Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

εχω διαβασει πολλα ,παιδιατρικα βιβλια και μη ,και επιστρατευοντας και την λογικη εχω πειστει οτι σιγουρα φταιει

1.η διαταραχη της φυσιολογικης χλωριδας του λεπτου εντερου(που βοηθαει στην διασπαση των πρωτεινων αλλα καταλαμβανει και τις θεσεις των αλλεργιογονων ουσιων στο εντερο και ετσι αυτες δεν απορροφουνται)

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αυτό: στη δεύτερη εγκυμοσύνη ταλαιπωρήθηκα με συχνές και επίμονες μυκητιάσεις.

Αυτές φυσικά προκαλέσανε ζημιά στο πεπτικό μου σύστημα και σίγουρα συνδέονται με τις δυσανεξίες της κόρης μου.

2.η μειωση η η ελλειψη των πεπτικων ενζυμων(που διασπουν τις πρωτεινες σε αμυνοξεα)

γενικα το συνηθες ειναι να απορροφουνται αμυνοξεα ,σπανιοτερα μεγαλυτερα κομματια πρωτεινων(πεπτιδια) και πολυ σπανια ολοκληρες πρωτεινες

Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο μέχρι τώρα τα πεπτικά ένζυμα που παίρνω εγώ φαίνονται να κάνουνε μια χαρά τη δουλειά τους!

Σήμερα έφαγα λαζάνια by the way! :P

Στο μεγάλο σου γιο δεν δίνεις;

Φαντάζομαι θα υπάρχουνε κατάλληλα και για παιδάκια, ε;

δυστυχως ,ενω σε πολλα ξενογλωσσα ιατρικα βιβλια, παλια αλλα και καινουργια, αυτοι οι 2 παραγοντες ειναι βασικοι στην προκληση της αλλεργιας(και συστηνεται η ληψη τους ακομη και στα παιδια) ,στην Ελλαδα δεν λαμβανονται καθολου υποψιν

Αν και προσωπικά δεν πήγα σε αλλεργιολόγο απ' όσα διάβασα από διάφορες πηγές και από το τόπικ εδώ πέρα συμπέραινα ότι οι αλλεργιολόγοι βλέπουνε το μωρό που θηλάζει και παρουσιάζει αλλεργικά συμπτώματα ως "προβληματικό", αγνοώντας ότι η υγεία του εξαρτάται άμεσα από την υγεία της μαμάς του.

Αν η μαμά για παράδειγμα έχει κάποιες διατροφικές δυσανεξίες τότε θα παρουσιάσει και προβλήματα το μωρό όχι γιατί έχει κι αυτό τις ίδιες δυσανεξίες αλλά γιατί τρέφεται από τη μαμά του της οποίας το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί και τόσο καλά.

τα προβιοτικα που περνεις τι μικροοργανισμους εχουν? (δινω και στον μεγαλο μου γιο)

Αυτά του Mercola πήρα αν θες να ρίξεις μια ματιά τι περιέχουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά μήπως ξέρει καμία σας να μου απαντήσει γιατι έχω πελαγώσει.... Η κόρη μου παρουσίασε αίμα στα κακά πριν 10 μέρες και εκ τοτε έχω μπει σε ειδική διατροφή(πολύ περιορισμένη:μόνο κατόπουλο, πατατες ρυζι, λάχανο, μαρούλι καρότο). Με υποδείξεις της παιδογαστρεντερολόγου προσθέτω μια τροφή ανα 4 μέρες. Τώρα έχω προσθέσει κουνέλι και κρεμμύδι... Το θέμα είναι ότι ενώ κάνω σταθερα΄πα αυτή τη διατροφή και η κόρη μου όντως σταμάτησε το αίμα, βλέπω ωστόσο τώρα 2 μέρες από τις ΄6 φορές που έχει κάνει κακά οι 2 είναι πάλι με λίγο αίμα (βέβαια ελάχιστο). επίσης ενώ κάνει συνήθως μια ή δυο φορές τη μέρα τώρα δυο μέρες μου έχει κάνει από 3 φορές...είναι αυτά ανησυχητικά, ή να θεωρήσω ότι είναι τα απομεινάρια του προηγούμενου ερεθισμού που θέλει ακόμη κάποιες μέρες για να περάσει ?

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά μήπως ξέρει καμία σας να μου απαντήσει γιατι έχω πελαγώσει.... Η κόρη μου παρουσίασε αίμα στα κακά πριν 10 μέρες και εκ τοτε έχω μπει σε ειδική διατροφή(πολύ περιορισμένη:μόνο κατόπουλο, πατατες ρυζι, λάχανο, μαρούλι καρότο). Με υποδείξεις της παιδογαστρεντερολόγου προσθέτω μια τροφή ανα 4 μέρες. Τώρα έχω προσθέσει κουνέλι και κρεμμύδι... Το θέμα είναι ότι ενώ κάνω σταθερα΄πα αυτή τη διατροφή και η κόρη μου όντως σταμάτησε το αίμα, βλέπω ωστόσο τώρα 2 μέρες από τις ΄6 φορές που έχει κάνει κακά οι 2 είναι πάλι με λίγο αίμα (βέβαια ελάχιστο). επίσης ενώ κάνει συνήθως μια ή δυο φορές τη μέρα τώρα δυο μέρες μου έχει κάνει από 3 φορές...είναι αυτά ανησυχητικά, ή να θεωρήσω ότι είναι τα απομεινάρια του προηγούμενου ερεθισμού που θέλει ακόμη κάποιες μέρες για να περάσει ?

