Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

φαιρις μομ θυμασαι που το λεγαμε ,τελικα ο λιναροσπορος εχει αντιαλλεργικες ιδιοτητες γιατι περιεχει μια ουσια την κουορσετινη ,που περιεχεται σε μεγαλες ποσοτητες στα μηλα και βατομουρα

Αλήθεια? Είσαι καλό ψαχτήρι και του λόγου σου :P

Να σε ρωτήσω μιας και το έψαξες, περιέχεται η ίδια ουσία γενικά στα μαυρα φρούτα, βατόμουρα, κεράσια κλπ? Ξέρεις?

Rosie, ειλικρινά, μπορείς σε παρακαλώ πάρα πολύ να γράψεις ένα βιβλίο με όλα αυτά που γνωρίζεις; Είναι κρίμα όλα αυτά που ξέρεις να υπάρχουν διάσπαρτα μέσα σε ένα φόρουμ όταν θα μπορούσαν να είναι οργανωμένα σε βιβλίο

Εγώ πάντως θα το αγόραζα σίγουρα!

Βάλερι ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

Όσο πιο κοντά είναι μια τροφή στην αρχική της κατάσταση (πχ ωμό αυγό ή ελαφρώς βρασμένο) τόσο λιγότερο αλλεργιογόνα είναι γιατί διατηρεί αναλλοίωτα τα ένζυμά της που θα βοηθήσουνε στη σωστή πέψη της.

Άνθρωποι για παράδειγμα με διεγνωσμένη αλλεργία στα γαλακτοκομικά δεν έχουνε κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση ωμού γάλακτος ή τυριών κτλ γιατί: 1. διατηρούν τα ένζυμα τους όπως είπα και πιο πάνω που θα βοηθήσουνε στην πέψη τους ενώ η παστερίωση τα καταστρέφει, 2. οι πρωτεϊνες τους δεν αλλοιώνονται από την ομογενοποίηση η οποία της μετατρέπει από απλές και εύπεπτες σε αλλεργιογόνες και δύσπεπτες.

Αυτά τα είχα διαβάσει και στον Μέρκολα αν θυμάμαι καλά. Παρόλαυτά η αλλεργιολόγος ήταν απόλυτη ότι ένα γάλα όσο περισσότερη επεξεργασία έχει δεχτεί τόσο περισσότερες αλλεργιογόνες ουσίες έχουν καταστραφεί. Γι αυτό και μας απαγόρευσε να της δώσω φρεσκο κατσικίσιο. Πήρε ένα ύφος σα να άκουσε ότι θα το σκοτώσω το παιδί! Γιατί τόση διάσταση απόψεων για κάτι που θεωρώ ότι είναι εύκολο να αποδειχτεί? :confused:

Εδώ στην Ελλάδα βρίσκεις ωμά γαλ/κα, έστω και σπάνια?

Μήπως έχω υπερβολικές προσδοκίες από την συνάντηση???

Για πείτε κορίτσια που την ξέρετε.

Το έχω ξαναγράψει ότι τον τέλειο γιατρό δεν τον έχω βρει. Μειονεκτήματα έχω εντοπίσει και στη Συρίγου. ΑΛΛΑ είναι από τις γιατρούς που πραγματικά μας βοήθησαν, μας έβαλαν σε μία σειρά και μας έδωσε σωστές οδηγίες σε πάρα πολλά πράγματα. Πάντα όμως κάνω και τα δικά μου σε κάποιον βαθμό ;)

Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθείτε με το ταξίδι. Αλλάξατε κάτι στη διατροφή σας και είδες αυτήν την έξαρση?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το έχω ξαναγράψει ότι τον τέλειο γιατρό δεν τον έχω βρει. Μειονεκτήματα έχω εντοπίσει και στη Συρίγου. ΑΛΛΑ είναι από τις γιατρούς που πραγματικά μας βοήθησαν' date=' μας έβαλαν σε μία σειρά και μας έδωσε σωστές οδηγίες σε πάρα πολλά πράγματα. Πάντα όμως κάνω και τα δικά μου σε κάποιον βαθμό ;)

Θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθείτε με το ταξίδι. Αλλάξατε κάτι στη διατροφή σας και είδες αυτήν την έξαρση?[/quote']

Bασικά αυτό χρειαζόμαστε, κάποιον να μας βοηθήσει να τα βάλουμε σε μια σειρά γιατί νομίζω οτι κάνουμε κύκλους :?

Ναι, δυστυχώς άλλαξα κάτι, όχι οτι ήταν ποτέ τελείως καθαρή αλλά κατανάλωσα ψωμί του φούρνου που εννοείται είχε μέσα κάτι που την πείραξε. Δοκίμασα ελάχιστο στην αρχή και επειδή δεν την ενόχλησε θεώρησα οτι μπορώ να καταναλώσω λίγο παραπάνω.

Μεγάλο λάθος και τώρα ταλαιπωρείται το παιδάκι από δικιά μου βλακεία :cry:

Rosie τα ένζυμα που χρησιμοποιείς μπορεί να τα πάρει κάποιος ελεύθερα? Πρέπει να συνδυάζονται και με τα προβιοτικά? Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες αλλά ψάχνω απεγνωσμένα μια λύση.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Βάλερι ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

Όσο πιο κοντά είναι μια τροφή στην αρχική της κατάσταση (πχ ωμό αυγό ή ελαφρώς βρασμένο) τόσο λιγότερο αλλεργιογόνα είναι γιατί διατηρεί αναλλοίωτα τα ένζυμά της που θα βοηθήσουνε στη σωστή πέψη της.

