Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι περιεχει η κρεμα ?

Δεν έχει κορτιζόνη, θα γράψω αναλυτικά τα συστατικά της μόλις βρω ευκαιρία

ολα μα ολα εχουν σχεση με την αλλεργια

τα περιεγραψες πολυ καλα ,σαν γιατρος;);)

Καλά που θα ΄ταν να είχα κ θεραπεία :wink:

πραγματικα το συνολο

πραγματικα δυσκολο ,σου περιεγραψα ηδη τι μου ετυχε με τους παιδοαλλεργιολογους ,και λιγα ειπα

εδωσα και εγω ομοιοπαθητικα στα παιδια μου ,ειπα αντε ας τα δοκιμασω ,αν και δεν τα πολυπιστευω γιατι δεν καταλαβαινω πως δρουν,σε λιγο θα συμπληρωθει ενας μηνας απο τοτε η παιδιατρος περιμενει το τηλεφωνημα για να της πω τι εγινε ,προς το παρον τιποτα:cry::cry:

H δική μου είχε πάρει πάλι ομοιοπαθητικά πριν κάνα μήνα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αλλάξαμε γιατρό κ φάρμακο κ ήδη φαίνεται η διαφορά. Εννοώ οτι είναι πιο συνεργάσιμη κ ήρεμη (μην φανταστείς τρομερές αλλαγές αλλά για εμας είναι πολύ σημαντικό).

Ακριβώς! Είναι όλα συμπτώματα αλλεργίας.

Σε δύσκολες περιπτώσεις σαν των παιδιών σας μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα με την ομοιοπαθητική. Θα τα δείτε μακροπρόσθεσμα. Εκεί πχ που θα είχε το παιδί βελτίωση σε 6 μήνες θα έχει σε 3. Και πάντα με την προυπόθεση ότι δίνεται το σωστό φάρμακο' date=' γιατί σε ένα μωρό ίσως χρειαστεί περισσότερος καιρός για να καταλήξει ο γιατρός στην σωστή αγωγή.[/quote']

Κ ο καινούργιος ομοιοπαθητικός μου είπε οτι θα χρειαστεί χρόνο για να έχει αποτέλεσμα. Περίπου στις 2 εβδομάδες θα μιλήσουμε για να δούμε πως πάει.

Βέβαια πρέπει να πω οτι αυτή την φορά είχε διαφορά από την πρώτη κάψουλα.

p.s. κορίτσια εσείς που είστε έμπειρες πώς ξεκινήσατε στερεές σε σχέση πάντα με τις αλλεργίες? Δώσατε μπανάνα και μοσχάρι από την αρχή????

XZhFp2.png

rBXgp2.png

.

Και πάντα με την προυπόθεση ότι δίνεται το σωστό φάρμακο' date=' γιατί σε ένα μωρό ίσως χρειαστεί περισσότερος καιρός για να καταλήξει ο γιατρός στην σωστή αγωγή[/quote'].

το θεμα ειναι πως καταληγει

η συγκεκριμενη παιδιατρος δεν ειναι γραμμενη στην λιστα των ομοιοπαθητικων ,δεν ξερω αν εχει σπουδασει ομοιοπαθητικη,το εμαθα μετα την επισκεψη

!τώρα όμως αρχίζει η πίεση πως θα πάθει κάτι το παιδί , πως το πέρνω στο λαιμό μου που δεν του κάνω εμβόλια κτλ.. από την παιδίατρο και από συγγενεις..

Τι να κάνω από τη μία έχω τύψεις που δεν τα κανω και από την άλλη ξέρω πως θα πάμε πάλι πίσω!να θυμίσω πως είμαστε 2 1/2 ετών και δεν την πάω παιδικό!

τι κακο θα παθει πια ?