Θέλει 15 μέρες να καθαρίσει ο οργανισμός σου και άλλες τόσες του μωρού. Μετά τον μήνα λοιπόν να περιμένεις για τα αποτελέσματα.

Το να βάζεις μια τροφή ανά 4 μέρες είναι πάρα πολύ συχνό γιατί θέλει καιρό για να καταλάβεις κάποια πράγματα. Κράτα μια αποχή από όλα 3-4 βδομάδες και μετά άρχισε να βάζεις, όταν δεις ότι το μωρό σου κάνει σταθερά κακά χωρίς αίμα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει αυτό: στη δεύτερη εγκυμοσύνη ταλαιπωρήθηκα με συχνές και επίμονες μυκητιάσεις.

Αυτές φυσικά προκαλέσανε ζημιά στο πεπτικό μου σύστημα και σίγουρα συνδέονται με τις δυσανεξίες της κόρης μου.

Λες? γι αυτο εχει κι ο δικος μου αλλεργιες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πώς συνδέονται οι μυκητιάσεις με το πεπτικό? Έχεις κάποιο λίνκ να διαβάσω ή στο είπε γιατρός?

Στην 1η εγκυμοσύνη είχα να το λέω ότι δεν έπαθα ούτε μία! Παρολαυτά αλλεργίες από ημερών το μωρό.

Σε αυτήν την εγκυμοσύνη υποφέρω! Η αγωγή του Κυβελλου μέχρι στιγμης δεν κάνει τίποτα, θα παω την Παρασκευή και ελπίζω να μου το αλλάξει σε πιο αποτελεσματικό. Τα υπόθετα καλέντουλας δεν μου κάνουν τίποτα, αλλά δεν μου έκαναν και στο παρελθόν. Με έπιανε μόνο το βάμα καλέντουλας με κολπικές πλύσεις. Τώρα αυτές απαγορεύονται. Κάπου είχες γραψει για σκόρδο. Μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες? Σε παρακαλώ!!!!

Συγνώμη για το οφ τοπικ, αλλά πραγματικά κορίτσια αυτές τις μέρες υποφέρω!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Υπάρχει ένα τόπικ κάπου στις ενότητες της εγκυμοσύνης όπου έγραψα αναλυτικά τις φυσικές λύσεις για τις μυκητιάσεις, αξίζει να το ψάξεις και να το διαβάσεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει.

Οι μύκητες διαταράσουνε τη χλωρίδα του εντέρου μας, το έγραψε και η Βάλερι αυτό.

Δεν έχω χρόνο να επεκτεθώ αλλά οι μύκητες μέχρι και κολικούς μπορεί να προκαλέσουνε στα βρέφη που θηλάζουνε!

Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο μέχρι τώρα τα πεπτικά ένζυμα που παίρνω εγώ φαίνονται να κάνουνε μια χαρά τη δουλειά τους!

Σήμερα έφαγα λαζάνια by the way! :P

Στο μεγάλο σου γιο δεν δίνεις;

Φαντάζομαι θα υπάρχουνε κατάλληλα και για παιδάκια, ε;

Αν και προσωπικά δεν πήγα σε αλλεργιολόγο απ' όσα διάβασα από διάφορες πηγές και από το τόπικ εδώ πέρα συμπέραινα ότι οι αλλεργιολόγοι βλέπουνε το μωρό που θηλάζει και παρουσιάζει αλλεργικά συμπτώματα ως "προβληματικό", αγνοώντας ότι η υγεία του εξαρτάται άμεσα από την υγεία της μαμάς του.

Αν η μαμά για παράδειγμα έχει κάποιες διατροφικές δυσανεξίες τότε θα παρουσιάσει και προβλήματα το μωρό όχι γιατί έχει κι αυτό τις ίδιες δυσανεξίες αλλά γιατί τρέφεται από τη μαμά του της οποίας το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί και τόσο καλά.

Αυτά του Mercola πήρα αν θες να ρίξεις μια ματιά τι περιέχουνε.

rose πως καταφερατε και διαγνωσατε την μυκητιαση του πεπτικου,πρεπει να ειχες καλο γιατρο η καλο μικροβιολογο ?

εκτος απο την εγκυμοσυνη δεν ειχες αλλους προδιαθεσικους παραγοντες ?

οντως εαν ειναι αυτο τοτε στην δικια σου την περιπτωση η δικια σου η κατασταση μαλλον επηρεαζει την μικρη και γ"ιαυτο και σε βοηθανε και τα προβιοτικα και τα ενζυμα.

απο ποτε εμανιστηκαν τα συμπτωματα στη μικρη σου?

εχω ξαναγραψει οτι ακομη ψαχνω τον μηχανισμο(εχω μανια με τους μηχανισμους) της αλλεργιας η δυσανεξιας στις τροφες στα θηλαζοντα βρεφη ,νομιζω οτι ναι, για μερικα ισχυει η συσχετιση μεταξυ του πεπτικου της μητερας και του μωρου, γαι αλλα ομως οχι

Πώς συνδέονται οι μυκητιάσεις με το πεπτικό? Έχεις κάποιο λίνκ να διαβάσω ή στο είπε γιατρός?

Στην 1η εγκυμοσύνη είχα να το λέω ότι δεν έπαθα ούτε μία! Παρολαυτά αλλεργίες από ημερών το μωρό.

πραγματικά κορίτσια αυτές τις μέρες υποφέρω!!

