Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

|Πότε πρεπει τώρα να δοκιμάσω ξανα να της δώσω γαλα? Μετα από 3 ή εξι μήνες???

6 μήνες, μη σου πω και χρόνο!

Τη δικιά μου την πείραζαν τα γαλακτοκομικά που έτρωγα εγώ και έμπλεκε πολύ το θέμα με τις στερεές, γιατί δεν ξέραμε αν την πείραζαν πραγματικά αυτά που έτρωγε ή ήταν ψευδο-αλλεργία, λόγω των γαλακτοκομικών. Στους 20 μήνες έκανα αποχή 6.5 μήνες από τα γαλακτοκομικά και ξεκαθάρισε το τοπίο με τις στερεές. Μετά από 7-8 μήνες, είδα ότι πάλι χειροτέρευε και έκανα ξανά αποχή 3.5 μήνες και όλα βελτιώθηκαν. Τελοσπάντων, αυτό που κατάλαβα για εμάς ήταν ότι δεν έπρεπε να κάνουμε δοκιμές με τα γαλακτοκομικά, μας πήγαιναν πίσω και με τις στερεές. Τελικά πρώτη φορά της έδωσα άμεσα γαλακτοκομικά στα 3.5 και δεν είχαμε κάποια σπουδαία αντίδραση αλλά σιγά-σιγά έμενε ένα μπουκωματάκι, ένα ροχαλητάκι, αρρώσταινε εύκολα το φθινόπωρο. Γεννώντας το Γενάρη, δεν περιόρισα κάτι σε μένα, για να δω τι γίνεται με το νέο μωρό, είδα τελικά αντιδράσεις, οπότε τα ξανακόψαμε οικογενειακώς και βλέπω ότι η μεγάλη τα πάει πιο καλά, βέβαια ακόμη δεν έχω κλείσει 4 βδομάδες αποχής (τελευταία κόπηκαν και μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, γιατί ταΐζονται συχνά με προϊόντα που περιέχουν γάλα και δεν είναι απολύτως ασφαλή). Η τελευταία μου ευκαιρία αποκλεισμού για τη μεγάλη είναι φέτος, νομίζω ότι του χρόνου θα είναι πολύ δύσκολο να την περιορίσω. Πάντως, να πω ότι όσο έτρωγε κάτι τυράκια και κασεράκια, αυξήθηκε η επιθυμία της για γλυκά, ζυμαρικά, ψωμιά κι είχε μια αποστροφή για τα λαχανικά, τα όσπρια, γενικά για τα υγιεινά που έτρωγε σε ποσότητες πριν από καιρό :rolleyes: τώρα που τα κόψαμε, η όρεξη της για τα λαχανικά επέστρεψε. Μάλιστα ζητάει καρότα και τρώει σε ποσότητες, ενώ παλιά την πείραζαν, έκανε δαχτυλίδι στον πωπό και δεν ήθελε καθόλου να τα φάει!

Να πω κι εγώ στη Δέσποινα, μόλις περάσουν οι πρώτες δύσκολες εβδομάδες, είναι πλέον συνήθεια. Θέλει προσοχή στα συσκευασμένα τρόφιμα. Νομίζω ότι οι περισσότερες από εμάς στην αρχή ψάχνουμε εναλλακτικές για να συνεχίσουμε να τρώμε τις ίδιες αηδίες (πχ μπισκότα χωρίς γάλα, σόγια κτλ) αλλά είναι καλύτερα για εμάς όσο πιο γρήγορα χωνέψουμε ότι είναι ευκολότερο και καλύτερο να απορρίψουμε όλα τα παρασκευασμένα και να φτιάχνουμε από πρώτες ύλες όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική μορφή. Να πω επίσης ότι νιώθω τυχερή που οι αλλεργίες περιορίζονται στα διατροφικά, γιατί πχ η αλλεργία στη γύρη ή άλλα περιβαλλοντικά είναι πολύ πιο δύσκολη να την ελέγξεις.

Στη μεγάλη περίπου τέτοια εποχή ξεκινούσαμε στερεές και επειδή τα φρούτα ήταν χάλια (μήλα και αχλάδια ψυγείου, μπανάνες εισαγωγής, πορτοκάλια σε παρακμή) ξεκινήσαμε με λαχανικά και δώσαμε ωραιότατα φρουτάκια από Μάιο και μετά, κεράσια, βερίκοκκα, δαμάσκηνα και όλα τα υπόλοιπα καλοκαιρινά (όχι φράουλες, δεν τόλμησα). Μην κολλάτε σε στερεότυπα του τύπου μήλο-αχλάδι-μπανάνα και πατάτα-κολοκύθι-καρότο. Διαλέξτε από τα προϊόντα εποχής τα λιγότερο αλλεργιογόνα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

|Πότε πρεπει τώρα να δοκιμάσω ξανα να της δώσω γαλα? Μετα από 3 ή εξι μήνες???

