Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Επισης η γιατρος μου συστησε να του δωσω σιδηρο γιατι εχει χαμηλο αιματοκριτη και φερριτινη. Διαβασα οτι δινετε το feroglobin και το λετε ως φυτικο. Σε οτι διαβασα δεν αναφερει πουθενα οτι ειναι φυτικός αλλα οργανικος το οποιοο δεν ειναι το ιδιο. Μηπως κανω καπου λαθος; Και τι ποσοτητα δινετε;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rosie ποια απο τις εταιριες στο iherb εμπιστευεσαι?αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι παρα πολλες ασχολουνται με τα προβιοτικα , με τα ενζυμα κ.α πολλοι διατροφολογοι τα προτεινουν,δεν ξερω ποσο σχετικοι η ασχετοι ειναι μ"αυτα

απορω εαν γνωριζουν την λειτουργια του εντερου ολοι αυτοι ,πραγματικα δεν ηξερα οτι τα προβιοτικα και τα ενζυμα διατιθενται και απο βιολογικα καταστηματα

Επισης η γιατρος μου συστησε να του δωσω σιδηρο γιατι εχει χαμηλο αιματοκριτη και φερριτινη. Διαβασα οτι δινετε το feroglobin και το λετε ως φυτικο. Σε οτι διαβασα δεν αναφερει πουθενα οτι ειναι φυτικός αλλα οργανικος το οποιοο δεν ειναι το ιδιο. Μηπως κανω καπου λαθος; Και τι ποσοτητα δινετε;

δηλ.εγινε εργαστηριακος ελεγχος?

οργανικος σημαινει φυτικος αλλα οχι συμβατικα καλλιεργειμμενος

δεν ξερω την αποτελεσματικοτητα αυτου του σκευασματος,αλλες μαμαδες ειδαν αποτελεσμα

αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι εαν το παιδι σου δεν ειναι αλλεργικο σε καποια απο τα εκχυλσματα που εχει ,μπορεις να το δοκιμασεις χωρις προβλημα

ευχαριστω Rosie

γεια σας και απο μενα. βρε παιδια το τελευταιο διαστημα με ολα αυτα που εχουν γινει στο παιδι αισθανομαι λες και με εχει χτυπησει ανεμοστροβιλος....και ακομα η κατασταση δεν φτιαξει ...:? ολα ξεκινησαν οταν την πρωτοχρονια, μετα απο 6 μερες δοκιμης αρακα, ο μικρος εμφανισε ξανα μετα απο καιρο αιμα στα κακα του. Τηλεφωνησα στο αλλεργιολογικο του παιδων, οπου μας παρακολουθουν για να ενημερωσω και μου ειπαν οτι τοπαιδι εχει κατι αλλο εκτος απο αλλεργια...καποια αλλη παθηση...τον εβαλαν σε ενα μηνα αυστηρης διαιτας και καναμε επισκεψη στο παιδων αρχες φεβρουαριου. Εκει πλεον και επισημα μας ειπαν να επισκεφτουμε παιδογαστρεντερολογο γιατι ισως χρειαστει κολονοσκοπηση, γαστροσκοπηση κλπ κλπ για ναδουμε τι συμβαινει. (φανταστειτε την αγωνια μου βεβαια)Πηγαμε λοιπον στην παιδογαστρεντερολογο, που μας παρακολουθουσε μεχρι περσι το μαρτη (πριν παμε στους αλλεργιολογους του παιδων) και εκεινη ζητησε να μιλησει με τους αλλεργιολογους γιατι δεν νομιζει οτι ειναι σκοπιμο να υποβαλλουμε το παιδι σε αυτη τη διαδικασια: η αναπτυξη του ειναι πολυ καλη και ολα τα σημαδια (ιωσινοφιλα )δειχνουν αλλεργια-οχι κατι αλλο. Της ζητησαμε λοιπον να μας συστησει καποιον αλλον αλλεργιολογο γιατι η επικοινωνια με το παιδων δε θα ηταν ευκολη. Πραγματι λοιπον πηγαμε στην καινουργια αλλεργιολογο, που μας συστησε. εκεινη εκτιμησε οτι πρεπει να ειναι αλλεργια (οχι ige ), η πιθανοτητα να ειναι κατι αλλο (σπαστικη κολλιτιδα, εντεροκολλητιδα κλπ) ειναι μικρη και αυριο θα παμε να κανουμε ξανά μανά πατσ, πρικ κλπ κλπ.θα σας ενημερωσω για το αυριανο, αλλα ρε παιδια νομιζω οτι εχω μπει σε ενα κυκεωνα γεγονοτων και εχω χασει την μπαλα...δε ξερω:?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

εχεις 2 ισχυρες ενδειξεις ,αυτη η κοιλιτσα ειναι γεματη αερα ,για αυτο καιτην πρωκτοκολιτιδα την εχετε και τωρα ?εμενα και τα δυο εχουν δακτυλιδι...............