Άνθρωποι για παράδειγμα με διεγνωσμένη αλλεργία στα γαλακτοκομικά δεν έχουνε κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση ωμού γάλακτος ή τυριών κτλ γιατί: 1. διατηρούν τα ένζυμα τους όπως είπα και πιο πάνω που θα βοηθήσουνε στην πέψη τους ενώ η παστερίωση τα καταστρέφει, 2. οι πρωτεϊνες τους δεν αλλοιώνονται από την ομογενοποίηση η οποία της μετατρέπει από απλές και εύπεπτες σε αλλεργιογόνες και δύσπεπτες.

Για τους πιο πάνω λόγους το ωμό γάλα (raw milk) έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώλησή του :?

Ο γιος μου δεν επηρεάζεται από την περιστασιακή κατανάλωση γαλακτοκομικών (πχ ένα κομμάτι πίτσα, λίγη φέτα 1-2 φορές το μήνα), μόνο από τη συστηματική κατανάλωσή τους.

Αλλά αν έβρισκα ωμό γάλα και γαλακτοκομικά σίγουρα θα του έδινα πιο συχνά.

προσπαθησα να βρω μια ερευνα του 2008 που εγινε στην Αμερικη ,κατα την οποια εδωσαν βρασμενο γαλα στα παιδια αλλεργικα στο αγελαδινο γαλα και παρατηρησαν οτι τα περισσοτερα το ανεχτηκαν μια χαρα ,θα προσπαθησω να την βρω και παλι

αλλωστε τα ενζυμα συνηθως ειναι πρωτεινες που τις περισσοτερες φορες στους 120 βαθμους διασπωνται

εδω βεβαια μισ πολυ γνωστη παιδογαστρεντερολογος αναφερει οτι το βρασιμο δεν μειωνει την αλλεργιογονικοτιτα του γαλακτος ,ειναι ομως του 2002

http://www.paediatriki.gr/data/issue4/arvanitaki.pdf

διαβαστε το παρεπιπτοντως , εχει ενδιαφερον, μιλαει για τις αλλεργιες και τα γαλατα υποκαταστασης

γενικα δεν διαφωνω ,ειδικα ομως σε παιδια που εχουν φλεγμονη στο εντερο με αποτελεσμα να ειναι πιο διαπερατο σε διαφορα αλλεργιογονα και τροφες, οι βρασμενες τροφες ειναι καλυτερα ανεκτες ,το βλεπω και απο τον γιο μου ,η κοιλια του πρζεται πολυ οταν τρωει ωμες σαλατες και ακομη χειροτερα οταν τις τρωει μαζι με το κυριως πιατο(καλα αυτο συμβαινει ακομη και σε μη προβληματικα εντερα)

θα επανελθω στο θεμα

Αυτά τα είχα διαβάσει και στον Μέρκολα αν θυμάμαι καλά. Παρόλαυτά η αλλεργιολόγος ήταν απόλυτη ότι ένα γάλα όσο περισσότερη επεξεργασία έχει δεχτεί τόσο περισσότερες αλλεργιογόνες ουσίες έχουν καταστραφεί. Γι αυτό και μας απαγόρευσε να της δώσω φρεσκο κατσικίσιο. Πήρε ένα ύφος σα να άκουσε ότι θα το σκοτώσω το παιδί! Γιατί τόση διάσταση απόψεων για κάτι που θεωρώ ότι είναι εύκολο να αποδειχτεί? :confused:

Ναι γιατί φαντάζομαι η αλλεργιολόγος σύγκρινε το γάλα σκόνη με το παστεριωμένο/ομογενοποιημένο του οποίου οι πρωτεϊνες έχουνε ήδη αλλοιωθεί, και όχι με το ωμό γάλα.

Η Αγλαϊα μου είπε για κάποια γαλλικά τυριά με ωμό γάλα που έχει το Carrefour (au lait cru).

Τα παίρνω μερικές φορές αλλά δεν πάμε συχνά στο Carrefour.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κορίτσια μου καλησπέρα!!

Η μικρή μου συνέρχεται σιγά σιγά ευτυχώς..(μέχρι το επόμενο κρούσμα :?:???:)

Ακούω που γράφεται συχνά για τη Συρίγου. Θέλω κάποια στιγμή να πάω τη μικρή σε αλλεργιολόγο, όχι ακόμη είναι νωρίς, και μιας και την ακούω απο εσάς να ρωτήσω είναι σε νοσοκομείο σε ιδιωτικό ιατρείο? Ραντεβού βρίσκεις γενικά ή θέλει 1-2 μήνες γιατι αν θέλει 2 μήνες να το προγραμματίσω θα είναι 5,5 με 6 μηνών είναι καλά να πάμε τότε. Επειδή είμαι σίγουρη οτι την πειράζουν και άλλα που δεν τα έχω βρει ακόμη θα ήθελα να τη δει αλλεργιολόγος η γαστρεντερολόγος είναι απόλυτη και με ερχόμαστε σε σύγκρουση όποτε μιλάμε..

Διαφημίσεις

Ναι, δυστυχώς άλλαξα κάτι, όχι οτι ήταν ποτέ τελείως καθαρή αλλά κατανάλωσα ψωμί του φούρνου που εννοείται είχε μέσα κάτι που την πείραξε. Δοκίμασα ελάχιστο στην αρχή και επειδή δεν την ενόχλησε θεώρησα οτι μπορώ να καταναλώσω λίγο παραπάνω.

Καλύτερα να επενδύσεις σε έναν φτηνό αρτοπαρασκευαστή αν δεν μπορείς να ζυμώνεις μόνη σου, παρά το ψωμί απ΄έξω. Εγώ έψηνα 3 καρβέλια, αφού κρύωναν τα έκοβα σε φέτες και μετά στην κατάψηξη (με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους). Έτσι κάθε μέρα ξεπάγωνα την ποσότητα που ήθελά και είχα και κάθε μέρα φρέσκο ψωμί.