στον μικρο μου εκανα μονο 2 εμβολια ,θα τα συνεχισω οταν περασουν τα περισσοτερα συμπτωματα ,που δεν ειναι και πολλα

και ολα αυτα με την συναινεση της παιδιατρου ,αλλα και την δικη μου προτροπη

Καλά που θα ΄ταν να είχα κ θεραπεία :wink:

σιγα σιγα θα την βρεις κιαυτην;);)

p.s. κορίτσια εσείς που είστε έμπειρες πώς ξεκινήσατε στερεές σε σχέση πάντα με τις αλλεργίες? Δώσατε μπανάνα και μοσχάρι από την αρχή????
ουτε μπανανα

ουτε φυσικα μοσχαρι ,αυτα αργοτερα

και το κορυφαιο μην περιμενεις να φαει απο τωρα :lol::lol: θα καθυστερησει

και για να συνεχισω με την εισαγωγη των στερεων τροφων στα παιδια σου λεω οτι το μικρο μου που ειναι τωρα 9 μηνων και 10 ημερων εδω και μια εβδομαδα περιπου αρχισε να δειχνει ενδιαφερον για τα φαγητα :lol::lol::lol::lol: ,συνεχεια θελει να φαει, απο λιγο ομως καθε φορα

απλα ,το δυσκολο ειναι οταν τον πειραζει κατι δεν ξερεις αν φταιει αυτο που εφαγε μονος του η αυτο που πηρε με τον θηλασμο

δες και αυτο http://www.all-diet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=57

Εισαγωγή στερεάς τροφής σε παιδιά ηλικίας 6-9 μηνών

Πριν την εισαγωγή νέων τροφών σε ένα βρέφος, είναι σημαντική η γνώση του πιθανού ιστορικού τροφικής αλλεργίας των υπολοίπων μελών της οικογένειας. Με στόχο τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης τροφικής αλλεργίας στο βρέφος, συνίσταται η αποφυγή στερεών τροφών στο διαιτολόγιό του μέχρι της ηλικίας των 6 μηνών, όπου το γαστρενερικό και ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους είναι πιο ώριμο. Ακόμα σημαντική είναι η σταδιακή και μεμονωμένη εισαγωγή νέων τροφίμων στη δίαιτα, ώστε να είναι και εύκολη η αναγνώριση συμπτωμάτων αλλεργίας και η αποκωδικοποίηση του υπεύθυνου τροφίμου.

Πρέπει γενικά κάθε πρώτη προσπάθεια εισαγωγή νέας τροφής στο διαιτολόγιο του παιδιού να γίνεται πρωϊνές ώρες, ώστε να υπάρχει χρόνος για παρακολούθηση ανάπτυξης πιθανών συμπτωμάτων αλλεργίας. Φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος για απόκτηση ανοχής σε ένα τρόφιμο είναι αρχικά να προσφέρεται μικρή μερίδα η οποία σταδιακά αυξάνει. Σε περίπτωση που το βρέφος εμφανίζει συμπτώματα αλλεργίας, πρέπει να σταματήσει η χορήγηση της νέας τροφής και να γίνει άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρο ή τον αλλεργιολόγο.

Σε παιδιά με ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό τροφικής αλλεργίας συνίσταται η χορήγηση μιας νέας τρόφης κάθε 6-7 ημέρες, σε αντίθεση με παιδιά χωρίς ιστορικό που η εισαγωγή κάθε νέας τροφής μπορεί να γίνεται σε συχνότητα 2-3 ημερών.

Τέλος μείγματα τροφίμων, όπως χυμοί φρούτων και λαχανικών, θα πρέπει αν χορηγούνται μόνο εφόσον έχει δοκιμασθεί κάθε συστατικό του μείγματος μεμονωμένα.

Παρότι υπάρχουν γενικές συστάσεις για τη σειρά εισαγωγής νέων τροφίμων στη διατροφή του παιδιού, πάντα θα πρέπει να υπάρχει κατά νού ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και μπορεί να αντιδράσει σε οποιοδήποτε τρόφιμο, ακόμα και αν θεωρείται γενικά "χαμηλής αλεργιογονικότητας".

Στα πρώτα στάδια ζωής τα τρόφιμα χορηγούνται συνήθως σε μορφή κρέμας ή πουρέ, ενώ καλό είναι να δίδονται πρώτα σε μαγειρεμένη μορφή πχ βρασμένα λαχανικά ή φρούτα βρασμένα, και έπειτα ωμά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στην περίπτωση έτοιμων προπαρασκευασμένων γευμάτων για βρέφη, δίοτι δύναται να περιέχουν "κρυμμένα" τρόφιμα ικανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα κρέμες λαχανικών που περιέχουν βούτυρο από αγελαδινό γάλα.