ποτέ δεν θυμάμαι να είχε το δαχτυλίδι η δικιά μου. Κόκκινα μάτια πολύ σπάνια. Κυρίως βλενες και αίμα

fairis "mom,.......βρηκα τις φατσουλες :D:D:D:D:D:D:D οπως καταλαβες ,προσθεσα δηλ.το πολυπλοκο προγραμμα επεξεργασιας κειμενου ,το οποιο αγνοουσα

:lol::lol::lol: βουρ λοιπόν από δω και πέρα!!

πήρα 3 ένζυμα απο τον τρόμο μου) λεώ και εγώ κανένα κρέας να μην δέχεται..

την προηγούμενη φορά ήταν προβατίνα κοκκινιστή όχι γίδα έκανε λάθος η μάνα μου και μου έδωσε λάθος σακουλακι με κρέας..έχει διαφορά?

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι..εεμμ συγνώμη κιόλας..:oops::oops::oops: εσείς που πέρνετε τα ένζυμα έχετε παρατηρήσει να έχετε περισσότερα αέρια?? (συγνώμη πάλι)

η δοσολογία είναι 1-2 πριν τα ελαφριά γεύματα και 2-3 πριν τα μεγάλα γεύματα, δλδ μεσημεριανό και βραδυνό.

Αερια δεν μου προκάλεσαν, μόνο ανεξάντλητη πείνα!

Γίδα, προβατίνα όλα στην ίδια κατηγορία δεν ανήκουν? Να προτιμάς όμως τα κρέατα γάλακτος.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κορίτσια μια ερώτηση έχω: οι σταφίδες θεωρούνται ξηροί καρποί;

Κι εγώ την έχω την ίδια απορία! Πάντως φοβάμαι να της δώσω.

Τί λέτε? Οταν βγαίνουν χαμηλά τα πάτσ, ξεκινάς δοκιμαστικά?

Εμείς έχουμε κάνει 2 φορές πατς τεστ και έχω καταλάβει ότι το να βγει αρνητικό το πατς είναι προυπόθεση για την δοκιμή της τροφής. Βεβαια πάντα με προσοχή γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τους ψευδώς αρνητικού. Αλλά αν βγει θετικό δεν σε βάζει να κάνεις την δοκιμή (αυτό έχω καταλάβει εγώ).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πωλίνα επιμένω να πάρεις και 2η γνώμη από αλλεργιολόγο. Εδώ για να στο πω απλά, ακούς μόνο γνώμες από μαμάδες που δεν μπορούν να σε πείσουν για το τι πρέπει να κάνεις. Όσο για τον παιδίατρο θα σου κάνω μια ερώτηση. Εσύ θα εμπιστευόσουν για δικές σου αλλεργίες έναν παθολόγο? Οι παιδίατροι ξέρουν από καθόλου έως ελάχιστα για τις αλλεργίες και δεν είναι οι αρμόδιοι για να ενημερώσουν ή να διαγνώσουν σωστά.

ΕΠίσης το κάθε παιδί μπορεί να έχει διαφορετικά συμπτώματα. Όσο πιο πολλά τόσο πιο έντονη η αλλεργία και φυσικά όσο πιο εσωτερικά τόσο χειρότερα. Πχ εγώ δεν θα αξιολογούσα το ίδιο μπούκωμα με βλένες. Βέβαια ακόμα και τα εξωτερικά συμπτώματα πχ έκζεμα, κόκκινα μάτια εφόσον επιμένουν ΔΕΝ πρεπει να αγνοηθούν! Σημαίνει ότι κάτι πειράζει το παιδί.

Βρε σαγια κάθε φορά άσχημα νέα έχετε! Τι να πω? Ελπίζω ο νέος αλλεργιολογος να σας βοηθησει!

Ditop σου χρωστάω πμ για τα γάλατα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

filaki το οτι στις δευτερες ραστ μετα απο εξαμηνο δεν αλλαξε σχεδον τιποτα ενω στο αυγο ανεβηκαν οι τιμες ειναι πολυ υποπτο.πως το δικαιολογησε αυτο η αλλεργιολογος ?

