Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

.

Τα patch δεν θες να τα κάνεις? Ίσως βοηθούσαν στον εντοπισμό της τροφής που σας πειράζει. Και δεν είναι επώδυνα για το παιδί.

l:

αρχισα να τα σκεφτομαι και αυτα

σκεφτομαι να αρχισω την παρακολουθηση του στο νοσοκομειο (μεχρι τωρα τον παρακολουθουν 2 πρωην καθηγητριες στα ιατρεια τους (μεγαααααλης ηλικιας) δηλ.τον εχουν δει απο μια φορα

καπου πιο πανω ρωτησα για τα ομοιοπαθητικα ,σε χρονιες καταστασεις, ποτε περιπου βλεπουμε τα αποτελεσματα ,εσυ που κανεις ομοιοπαθητικη μηπως ξερεις να μου πεις?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λοιπόν valeri διάβασα όλα αυτά που παρέθεσες και έχω να πω τα εξίς:

Αρχικά με ρώτησες για το ραστ έκανα το γενικό στο γάλα αγελάδος και βγήκε 0,32 (με κατώτερο το 0,35). Η γαστρεντερολόγος το θεώρησε θετικότατο στην περίπτωση μας. Οταν λέω λίγη σοκολάτα εννοώ ένα κυβάκι απο την πλάκα της σοκολάτας μην φανταστείς κανένα μεγάλο κομμάτι.

Θα συννεχίσω να τα παίρνω και βλέπουμε.

Σχετικά με την καντιντίαση εχω να πω ότι (τώρα τα συνδιάζω ένα ένα) εκτός απο τις δοιάρροιες και προβήματα στην πέψη, έχω κάποια περιεργα κολπικά υγρά αλλά δεν δίνω σημασία γιατί δεν με ενοχλούν (φαγούρα, τσούξιμο κτλ).

Επίσης έχω βγάλει και στα 2 στήθη στις θηλές πάνω έκζεμα το οποίο θεώρησα οτι είναι ψωρίαση καθώς ταλαιπορούμε με ψωρίαση απο 5 χρονών και η δερματολόγος που είχα πάει δεν μου είπε και κάτι άλλο, απλά ήταν νωρίς για να κάνει διάγνωση αν ήταν κάτι άλλο. Βάζω (εβαζα μάλλον τώρα το έχω αφήσει στο έλεος) κορτιζόνη όπου έπλενα συννέχεια αλλά φοβήθηκα. Ειχα υποβάλει σχετική ερώτηση και στο θέμα "Θηλασμός και Φάρμακα" αλλά δεν πήρα καμία απάντηση ούτε απο την Αγλαία ούτε απο κάποιο άλλο κορίτσι, προφανώς δεν θα το είδε κάποιος.

Μήπως δεν είναι ψωρίαση τελικά? Αλλά αν ήταν καντιντίαση δεν θα έπρεπε και η μικρή να είχε πρόβλημα στο στόμα μέσα??

Fairy's mοm τα προβιοτικά πως μπορώ να τα πάρω όπως ακριβώς και τα πεπτικά. Θέλω να ξεκινήω εντατικά αλλοστε κακό δεν κάνουν και που θα τα βρώ?

Fairy's mοm τα προβιοτικά πως μπορώ να τα πάρω όπως ακριβώς και τα πεπτικά. Θέλω να ξεκινήω εντατικά αλλοστε κακό δεν κάνουν και που θα τα βρώ?

Υπάρχουν και στην Ελλάδα προβιοτικά αλλά πέρα του ότι είναι πανάκριβα τα περισσότερα είναι αμφίβολης ποιότητας.

Αυτά είναι από τα καλύτερα:

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Primal-Defense-Ultra-Ultimate-Probiotic-Formula-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7782?at=0

Όχι, δεν τα παίρνεις πριν το φαγητό όπως τα ένζυμα, συνήθως 1-2 τη μέρα αρκούν.

Εγώ παίρνω ένα κάθε πρωί πριν το πρωινό μου.

Δες αυτό για τη ψωρίαση, στη σελίδα 2 συστείνει προβιοτικά και ένζυμα!

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/12/01/ease-that-itch.aspx

If you are not doing so already, start taking probiotics! While they are not technically foods, I've seen positive results over and over. If you correct the imbalance in intestinal flora by adding "good" bacteria to your system, many systemic problems will resolve themselves. I highly recommend that everyone take a probiotic daily.

In fact, there is a growing body of research that suggests that people with unbalanced intestinal flora have a higher risk of developing skin conditions like eczema, but probiotic supplementation diminishes or even eliminates the problem.

Along the same lines, taking supplemental digestive enzymes will enhance digestion and rapidly improve the condition of skin. Digestive enzymes not only digest the meal you are eating, but, taken between meals, they have been shown to digest inflammatory proteins in the body that could otherwise cause skin irritation or other inflammatory conditions.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ω, τι κόσμος μαμά! Έχω πάθει σοκ κορίτσια ,μπαίνουν πολλά πράγματα στη θέση τους... Και για το δικό μου έκζεμα και για του μικρού, αλλά και για το έντερό μου που πάντα στα υπερηχογραφήματα ο γυναικολόγος το βλέπει πρησμένο ανεξάρτητα από το αν έχω ενοχλήσεις.... Συνεχίστε ακάθεκτες....