Εγώ που είμαι φοβιτσιάρα θα περίμενα μέχρι τέλος καλοκαιριού, αν έβλεπα τόσο άσχημη εικόνα. Αλλά ρώτα και τον γιατρό σου!

Ειχα επαναπαυτει οτι μονο τα γαλακτοκομικα τον πειραζουν και αρχισα να θεωρω πραγματα δεδομενα. Παντως η σοκολατα και οι φραουλες που τρωω εδω και δυο βδομαδες δεν τον πειραξαν προς το παρον (προς μεγαλη μου χαρα γιατι λατρευω τις φραουλες!)

Απο κρεας ακομα δινω μονο κοτοπουλο γιατι δεν καταφερω να βρω αρνι σε βιολογκαδικο (μονο παιδακια βρισκω) Εσεις που ψωνιζετε αρνακι?

Έχετε δοκιμάσει το μάνγκο? Το παίρνω για μένα και το έβαλα στην κρέμα της και δεν την πείραξε. Σκέφτηκα ότι δεν έχει σπόρια, έχει λεία φλούδα και είναι και πολύ νόστιμο :-)

Έτσι βάζω ιδέες για ποικιλία...

Στους Ευβιότοπους ρώτησες? Νομίζω ότι κάνουν και delivery. Αλλά επειδή είναι κοντά μου θα μπορούσε ο άντρας μου να περάσει να σου πάρει αν έχει και να στο φέρει κατεψυγμένο μεριδούλες. Καλά μιλάμε γι αυτό...

κυριως σοκαριστηκα οταν εψαξα για το κεχρι και κινοα (ουτε που ηξερα τι ειναι και το γκουγλαρα:rolleyes::rolleyes:)

Προσοχή!!

Κάποια μάρκα βιολογική περιέχει μέσα ίχνη από ξηρούπ καρπούς! Πάντα να διαβάζετε και τα ψιλά γράμματα και ας είναι βιολογικά! Την έχω πατήσει έτσι.

Η βερα έχει δίκιο για την αποχή από τα γαλακτοκομικά. Κ εγώ θα ήθελα να είχα μπορέσει να την τηρήσω γενικότερα αλλά είμαι πολύ λιχούδα κ δεν τα καταφερα.

Χίλια δίκια έχει, αλλά κι εγώ το τυράκι μου είναι τόσο δύσκολο να αντισταθώ :mrgreen:

Εμεις καναμε εξετασεις και βγήκαν αρνητικές , μας εδωσε ο γιατρος το γαλα το ειδικό το Αλφαρε αλλά και αυτο τον πειραξε (δεν μπορω να καταλαβω τι σοι ειδικο γαλα για τις αλλεργιες ειναι αυτο )

Πρόσεχε, για αν θέλεις να αποθηλάσεις τότε αναγκαστικά θα πάρετε νεοκέιτ, αφού δεν δέχτηκε το αλφαρέ. Και είναι...μη σου πω.... Προσπάθησε να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

γεια σας κοριτσαρες!!τι κανετε?εγω τον ματιαξα.χαχαχα.του δωσε καθαρα δευτερα η πεθερα μου λαγανα.και νααααα το αιμα την αλλη μερα.τα πηρα λιγο κρανιο αλλα τωρα ειναι καλα.βαλερι θυ γραψω ισως το βραδακι αυτα που σε ενδιαφερουν γιατι τωρα δεν μ αφηνει.φιλακια

Παίζει να τον πείραξε το σουσάμι. Αλλά μήπως κατανάλωσες τίποτε θαλασσινά; (γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια ακόμα και ταραμά)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

6 μήνες, μη σου πω και χρόνο!
youpi απο χθες που σου εγραψα για 3 μηνες σκεφτομουν αν ειναι αρκετοι ,θα συμφωνησω με τα κοριτσια οτι μαλλον χρειαζεσαι παραπανω χρονο