δεν μπορεις βεβαια να τα εφαρμοσεις οσα γραφονται κατα γραμμα

η γιατρος σου τι οδηγιες σου εδωσε ?

χαχα!! καλημέρα!

Βάλερι κοιτάω το ποστ και γελάω...

Πήγαμε εχτές στην Κα γαστρεντερολόγο και να πώ τώρα ήταν για καλό για κακό δεν ξέρω. Εγώ γύρισα σπίτι με τρομερή συγχυση..

Μου έβαλε λοιπόν χέρι που έχω κόψει τόσες τροφές και οτι η οδηγία της ήταν μόνο για γαλακτικομικά, μοσχάρι, αυγό, σόγια και ξηρούς καρπούς και όλα τα άλλα να τα τρώω. Της εξήγησα τελος πάντως οτι το παιδί έχει ακόμη και συνέχεια αίμα για τα σπυράκια αναγωγές όλα και η απάντηση: ε και??δεν θα σταματήσει αυτό παρα μόνο όταν μπει στις στερεές που θα δουλέψει το πεπτικό καλύτερα..

Τοσο απλά??

Για ορθοσκόπιση είπε οχι τελικά γιατι όταν την είδε οτι είναι καλοθρεμένη το θεώρησε περιττό να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία..

Και μετά απο όλα αυτά σε ένα μήνα απο τώρα να αρχίσω τις κρέμες τις υποαλλεργικές.

αρχίζουμε με nutra +νερό Πρέπει σε 7-10 μέρες να τρώει κανονική μερίδα και αντικαθιστώ το γεύμα των 5-6 το απόγευμα.

Ποιο είναι τώρα αυτό το γεύμα των 5-6 δεν ξέρω και τι θα πεί πρέπει σε 7-10 μέρες? Αν δεν θέλει αν δεν είναι έτοιμη? Εμεις τρώμε οποτε να'ναι όσο να'ναι και δεν ξέρω καν πόσα γεύματα κάνει που με ρώτησε.

Δεν πρέπει να κάνει κάτω απο 6 ούτε πάνω απο 8..

Της λέω δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω..Οχι με τίποτα θα θηλάσεις αλλά πρωί βράδυ...

Ντάξει που είσαι Αγλαία να σου πέσουν τα μαλλιά!

Και τώρα??Το απόλυτο χάος στο κεφάλι μου...

Η αλήθεια είναι βέβαια οτι θα ήθελα αν είναι δυνατόν 8 μηνών όταν γίνει θα επιστρέψω στη δουλειά καλό θα ήταν να είχε μπεί καλά στις στερεές αλλά αν δεν θέλει δεν θα τρελαθώ κιολας. Μου έδωσε την εικόνα οτι είναι τόοοσο σημαντικο να αρχίσει να τρώει.

Της είπα για 6μηνο αποκλειστικό θηλασμό τουλάχιστον και η απάντηση

Αυτό ήταν παλιά τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα πρέπει να τα παιδιά να μπαινουν νωρίς στις στερεές γιατί μετά υπάρχουν άλλα προβλήματα..κατα τα άλλα μπράβο που θηλάζεις και να συνεχίσεις όσο μπορείς.

Πως να συνεχίσω καλέ που με αυτές τις οδηγίες θα κοπεί πριν την ώρα του το γάλα??

Μου έδωσε και 2 σελίδες υποαλλέργικές κρέμες και γάλατα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Να γράψω και εγώ τον πόνο μου....

Πριν από κάμποσες μέρες πήγαμε για πρώτη φορά σε παιδοαλλεργιολόγο (παλιότερα πηγαίναμε σε παιδογαστρεντερολόγο που έχω ξαναγράψει πως ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο..)

Τέλοσπάντον είχα κλείσει απογευματινο ραντεβού (φυσικά... αφού πρωινα ουσιαστικά δεν υπάρχουν) στο Παίδων με κάποιον Μανουσάκη ή κάπως έτσι...