Ναι γιατί φαντάζομαι η αλλεργιολόγος σύγκρινε το γάλα σκόνη με το παστεριωμένο/ομογενοποιημένο του οποίου οι πρωτεϊνες έχουνε ήδη αλλοιωθεί, και όχι με το ωμό γάλα.

Ναι βέβαια αυτά τα 2 σύγκρινε. Ωμό γάλα εδώ βρίσκεις μόνο αν έχεις στο χωριό γνωστό σου βοσκό (τώρα που το σκέφτομαι έχουμε έναν συγγενή του άντρα μου στο Αίγιο με κατσίκια νομίζω, αλλά μας πέφτει λίγο μακριά :D)

Κορίτσια μου καλησπέρα!!

Η μικρή μου συνέρχεται σιγά σιγά ευτυχώς..(μέχρι το επόμενο κρούσμα :?:???:)

Ακούω που γράφεται συχνά για τη Συρίγου. Θέλω κάποια στιγμή να πάω τη μικρή σε αλλεργιολόγο, όχι ακόμη είναι νωρίς, και μιας και την ακούω απο εσάς να ρωτήσω είναι σε νοσοκομείο σε ιδιωτικό ιατρείο? Ραντεβού βρίσκεις γενικά ή θέλει 1-2 μήνες γιατι αν θέλει 2 μήνες να το προγραμματίσω θα είναι 5,5 με 6 μηνών είναι καλά να πάμε τότε. Επειδή είμαι σίγουρη οτι την πειράζουν και άλλα που δεν τα έχω βρει ακόμη θα ήθελα να τη δει αλλεργιολόγος η γαστρεντερολόγος είναι απόλυτη και με ερχόμαστε σε σύγκρουση όποτε μιλάμε..

Μπράβο!!! Κρίση ήταν και περνάει!

Σε αλλεργιολόγο θα πας μετά όταν γίνει 6 και καλύτερα 7 μηνών. Η συγκεκριμένη αν κλείσεις απογ ραντεβού βρίσκεις σχετικά γρήγορα (κόστος 75 ευρω γιατί είναι η διευθύντρια). Πλέον δεν κάνει ιδιωτικό ιατρείο, αλλά στο νοσοκομείο το απογ είναι τόσο ήσυχα που παίζει να είσαστε και μόνοι σας. Είναι απομονωμένο κτίριο και τμήμα, γι αυτό. Στα πρωινά ραντεβού συνήθως βάζουν τις προκλήσεις σε τροφές και τα εμβόλια, οπότε έχει κόσμο, αλλά καμία σχέση με το χάλι του δημόσιου νοσοκομείου οπως το ξέρεις (πχ Παίδων). Εμείς να καταλάβεις όταν πήγαμε πρωί για την πρόκληση δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου. Στα συν και το εύκολο πάρκινγκ ακριβως έξω από το κτίριο (για μένα σημαντικό γιατί έχει τύχει να πάω και μόνη μου με το παιδί). Για τα πρωινά ραντεβού θα πρέπει να καλέσεις 2 μη σου πω και 3 μήνες πριν. Αν μπορείς να τα διαθεσεις θα σου πρότεινα το απογ για πρώτη επαφή.

Η συγκεκριμένη ήταν επιμελήτρια στο Α. Κυριακού και γι αυτό της στέλνουν ακόμα παιδιά. Το 1/3 των ασθενών ήταν παιδιά (έχω δει από μωρό μέχρι και 8-9 χρονών). Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα για νοσοκομείο ενηλίκων να δω τόσα πολλά μωρά και παιδάκια.. Σαν αλλεργιολογικό τμήμα μου έχουν πει ότι είναι το καλύτερο. Τώρα ξέρεις όμως, ο καθένας θεωρεί και τον γιατρό του ως τον καλύτερο... Παρόλαυτα σου λέω εντελώς αντικειμενικά ότι εχω μεινει ευχαριστημένη, δεν θα την άλλαζα και γι αυτό την προτείνω.

Δε νομίζω ότι ξέχασα κάτι...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπράβο!!! Κρίση ήταν και περνάει!

Σε αλλεργιολόγο θα πας μετά όταν γίνει 6 και καλύτερα 7 μηνών. Η συγκεκριμένη αν κλείσεις απογ ραντεβού βρίσκεις σχετικά γρήγορα (κόστος 75 ευρω γιατί είναι η διευθύντρια). Πλέον δεν κάνει ιδιωτικό ιατρείο' date=' αλλά στο νοσοκομείο το απογ είναι τόσο ήσυχα που παίζει να είσαστε και μόνοι σας. Είναι απομονωμένο κτίριο και τμήμα, γι αυτό. Στα πρωινά ραντεβού συνήθως βάζουν τις προκλήσεις σε τροφές και τα εμβόλια, οπότε έχει κόσμο, αλλά καμία σχέση με το χάλι του δημόσιου νοσοκομείου οπως το ξέρεις (πχ Παίδων). Εμείς να καταλάβεις όταν πήγαμε πρωί για την πρόκληση δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου. Στα συν και το εύκολο πάρκινγκ ακριβως έξω από το κτίριο (για μένα σημαντικό γιατί έχει τύχει να πάω και μόνη μου με το παιδί). Για τα πρωινά ραντεβού θα πρέπει να καλέσεις 2 μη σου πω και 3 μήνες πριν. Αν μπορείς να τα διαθεσεις θα σου πρότεινα το απογ για πρώτη επαφή.

Η συγκεκριμένη ήταν επιμελήτρια στο Α. Κυριακού και γι αυτό της στέλνουν ακόμα παιδιά. Το 1/3 των ασθενών ήταν παιδιά (έχω δει από μωρό μέχρι και 8-9 χρονών). Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα για νοσοκομείο ενηλίκων να δω τόσα πολλά μωρά και παιδάκια.. Σαν αλλεργιολογικό τμήμα μου έχουν πει ότι είναι το καλύτερο. Τώρα ξέρεις όμως, ο καθένας θεωρεί και τον γιατρό του ως τον καλύτερο... Παρόλαυτα σου λέω εντελώς αντικειμενικά ότι εχω μεινει ευχαριστημένη, δεν θα την άλλαζα και γι αυτό την προτείνω.

