Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Προς το παρόν έχω μιλήσει μόνο με τον μικροβιολόγο που μου έδωσε τα αποτελέσματα... και μου είπε πως άλλο είναι η αλλεργία στα σιτηρά και άλλο η κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) και ότι για την δευτερη περίπτωση γίνονται άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί και όχι ραστ τεστ...

Μήπως δεν εχω καταλαβει κάτι καλά?

H δυσανεξία είναι άλλος μηχανισμός από την αλλεργία κ δεν ανιχνεύεται με αυτες τις εξετάσεις...μας το είχε πει κ η αλλεργιολόγος..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απλά σε ρώτησα για τα πατσ επειδή τα ραστ μπορεί να βγουν αρνητικά (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω φυσικά) κ τελικά να είναι αλλεργικό το παιδί... Μόνο τα θετικά αποτελάσματα αξιολογούνται... οπότε αποχή απο τα σιτιρα:?

Yugup3.png

Αλήθεια, πότε έκανες τις rast?? Σε πόσο καιρό βγήκαν?? Γιατί εμάς η αλλεργιολόγος μας είπε για 4 με 6 εβδομάδες :shock: κ δεν τις έκανα ακόμη:|

Θα κάνεις κ πατσ test??

Δεν έχω έρθει ακόμα σε επαφή με αλλεργιολόγο... είμαι από επαρχεια και θα πρέπει να πάω Αθήνα....

Η παιδίατρος μου έγραψε τις εξετάσεις και πήγα σε έναν μικροβιολόγο και τις έκανα... τη Παρασκευή τις κάναμε και σήμερα Τρίτη βγήκαν τα αποτελεσματα

Εκανα γενικη αιματος... Ανοσολογικές για Ιge

Και rast για κρόκο αυγού, λευκωμα αυγού, γαλα και σιτηρά

Απλά σε ρώτησα για τα πατσ επειδή τα ραστ μπορεί να βγουν αρνητικά (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω φυσικά) κ τελικά να είναι αλλεργικό το παιδί... Μόνο τα θετικά αποτελάσματα αξιολογούνται... οπότε αποχή απο τα σιτιρα:?

Ναι... το γνωρίζω...

Τουλάχιστον ξέρω πως είναι αλλεργικός στα σιτηρά... εννοείται πως έχω βγάλει από τη διατροφή μου και αλλες αλλεργιογονες τροφες

Πήρα τα αποτελεέσματα και όταν είδα ότι βγήκε θετικός στα σιτηρά χάρηκα γιατι με είχε τρομαξει η παιδίατρος λέγοντας μου μήπως δεν είναι από αλλεργία τα συμπτωματα αλλά απο πολύποδα στο έντερο!

Επεξεργάστηκαν by polimerou
ελλειπης

Ναι... το γνωρίζω...

Τουλάχιστον ξέρω πως είναι αλλεργικός στα σιτηρά... εννοείται πως έχω βγάλει από τη διατροφή μου και αλλες αλλεργιογονες τροφες

Πήρα τα αποτελεέσματα και όταν είδα ότι βγήκε θετικός στα σιτηρά χάρηκα γιατι με είχε τρομαξει η παιδίατρος λέγοντας μου μήπως δεν είναι από αλλεργία τα συμπτωματα αλλά απο πολύποδα στο έντερο!

Αχ μακάρι να είναι αυτό κ να δεις γρήγορα βελτίωση!!!!:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εμένα η παιδίατρος με ανησύχησε λιγάκι επειδή το παιδί δεν τρώει μοσχάρι κ κοτόπουλο, μήπως πάθει σιδηροπενία...:-(Ισχύει κάτι τέτοιο??

Από ποιές άλλες τροφές μπορεί να πάρει επαρκείς ποσότητες σιδήρου???

Yugup3.png

Εμένα η παιδίατρος με ανησύχησε λιγάκι επειδή το παιδί δεν τρώει μοσχάρι κ κοτόπουλο, μήπως πάθει σιδηροπενία...:-(Ισχύει κάτι τέτοιο??

Από ποιές άλλες τροφές μπορεί να πάρει επαρκείς ποσότητες σιδήρου???