Αφού με ρώτησε τι έτρωγε ως τώρα το παιδί κ του είπα μόνο το δικό μου γάλα γούρλωσε πρωτη φορά τα μάτια, στη συνέχεια με ρώτησε τι κρέμες του έδινα και του απάντησα οτι δεν έδινα του εμπορίου κ έφτιαχνα δικές μου γούρλωσε δευτερη φορά τα μάτια... όταν δε είδε κ το βιβλιάριο που δεν έχει κάνει όλα τα εμβόλια τότε πήρε την έκφραση ''παίρνω τώρα το χαμόγελο του παιδιου''!!!!

Μετά από αυτή τη χαριτωμένη συζήτηση έκανε δερματικά τεστ στο παιδί και δεν φάνηκε να έχει αλλεργία στο γάλα!!!!

Χαρές πανηγύρια εγώ που μου είπε πως το ξεπέρασε 100%. Τον ρώτησα και για τα εκζέματα που έχει και τα είδε κιόλας κ μου είπε πως είναι ασχετα αφού το παιδί δεν έχει αλλεργία.....

Σίγουρη κ εγώ πως το παιδί δεν έχει πια θέμα της έδωσα κάποιο βράδυ να πιει βουβαλίσιο (το θεωρώ ανώτερο ποιοτικα από το αγελαδινο) μιας κ αποθηλάζουμε...

Την άλλη μέρα το απιδί μου έκανε 4 βαρβάτες διάρροιες χωρίς κανένα άλλο συμπτωμα ιωσης κτλ...

σκεφτηκα πως θα ήταν τυχαίο και μετά από 2 εβδομάδες της ξαναέδωσα το βράδυ αναμεμιγμένο με γάλα αμυγδάλου. Την άλλη μέρα έκανε 2 καλές διάρροιες κ μάλιστα με βλένες.....

ΤΥΧΑΙΟ????

Ρώτησα την παιδιατρό μας κ μου είπε πως τα δερματικά τεστ δεν είναι 100% έγκυρα και να ξανακάνω δοκιμη μετα από λίγο καιρό για να βεβαιωθω....

Κ ρωτάω ρε κορίτσια... ξέρετε εσεις αν αυτά τα τεστ είναι 100% σίγουρα, κ αν όχι πως αυτός είχε τόση σιγουριά πως το παιδί δεν έχει αλλεργία πια???

Συγνώμη για το μακρυνάρι.....

D9kvp2.png?3X2batCM

Σε τόσο μικρές ηλικίες, τα αρνητικά αποτελέσματα στις εξετάσεις μπορεί να είναι ψευδή. Αποψη μου είναι ότι τσάμπα ταλαιπωρούνται τα παιδάκια, ειδικά αν κατά τα άλλα η ανάπτυξη τους είναι καλή. Νομίζω ότι οι περισσότερες από εμάς μπορούμε να βρούμε τι πειράζει τα παιδιά μας χωρίς τις εξετάσεις. Αν η επιλογή μας είναι η αποχή, τότε ψάχνουμε - μόνες ή με ειδικό - πώς πρέπει να συμπληρώνουμε τη διατροφή μας/τους για βέλτιστη υγεία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα!

Πριν από κάμποσες μέρες πήγαμε για πρώτη φορά σε παιδοαλλεργιολόγο (παλιότερα πηγαίναμε σε παιδογαστρεντερολόγο που έχω ξαναγράψει πως ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο..)

Τέλοσπάντον είχα κλείσει απογευματινο ραντεβού (φυσικά... αφού πρωινα ουσιαστικά δεν υπάρχουν) στο Παίδων με κάποιον Μανουσάκη ή κάπως έτσι...

Αφού με ρώτησε τι έτρωγε ως τώρα το παιδί κ του είπα μόνο το δικό μου γάλα γούρλωσε πρωτη φορά τα μάτια, στη συνέχεια με ρώτησε τι κρέμες του έδινα και του απάντησα οτι δεν έδινα του εμπορίου κ έφτιαχνα δικές μου γούρλωσε δευτερη φορά τα μάτια... όταν δε είδε κ το βιβλιάριο που δεν έχει κάνει όλα τα εμβόλια τότε πήρε την έκφραση ''παίρνω τώρα το χαμόγελο του παιδιου''!!!!

Μετά από αυτή τη χαριτωμένη συζήτηση έκανε δερματικά τεστ στο παιδί και δεν φάνηκε να έχει αλλεργία στο γάλα!!!!