θα μου πεις οτι εχω κολημμα με το γιαουρτι(εαν διαβασες και τα προηγουμενα μηνυματα μου) για να αποφυγεις τα αντιμυκητιασικα βαλε μπολικο γιαουρτι πριν κοιμηθεις

στη διαρκεια της εγκυμοσυνης επειδη οι κολπιτιδες ειναι πολυ συχνες ειναι ανωφελο να περνει κανεις συνεχεια αντιμυκητιασικα

Υπάρχει ένα τόπικ κάπου στις ενότητες της εγκυμοσύνης όπου έγραψα αναλυτικά τις φυσικές λύσεις για τις μυκητιάσεις' date=' αξίζει να το ψάξεις και να το διαβάσεις, πιστεύω θα σε βοηθήσει.

Οι μύκητες διαταράσουνε τη χλωρίδα του εντέρου μας, το έγραψε και η Βάλερι αυτό.

Δεν έχω χρόνο να επεκτεθώ αλλά οι μύκητες μέχρι και κολικούς μπορεί να προκαλέσουνε στα βρέφη που θηλάζουνε![/quote']

επειδη καποιοι μυκητες ανηκουν σ την φυσιολογικη χλωριδα του πεπτικου ,οταν υπεραναπτυσσονται (συνηθως ομως σε πτωση της αμυνας του οργανισμου ,οχι στα καλα καθουμενα) φυσικα και διαταρρασουν την λειτουργια του

φανταζομαι αναφερεσαι στα βρεφη που εχουν παρει πολλες αντιβιωσεις ,? η σε ανοσοκατασταλμενους ? διαφορετικα γιατι?

βρε παιδια θα μου πει κανεις πως μπαινουν οι φατσουλες ?

fairy"mom με το γιαουρτι μπορεις να βοηθηθεις και το αντιμυκητιασικο μπορεις να το αφησεις για το τελος, πριν τον τοκετο δηλ.,,για να μην εκτεθει το μωρο και φυσικα μετα απο καλλιεργεια

οντως εαν ειναι αυτο τοτε στην δικια σου την περιπτωση η δικια σου η κατασταση μαλλον επηρεαζει την μικρη και γ"ιαυτο και σε βοηθανε και τα προβιοτικα και τα ενζυμα.

Αυτό φαίνεται να ισχύει για μας.

Μάλιστα για κανένα δίμηνο που είχα ξεμείνει από προβιοτικά (είχε γίνει λάθος στην παραγγελία) τα συμπτώματα της κόρης μου χειροτέρευσαν!

Δεν είχα άλλους εμφανείς προδιαθετικούς παράγοντες εκτός από την εγκυμοσύνη, και για πρώτη φορά εμφάνισα μύκητες στην ζωή μου!

Οι μύκητες στον κόλπο (ή στο στήθος) είναι απλά ένα σημάδι ότι κάτι πάει στραβά στον οργανισμό σου και το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουνε μύκητες και σε άλλα σημεία.

Η μικρή άρχισε να παρουσιάζει αίμα στα κακά της γύρω στους δύο μήνες, αλλά τότε είχα και υπερπαραγωγή και όταν τη ρύθμισα υποχώρησε.

Μετά πάλι γύρω στον τέταρτο μήνα ξανάρχισε λίγο αιματάκι.

επειδη καποιοι μυκητες ανηκουν σ την φυσιολογικη χλωριδα του πεπτικου ,οταν υπεραναπτυσσονται (συνηθως ομως σε πτωση της αμυνας του οργανισμου ,οχι στα καλα καθουμενα) φυσικα και διαταρρασουν την λειτουργια του

Γι' αυτό και το γιαούρτι δεν προσφέρει και πολλά πέρα από ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Το γιαούρτι όπως και τα προβιοτικά απλά ευνοούνε την καλή χλωρίδα του εντέρου αλλά από μόνα τους δεν σκοτώνουνε το μύκητα.

Χρειαζόμαστε κάτι πιο δυνατό (αλλά φυσικό) όπως ο σκόρδος ή το Tea Tree Oil.

φανταζομαι αναφερεσαι στα βρεφη που εχουν παρει πολλες αντιβιωσεις ,? η σε ανοσοκατασταλμενους ? διαφορετικα γιατι?

Δεν έχει να κάνει με το βρέφος αλλά με τη μαμά του από την οποία τρέφεται το βρέφος.

Απλά κάνεις κλικ στη φατσούλα που θες να βάλεις!

fairy"mom με το γιαουρτι μπορεις να βοηθηθεις και το αντιμυκητιασικο μπορεις να το αφησεις για το τελος, πριν τον τοκετο δηλ.,,για να μην εκτεθει το μωρο και φυσικα μετα απο καλλιεργεια

έλεγα να δοκιμάσω το σκόρδο. Το γιαούρτι το εφάρμοζα αλλά όταν δεν ήμουν έγκυος και πραγματικά ήταν αποτελεσματικό (κι εγώ έφτιαχνα και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που είδα ότι φτιάχνεις κι εσύ, γιατί δεν είναι συνηθισμένο, αν και είναι πολύ εύκολο :D). Τώρα δεν μπορώ να το ξεπλένω κολπικά, οπότε προτιμώ να δοκιμάσω το σκόρδο που βγαίνει χωρίς πρόβλημα. Καλά για χημικά υποθετα και κρέμες ούτε λόγος! Εδώ δεν τα χρησιμοποιούσα όταν δεν ήμουν έγκυος, πόσο μάλλον τώρα!

Τώρα κατά πόσο συνδέονται με αλλεργίες στο μωρό, έχω επιφυλάξεις, γιατί όπως ξαναείπα στην 1η εγκυμοσύνη δεν εμφάνισα μυκητίαση ούτε μία φορά. Είχα όμως αλλεργικό ξέσπασμα με σοβαρότατο έκζεμα σε όλο μου το σώμα πλην στηθους και προσώπου.

