Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εγώ κορίτσια θα το εξομολογηθώ σε εσάς και πετροβολίστε με αν θέλετε...

Εφαγα λοιπόν ντολμαδάκια, μυδοπίλαφο (χωρίς τα μύδια), καλαμαράκια τηγανιτά, πατάτες τηγανιτές, λαγάνα (εβγαζα το σουσάμι, ήταν σπιτική όμως όχι απο φούρνο) και το χειρότερο όλων....ταραμοσαλάτα :oops::oops:

Εφαγα και χαλβά απο συμιγδάλι.

Η μικρή είναι μια χαρά..μέχρι πριν απο λίγο που έκανε κακα δεν είδα τπτ ούτε σπυριά μου έβγαλε..τι κουλό και αυτό..

ειχα ξεχάσει και τα ένζυμα σπίτι..

μπορείτε να με δείρετε αμαρτησα:oops::oops:

Λογικό να έχει γυρίσει το μάτι σου με τόσο αυστηρή αποχή. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα παρουσιάσει κάτι τώρα.

Εγώ πάλι κοιτούσα τη λαγάνα και τις γαρίδες κ μου έτρεχαν τα σάλια αλλά...

κοριτσια δεν ειχα παρακολουθησει τη συζητηση σας απο την αρχη, εαν εχει καποια την καλοσυνη να με διαφωτισει σχετικα με αυτα τα ενζυμα που αναφερετε,τι ακριβως ειναι????

Τα έχει χρησιμοποιήσει η Rosie και βοήθησαν το μωράκι της. Είναι πεπτικά ένζυμα και προβιοτικά που παίρνει η μαμά για να βοηθήσουν σε περιπτώσεις που το κακό πεπτικό σύστημα της μαμάς επιβαρύνει την κατάσταση του μωρού.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τα ένζυμα το πρόβλημα δεν είναι στο να τα επιλέξεις αλλά όταν ζητά τρόπο αποστολής έχει βγάλει μια ενημέρωση οτι δεν συνεργάζεται με τις δύο εταιρείες που δούλευαν εως τώρα λόγω κακής ανταπόκρισης αλλά δεν σου δίνει δυνατότητα να διαλέξεις κάτι άλλο.

Τι ακριβώς παίρνεις;

Το ξαναδοκίμασα μέχρι τέλος χωρίς πρόβλημα!

Κορίτσια δεν μπορώ να γράψω, χτυπιέται η μικρή και θέλει να παίξει με το πληκτρολόγιο! :evil:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Για τα ένζυμα το πρόβλημα δεν είναι στο να τα επιλέξεις αλλά όταν ζητά τρόπο αποστολής έχει βγάλει μια ενημέρωση οτι δεν συνεργάζεται με τις δύο εταιρείες που δούλευαν εως τώρα λόγω κακής ανταπόκρισης αλλά δεν σου δίνει δυνατότητα να διαλέξεις κάτι άλλο.

Αν μιλας για το iherb δεν σου δίνει όντως δυνατότητα επιλογής. Θα επιλέξεις αναγκαστικά international airmail που δεν έχει τρακινγκ, αλλά μην ανησυχείς, εμένα έχουν έρθει τα πάντα και έχω παραγγείλει πολλές φορές! Έχεις περιορισμό όμως στο βάρος - μόνο μέχρι 1360γρ. Ούτως ή άλλως από ΗΠΑ καλό είναι να μην κάνεις μεγάλα πακέτα παραγγελίες γιατί τα τσιμπάνε στο τελωνείο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτόν το σύνδεσμο ακολούθησα αλλά μόλις ξαναμπήκα και τώρα είναι οκ. Ευχαριστώ για την βοήθεια :D

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λογικό να έχει γυρίσει το μάτι σου με τόσο αυστηρή αποχή. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα παρουσιάσει κάτι τώρα.

Εγώ πάλι κοιτούσα τη λαγάνα και τις γαρίδες κ μου έτρεχαν τα σάλια αλλά...

Τα έχει χρησιμοποιήσει η Rosie και βοήθησαν το μωράκι της. Είναι πεπτικά ένζυμα και προβιοτικά που παίρνει η μαμά για να βοηθήσουν σε περιπτώσεις που το κακό πεπτικό σύστημα της μαμάς επιβαρύνει την κατάσταση του μωρού.

