Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

ΡΟΣΙ ποση ωρα, το λιγοτερο, πρεπει να μουλιαζω τα δημητριακα,η βρωμη μηπως θελει λιγοτερη ωρα,ξερεις συνηθως την φτιαχνω οταν βιαζομαι

εσυ για να τα μουλιαζεις ολα ,μαλλον εχεις παντα ετοιμο το προγραμμα του φαγητου της επομενης μερας ;);)

τετοια οργανωση δεν την πετυχαινουμε εμεις:(:(

α οταν λες ωμο μηλοξυδο ,εννοεις οτι υπαρχει και βρασμενο?

Τουλάχιστον 7 ώρες.

Τα μουλιάζω πάντα από το προηγούμενο βράδυ.

Αν ξεχάσω ή βαρεθώ τότε θα φάμε κάτι άλλο. Στο μικρό για παράδειγμα αν δεν μουλιάσω βρώμη θα του δώσω ψωμί Εσσαίων με φύτρες.

Δυστυχώς αν θέλουμε να τρέφουμε την οικογένειά μας σωστά θα πρέπει να αφιερώνουμε πολύ προσωπικό χρόνο, σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.

Ναι, υπάρχει και παστεριωμένο μηλόξυδο, πρόσεξε η ετικέτα να γράφει ακατέργαστο/αφιλτράριστο (raw apple cide vinegar).

Αν θες να κοιτάξω να δω ποιο είναι αυτό που παίρνω εγώ και να σου πω.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρωτησα τη γιατρο για να της δωσω καποια αλλη κρεμα π.χ. κουακερ (βρωμη) κ το απαγορευσε.Η βρωμη εχει,λεει, μια πρωτεινη που μπορει να κανει αλλεργια.

μελ μητρικου :lol::lol:

μιας και μιλαμε γιατην βρωμη

αυτο το βρηκα στις πρωτες πρωτες δημοσιευσεις εδω

κοιτα που ξερει η παιδιατρος για τη βρωμη

ποια πρωτεινη να εννοει?

το κινοα ειναι καλη λυση. Δε το δοκιμασα ομως ακομα γιατι περιεχει λυσινη η οποια περιεχεται και το αβγο, οποτε ψιλοφοβαμαι.

"

και αυτο λυσινη που περιεχεται και στο αυγο?:shock::shock:

Στο μικρό για παράδειγμα αν δεν μουλιάσω βρώμη θα του δώσω ψωμί Εσσαίων με φύτρες.

επειδη το εψαξα αυτο το ψωμι ,εχω μια ερωτηση πως διατηρειται τοσες μερες ? μεχρι δηλ.να μεταφερθει απο την Γερμανια στην Ελλαδα

θυμαμαι οτι ειχε αρκετα περιεργα συστατικα:confused::confused:

Δυστυχώς αν θέλουμε να τρέφουμε την οικογένειά μας σωστά θα πρέπει να αφιερώνουμε πολύ προσωπικό χρόνο, σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.
εσυ κατεληξες ηδη και το ακολουθεις

εμεις ποτε θα καταληξουμε ?

Ναι, υπάρχει και παστεριωμένο μηλόξυδο, πρόσεξε η ετικέτα να γράφει ακατέργαστο/αφιλτράριστο (raw apple cide vinegar).

Αν θες να κοιτάξω να δω ποιο είναι αυτό που παίρνω εγώ και να σου πω.

αν δεν βαριεσαι?

,αλλα φανταζομαι θα ειναι απο το iherb

δεν εχω συνηθισει ακομη να παραγγελνω μεσω του ιντερνετ

α και μια χαρη ακομη

χρησιμοποιεις καποιο μουλτι χειρος νομιζω?

αν δεν σου κανει κοπο ,μπορεις να το παραθεσεις?

επειδη το εψαξα αυτο το ψωμι ,εχω μια ερωτηση πως διατηρειται τοσες μερες ? μεχρι δηλ.να μεταφερθει απο την Γερμανια στην Ελλαδα

θυμαμαι οτι ειχε αρκετα περιεργα συστατικα:confused::confused:

Όχι για άλλο θα πρέπει να λες γιατί αυτό που παίρνω έχει μόνο φυτρωμένο βιολογικό σιτάρι και νερό και είναι αγγλικό.

Αυτό είναι: http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/713205_Sunnyvale_Organic_Sprouted_Wheat_Bread_400g.html

Διατηρείται πολύ καιρό γιατί είναι σε αεροστεγή συσκευασία.