Δε νομίζω ότι ξέχασα κάτι...[/quote']

Σε ευχαριστώ πολύ!!

Στο Σωτηρία είναι έτσι?Εχει κάποιο τηλ. για να κλείνεις τα ραντεβου (να μου στείλεις σε πμ) ή στο τηλέφωνο του νοσοκομείου θα πάρω και θα κανονίσω?

Ελπίζω να μας βοηθήσει και λίγο να πέσει λίγο φως στο τι μας πειράζει.

Θα κάνει και τα πατσ τεστ?

r.

ακομη δεν βρηκα την ερευνα που ελεγα

η Αρβανιτακη(η παιδογαστρενερολογος που σας ειπα ιο πανω) σε ενα πιο προσφατο αρθρο αναφερε οτι ναι η θερμανση μειωνει την αλλεργιογονικοτητα του γαλακτος αλλα οχι πληρως ,και αυτο το αρθρο θα το παραθεσω μολις το βρω

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η β-λακτοσφαιρινη και α-λακταλβουμινη ειναι ευαισθητες στις υψηλες θερμοκρασιες αρα διασπωνται με το βρασιμο (για αρκετη ωρα) ενω οι καζεινες ειναι θερμοανθεκτικες

παστεριωση σημαινει θερμανση του γαλακτος για 15 δευτερολεπτα στους 70 βαθμους , που δεν προλαβαινει να διασπασει τις πρωτεινες,αρα προκαλει και παλι αλλεργιες

rosie τι σημαινει ακριβως ομογενοποιημενο γαλα ?

ειναι σχεδον σιγουρο οτι το βρασιμο(πανω απο 100 βαθμους ) μειωνει την αλλεργιογονικοτητα ,ετσι κιαλλιως τις πρωτεινες δεν τις θελουμε ολοκληρες αλλα ¨"σπασμενες", αυτο δεν γινεται στο εντερο με τη βοηθεια ενζυμων που εκλυονται εκει ?

μηπως το κακο ειναι οτι ολα αυτα μπορει να επηρεαζουν την απορροφηση του ασβεστιου? δεν ξερω ,θαθελα να το μαθω

παντως το ωμο γαλα εγω δεν θα το επινα, γιατι εαν εβλεπες τι πεφτει μεσα στη διαρκεια του αρμεγματος .............σκ@Τ@ τα οποια τα βγαζουν με το χερι και συνεχιζουν να αρμεγουν ,τα στηθη ειναι γεματο βρωμιες που πεφτουν μεσα, κ.α .....

φαιρις σου χρωσταω μια απαντηση............

Θα ήθελα και εγώ να αναφερθώ λίγο στη δική μας περίπτωση. Το παιδί είναι τώρα 2 1/2 ετών και τρώει πολύ λίγα πράγματα ακόμα. Επειδή και εμείς έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά από άγνοια των γιατρών.Τελευταία είχαμε επαφή με γνωστή γαστρεντερολόγο ιδιωτικής κλινικής παίδων, με την οποία διαφωνώ κάθετα σε πολλά θέματα, 1ον προσπαθεί να μου επιβάλλει πως το παιδί έχει ξεπεράσει τελειώς την αλλεργία, πως είμαι τρελή που δεν την ταίζω μοσχάρι, τηγανιτά κτλ...Προσπαθεί να με πείσει πως κάνω κακό στο παιδί και πως σε λίγο δεν θα μπορεί να ανεχθεί καμία τροφή!Έχουμε 2 μήνες που πίνουμε το frisolac ac και θέλει κατευθείαν να πάμε στο γάλα σκόνη!!!κόντεψα να λυποθημήσω όταν το άκουσα!

Φυσικά πήρα αμέσως τηλ την Συρίγου με την οποία πάντα πάμε καλά!

Μου είπε πως αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε σε ένα τόσο ευαίσθητο έντερο και στομάχι!

θα παραμείνουμε σε αυτό το γάλα για άλλους 2 μήνες μετα στο almiron pepti μετα patch και μετα πρώτα ο θεός θα κάνουμε πρόκληση!

Θέλω να καταλήξω και εγω πως όλα αυτά μου τα είπε αφού με είχε πάρει η ίδια τηλ και μιλούσαμε μισή ώραΟ(πόλυ σπάνιο για γιατρο)

Την εμπιστεύομαι γιατί έχει εμπειρία και απο Αμερική όπου αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι και τόσο σπάνιες!

1ον προσπαθεί να μου επιβάλλει πως το παιδί έχει ξεπεράσει τελειώς την αλλεργία, πως είμαι τρελή που δεν την ταίζω μοσχάρι, τηγανιτά κτλ...Προσπαθεί να με πείσει πως κάνω κακό στο παιδί και πως σε λίγο δεν θα μπορεί να ανεχθεί καμία τροφή!Έχουμε 2 μήνες που πίνουμε το frisolac ac και θέλει κατευθείαν να πάμε στο γάλα σκόνη!!!κόντεψα να λυποθημήσω όταν το άκουσα!

Μου είπε πως αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε σε ένα τόσο ευαίσθητο έντερο και στομάχι!

θα παραμείνουμε σε αυτό το γάλα για άλλους 2 μήνες μετα στο almiron pepti μετα patch και μετα πρώτα ο θεός θα κάνουμε πρόκληση!

!

δεν καταλαβα ,γιατι να μην μπορει να ανεχθει καμια τροφη ?

εχει συμπτωματα η δεν εχει?

