Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η γαλοπουλα εχει ορο γαλακτος,μαλλον σας βελτιωτικο γευσης,δεν μπορω να σκεφτω αλλο λογο.

κι εγω την θεωρουσα αθωα,μεχρι που διαβασα τα συστατικα της....

ολα τα αλλαντικα θεωρουνται απαγορευμενα σε περιπτωσεις αλλεργιας στο γαλα.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Κάνε αποχή όλα τα γαλακτοκομικά (όχι μόνο αγελαδινά) γιατί και τα κατσικίσια έχουν κοινές πρωτεΐνες με τα αγελαδινά, όχι όλες αλλά πολλές.

.

ok polina ,τι να πω .αν σκεφτεις οτι γενικα τα αλλαντικα ειναι πολυ ανθυγειινα (αν και δε ξερω ακριβως πως παραγονται),δεν χανουμε και κατι σημαντικο.

η αληθεια ειναι οτι την γαλοπουλα γενικα την προτεινουν στα παιδια πολυ συχνα ως υγεινη διατροφη για προσληψη πρωτεινης,δεν ξερω.....

οι περισσοτεροι αλλεργικοι στο αγελαδινο γαλα ειναι αλλεργικοι (συχνοτερα απο τις αλλες πρωτεινες του γαλακτος) στην β -λακτοσφαιρινη (β lactoglobulin-f77) που περιεχεται και στο κατσικισιο γαλα.

Να βρεις παιδίατρο φιλικό προς το θηλασμό είναι δύσκολο, και επίσης με γνώσεις για τις αλλεργίες είναι σχεδόν αδύνατον. Για αυτό υπάρχουν και οι σύμβουλοι θηλασμού, και τα φόρουμς και το ιντερνετ. :)

τι να πω το θεωρούσα αδύνατον μέχρι που το έζησα...

επίσης αποχή και απο το μοσχάρι?και τα θαλασινά?(γαρίδες, χταπόδι καλαμάρι) ή οχι ακόμη?

Κορίτσια καλησπέρα.

Εμάς τελικά ο ερεθισμός στην περιοχή της πάνας προχωρά τάχιστα σε έκζεμα :cry:

Καμιά συμβουλή πώς να το αντιμετωπίσουμε και τί μπορεί να φταίει?

Ψάχνω να βρω τι μπορεί να έφαγα και το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι τις τελευταίες μέρες κατανάλωσα αρκετά λαδοκούλουρα με σουσάμι. :confused::confused:

Μου είπαν οτι είναι με προζύμι οπότε δεν νομίζω να έχουν κάτι μέσα. Λέτε να φταίει το σουσάμι?:roll::roll:

Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας για το αν θα πρέπει να επισκεφτούμε ειδικο. Βγαίνει άκρη σε τόσο μικρό μωρό ή θα την ταλαιπωρήσω άδικα? ( είμαστε 5 ώρες μακριά από την Αθήνα).

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

τι να πω το θεωρούσα αδύνατον μέχρι που το έζησα...

επίσης αποχή και απο το μοσχάρι?και τα θαλασινά?(γαρίδες, χταπόδι καλαμάρι) ή οχι ακόμη?

Ναι εγώ θα σου πρότεινα και αυτά αλλά είναι στη δική σου κρίση πόσο δραστική θέλεις να είσαι.

gwggp2.png ISWTp2.png

Κορίτσια καλησπέρα.

Εμάς τελικά ο ερεθισμός στην περιοχή της πάνας προχωρά τάχιστα σε έκζεμα :cry:

Καμιά συμβουλή πώς να το αντιμετωπίσουμε και τί μπορεί να φταίει?

Ψάχνω να βρω τι μπορεί να έφαγα και το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι τις τελευταίες μέρες κατανάλωσα αρκετά λαδοκούλουρα με σουσάμι. :confused::confused:

Μου είπαν οτι είναι με προζύμι οπότε δεν νομίζω να έχουν κάτι μέσα. Λέτε να φταίει το σουσάμι?:roll::roll:

Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας για το αν θα πρέπει να επισκεφτούμε ειδικο. Βγαίνει άκρη σε τόσο μικρό μωρό ή θα την ταλαιπωρήσω άδικα? ( είμαστε 5 ώρες μακριά από την Αθήνα).