Όταν το ανοίξεις θα πρέπει να το βάλεις στο ψυγείο και να το καταναλώσεις σύντομα γιατί μουχλιάζει εύκολα.

αν δεν βαριεσαι?

,αλλα φανταζομαι θα ειναι απο το iherb

δεν εχω συνηθισει ακομη να παραγγελνω μεσω του ιντερνετ

Όχι, από βιολογικάδικο είναι.

Αυτό: http://zoldello.hu/index.php?id=termekek&art_id=793&nyelv=eng

α και μια χαρη ακομη

χρησιμοποιεις καποιο μουλτι χειρος νομιζω?

αν δεν σου κανει κοπο ,μπορεις να το παραθεσεις?

Αυτό είναι, το Multiquick 7 MR 700, έχει και ένα ωραίο ανοξείδωτο κυπελλάκι:

http://www.braun.com/global/household/food-preparation/multiquick-hand-blenders/multiquick-7/models.html

και εμενα συνεχεια με προβληματιζει αυτο το θεμα

λοιπον βρηκα αυτο καθως εψαχνα να δω τι χορτοπιτα μπορω να φτιαξω

Ευχαριστώ για την βοήθεια :wink: το αποφάσισα τελικά, θα δώσω πατάτα με καρότο κ λίγο λαδάκι.

Φρουτάκια από τον Μάιο και μετά...

XZhFp2.png

rBXgp2.png

13.Τελευταία είπε στην αδερφή μου ότι το πυρηνικό νέφος στην ιαπωνία θα έρθει μέσω στρατόσφαιρας και ούτε λίγο ούτε πολύ θα επηρεαστεί το γάλα της (και όλα τα γάλατα μέσω τροφικής αλυσίδας) οποτε καλό θα ήταν να κάνει ένα καλό αποθεμα απο συγκεκριμένο βρεφικό γάλα.

:lol::lol::lol::lol:

Έγραψε!

Και τέλος αν θέλουμε να δώσουμε δημητριακά σε μικρά παιδάκια, πχ ρυζάλευρο ως πρώτη τροφή, καλύτερα να δώσουμε λευκό ρύζι παρά καστανό που δεν έχει υποστεί ζύμωση γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα το πειράξει.

Aυτό το είχα παρατηρήσει στην δικιά μου. Δεχόταν μία χαρά το λευκό και το καστανό την πείραξε - και μάλιστα όχι στην αρχή αλλά γύρω στους 15-18 μήνες.

Valeri ξέρεις τι μου ήρθε σήμερα? Πώς γίνεται ένω οι τροφες με σπόρια να απαγορεύονται ως αλλεργιογόνες, το κολοκύθι να το συστήνουν (και να είναι) ακίνδυνο. Περίεργο ε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

αν δεν βρεις καλά φρούτα, τι κάνεις;

Για τα γεύματα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Εφτιαχνα ένα nibble tray και μόνη της διάλεγε τι θα φάει πρώτο. Αν τελείωνε κάποιο είδος, της ξαναέβαζα αλλά συνήθως διάλεγε σοφή ποικιλία και ως το βράδυ, είχε φάει από όλα.

αυτο ειναι http://www.google.gr/images?q=nibble+tray&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie

με τα υπολοιπα που δεν ετρωγε τι εκανες ?τα ετρωγες εσυ ε? γιατι αν τα αφησεις στεγνωνουν

παντως καλη ιδεα ,παλια την εφαρμοζα και εγω αλλα επειδη δεν καταλαβαινα ποσο εφαγε το σταματησα

θα το ξαναξεκινησω ομως

αυτο ειναι http://www.google.gr/images?q=nibble+tray&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie

με τα υπολοιπα που δεν ετρωγε τι εκανες ?τα ετρωγες εσυ ε? γιατι αν τα αφησεις στεγνωνουν

παντως καλη ιδεα ,παλια την εφαρμοζα και εγω αλλα επειδη δεν καταλαβαινα ποσο εφαγε το σταματησα

θα το ξαναξεκινησω ομως

Ναι, τα τρώγαμε εμείς.