ααα μαλιστα!Δηλαδη ας πουμε εγω που μεσω του θηλασμου περναγα στο μωρο μου ολα τα αλλεργιογονα και τον πειραζαν παει να πει οτι δεν εχω καλο πεπτικο συστημα και επαιζε κ αυτο ρολο στο προβλημα του ε?χμμμμ καταλαβα καλα?και κανουν δουλεια εσεις που τα χετε δοκιμασει?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

ααα μαλιστα!Δηλαδη ας πουμε εγω που μεσω του θηλασμου περναγα στο μωρο μου ολα τα αλλεργιογονα και τον πειραζαν παει να πει οτι δεν εχω καλο πεπτικο συστημα και επαιζε κ αυτο ρολο στο προβλημα του ε?χμμμμ καταλαβα καλα?και κανουν δουλεια εσεις που τα χετε δοκιμασει?

Καλά το κατάλαβες Ελίνα. Απλά βοηθάνε στο να διασπαστούν οι τροφές καλά στο στομάχι σου και άρα δεν θα μεταφερονται στο γάλα οι αλλεργιογόνες ουσίες.

Εμένα μου προκαλούσαν αφόρητο αίσθημα πείνας και γι αυτό τα σταμάτησα πολύ γρήγορα.

Η Ρόζυ δεν είχε τετοιο πρόβλημα.

Μία δοκιμή θα σε πείσει. Απλά πρόσεξε γιατί όπως είπε και η Valeri δεν πρέπει να συνηθίσει ο οργανισμός σου σε αυτά, γιατί μετά δεν θα μπορεί από μόνος του να κάνει σωστή πέψη. Θα πρέπει να παίρνεις τη μικρότερη δυνατη δόση και καλό είναι για όχι πολύ καιρό. Καλά δεν τα λέω κορίτσια?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλά το κατάλαβες Ελίνα. Απλά βοηθάνε στο να διασπαστούν οι τροφές καλά στο στομάχι σου και άρα δεν θα μεταφερονται στο γάλα οι αλλεργιογόνες ουσίες.

Εμένα μου προκαλούσαν αφόρητο αίσθημα πείνας και γι αυτό τα σταμάτησα πολύ γρήγορα.

Η Ρόζυ δεν είχε τετοιο πρόβλημα.

Μία δοκιμή θα σε πείσει. Απλά πρόσεξε γιατί όπως είπε και η Valeri δεν πρέπει να συνηθίσει ο οργανισμός σου σε αυτά' date=' γιατί μετά δεν θα μπορεί από μόνος του να κάνει σωστή πέψη. Θα πρέπει να παίρνεις τη μικρότερη δυνατη δόση και καλό είναι για όχι πολύ καιρό. Καλά δεν τα λέω κορίτσια?[/quote']

ωραια σε ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις,θα τα μελετησω:P:p:p

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλημέρα!

Η μικρή μετά το φαγοπότι συννεχίζει να είναι ΟΚ.

Απο την Δευτέρα το μεσιμέρι δεν θα είχε εκδηλωθεί κάτι??

Τελικά μήπως η τόση στέρηση έκανε και αυτή ζημιά?

Η μήπως το τόσο άνχος μου μη βγάλει αίμα το παιδί??

Μήπως τελικά η γιατρός είχε δίκιο κατα βάθος που μου είπε αποχή μόνο απο αυτά και όλα τα άλλα να τα τρώω με μέτρο??

Μα μιλάμε για ταραμοσαλάτα..ένα τερας ένιωσα μετά.

Θα αρχίσω λοιπόν τα τρώω όλα με μέτρο και βλέπουμε..

Βέβαια στη λίστα της γιατρού βάζω και το χοιρινό. Όποτε τρώω έχει κολικούς πόσο τυχαίο να είναι?

Πολλοί προβληματισμοί σήμερα με το χιονισμένο τοπίο...:confused:

p.s. τώρα πρόσεξα το μήνυμα τις ditop για φαγούρα στα μάτια...τι πράγμα και αυτό όλη μερα ξύσε-ξύσε είμαστε και εμεις. Άσε που νομίζω οτι και το λίγο που κοιμάται ξυπνάει για να ξυστει :mrgreen:

ξυνεται τοσο εντονα?