FLcUp3.png0BQfp3.png

λοιπόν valeri διάβασα όλα αυτά που παρέθεσες και έχω να πω τα εξίς:

Αρχικά με ρώτησες για το ραστ έκανα το γενικό στο γάλα αγελάδος και βγήκε 0,32 (με κατώτερο το 0,35). Η γαστρεντερολόγος το θεώρησε θετικότατο στην περίπτωση μας. Οταν λέω λίγη σοκολάτα εννοώ ένα κυβάκι απο την πλάκα της σοκολάτας μην φανταστείς κανένα μεγάλο κομμάτι.

Θα συννεχίσω να τα παίρνω και βλέπουμε.

Σχετικά με την καντιντίαση εχω να πω ότι (τώρα τα συνδιάζω ένα ένα) εκτός απο τις δοιάρροιες και προβήματα στην πέψη, έχω κάποια περιεργα κολπικά υγρά αλλά δεν δίνω σημασία γιατί δεν με ενοχλούν (φαγούρα, τσούξιμο κτλ).

Επίσης έχω βγάλει και στα 2 στήθη στις θηλές πάνω έκζεμα το οποίο θεώρησα οτι είναι ψωρίαση καθώς ταλαιπορούμε με ψωρίαση απο 5 χρονών και η δερματολόγος που είχα πάει δεν μου είπε και κάτι άλλο, απλά ήταν νωρίς για να κάνει διάγνωση αν ήταν κάτι άλλο. Βάζω (εβαζα μάλλον τώρα το έχω αφήσει στο έλεος) κορτιζόνη όπου έπλενα συννέχεια αλλά φοβήθηκα. Ειχα υποβάλει σχετική ερώτηση και στο θέμα "Θηλασμός και Φάρμακα" αλλά δεν πήρα καμία απάντηση ούτε απο την Αγλαία ούτε απο κάποιο άλλο κορίτσι, προφανώς δεν θα το είδε κάποιος.

Μήπως δεν είναι ψωρίαση τελικά? Αλλά αν ήταν καντιντίαση δεν θα έπρεπε και η μικρή να είχε πρόβλημα στο στόμα μέσα??

δηλ.το ραστ ηταν για ολικο γαλα ,στα κλασματα δεν κανατε?

α τοοοοοσο πολυ σοκολατα

τωρα αυτο που λες για το εκζεμα στις θηλες ,εαν ειδες αποτελεσμα με την κορτιζονη κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι μυκητιαση, γιατι οι μυκητιασεις χειροτερευουν με την κορτιζονη, εαν διαβασεις τις οδηγιες των κορτιζοονουχων θα δεις να την αναφερει ως παρενεργεια

Διαφημίσεις

Τα πεπτικά για να τα πάρεις δεν υπάρχει λόγος να κάνεις εξετάσεις. Αρκεί να είσαι σίγουρη ότι το παιδί δεν έχει αλλεργία που προκαλει αλλεργικά σοκ. Στις υπόλοιπες αλλεργίες μόνο καλό μπορεί να κάνουν. Εσύ ειδικά που στερείσαι για τόσο καιρό (χρόνος ε!!!) θα μπορούσες σίγουρα να τα ξεκινήσεις. Θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ γιατί ήδη το παιδί σου είναι και πιο μεγάλο.

δεν εννοουσα αυτο,εννουσα για να δοκιμασεις να εισαγεις τις αλλεργιογονες τροφες παραλληλα με τα ενζυμα.αλλα κ παλι νομιζω οτι καποιος πρεπει να σε καθοδηγει,ετσι δεν ειναι;καποιος ομοιοπαθητικος φανταζομαι ή συμβουλος θηλασμου ισως;

fBaep3.png

uwK7p3.png

πολινα τι εννοεις, οτι τα συγκεκριμενα παιδια εξακολουθουν να τρεφονται οπως ναναι ,δεν εχουν ελεγχθει για αλλεργιες ?

τωρα εαν η μαμα παιρνει ενζυμα δεν νομιζω να βλαπτει το παιδι (αλλο αν το παιρνει το ιδιο το παιδι) το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι εαν η μαμα παιρνει μεγαλες δοσεις πεπτικων μηπως αντιθετα αναστελλει την παραγωγη και των εστω λιγων ενζυμων που παραγει το ιδιο το εντερο ,λεω των λιγων γιατι εαν υπαρχει δυσβακτηριωση τοτε υπαρχει μιροτερη παραγωγη ενζυμων

ναι,εννοω οτι τρεφονται οπως να'ναι και το ενδεχομενο της αλλεργιας τους φαινεται αστειο,θεωρουν πως τα συμπτωματα θα πρεπει απαραιτητα να ειναι εξανθηματα ή αλλεργικο σοκ...δεν ξερω.αλλα οτι και να εχω προσπαθησει να πω,παντα βγαινω οτι το παιζω "ξερολας" και ετσι το κοβω.η καθε μανα ειναι υπευθυνη για την διατροφη κ την υγεια του παιδιου της.

και παλι λεω,δεν πιστευω οτι μπορει τα ενζυμα να βλαψουν τη μαμα ή το μωρο,αλλα η εισαγωγη της αλλεργιογονου ουσιας χωρις πρωτα να γινει εξακριβωση για ενδεχομενη υπαρξη αλλεργιας......

fBaep3.png

uwK7p3.png

και παλι λεω,δεν πιστευω οτι μπορει τα ενζυμα να βλαψουν τη μαμα ή το μωρο,αλλα η εισαγωγη της αλλεργιογονου ουσιας χωρις πρωτα να γινει εξακριβωση για ενδεχομενη υπαρξη αλλεργιας......