Πρόσφατα που έδωσα ταχίνι στον δικό μου (που γίνεται από σουσάμι) κοκκίνισε το πρόσωπο του, οπότε ναι δεν αποκλείω να σας πείραξε το σουσάμι. Συνέχισε με αποχή γιατί δεν νομίζω σε τόσο μικρό μωρό να μπορούν να κάνουν αξιόπιστες εξετάσεις. Αν όμως δεις και αίμα στα κακά για πολύ καιρό τότε να το δεις πιο εκτεταμένα γιατί μπορεί να σας γυρίσει σε αναιμία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημέρα! 'Εχω ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών.Πριν λίγο καιρό ξεκίνησαμε κρέμα βανίλια με ρυζαλευρο αλλα μετά από αυτό διαπιστώσαμε οτι έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.΄Ετσι η παιδίατρος μας συνέστησε να της δώσω ξένο γάλα για την αντιμετώπιση της αλλεργιας Το πρόβλημα είναι πως μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει 2 γάλατα και δεν πίνει κανένα....Το πρώτο ήταν το Frisolac AC και το δεύτερο είναι το Althera της Nestle.Δεν ξέρω τι να κάνω...Η παιδίατρος μου είπε πως αυτά τα γάλατα είναι ¨θεραπευτικά¨....Εξακολουθώ να την θηλαζω αλλά έχω την εντύπωση πως δεν επαρκεί το γάλα μου,μιας και τρώει κάθε 2 ώρες και το πρωί και το βράδυ.

Τελος πάντων τώρα έχει σταματήσει να έχει αίμα στις κενώσεις της και της ξεκίνησα το πρωί φρουτόκρεμα μήλο-αχλαδι και το απόγευμα κρέμα χωρίς γάλα της Humana.Δεν ανοίγει το στόμα της σε κανένα...Γιατί???άλλα παιδάκια πως τρώνε?μήπως κάνω κάτι λάθος?

Με αυτό που σας είπε η παιδίατρος για "θεραπευτικά" γάλατα έχω μείνει απλά άφωνη! :shock::shock::shock:

Πρέπει να γίνει κάτι, κάποιον τρόπο τελικά να καταγγέλλονται οι ασυνείδητοι επιστήμονες που παίζουν με την υγεία των μωρών μας! :(:cry:

Φυσικά και αυτά τα γάλα δεν ειναι θεραπευτικά αλλά υποκατάστατα πολύ κακής ποιότητας μιας και είναι υπερβολικά επεξεργασμένα έτσι ώστε να έχει υδρολυθεί πλήρως ή μερικώς (ανάλογα το γάλα) η πρωτεΐνη του γάλακτος για να μην προκαλεί αλλεργία. Ουσιαστικά είναι μια χημική τροφή πολύ κατώτερη του μητρικού! Αν μπορείς να συνεχίσεις με μητρικό, συνέχισε! Δεν τα χρειάζεσαι αυτά τα γάλατα.

Επίσης υπάρχουν και κρέμες χωρίς γάλα, αν θέλεις οπωσδήποτε να δώσεις κρέμα στο μωρό σου (δεν είναι απαραίτητο) με ωραία γεύση βανίλια. Μπορείς να τις βρεις στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημέρα! 'Εχω ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών.Πριν λίγο καιρό ξεκίνησαμε κρέμα βανίλια με ρυζαλευρο αλλα μετά από αυτό διαπιστώσαμε οτι έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.΄Ετσι η παιδίατρος μας συνέστησε να της δώσω ξένο γάλα για την αντιμετώπιση της αλλεργιας Το πρόβλημα είναι πως μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει 2 γάλατα και δεν πίνει κανένα....Το πρώτο ήταν το Frisolac AC και το δεύτερο είναι το Althera της Nestle.Δεν ξέρω τι να κάνω...Η παιδίατρος μου είπε πως αυτά τα γάλατα είναι ¨θεραπευτικά¨....Εξακολουθώ να την θηλαζω αλλά έχω την εντύπωση πως δεν επαρκεί το γάλα μου,μιας και τρώει κάθε 2 ώρες και το πρωί και το βράδυ.