απο γαλατα δεν ξερω και πολλα να σου πω

Διαφημίσεις

Θα ήθελα και εγώ να αναφερθώ λίγο στη δική μας περίπτωση. Το παιδί είναι τώρα 2 1/2 ετών και τρώει πολύ λίγα πράγματα ακόμα. Επειδή και εμείς έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά από άγνοια των γιατρών.Τελευταία είχαμε επαφή με γνωστή γαστρεντερολόγο ιδιωτικής κλινικής παίδων, με την οποία διαφωνώ κάθετα σε πολλά θέματα, 1ον προσπαθεί να μου επιβάλλει πως το παιδί έχει ξεπεράσει τελειώς την αλλεργία, πως είμαι τρελή που δεν την ταίζω μοσχάρι, τηγανιτά κτλ...Προσπαθεί να με πείσει πως κάνω κακό στο παιδί και πως σε λίγο δεν θα μπορεί να ανεχθεί καμία τροφή!Έχουμε 2 μήνες που πίνουμε το frisolac ac και θέλει κατευθείαν να πάμε στο γάλα σκόνη!!!κόντεψα να λυποθημήσω όταν το άκουσα!

Φυσικά πήρα αμέσως τηλ την Συρίγου με την οποία πάντα πάμε καλά!

Θέλω να καταλήξω και εγω πως όλα αυτά μου τα είπε αφού με είχε πάρει η ίδια τηλ και μιλούσαμε μισή ώραΟ(πόλυ σπάνιο για γιατρο)

Την εμπιστεύομαι γιατί έχει εμπειρία και απο Αμερική όπου αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι και τόσο σπάνιες!

Αγαπητή roumpi απο την περιγραφή μάλλον έχουμε την ίδια γαστρεντερολόγο με την οποία έχω θέμα κατανόησης προσώπικά. Είναι πολύ απόλυτη και αποκλύει το οτιδήποτε της πώ. Γι'αυτό και εγώ αποφάσισα να πάω σε αλλλεργιολόγο όταν έρθει η ώρα και να μην στεναχωριέμαι τσάμπα.

Η συγκεκριμένη όταν την πήρα προχτές να της πω η μικρή οτι έχει έξαρση ήταν πολύ απόλυτη και κάθετη και δεν δεχόταν τίποτα απο αυτά που της έλεγα.

Ευχομαι οόψυχα να το ξεπεράσετε γρήγορα!!

Λοιπον fairy"s mom εχουμε και λεμε

κουερσετινη εχουν κατα φθινουσα σειρα

1.κοκκινα κρεμυδια

2.cramberries

3.σπανακι

4.μηλα

5.κοκκινα σταφυλια

6.καροτα

7.μπροκολο

8.blueberries

9.μαρουλι

και ολα τα υπολοιπα κοκκινα φρουτα και λαχανικα αλλα πολυ λιγο

τωρα εαν πραγματικα κανει ως αντιαλλεργικη ουσια ?

δεν ειμαι και 100% σιγουρη

Valeri αν πας στο Μercola.com και ψάξεις για raw milk θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις τεκμηριωμένες.

Γνωρίζω τι λένε οι συμβατικοί αλλεργιολόγοι αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Τέλος αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί παλιά οι αλλεργίες/δυσανεξίες στο γάλα ήτανε πολύ σπάνιες αλλά σήμερα με τη βιομηχανοποίηση της κτηνοτροφίας έγιναν συχνό φαίνομενο σε μικρούς και μεγάλους;

rosie φυσικα και το βιμηχανοποιημενο γαλα (συμφωνα με την κοινη λογικη ακομη) δεν εχει καμια σχεση με το φρεσκο γαλα ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το φρεσκο πρεπει να το πινει κανεις αβραστο η τελος παντων ετσι νωπο

θα τον διαβασω και τον Μερκολα

εγω ανοιγω την συζητηση για να μαθουμε ολοι το τι γινεται ,κουβεντιαζοντας μεταξυ μας,

Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρη αν γράφω στο σωστό θέμα. Έχω μια κορούλα σχεδόν τεσσάρων μηνών την οποία θηλάζω αποκλειστικά. Σχεδόν πριν σαραντίσουμε είχαμε βλέννες στα κακάκια μας και επίσης το προσωπάκι τησ είχε γεμίσει σπυράκια, ο παιδίατρος αλλά και μια παιδίατρος - γαστρεντερολόγος μου έκοψαν από τη διατροφή μου τα γαλακτοκομικά , το μοσχάρι και το αυγό. Με τις βλέννες και τα σπυράκια είδαμε άμεση βελτίωση. το θέμα μας είναι ότι αν και οι κενώσεις μας έχουν καλό χρώμα, είναι αρκετά υδαρείς και πολλές φορές βγαίνουν με τόση φόρα μαζί με αέρια που λερώνεται μέχρι την πλάτη. Σαν να μην μπορεί να τα απορροφήσει η πάνα. Μήπως είναι και αυτό ένδειξη ότι κάτι που τρώω την πειράζει;

Διαφημίσεις

Όταν ένα παιδί είναι αλλεργικό δεν θα έπρεπε να κάνει καθόλου εμβόλια μέχρι να ξεπεράσει την αλλεργία.
Jen., η κόρη μου είναι αλλεργική κι αλλεργιολόγος δεν απαγόρεψε τα εμβόλια, μάλιστα κάποτε που έκανε ένα εμβόλιο με αντενδείξεις για παιδιά με αλλεργια στο αβγό (είναι και στο αβγό αλλεργική η κόρη μου), μίλησε ο ίδιος ο παιδίατρος μαζί της, γιατί είχαμε ανησυχήσει και μας είπε ότι δεν ισχύουν πια αυτά που γράφουν οι φαρμακευτικές για αντενδείξεις σε παιδιά με αλλεργίες...