μηπως καλο θα ηταν να παρει κατι κατα της φαγουρας τουλαχιστον σε περιοδους εξαρσεων ,κριμα ειναι να ταλαιπωρειται?:cry:

σε ευχαριστω!Μεχρι τοτε ετρωγε μονο φρουτα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:2 φορες την ημερα και πολυ γαλα απο μενα.Δεν εδειχνε ιδιαιτερο ενδιαφερον για οτι τρωγαμε οσπου καποια στιγμη τα πραγματα αλλαξαν.Ο παιδιατρος μου λεγε να μην αγχωνομαι και να τον θηλαζω οσο θελει και κυριως να μην τον πιεσω.Πραγματι μετα απο μονος του αρχισε να ζηταει.

α ετσι ο παιδιατρος

δηλ.ενω μεχρι τον πρωτο χρονο δεν ετρωγε αρκετα ,δεν σε αγχωσε ? μπραβο του

δεν σου ειπε για υποαλλεργικα γαλατα και κρεμες?

Αλλά και με το φρέσκο εννοώ ότι άλλο είναι ένα αυγό που βράζει κάποια λεπτά και άλλο ένα που ψήνεται για 1 ώρα. Το 2ο το ανέχονται κάποια παιδιά.

οπως και με το βρασμενο γαλα ' date='οσο πιο πολυ το βραζεις τοσο λιγοτερες πρωτεινες μενουν σε αυτο ,τοσο λιγοτερη αλλεργια προκαλει

ακομη ψαχνω την ερευνα που ειχα υποσχεθει (για την μειωση της αλλεργιογονικοτητας του βρασμενου γαλακτος),λες και την εχουν διαγραψει,τι να πω

:D:D:D:D:D:D:D

α να προτεινω το εξης ,στις μαμαδες που τα παιδακια τους το εχουν ξεπερασει το προβλημα ,να μας γραψουν ενα ιστορικο ,απο την αρχη μεχρι το τελος

αν θελετε να φτιαξω ενα ερωτηματολογιο και εαν δεν βαριεσται, να το συμπληρωσετε? θα μας βοηθησει εμας που ακομη το αντιμετωπιζουμε το προβλημα, αλλα και τις επομενες μαμαδες ,που θα μπουν στο τοπικ, να εχουν μια περιλιψη πολλων περιπτωσεων μαζι

ετσι μπορουν γρηγοροτερα να καταλαβουν πως θα πρεπει να το αντιμετωπισουν

μαλλον δεν το ειδε κανεις

θα το παραθετω που και που ,για να το δουν ολες οι μαμαδες ;);););)

Απλά πρόσεξε γιατί όπως είπε και η Valeri δεν πρέπει να συνηθίσει ο οργανισμός σου σε αυτά' date=' γιατί μετά δεν θα μπορεί από μόνος του να κάνει σωστή πέψη. Θα πρέπει να παίρνεις τη μικρότερη δυνατη δόση και καλό είναι για όχι πολύ καιρό. Καλά δεν τα λέω κορίτσια?[/quote']

καλα τα λες ;);)

Μήπως τελικά η γιατρός είχε δίκιο κατα βάθος που μου είπε αποχή μόνο απο αυτά και όλα τα άλλα να τα τρώω με μέτρο??.

Θα αρχίσω λοιπόν τα τρώω όλα με μέτρο και βλέπουμε..

Βέβαια στη λίστα της γιατρού βάζω και το χοιρινό. Όποτε τρώω έχει κολικούς πόσο τυχαίο να είναι?

...:confused:

στο ειχα πει, οτι μερικες φορες ,αποκλειουμε πραγματα χωρις λογο,

,κανε μια λιστα με τις τροφες που προκαλουν σιγουρα αλλεργια ,και φαε τις υπολοιπες τις υποπτες πιο σπανια

το χοιρινο, ορισμενοι ,το θεωρουν απο τα πιο αλλεργιογονα κρεατα,και εγω το εχω στα φαγητα που το τρωμε μια φορα στις 2-3 εβδομαδες

http://www.allergy.org.gr/patients_info/milk_allergy.asp

Με το βράσιμο γίνεται το γάλα ασφαλές ;

Η παστερίωση του γάλακτος (στους 75 ο C για 15sec) δεν φαίνεται να ελαττώνει την αλλεργιογονικότητα του, ενώ ο βρασμός του (στους 121 ο C για 20min) έχει δειχθεί ότι καταστρέφει την αλλεργιογονικότητα των ορογαλακτολευκωματινών αλλά όχι της καζεΐνης. Η θερμότητα λοιπόν έχει βρεθεί ότι ελαττώνει αλλά δεν εξαλείφει την αλλεργιογονικότητα των πρωτεϊνών του γάλακτος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