Τελος πάντων τώρα έχει σταματήσει να έχει αίμα στις κενώσεις της και της ξεκίνησα το πρωί φρουτόκρεμα μήλο-αχλαδι και το απόγευμα κρέμα χωρίς γάλα της Humana.Δεν ανοίγει το στόμα της σε κανένα...Γιατί???άλλα παιδάκια πως τρώνε?μήπως κάνω κάτι λάθος?

Η παιδίατρος σου είνα ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!!!!!!

Αν την είχα μπροστά μου θα την έδερνα διότι για να κερδίσει η εταιρία που την στέλνει ταξιδάκια σου συνιστά το σκατόγαλα....

Όπως οι περισότεροι δεν γνωρίζει πως να αντιμετωπίσει την περίπτωση της αλλεργίας

Μην σταματάς να θηλάζεις. Κάθε μπουκάλι με ξένο γάλα που δίνεις στο μωρό στερεύει το δικό σου γάλα. Αν θεωρίς ότι το γάλα σου δεν σου φτάνει αύξησέ το . Πως; Να θηλάζετε συχνότερα και περισσότερο. Είναι θέμα παραγωγής και ζήτησης. Όσο περισσότερο θηλάζεις τόσο περισσότερο γάλα θα παράγει ο οργανισμός σου για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του μωρού σου. Αν δώσει ξενο γάλα και σε εκείνο το γεύμα δεν θηλάσεις καθολου, το σώμα σου θα πάρει την εντολή ότι η ζήτηση έπεσε και θα παράγει λιγότερο. Θα μπεις δηλαδή σε ένα φαύλο κύκλο που θα σε οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Η αλλεργία των μωρών στα γαλακτοκομικά αντιμετωπίζεται με προσεκτική αποχή της μητέρας από τα γαλακτοκομικά - μοσχάρι- οτιδήποτε έτοιμο συσκευασμένο προϊόν διότι έχουν ορό γάλακτος και παρακολούθηση. Μετά από ένα μήνα (σε εμάς πήρε πάνω από δύο μήνες) το μωρό θα "καθαρίσει". Αν το πρόβλημα επιμείνει η μαμά μπορεί να κόψει και άλλες τροφές που έχει παρατηρησει ότι ενοχλούν το μωρό της.

Τώρα όσοσ αφορά στις κρέμες. Υπάρχουν βιολογικές κρέμες της babynat και της Holle χωρίς γάλα ακόμη και χωρίς γλουτένη (στα καταστήματα με τα βιολογικά) που φτιάχνονται με νεράκι και είναι μια χαρά. Με αυτές μεγάλωσε η αλλεργική κόρη μου και οχι με τις κρεμες των φαρμακείων. Αλλά αυτές δεν θα στις συστήσει η γιατρός σου διότι 1ον) είναι φθηνές και 2ον) δεν της χαρίσουν λαπτοπ και ταξίδια για "συνέδρια" σε εξωτικά μέρη.

Συγνώμη για το ύφος μου αλλά με όσα έχω ζήσει και όσα διαβάζω εδώ μέσα εξοργίζομαι με την "ύποπτη ασχετοσύνη" των επιστημόνων υγείας στο θέμα βρεφικών αλλεργιών. Αν μπορείς διάβασε όλο το τοπικ από την αρχή. Θα ενημερωθείς πολύ καλύτερα από εδώ παρά από την παιδιατρό σου...

40+mama

YΓ. Εκ πείρας σου μιλάω. Οι γιατροί ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ....

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

jen

τι γαλακτοκομικα εχει η γαλοπουλα? και γιατι τα εχει ?

¨Ολα τα αλλαντικά έχουν ορό γάλακτος.