Μήπως είναι απλά λαχείο βρε κορίτσια, που κάποιοι εξωγενείς παράγοντες όπως φάρμακα και διατροφή απλώς βοηθάνε στο να πιάσεις και τον 1ο αριθμό? Δεν θελω να το υπεραπλουστεύω, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να διαφυλάξω ότι και αυτό το μωρό δεν θα έχει αλλεργίες.

όταν απαντάς με quote και όχι με γρήγορη απάντηση, θα τα βρεις μπροστά σου :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

χρειάζομαι τη γνώμη σας!

η μικρή μου έχει αλλεργία στο αγελαδινό και έτσι απέχουμε και οι δυο μας!

επειδή είχα στο μυαλό μου να αποθηλάσουμε κατά την άνοιξη, σκέφτηκα να της δοκιμάσω κατσικίσιο σε σκόνη για να δω πως θα το δεχτεί.

Παρήγγειλα λοιπόν αυτό: http://www.ubershop.co.uk/babyfood/productDetails.php?code=goatsmilk&id=1098&name (το οποίο παρεπιμπτόντως στην Ελλάδα κοστίζει γύρω στα 23-25 ευρώ το κουτί!:twisted:) και της έδωσα χθες να δοκιμάσει!

με ποτήρι δεν ήθελε, με μπουκάλι δεν ήθελε, ούτε με καλαμάκι....και έτσι της έδωσα γύρω στα 15μλ με κουταλάκι! έδειξε οτι της άρεσε! και δεν την αδικώ γιατί μυρίζει φανταστικά!

Τελοσπάντων, αργότερα είδα κάποιες κοκκινίλες διάσπαρτες στο πηγούνι της αλλά σκέφτηκα μήπως τη σκούπισα λίγο δυνατά με τη χαρτοπετσετα και την ερέθισα...

Σήμερα της ξαναέδωσα λίγο γαλατάκι αλλά και πάλι κοκκίνισε σε διάσπαρτα σημεία στο πηγουνάκι της...

Λέτε να είναι αλλεργική και στο κατσικίσιο γάλα??????? ή εκανα καμια πατάτα και γράφει κάτι στα συστατικά του το οποίο κακώς δεν πρόσεξα?????

να σημειώσω οτι η μικρή καταναλώνει τυριά απο αιγοπρόβειο γάλα και δεν είχαμε θέμα!

Οι μύκητες στον κόλπο (ή στο στήθος) είναι απλά ένα σημάδι ότι κάτι πάει στραβά στον οργανισμό σου και το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουνε μύκητες και σε άλλα σημεία.

Γι' αυτό και το γιαούρτι δεν προσφέρει και πολλά πέρα από ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Το γιαούρτι όπως και τα προβιοτικά απλά ευνοούνε την καλή χλωρίδα του εντέρου αλλά από μόνα τους δεν σκοτώνουνε το μύκητα.

Χρειαζόμαστε κάτι πιο δυνατό (αλλά φυσικό) όπως ο σκόρδος ή το Tea Tree Oil.

Δεν έχει να κάνει με το βρέφος αλλά με τη μαμά του από την οποία τρέφεται το βρέφος.

Απλά κάνεις κλικ στη φατσούλα που θες να βάλεις!

δηλ.επειδη ειχες κολπιτιδα ,διαγνωσατε και μυκητιαση πεπτικου χωρις καλλιεργιεια?

το γιαουρτι δεν ευνοει την αναπτυξη των μυκητων και ταυτοχρονα καταστελλει (λιγο) και την αναπτυξη αυτων που υπαρχουν ηδη, για αυτο το προτεινα ως προσωρινη λυση (για την κολπιτιδα οχι για την μυκητιαση του εντερου ,αν προσεξες ) και οχι ως οριστικη ,αν και εγω δεν χρησιμοποιω αντιμυκητιασικα γενικα, γιατι πραγματικα δεν προσφερουν πολλα ,αφου οταν υπαρξουν οι καταλληλες συνθηκες οι μυκητες παλι κανουν παρτι,και καθε φορα που θα παρεις αντιμυκητιασικο ,την επομενη φορα το παρτι τους θα ειναι καλυτερο και μεγαλυτερο(η περιφημη ανθεκτικοτητα),να τωρα εδω χρειαζομαι μια φατσουλα και ετσι οπως μου το λέτε δεν βγαινει (το ειχα κανει και παλια ,αλλα τσιφος)

επειδη στο προπροηγουμενο μηνυμα σου ειχες γραψει οτι οι μυκητες μπορει να κανουν ακομη και κολικους στο βρεφος ,δεν καταλαβα οτι εννουσες τους μυκητες στο πεπτικο της μαμας,αλλωστε συμφωνησα οτι η μυκητιαση του εντερου της μαμας μπορει να εχει επιπτωσεις στο βρεφος

έλεγα να δοκιμάσω το σκόρδο.

να πιάσεις και τον 1ο αριθμό? Δεν θελω να το υπεραπλουστεύω' date=' αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να διαφυλάξω ότι και αυτό το μωρό δεν θα έχει αλλεργίες.

όταν απαντάς με quote και όχι με γρήγορη απάντηση, θα τα βρεις μπροστά σου :-)[/quote']

το σκορδο δεν βρωμαει?

εγω τον επιασα τον 1ο λαχνο .........

γραψε σε μια λιστα ποσα πραγματα πιστευεις οτι μπορει να συνεβαλαν σην αλλεργια του πρωτου παιδιου και προσπαθησε να τα αποφυγεις ,εγω δεν το εκανα ,καντο ,ρε παιδι μου ετσι............

μα δεν βλεπω τα smile ,βλεπω γυρω στα 12 εικονιδια που μπαινουν στον τιτλο του καθε μηνυματος και οχι στο κειμενο

Καλησπέρα!