Χαρές πανηγύρια εγώ που μου είπε πως το ξεπέρασε 100%. Τον ρώτησα και για τα εκζέματα που έχει και τα είδε κιόλας κ μου είπε πως είναι ασχετα αφού το παιδί δεν έχει αλλεργία.....

Σίγουρη κ εγώ πως το παιδί δεν έχει πια θέμα της έδωσα κάποιο βράδυ να πιει βουβαλίσιο (το θεωρώ ανώτερο ποιοτικα από το αγελαδινο) μιας κ αποθηλάζουμε...

Την άλλη μέρα το απιδί μου έκανε 4 βαρβάτες διάρροιες χωρίς κανένα άλλο συμπτωμα ιωσης κτλ...

σκεφτηκα πως θα ήταν τυχαίο και μετά από 2 εβδομάδες της ξαναέδωσα το βράδυ αναμεμιγμένο με γάλα αμυγδάλου. Την άλλη μέρα έκανε 2 καλές διάρροιες κ μάλιστα με βλένες.....

ΤΥΧΑΙΟ????

Ρώτησα την παιδιατρό μας κ μου είπε πως τα δερματικά τεστ δεν είναι 100% έγκυρα και να ξανακάνω δοκιμη μετα από λίγο καιρό για να βεβαιωθω....

Κ ρωτάω ρε κορίτσια... ξέρετε εσεις αν αυτά τα τεστ είναι 100% σίγουρα, κ αν όχι πως αυτός είχε τόση σιγουριά πως το παιδί δεν έχει αλλεργία πια???

:shock::shock::shock:

Kαι εμείς σε αυτον ειχαμε πάει την πρώτη φορά! Αλλά είμασταν 5 μηνών! Και για τα εμβόλια τότε το είχα καλύψει (δεν ειχαμε κανει κανενα) με διαφορα του στυλ "θα τα κανει αργοτερα κλπ"...πάντως και αυτός και οι συνεργάτες του εκεί ήταν πολύ αρνητικοί για τον θηλασμό πέρα του έτους αλλά αυτό με το χαμόγελο του παιδιού που σου είπε ήταν τόσο χοντροκομμένο!:evil::evil:

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημέρα!

ΤΥΧΑΙΟ????

κανένα τεστ δεν είναι 100% σίγουρο! Εσεις κάνατε τα πρικ?

Θα κινείσαι και με το ένστικτό σου! Στο λεω εκ πείρας και εμπειρίας!

Και μενα του έκανε η αλλεργιολόγος πατς, και βγήκαν ελαφρώς θετικά στο

γάλα, και τώρα του δίνω κατσικίσιο και θα παμε για μαγιερς να δουμε, ενώ

για τα 2 αρνητικά ραστ στο αβγο και στο ψάρι μου είπε οτι σίγουρα

δεν έχει πρόβλημα και να του δώσω αβγο ψάρι. Ε δεν του δίνω με τπτ!

Δεν τους εμπιστεύομαι 100%.

Αυτή μου είπε οτι αλλαξαν οι οδηγίες.

Ο αλλος αλλεργιολόγος που μας παρακολουθούσε, μόυ είπε (πριν 2 μήνες) αβγο και ψάρι μετα τον 2ο και 3ο χρόνο λένε οι οδηγίες :rolleyes:

Τώρα ποιόν να ακούσεις? Για αυτό σου λέω, ακολούθησε το ένστικτό σου, το

παιδί σου φαίνεται να ενοχλείται απο το γάλα.

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:

Kαι εμείς σε αυτον ειχαμε πάει την πρώτη φορά! Αλλά είμασταν 5 μηνών! Και για τα εμβόλια τότε το είχα καλύψει (δεν ειχαμε κανει κανενα) με διαφορα του στυλ "θα τα κανει αργοτερα κλπ"...πάντως και αυτός και οι συνεργάτες του εκεί ήταν πολύ αρνητικοί για τον θηλασμό πέρα του έτους αλλά αυτό με το χαμόγελο του παιδιού που σου είπε ήταν τόσο χοντροκομμένο!:evil::evil:

δεν της το πε, απλά φάνηκε σαν να εννοούσε οτι ήταν κακό αυτό που κάνει στο παιδί της, αυτό λεει η yioupi...