και σε μας που το αυγο ηταν κλασης 2 μετα απο 3 μηνες επεσε στο 0

εννοω εφοσον το παιδι απεχει δεν μου φαινεται λογικο να ανεβαινουν οι τιμες ετσι απλα

οι αιτιες μπορει να ειναι ο θηλασμος.,κανενα εργαστηριακο λαθος που δεν το βρισκω πολυ πιθανο,η διατροφη με κανενα κρυμμενο αυγο η γαλα

στη σογια τελικα δεν κανατε ε? το λεω γιατι απο οτι θυμαμαι η μικρη τρωει μιραντα που εχει λεκιθινη σογιας

απο τις δευτερες τιμες εχει περασει αλλο ενα εξαμηνο ε?

Δεν θυμάμαι πώς κι αν μας το δικαιολόγησε η αλλεργιολόγος. Να σου πω όμως, ότι στο γάλα είχαμε σημαντικές μειώσεις σε όλες τις IgE. Μάλιστα, στην Άλφα Λακτολβουμίνη 2 κλάσεις καλύτερα, στο Γάλα Αγελάδας πάλι βελτιωμένη κλάση, ενώ στο αβγό ανέβηκαν μεν οι τιμές αλλά λίγο. Τί να πω; Δεν ξέρω. Λες να είναι από το θηλασμό; Κρυμμένα αβγά ή γαλα δε νομίζω γιατί θα ειχαμε αλλεργικό σοκ. Στη σόγια δεν μας έχει γράψει ποτέ εξετάσεις η αλλεργιολόγος. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Πάντως, εδώ και καμιά-δυο μέρες απέχω από ότι απέχει κι η κόρη μου.... με έχει πιάσει ψυχολογικό.... δεν ξέρω αν κάνω σωστά...
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

sorry αλλα δεν καταλαβα....εγω;

Ναι! Έχεις μπερδευτεί πολύ για το αν κάνεις το σωστό που δεν ακολουθείς κι εσύ διατροφή. Δεν πρέπει κάπως να λύσεις αυτό το δίλημμα σου για να ηρεμήσεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ναι! Έχεις μπερδευτεί πολύ για το αν κάνεις το σωστό που δεν ακολουθείς κι εσύ διατροφή. Δεν πρέπει κάπως να λύσεις αυτό το δίλημμα σου για να ηρεμήσεις?
Καλέ, μήπως εννοείς εμένα;
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Καλέ σας μπέρδεψα! :oops: Αυτά παθαίνεις για να γράφεις με την Σήλια να σου πατάει το πληκτρολόγιο...

Συγνώμη Πωλίνα!

ε τωρα εσυ θελεις πολλες φατσουλες:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:αντε παρε κιαυτην:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Τα κόκκινα μάτια είναι ένα από τα σημάδια αλλεργίας. Μάλιστα ήταν το 1ο που είχε κοιτάξει η σύμβουλος θηλασμού στην κόρη μου. Το 2ο ήταν αν είχε το κόκκινο δαχτυλίδι στον πωπό. Και μετά με ρώτησε για τα εσωτερικά συμπτώματα' date=' βλένες, αίμα, εμετοί. Επίσης σημάδι είναι και η διάθεση. Τα αλλεργικά παιδιά που τρώνε κάποια τροφή που τα πειράζει είναι ιδιαίτερα ανήσυχα, νευρικά έως και επιθετικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα για την ερωτησή σου. Η δικιά μου έχει αλλργική πρωκτοκολλίτιδα (τύπος IV).![/quote']

χτες το απογευμα ο διακομιστης τρελαθηκε :confused::confused::confused:

να συμπληρωσω κατι για τα κοκκινα ματια ,σημαινουν αλλεργια απλα μπορει να ειναι αναπνευστικη ειδικα οταν συνδυαζεται με ρινιτιδα η καποια αλλα συμπτωματα απο το αναπνευστικο,η μπορει να ειναι συνοδο συμπτωμα καποιας τροφικης αλλεργιας

τελικα η μικρη σου εχει πρωκτοκολιτιδα αλλα δεν εχει δακτυλιδι ?δεν καταλαβα:oops::oops:

γεια σας και απο μενα. βρε παιδια το τελευταιο διαστημα με ολα αυτα που εχουν γινει στο παιδι αισθανομαι λες και με εχει χτυπησει ανεμοστροβιλος....και ακομα η κατασταση δεν φτιαξει ...:?