Ίσως έκρινα εκ του ασφαλούς, επειδή η δικιά μου θήλαζε πολύ και είχε πολλά κιλά, δεν με απασχολούσε το πόσο έφαγε. Αλλά ρύθμιζε μόνη της και τις ποσότητες, είχε μέρες που έτρωγε λίγο και άλλες που έτρωγε πολύ .. προέκταση του θηλασμού να το πω ... θεωρώ ότι αν τα αφήσεις ελεύθερα, ρυθμίζουν μόνα τους το φαγητό. Και αργότερα, όταν μπήκε σε κανονικά κιλά, πάλι δεν ανησυχούσα, δεν την κυνήγησα ποτέ για φαγητό ή νερό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ροσι κατ'αρχιν ευχαριστω για οοοοοολες τις πληροφοριες

Ευχαριστώ για την βοήθεια :wink: το αποφάσισα τελικά, θα δώσω πατάτα με καρότο κ λίγο λαδάκι.

Φρουτάκια από τον Μάιο και μετά...

κοιτα αν το σκεφτεις και η πατατα ειανι εκτος εποχης ,η πρωτη βγαινει τον ιουνιο,που διατηρειται τωρα αραγε?παλι στο ψυγειο?

εαν σκεφτεις οτι τα αλλεργικα παιδακια καθυστερουν να αποδεχτουν τα φαγητα και οτι απο τον 6ο μεχρι και τον 8ο μηνα δεν ειναι απαραιτητο να τρωει 3 φορες την ημερα ,μπορεις να ξεκινησεις πολυ χαλαρα

ένω οι τροφες με σπόρια να απαγορεύονται ως αλλεργιογόνες' date=' το κολοκύθι να το συστήνουν (και να είναι) ακίνδυνο. Περίεργο ε?[/quote']

αντε ντε

εντωμεταξυ ειναι και εκτος εποχης τωρα

Λοιπόν αν με ξαναακούσετε να λέω οτι η μικρή πάει καλύτερα να με πετροβολήσετε...δεν ξαναμιλάω..αμάν το μάτιασα το μπουμπούκι μου..

Πρασινωπά νερουλά και με 2 κουκίδες αίμα..:cry::cry:

Ροσι προχτες ήρθαν τα πρεβιοτικά απο iherb. 1 την ημέρα δεν είναι η δόση? Πόσο καιρό να τα πάρω? Υπάρχει κάποιο όριο?

Valeri ξέρεις τι μου ήρθε σήμερα? Πώς γίνεται ένω οι τροφες με σπόρια να απαγορεύονται ως αλλεργιογόνες' date=' το κολοκύθι να το συστήνουν (και να είναι) ακίνδυνο. Περίεργο ε?[/quote']

Πάντως εμάς η Συρίγου μας είπε για το κολοκύθι όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα :?

Eν τω μεταξύ σκέφτηκα οτι το ίδιο μας είπε και για το καρότο...

Η valeri λέει και η πατάτα είναι εκτός εποχής...τί θα τρώει το Μελινάκι οέο??????

Βασικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αργήσουμε τις στερεές αλλά με αγχώνει η επιστροφή στη δουλειά. Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να δοκιμάσω...

Επίσης θα ήθελα να είμαι σπίτι και να ταϊζω εγώ το μικράκι μου :(

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Mήπως είναι από τις τροφές που έβαλες πάλι στη διατροφή σου??? Αν θυμάμαι καλά είχες πει οτι θα ξεκινούσες κάποια φαγητά.

Τα ένζυμα τα παίρνεις τακτικά?

Τα ένζυμα τα παίρνω ναι..μην φανταστείς οτι τρώω και κάτι τραγικό απλά σαν άνθρωπος δεν περιορίζομαι σε 5 πράγματα.

Εβαλα καινούριες τροφές τα καλούδια απο το iherb οχι οτι είναι κακά αλλά είναι κάτι καινούριο..

Δεν ξέρω....

Η valeri λέει και η πατάτα είναι εκτός εποχής...τί θα τρώει το Μελινάκι οέο??????

νομιζω καποια πραγματα ειναι αναποφευκτα ,ολοι τρωμε πατατες ολο το χρονο,οπως και τα κρεμμυδια ,τα καροτα

ποτε ειναι να πας στη δουλεια?

μεχρι να ξεκινησει το παιδακι σου να δειχνει ενδιαφερον για την διατροφη θα βγουν και τα φρουτακια

αλλα μεχρι τοτε γιατι να μην δοκιμασεις καποιες

κρεμουλες σπιτικες (μετα απο καλοοο μουλιασμα οπως λεει και η Ροσι) για την αρχη και

το κουνουπιδι,

το μπροκολο,

το αβοκαντο,

το παντζαρι (?)