Μα γιατί θα πρέπει να γίνει εξακρίβωση για την ύπαρξη αλλεργίας;

Τι εννοείς; :roll:

Δηλαδή εγώ ως μαμά δεν μπορώ να καταλάβω αν το μωράκι μου επηρεάζεται αρνητικά από μια τροφή που καταναλώνω;

Η αρνητική αντίδραση συμφωνώ ότι μπορεί να εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, με μπούκωμα (και τα δύο εξακολουθεί να τα έχει ο γιος μου όταν καταναλώνει γαλακτοκομικά), με δερματικά εξανθήματα, με κωλικούς, με πράσινα κακάκια, με αίμα στα κακάκια, με διάρροια/δυσκοιλιότητα, με ανήσυχο ύπνο (διάβαζα σε ξένο φόρουμ μια μαμά που έλεγε ότι υποψιαζότανε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά γιατί το βρέφος της κοιμότανε πολύ λίγο και διακοπτόμενα, πήρε ένζυμα και τώρα κοιμάται μια χαρά όλο το βράδυ και δυο φορές μέσα στη μέρα!) κτλ

Γιατί θα πρέπει να τρέχω σε ειδικούς και να ταλαιπωρώ το μωρό μου με εξετάσεις;

Και γιατί πάλι θα πρέπει συνεχώς να με καθοδηγεί κάποιος γιατρός;

Πού είναι το μητρικό μου ένστικτο; Εγώ δεν γνωρίζω το παιδί μου περισσότερο από κάθε γιατρό;

Μπορεί αυτή να μην είναι η φιλοσοφία σου όμως, αποδεκτό.

Αυτή είναι η δικιά μου φιλοσοφία, παίρνω την υγεία του παιδιού μου στα χέρια μου γιατί εγώ είμαι η μαμά του και όχι ο κάθε ειδικός.

Η κορτιζόνη δεν αποτελεί αντένδειξη αλλά όταν μπορείς να την αποφύγεις είναι καλύτερα.

Η καντιντίαση τις περισσότερες φορές είναι χωρίς ορατά συμπτώματα. Δηλαδή μπορεί το μωρό να μην έχει τίποτα ορατό και η μαμά επίσης.

Η ψωρίαση που αναφέρεις είναι μέγα θέμα. Δείχνει μια γενικότερη διαταραχή στο ανοσοποιητικό που συνδέεται και με τις ορμόνες που εξαρτώνται από την ψυχολογική κατάσταση. Δηλαδή είναι ένα σύμπτωμα που έχει ρίζες σε διάφορα επίπεδα του οργανισμού.

Θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις και ομοιοπαθητικά και με τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν (προβιοτικά κλπ).

Ω, τι κόσμος μαμά! Έχω πάθει σοκ κορίτσια ,μπαίνουν πολλά πράγματα στη θέση τους... Και για το δικό μου έκζεμα και για του μικρού, αλλά και για το έντερό μου που πάντα στα υπερηχογραφήματα ο γυναικολόγος το βλέπει πρησμένο ανεξάρτητα από το αν έχω ενοχλήσεις.... Συνεχίστε ακάθεκτες....

Εννοείς ότι δεν σου έχει αναφέρει κανένας το θέμα της αλλεργίας;

Διαφημίσεις

αν εχεις διαβασει μηνυματα μου,κι εγω το ιδιο κανω.

εχω παρει την υγεια του παιδου μου στα χερια μου.

τους γιατρους πλεον δεν τους εμπιστευομαι,ζηταω την συμβουλη τους κ μετα ακολουθω το ενστικτο μου.για να παρω οποιαδηποτε φαρμακα,φυτικα ή χημικα,θα τους συμβουλευομουν για την δοσολογια,και για το χρονικο διαστημα που ειναι ασφαλες για να τα παρω.

εχω αφησει το χρονο να κυλησει χωρις να τρεξω το παιδι μου σε ειδικους,ουτε σε παιδογαστρεντερολογους,ουτε σε αλλεργιολογους,ουτε σε παιδιατρο εχουμε παει εδω κ 1 χρονο και βαλε.πηγα στο παιδων μια φορα,τους ακουσα,κρατησα οτι μου φανηκε χρησιμο κ τα υπολοιπα τα αγνοησα,και παμε πλεον μια χαρα.συμμεριζομαι την φιλοσοφια σου.δεν ξερω γιατι δημιουργησες τοσο λαθος εντυπωση για μενα,πραγματικα.

απλως εγω φοβαμαι μην γυρισω παλι πισω.με αποχη,ειναι χωρις συμπτωματα εδω κ τοσο καιρο-εκτος απο τον υπνο,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα....φοβαμαι μηπως εισαγοντας αλλεργιογονες τροφες στο διαιτολογιο μας,παιρνοντας τα ενζυμα κ τα πρεβιοτικα,διαπιστωθει οτι δεν φταιει το πεπτικο μου συστημα,αλλα οτι εχει αλλεργια και γυρισουμε πισω στην εμφανιση συμπτωματων.φοβαμαι μηπως του κανω κακο κ δεν θα το αντεξω παλι.αν δεν λειτουργει ετσι κ εχω καταλαβει λαθος,πειτε μου,δεν ειμαι αρνητικη το ξαναλεω,επιφυλακτικη ειμαι.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Nα σου πω πως το σκέφτηκα εγώ: αν εισάγω μια προβληματική τροφή και τα ένζυμα δεν δουλέψουν τότε το πολύ-πολύ να δημιουργηθεί άλλη μια πληγούλα στο εντεράκι της, η οποιά από την εμπειρία μου θα επουλωθεί σύντομα.