χρειάζομαι τη γνώμη σας!

η μικρή μου έχει αλλεργία στο αγελαδινό και έτσι απέχουμε και οι δυο μας!

επειδή είχα στο μυαλό μου να αποθηλάσουμε κατά την άνοιξη, σκέφτηκα να της δοκιμάσω κατσικίσιο σε σκόνη για να δω πως θα το δεχτεί.

Παρήγγειλα λοιπόν αυτό: http://www.ubershop.co.uk/babyfood/productDetails.php?code=goatsmilk&id=1098&name (το οποίο παρεπιμπτόντως στην Ελλάδα κοστίζει γύρω στα 23-25 ευρώ το κουτί!:twisted:) και της έδωσα χθες να δοκιμάσει!

αργότερα είδα κάποιες κοκκινίλες διάσπαρτες στο πηγούνι της αλλά σκέφτηκα μήπως τη σκούπισα λίγο δυνατά με τη χαρτοπετσετα και την ερέθισα...

Σήμερα της ξαναέδωσα λίγο γαλατάκι αλλά και πάλι κοκκίνισε σε διάσπαρτα σημεία στο πηγουνάκι της...

Λέτε να είναι αλλεργική και στο κατσικίσιο γάλα??????? να σημειώσω οτι η μικρή καταναλώνει τυριά απο αιγοπρόβειο γάλα και δεν είχαμε θέμα!

fairytale γεια σου! Κατ αρχας ήξερα το άλλο γάλα αυτης της μάρκας, όχι αυτό που παίρνεις. Μήπως το άλλο είναι για κάτω του έτους, ενώ αυτό που πήρες πάνω από 12μην?

Εγώ της δίνω πλέον κατσικίσιο βιολογικο σε σκόνη, της holle και δεν την πείραξε. Αλλά ξεκινήσαμε την πρόκληση στο γάλα με αγελαδινό και μετά όταν φάνηκε οκ, της το γύρισα σε κατσικίσιο. Επίσης τρώει το κατσικίσιο τυρί μαστέλο με επιτυχία. Όταν όμως δοκίμασα να της δώσω γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό, είχε την ίδια αντίδραση με τη δικιά σου. Το σταμάτησα αμέσως και θα το ξαναδοκιμάσω σε κανά 2μηνο. Δεν ξέρω τι θα σε συμβούλευε ένας αλλεργιολόγος, αλλά εγώ σαν μαμά θα έπαιρνα (και προσωπικά πήρα) την πρωτοβουλία να το ξαναδοκιμάσω λίγο αργότερα.

το σκορδο δεν βρωμαει?

εγω τον επιασα τον 1ο λαχνο .........

γραψε σε μια λιστα ποσα πραγματα πιστευεις οτι μπορει να συνεβαλαν σην αλλεργια του πρωτου παιδιου και προσπαθησε να τα αποφυγεις ,εγω δεν το εκανα ,καντο ,ρε παιδι μου ετσι............

Διάβασα ότι μπορεί να έχεις την γεύση του στο στόμα. Αλλά αν είναι να απαλλαγώ ας βρωμάω σκορδίλα, δεν με νοιάζει! :mrgreen:

1. Διατροφή (πλέον την έχω διορθώσει)

2. Ελαφριά κορτιζόνη σε κρέμα για το έκζεμα (πλέον το αντιμετωπίζω ομοιοπαθητικά και πήρα μία φυτική κρεμα που είχε συστήσει η Ροζυ με πολύ ενθαρρυντικά αποτελεσματα για μία μόνο βδομάδα που την χρησιμοποιώ)

3. Προγεστερόνη κατά τον 7ο και 8ο μήνα (αυτό δεν ξέρω αν μπορώ να το αποφύγω γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος προωρότητας. Ακόμα το κρατάω με νύχια και με δόντια. Ήδη τώρα που είχα αίμα πήρα μικρότερη από τη συνιστώμενη δόση και για λιγότερες μέρες)

Προετοιμάζω τον εαυτό μου για τα χειρότερα :? κι ελπίζω να εκπλαγώ ευχάριστα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αν και εγω δεν χρησιμοποιω αντιμυκητιασικα γενικα, γιατι πραγματικα δεν προσφερουν πολλα ,αφου οταν υπαρξουν οι καταλληλες συνθηκες οι μυκητες παλι κανουν παρτι,και καθε φορα που θα παρεις αντιμυκητιασικο ,την επομενη φορα το παρτι τους θα ειναι καλυτερο και μεγαλυτερο(η περιφημη ανθεκτικοτητα

Αυτό ισχύει για τα φαρμακευτικά αντιμυκητιακά τα οποία καταστρέφουνε και την καλή χλωρίδα, γι' αυτό πρότεινα μόνο τα φυσικά.

Εγώ μετά τις 32 βδομάδες εγκυμοσύνης αν θυμάμαι καλά ξανάπαθα μύκητες αλλά πήρα κολπικό υπόθετο (το Dactarin) γιατί ήθελα να τους εξαλείψω όπωσδηποτε γιατί στην περίπτωση τοκετού το μωρό παίρνει μύκητες από το γενετικό σωλήνα της μαμάς του.

Αυτό θα του δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα, το πιο άμεσο είναι ο στοματικός μύκητας ο οποίος θα μεταφερθεί στο στήθος της μαμάς και θα δυσκολέψει πολύ το θηλασμό.