Τη δικιά μου την πείραζαν τα γαλακτοκομικά που έτρωγα εγώ και έμπλεκε πολύ το θέμα με τις στερεές, γιατί δεν ξέραμε αν την πείραζαν πραγματικά αυτά που έτρωγε ή ήταν ψευδο-αλλεργία, λόγω των γαλακτοκομικών
ενω απεχω απο τα γαλακτοκομικα ,βεβαια καποιες φορες ετυχε να μην κρατηθω και να φαω τυρακι ,ο μικρος μου συνεχιζει να εχει το δακτυλιδι και να κοκκινιζουν τα μαγουλα του .Ειναι μερδεμα η εισαγωγη των στερεων τροφων και ο ταυτοχρονος θηλασμος ,εμενα τουλαχιστον με μπερδευει Στον μεγαλο μου γιο οταν ξεκινησε να τρωει στερεες ειχαν υποχωρησει ηδη ολα τα συμπτωματα και ετσι δεν μπερδευομουν ..
Τελοσπάντων, αυτό που κατάλαβα για εμάς ήταν ότι δεν έπρεπε να κάνουμε δοκιμές με τα γαλακτοκομικά, μας πήγαιναν πίσω και με τις στερεές.
εννοεις οτι τοτε την πειραζαν και καποιες απο τις στερεες τροφες αφου ερεθιζοταν το εντερο απο τα γαλακτοκομικα?

(τελευταία κόπηκαν και μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, γιατί ταΐζονται συχνά με προϊόντα που περιέχουν γάλα και δεν είναι απολύτως ασφαλή
και εμεις το μοσχαρι και το κοτοπουλο δεν τα τρωμε ενω το χοιρινο σπανια ,μα τι προιοντα ειναι αυτα που περιεχουν και γαλα?

τελικα η κορη σου ειναι αλλεργικη μονο στο γαλα?

. Μάλιστα ζητάει καρότα και τρώει σε ποσότητες, ενώ παλιά την πείραζαν, έκανε δαχτυλίδι στον πωπό και δεν ήθελε καθόλου να τα φάει!
τελικα τα καροτα μπορει να κανουν το δακτυλιδι,?γενικα το δακτυλιδι σε σας εμφανιζοταν συχνα?

. Νομίζω ότι οι περισσότερες από εμάς στην αρχή ψάχνουμε εναλλακτικές για να συνεχίσουμε να τρώμε τις ίδιες αηδίες
συμφωνω

(πχ μπισκότα χωρίς γάλα, σόγια κτλ) αλλά είναι καλύτερα για εμάς όσο πιο γρήγορα χωνέψουμε ότι είναι ευκολότερο και καλύτερο να απορρίψουμε όλα τα παρασκευασμένα και να φτιάχνουμε από πρώτες ύλες όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική μορφή.
δυστυχως ,συνηθως τα βιωνεις ολα για να τα κοψεις ,ενω θα επρεπε να προσεχουμε τι προτεινει η καθε μαμα που το εχει αντιμετωπισει το προβλημα

Στη μεγάλη περίπου τέτοια εποχή ξεκινούσαμε στερεές και επειδή τα φρούτα ήταν χάλια (μήλα και αχλάδια ψυγείου, μπανάνες εισαγωγής, πορτοκάλια σε παρακμή) ξεκινήσαμε με λαχανικά και δώσαμε ωραιότατα φρουτάκια από Μάιο και μετά, κεράσια, βερίκοκκα, δαμάσκηνα και όλα τα υπόλοιπα καλοκαιρινά (όχι φράουλες, δεν τόλμησα). Μην κολλάτε σε στερεότυπα του τύπου μήλο-αχλάδι-μπανάνα και πατάτα-κολοκύθι-καρότο. Διαλέξτε από τα προϊόντα εποχής τα λιγότερο αλλεργιογόνα.

δηλ.ας πουμε ,το δεκατιανο και το απογευματινο του μεγαλου μου γιου ,που σε μας περιλαμβανει φρουτα ,να τα αντικαταστησω με λαχανικα ,π.χ ενα πιατο λαχανιδα?:lol::lol: ναι αλλα τα λαχανικα τα τρωει στα κανονικα γευματα,μεσημερι βραδι.

Μαλλον στα μικρα κατα την εισαγωγη των στερεων ειναι πιο εφικτο αυτο ,γιατι ειναι λιγοτερα τα γευματα ,αφου τα υπολοιπα γευματα ειναι ο θηλασμος

Καλημερα κοριτσακια...

Βαλερι να σου απαντησω σε αυτο με ειχες ρωτησει για τον παιδιατρο,ναι ητα πολυ χαλαρος θεωρει οτι ολο τον πρωτο χρονο μια χαρα καλυπτεται το παιδι απο το γαλα μοθ κι ας μην τρωει πολυ.Και στον δευτερο χρονο τωρα δεν εδειξε καμια ανησυχια για το οτι δεν μπορει να φαει πολλα πραγματα,μου ειπε διαφορες εναλλακτικες που λιγο πολυ εμεις που εχουμε αλλεργικα παιδακια ξερουμε...