δημητριακά

μούσλι

ψωμί ολικής άλεσης

όσπρια

ρεβύθια

φασόλια

αρακάς

φακές (η απορρόφηση του σιδήρου αυξάνεται αν προσθέσουμε λεμόνι)

λαχανικά

ραδίκια

σπανάκι (η απορρόφηση του σιδήρου αυξάνεται αν προσθέσουμε λεμόνι)

αγκινάρα

αρακάς

γλυκοπατάτα

μανιτάρια

κόκκινο λάχανο

κολοκυθάκια

φοινόκιο

φρούτα

μούρα

Μεταξύ των ειδών και τεμαχίων των κρεάτων θεωρούνται καλύτερες πηγές σιδήρου οι ακόλουθες

όλα τα εντόσθια πχ συκώτι τα οποία όμως αποφεύγουμε

πουλερικά

μπούτι κοτόπουλου

χήνα, γαλοπούλα μπούτι

αρνί, κατσίκι

«φιλέτο»

μπριζόλα

στήθος

μπούτι

μοσχάρι

μπριζόλα

μπούτι

βοδινό

φιλέτο

γλώσσα

μπούτι

καθαρή μπριζόλα

χοιρινό

ψαρονέφρι

σνίτζελ

καπνιστή μπριζόλα

κυνήγι

κουνέλι, λαγός

Προς το παρόν έχω μιλήσει μόνο με τον μικροβιολόγο που μου έδωσε τα αποτελέσματα... και μου είπε πως άλλο είναι η αλλεργία στα σιτηρά και άλλο η κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) και ότι για την δευτερη περίπτωση γίνονται άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί και όχι ραστ τεστ...

Μήπως δεν εχω καταλαβει κάτι καλά?

Συνήθως λέμε αλλεργία στα σιτηρά την αλλεργία στη γλουτένη (όχι κοιλιοκάκη, η κοιλιοκάκη βασικά δεν είναι αλλεργία). Ίσως πρέπει να το ξεκαθαρίσεις με τον γιατρό που έγραψε τις εξετάσεις, γιατί υπάρχει και αλλεργία στο ίδιο το φυτό (στα στάχυα ή κάτι τέτοιο).

Το ρύζι και το κεχρί είναι σιτηρά αλλά δεν έχουν γλουτένη.

Υπάρχει περίπτωση η εξέταση να ήταν γενικώς για δημητριακά και όχι μόνο για σιτηρά; Στην πρώτη περίπτωση, θα υπάρχει θέμα με όλους τους παρόμοιους "σπόρους" (σιτηρά, όσπρια, ηλιόσποροι κτλ).

Πρότεινα αυτού του είδους την αναζήτηση, για να βρεις πηγές για τις τροφές χωρίς γλουτένη, συνταγές, εναλλακτικές, όχι για την κοιλιοκάκη καθ' αυτή. Επειδή η κοιλιοκάκη επιβάλλει ολοκληρωτική αποχή από τη γλουτένη, γενικά, τα sites με πληροφορίες για την κοιλιοκάκη παρέχουν αξιόπιστες πληροφορίες για διατροφή χωρίς γλουτένη.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Polimerou ευχαριστούμε για τη λίστα σου!

(Για γερά στομάχια) Έχω αυτό το site που δείχνει πως πρέπει να είναι τα κακά των μωρών ανάλογα με την ηλικία κ το τι τρώνε:

http://www.babycenter.com/baby-poop-photos

:oops:

για όσες αναρωτίεστε αν είναι φυσιολογικά τα δικά σας...

Κορίτσια, εγώ ρώτησα τον παιδίατρο (μιας κ δεν τρώμε μοσχαράκι) αν μπορώ να δώσω άλλες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, αντί για σταγόνες, όπως πχ φακές κ μου απάντησε πως δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι ο φυτικός σίδηρος δεν απορροφάται από τον οργανισμό (τόσο πολύ όσο ο φαρμακευτικός σίδηρος). Κ ξαναμείναμε σε πατάτες, καρότα, κολοκύθια, κοτόπουλο κ βέβαια διάφορες κρέμες (που δεν τις έχω πάρει βεβαίως - βεβαίως, μόνο ρύζι από βιολογικά για να δέσουν τα φαγητά).

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Διαφημίσεις

Polimerou ευχαριστούμε για τη λίστα σου!

(Για γερά στομάχια) Έχω αυτό το site που δείχνει πως πρέπει να είναι τα κακά των μωρών ανάλογα με την ηλικία κ το τι τρώνε:

http://www.babycenter.com/baby-poop-photos

:oops:

για όσες αναρωτίεστε αν είναι φυσιολογικά τα δικά σας...