(Όταν έφυγαν οι μύκητες με συμβουλή της γυναικολόγου μου έβαζα υπόθετα καλέντουλας προλειπτικά βράδυ παρά βράδυ μέχρι που γέννησα)

fairytale γεια σου! Κατ αρχας ήξερα το άλλο γάλα αυτης της μάρκας' date=' όχι αυτό που παίρνεις. Μήπως το άλλο είναι για κάτω του έτους, ενώ αυτό που πήρες πάνω από 12μην?

Εγώ της δίνω πλέον κατσικίσιο βιολογικο σε σκόνη, της holle και δεν την πείραξε. Αλλά ξεκινήσαμε την πρόκληση στο γάλα με αγελαδινό και μετά όταν φάνηκε οκ, της το γύρισα σε κατσικίσιο. Επίσης τρώει το κατσικίσιο τυρί μαστέλο με επιτυχία. Όταν όμως δοκίμασα να της δώσω γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό, είχε την ίδια αντίδραση με τη δικιά σου. Το σταμάτησα αμέσως και θα το ξαναδοκιμάσω σε κανά 2μηνο. Δεν ξέρω τι θα σε συμβούλευε ένας αλλεργιολόγος, αλλά εγώ σαν μαμά θα έπαιρνα (και προσωπικά πήρα) την πρωτοβουλία να το ξαναδοκιμάσω λίγο αργότερα.[/quote']

Καλημέρα!

όντως το γάλα που πήρα είναι για 1-3 ετών μια και η μικρή μου είναι 17 μηνών.

Βασικά δεν το έκανα ως πρόκληση να της το δώσω....πιο πολύ γευστική δοκιμή θα το έλεγα....

Θεώρησα οτι, αφού τρώει μια χαρά πρόβειο γιαουρτάκι και τυριά απο αιγοπρόβειο γάλα ή εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά στη διατροφή μου ένα γερμανικό βιολογικό κατσικίσιο γάλα, δε θα είχε πρόβλημα.

Και ρε γμτ σκέφτομαι μήπως έκανα βλακεία γιατί τον άλλο μήνα θα κάνουμε επαναληπτικό ραστ να δούμε τι γίνεται με την αλλεργία...μήπως την ερέθισα...δεν ξέρω...λέτε να παίζει ρόλο στα αποτελέσματα των εξετάσεων? (μπορεί να λέω βλακείες....)

να δούμε τι θα μου πει και η παιδίατρος στις 24 του μήνα...

εγώ πάντως απογοητεύτηκα....ήλπιζα να της έχει φύγει η αλλεργία αλλά μάλλον δεν....:(

Διαφημίσεις

Λέτε να είναι αλλεργική και στο κατσικίσιο γάλα??????? ή εκανα καμια πατάτα και γράφει κάτι στα συστατικά του το οποίο κακώς δεν πρόσεξα?????

να σημειώσω οτι η μικρή καταναλώνει τυριά απο αιγοπρόβειο γάλα και δεν είχαμε θέμα!

Το αγελαδινό με το κατσικίσιο έχουν σχεδόν τα ίδια συστατικά, άρα πιστεύω, ότι πριν κάνεις οτιδήποτε να συμβουλευτείς τον αλλεργιολόγο σας. Εμένα η αλλεργιολόγος της κόρης μου εννοείται δεν επιτρέπει κατσικίσιο, βέβαια η κόρη μου είναι πολύυυυυ αλλεργική και με τη μυρωδιά μπορεί να πάθει καμιά αναφυλαξία...
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Όταν όμως δοκίμασα να της δώσω γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό' date=' είχε την ίδια αντίδραση με τη δικιά σου. Το σταμάτησα αμέσως και θα το ξαναδοκιμάσω σε κανά 2μηνο.

Διάβασα ότι μπορεί να έχεις την γεύση του στο στόμα. Αλλά αν είναι να απαλλαγώ ας βρωμάω σκορδίλα, δεν με νοιάζει! :mrgreen:

1. Διατροφή (πλέον την έχω διορθώσει)

2. Ελαφριά κορτιζόνη σε κρέμα για το έκζεμα (πλέον το αντιμετωπίζω ομοιοπαθητικά και πήρα μία φυτική κρεμα που είχε συστήσει η Ροζυ με πολύ ενθαρρυντικά αποτελεσματα για μία μόνο βδομάδα που την χρησιμοποιώ)

3. Προγεστερόνη κατά τον 7ο και 8ο μήνα (αυτό δεν ξέρω αν μπορώ να το αποφύγω γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος προωρότητας. Ακόμα το κρατάω με νύχια και με δόντια. Ήδη τώρα που είχα αίμα πήρα μικρότερη από τη συνιστώμενη δόση και για λιγότερες μέρες)

Προετοιμάζω τον εαυτό μου για τα χειρότερα :? κι ελπίζω να εκπλαγώ ευχάριστα![/quote']

αυτη η αντιδραση στο γιαουρτι ειναι πολυ περιεργη...........χωρις να υπαρχει αντιδραση στα υπολοιπα γαλακτοκομικα ,μηπως ηταν τυχαιο ,το εφτιαξες εσυ ?

τελικα το σκορδο απο το στομα μπορει να βοηθησει και την κολπιτιδα?

μαλλον στην λιστα ξεχασες την κληρονομικοτητα

Αυτό ισχύει για τα φαρμακευτικά αντιμυκητιακά τα οποία καταστρέφουνε και την καλή χλωρίδα, γι' αυτό πρότεινα μόνο τα φυσικά.

Εγώ μετά τις 32 βδομάδες εγκυμοσύνης αν θυμάμαι καλά ξανάπαθα μύκητες αλλά πήρα κολπικό υπόθετο (το Dactarin) γιατί ήθελα να τους εξαλείψω όπωσδηποτε γιατί στην περίπτωση τοκετού το μωρό παίρνει μύκητες από το γενετικό σωλήνα της μαμάς του.