Εγω παντως κανω 14 μηνες αποχη απο οτι τον πειραζει συν πολλα αλλα και φοβαμαι να του δοκιμασω .μετα τα 2 χρονια οποτε...;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Αγαπητή fairy's mom την έχω πατήσει με ρυζογκοφρέτες ετσι..πήρε ο σύζηγος μια άλλη μάρκα απο τα βιολογικά και έτρωγα ωραία και καλά τις μέρες που έτρωγα χειροτέρευε, μια μέρα ασυναίσθητα κοιτάω τα συστατικά 96% ρύζι, 4% σουσάμι...ναι λοιπόν για αυτό προσοχή!!

Προσοχή!!

Κάποια μάρκα βιολογική περιέχει μέσα ίχνη από ξηρούπ καρπούς! Πάντα να διαβάζετε και τα ψιλά γράμματα και ας είναι βιολογικά! Την έχω πατήσει έτσι.

Κορίτσια εχω καιρό να γράψω εδώ βλέπω πληθαίνουμε (δυστυχώς βασικά..:|). Ηθελα να σας πω τα νέα μας.

Η μικρούλα μου πάει πολύ καλά!!

Τα τρώω όλα εκτός των απαγορευμένων φυσικά..και εννοείται προσέχω τις ετικέτες..

Σταμάτησα αυτή τη τρέλα δεν τρώω τίποτα μόνο πατάτες καρότα μήλα και αχλάδια.

Μετα απο την "τρέλα" της καθαρής δευτέρας...που δεν την πεόραξε κάτι και ακόμη απορώ' date=' η μικρή βελτιώνεται.

Καθάρισε κατ' αρχήν το πρόσωπο της έφυγαν τα σπυράκια και οι κοκκινίλες κάτω απο τα μάτια. Δεν βγάζει γουλίες. Που και που αλλά φυσιολογικά όχι αυτό το χάλι όλη την ώρα.

Τα κακά της το βασικό είναι καλά. Δεν βλέπω αίμα μόνο καμιά βλενούλα που και που και είμαι πολυ ευτυχισμένη!!!!

Τώρα τι μπορεί να έγινε ξαφνικά απο τη στιγμή που εγώ δεν έκανα κάτι??

1. Αρχίζει και ωριμάζει το πεπτικό της?

2. Μήπως τελικά το πολύ μικρό φάσμα τροφών που έτρωγα έκανε χειρότερο κακό?

3. Τα [b']πεπτικά ένζυμα[/b] κάνουν όντως δουλειά (το τελευταίο καιρό δεν είμαι και πολύ τακτική)?

4. Μήπως επιρέαζε το δικό μου άνχος (πανικός βασικά)?

Το δικό μου πεπτικό σύστημα είναι καλύτερα χωρίς όμως να πώ καλά. Εχουν σταματήσει οι διάρροιες τουλάχιστον αλλά ακόμη δυσκολεύομαι.

ok παιδιά... θα περιμένω σιγουρα αρκετα πριν να της ξαναδώσω.

Πάντως το τυράκι που της αρέσει παααρα πολύ δεν φαίνεται πως την πειράζει. Επίσης τον τελευταίο καιρό που τη θήλαζα (τωρα πια αποθηλασε οριστικά) δεν φαινόταν να την πειράζει τιποτα από αυτά που έτρωγα εγώ οπότε πίστευα πως είμασταν σε πολύ καλό δρόμο.

Αμαρέτο απογοητευτηκα λίγο από το ότι το΄κοριτσακι σου το ενοχλεί ακόμη η αλλεργία.... Τουλαχιστον βέβαια το δικό σου παιδί πίνει το γάλα σου....

D9kvp2.png?3X2batCM

3. Τα πεπτικά ένζυμα κάνουν όντως δουλειά (το τελευταίο καιρό δεν είμαι και πολύ τακτική)?

Το δικό μου πεπτικό σύστημα είναι καλύτερα χωρίς όμως να πώ καλά. Εχουν σταματήσει οι διάρροιες τουλάχιστον αλλά ακόμη δυσκολεύομαι.

Ίσως να είναι ο συνδιασμός των 3 τελευταίων. Για το δικό της πεπτικό, το βρίσκω πολύ νωρίς ακόμα.

Τι ωραία που είναι όταν ακούμε καλά νέα!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ήθελα να σε ρωτήσω και το είχα ξεχάσει. Τι γάλα της έδωσες? Αγελαδινό, κατσικίσιο, σε σκόνη ή κανονικό?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω

αν ενα πλαστικο σκευος δεν εχει το ΒPA ειναι ασφαλες στο ζεσταμα ?,νομιζω οχι

τι λες για αυτο?

