφώνημα. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι άκουγε, δε μίλαγε μόνο και δε σχολίασε καθόλου ότι ο μικρός μου τα είχε κάνει όλα μαντάρα με΄σα στο ιατρείο. (Σε αντίθεση με το συνάδελφό της που έδειχνε τρομερά δυσαρεστημένος). Τι να σου κάνει το μωρό μιάμισυ ώρα περίμενε μέχρι να μας δουν και άλλη μισή μέσα στο ιατρείο καταλαβαίνεις.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

έκλεισα Χλήβα. Για να δούμε...

Rosie, βρήκα (μεταμεσονύκτιο) χρόνο κ διάβασα όλη τη συνέντευξη της Campbell. Πολύ προβληματίστηκα με το κομμάτι που αφορούσε τα εμβόλια, τις πιθανές παρενέργειες κ το χρόνο εμφάνισής τους... Ωχ, πονοκέφαλος πάλι.

Πήγα κ σε καινούργιο παιδίατρο, όλα καλά όλα ωραία, αλλά μου είπε να κάνουμε τη 3η δόση πνευμονόκοκκου πριν χειμωνιάσει... κ ας είναι αλλεργικός... ότι είναι μονό εμβόλιο κ σημαντικό ... βάρος στο στομάχι το έχω αυτό...

h9mbp2.png

έκλεισα Χλήβα. Για να δούμε...

Rosie, βρήκα (μεταμεσονύκτιο) χρόνο κ διάβασα όλη τη συνέντευξη της Campbell. Πολύ προβληματίστηκα με το κομμάτι που αφορούσε τα εμβόλια, τις πιθανές παρενέργειες κ το χρόνο εμφάνισής τους... Ωχ, πονοκέφαλος πάλι.

Πήγα κ σε καινούργιο παιδίατρο, όλα καλά όλα ωραία, αλλά μου είπε να κάνουμε τη 3η δόση πνευμονόκοκκου πριν χειμωνιάσει... κ ας είναι αλλεργικός... ότι είναι μονό εμβόλιο κ σημαντικό ... βάρος στο στομάχι το έχω αυτό...

Εγω πάντως δεν ξαναρισκαρω με εμβόλια, εφόσον θηλαζει κ το μωρο πιστεύω πως έχει μια ασπίδα.... Θα τα ξανασκεφτω αφου μας περάσουν όλα αυτα...

Η campell λέει ότι παιδιά με τέτοιο πεπτικο καλο θα ήταν γύρω στα 5 χρόνια να κάνουν εμβόλια κ πάλι με μεγάλη προσοχή κ σταδιακά :shock::shock:

Όχι εμείς εδω που τα πνιγουμε τα κακομοιρα ένα κάθε μήνα!!!:evil:

Yugup3.png

ναι katerinoula για αυτο το σημείο λέω κ γω... κ αυτό που προσθέτει ότι οι παρενέργειες μπορούν να φανούν σε μια ανύποπτη χρονική στιγμή αρκετά μετά από το εμβόλιο κ έτσι να μην μπορούν να συσχετιστούν. είναι άλλωστε γνωστό ότι όταν μιλάνε για παρενέργειες στα παιδιά από εμβόλια μιλάνε για 1-2 μέρες μετά. στα αλλεργικά παιδιά όμως πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση. μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε κάποιον ειδικό.... ΑΧ ΒΑΧ

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

να ρωτησω κατι Ροσι(ξερεις την εμμονη μου με το ασβεστιο )ποσο ασβεστιο μπορει να εχει ο ζωμος .το εχετε διαβασει πουθενα ,ετσι απο περιεργεια ?

Το έχω διαβάσει αλλά φυσικά δεν το συγκράτησα γιατί δεν με ενδιαφέρει! :lol:

Αλλά γνωρίζω πάντως ότι έχει πολύ ασβέστιο, πάρα πολύ.

Μάλιστα οι ζωμοί από κόκκαλα αποτελούνε την ιδανική πηγή ασβεστίου για τα άτομα που δεν καταναλώνουνε γαλακτοκομικά.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο (και σε άλλα θρεπτικά συστατικά) εξαρτάται από το είδους του ζώου και από το χρόνο βρασμού. Όσο πιο πολύ βράσει τόσο το καλύτερο (και πάλι ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το κόκκαλο, το κοτόπουλο είναι ΟΚ με 12 ώρες, το μοσχάρι χρειάζεται πάνω από 24 ώρες).

Και πάντα πολύ πολύ χαμηλή φωτιά και να προσθέτεις λίγο μηλόξυδο.

Το ιδανικό είναι να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο πριν ανάψεις το μάτι και να το αφήσεις για μισή ώρα περίπου πριν το βράσεις.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εμείς αρχίσαμε το Σάββατο με αχλάδι. Την πρώτη μέρα 1-2 κουταλάκια, την δεύτερη λίγο περισσότερο. Τα κακά του χτες ήταν κάπως κοκκώδη, αλλά φυσιολογικά σε χρώμα. Χτες το βράδυ όμως είχε πολύ ανησυχία. Όλη νύχτα κλαψούριζε και ήθελέ αγκαλιά. Δεν το συνέδεσα με το φαγητό. Λέω δόντια, ή ελαφρύ μπούκωμε ίσως... Σήμερα του ξαναδώσαμε. Στα 4-5 κουταλάκια άρχισε να διαμαρτύρεται. Τελικά έκανε σαν εμετά μετά από λίγο, αλλά κυρίως σάλια. Κακά δεν έχει κάνει από τότε και το απόγευμα που επέστρεψα από την δουλειά ήταν καλά. Πως θα καταλάβω ότι πραγματικά κάτι συμβαίνει αλλεργικό και δεν είναι κάτι άλλο, όπως παράδειγμα απλώς να μην του αρέσει το αχλάδι? Σκέφτομαι πάντως να του δοκιμάσω και μήλο να δούμε.