Αυτό θα του δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα, το πιο άμεσο είναι ο στοματικός μύκητας ο οποίος θα μεταφερθεί στο στήθος της μαμάς και θα δυσκολέψει πολύ το θηλασμό.

(Όταν έφυγαν οι μύκητες με συμβουλή της γυναικολόγου μου έβαζα υπόθετα καλέντουλας προλειπτικά βράδυ παρά βράδυ μέχρι που γέννησα)

στην περιπτωση των μυκητων αυτο που συμβαινει με τα αντιμυκητιασικα (εαν θυμαμαι καλα )δεν ειναι η καταστροφη της υπολοιπης χλωριδας αλλα ειναι η αμεση δραση στους μυκητες που ανηκουν στη φυσιολογικη χλωριδα, που απλα σε διαφορες ευνοικες συνθηκες υπεραναπτυσσονται ,ενω η δραση των αντιμυκητιασικων ειναι προσωρινη

με τα υπολοιπα που γραφεις δεν διαφωνω αφου τα ειπαμε πιο πανω και με την fairy"s mom

Rosie , απευθυνομαι σε σενα γιατι εχουμε μωρακι ιδιας ηλικιας περιπου ,,το μωρο σου βαζει ο'τι βρει στο στομα του η εχει πιπιλα?το δικο μου επειδη δεν εχει πιπιλα τα παντα βαζει στο στομα του, οποτε επιβαρυνει παρα πολυ το ηδη ερεθισμενο του εντερο και η χλωριδα διαταρασσεται ακομη πιο πολυ με τοσα μικροβια που τρωει

τα παιδια που εχουν πιπιλες δεν βαζουν πραγματα στο στομα? ρωταω ολες τις μαμαδες

αφου σκεφτομαι να του μαθω τωρα την πιπιλα ( 8.5 μηνων),μην γελατε σας βλεπω,

θα δεχτει την πιπιλα σε αυτην την ηλικια?

στην περιπτωση των μυκητων αυτο που συμβαινει με τα αντιμυκητιασικα (εαν θυμαμαι καλα )δεν ειναι η καταστροφη της υπολοιπης χλωριδας αλλα ειναι η αμεση δραση στους μυκητες που ανηκουν στη φυσιολογικη χλωριδα, που απλα σε διαφορες ευνοικες συνθηκες υπεραναπτυσσονται ,ενω η δραση των αντιμυκητιασικων ειναι προσωρινη

Ναι, αυτό ισχύει.

Γι' αυτό και πρώτα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιμυκητιακά (φυσικά ή φαρμακευτικά) και μετά προβιοτικά/γιαούρτι.

Και ο σκόρδος από το στόμα βοηθάει, αλλά όταν τον βάλουμε κολπικά είναι συνήθως άμεσα αποτελεσματικός.

Rosie , απευθυνομαι σε σενα γιατι εχουμε μωρακι ιδιας ηλικιας περιπου ,,το μωρο σου βαζει ο'τι βρει στο στομα του η εχει πιπιλα?το δικο μου επειδη δεν εχει πιπιλα τα παντα βαζει στο στομα του, οποτε επιβαρυνει παρα πολυ το ηδη ερεθισμενο του εντερο και η χλωριδα διαταρασσεται ακομη πιο πολυ με τοσα μικροβια που τρωει

τα παιδια που εχουν πιπιλες δεν βαζουν πραγματα στο στομα? ρωταω ολες τις μαμαδες

Όχι, η κόρη μου δεν δέχεατι πιπίλα ούτε και μπουκάλι, σε αντίθεση με το γιο μου που έκοψε την πιπίλα λίγο πριν τα τρια του!

Αλλά και ο γιος μου έβαζε πράγματα στο στόμα του, ίσως λίγο λιγότερο από την κόρη μου.

Αν θηλάζει και παίρνεις κι εσύ προβιοτικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Η δικιά μου τρελλαίνεται να πιπιλάει από τότε που γεννήθηκε. Βάζει τα πάντα στο στόμα της και δεν λέει όχι ποτέ στην πιπίλα, την οποία όμως προσπαθώ να δίνω ελεγχόμενα - για να νανουριστεί όταν νυστάζει και στη φάση των κολικών που περάσαμε.

Θα σου πω αυτό που είχα γράψει και σε μια άλλη κοπέλα που σκεφτόταν να αρχίσει πιπίλα: κινδυνεύεις να φορτωθείς άλλη μια συνήθεια που θα πρέπει να κόψεις, γιατί δεν νομίζω να σταματήσει να βάζει κι άλλα πράγματα στο στόμα...

Καλημέρα!

όντως το γάλα που πήρα είναι για 1-3 ετών μια και η μικρή μου είναι 17 μηνών.

Βασικά δεν το έκανα ως πρόκληση να της το δώσω....πιο πολύ γευστική δοκιμή θα το έλεγα....

Θεώρησα οτι, αφού τρώει μια χαρά πρόβειο γιαουρτάκι και τυριά απο αιγοπρόβειο γάλα ή εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά στη διατροφή μου ένα γερμανικό βιολογικό κατσικίσιο γάλα, δε θα είχε πρόβλημα.

Και ρε γμτ σκέφτομαι μήπως έκανα βλακεία γιατί τον άλλο μήνα θα κάνουμε επαναληπτικό ραστ να δούμε τι γίνεται με την αλλεργία...μήπως την ερέθισα...δεν ξέρω...λέτε να παίζει ρόλο στα αποτελέσματα των εξετάσεων? (μπορεί να λέω βλακείες....)