Καλημερα κοριτσακια...

Βαλερι να σου απαντησω σε αυτο με ειχες ρωτησει για τον παιδιατρο,ναι ητα πολυ χαλαρος θεωρει οτι ολο τον πρωτο χρονο μια χαρα καλυπτεται το παιδι απο το γαλα μοθ κι ας μην τρωει πολυ.Και στον δευτερο χρονο τωρα δεν εδειξε καμια ανησυχια για το οτι δεν μπορει να φαει πολλα πραγματα,

και το πρωτο μου παιδι μεχρι καποια ηλικια τον πρωτο χρονο και το δευτερο μεχρι τωρα που ειναι 10 μηνων ειναι με το γαλα μου και λιγες στερεες τροφες ,και η αληθεια ειναι οτι αισθανομαι πολυ ασφαλης με τον θηλασμο

Τα κακά της το βασικό είναι καλά. Δεν βλέπω αίμα μόνο καμιά βλενούλα που και που και είμαι πολυ ευτυχισμένη!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μαλλον
δεν νομιζω
3. Τα πεπτικά ένζυμα κάνουν όντως δουλειά (το τελευταίο καιρό δεν είμαι και πολύ τακτική)?
μαλλον

το δικο σου αγχος ,χλωμο το βλεπω

ειχες πολλες διαρροιες?

.

Πάντως το τυράκι που της αρέσει παααρα πολύ δεν φαίνεται πως την πειράζει.

πως γινεται αυτο ρε παιδι μου ,δεν μπορω να το καταλαβω

Επίσης τον τελευταίο καιρό που τη θήλαζα (τωρα πια αποθηλασε οριστικά) δεν φαινόταν να την πειράζει τιποτα από αυτά που έτρωγα εγώ οπότε πίστευα πως είμασταν σε πολύ καλό δρόμο.
μια απ τα ιδια τα περιεργα

μηπως να μην δοκιμασεις κατσικισιο αλλα αγελαδινο την επομενη φορα? και βασικα τι το θες το γαλα ,αφου τρωει τα υπολοιπα γαλακτοκομικα χωρις προβλημα

παντως η γνωμη μου ειναι οτι εαν το γαλα πειραζει πολυ τοτε πιθανον και τα υπολοιπα γαλακτοκομικα να προκαλουν προβλημα αλλα με διαφορετικη εκδηλωση -συμπτωματα ,ψαξτο λιγο αν θες

Ίσως να είναι ο συνδιασμός των 3 τελευταίων. Για το δικό της πεπτικό' date=' το βρίσκω πολύ νωρίς ακόμα.

Τι ωραία που είναι όταν ακούμε καλά νέα!![/quote']

Αχ ναι...εύχομαι και ελπίζω να μην υποτροπιάσει πάλι, μην το ματιάσω το παιδί, γιατί είναι πραγματικά πολύ καλύτερα και η διάθεση της δεν έχει πολυ γκρίνια!

το δικο σου αγχος ,χλωμο το βλεπω

ειχες πολλες διαρροιες?

Ναι είχα ανα 2 μέρες διάρροια άλλα όταν είχα ήταν όλη μέρα σχεδόν...

και όχι μόνο και δυσπεψία και καούρες και διάφορα άλλα. Εχουν βελτιωθεί αλλά ακόμη εχω ενοχλήσεις αρκετές.

Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο μετά την γέννα τα κληρονόμισα όλα αυτά.

εννοεις οτι τοτε την πειραζαν και καποιες απο τις στερεες τροφες αφου ερεθιζοταν το εντερο απο τα γαλακτοκομικα?

Ναι, συμπεριλαμβάνονταν μήλο, αχλάδι, λάδι, καρότο, φακές και πολλά άλλα συνηθισμένα τρόφιμα.

και εμεις το μοσχαρι και το κοτοπουλο δεν τα τρωμε ενω το χοιρινο σπανια ,μα τι προιοντα ειναι αυτα που περιεχουν και γαλα?

Αυτό που μου είπαν είναι ότι ραντίζουν τις τροφές που δίνουν με γάλατα (ως παχυντικά μάλλον, δεν το έχω ψάξει και πολύ)

τελικα η κορη σου ειναι αλλεργικη μονο στο γαλα?