Γουρλώνουν τα μάτια τους όταν ακούν για τον θηλασμό, γιατί δεν τους

συμβαίνει συχνα, θα έπρεπε όμως να είναι τουλάχιστον ενημερωμένοι και να

ξερουν να διαχειριστούν και την δική μας περίπτωση.

Εμένα μου είπε η αλλ, οτι μέχρι τον 4ο μήνα είναι καλό το γάλα μου, μέτά

αρχίζει και φθίνει.....:rolleyes: και δεν προσφέρει τπτ το ιδιαίτερο...

Ηθελα να ξερα , τί τους νοιάζει τί δίνω στο παιδί μου? Αφού θα ακολουθήσω

την ίδια διατροφή με αυτό, τί τους νοιάζει?????

δεν της το πε, απλά φάνηκε σαν να εννοούσε οτι ήταν κακό αυτό που κάνει στο παιδί της, αυτό λεει η yioupi...

Α μάλιστα...όπως και να έχει πάντως επειδή και εγώ τότε μάλωσα με όλους εκεί μέσα, θεωρώ ότι και άσχετοι είναι και επικίνδυνοι!

Φυσικά γιούπι τα τεστ δεν ειναι αξιόπιστα 100%! Απορώ πως δεν σου το είπε και αυτός! Και μας μας έλεγε να δώσουμε αγελαδινό από 1 έτος, ήταν σίγουρος ότι σύμφωνα με τις μελετες ότι έχει 99% πιθανότητα να μην τον πειράξει. Αλλά φυσικά τον αγνόησα γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω πισωγυρίσματα. Εδώ και 6 μήνες πίνουμε βιολογικό κατσικίσιο σκόνη και δεν δείχνει να μας πειράζει. Δεν το δοκιμάζεις και αυτό?

gwggp2.png ISWTp2.png

Ευχαριστώ κορίτσια!

Τζενάκο εγώ το είπα αυτό για το χαμόγελο του παιδιού :D! Του γιατρού το αφησε να εννοηθεί το υφος του :P !

Δεν ξέρω πως τα έλεγαν τα τεστ, ήταν αυτά που βάζουν στο χεράκι τη σταγόνα με το αλλεργιογόνο και μετά το χαράσουν με ένα ξυραφάκι....

Μου τα παρουσιασε σαν αδιασειστο στοιχείο.....

Το γάλα φαίνεται να την πειράζει ενώ το τυράκι δεν φαινεται να της δημιουργεί το παραμικρό....

(Αμαρέτο συγχαρητήρια για το νέο μωράκι κ μπράβο για την επιλογή του ταυτόχρονου θηλασμου.. Εγώ είμαι εγκυος 4 μηνών κ για διαφορους λόγους τελικά επέλεξα να αποθηλάσω κ κάθε φορά που μου ζητάει γάλα η μικρή κ δεν της δίνω σφίγγεται η καρδιά μου...Αλήθεια αν όταν έρθει το πρωτόγαλά κ μου το ζητήσει κ τη βάλω θα είναι πισογύρισμα κ λάθος χειρισμός????? Ασχετο από το τόπικ αλλά προέκυψε:P)

D9kvp2.png?3X2batCM

Α μάλιστα...όπως και να έχει πάντως επειδή και εγώ τότε μάλωσα με όλους εκεί μέσα, θεωρώ ότι και άσχετοι είναι και επικίνδυνοι!

Φυσικά γιούπι τα τεστ δεν ειναι αξιόπιστα 100%! Απορώ πως δεν σου το είπε και αυτός! Και μας μας έλεγε να δώσουμε αγελαδινό από 1 έτος, ήταν σίγουρος ότι σύμφωνα με τις μελετες ότι έχει 99% πιθανότητα να μην τον πειράξει. Αλλά φυσικά τον αγνόησα γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω πισωγυρίσματα. Εδώ και 6 μήνες πίνουμε βιολογικό κατσικίσιο σκόνη και δεν δείχνει να μας πειράζει. Δεν το δοκιμάζεις και αυτό?

Τωρα είδα το μην σου...

Θα το δοκιμάσω αλλά λίγο αργότερα...