Καλημέρα.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Τί γίνεται με αυτή την Αμερική! Κι η αλλεργιολόγος που βλέπει την κόρη μου Παγκράτι-Κολιάτσου το έχει κάνει αυτό το ταξίδι!

Λοιπόν, η κόρη μου είναι πολύυυυυυυ αλλεργική σε γαλακτοκομικά-αβγό-ξηρούς καρπούς (ήταν και στη φακή, μόνο σύμφωνα με τις εξετάσεις αίματος, γιατί όταν έκανε τις εξετάσεις δεν είχε δοκιμάσει φακές το παιδί να δω κάποια αντίδραση, τέλος πάντων, αυτή η αλλεργία ξεπεράστηκε και τώρα έχει αρχίσει να τρώει λίγο-λίγο φακές). Η αλλεργία είχε δείξει τα συμπτώματα της από την πρώτη φορά που έφαγε την κρέμα (γύρω στους 7 μήνες), έκανε εμετό, ο παιδίατρος χαμπάρι......... μετά δοκίμασε γιαούρτι, εμετό....., τίποτα ο παιδίατρος, ύστερα εμετό στο αβγό, σε λίγο παγωτό, σε μια πατατούλα με κρέμα γάλακτός, σε ένα κομματάκι πίτσα, κι ακόμα να πειστεί ο παιδίατρος... Το παιδί είχε αρχίσει εντωμεταξύ να κάνει αναφυλακτικές αντιδράσεις, το όλο πράγμα επικίνδυνο πολύ ακόμα και για τη ζωούλα της....... Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε να την παρακολουθεί αλλεργιολόγος, οι εξετάσεις οι αιματολογικές δείχνουν οτι η αλλεργίες της είναι στις ψηλότερες τιμές κι έχουμε δρόμο μπροστά μας. Το θέμα μου είναι το εξής: η αλλεργιλόγος σε ερώτηση μου αν πρέπει να ακολουθήσω διατροφή σύμφωνα με τις αλλεργίες του παιδιιού μου , μου έχει πει ότι δεν χρειάζεται να κάνω καμιά δίαιτα γιατί το δικό μου το γάλα δεν την πειράζει πουθενά. Την έχω ρωτήσει πολλές φορές και πάντα μου λέει το ίδιο. Φοβάμαι όμως μήπως, επειδή εγώ τρώω τα πάντα όπως καταλαβαίνετε, κάνω κακό στο παιδί μου...... μήπως καθυστερώ τις αλλεργίες της από το να τις ξεπεράσει ή μήπως κιόλας εντείνω το πρόβλημα.... Ρωτάω γιατί πάντα όπου έχω ακούσει παιδί με αλλεργία η μαμά είναι σε διατροφή.

Η κόρη μου δεν έκανε ποτέ αίμα στα κακάκια της, ή, ο εμετός ας πούμε κι η αναφυλαξία που είναι ο δικός της τρόπος εκδήλωσης της αλλεργίας της, αυτά δεν τα έχει πάθει ΠΟΤΕ πίνοντας το δικό μου γάλα. Έχει όμως κόκκινα ματάκια γύρω-γύρω, πάντα είχε βέβαια... Δεν ξέρω...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

. Μήπως είναι και αυτό ένδειξη ότι κάτι που τρώω την πειράζει;

κατα τη γνωμη μου ,ναι,ειναι οι αφρωδεις κενωσεις ,χαρακτηριστικες σε τετοιες περιπτωσεις,

. Φοβάμαι όμως μήπως, επειδή εγώ τρώω τα πάντα όπως καταλαβαίνετε, κάνω κακό στο παιδί μου...... μήπως καθυστερώ τις αλλεργίες της από το να τις ξεπεράσει ή μήπως κιόλας εντείνω το πρόβλημα.... Ρωτάω γιατί πάντα όπου έχω ακούσει παιδί με αλλεργία η μαμά είναι σε διατροφή.

Η κόρη μου δεν έκανε ποτέ αίμα στα κακάκια της, ή, ο εμετός ας πούμε κι η αναφυλαξία που είναι ο δικός της τρόπος εκδήλωσης της αλλεργίας της, αυτά δεν τα έχει πάθει ΠΟΤΕ πίνοντας το δικό μου γάλα. Έχει όμως κόκκινα ματάκια γύρω-γύρω, πάντα είχε βέβαια... Δεν ξέρω...

καλημερα φιλακι

οταν στο τοπικ "αλλεργια στο αγελαδινο γαλα"περιεγραψα τα πιθανα συμπτωματα μιας αλλεργιας, ειχες πει οτι εχετε αρκετα ,μηπως καταλαβα λαθος?

εσας η αντιδραση μαλλον ειναι τυπου ενα ,δηλ igE με αμεση αντιδραση

δειτε το και αυτο

καταγγειλτε τα λαθη στον θηλασμο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=82580

. Μήπως είναι και αυτό ένδειξη ότι κάτι που τρώω την πειράζει;

κατα τη γνωμη μου ,ναι,ειναι οι αφρωδεις κενωσεις ,χαρακτηριστικες σε τετοιες περιπτωσεις,

. Φοβάμαι όμως μήπως, επειδή εγώ τρώω τα πάντα όπως καταλαβαίνετε, κάνω κακό στο παιδί μου...... μήπως καθυστερώ τις αλλεργίες της από το να τις ξεπεράσει ή μήπως κιόλας εντείνω το πρόβλημα.... Ρωτάω γιατί πάντα όπου έχω ακούσει παιδί με αλλεργία η μαμά είναι σε διατροφή.

καλημερα φιλακι

οταν στο τοπικ "αλλεργια στο αγελαδινο γαλα"περιεγραψα τα πιθανα συμπτωματα μιας αλλεργιας, ειχες πει οτι εχετε αρκετα ,μηπως καταλαβα λαθος?