Γάλα, σοκολάτα και αυγά, στα υπόλοιπα δεν δίνω σημασία. Δεν δίνω θαλασσινά, καρύδια, φυστίκια και φουντούκια. Τα τρία πρώτα τα πολεμάω μανιωδώς, γιατί υπάρχουν παντού! Χάθηκε να της προσφέρουν ένα φρούτο αντί για γλυκό;;;;

τελικα τα καροτα μπορει να κανουν το δακτυλιδι,?γενικα το δακτυλιδι σε σας εμφανιζοταν συχνα?

μέχρι που ανοίγαμε και κοσμηματοπωλείο :lol:

κάθε τροφή με πρόβλημα έκανε το δικό της pattern.

δηλ.ας πουμε ,το δεκατιανο και το απογευματινο του μεγαλου μου γιου ,που σε μας περιλαμβανει φρουτα ,να τα αντικαταστησω με λαχανικα ,π.χ ενα πιατο λαχανιδα?:lol::lol: ναι αλλα τα λαχανικα τα τρωει στα κανονικα γευματα,μεσημερι βραδι.

Μαλλον στα μικρα κατα την εισαγωγη των στερεων ειναι πιο εφικτο αυτο ,γιατι ειναι λιγοτερα τα γευματα ,αφου τα υπολοιπα γευματα ειναι ο θηλασμος

αν δεν βρεις καλά φρούτα, τι κάνεις;

Για τα γεύματα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς. Εφτιαχνα ένα nibble tray και μόνη της διάλεγε τι θα φάει πρώτο. Αν τελείωνε κάποιο είδος, της ξαναέβαζα αλλά συνήθως διάλεγε σοφή ποικιλία και ως το βράδυ, είχε φάει από όλα.

Πάντως το τυράκι που της αρέσει παααρα πολύ δεν φαίνεται πως την πειράζει. Επίσης τον τελευταίο καιρό που τη θήλαζα (τωρα πια αποθηλασε οριστικά) δεν φαινόταν να την πειράζει τιποτα από αυτά που έτρωγα εγώ οπότε πίστευα πως είμασταν σε πολύ καλό δρόμο.

Αμαρέτο απογοητευτηκα λίγο από το ότι το΄κοριτσακι σου το ενοχλεί ακόμη η αλλεργία.... Τουλαχιστον βέβαια το δικό σου παιδί πίνει το γάλα σου....

Κοίτα ... σχετικά με τα γαλακτοκομικά .. κάποιος άλλος μπορεί να μην έδινε σημασία, γιατί μέχρι να το ψάξω, όλοι έλεγαν ότι τα παιδιά πάντα έχουν μύξες κτλ. Θα μπορούσα δηλαδή να αγνοώ ένα μπουκωματάκι ή ένα σπυράκι, όπως κάνουν πολλοί - ίσως χωρίς να υπάρχουν άλλες συνέπειες. Εγώ προτιμώ να μην το αγνοώ, ειδικά επειδή τα γαλακτοκομικά τα θεωρώ και περιττά και βλαβερά. Ας πούμε, ίσως την πειράζει το ταχίνι αλλά κάνω τα στραβά μάτια και γιατί της αρέσει και γιατί το θεωρώ πιο υγιεινό από άλλες εναλλακτικές.

Ναι είχα ανα 2 μέρες διάρροια άλλα όταν είχα ήταν όλη μέρα σχεδόν...

και όχι μόνο και δυσπεψία και καούρες και διάφορα άλλα. Εχουν βελτιωθεί αλλά ακόμη εχω ενοχλήσεις αρκετές.

Ποτέ δεν κατάλαβα το λόγο μετά την γέννα τα κληρονόμισα όλα αυτά.

α μαλιστα

δηλ.εδω και 4.5 μηνες περιπου ησουν με διαρροιες?

πολυ σημαντικος παραγοντας

δηλ.για ενα διαστημα που το μωρο ηταν καλα εσυ εξακολουθουσες να εχεις διαρροιες?

Διαφημίσεις

Valeri μόλις διάβαζα μια πολύ ωραία περιγραφή για το πως η καντίτα οδηγεί σε τροφικές αλλεργίες (είτε σε μας είτε στα μωράκια μας που θηλάζουν μια και οι πρωτεϊνες μένουνε αδιάσπαστες).

Πάντως είμαι πλέον σίγουρη απ' όσα διάβασα μέχρι τώρα ότι η μυκητιάσεις που είχα στην εγκυμοσύνη προκαλέσανε τα προβλήματα που παρουσίασε η κόρη μου.

Τώρα φαίνεται ότι βελτιώθηκε πολύ το πεπτικό μου με τα ένζυμα, τα προβιοτικά και τη σωστή διατροφή γι' αυτό και βελτιώθηκε και η κόρη μου.