καροτο

οπου ναναι βγαινει και το κολοκυθακι (το ειδα στην λιστα που παρεθεσα,μην νομιζεις οτι ξερω ακριβως ποτε βγαινουν τα λαχανικα)

,ολα αυτα τα τρωει ο γιος( ο τσουνιορ) μου τωρα πλεον ,με τα φρουτα δεν τρελλαινεται ,καμια φορα κανενα αχλαδι ,μπανανα δεν δινω

βασικα δεν ξερω εαν υπαρχει καποια αντενδειξη για τα παραπανω λαχανικα απο τον εκτο

επειδη ο μικρος μου καθυστερησε να φαει στερεες ,οταν ξεκινησε πια να τρωει του εδωσα τα παραπανω λαχανικα,πριν δεν τα ειχα δοκιμασει,

βασικα παντα βασιζομουν στον θηλασμο οποτε δεν αγχωνομουν

καλα αν πας στη δουλεια ,μπορει και να μην τρωει, αλλα να σε περιμενει.....

κατινακι ειπαμε αρχισε να ωριμαζει το εντερο ,δεν ωριμασε κιολας :lol::lol::lol::lol::lol:

κατινακι ειπαμε αρχισε να ωριμαζει το εντερο ,δεν ωριμασε κιολας :lol::lol::lol::lol::lol:

Ναι βρε Βάλερι έχεις δίκιο..

Πάλι καλά που έχω και εσας και με προσγειώνεται απο το άνχος :lol:

Ροσι προχτες ήρθαν τα πρεβιοτικά απο iherb. 1 την ημέρα δεν είναι η δόση? Πόσο καιρό να τα πάρω? Υπάρχει κάποιο όριο?

Ακολούθησε τη δοσολογία που αναγράφεται στο μπουκαλάκι.

Εγώ παίρνω αυτά του Mercola οπότε δεν ξέρω να σου πω γι' αυτά που πήρες.

Μπορείς να τα παίρνεις σε μόνιμη βάση, εγώ τα παίρνω καθημερινά εδώ και χρόνια.

Διαφημίσεις

κρεμουλες σπιτικες (μετα απο καλοοο μουλιασμα οπως λεει και η Ροσι) για την αρχη και

το κουνουπιδι,

το μπροκολο,

το αβοκαντο,

το παντζαρι (?)

καροτο

οπου ναναι βγαινει και το κολοκυθακι (το ειδα στην λιστα που παρεθεσα,μην νομιζεις οτι ξερω ακριβως ποτε βγαινουν τα λαχανικα)

,ολα αυτα τα τρωει ο γιος( ο τσουνιορ) μου τωρα πλεον ,με τα φρουτα δεν τρελλαινεται ,καμια φορα κανενα αχλαδι ,μπανανα δεν δινω

Αρακά κατεψυγμένο βιολογικό Μπάρμπα Στάθη.

Σήμερα διάβαζα για τα φρούτα που περιέχουνε πηκτίνη (μήλο, αχλάδι, νεκταρίνι, βερύκοκο, φράουλες και γενικά τα μούρα - όλα τα φρούτα δηλαδή που συνήθως κάνουμε μαρμελάδα) ότι θα πρέπει να τα βράζουμε πριν τα δώσουμε στα μωράκια για να μην ερεθιστεί το εντεράκι τους και παρουσιάσουνε αλλεργικά συμπτώματα!

Βασικά γνώριζα ότι τα φρούτα αυτά πρέπει να τα βράζουμε για να διασπαστεί η πηκτίνη τους αλλά ήξερα ότι το κάνουμε για να μην προκαλέσουνε δυσκοιλιότητα στα μωρά, δεν το είχα συνδέσει ποτέ με τροφικές αλλεργίες και τώρα καταλαβαίνω γιατί αρκετά μωράκια παρουσιάζουνε πρόβλημα με τα φρούτα αυτά.

Στο γιο μου θυμάμαι έβραζα το μήλο μέχρι τον χρόνο περίπου, αχλάδι δεν του έδινα γιατί δεν έβρισκα ποτέ αξιόλογα.

Η κόρη μου πάντως σταμάτησε να τρώει και τις λιγοστές στερεές που της άρεσαν και έτσι πάλι θηλάζει αποκλειστικά :-(

Κλείνει το στόμα της πεισματικά όταν δει κουταλάκι και όταν της ετοιμάσω nibble tray παίζει με το φαγητό, τρώει απειροελάχιστο κατά λάθος...