καλημερα φιλακι

Καζεΐνη κι άλφα λακταλβουμίνη κλάση VI..., γάλα αγελάδας και βήτα λακτοσφαιρίνη κλάση V, ασπράδι κλάση IV, κρόκος κλάση III.

valeri, τί θέλω να πω με απλά λόγια: αν πιεί γάλα θα κάνει αλλεργική αντίδραση με άμεσο εμετό κι ακόμα χειρότερα αναφυλακτική αντίδραση (πρόβλημα στην αναπνοή, καρδιά, πίεση) αν πιεί το γάλα μου που εγώ τρώω από όλα όσα την πειράζουν δεν έχει τέτοιες αντιδράσεις και τέτοια προβλήματα. Απλά, αναρωτιέμαι μήπως όμως και πάλι της κάνει κακό το γάλα μου εφόσον τρώω όσα για εκείνη απαγορεύονται κι άρα τις κάνω τελικά κακό. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή με το γραπτό μου λόγο.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καζεΐνη κι άλφα λακταλβουμίνη κλάση VI..., γάλα αγελάδας και βήτα λακτοσφαιρίνη κλάση V, ασπράδι κλάση IV, κρόκος κλάση III.

valeri, τί θέλω να πω με απλά λόγια: αν πιεί γάλα θα κάνει αλλεργική αντίδραση με άμεσο εμετό κι ακόμα χειρότερα αναφυλακτική αντίδραση (πρόβλημα στην αναπνοή, καρδιά, πίεση) αν πιεί το γάλα μου που εγώ τρώω από όλα όσα την πειράζουν δεν έχει τέτοιες αντιδράσεις και τέτοια προβλήματα. Απλά, αναρωτιέμαι μήπως όμως και πάλι της κάνει κακό το γάλα μου εφόσον τρώω όσα για εκείνη απαγορεύονται κι άρα τις κάνω τελικά κακό. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή με το γραπτό μου λόγο.

malista

το μονο συμπτωμα που εχει τωρα ειναι οι κοκκινοι κυκλοι στα ματια ?

τιποτα απο το γαστρεντερικο ,αναπνευστικο ,δερμα ?

φυσικα και γινεσαι κατανοητη

νομιζω οτι εαν πραγματικα δεν εχεις κανενα συμπτωμα τοτε δεν υπαρχει προβλημα,μαλλον στο δικο σου γαλα οι συγκεκριμενες πρωτεινες δεν φτανουν ολοκληρες,μπορει να εχεις αψογο εντερο να τις διασπα πληρως πριν τις απορροφησει,αν και σε αυτες τις περιπτωσεις ,σαν τη δικια σας ,ακομη και ιχνοι στο μητρικο γαλα μπορει να προκαλεσουν αντιδραση

η αλλεργιολογος σου πως το εξηγει?

ψαξε λιγο τα συμπτωματα,αν θες πηγαινε και στο αλλο τοπικ που εχω μαζεμενα τα συμπτωματα ,να ξαναριξεις μια ματια

Απ' όσα γνωρίζω οι κόκκινοι κύκλοι κάτω από τα μάτια (καθώς και οι μαύροι) είναι από μόνοι σημάδι δυσανεξίας.

Μου φαίνεται περίεργο που δεν σας το είπε η αλλεργιολόγος.

Απ' όσα γνωρίζω οι κόκκινοι κύκλοι κάτω από τα μάτια (καθώς και οι μαύροι) είναι από μόνοι σημάδι δυσανεξίας.

Μου φαίνεται περίεργο που δεν σας το είπε η αλλεργιολόγος.

Mπα, ποτέ δεν το έχει εκτιμήσει ούτε βέβαια κι ο παιδίατρος (τον είχα ρωτήσει κάποτε και μου είχε πει δεν είναι τίποτα, την αλλεργιολόγο δεν την έχω ρωτήσει αλλά η ίδια δεν έχει σχολιάσει ποτέ τίποτα, όταν, εξονυχιστικά, την εξετάζει)... Και τώρα που τη βλέπω κόκκινους κύκλους έχει κάτω από τα μάτια.
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

malista

το μονο συμπτωμα που εχει τωρα ειναι οι κοκκινοι κυκλοι στα ματια ?

τιποτα απο το γαστρεντερικο ,αναπνευστικο ,δερμα ?

φυσικα και γινεσαι κατανοητη

νομιζω οτι εαν πραγματικα δεν εχεις κανενα συμπτωμα τοτε δεν υπαρχει προβλημα,μαλλον στο δικο σου γαλα οι συγκεκριμενες πρωτεινες δεν φτανουν ολοκληρες,μπορει να εχεις αψογο εντερο να τις διασπα πληρως πριν τις απορροφησει,αν και σε αυτες τις περιπτωσεις ,σαν τη δικια σας ,ακομη και ιχνοι στο μητρικο γαλα μπορει να προκαλεσουν αντιδραση

η αλλεργιολογος σου πως το εξηγει?

ψαξε λιγο τα συμπτωματα,αν θες πηγαινε και στο αλλο τοπικ που εχω μαζεμενα τα συμπτωματα ,να ξαναριξεις μια ματια

Έχει και μεγάλη κοιλιά η κόρη μου, μήπως κι αυτό είναι σύμπτωμα; Ξέρετε, από αυτή τη φουσκωτή κοιλίτσα που τη βλέπουν οι παλιοί και λένε "αχ θα ψηλώσει".

Η αλλεργιολόγος λέει ότι αφού δεν την πειράζει το γάλα μου (δηλ. όταν το πίνει δεν παθαίνει αυτά που θα πάθαινε αν έτρωγε π.χ. γιαούρτι) τότε δε χρειάζεται να βγάλω τροφές από το διαιτολόγιο μου.

valeri, φοβάμαι να τα αξιολογώ μόνη μου τα συμπτώματα, μέσω όλων αυτών που διαβάζω στο internet, γιατί νιώθω ότι με στρεσάρουν, μπερδεύομαι και νομίζω ότι όλα είναι για την κόρη μου, και τέλος πάντως δεν ειμαι σε θέση να τα αξιολογώ.