Ακριβώς τα ίδια έλεγε κ σε εμας για τις ερευνες , τις πιθανότητες κτλ....

Αμαρέτο όταν λες ειδικό εννοείς διαιτολόγο??

Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν το γάλα αναντικατάστατο....

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Γιουπι, δεν ήταν δική μου επιλογή το τάντεμ αλλά της κόρης μου :lol:

Αν εσύ έχεις διάθεση για τάντεμ, προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι δική σου απόφαση.

Γιουπι, δεν ήταν δική μου επιλογή το τάντεμ αλλά της κόρης μου :lol:

Αν εσύ έχεις διάθεση για τάντεμ, προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος, είναι δική σου απόφαση.

Παλινδρομώ συνέχεια στην απόφασή μου...Ηταν τώρα άρρωστη κ δεν θήλαζε κ ήταν 2 μέρες πρακτικά μόνο με νερό... την πέρασε πιο βαρια από ποτε ... Αυτό με κλόνισε πολύ...

Με φοβίζει όμως το τάντεμ... Με ξενίζει να τα έχω ταυτόχρονα πάνω μου ή να θηλάζω το ένα κ αμέσως μετά το άλλο....

Θα με ενδιεφερε ίσως αλλά με πολύ αυστηρά όρια (πχ μόνο πριν τον ύπνο στο κρεβάτι μας) που δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό να τηρηθούν...

Συγμωμη ξανά για το οφ τοπικ αλλά αφού βρήκα παπά...:lol::lol::lol:

D9kvp2.png?3X2batCM

Αμαρέτο όταν λες ειδικό εννοείς διαιτολόγο??

Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν το γάλα αναντικατάστατο....

δηλαδή ένας διαιτολόγος/διατροφολόγος (κάπου έχω σημειωμένη τη διαφορά ανάμεσα στους δυο) δεν μπορεί να καταρτίσει διαιτολόγιο για αλλεργικούς, χορτοφάγους, ειδικές ομάδες; Όπως και με τον παιδίατρο, στο χέρι μας είναι να βρούμε τον κατάλληλο. Αν δεν βρίσκουμε, το ψάχνουμε μόνες μας ...

Της εξήγησα τελος πάντως οτι το παιδί έχει ακόμη και συνέχεια αίμα για τα σπυράκια αναγωγές όλα και η απάντηση: ε και??δεν θα σταματήσει αυτό παρα μόνο όταν μπει στις στερεές που θα δουλέψει το πεπτικό καλύτερα..

Αυτό ακριβώς έλεγα στον άντρα μου χθες από δική μου παρατήρηση!

Η κόρη μου τις τελευταίες δύο βδομάδες αύξησε την ποσότητα των στερεών (λίγα πράγματα πάντως και σίγουρα όχι κανονικό γεύμα) και παρόλο που τρώω τα πάντα μια και βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας και είναι δύσκολο να ακολουθώ αυστηρή διατροφή (και ξεχνάω να πάρω ένζυμα τις περισσότερες φορές) δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα με τα κακάκια της!

Οπότε αναρωτιέμαι αν έχει δίκαιο η συγκεκριμένη γιατρός, μήπως τελικά οι στερεές βοηθήσανε τη μικρή μου να ξεπεράσει κάποια πεπτικά προβλήματα που είχε; :confused:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Παλινδρομώ συνέχεια στην απόφασή μου...Ηταν τώρα άρρωστη κ δεν θήλαζε κ ήταν 2 μέρες πρακτικά μόνο με νερό... την πέρασε πιο βαρια από ποτε ... Αυτό με κλόνισε πολύ...

Με φοβίζει όμως το τάντεμ... Με ξενίζει να τα έχω ταυτόχρονα πάνω μου ή να θηλάζω το ένα κ αμέσως μετά το άλλο....

Θα με ενδιεφερε ίσως αλλά με πολύ αυστηρά όρια (πχ μόνο πριν τον ύπνο στο κρεβάτι μας) που δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό να τηρηθούν...

Συγμωμη ξανά για το οφ τοπικ αλλά αφού βρήκα παπά...:lol::lol::lol:

Υπάρχει ένα καλό βιβλίο "adventures in tandem nursing", πιθανώς να μπορείς να το δανειστείς σε κάποια συνάντηση της LLL, ίσως σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα. Αν το κάνεις τελικά, ξεκινάς προετοιμασμένη για όλα και στην πορεία αποδεικνύεται πιο εύκολο από ό,τι το είχες φανταστεί.