Θα εκπλαγείς αν διαβάσεις τα συστατικά πάνω στις συσκευασμένες τροφές. ο γάλα υπάρχει σχεδόν στα πάντα από και η λεκιθίνη σόγιας ή αβγού.

Μην πανικοβάλεσαι. Δεν θα τρως καμία έτοιμη τροφή. Αυτό μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό και στη δική σου υγεία. ;)

Θα συντιστούσα ούτε ψωμί. Ήμουν σε αποχή από τα γαλακτκομικά και το μοσχάρι για πάνω από δύο μήνες και το αίμα του μωρού μου επέμενε. Σταματησε όταν πήρα αρτοπαρασκευαστή και έφτιαχνα ψωμί μόνη μου.

Γι αυτό σου λέω μέχρι να "στρώσετε" τίποτε έτοιμο - συσκευασμένο.

.pngy3DLp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ...

Και εγώ έτσι πιστεύω...τι ¨θεραπευτικά" και κουραφέξαλα είναι αυτά?

Αλλά κάπου με επηρέασε και αυτή και ο άντρας μου.Τώρα της τα έκοψα αφού δεν τα θέλει κιόλας!Δεν την πίεσα καθόλου.

Θα προσπαθήσουμε με τις κρεμούλες και αργότερα σε καμιά βδομάδα θα της εντάξω στο πρόγραμμα και σουπίτσα(πατάτα-καρότο-κολοκύθι).Και ο θηλασμός κανονικά!! Εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα πως αν δεν είναι γεμάτο το στήθος δεν έχει(παράγει) γάλα.Η μικρή μου τρώει κάθε 2 ώρες περίπου,επομένως υπάρχει προσφορά και ζήτηση!

Όσο μπορώ θα θηλάσω σίγουρα!! Αργότερα που θα επιστρέψω σε 3 μήνες στη δουλειά βλέπουμε τι θα κάνουμε με το ξένο γάλα...Σωστά?

Πάντως με την αποχή από γαλακτοκομικά και το μοσχάρι δεν έχει ξανα παρουσιάσει αιματάκι.

Πρόσφατα που έδωσα ταχίνι στον δικό μου (που γίνεται από σουσάμι) κοκκίνισε το πρόσωπο του, οπότε ναι δεν αποκλείω να σας πείραξε το σουσάμι. Συνέχισε με αποχή γιατί δεν νομίζω σε τόσο μικρό μωρό να μπορούν να κάνουν αξιόπιστες εξετάσεις. Αν όμως δεις και αίμα στα κακά για πολύ καιρό τότε να το δεις πιο εκτεταμένα γιατί μπορεί να σας γυρίσει σε αναιμία.

Eυχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Οπότε θα πρέπει μάλλον να αποκλείσω και άλλα τρόφιμα ? :roll::roll:

XZhFp2.png

rBXgp2.png

¨Ολα τα αλλαντικά έχουν ορό γάλακτος.

Θα εκπλαγείς αν διαβάσεις τα συστατικά πάνω στις συσκευασμένες τροφές. ο γάλα υπάρχει σχεδόν στα πάντα από και η λεκιθίνη σόγιας ή αβγού.

Θα συντιστούσα ούτε ψωμί. Ήμουν σε αποχή από τα γαλακτκομικά και το μοσχάρι για πάνω από δύο μήνες και το αίμα του μωρού μου επέμενε. Σταματησε όταν πήρα αρτοπαρασκευαστή και έφτιαχνα ψωμί μόνη μου.

Γι αυτό σου λέω μέχρι να "στρώσετε" τίποτε έτοιμο - συσκευασμένο.

λοιπον για την σογια διαβαστε εδω

http://www.nexushellas.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37

μετα απο 3 μηνες ταλαιπωριας με αποχη απο γαλα ,αυγο ανακαλυψα οτι ο μεγαλος γιος μου ( 3 ετων ) ειναι αλλεργικος και στη σογια που ειναι παντου (μπισκοτα μιραντα,βιταμ συμβατικο κ βιολογικο,ορισμενα ψωμια....κτλ.