Την επόμενη φορά θα μιλήσω με την αλλεργιολόγο και για τα κόκκινα ματάκια αλλά και για την κοιλίτσα.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ!!

Στο Σωτηρία είναι έτσι?Εχει κάποιο τηλ. για να κλείνεις τα ραντεβου (να μου στείλεις σε πμ) ή στο τηλέφωνο του νοσοκομείου θα πάρω και θα κανονίσω?

Ελπίζω να μας βοηθήσει και λίγο να πέσει λίγο φως στο τι μας πειράζει.

Θα κάνει και τα πατσ τεστ?

Θα σου στείλω πμ με τα στοιχεία. Ναι θα σας κάνει και πατσ τεστ και τα δερματικά (τις σταγόνες στο χεράκι).

Λοιπον fairy"s mom εχουμε και λεμε

κουερσετινη εχουν κατα φθινουσα σειρα

1.κοκκινα κρεμυδια

2.cramberries

3.σπανακι

4.μηλα

5.κοκκινα σταφυλια

6.καροτα

7.μπροκολο

8.blueberries

9.μαρουλι

και ολα τα υπολοιπα κοκκινα φρουτα και λαχανικα αλλα πολυ λιγο

τωρα εαν πραγματικα κανει ως αντιαλλεργικη ουσια ?

δεν ειμαι και 100% σιγουρη

Ξέρεις γιατί ρώτησα για τα κόκκινα φρούτα? Όταν ακόμα θήλαζα ο ομοιοπ φαμρακοποιος μου, ο οποίος είναι από τους λίγους ταγμένεους στην επιστήμη τους (φτιάχνει ο ίδιος τα ομοιοπ φάρμακα και προμηθεύει φαρμακεία, κάνει διαλέξεις σε συνέδρια ομοιοπ) και του έχω πολύ εμπιστοσύνη, με είχε προτρέψει να δοκιμάσω μαύρα φρούτα. Πήρα λοιπόν μαρμελάδα μάυρο κεράσι και γλυκό βύσσινο και είδα ότι δεν πειραξε καθόλου το παιδί. Επειδή όμως δεν ήταν η εποχή τους δεν μπόρεσα να δοκιμάσω φρέσκα. Ίσως και να υπάρχει λοιπόν κάποια αντιαλλεργική ουσία σε αυτά...

Jen., η κόρη μου είναι αλλεργική κι αλλεργιολόγος δεν απαγόρεψε τα εμβόλια, μάλιστα κάποτε που έκανε ένα εμβόλιο με αντενδείξεις για παιδιά με αλλεργια στο αβγό (είναι και στο αβγό αλλεργική η κόρη μου), μίλησε ο ίδιος ο παιδίατρος μαζί της, γιατί είχαμε ανησυχήσει και μας είπε ότι δεν ισχύουν πια αυτά που γράφουν οι φαρμακευτικές για αντενδείξεις σε παιδιά με αλλεργίες...

Μα τα εμβόλια ενεργοποιούν τους igE μηχανισμούς και ουσιαστικά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ακόμα και σε ένα άτομο που δεν είχε. Πώς μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει σχέση? Δεν το καταλαβαίνω! :confused: (κι η δικιά μου τα ίδια έλεγε στην αρχή πριν της πάω το άρθρο)

Το θέμα μου είναι το εξής: η αλλεργιολόγος σε ερώτηση μου αν πρέπει να ακολουθήσω διατροφή σύμφωνα με τις αλλεργίες του παιδιιού μου , μου έχει πει ότι δεν χρειάζεται να κάνω καμιά δίαιτα γιατί το δικό μου το γάλα δεν την πειράζει πουθενά. Την έχω ρωτήσει πολλές φορές και πάντα μου λέει το ίδιο. Φοβάμαι όμως μήπως, επειδή εγώ τρώω τα πάντα όπως καταλαβαίνετε, κάνω κακό στο παιδί μου...... μήπως καθυστερώ τις αλλεργίες της από το να τις ξεπεράσει ή μήπως κιόλας εντείνω το πρόβλημα.... Ρωτάω γιατί πάντα όπου έχω ακούσει παιδί με αλλεργία η μαμά είναι σε διατροφή.

Τα κόκκινα μάτια είναι ένα από τα σημάδια αλλεργίας. Μάλιστα ήταν το 1ο που είχε κοιτάξει η σύμβουλος θηλασμού στην κόρη μου. Το 2ο ήταν αν είχε το κόκκινο δαχτυλίδι στον πωπό. Και μετά με ρώτησε για τα εσωτερικά συμπτώματα, βλένες, αίμα, εμετοί. Επίσης σημάδι είναι και η διάθεση. Τα αλλεργικά παιδιά που τρώνε κάποια τροφή που τα πειράζει είναι ιδιαίτερα ανήσυχα, νευρικά έως και επιθετικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Τώρα για την ερωτησή σου. Η δικιά μου έχει αλλργική πρωκτοκολλίτιδα (τύπος IV). Άρα άλλον τύπο αλλεργίας που δεν κάνει άμεσες αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο όσο θήλαζα η αλλεργιολόγος ήταν απόλυτη για την ειδική διατροφή από μέρους μου γιατί περνάγαν οι ουσίες των τροφών στο γάλα. Εγώ στη θέση σου αν είχα ένα τόσο σοβαρό δίλημμα, θα έπαιρνα και 2η γνώμη! Κι αν οι δύο απόψεις διαφωνούσαν, τότε θα πήγαινα και σε 3ο αλλεργιολόγο. Το συγκεκριμένο σου ερώτημα το θεωρώ πολύ σοβαρό και θα ήθελα να είμαι σίγουρη!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...