Πάντως εμάς η Συρίγου μας είπε για το κολοκύθι όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα :?

Eν τω μεταξύ σκέφτηκα οτι το ίδιο μας είπε και για το καρότο...

Βασικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αργήσουμε τις στερεές αλλά με αγχώνει η επιστροφή στη δουλειά. Θα ήθελα πριν ξεκινήσω να δοκιμάσω...

Επίσης θα ήθελα να είμαι σπίτι και να ταϊζω εγώ το μικράκι μου :(

Η Συρίγου ποια είναι;

Σήμερα διάβαζα για τα φρούτα που περιέχουνε πηκτίνη (μήλο, αχλάδι, νεκταρίνι, βερύκοκο, φράουλες και γενικά τα μούρα - όλα τα φρούτα δηλαδή που συνήθως κάνουμε μαρμελάδα) ότι θα πρέπει να τα βράζουμε πριν τα δώσουμε στα μωράκια για να μην ερεθιστεί το εντεράκι τους και παρουσιάσουνε αλλεργικά συμπτώματα!

αυτο το ηξερα αλλα, δεν ηξερα οτι οφειλεται στην πηκτινη,

προφανως ισχυει για τα πολυ μικρα εως και ενος ετους φανταζομαι ,οπως επισης για ατομα με ευαισθησια στο εντερο

Βασικά γνώριζα ότι τα φρούτα αυτά πρέπει να τα βράζουμε για να διασπαστεί η πηκτίνη τους αλλά ήξερα ότι το κάνουμε για να μην προκαλέσουνε δυσκοιλιότητα στα μωρά, δεν το είχα συνδέσει ποτέ με τροφικές αλλεργίες και τώρα καταλαβαίνω γιατί αρκετά μωράκια παρουσιάζουνε πρόβλημα με τα φρούτα αυτά.
τελικα η πηκτινη προκαλει και δυσκοιλιοτητα ?

αλλα αν τα βρασεις και αυτα ,απο που να παρουν βιταμινουλες τα παιδια ? βρασμενα φρουτα -βρασμενα λαχανικα

ε μαλλον απο τον θηλασμο μονο

Η κόρη μου πάντως σταμάτησε να τρώει και τις λιγοστές στερεές που της άρεσαν και έτσι πάλι θηλάζει αποκλειστικά :-(
κατι καινουργιο την πειραξε μαλλον,οι ξηροι καρποι που ελεγες?

Κλείνει το στόμα της πεισματικά όταν δει κουταλάκι και όταν της ετοιμάσω nibble tray παίζει με το φαγητό, τρώει απειροελάχιστο κατά λάθος...
ξερεις τι κανω οταν ο μικρος μου δεν ανοιγει το στομα στο κουταλακι ? του το δινω με τα δακτυλα μου ,και τοτε περιεργως τα τρωει μια χαρα ,τα 3 κουταλια η κουταλακια που ειναι να φαει δηλ.

το κουνουπιδι,

το μπροκολο,

το αβοκαντο,

το παντζαρι (?)

καροτο

οπου ναναι βγαινει και το κολοκυθακι (το ειδα στην

βασικα δεν ξερω εαν υπαρχει καποια αντενδειξη για τα παραπανω λαχανικα απο τον εκτο

επειδη ο μικρος μου καθυστερησε να φαει στερεες ,οταν ξεκινησε πια να τρωει του εδωσα τα παραπανω λαχανικα,πριν δεν τα ειχα δοκιμασει,

τωρα θυμηθηκα κατι ,αλλα δεν ειμαι σιγουρη για αυτο,το μπροκολο επειδη εχει το οξαλικο οξυ ,νομιζω, δεν επιτρεπεται τουλαχιστον μεχρι τον 10 μηνα ,θελει ψαξιμο

μου διαφευγει τελειως

αυτο σιγουρα ισχυει για το σπανακι

τελικα η πηκτινη προκαλει και δυσκοιλιοτητα ?

αλλα αν τα βρασεις και αυτα ,απο που να παρουν βιταμινουλες τα παιδια ? βρασμενα φρουτα -βρασμενα λαχανικα

ε μαλλον απο τον θηλασμο μονο

Δεν καταστρέφονται όλες οι βιταμίνες με το βράσιμο, μόνο η C αν δεν κάνω λάθος.