αν συνενοηθουν ποτε οι παιδοαλλεργιολογοι με τους παιδογαστρεντερολογους πειτε μου και μενα

ποτέ δεν θυμάμαι να είχε το δαχτυλίδι η δικιά μου. Κόκκινα μάτια πολύ σπάνια. Κυρίως βλενες και αίμα

η δοσολογία είναι 1-2 πριν τα ελαφριά γεύματα και 2-3 πριν τα μεγάλα γεύματα' date=' δλδ μεσημεριανό και βραδυνό.

.[/quote']

να πω κατι για την δοσολογια των πεπτικων ενζυμων,εχει σχεση με τις δοσεις των προβιοτικων στις καψουλες ,ταμπλετες κτλ

εχουν παρενεργειες ,μπορει να καταστειλουν την φυσιολογικη εκκριση των ενζυμων απο το ιδιο το εντερο, οποτε εαν περνετε μεγαλες δοσεις και τις σταματησετε καποια στιγμη μπορει να εχετε χειροτερο προβλημα δυσπεψιας,οπως επισης οι μεγαλες δοσεις μπορει να ερεθισουν τον βλεννογονο του εντερου

Δεν θυμάμαι πώς κι αν μας το δικαιολόγησε η αλλεργιολόγος. Να σου πω όμως, ότι στο γάλα είχαμε σημαντικές μειώσεις σε όλες τις IgE. Μάλιστα, στην Άλφα Λακτολβουμίνη 2 κλάσεις καλύτερα, στο Γάλα Αγελάδας πάλι βελτιωμένη κλάση, ενώ στο αβγό ανέβηκαν μεν οι τιμές αλλά λίγο. Τί να πω; Δεν ξέρω. Λες να είναι από το θηλασμό; Κρυμμένα αβγά ή γαλα δε νομίζω γιατί θα ειχαμε αλλεργικό σοκ. Στη σόγια δεν μας έχει γράψει ποτέ εξετάσεις η αλλεργιολόγος. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Πάντως, εδώ και καμιά-δυο μέρες απέχω από ότι απέχει κι η κόρη μου.... με έχει πιάσει ψυχολογικό.... δεν ξέρω αν κάνω σωστά...

filaki αφου εχεις ηδη τα παραπεμπτικα γιατι δεν κανεις πρωτα τις εξετασεις και μετα να δοκιμασεις να διακοψεις τα γαλακτοκομικα απο την διατροφη σου ,να μην αλλοιωθουν τα αποτελεσματα την τελευταια στιγμη,στην τελικη ο συνδυασμος κοκκινων ματιων ,της φουσκωτης κοιλιτσας και των εργαστηριακων ειναι υποπτος για τον θηλασμο, οχι το καθε ενα χωριστα

να μην σε πιανει το ψυχολογικο σημασια εχει οτι το κοριτσακι σου αναπτυσσεται καλα ,αισθανεται καλα, δεν κανει αναφυλακτικα και της στελνω πολλλα πολλα φιλακια

να ρωτησω και εγω κατι ,χτες μου προτειναν την SINLAC με δημητριακα την εχετε δοκιμασει ,τρωγεται?

να πω κατι για την δοσολογια των πεπτικων ενζυμων,εχει σχεση με τις δοσεις των προβιοτικων στις καψουλες ,ταμπλετες κτλ

εχουν παρενεργειες ,μπορει να καταστειλουν την φυσιολογικη εκκριση των ενζυμων απο το ιδιο το εντερο, οποτε εαν περνετε μεγαλες δοσεις και τις σταματησετε καποια στιγμη μπορει να εχετε χειροτερο προβλημα δυσπεψιας,οπως επισης οι μεγαλες δοσεις μπορει να ερεθισουν τον βλεννογονο του εντερου

Γι' αυτό κι εγώ είμαι διστακτική να πάρω περισσότερο από ένα σε κάθε γεύμα και στο σύνολο τρια το πολύ μέσα σε μια μέρα.

Αλλά και το ένα φαίνεται να κάνει καλή δουλειά, πιστεύω ότι αυτά της Garden of Life είναι πολύ δυνατά και αποτελεσματικά.

Πριν 2-3 μέρες έφαγα 3 κομματάκια σπανακόπιτα με φέτα που έφτιαξε η πεθερά μου και ξέχασα να πάρω ένζυμο. Μου έπεσε και μενα βαριά, δεν έπρεπε να τη φάω αλλά πεινούσα φοβερά και δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο, ήτανε και μεσάνυχτα.

Την άλλη μέρα η μικρή είχε πολλά αέρια και τελικά έκανε κακάκια σαν διάρροια με λίγη βλέννα και αιματάκι :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

η δοσολογία είναι 1-2 πριν τα ελαφριά γεύματα και 2-3 πριν τα μεγάλα γεύματα' date=' δλδ μεσημεριανό και βραδυνό.