διαβαστε το ειναι πολυ ενδιαφερον διοτι η σογια ειναι πολυ αλλεργιογονος και μπορει να περναει και στο μητρικο γαλα νομιζω.

Ο μεγαλος γιος μου και εγω( που θηλαζω τον μικρο) τρωμε τα ιδια παργματα ,γιατι και ο μικρος εχει προδιαθεση.

τελικα τι ειχε το ψωμι και προκαλουσε κιαυτο αλλεργια?δηλ.το να ρωταμε τον φουρναρι ειναι ασκοπο ,δεν θα μας πει την αληθεια για το τι μπορει να περιεχει το ψωμι?

αρτοπαρασκευαστη σκεφτομουν να παρω αυτες τις μερες ,ποιον ομως θα μου δωσεις καμια ιδεα σε παρακαλω? ψαχνω συνεχεια να ανανεωσω την διατροφη μας ,αλλα ειναι λιγο δυσκολο με τοσους περιορισμους.

Το μωρό πολύ καλά κάνει και δεν ανοίγει το στόμα της σε κανένα!

Τα γάλατα γράφουν επάνω ότι είναι θεραπευτικά;

Η παιδίατρος έχει να σου δείξει οτιδήποτε που γράφει ότι είναι θεραπευτικά;

Η παιδίατρος αυτή είναι ανήθικη και άκρως επικίνδυνη.

Αν υπήρχε κάποια σχετική αρχή που λειτουργούσε θα έπρεπε να της κάνεις άμεσα καταγγελία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.

Τόσο το παιδί σου, όσο κι εσύ, δικαιούστε πιο αξιοπρεπή μεταχείριση από το γιατρό. Υπάρχουν πάρα πολλοί γιατροί που είναι αξιόπιστοι και κυρίως δεν εμπαίζουν τους ασθενείς τους. Το να πηγαίνουμε σε γιατρούς που μας δουλεύουν, απλώς διαιωνίζει το φαινόμενο!

Εξακολουθώ να την θηλαζω αλλά έχω την εντύπωση πως δεν επαρκεί το γάλα μου,μιας και τρώει κάθε 2 ώρες και το πρωί και το βράδυ.

Το να τρώει κάθε δύο ώρες ένα μωρό είναι φυσιολογικό. Το γάλα σου επαρκεί και θα συνεχίσει να επαρκεί όσο θηλάζεις το μωρό σου.

Το γάλα σου είναι το μόνο κατάλληλο γάλα για το μωρό σου και το μόνο που ενδείκνυται για τη διατροφή του.

Δεν χρειάζεσαι καμία συσκευασμένη τροφή που το μόνο που προσφέρει είναι κέρδη στην παιδίατρό σου.

Το μωρό σου μπορεί να φάνει φυσικές τροφές που του ετοιμάζεις εσύ, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να του προσφέρεις.

Άλλαξε άμεσα παιδίατρο!

Διαφημίσεις

Αργότερα που θα επιστρέψω σε 3 μήνες στη δουλειά βλέπουμε τι θα κάνουμε με το ξένο γάλα...Σωστά?

Για το μωρό σου είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει το θηλασμό.

Όταν θα επιστρέψεις στη δουλειά μπορεί το μωρό να αρκείται στα γεύματα στερεών τις ώρες που λείπεις. Αν δεν αρκείται, μπορείς να αφήνεις γάλα που αντλείς με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο (για να αντλείς γρήγορα και αποτελεσματικά).

μετα απο 3 μηνες ταλαιπωριας με αποχη απο γαλα ,αυγο ανακαλυψα οτι ο μεγαλος γιος μου ( 3 ετων ) ειναι αλλεργικος και στη σογια που ειναι παντου (μπισκοτα μιραντα,βιταμ συμβατικο κ βιολογικο,ορισμενα ψωμια....κτλ.

διαβαστε το ειναι πολυ ενδιαφερον διοτι η σογια ειναι πολυ αλλεργιογονος και μπορει να περναει και στο μητρικο γαλα νομιζω.