σε βαριές περιπτώσεις, κόβουμε και το χοιρινό και το κοτόπουλο, γιατί η διατροφή τους μπορεί να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, που πιθανώς περνούν και σε μας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

οπως και με το βρασμενο γαλα ,οσο πιο πολυ το βραζεις τοσο λιγοτερες πρωτεινες μενουν σε αυτο ,τοσο λιγοτερη αλλεργια προκαλει

ακομη ψαχνω την ερευνα που ειχα υποσχεθει (για την μειωση της αλλεργιογονικοτητας του βρασμενου γαλακτος),λες και την εχουν διαγραψει,τι να πω

Έχει καιρό που όλο λέω να σου πω αυτό που διάβασα αλλά όλο και ξεχνάω:

Διάβασα ότι το ελαφρώς βρασμένο ωμό γάλα είναι πιο εύπεπτο και λιγότερο αλλεργιογόνο για τα παιδάκια σε σχέση με το βρασμένο γάλα που ήδη έχει παστεριωθεί.

Σ' ένα βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό για τη διατροφή το βρήκα, οπότε δεν έχω λινκ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ευχαριστω

η ερευνα που ψαχνω εγω εχει γινει το 2008 στην Αμερικη σε μια μεγαλη ομαδα παιδιων

η καζεινη ειναι θερμοαντοχη ,το ξερω ,και ηταν να το διευκρινισω αλλα με προλαβες ,αν και νομιζω σε παλιοτερες δημοσιευσεις το αναφερω

σε βαριές περιπτώσεις, κόβουμε και το χοιρινό και το κοτόπουλο, γιατί η διατροφή τους μπορεί να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, που πιθανώς περνούν και σε μας.

τα παιδακια που ειναι αλλεργικα και στο αυγο, συχνα τα πειραζει και το κοτοπουλο, που περιεχει μια πρωτεινη ιδια με αυτη του αυγου

Έχει καιρό που όλο λέω να σου πω αυτό που διάβασα αλλά όλο και ξεχνάω:

Διάβασα ότι το ελαφρώς βρασμένο ωμό γάλα είναι πιο εύπεπτο και λιγότερο αλλεργιογόνο για τα παιδάκια σε σχέση με το βρασμένο γάλα που ήδη έχει παστεριωθεί.

Σ' ένα βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό για τη διατροφή το βρήκα, οπότε δεν έχω λινκ.

μααλιστα ,οσοι εχουν προσβαση σε φρεσκο γαλα δεν την χρειαζονται την παστεριωση

με τι μηχανισμο ομως το κανει αυτο η παστεριωση?

νεραιδομανα ηθελα να προσθεσω κατι σε σχεση με το αυγο

η αλλεργια στο αυγο, στον μεγαλο μου γιο, εκδηλωθηκε εντονα οταν αρχισε να τρωει ολοκληρα αυγα ,πριν που ετρωγε κεικακια η οτιδηποτε το περιειχε, δεν ηταν ξεκεθαρη ,καπου καπου ειχε κοκκινα κατω βλεφαρα (μια φορα το μηνα ας πουμε) και αυτο τον τελευταιο χειμωνα ,οχι δηλ.απο μικρος

αρα εχει σχεση και με την ποσοτητα αλλα και με την ποιοτητα του αυγου

το ωμο αυγο π.χ ειναι το πιο αλλεργιογονο ,μετα ειναι το μελατο και παει λεγοντας ,οσο πιο βρασμενο τοσο λιγοτερο αλλεργιογονο

Valeri πραγματι ποτε δεν μου πε για ξενο γαλα ουτε και για κρεμες ετοιμες.τιποτα.Ειναι υπερ του θηλασμου φουλ και ποτε δεν με αγχωσε.Μου λεγε συνεχεια,πως τα παιρνει ολα οσα χρειαζεται απο το γαλα μου.Βεβαια ηταν και καλος στην αναπτυξη ο μικρος αλλα και να μην ηταν δεν υπηρχε περιπτωση να μου προτεινει κατι αλλο εκτος απο το μητρικο γαλα.Ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι εχουμε την ιδια φιλοσοφια.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εμενα παρολο που εχει αλλεργια στο αυγο,το κοτοπουλο το δεχεται.