Αν εξακολουθούσα να είχα πρόβλημα τότε θα πειραματιζόμουνα με πιο πολλά ένζυμα (γιατί τώρα παιρνω μόνο ένα), με σωστότερη διατροφή (οι ωμές τροφές περιέχουν πολλά ένζυμα ενώ το μαγείρεμα τα καταστρέφει) και ίσως με μια επίσκεψη στον ομοιοπαθητικό για να δουλέψουμε πάνω στο δικό μου πεπτικό σύστημα.

Άλλωστε γιατί να υποθέσω το χειρότερο, ότι δηλαδή το μωράκι μου είναι αλλεργικό σε κάτι χωρίς λόγο και αιτία, πχ δεν υπάρχει ιστορία αλλεργιών στην οικογένειά μας;

Και ο ομοιοπαθητικός μας καθησύχασε, ότι το αίμα στα κακάκια των μωρών που θηλάζουν δεν συνδέεται απαραίτητα με αλλεργία (εφόσον δεν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα) αλλά με δυσανεξία.

Πωλίνα δεν έχω αρνητική εντύπωση για σένα, ίσα-ίσα που σε θυμάμαι από το VBAC όπου οι κοπέλες εκεί μέσα είναι τολμηρές και πάνε ενάντια στο κατεστημένο, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σε τρομάζει τόσο πολύ με τις "απαγορευμένες" τροφές!

ειχα πολυ ασχημη εμπειρια με τον μικρο μου.στην αρχη πρασινα κακα,και βλεννες,ελεγε η παιδιατρος δεν ειναι τιποτα.μετα,αιμα.και ηταν ουτε 40 ημερων.

λαθος συμβουλες,λαθος χειρισμοι,και φτασαμε 4-5 μηνων με πολυ αιμα στα κακα,πολυ κλαμα εγω,και εκζεματα στα χερια του.....οι παιδιατροι στον κοσμο τους,εγω εφτασα να τρωω μονο πατατα κ κολοκυθι,κα μονο οταν πηγα στο παιδων εβγαλα ακρη,και μιλησα με μια αλλεργιολογο-την συριγου-τηλεφωνικα.απο 6,5 μηνων,εχουν εξαφανιστει τα συμπτωματα.

ταλαιπωρηθηκε πολυ το παιδι,υπεφερα ψυχολογικα κι εγω,κι ακομα δεν ειμαι σιγουρη για πολλα-πχ ο υπνος που ελεγα κ πριν.....γι'αυτο φοβαμαι.

πιστευω πραγματικα οτι εαν το ηξερα αυτο για τα ενζυμα τοτε που ειχε συμπτωματα κ θηλαζε αποκλειστικα,θα με βοηθουσε παααρα πολυ.αλλα ακομα δεν εχω ξεκαθαρο τοπιο,και δεν ειμαι σε θεση να κανω πειραματισμους-ψυχολογικα εννοω.διαβαζω με αγωνια τα νεα σας,θελω να μαθω για την εξελιξη σας,αλλα φοβαμαι.

θελω να κατατασσω τον εαυτο μου στους τολμηρους,δεν φοβαμαι ευκολα και δεν μασαω πια....αλλα οτι εχει να κανει με πραγματα που δεν περνανε απο τα χερι μου το φοβαμαι.το vbac για μενα εχει πρωτιστως ψυχολογικο χαρακτηρα,εχει να κανει με το ποσο σεβεσαι την φυση σου και την ακολουθεις...αλλα η αλλεργια του νικολα με επιασε αδιαβαστη,και ακομα δεν μπορω να την αντιμετωπισω.ακολουθω το ενστικτο μου κ αυτο μου λεει να περιμενω...(ποσες φορες εγραψα οτι φοβαμαι;απαπα)

fBaep3.png

uwK7p3.png

ναι,εννοω οτι τρεφονται οπως να'ναι και το ενδεχομενο της αλλεργιας τους φαινεται αστειο,θεωρουν πως τα συμπτωματα θα πρεπει απαραιτητα να ειναι εξανθηματα ή αλλεργικο σοκ...δεν ξερω.αλλα οτι και να εχω προσπαθησει να πω,παντα βγαινω οτι το παιζω "ξερολας" και ετσι το κοβω.η καθε μανα ειναι υπευθυνη για την διατροφη κ την υγεια του παιδιου της.