Δεν έτυχε να διαβάσω αυτό το τόπικ με προσοχή ποτέ αλλά εκπλήσσομαι που εδώ δεν είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά και η σόγια πάνε πακέτο όσον αφορά τις αλλεργίες!

Σε όποιο βιβλίο (ξένο) έχω διαβάσει για αλλεργίες στα γαλακτοκομικά, όπως επίσης και σε ξένα φόρουμς όπως το MDC αυτό τονίζεται, ότι αν δηλαδή αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά λόγω δυσανεξίας θα πρέπει να αποφεύγεις και τη σόγια.

Και ναι, δυστυχώς η σόγια είναι παντού, ακόμη και οι σοκολάτες υγείας πολύ συχνά έχουνε λεκιθίνη σόγιας.

Εγώ πάντως τώρα που κάνω αποχή από τα γαλακτοκομικά προσέχω να μην καταναλώνω και οτιδήποτε με σόγια.

Για το ψωμί στο μικρό μπορείς να δώσεις ψωμί Εσσαίων που είναι από φύτρο σιταριού χωρίς μαγιά, αυτό δίνω στο δικό μου και ας μην έχει αλλεργίες.

Εγώ καταναλώνω μόνο ψωμί με φυσικό προζύμι που ετοιμάζει η μαμά μου.

Επίσης θα ρωτήσω τη Jen για το μοσχάρι που ανέφερε πιο πριν, γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εγώ πάντως τώρα που κάνω αποχή από τα γαλακτοκομικά προσέχω να μην καταναλώνω και οτιδήποτε με σόγια.

Για το ψωμί στο μικρό μπορείς να δώσεις ψωμί Εσσαίων που είναι από φύτρο σιταριού χωρίς μαγιά, αυτό δίνω στο δικό μου και ας μην έχει αλλεργίες.

.

δυστυχως αυτο για τη σογια πρεπει να στο τονισει ο γιατρος ,αλλα δεν το κανει η απο αγνοια η απο αδιαφορια

παντως συχνα ,τουλαχιστον παλιοτερα ,το γαλα της σογιας αντικαθιστουσε το αγελαδινι γαλα οταν υπηρχε αλλεργια στο δευτερο

το ψωμι Εσσαιων που το βρισκω?

To ψωμάκι αυτό υπάρχει στα περισσότερα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Αν και κυκλοφορούν διάφορες μάρκες προσωπικά προτιμώ αυτό της Sunnyvale: http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/713205_Sunnyvale_Organic_Sprouted_Wheat_Bread_400g.html

Aπ' όσα διάβασα πάντως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι τροφικές δυσανεξίες στα μωράκια που θηλάζουν (τουλάχιστον ο δικός μας ομοιοπαθητικός μας είπε ότι δεν μιλάμε για αλλεργία αλλά για δυσανεξία όταν πρόκειται για βρέφη) δεν οφείλονται σε προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά στο προβληματικό πεπτικό σύστημα της μαμάς.

Οι κακές διατροφικές συνήθειες και η ηλικία (ιδιαίτερα άνω των τριάντα) εξασθενούνε το πεπτικό σύστημά μας με αποτέλεσμα να μην παράγονται αρκετά πεπτικά ένζυμα για να πέψουν τις πρωτεϊνες των γαλακτοκομικών και γι' αυτό αυτές περνάνε ανέπαφες στο μητρικό γάλα.

Πολλοί ολιστικοί γιατροί για το λόγο αυτό δίνουνε στη μητέρα πεπτικά ένζυμα (digestive enzymes) και συνήθως τα συμπτώματα δυσανεξίας στο μωράκι εξαφανίζονται.

Επίσης πολλές φορές στα μωράκια/παιδάκια δίνονται πεπτικά ένζυμα (πχ όταν αυτά δεν θηλάζουν) τα οποία τους βοηθάνε με τα συμπτώματα δυσανεξίας.