Πριν απο καποιες εβδομαδες εφαγα μπαμιες για πρωτη φορα απο τοτε που γεννηθηκε και γεμισε σπιθουρακι στην κοιλια ,πλατη γονατα...:confused::confused:υποχωρησαν σε λιγες μερες και γενικα δεν ειχε αλλο συπτωμα παρα μονο αυτα.Δεν ξαναφαγα...τις ατιμες τις μπαμιες...:mad:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Και εμείς στο κλαμπ... Ατοπική δερματίτιδα :(

Αυτό που με σκάει είναι ότι ένα σωρό συμπτώματα ήταν μπροστά στα μάτια μου, αλλά δεν τα αξιολόγησα ως έπρεπε.

Φαγούρα και ερεθισμός στο μάτι... ΄Τόπους τόπους ξηρό δερματάκι... Ξαφνική νινίδα... Ερεθισμός στο πηγουνάκι... Και μια ωραία πρωία το ηλεκτράκι ξύπνησε κατακόκκινο. Με κάτι μικρά μικρά σπιθουρακια.

Τώρα το παλεύουμε: έπλυνα όλα τα ρούχα της/πετσέτες/σεντόνια για να φύγει το μαλακτικό.

Της βάζω συνέχεια κρέμα

Πέταξα τη ζακέτα που με ζέστενε μέσα στο σπίτι.

Έκοψα γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες πορτοκάλια.

Ο μπαμπάς έχει θέμα αλλεργίας (ιδιαίτερα στη σκόνη από συγκεκριμένα ξύλα).

Απλά στο ηλεκτράκι δεν είδα ακόμα πράσινα κακά ή βλέννες για να συνδέσω το πρόβλημα με τροφική αλλεργία.

Και δεν έχει έντονη φαγούρα. Απλά όταν θηλάζει τρίβει τα μανίκια της στο προσωπάκι της...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Αυτό που με σκάει είναι ότι ένα σωρό συμπτώματα ήταν μπροστά στα μάτια μου, αλλά δεν τα αξιολόγησα ως έπρεπε.

Φαγούρα και ερεθισμός στο μάτι... ΄Τόπους τόπους ξηρό δερματάκι... Ξαφνική νινίδα... Ερεθισμός στο πηγουνάκι... Και μια ωραία πρωία το ηλεκτράκι ξύπνησε κατακόκκινο. Με κάτι μικρά μικρά σπιθουρακια.

Τώρα το παλεύουμε: έπλυνα όλα τα ρούχα της/πετσέτες/σεντόνια για να φύγει το μαλακτικό.

Της βάζω συνέχεια κρέμα

Πέταξα τη ζακέτα που με ζέστενε μέσα στο σπίτι.

Έκοψα γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες πορτοκάλια.

Ο μπαμπάς έχει θέμα αλλεργίας (ιδιαίτερα στη σκόνη από συγκεκριμένα ξύλα).

Απλά στο ηλεκτράκι δεν είδα ακόμα πράσινα κακά ή βλέννες για να συνδέσω το πρόβλημα με τροφική αλλεργία.

Και δεν έχει έντονη φαγούρα. Απλά όταν θηλάζει τρίβει τα μανίκια της στο προσωπάκι της...

Ρεα κι εμεις ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα και εκζεματα και νινιδα πολυ εντονη που αργησε να φυγει και φαγουρα,αυπνοι μεναμε και οι δυο γιατι ολο το βραδυ ξυνοταν.Ποτε δεν ειχαμε ομως βλεννες στα κακα ουτε και αιμα.Ηταν ομως αλλεργικος στα γαλακτοκομικα ,αυγο σογια και κατι αλλα ψιλα...:?:???:Καλα εκανες και εκοψες ολα αυτα ,σε λιγο καιρο θα φανει πιστευω τι ακριβως την ενοχλει.Υπομονη και ολα θα φτιαξουν...Εμεις τωρα πια ειμαστε εντελως καθαροι απο δερματικα και απλα απογευγουμε μανα και γιος τις τροφες που πρεπει.;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

.Μου λεγε συνεχεια,πως τα παιρνει ολα οσα χρειαζεται απο το γαλα μου.Βεβαια ηταν και καλος στην αναπτυξη ο μικρος αλλα και να μην ηταν δεν υπηρχε περιπτωση να μου προτεινει κατι αλλο εκτος απο το μητρικο γαλα.