Κορίτσια, εγώ ρώτησα τον παιδίατρο (μιας κ δεν τρώμε μοσχαράκι) αν μπορώ να δώσω άλλες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, αντί για σταγόνες, όπως πχ φακές κ μου απάντησε πως δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι ο φυτικός σίδηρος δεν απορροφάται από τον οργανισμό (τόσο πολύ όσο ο φαρμακευτικός σίδηρος). Κ ξαναμείναμε σε πατάτες, καρότα, κολοκύθια, κοτόπουλο κ βέβαια διάφορες κρέμες (που δεν τις έχω πάρει βεβαίως - βεβαίως, μόνο ρύζι από βιολογικά για να δέσουν τα φαγητά).

Και εμείς δεν τρώγαμε μοσχάρι για πολύ καιρό λόγω αλλεργίας αλλά του έδινα σχεδόν καθημερινά κατσικάκι ή αρνάκι και μια χαρά ανέβηκε ο σίδηρος του. Γιατί δεν του δίνεις και εσύ?

gwggp2.png ISWTp2.png

Αυτή τη φορά μου είπε κ για κατσικάκι (μπούτι με 2 βρασίματα) κ θα το δοκιμάσω. Το μοσχάρι έχει παραπάνω σίδηρο από άλλα κρέατα? Αλήθεια ο φυτικός σίδηρος είναι δύσκολος στη απορρόφηση?

h9mbp2.png

Αυτή τη φορά μου είπε κ για κατσικάκι (μπούτι με 2 βρασίματα) κ θα το δοκιμάσω. Το μοσχάρι έχει παραπάνω σίδηρο από άλλα κρέατα? Αλήθεια ο φυτικός σίδηρος είναι δύσκολος στη απορρόφηση?

Σοφια καλησπερα δες αυτο το λινκ,ειναι μια συζητηση που ειχα κανει πριν μηνες για το θεμα του σιδηρου και μια κοπελα μου δωσε παρα πολυ χρησιμες πληροφοριες,βρες το μην. μου και απο κει και περα διαβασε τις απαντησεις πιστευω θα σε βοηθησει!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=47086&page=2

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ Ελίνα. Το διάβασα. Αυτούς τους προβληματισμούς έχω κ γω. Κ ναι ίσως πρέπει να του δώσω λίγο χρόνο - 8 μηνών είναι μόνο. Δεν τρώνε κ όλα τα παιδιά μοσχάρι σε αυτή την ηλικία?

Κορίτσια, πότε τα πατς θεωρούνται θετικά? Το μωράκι έβαλε 2 πατσ (γάλα κ ισταμίνη) κ κοκκίνησε όλη η περιοχή κ έξω από τα πατσ, αλλά ο ιατρός είπε ότι δεν είναι (έστειλα φωτογραφίες από κινητό στο μαιλ). Πηρα κ τα ραστ κ είναι αρνητικά (εκτός από τα λεύκωμα αυγού που είχαμε επιβεβαιώσει κ με πρικ τεστ). Αλλά το αρνητικό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλλεργικό, έτσι?

h9mbp2.png

Ευχαριστώ Ελίνα. Το διάβασα. Αυτούς τους προβληματισμούς έχω κ γω. Κ ναι ίσως πρέπει να του δώσω λίγο χρόνο - 8 μηνών είναι μόνο. Δεν τρώνε κ όλα τα παιδιά μοσχάρι σε αυτή την ηλικία?

Κορίτσια, πότε τα πατς θεωρούνται θετικά? Το μωράκι έβαλε 2 πατσ (γάλα κ ισταμίνη) κ κοκκίνησε όλη η περιοχή κ έξω από τα πατσ, αλλά ο ιατρός είπε ότι δεν είναι (έστειλα φωτογραφίες από κινητό στο μαιλ). Πηρα κ τα ραστ κ είναι αρνητικά (εκτός από τα λεύκωμα αυγού που είχαμε επιβεβαιώσει κ με πρικ τεστ). Αλλά το αρνητικό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλλεργικό, έτσι?