Η βήτα-καροτίνη για παράδειγμα που έχουνε τα βερύκοκα (και τα καρότα) δεν καταστρέφεται.

Πάντως και η Αγιουρβέδα ενθαρρύνει την κατανάλωση μαγειρεμένου μήλου (stewed apple) και οι αμερικάνοι φτιάχνουνε συχνά applesauce.

κατι καινουργιο την πειραξε μαλλον,οι ξηροι καρποι που ελεγες?

Υποψιάζομαι ότι (επιτέλους!) βγάζει δοντάκια γιατί τα ουλάκια της είναι πολύ φουσκωμένα και άσπρα.

ξερεις τι κανω οταν ο μικρος μου δεν ανοιγει το στομα στο κουταλακι ? του το δινω με τα δακτυλα μου ,και τοτε περιεργως τα τρωει μια χαρα ,τα 3 κουταλια η κουταλακια που ειναι να φαει δηλ.

Έτσι έκανα στις αρχές στο γιο μου αλλά σ' αυτή τίποτα δεν πιάνει :?

Δεν καταστρέφονται όλες οι βιταμίνες με το βράσιμο, μόνο η C αν δεν κάνω λάθος.

ΚΑΙ εγω αυτην κυριως ειχα στο μυαλο μου

Υποψιάζομαι ότι (επιτέλους!) βγάζει δοντάκια γιατί τα ουλάκια της είναι πολύ φουσκωμένα και άσπρα.

ηταν να στο πω κιαυτο

δεν εχει ακομη κανενα δοντακι,αααα τωρα που θα βγαλει δεν θα προλαβαινεις να της δινεις φαγητα:lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια (ε, τι να μην πεταχτώ πάλι; ) όταν λέτε προβιοτικά εννοείτε ασιντόφιλους ή κάτι άλλο; (μαντάρα τα έχω στο κεφάλι μου ακόμα) Βρήκα της σόλγκαρ, καθώς και πεπτικά ένζυμα της σόλγκαρ τι λέτε τα έχει δοκιμάσει καμιά;

(Με αυτά απου γράψατε τις τελευταίες μέρες κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί όλο κοτσάνες κάνω βλέπε μούλιασμα βρώμης π.χ. πωωωωωωω δεν την παλεύω γμτ)

Rosie δοκίμασε για τα δοντάκια momsicles τυλιγμένα σε γαζούλα. Εμάς μας βοήθησαν πολύ (στα μπροστινά δόντια γιατί τώρα αααααααααχχχχ βάσανα που χουν οι τραπεζίτες).

FLcUp3.png0BQfp3.png

επειδη συνεχεια ψαχνουμε εναλλακτικες λυσεις στα φαγητα(κυριως οταν προκειται για παιδια κατω του ετους) πρεπει να γνωριζουμε κιολας γιατι δεν τις προτεινουν οι παιδιατροι,

ισως απο αγνοια για την υπαρξη τους ισως και λογω καποιων υπαρκτων αντενδειξεων -παρενεργειων