Στην εγκυμοσύνη της κόρης μου παρουσίασα πολλές και επίμονες μυκητιάσεις (για πρώτη φορά στην ζωή μου!) και πιστεύω ότι αυτές τραυματίσανε το πεπτικό μου σύστημα με αποτέλεσμα η κόρη μου να παρουσιάζει κάποια μικροπροβλήματα με ορισμένες τροφές.

Παρήγγειλα πεπτικά ένζυμα, ακόμη δεν τα έλαβα, όταν τα πάρω και τα δοκιμάσω θα σας πω εντυπώσεις!

εχεις εμπειρια απο ιατρο που ασκει την ολιστικη ιατρικη;

διαβασα για αυτην μετα απο το ποστ σου στο ιντερνετ,και επειδη ηδη ημουν σε αναζητηση ομοιοπαθητικου ιατρου,αυτο με "τραβηξε" περισσοτερο,χρειαζομαστε οικογενειακως μια τετοια προσεγγιση.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Aπ' όσα διάβασα πάντως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι τροφικές δυσανεξίες στα μωράκια που θηλάζουν (τουλάχιστον ο δικός μας ομοιοπαθητικός μας είπε ότι δεν μιλάμε για αλλεργία αλλά για δυσανεξία όταν πρόκειται για βρέφη) δεν οφείλονται σε προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα αλλά στο προβληματικό πεπτικό σύστημα της μαμάς.

ευχαριστω για το ψωμι ροσι

δηλ.σε εμενα που και τα 2 παιδια ειναι αλλεργικα φταιει το πεπτικο μου συστημα ?

γενικα λειτουργει αψογα ,αν εξαιρεσεις την παλινδρομηση που εχω...

απο την μια οι εξετασεις για αλλεργια που ειχα κανει στον πρωτο μου γιο οταν ηταν 5 μηνων ειχαν βγει αρνητικες οπως και πολλων βρεφων σε αυτο το τοπικ μπορει οντως να δειχνει τοπικο προβλημα δηλ.προβλημα ανωριμοτητας στο πεπτικο του παιδιου η εστω να δεχτουμε της μαμας (,υποψιν τωρα που μεγαλωσε οι εξετασεις του εδειξαν αλλεργια σε συνδυασμο με τα συμπτωματα που επανεμφανιστηκαν μετα απο 2.5 χρονια περιπου.)

στο δευτερο παιδακι που θηλαζει ακομη και ειναι 7μηνων δεν εχω κανει μεχρι στιγμης εξετασεις για αλλεργια ,αφου νομιζω οτι οντως δεν ειναι αξιοπιστες

απο την αλλη γιατι αρκετο καιρο μετα την διακοπη των γαλακτοκομικων εξακολουθουν να υφιστανται συμπτωματα στα περισσοτερα παιδακια ?

Πολλοί ολιστικοί γιατροί για το λόγο αυτό δίνουνε στη μητέρα πεπτικά ένζυμα (digestive enzymes) και συνήθως τα συμπτώματα δυσανεξίας στο μωράκι εξαφανίζονται.

Επίσης πολλές φορές στα μωράκια/παιδάκια δίνονται πεπτικά ένζυμα (πχ όταν αυτά δεν θηλάζουν) τα οποία τους βοηθάνε με τα συμπτώματα δυσανεξίας.

τι ενζυμα ειναι αυτα ? ξερω κατι συμπληρωματα διατροφης digestive που εχουν ζωντανους μικροοργανισμους που υπαρχουν φυσιολογικα στο εντερο ,απλα για διαφορους λογους μειωνεται ο πληθυσμος τους π.χ ληψη αντιβιωσης, ετσι δεν μπορουν να καταπολεμησουν αποτελεσματικα τους παθογονους μικροοργανισμους που καταληγουν στο εντερο,με αποτελεσμα να διαταρασσεται η λειτουργια του εντερου.Αυτοι οι φυσιολογικοι μικροοργανισμοι υπαρχουν στο γιαουρτι, κυριως το σπιτικο.