Κορίτσια προσέξτε πολύ τη διατροφή σας: μακριά από ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα, βάλτε ωμές τροφές στη διατροφή σας (για τα ένζυμα που περιέχουν), καλά βακτήρια (γιαούρτι, κεφίρ, ελιές ή προβιοτικά) και μαγειρέψτε σωστά τα φαγητά σας.

Δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, θα επανέλθω όταν βρω χρόνο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ναι, συμπεριλαμβάνονταν μήλο, αχλάδι, λάδι, καρότο, φακές και πολλά άλλα συνηθισμένα τρόφιμα.

πως καταλαβαινες οτι την πειραζανν και αυτα,θελω να πω με τι συμπτωματα?

Γάλα, σοκολάτα και αυγά, στα υπόλοιπα δεν δίνω σημασία. Δεν δίνω θαλασσινά, καρύδια, φυστίκια και φουντούκια.

;

δεν δινεις σημασια γιατι δεν εχεις εντονα συμπτωματα?

μέχρι που ανοίγαμε και κοσμηματοπωλείο :lol:

κάθε τροφή με πρόβλημα έκανε το δικό της pattern.

δηλ.ειχατε δακτυλιδι καθε φορα που ετρωγε καποια υποπτη τροφη ?

σε μας τελευταια εχει μια συγκεκριμενη περιοδικοτητα δηλ.φουντωνει καθε 3 μερες ,και ετσι εχω μπερδευτει

δεν ξερω εαν ειναι πρωκτιτιδα η εκζεμα,φοβαμαι να μην χρονισει

βεβαια και παλι τελευταια φτιαχνω συχνα κεικ και γλυκα ,οποτε σκεφτομαι οτι η αιτια μπορει να ειναι και η ζαχαρη

ειναι αυτο που ειπες καποια στιγμη εσυ ,οτι ψαχνοντας εναλλακτικα φαγητα καταληγουμε να δινουμε βλαβερα

και να συμπληρωσω και εγω οτι οι εναλλακτικες τροφες δεν σημαινει παντα οτι ειναι και καλυτερες π.χ ακομη και τα δημητριακα που δεν εχουν γλουτενη ,γιατι οι παρενεργειες τους απλα δεν ειναι γνωστες σε μας

μαλλον το καλυτερο ειναι να χρησιμοποιουνται ολες οι τροφες(σχεδον) με μετρο και με μεσοδιαστημα αρκετων ημερων η καθε μια π.χ μια μερα ψωμι λευκο ,την αλλη χωρις γλουτενη ,την μεθεπομενη ολικης αλεσης

αν δεν βρεις καλά φρούτα, τι κάνεις
;

βασικα συνηθως δινω βιολογικα μηλα, αχλαδια ,μπανανες

τα μηλα τα προμηθευομαι κατ"ευθειαν απο την παραγωγο (συνηθως) ,φανταζομαι ομως οτι τα διατηρει στο ψυγειο και αυτη,δεν ρωτησα ,παντως ειναι νοστιμοτερα απο τα συμβατικα,δεν εχουν την αιθηση του ξεπαγωμενου

το αλλο που κανω ειναι τις ωμες σαλατες οπως π.χ το μαρουλι με το αβοκαντο να μην τις δινω με το κανονικο γευμα το μεσημερι,γιατι δυσκολευουν την πεψη του,και να τις δινω στις 5 που κανονικα τρωει το φρουτο του

γενικα ειμαι σε συνεχη αναζητηση ακομη

τα γαλακτοκομικά τα θεωρώ και περιττά και βλαβερά.

να διευκρινίσω ότι μιλάω για τα επεξεργασμένα, κυρίως, τρόφιμα, που περιέχουν γαλακτοκομικά και όχι τόσο για ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι κοκ. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ζάχαρη και λιπαρά.

Κορίτσια προσέξτε πολύ τη διατροφή σας: μακριά από ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα, βάλτε ωμές τροφές στη διατροφή σας (για τα ένζυμα που περιέχουν), καλά βακτήρια (γιαούρτι, κεφίρ, ελιές ή προβιοτικά) και μαγειρέψτε σωστά τα φαγητά σας.

Δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, θα επανέλθω όταν βρω χρόνο!