Το θέμα (η δυσκολία) της οριοθέτησης υπάρχει πάντα, είτε θηλάζεις ένα, δυο ή κανένα ...

Ευχαριστώ κορίτσια!

Τζενάκο εγώ το είπα αυτό για το χαμόγελο του παιδιού :D! Του γιατρού το αφησε να εννοηθεί το υφος του :P !

Δεν ξέρω πως τα έλεγαν τα τεστ, ήταν αυτά που βάζουν στο χεράκι τη σταγόνα με το αλλεργιογόνο και μετά το χαράσουν με ένα ξυραφάκι....

Μου τα παρουσιασε σαν αδιασειστο στοιχείο.....

Το γάλα φαίνεται να την πειράζει ενώ το τυράκι δεν φαινεται να της δημιουργεί το παραμικρό....

(Αμαρέτο συγχαρητήρια για το νέο μωράκι κ μπράβο για την επιλογή του ταυτόχρονου θηλασμου.. Εγώ είμαι εγκυος 4 μηνών κ για διαφορους λόγους τελικά επέλεξα να αποθηλάσω κ κάθε φορά που μου ζητάει γάλα η μικρή κ δεν της δίνω σφίγγεται η καρδιά μου...Αλήθεια αν όταν έρθει το πρωτόγαλά κ μου το ζητήσει κ τη βάλω θα είναι πισογύρισμα κ λάθος χειρισμός????? Ασχετο από το τόπικ αλλά προέκυψε:P)

Μα εμάς ο ίδιος ήταν που μας έκανε πρώτα πρώτα αυτα τα δερματικά στο γραφείο και όταν βγήκαν αρνητικά μας είπε ότι δεν το δίνουμε σημασία το αρνητικό και προχωρήσαμε σε patches!:?

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!!:D

gwggp2.png ISWTp2.png

Μα εμάς ο ίδιος ήταν που μας έκανε πρώτα πρώτα αυτα τα δερματικά στο γραφείο και όταν βγήκαν αρνητικά μας είπε ότι δεν το δίνουμε σημασία το αρνητικό και προχωρήσαμε σε patches!:?

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!!:D

Ευχαριστώ για τις ευχές!!!:P

Τι είναι τα patches????

Ευχαριστώ αμαρέτο, θα το τσεκάρω:)

D9kvp2.png?3X2batCM

Κάπως πρέπει να βγάλουν λεφτά και οι αλλεργιολόγοι ... ο δικός μας μας συνέστησε να μην τα κάνουμε, είχαμε πάει 20 μηνών. Χαρακτηριστικά είχε πει "εγώ θα πάρω τα χρήματα αλλά εσείς δεν θα πάρετε απαντήσεις". Κρίμα που έχει πάρει σύνταξη πια, δύσκολο να βρεις ήθος ...

Ευχαριστώ για τις ευχές!!!:P

Τι είναι τα patches????

Ευχαριστώ αμαρέτο, θα το τσεκάρω:)

Υπάρχουν 3 είδη εξετάσεων. Οι αίματος, που ονομαζονται εξετασεις ραστ, αυτά τα δερματικά που κάνατε εσείς και τα patces όπου βαζουν ενα αυτοκόλλητο στην πλάτη του παιδιού για κάθε ύποπτη τροφή και το αφαιρούν μετά από 48 ώρες και παρατηρούν πως αντέδρασε το δέρμα. Σε αυτά εμείς είχαμε βγει πολύ θετικοί στο αβγό και ελάχιστα στο σιτάρι. Το σιτάρι μας είπαν ότι ουσιαστικά δεν είναι κάτι οπότε να του το δώσω αλλά και πάλι άργησα να του το βάλω στη διατροφή. Το αβγό όχι ακόμη, μετά τα 3. Στο γάλα δεν έδειξε κάτι ούτε με τα patches αλλά δεν έχει σημασία, το αίμα στα κακά είναι απόδειξη αλλεργίας στο γάλα (μας το ειχαν πει παλιότερα αυτό).

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...