αυτο που γραφεις μου θυμιζει 2-3 πολυ κοντινους μου ανθρωπους

ακομη και τωρα ,4 μηνες που παλευω πραγματικα να βρω τι αλλο πειραζει τον μεγαλο μου γιο(για τον μικρο δεν ανησυχω και πολυ γιατι θηλαζει) που εχει σαφη κλινικα εικονα αλλεργιας (κοκκινα κατω βλεφαρα ,πρωκτιτιδα,περιστοματικη ερυθροτητα τελευταια κ.α), εργαστηριακα ευρηματα , ιστορικο αλλεργικων συμτωματων σε βρεφικη ηλικια ,και αλλεργικους συγγενεις ,εξακολουθουν να μου λενε οτι

μπορει ολα αυτα να ειναι φυσιολογικα .............οτι παλια κανεις δεν τα εψαχνε............να τον αφησω στην ησυχια του ........... να του τα δωσεις ολα να συνηθησει...........και πολλες φορες δεν βλεπουν καν τα συμπτωματα ,μονο οταν ειναι πααααρα πολυ εντονα

ξερεις τι πιστευω οτι αρκει να κανεις κατι για το παιδι σου, μονη η με γιατρους ειναι δευτερευων ............προφανως οταν τα συμπτωματα ειναι πολυ εντονα θα ζητησεις την βοηθεια του ειδικου,και για να σε βοηθησει ο ειδικος πρεπει να πραγματικα να ενδιαφερεται ,θελει ωωωωρες συζητησης με την μαμα ,εαν εισαι τυχερη και βρεις τετοιον καλος ,αλλιως παλι μενεις μονος και παλευεις .....

να ρωτησω ?

διαβασα το εξης ,οτι η πατατα ανηκει στην ιδια τροφικη οικογενεια με το σουσαμι και την ντοματα ,αυτο σημαινει οτι εχει την ιδια πρωτεινη με το σουσαμι ,και εαν πειραζει το σουσαμι και το ταχινι μπορει να πειραζει και η πατατα ,εχει τυχει κατι τετοιο ?

αν και πιστευω οτι εφοσον την βραζουμε την πατατα ,λογικα χανει τις αλλεργιογονικες της ιδιοτητες σε αντιθεση με το ταχινι

και κατι αλλο πηρατε καθολου συπληρωμα διατροφης ? ,εμας μας προτειναν αλλα τα περισσοτερα εχουν σογια, οποτε ..........

Διαφημίσεις

αν και το βρηκα στο περιοδικο vita ειναι γραμμενο πολυ καλα απο καθηγητρια μικροβιολογο . του χαροκοπειου

μυκητιαση του πεπτικου

http://www.vita.gr/html/ent/529/ent.5529.asp

Ευχαριστούμε. Περιτό να πω ότι έχω πάρα πολλά από τα συμπτώματα που λέει...τα έχω πει όμως στον ομοιοπ και ελπίζω στη δική του βοήθεια.

Ήδη το ΤΤΟ έκανε θαύματα. Σαφής βελτίωση στην εξωτερική περιοχή που ήταν και η πιο επίπονη.

Ρόζυ οι οδηγίες σου θα έπρεπε να να γίνουν υπόμνημα. Σοβαρά το λέω!

Δεν είναι ανάγκη ο ομοιοπαθητικός ν' ασχοληθεί με το μωρό.

Απλά θα εστιάσει στη θεραπεία του πεπτικού συστήματος της μαμάς και όταν αυτό γίνει θα βελτιωθεί δραματικά και το μωρό.

Ο δικός μας είχε ασχοληθεί και με τις δυο. Πηγαίναμε διπλό ραντεβού και μας έβλεπε μεν αυτόνομα, αλλα και σαν ζευγάρι. :) Τότε θήλαζα ακόμα και η δοκιμή που έκανα πείραξε το μωρό. Αλλά όπως είχα πει είχα σταματήσει τα ένζυμα.

αρχισα να τα σκεφτομαι και αυτα

σκεφτομαι να αρχισω την παρακολουθηση του στο νοσοκομειο

καπου πιο πανω ρωτησα για τα ομοιοπαθητικα ,σε χρονιες καταστασεις, ποτε περιπου βλεπουμε τα αποτελεσματα ,εσυ που κανεις ομοιοπαθητικη μηπως ξερεις να μου πεις?

Αν χρειαστείς στοιχεία για αλλεργιολόγο σε νοσοκομείο πολυ΄ευχαρίστως να σου πω για τη δικιά μου. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Αχ ήθελα να σου απαντήσω γι αυτό και το είχα ξεχάσει! Εξαρτάται την χρόνια πάθηση και τα φάρμακα που έχει πάρει γι αυτήν. δλδ πχ σε χρόνιες μηκυτιάσεις ή ωτίτιδες βοηθάει πολύ. Αλλά πχ σε αυτοάνοσο όπως ρευμ. αρθρ. που έχει πάρει ο ασθενής πολύ κορτιζόνη, τότε μπορεί μόνο να βελτιώσει κάπως τα πράγματα, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν επιτυγχάνεται ίαση. Γενικά η χρόνια κορτιζόνη είναι μεγάλος εχθρός της ομοιοπ.

δεν εννοουσα αυτο,εννουσα για να δοκιμασεις να εισαγεις τις αλλεργιογονες τροφες παραλληλα με τα ενζυμα.αλλα κ παλι νομιζω οτι καποιος πρεπει να σε καθοδηγει,ετσι δεν ειναι;καποιος ομοιοπαθητικος φανταζομαι ή συμβουλος θηλασμου ισως;

Η σωστή καθοδήγηση πάντα είναι προτιμητέα. Αλλά εσύ που έχεις εμπειρία, θεωρώ ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις μόνη σου.