Ρόζα το αχλάδι να το βράσεις πριν το δώσεις στο μωρό.

Αυτό ισχύει και για το μήλο αλλά και για όλα τα φρούτα που περιέχουνε πηκτίνη η οποία ενδέχεται να ερεθίσει το έντερο ακόμη και σε μη-αλλεργικά μωράκια.

Δηλαδη το βαλα σε χαμηλη φωτια να βραζει ολο το βραδυ αλλα το νερο ετσι πρεπει να εξατμιζεται και αν συπληρωνω?Δεν ξερω μπερδευτηκα.Στο τελος εμεινε αρκατε λιγοτερο.Τελος παντων οτι βγηκε το σουρωσα και το βαλα σε ενα ταπερακι.Εκανα τιποτα η τσαμπα κοπος?:?

Κατ' αρχήν τα κόκκαλα τα βράζεις πάντα με κλειστό καπάκι διαφορετικά το νερό θα εξατμιστεί πρωτού πάρει τα θρεπτικά συστατικά απ' αυτά.

Όταν βράσει για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα (πχ 12 ώρες αν έχεις κόκκαλα από κοτόπουλο), τότε σουρώνεις το ζωμό, τον αφήνεις να κρυώσει και τον βάζεις σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Εγώ κάνω μεγάλες ποσότητες συνήθως και τον συμπηκνώνω, δηλ. αφού έχουνε βράσει τα κοκκαλα για αρκετές ώρες ανοίγω το καπάκι και αφήνω μια μεγάλη ποσότητα νερού να εξατμιστεί.

Τον σουρώνω και αφού κρυώσει τον μεταφέρω σε παγοκύστες.

Την άλλη μέρα βάζω τα παγάκια σε μια πλαστική σακουλίτσα κατάψυξης και έτσι έχω σπιτικούς κύβους ανά πάσα στιγμή να προσθέσω στο ρύζι, στις σούπες κτλ.

Επίσης για τη δίαιτα (Ροζυυυυυυ! Αγλαϊαααααα!) Διάβασα ότι προτείνει χυμό λεμονιού το πρωί για αποτοξίνωση. ΟΚ. Μετά λέει ότι μπορεί να αφήσει μεταλλική γεύση λόγω της αποτοξίνωσης από τα βαρέα μέταλλα. Οπότε με το γάλα μου τι γίνεται; Μήπως το "εμπλουτίσω" (περισσότερο από όσο είναι δηλαδη γιατί σίγουρα και τώρα έχει) με βαρέα μέταλλα; Και μήπως το αντισταθμίζω αν πίνει κι ο μικρός λεμόνι; (που άλλο που δε θέλει εν τω μεταξύ).

Κοίτα είναι γεγονός ότι όταν σκοτώνεται η καντίτα από τον οργανισμό μας "απελευθερώνει" και κάποιες τοξίνες και βαρέα μέταλλά, ειδικά υδράργυρο!

Και αυτά ενδέχεται να περάσουνε στο γάλα.

Αλλά τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε ν' αφήσουμε τους μύκητες στον οργανισμό μας, και ειδικά στον οργανισμό των παιδιών μας που ταλαιπωρούνται τόσο πολύ.

Αν δεν κάναμε στα παιδιά μας εμβόλια τότε το σωματάκι τους δεν θα είναι τόσο επιβαρυμένο με βαρέα μέταλλά, αλλά το δικό μας σίγουρα είναι ειδικά αν έχουμε σφαγίσματα. :(

Ωχ φανταστικά. Σκέψου ότι ο μικρός μου πήρε 11 μέρες αντιβίωση στη ΜΕΝΝ συν την αντιβίωση που πήρα εγώ λόγω καισαρικής, συν λόγω υποψίας (γκρρρρ) ουρολοίμωξης τις πρώτες μέρες.....

Επίσης με το σίδηρο τι γίνεται. Υποθέτω ότι οι ζωμοί είναι τούρμπο ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Eδώ και ένα μήνα παίρνω προβιοτικά. Τι λέτε για τη λήψη προβιοτικών κατευθείαν από το μωρό??? Ποια δίνει στο μωρό της??? Από ποια ηλικία?

Εγω δίνω στην μικρούλα μου αλλα είμαστε ένα χρόνο πιο μεγαλες απο σας:-)

Τώρα βέβαια κ μένα δεν πιστεύω να παίρνει την σωστή ποσότητα γιατί δεν πίνει πχ όλο το νεράκι που της το βάζω ή όλο το φαγητο...προσπαθω γενικά να το βάζω πάνω πάνω στο φαγητο ώστε να φάει το περισσότερο...βέβαια πάλι για το πόσες καψουλες πρέπει να παίρνει πάλι δεν είμαι σίγουρη...

Έψαξα για να βρω προβιοτικα χωρίς σόγια κ γάλα αλλα δύσκολο... Κι ετσι συνεχιζω με τα ultra levure. Αν ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάτι...γιατί στη σόγια ιδιαίτερα έχουμε μεγάλη αλλεργεια...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...