καλο θα ηταν να ασχοληθουμε λιγο παραπανω με αυτο

καπου ποιο πανω αναφερθηκε η λυσινη

βασικα ειναι ενα αμινοξυ που δεν συντιθεται στον οργανισμο

επειδη εμεις μιλαμε συνεχεια για κεχρι ,κινοα ,φαγοπυρο ,κ.α

Κινόα: η μητέρα των δημητριακών

Η κινόα (ή κίνβα) ήταν κατά τους Ίνκας μια αληθινά χρυσή τροφή, η «μητέρα όλων των δημητριακών», πολύτιμη όσο το καλαμπόκι και η πατάτα. Μόνο που δεν είναι δημητριακό, παρά ο αποξηραμένος καρπός ενός φυτού της Βολιβίας και του Περού. Η θρεπτική της αξία: Περιέχει περισσότερες πρωτεϊνες από οποιοδήποτε δημητριακό: 16,2% σε σύγκριση με το 14% του σιταριού και το 7,5% του ρυζιού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα στα αμινοξέα λυσίνη, μεθιονίνη και κυστίνη και επιπλέον περιέχει όλα τα βασικά αμινοξέα. Η διατροφική της αξία από πρωτεϊνική άποψη πλησιάζει του κόκκινου κρέατος και των γαλακτοκομικών. Επιπλέον όμως έχει πολύ χαμηλότερα λιπαρά από αυτές τις τροφές και φυσικά τις πολύτιμες φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τι μας προσφέρει: Είναι μια τροφή ελαφριά και εύπεπτη, πολύ καλή και για ηλικιωμένα άτομα, καθώς ανεβάζει τον αιματοκρίτη, βοηθά στην καλή τροφοδότηση του εγκεφάλου με αίμα και, επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πώς θα την αξιοποιήσετε: Χάρη στη λεπτή γεύση της μπορεί να συνδυαστεί με αμέτρητα συστατικά σε κύρια πιάτα, σούπες και σαλάτες και υποκαθιστά οποιοδήποτε δημητριακό ή ρύζι στις ανάλογες συνταγές. Μπορείτε να φτιάξετε ταμπουλέ, τη δροσερή ανατολίτικη σαλάτα με το πλιγούρι και το μαϊντανό, χρησιμοποιώντας αντί για πλιγούρι κινόα.

Αμάρανθος: από τις Άνδεις μέχρι τα Ιμαλάια

Πριν ανακαλυφθεί η Αμερική από τον Κολόμβο, οι Αζτέκοι είχαν ανακαλύψει τη σπουδαιότητα του αμάρανθου, όχι μόνο ως φαγώσιμου, αλλά και ως θεραπευτικού φυτού. Τον τιμούσαν μάλιστα τόσο, ώστε να τον χρησιμοποιούν και στις (αιματηρές) ιεροτελεστίες τους, πράγμα που τρόμαξε τόσο τους Ισπανούς κονκισταδόρες, ώστε να απαγορεύσουν τη χρήση. Όμως ο αμάρανθος εξακολούθησε να αποτελεί βασικό συστατικό διατροφής όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ινδία και το Νεπάλ. Έκαναν αλεύρι από τους σπόρους του, ποτά από τη ζύμωσή του, διαφόρων ειδών φαγητά και χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τα κόκκινα άνθη του για διατροφικούς και ιαματικούς σκοπούς. Η θρεπτική του αξία: Τι το σπουδαίο όμως έχει αυτός ο θάμνος με το ελληνικής καταγωγής όνομα (που του δόθηκε χάρη στην εκπληκτική αντοχή του); Οι σπόροι του περιέχουν άφθονη πρωτεϊνη, που περιλαμβάνει σεβαστές ποσότητες από λυσίνη και μεθιονίνη, δυο βασικά αμινοξέα τα οποία σπάνια συναντώνται σε φυτικές τροφές. Έχει τρεις φορές περισσότερες φυτικές ίνες και πέντε φορές περισσότερο σίδηρο από το σιτάρι, δυο φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα κι ακόμα φώσφορο, κάλιο και βιταμίνες A και C. Περιέχει τοκοτριενόλες (μια μορφή της βιταμίνης Ε) και έλαιο πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ. Τα φύλλα, που επίσης τρώγονται, μοιάζουν με του σπανακιού στη γεύση, αλλά έχουν περισσότερο ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ, αρωματικά βότανα ή να το αναμίξετε με όσπρια. Ανακατεμένο με μέλι, σταφίδες, ξηρούς καρπούς μπορεί να αποτελέσει ένα καλό «μούσλι» για πρωινό.

Φαγόπυρο: το μυστικό κατά της χοληστερίνης

Παραπλανητικά όμοιο με δημητριακό, το φαγόπυρο είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος ενός φρούτου (συγγενούς με το ραβέντι). Το φυτό είναι αυτοφυές στην Ασία και τη Βόρεια Ευρώπη. Από την Κίνα η καλλιέργειά του διαδόθηκε στη Ρωσία και την Πολωνία αλλά και στην Ολλανδία, τη Γαλλία κι αργότερα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τι μας προσφέρει: Εκτός από τη συνεισφορά του στην ισορροπημένη χοληστερίνη, υπάρχουν υπόνοιες ότι το φαγόπυρο μπορεί να βοηθά στη ρύθμιση της ινσουλίνης και ως εκ τούτου του διαβήτη. Η θρεπτική του αξία: Αποτελεί πολύ καλή πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και ινών. Περιέχει δυο σημαντικά για την υγεία φλαβονοειδή καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα βασικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης, πράγμα που ανεβάζει την ποιότητα της πρωτεϊνης του. Πώς θα το αξιοποιήσετε: Συχνά σερβίρεται σαν εναλλακτικό του ρυζιού ή του κουάκερ. Το αλεύρι του φαγόπυρου, καθώς δεν περιέχει γλουτένη, συχνά αναμιγνύεται με άλλα αλεύρια για την παρασκευή ψωμιού. Μπορείτε να του προσθέσετε αρακά, κολοκυθόσπορους και κρεμμυδάκια ή διάφορους άλλους ανάλογους συνδυασμούς, για ένα ελαφρύ γεύμα.