Αερια δεν μου προκάλεσαν, μόνο ανεξάντλητη πείνα!

Γίδα, προβατίνα όλα στην ίδια κατηγορία δεν ανήκουν? Να προτιμάς όμως τα κρέατα γάλακτος.[/quote']

Παίρνω 1 με το πρωινό και 2 με το μεσημεριανό. Το βράδυ αν τσιμπίσω κάτι λίγο θα πάρω 1 αν φάω κανονική μερίδα φαί 2. Είναι πολλά???? 3 πήρα μόνο εκέινη τη μέρα με το αρνί γιατι έτρεμα απο τον φόβο μου...

Γι' αυτό κι εγώ είμαι διστακτική να πάρω περισσότερο από ένα σε κάθε γεύμα και στο σύνολο τρια το πολύ μέσα σε μια μέρα.

Αλλά και το ένα φαίνεται να κάνει καλή δουλειά, πιστεύω ότι αυτά της Garden of Life είναι πολύ δυνατά και αποτελεσματικά.

Πριν 2-3 μέρες έφαγα 3 κομματάκια σπανακόπιτα με φέτα που έφτιαξε η πεθερά μου και ξέχασα να πάρω ένζυμο. Μου έπεσε και μενα βαριά, δεν έπρεπε να τη φάω αλλά πεινούσα φοβερά και δεν υπήρχε κάτι άλλο διαθέσιμο, ήτανε και μεσάνυχτα.

Την άλλη μέρα η μικρή είχε πολλά αέρια και τελικά έκανε κακάκια σαν διάρροια με λίγη βλέννα και αιματάκι :(

Ρόζι λες να είναι πολλά τα 4-5 την ημέρα εε??

Αχχχ σπανακόπιτα με φέτα θα χαλάσει το πληκτρολόγιο απο τα σάλια....:-P:-P:-P

Κρίμα η μπουμπούκα..

Εγώ την έχω τσακίσει τη σπανακόπιτα (χωρίς τυρί όμως..:cry:) και δεν την πειράζει καθόλου αλλά βάζω μόνο σπανάκι και πράσσο (εννοείται βιολογικά) και λίγο άνιθο τπτ άλλο. Δεν το περίμενα αλλά δεν την πειράζει καθόλου ούτε εμένα.

Κορίτσια παρ όλο που η μικρή πάει αρκετά καλύτερα 1 κένωση την ημέρα θα έχει λίγο αιματάκι. Την πειράζει κάτι λίγο και δεν μπορώ να το βρώ με τίποτα.

Τα γράφω όλα στο ημερολόγιο αλλά δεν μπορώ να το βρω γιατί κάτι που υποπτέυομαι το βρίσκω σε άλλη χρονική στιγμή χωρίς πρόβλημα.

Να ρωτήσω αν φάω κάτι στις 10 και στις 11 την θηλάσω έχει περάσει στο γάλα ή όχι? μήπως το κάνω πιο αναλύτικό και το βρώ τελικά.

Υποπτεύομαι τα εξής ποια πιστεύεται οτι μπορεί να είναι πιο επικύνδινα

Μπανάνα

All bran (2 κουταλιές τις σούπας)

λεμόνι

Πιπέρι μαυρο που βάζω λίγο στο φαι (τραβηγμένο??)

Παξιμαδια λαδιού (εμπορίου αλλά με ΟΚ συστατικα)

Μαρμελάδα μήλο - αχλάδι (δική μου)

Ταμπλέτα ασβεστίου?

Όπως είπα αυτά τις Garden οf Life είναι αρκετά αποτελεσματικά και δυνατά οπότε δοκίμασε και λιγότερα.

Και αν δεν φας κάτι επίφοβο δεν είναι ανάγκη να πάρεις και καθόλου.

Η πεθερά μου βάζει και βούτυρο στη σπανακόπιττα!

Πάντως είχα ξαναφάει με ένζυμα και δεν την πείραξε, πράγμα που ενισχύει τις υποψίες μου ότι το μωρό είναι μια χαρά, εγώ είναι που έχω άσχημο πεπτικό πρόβλημα με κάποιες τροφές. :?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

να διορθωσω κατι ,εδω γραφω οτι η δοσολογια εχει σχεση με τις δοσεις των προβιοτικων ,

φυσικα δεν εννοω των προβιοτικων, αλλα των ενζυμων

κατινακι μηπως ειναι το λεμονι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...