ειναι απο τους λιγους γιατρους

δηλ.σου ελεγε οτι ο θηλασμος καλυπτει μεχρι και τους 12 μηνες?

εσεις δεν ειχατε διαρροικες βλεννωδεις κενωσεις ,αυτο ειναι καλο

Πριν απο καποιες εβδομαδες εφαγα μπαμιες για πρωτη φορα απο τοτε που γεννηθηκε και γεμισε σπιθουρακι στην κοιλια ,πλατη γονατα...:confused::confused:υποχωρησαν σε λιγες μερες και γενικα δεν ειχε αλλο συπτωμα παρα μονο αυτα.Δεν ξαναφαγα...τις ατιμες τις μπαμιες...:mad:

πως γινεται να το κανουν αυτο οι μπαμιες ?

εγω προσφατα εκανα τσουκνιδοπιτα και τελικα μας πειραξε πολυ ,ακομη και εμενα ,αυτο εξηγειται

επειδη εχει ισταμινη που επιδεινωνει τα αλλεργικα συμπτωματα

αυτο το εμαθα βεβαια μετα ,οταν εφαγα 4 κομματια ,γιατι ηταν νοστιμα:lol::lol:

τι ιδιο συμβαινει με το σπανακι,για αυτο προσοχη και στο σπανακι

αλλα οι μπαμιες ?καλα που δεν ειναι νοστιμες :lol::lol:

..

μην σκας ,εμεις οι μαμαδες ,καποιες τουλαχιστον ,εθελοτυφλουμε με τα παιδακια μας ,γιατι δεν θελουμε να παραδεχτουμε οτι εχουν κατι παθολογικο

φυσικα σε ελαφριες περιπτωσεις

η υποχρεωση του γιατρου ειναι να τα δει ,χωρις συναισθηματισμους και να βρει εγκαιρως το προβλημα

μαλλον δεν το ειδε κανεις

θα το παραθετω που και που ,για να το δουν ολες οι μαμαδες ;);););)

Εμείς πάμε πολύ καλά, αλλά ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το αυγό. Αργότερα πολύ ευχαρίστως να συμπληρώσω ό,τι θες. Αλήθεια έχεις γράψει πουθενά το ερωτηματολόγιο και δεν το πήρα είδηση? :oops: Τα συνηθίζω αυτά...:)

νεραιδομανα ηθελα να προσθεσω κατι σε σχεση με το αυγο

αρα εχει σχεση και με την ποσοτητα αλλα και με την ποιοτητα του αυγου

το ωμο αυγο π.χ ειναι το πιο αλλεργιογονο ,μετα ειναι το μελατο και παει λεγοντας ,οσο πιο βρασμενο τοσο λιγοτερο αλλεργιογονο

Συμφωνώ! Και να προσθέσω στην ποιότητα και το αν είναι βιολογικό ή όχι.

αλλα οι μπαμιες ?καλα που δεν ειναι νοστιμες :lol::lol:

:D Αυτό ξαναπες το! Αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσσει..περιέχουν πολλά σπόρια, άρα θεωρούνται αλλεργιογόνες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμείς πάμε πολύ καλά' date=' αλλά ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το αυγό. Αργότερα πολύ ευχαρίστως να συμπληρώσω ό,τι θες. Αλήθεια έχεις γράψει πουθενά το ερωτηματολόγιο και δεν το πήρα είδηση? :oops: Τα συνηθίζω αυτά...:)[/quote']

καποια στιγμη ,εαν το θελουν και αλλες μαμαδες ,θα το κανω

το συνηθιζεις αυτο :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:D Αυτό ξαναπες το! Αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να σε εκπλήσσει..περιέχουν πολλά σπόρια, άρα θεωρούνται αλλεργιογόνες.
κοιτα να δεις δεν το ειχα σκεφτει ετσι,εννοω να οφειλεται η αλλεργια στις σπορογονες τροφες :confused::confused:

κοιτα να δεις δεν το ειχα σκεφτει ετσι,εννοω να οφειλεται η αλλεργια στις σπορογονες τροφες :confused::confused:

Ναιιι ήταν από τα πρώτα στη λίστα με τα απαγορευμένα που μου είχε δώσει η αλλεργιολόγος! Εσύ δεν το έχεις ξανακούσει?

valeri πολυ ωραια η ιδεα σου με το ερωτηματολογιο. θα το συμπληρωσω και εγω αλλα οχι ακομα γιατι δεν του εχουν περασει οι αλλεργιες.