Στην εγκυμοσύνη της κόρης μου παρουσίασα πολλές και επίμονες μυκητιάσεις (για πρώτη φορά στην ζωή μου!) και πιστεύω ότι αυτές τραυματίσανε το πεπτικό μου σύστημα με αποτέλεσμα η κόρη μου να παρουσιάζει κάποια μικροπροβλήματα με ορισμένες τροφές.

Παρήγγειλα πεπτικά ένζυμα, ακόμη δεν τα έλαβα, όταν τα πάρω και τα δοκιμάσω θα σας πω εντυπώσεις!

εννοεις οτι πηρες πολλες αντιβιωσεις και ετσι ανεπτυξες μυκητιασεις?

τι ενζυμα ειναι αυτα ? ξερω κατι συμπληρωματα διατροφης digestive που εχουν ζωντανους μικροοργανισμους που υπαρχουν φυσιολογικα στο εντερο ,απλα για διαφορους λογους μειωνεται ο πληθυσμος τους π.χ ληψη αντιβιωσης, ετσι δεν μπορουν να καταπολεμησουν αποτελεσματικα τους παθογονους μικροοργανισμους που καταληγουν στο εντερο,με αποτελεσμα να διαταρασσεται η λειτουργια του εντερου.Αυτοι οι φυσιολογικοι μικροοργανισμοι υπαρχουν στο γιαουρτι, κυριως το σπιτικο.

Αυτά δεν είναι ένζυμα αλλά καλά βακτήρια-προβιοτικά.

Αντιβίωση έχω χρόνια να πάρω και παρόλα αυτά είχα μυκητιάσεις στην εγκυμοσύνη.

Πολίνα ούτε κι εγώ βρήκα αξιόπιστο ολιστικό γιατρό στην Ελλάδα γι' αυτό συμβιβάστηκα με ομοιοπαθητικό.

.....

αρτοπαρασκευαστη σκεφτομουν να παρω αυτες τις μερες ,ποιον ομως θα μου δωσεις καμια ιδεα σε παρακαλω? ψαχνω συνεχεια να ανανεωσω την διατροφη μας ,αλλα ειναι λιγο δυσκολο με τοσους περιορισμους.

Τον δικό μου τον πήρα από το lidl γύρω στα 50-60 ευρώ. Μια χαρά ψωμί κάνει

Αν μπορείς να διαθέσεις και περισσότερα η κένγουντ έχει πολύ καλούς

.pngy3DLp3.png

Καλησπέρα!

μια και εδώ σας βλέπω εξαιρετικά ενημερωμένες ας ρωτήσω...

λοιπόν...εγώ κάνω αποχή απο γαλακτοκομικά εδώ και 10 μήνες περίπου γιατί είδαμε αίμα στα κακά της μικρής και με ραστ είδαμε οτι έχει αλλεργία...μετά απο ένα διάστημα μόλις άρχισα την αποχή η μικρή ήταν οκ...δεν έχει ξαναεμφανίσει αίμα...

ωστόσο έχει ατοπική δερματίτιδα σύμφωνα με την παιδίατρο μας και σε μερικές μέρες θα ανέβω Αθήνα να την πάω σε παιδοδερματολόγο γιατί έχει κάποιες κοκκινίλες στα μαγουλάκια της που ενίοτε "φουντώνουν" και τις οποίες η παιδίατρος της θεωρεί ατοπική....εγώ διαφωνώ αλλά θα περιμένω να δω τι θα πει και η παιδοδερματολόγος...

όσον αφορά την αποχή, πείτε μου:

-πρέπει να απέχω και απο το μοσχάρι?????

-θα σας γράψω κάποια συστατικά απο συσκευασίες προιόντων που καταναλώνω και θα ήθελα να μου πείτε αν κάποια απο αυτά κανονικά δε θα έπρεπε να τα καταναλώνω:

λεκιθίνη σόγιας, βανιλίνη, βουτυρο κακάο.

τα μιράντα που αναφέρθηκαν παραπάνω απ'οτι έχω δει περιέχουν λακτόζη οπότε δεν πρέπει να τα τρώμε...έτσι δεν είναι?:confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...