δεν ξερω.αλλα οτι και να εχω προσπαθησει να πω,παντα βγαινω οτι το παιζω "ξερολας" και ετσι το κοβω.

Μην σκέφτεσαι έτσι! Ο καθένας εδώ μέσα καταθέτει είτε λινκς που ξέρει ή τις εμπειρίες του. Αν ήταν έτσι όλες μας ξερόλες είμαστε ;)

Και γιατί πάλι θα πρέπει συνεχώς να με καθοδηγεί κάποιος γιατρός;

Πού είναι το μητρικό μου ένστικτο; Εγώ δεν γνωρίζω το παιδί μου περισσότερο από κάθε γιατρό;

Πραγματικά συμφωνώ σε όσα λες και ο καλύτερος γιατρός είναι αυτός που ακούει προσεκτικά τον γονιό. Αλλά σε πιο ζόρικες περιπτώσεις προσωπικά θεωρώ την ιατρική καθηδήγηση πολύ σημαντική. Εμάς η αλλεργιολόγος θεωρώ ότι μας βοήθησε πολύ, τοσο με τα πατσ τεστ που μας διαφώτισαν όσο και με κάποιες οδηγίες που μας έδωσε. Αλλά εμείς είμασταν και πιο δύσκολη περίπτωση από την κορη σου...

να ρωτησω ?

διαβασα το εξης ,οτι η πατατα ανηκει στην ιδια τροφικη οικογενεια με το σουσαμι και την ντοματα ,αυτο σημαινει οτι εχει την ιδια πρωτεινη με το σουσαμι ,και εαν πειραζει το σουσαμι και το ταχινι μπορει να πειραζει και η πατατα ,εχει τυχει κατι τετοιο ?

αν και πιστευω οτι εφοσον την βραζουμε την πατατα ,λογικα χανει τις αλλεργιογονικες της ιδιοτητες σε αντιθεση με το ταχινι

και κατι αλλο πηρατε καθολου συπληρωμα διατροφης ? ,εμας μας προτειναν αλλα τα περισσοτερα εχουν σογια, οποτε ..........

Τα πατσ της κόρης μου έδειξαν θετική την πατάτα. Και η αλλεργιολόγος μας είπε ότι το αγνοούμε γιατί η πατάτα κάνει πάρα πολύ συχνά ψευδώς θετικά. Δεν ξέρω όμως γιατί. Πράγματι η πατάτα ποτέ δεν την πείραξε την δικά μου ούτε μέσω θηλασμού, όύτε με απευθείας λήψη.

Ταχίνι τώρα ξεκίνησα δειλά δειλά να της δίνω και απ ότι φαίνεται μάλλον με επιτυχία.

Συμπληρωματα όταν λες τι εννοείς? Σϊδηρο ασβέστιο?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

δηλ.το ραστ ηταν για ολικο γαλα ,στα κλασματα δεν κανατε?

α τοοοοοσο πολυ σοκολατα

τωρα αυτο που λες για το εκζεμα στις θηλες ,εαν ειδες αποτελεσμα με την κορτιζονη κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι μυκητιαση, γιατι οι μυκητιασεις χειροτερευουν με την κορτιζονη, εαν διαβασεις τις οδηγιες των κορτιζοονουχων θα δεις να την αναφερει ως παρενεργεια

οχι δεν κάναμε μας είπε η γαστρεντερολόγος να κάνουμε και άλλες αλλά ΔΕΝ θέλω να την ταλαιπωρώ με τρυπήματα τόσο νωρίς. Προτειμώ την στέρηση...αν και με αυτό δεν τα πάμε καλά η λίστα με τα απαγορευμένα αυξάνει συνέχεια και τελικά θα πίνω μόνο νερό.

Εχτές είχαμε πάλι τα γνωστά συμπτώματα σπυράκια γύρω απο το στόμα, κωλικούς και αρνηση στήθους (λες και ξέρει οτι την πειράζει και δεν θέλει να το πιει, με συγκλονίζουν αυτές οι αντιδράσεις των μωρών) και το κερασάκι μια πάνα γεμάτη βλένες και αιματάκι..εφαγα γίδα κοκκινιστή. Εκτος απο το κοτόπουλο-γαλοπούλα δεν μου δέχεται κανένα άλλο κρέας. Πόσο λάθος εκτιμήσεις κάνω? Νοιώθω οτι είμαι ανεύθυνη όταν την βλέπω και υποτροπιάζει. Σκέφτηκα γίδα και μάλιστα βιολόγικη απο χωριό απο δικό μας άνθρωπο είναι καθαρό κρεατάκι και να την πειραζει και να μην την πειράζει το κοτόπουλο που είναι μέσα στα σ@@@α?

Η κορτιζόνη δεν αποτελεί αντένδειξη αλλά όταν μπορείς να την αποφύγεις είναι καλύτερα.

Η καντιντίαση τις περισσότερες φορές είναι χωρίς ορατά συμπτώματα. Δηλαδή μπορεί το μωρό να μην έχει τίποτα ορατό και η μαμά επίσης.

Η ψωρίαση που αναφέρεις είναι μέγα θέμα. Δείχνει μια γενικότερη διαταραχή στο ανοσοποιητικό που συνδέεται και με τις ορμόνες που εξαρτώνται από την ψυχολογική κατάσταση. Δηλαδή είναι ένα σύμπτωμα που έχει ρίζες σε διάφορα επίπεδα του οργανισμού.

Θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις και ομοιοπαθητικά και με τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν (προβιοτικά κλπ).

Αγλαΐα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν βάζω πολύ βάζω 1-2 μέρες και σταματάω αν δω οτι βελτιώνεται καλώς αν υποτροπιάσει πολύ τότε ξαναβάζω η γιατρός μου είπε για 1 μήνα πρωί βράδυ. Δεν το συζητάω φυσικά και της το είπα.

Η ψωρίαση μου έχει γίνει βίωμα καθώς απο 5 χρονών είναι στο σώμα μου συνέχεια με κάποια διαλείματα. Συνήθως το καλύτερο φάρμακο που έχω βρεί είναι το καλοκαίρι λίγος ήλιος με το αλάτι και γενικα΄η αδιαφορία την αγνοώ και με αγνοεί και αυτή...

Μετά τη γέννα έχει έρθει πολύ επιθετικά ανάμεσα στο στήθος στην θηλή(αν είναι τελικά), μέσα στα αυτιά στο κεφάλι στους αγκώνες και δεν υποχωρέι παρά μονο με κρέμες που δεν θέλω να πολυχρησιμοποιώ.

Προβιωτικά και πεπτικά ένζυμα είναι μάλον μονόδρομος για μένα και θα ξεκινήσω με σωστή εφαρμογή αυτή τη φορα.

να ρωτησω ?

Αχ valeri μη μου λες τέτοια και αρχίζω να ψηλιάζομαι και την πατάτα...:?:-?

Rosie είδα ότι η μάρκα που προτείνεις για προβιοτικά και ένζυμα διαθέτει και σκόνη εκτός από κάψουλες και σκεφτόμουν να πάρω για αρχή τα προβιοτικά σε αυτήν την μορφή. Φαντάζομαι ότι σαν αποτέλεσμα δεν θα έχει διαφορά εφόσον πρόκειται για αξιοπιστη εταιρία. Ποια είναι η γνώμη σου?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

και το κερασάκι μια πάνα γεμάτη βλένες και αιματάκι..εφαγα γίδα κοκκινιστή. Εκτος απο το κοτόπουλο-γαλοπούλα δεν μου δέχεται κανένα άλλο κρέας. Πόσο λάθος εκτιμήσεις κάνω? Νοιώθω οτι είμαι ανεύθυνη όταν την βλέπω και υποτροπιάζει. Σκέφτηκα γίδα και μάλιστα βιολόγικη απο χωριό απο δικό μας άνθρωπο είναι καθαρό κρεατάκι και να την πειραζει και να μην την πειράζει το κοτόπουλο που είναι μέσα στα σ@@@α?

Η γίδα είναι μεγάλη κατσίκα ε? (μην γελάτε!)

Εγώ μάλλον θα κατηγορούσα τη σάλτσα. Ντομάτα με φλούδα και με σπόρια? Είχε κάτι άλλο μέσα το κοκκινιστό? Να προτιμάς να τρως τα κρέατα χωρίς ντομάτα, μόνο με το δεσιμο που θα κάνει το ζουμί του κρέατος. Και αν θες σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι παραδειγμα καλύτερα να τα βραζεις μέσα στο ζουμί για να παίρνουν νοστιμιά.

Έχεις δοκιμάσει βιολογικό κατσίκι ή αρνί? Μπορεί αυτά να μην το πειράξουν το παιδί. Το χωριάτικο δεν είναι πάντα και βιολογικό, γι αυτό στο λέω.

Και κάτι τελευταίο. Δεν θεωρώ ότι μία ανεύθυνη μάνα μπαίνει μέσα σε φόρουμς και προασπαθεί να ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Λαθη μεγάλα ή μικρά όλες κάναμε. Αυτά μας έδειξαν και το τι πειράζει το παιδί μας. Οπότε μην αισθάνεσαι ενοχες χωρίς λόγο!!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η γίδα είναι μεγάλη κατσίκα ε? (μην γελάτε!)

Εγώ μάλλον θα κατηγορούσα τη σάλτσα. Ντομάτα με φλούδα και με σπόρια? Είχε κάτι άλλο μέσα το κοκκινιστό? Να προτιμάς να τρως τα κρέατα χωρίς ντομάτα' date=' μόνο με το δεσιμο που θα κάνει το ζουμί του κρέατος. Και αν θες σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι παραδειγμα καλύτερα να τα βραζεις μέσα στο ζουμί για να παίρνουν νοστιμιά.

Έχεις δοκιμάσει βιολογικό κατσίκι ή αρνί? Μπορεί αυτά να μην το πειράξουν το παιδί. Το χωριάτικο δεν είναι πάντα και βιολογικό, γι αυτό στο λέω.

Και κάτι τελευταίο. Δεν θεωρώ ότι μία ανεύθυνη μάνα μπαίνει μέσα σε φόρουμς και προασπαθεί να ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Λαθη μεγάλα ή μικρά όλες κάναμε. Αυτά μας έδειξαν και το τι πειράζει το παιδί μας. Οπότε μην αισθάνεσαι ενοχες χωρίς λόγο!!!![/quote']

Μάλλον μεγάλη κατσίκα είναι αν δεν κάνω λάθος..