και τα 3 εχουν λυσινη

οι κρεμες εμποριου, που περιεχουν 7 δημητριακα ,τι δημητριακα εχουν ακριβως?

Βρήκα της σόλγκαρ, καθώς και πεπτικά ένζυμα της σόλγκαρ τι λέτε τα έχει δοκιμάσει καμιά;

επειδη ακομη και τα προβιοτικα και τα ενζυμα ανηκουν στις κερδοφορες επιχειρησεις ,γιατι εαν προσεξεις καθε εταιρεια με συμπληρωματα διατροφης που" σεβεται τον εαυτο της", τα παραγει ,πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι

δεν εννοω ττην σολγκαρ ,βασικα δεν ξερω ποσο αξιοπιστη η μη ειναι

αλλα το σημαντικοτερο στην ρυθμιση της χλωριδας του εντερου ειναι η σωστη διατροφη,τα υπολοιπα ειναι, απλα, βοηθητικα και πρεπει να χρησιμοποιουνται με φειδω

βεβαια το δυσκολοτερο ειναι να κανεις σωστη διατροφη και το ευκολοτερο ειναι να παρεις τα παραπανω

η Ροσι ας πουμε τα συνδυαζει ολα ,αλλα ειναι σπανια περιπτωση

(Με αυτά απου γράψατε τις τελευταίες μέρες κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί όλο κοτσάνες κάνω βλέπε μούλιασμα βρώμης π.χ. πωωωωωωω δεν την παλεύω γμτ)
δεν εισαι η μονη που δεν μουλιαζες την βρωμη:lol::lol:

να ενας λογος να προσεχουμε πολυ για το τι εναλλακτικη τροφη χρησιμοποιουμε

αν εχεις χρονο ψαξε για τη βρωμη καμια πληροφορια παραπανω

η Ροσι ας πουμε τα συνδυαζει ολα ,αλλα ειναι σπανια περιπτωση

:lol:

Καλά μην νομίζεις ότι κάνω και την τέλεια διατροφή γιατί άλλο στη θεωρία και άλλο στην πράξη!

Αλλά προσπαθώ να τηρώ τα βασικά: βιολογικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικό κρέας, μουλιάζω όλα τα δημητριακά μας από το προηγούμενο βράδυ, τρώω μόνο ψωμί από φυσικό προζύμι (που φτιάχνει η μαμά μου) ή από φύτρες, μουλιάζω πολύ καλά τα όσπρια και τα βράζω για ώρες σε χαμηλή φωτιά, κάνω ζωμό από κόκαλα και τελευταία άρχισα να μουλιάζω και μετά να αφυδατώνω τους ξηρούς μας καρπούς.

Αλλά σήμερα έκανα λαζάνια για παράδειγμα (αρέσουνε πολύ στο γιο μου) και επειδή δεν βρήκα τα βιολογικά λαζάνια από ντίνκελ που παίρνω συνήθως έβαλα τα κλασικά της Barilla και ήτανε αηδία :?

Και μερικά κομματάκια σοκολάτα τρώω συχνά (σκούρα μόνο χωρίς γάλα) και καμιά φορά φτιάχνω και brownies!

Ο γιος μου όμως δεν τρώει γλυκά, μόνο λίγη σκούρα σοκολάτα, συνήθως 80% που έχει ελάχιστη ζάχαρη.

Προσπαθώ αλλά σίγουρα δεν μπορώ να τα κάνω όλα γιατί έχω δυο μικρά παιδάκια στο σπίτι και καμία βοήθεια.

Και το γεγονός ότι η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά και είναι 11.5 κιλά μ' έχει εξαντλήσει σωματικά...

ΥΓ. H Solgar είναι πολύ εμπορική μάρκα άσε που είναι και πανάκριβη στην Ελλάδα. Θα προτιμούσα την Garden of Life που είναι πολύ υπεύθυνη εταιρεία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...