Πού είσαι βρε Κάντυ? Όλο έλεγα να σε πάρω να μάθω νέα σας και όλο το αμελούσα! Πώς πάτε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

valeri πολυ ωραια η ιδεα σου με το ερωτηματολογιο. θα το συμπληρωσω και εγω αλλα οχι ακομα γιατι δεν του εχουν περασει οι αλλεργιες.

γεια σου candy

ναι θεωρω οτι το ερωτηματολογιο θα βοηθησει πολλα παιδακια ,απο τη στιγμη που ακομη και οι ιδιοι οι γιατροι δεν εχουν ξεκαθαρες λυσεις

Ναιιι ήταν από τα πρώτα στη λίστα με τα απαγορευμένα που μου είχε δώσει η αλλεργιολόγος! Εσύ δεν το έχεις ξανακούσει?

οχι οτι δεν το εχω ξαναακουσει

αλλα την ντοματα π.χ δεν την τρωω, γιατι απλα την θεωρω αλλεργιογονο ,χωρις να ξερω σε τι αποδιδεται η αλλεργια που προκαλει ,αν και αρκετες φορες ειχα διαβασει εδω ,και απο σενα νομιζω,οτι την τρωτε χωρις σπορια

σε μερικα πραγματα ,καμια φορα, δεν δινω πολυ σημασια

με το αυγο που βρισκεσαι ακριβως ? αν και θυμαμαι οτι μου το εχεις ξαναπει αλλα δεν θυμαμαι τι:confused::confused:

θα γραψω συντομα μια συνταγη στο αλλο τοπικ ,για κεικ με καροτα χωρις αυγο,αν και εχω την αισθηση οτι καπου εχεις προτεινει και εσυ ενα κεικ με καροτο:?:

να σας ρωτησω κοριτσια, τα μανιταρια-συγκεκριμενα πλευρωτους-θεωρουνται αλλεργιογονα???εδωσα χτες στο μικρο και μολις τωρα ειδα μια σειρα κοκκινα μπιμπικακια κατω απο το ματακι του και κοκκινιλα νααα στο ρουθουνακι απο κατω.....

Το μανιτάρι είναι μύκητας. Μπορεί όντως να είναι αλλεργικός παράγοντας.

Δες http://www.allergopedia.gr/article-new.php?art_id=210

έχει τον πίνακα.

Πίνακας 19: ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΑΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ[11]

αυγό

αγκινάρα

αγριοκύμινο

αμύγδαλα

άνιθος

αραβόσιτος

αρακάς

αραχίδες (φυστίκια)

αστακός

βακαλάος

βαμβακόσπορος

βανίλλια

βατόμουρα

γάλα

γαρίδες

γλυκοπατάτα

γαρύφαλα

δάφνη

ζινγκιβέρι

ζύμη αρτοποιών

ζύμη ζυθοποιών

ηλιόσποροι

θυμάρι

κανέλλα

καβούρι

καλαμάρια

κάρι

καρύδα Ινδιών

καρύδια

καρύδια Βραζιλίας

καρύδια τροπικά

κάστανα

καστορίου, σπόροι

κεχρί

κιχώριο (ραδίκι)

κοκκινογούλια (τεύτλα)

κολοκύθα

κοτόπουλο

κουκουναρόσπορος

κύμινο

λιναρόσπορος

λυκίσκος

μάνγκο (τροπικό φρούτο)

μανιτάρια

μανταρίνια

μάραθο

μέλι

μήλο

μοσχοκάρυδα

μούρα αρκεύθου (είδος κωνοφόρου)

μουρούνα (ψάρι)

μουστάρδα

μπανάνα

μύδια

παπαρούνας, σπόροι

πατάτες

πιπέρι chilli

πιπέρι Τζαμάικας (allspice)

πιπέρι μαύρο

πλατοφάσουλα (lima beans)

πορτοκάλια

ραπανάκια

ροδάκινα

σέλινο

σίκαλη

σκόρδο

σόγια

σοκολάτα

σολωμός

σουπιές

σουσάμι

στρείδια

ταπιόκα

φασκόμηλο

φυστίκια Αιγίνης

φυστίκια (αραχίδες)

φουντούκια

φράουλες

χαμομήλι

ψυλλίου, σπόροι

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...