Οχι δεν είχα βάλει τπτ άλλο μέσα ούτε κανέλα ούτε γαρίφαλλο και κρεμμύδι το έβρασα καλά πρώτα και μετά το έβαλα στο φαί. Την γίδα την έβρασα και πέταξα το πρώτο νερό και μετά την έβαλα στη γάστρα με χυμό βιολογικό ντομάτας..τι να πω...έχω φάει και άλλες φορές μακαρόνια με σάλτσα και δεν είδα κάτι ανησυχιτικό.

Θα δοκιμάσω την άλλη φορά (όταν ηρεμίσει) βιολογικό βραστό σκέτο χωρίς ντομάτα να δω μήπως και φταεί αυτό για την ώρα 2-3 μέρες τώρα θα κάνω την διατροφή του αρρώστου μέχρι να συνέλθει.

Ευχαριστούμε. Περιτό να πω ότι έχω πάρα πολλά από τα συμπτώματα που λέει...τα έχω πει όμως στον ομοιοπ και ελπίζω στη δική του βοήθεια.

Ήδη το ΤΤΟ έκανε θαύματα. Σαφής βελτίωση στην εξωτερική περιοχή που ήταν και η πιο επίπονη.

Ρόζυ οι οδηγίες σου θα έπρεπε να να γίνουν υπόμνημα. Σοβαρά το λέω!

Χαίρομαι που βοήθησα!

Με είχε ταλαιπωρήσει τόσο πολύ η μυκητίαση στην εγκυμοσύνη που μου δημιούργησε εμμονή να ψάξω το θέμα όσο μπορώ, θα μπορούσα να πάρω και διδακτορικό στο θέμα αυτό! :lol:

Rosie είδα ότι η μάρκα που προτείνεις για προβιοτικά και ένζυμα διαθέτει και σκόνη εκτός από κάψουλες και σκεφτόμουν να πάρω για αρχή τα προβιοτικά σε αυτήν την μορφή. Φαντάζομαι ότι σαν αποτέλεσμα δεν θα έχει διαφορά εφόσον πρόκειται για αξιοπιστη εταιρία. Ποια είναι η γνώμη σου?

Δεν είχα προσέξει ότι έχουνε και σε σκόνη, να τα πάρεις είναι πολύ καλή μάρκα.

Και ο Mercola μου φαίνεται έχει προβιοτικά σε σκόνη (και ένζυμα) αλλά ίσως να μην σε συμφέρει με τα μεταφορικά.

Εννοείς ότι δεν σου έχει αναφέρει κανένας το θέμα της αλλεργίας;

Για το θέμα του εντέρου μου και την αλληλεπίδρασή του με όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένης της καντιντίασης όχι. Ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με το έκζεμα του μικρού, απλά μέχρι τώρα απέκλεια από το διαιτολόγιο τροφές που διαπίστωνα ότι τον πειράζουν. Κι αυτό όχι γιατί δεν με ενδιαφέρει, αλλά γιατί δεν παίρνω μόνη μου αποφάσεις και δυστυχώς έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Σύντομα όμως θα κλείσω ραντεβού με ομοιοπαθητικό μπας και μπούμε σε μια σειρά. Γενικά πάντως ζορίζομαι πολύ με το θέμα αν και δε θα ήθελα να επεκταθώ δημοσίως.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια μου η μικρή απο την Κυριακή με την γίδα δεν έχει σταματήσει να βγάζει αίμαι. Σε κάθε κένωση και είναι κάμποση ποσότητα. Απο εχτές το βράδυ επειδινόθηκε κιάλο. Εγω τρώω βραστή πατάτα καρότο κολολύθι, βραστό κοτόπουλο και μήλο μέχρι να ηρεμίσει αλλά χειροτερεύει. Εχω ανησυχίσει πολύ..κάναμε το εμβόλιο εχτές το διπλό υπάρχει περίπτωση να υποτροπίασε απο το εμβόλιο. Εχει συμβεί σε καμία να επιρρεάζει το εμβόλιο στην αλεργία?

Κορίτσια μου η μικρή απο την Κυριακή με την γίδα δεν έχει σταματήσει να βγάζει αίμαι. Σε κάθε κένωση και είναι κάμποση ποσότητα. Απο εχτές το βράδυ επειδινόθηκε κιάλο. Εγω τρώω βραστή πατάτα καρότο κολολύθι, βραστό κοτόπουλο και μήλο μέχρι να ηρεμίσει αλλά χειροτερεύει. Εχω ανησυχίσει πολύ..κάναμε το εμβόλιο εχτές το διπλό υπάρχει περίπτωση να υποτροπίασε απο το εμβόλιο. Εχει συμβεί σε καμία να επιρρεάζει το εμβόλιο στην αλεργία?

Nαι. Τα εμβόλια σε αλλεργικά παιδιά είναι πολύ επικίνδυνα γιατί μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνα συμπτώματα πυροδοτώντας τον αλλεργικό μηχανισμό μέσω των τοξικών συστατικών που έχουν για να συντηρούνται τα συστατικά τους. Το έχουνε γράψει πολλές κοπέλες σε αυτό το τόπικ που έτυχε να κάνουν εμβόλιο. Όταν ένα παιδί είναι αλλεργικό δεν θα έπρεπε να κάνει καθόλου εμβόλια μέχρι να ξεπεράσει την αλλεργία.

Διάβασε και στο τόπικ με τα εμβόλια αν θέλεις να ενημερωθείς περισσότερο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...