κοιτα να δεις μολις εγραψα στην αμαρεττο για την ζαχαρη

τελευταια δεν ξερω τι επαθα με τα γλυκα, τα εβαλα ξαφνικα στην διατροφη μας,ενω βαζω π.χ πολλα καροτα στο κεικ(και λεω α τι ωραιο θρεπικο κεικ) απο την αλλη βαζω ζαχαρη κιας ειναι η μαυρη

και τωρα που καθομαι παλι σκεφτομαι, αχ να ειχα λιγο κεικ:oops::oops:

η αληθεια ειναι οτι αισθανομαι λιγο κουρασμενη με ολη αυτη την ιστορια των αλλεργιων και ισως ψαχνω τα γλυκα για να ανεβασω λιγο την διαθεση μου

α μαλιστα

δηλ.εδω και 4.5 μηνες περιπου ησουν με διαρροιες?

πολυ σημαντικος παραγοντας

δηλ.για ενα διαστημα που το μωρο ηταν καλα εσυ εξακολουθουσες να εχεις διαρροιες?

ωω ναι..τραγικό εε?

ή διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Νορμαλ είμαι 2,5 εβδομάδες περίπου αλλα εχω δουλειά ακόμη.

ωω ναι..τραγικό εε?

ή διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Νορμαλ είμαι 2,5 εβδομάδες περίπου αλλα εχω δουλειά ακόμη.

αυτες τις 2.5 εβδομαδες τι αλλαξε ως προς τις συνηθειες σου π.χ τα ενζυμα ποτε τα ξεκινησες ? τι αλλο εκανες που θα μπορουσε ναεπηρεασει την εντερικη σου λειτουργια?

ρε κοριτσια...πειτε και σε εμενα την πρωταρα....τι ειναι το δακτυλιδι;:shock:

εχω διαβασει ενα σκασμο σελιδες απο αυτο το τοπικ και τελειωμο δεν εχει...γιατι ρε γαμωτο τοσα πολλα παιδια με αλλεργιες;

αυριο παω το μπεμπακο για εξετασεις...εχω χ@#$στει πανω μου...ο τυπος στα εμβολια κλαει σαν να τον σφαζουν, τι θα γινει τωρα που θα του παρουν αιμα;:-(:sad:ωχ μανα μου....:-(

yioupaki τελικα βλακεια σου ειπα για το ντοκτορι..τα φρουτα δεν με αφηνει να τα ξεκινησω ακομα..να βγουν λεει πρωτα οι εξετασεις για την αλλεργια και η γενικη αιματος και μετα θα το ξαναδουμε ποτε και πως θα ξεκινησουμε. μαλλον λεει θα αρχισουμε με λαχανικα.

σημερα δοκιμασα παλι να του δωσω λιγο ρυζαλευρο με δικο μου γαλα (oh yes! καταφερα να βγαλω 100 ml!!!) και μου το εφτυσε καταμουτρα ολο και τσατιστηκε κιολας... ε με το δικιο του κιολας..μια αηδια ειναι το δοκιμασα..και λενε πως το frezylac ειναι και νοστιμο...ΜΠΛΙΑΑΑΞΞΞΞ!!!!ρυζαλευρο τελος λοιπον...δοκιμαστηκε και απετυχε... ελπιζω να μην εχουμε τα ιδια με λαχανικα και φρουτα γιατι δεν μπορω αλλο ολη μερα στο βυζιιιιιι!!!!! ολη μερααααα!!!!!:evil::evil::evil:φαε και κατι αλλο καλε μου!!!ψοφησα!!!:-(:-( 8 κιλα εφτασε ο ατιμος!! με εχει ξεκατινιασει!!

Δέσποινα, άσχετα με το ότι είναι χάλια το ρυζαλεύρο, ίσως το μωρό να μην είναι έτοιμο. Επιπλέον, στα αλλεργικά παιδιά συνήθως περιμένουμε να κλείσει και αυτός ο μήνας, ίσως και περισσότερο. Οι εξετάσεις σε αυτή την ηλικία δεν είναι αξιόπιστες, μπορεί να δείξουν ψευδώς αρνητικό.

valeri, αν το καλοσκεφτείς, η ζάχαρη τελικά ρίχνει τη διάθεση!

κατινακι εγω ποναω απο τον ιουλιο στο εντερο.δεν εχω ουτε διαρροια,ουτε δυσκοιλιοτητα.αλλα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το κεφιρ που γραφειςς ειναι αγελαδα.στα αλλεργιοπαιδα μας δεν πειραζει?εγω αγοραζω γιαουρτι κατσικουλας μπας κ στρωσει το εντερο αλλα χαιρι δεν βλεπω.

απο την λαγανα σιγουρα ηταν το αιματακι.

δεν μου λετε ρε κοριτσια μια κ λετε για μυξες.ο μικρος εχει μονιμο συναχι.ζητημα να μην ειχε ενα μηνα.το μυαλο πηγαινε στα δοντια..λετε να ειναι τελικα απο την αλλεργια?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...