Σοφια νομιζω πως ειναι θετικα απο τη στιγμη που κοκκινησε η περιοχη.Τωρα τον βαθμο δεν ξερω εμας ας πουμε στα πατσ ειχε 3 πολυ εντονα κοκκινισμενα με φουσκαλιτσες ας το πουμε και αυτα ηταν τα πιο καραμπινατα (αυγο,γαλα,σογια)απο κει και περα ειχαμε και καποια αλλα κοκκινα αλλα οχι τοσο εντονα οπως τα σιτηρα(η Συριγου μου ειχε πει τοτε να δωσω σιτηρα μετα το χρονο οπως και εκανα και δεν δειχνει να χει πια προβλημα),το ρυζι και η πατατα:rolleyes:σε αυτα μου ειχε πει απλα να μην τρωω πολυ συχνα κι εγω δηλ.να τρωω ελεγχομενες ποσοτητες.Δεν αντιμετωπισα προβλημα οποτε θεωρω οτι το δικο μας βασανο ηταν η σογια το αυγο και το γαλα.Οπωσδηποτε ομως αφου κοκκινησαν ειναι θετικα.Και φυσικα ναι το αρνητικο μπορει να ειναι και ψευδως αρνητικο.Πχ στο μοσχαρι δεν εδειξε οτι εχουμε αλλεργια αλλα προληπτικα εγω δεν του δωσα ποτε.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μην αγχωνεσαι παντως για το μοσχαρι μπορει να τρωει κατσικακι,αρνι,γαλοπουλα ,κοτοπουλο(εαν δεν εχει προβλημα με το κοτοπουλο.)Εγω τωρα ξερεις τι κανω φτιαχνω ωραιοτατα μπιφτεκακια απο γαλοπουλα,αρνι,κοτοπουλο,προσθετω μεσα φρυγανια που αλεθω στο μπλεντερακι απο παξιμαδι τσεκαρισμενο βιολογικο,(γιατι του εμποριου ενδεχεται να εχει γαλα κτλ)τριβω καροτο,κολοκυθι και καποιες φορες πιπερια φλωρινης γλυκεια,κρεμμυδακι,λαδακι αλατοπιπερο και γινεται πολυ νοστιμο.Του το συνοδευω με διαφορα αλλα οπως ρυζι ,πουρε απο πατατα η παταες φουρνου κτλ και μια χαρα το τρωει.Γιατι εμενα κιολας σκετο το κρεας δεν το θελει καθολου ο μικρος,παιδι της μανας του :lol::rolleyes:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

ναι ναι κ φουσκαλιτσες... κ εκεί που είχε το πατσ με το γάλα του έχει μείνει λίγο πιο σκούρο χρώμα όσο ένα 2ευρω... ενώ η ισταμίνη παρόλο που είχε κοκκινίσει πιο πολύ έφυγε σε δυο 24ωρα.

Εμένα μου ακούγεται σαν θαύμα να τον δω να τρώει... ενώ είχαμε ξεκινήσει δειλα δειλά στους 6μιση μήνες να ψιλοτρώμε, τώρα αρνείται να φάει οτιδήποτε εκτός από σκέτο πουρέ πατάτας κ ρυζόκρεμα (με νερο, είχα δοκιμάσει με ζωμό κοτόπουλο κ δεν το έφαγε)... κ αυτά 5-6 κουταλιές. Οπότε δεν ξέρω τι να σκεφτώ, είναι αντίδραση φυσιολογική ή τον ενοχλούν κάποια φαγητά π.χ. κολοκύθα, κοτόπουλο... Μήπως να τα ξαναρχίσω μετά από 1-2 βδομάδες ξανά προσεχτικά ένα ένα ή θα ξεχάσουμε κ αυτά που έχουμε μάθει...?

h9mbp2.png

ναι ναι κ φουσκαλιτσες... κ εκεί που είχε το πατσ με το γάλα του έχει μείνει λίγο πιο σκούρο χρώμα όσο ένα 2ευρω... ενώ η ισταμίνη παρόλο που είχε κοκκινίσει πιο πολύ έφυγε σε δυο 24ωρα.

Εμένα μου ακούγεται σαν θαύμα να τον δω να τρώει... ενώ είχαμε ξεκινήσει δειλα δειλά στους 6μιση μήνες να ψιλοτρώμε, τώρα αρνείται να φάει οτιδήποτε εκτός από σκέτο πουρέ πατάτας κ ρυζόκρεμα (με νερο, είχα δοκιμάσει με ζωμό κοτόπουλο κ δεν το έφαγε)... κ αυτά 5-6 κουταλιές. Οπότε δεν ξέρω τι να σκεφτώ, είναι αντίδραση φυσιολογική ή τον ενοχλούν κάποια φαγητά π.χ. κολοκύθα, κοτόπουλο... Μήπως να τα ξαναρχίσω μετά από 1-2 βδομάδες ξανά προσεχτικά ένα ένα ή θα ξεχάσουμε κ αυτά που έχουμε μάθει...?