να δούμε τι θα μου πει και η παιδίατρος στις 24 του μήνα...

εγώ πάντως απογοητεύτηκα....ήλπιζα να της έχει φύγει η αλλεργία αλλά μάλλον δεν....:(

Και εμένα ενώ πίνει κατσικίσιο holle, είχε ακριβώς την ιδια αντδραση με το βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι που το δοκίμασα 2 φορές. Τυρί δεν του έχω δώσει ακόμη.

gwggp2.png ISWTp2.png

αυτη η αντιδραση στο γιαουρτι ειναι πολυ περιεργη...........χωρις να υπαρχει αντιδραση στα υπολοιπα γαλακτοκομικα ,μηπως ηταν τυχαιο ,το εφτιαξες εσυ ?

Όχι δεν το είχα φτιάξει εγώ, είχα πάρει της ΕΒΟΛ.

Εμένα πιπίλα δεν ήθελε να τη δει στα μάτια της και την πήρε 10 μηνών που κόψαμε τον θηλασμό. Την έχω μόνο για τον υπνο όμως. Σπάνια εκτός ύπνου

Και εμένα ενώ πίνει κατσικίσιο holle, είχε ακριβώς την ιδια αντδραση με το βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι που το δοκίμασα 2 φορές. Τυρί δεν του έχω δώσει ακόμη.

Κι εσύ το ΕΒΟΛ εδωσες?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

η μια συνήθεια που θα πρέπει να κόψεις, γιατί δεν νομίζω να σταματήσει να βάζει κι άλλα πράγματα στο στόμα...

dhl.τι κανει το μωρο σου ,αφηνει την πιπιλα και βαζει αυτο που βρηκε?ο δικος μου συχνα μπουσουλαει στο πατωμα και ετσι τρωει ο"τι βρει εκει,εχει αδυναμια στα παπουτσια ,οποτε ισως αξιζει να ξεκινησουμε την πιπιλα για να αποτρεψω και αλλα προβληματα στο εντερο

Όχι δεν το είχα φτιάξει εγώ' date=' είχα πάρει της ΕΒΟΛ.

Εμένα πιπίλα δεν ήθελε να τη δει στα μάτια της και την πήρε 10 μηνών που κόψαμε τον θηλασμό. Την έχω μόνο για τον υπνο όμως. Σπάνια εκτός ύπνου

Κι εσύ το ΕΒΟΛ εδωσες?[/quote']

ρε παιδια τι γινεται με το γιαουρτι? χτες ειχα σκεφτει κατι που μπορει να το εξηγησει αυτο,σημερα δεν θυμαμαι τιποτα (εχω και μια φοβερη ιωση ,οποτε δικαιολογουμαι)

την πιπιλα την πηρε γιατι της ελειπε το στηθος ,σε μας πως να την παρει?

Ναι, αυτό ισχύει.

Γι' αυτό και πρώτα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιμυκητιακά (φυσικά ή φαρμακευτικά) και μετά προβιοτικά/γιαούρτι.

Και ο σκόρδος από το στόμα βοηθάει, αλλά όταν τον βάλουμε κολπικά είναι συνήθως άμεσα αποτελεσματικός.

Αν θηλάζει και παίρνεις κι εσύ προβιοτικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

rosie με εχεις βαλει σε μεγαλες σκεψεις

σε τι ποσοστο αραγε συνανταται η κολπιτιδα (μυκητιασικη) με την μυκητιαση του πεπτικου

αυτες τις μερες εχουν φοβερη εξαρση και τα 2 μου παιδια ,χτες ο μεγαλος στον υπνο του εκανε εμετο ,προσπαθουσε να το καταπιει το φαγητο(του ειχα κανει κρεμουλα απο κινοα με σταφιδες ,την οποια την εφαγε με το ζορι) ωσπου στο τελος προλαβαμε να παμε στην τουαλετα(με τα ομοιοπαθητικα τι γινεται ?σε χρονιες καταστασεις ποτε περιπου μπορει να φανει το αποτελεσμα? ξερει κανεις? )

κορίτσια καλησπέρα!

Η μικρή μου πάει πολυ καλύτερα τις τελευταίες 3 μέρες δεν έχω δει αίμα καθόλου και επιτέλους τα κακά της έχουν μια φυσιολογική υφή δεν είναι μύξες. Βλέπω καμια βλενούλα αλλά καμία σχέση!!

Βέβαια τρέμω σε ότιδήποτε τρώω μου έχει γίνει φοβία. έφτιαξα σπανακόπιτα με πράσσο και έτρεμα όταν την έτρωγα περίμενα πότε θα κάνει κακά για να δω. Δεν ξέρω πότε θα περάσει αυτός ο τρόμος..

Να ρωτήσω εσείς που έχετε τόση εμπειρία κακάο σκόνη επιτρέπεται? ξέρετε αυτή που είναι στο χάρτινο κουτι της ΙΟΝ.

γάλα καρύδας?

Valeri δεν κατάλαβα, πιστεύεις ότι ο μεγάλος σου γιος έχει μύκητες στο πεπτικό του;

Δες και αυτό το site, έχει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες αν και δεν βρήκα ακόμη το χρόνο να διαβάσω πολλά.

http://www.enzymestuff.com/conditionbacteria.htm

Σήμερα συμπληρώνονται δυο βδομάδες από τότε που άρχισα το "πείραμα" με τα πεπτικά ένζυμα και με χαρά μπορώ να πω ότι τώρα μπορώ να τρώω απ' όλα (δεν δοκίμασα όμως μεγάλες ποσότητες) χωρίς καμία αντίδραση από μέρος της κόρης μου! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...