Σε καταλαβαινω μην απελπιζεσαι θα δεις σιγα σιγα θα τρωει καλυτερα.Εμενα αρχισε φρουτα αφου εκλεισε τους 7 μηνες (εντολη παιδιατρου λογω αλλεργιας βεβαιως βεβαιως) φαγητο δεν το συζητω περασε απο διαφορες φασεις καιακομη περναει.Φαγητο θυμαμαι ψιλοσταθερα αρχισε να τρωει μετα τον χρονο.Αλλα και παλι σου λεω με πολλα σκαμπανεβασματα μιανα μην θελει να το δει μια να το τρωει ολο.Δινε του αυτα που βλεπεις οτι του αρεσουν εστω και λιγο ,υπηρξαν φορες που εφτιαξα και 3 διαφορετικα σε μια μερα για να τον "πιασω" καπου καπου και να φαει 3-4 κουταλιες.Ειναι φυσιολογικες οι αντιδρασεις του να ξερεις κι εμενα ακομη και τωρα με τις ωρες του ειναι.Το χουν τα αλλεργικα παιδακια αυτο δυστυχως και εδω το χουν και τα μη αλλεργικα,ποσο μαλλον τα δικα μας.Ξαφνικα μπορεις να το δεις να ανοιγει το στομα του σαν να μην συμβαινει τιποτα...:rolleyes:

Εγω πλεον του βαζω μεσα στη φρουτοκρεμα κεχρι σε σκονη γιατι ειναι πλουσιο σε σιδηρο απο οτι εχω διαβασει οποτε απο οπου μπορω προσθετω.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Η συνταγή σου για κεφτεδάκια - μπιφτεκάκια είναι καταπληκτική :wink:

Ετσι του το παταω με το πιρουνακι και το ανακατευω στο φαγητο του.Αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να το φαει το κρεας;)

Παντως ειναι νοστιμοτατο αφου ο αντρας μου ζηλευει και μου ζητιανευει καθε φορα να του κανω κι εκεινου ;)

Τα ζυμωνω ,τα βαζω σε ταπερακι στην καταψυξη και ξεπαγωνω καθε φορα και ενα και του το βαζω (του μικρου:-D)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κορίτσια μην με δειρετε με αυτο που θα ρωτήσω...:oops:

Απο 12 μηνών τρωγαμε κ ψάρι... Βέβαια με τόσα αλλεργιογονα που τρεφοταν μέσα στην άγνοια μου το παιδι δεν παρατήρησα καμία αντίδραση... Βέβαια η αλλεργιολογος δεν μας έκανε πατς για το ψάρι οπότε δεν ξέρω με σιγουριά τι συμβαίνει... Το θέμα είναι ότι η παιδιατρος μου είπε να της δίνω πολυ συχνά τώρα που δεν τρώει τα υπόλοιπα αλλα προχτές που της έδωσα κι έφαγε έβγαλε σήμερα 5 με 6 κόκκινα σπυρακια με φουσκαλιτσες κ ανησυχώ... Μήπως αντέδρασε ....:-(

Εσάς τι σας έχουν πει οι αλλεργιολογοι για το ψάρι ;;; Καλύτερα να αποφεύγεται;;;

Yugup3.png

Κορίτσια μην με δειρετε με αυτο που θα ρωτήσω...:oops:

Απο 12 μηνών τρωγαμε κ ψάρι... Βέβαια με τόσα αλλεργιογονα που τρεφοταν μέσα στην άγνοια μου το παιδι δεν παρατήρησα καμία αντίδραση... Βέβαια η αλλεργιολογος δεν μας έκανε πατς για το ψάρι οπότε δεν ξέρω με σιγουριά τι συμβαίνει... Το θέμα είναι ότι η παιδιατρος μου είπε να της δίνω πολυ συχνά τώρα που δεν τρώει τα υπόλοιπα αλλα προχτές που της έδωσα κι έφαγε έβγαλε σήμερα 5 με 6 κόκκινα σπυρακια με φουσκαλιτσες κ ανησυχώ... Μήπως αντέδρασε ....:-(

Εσάς τι σας έχουν πει οι αλλεργιολογοι για το ψάρι ;;; Καλύτερα να αποφεύγεται;;;

Κατερινουλα εμενα το χε απαγορεψει η αλλεργιολογος παρολο που δεν ειχαμε κανει τεστ.Επισης κ ο παιδιατρος ξεροντας την κατασταση το χει απαγορεψει ,το μεχρι ποτε αγνωστο, μαλλον μεχρι να ξεπεραστει η αλλεργια μας.:rolleyes: Εγω στη θεση σου θα το κοβα αμεσως εφοσον υπηρχε κ ερεθισμος.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...