Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Μερικά μωρά τα πάνε καλύτερα με αποκλειστικό θηλασμό για 8 μήνες, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων.

Αυτά τα μωρά συνήθως έχουν ισχυρή προδιάθεση για αλλεργίες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμενα η κορη μου 26 μηνων πλεον ξεπερασε το σταδιο με αιματηρες κενωσεις αλλα εχει απο 18 μηνων που την δοκιμασα γαλακτοκομικα κανει εκζεματα.τωρα τελευταια εντελως απογοητευεμενη της εκοψα πολλες τροφες και της εδινα μονο πουλερικα πατατες καροτα ψωμια και μακαρονια μονο απο σιταρι και ντοματες.?

η διατροφή αυτή είναι πολύ περιορισμένη, επικίνδυνα ελλειπής και χωρίς νόημα

τα μακαρόνια, το ψωμί και οι ντομάτες είναι από τα αλλεργιογόνα τρόφιμα...

Κοριτσια θα τρελαθω...ημουν τοσο χαρουμενη γιατι πιστευα πως το μωρο ξεπερασε την αλλεργια.θα προσπαθησω περιληπτικα να σας πω τις απανωτες βλακειες που εκανα.σε μια ιδιαιτερη ημερα εφαγα κρεπα με τυρι κ αλλαντικα.ρισκο αλλα θα επεφτα κατω απο την πεινα κ μονο αυτο βρεθηκε.θηλασα το μωρο κ ουτε βλεννες ουτε αιμα.αυτο εγινε πριν 10 περιπου μερες.λεω θα της δωσω μια μικρη κουταλιτσα γιαουρτακι να δω...ολα καλα...κ ξαναεδωσα παλι λιγο..καμια αντιδραση.εκανα κ μαγιερ κ ηταν αρνητικη.μεχρι που ξεκινησαμε να τρωμε γαλακτοκομικα..γιαουρτακι τυρακι μοσχαρι κανενα μπισκοτακι βρεφικο...πηρα κ γαλα<gold s26> να της δωσω το βραδυ μπας κ κοιμηθω σαν ανθρωπος κ εγω.k μετα παλι θηλασμος.εγω αρχισα κ παλι να τρωω τα παντα!τα παντα ομως..μεχρι σημερα..οταν εδωσα το μπουκαλι μετα απο λιγα λεπτα ειδα στο προσωπακι της μικρουλας μου κοκκνηλες κυριως γυρω απο το στομα.πανικος!!!την επλυνα με νερακι κ μετα απο λιγο υποχωρησαν.δεν εβαλα κρεμα.τωρα κοιμαται ησυχα αλλα φαινοταν να την φαγουριζουν..τι εκανα???την παραφορτωσα με αγελαδινες κ λοιπες αηδιες αποτομα κ εκανε παλι αλλεργιες?επρεπε να το παρω πιο αργα??ετρωγε το μωρο ετρωγα κ εγω κ παφ ...ξαναγυρισαμε στα παλια???θα σκασω!ο παιδιατρος δεν εδωσε οδηγιες για το πως θα εισαγω τις τροφες κ εκανα του κεφαλιου μου.κ η αλλεργιολογος απο το τηλ δεν ειναι κ πολυ προθυμη. με νευριασε μια φορα κ δεν ξαναπηρα τηλεφωνο.μενω επαρχια.τι να κανω?αγλιαια βοηθεια!!συγγνωμη για το μεγαλο ποστ

Μερικά μωρά τα πάνε καλύτερα με αποκλειστικό θηλασμό για 8 μήνες, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων.

Αυτά τα μωρά συνήθως έχουν ισχυρή προδιάθεση για αλλεργίες.

να πω και εγω για το δικο μου παιδακι ,προσπαθω απο τον εκτο μηνα για στερεες τροφες αλλα τσιφος ,τωρα ειναι 7 μηνων και 7 ημερων και ακομη τιποτα.

αυτο που θυμαμαι ειναιοτι η αμερικανικη ακαδημια ισχυριζεται οτι απο τον εκτο μεχρι τον 8ο μηνα καλυπτονται οι αναγκες ενος παιδιου απλα συνιστουν την εισαγωγη των στερεων τροφων απο τον εκτο μηνα ωστε μεχρι τον 8ο να συνηθισει στις τροφες.

ισχυει?

Διαφημίσεις

αυτο ηταν και το δικο μου συμπερασμα,οτι η καθε περιπτωση ειναι τελειως διαφορετικη.απλως εμας η γραμμη αυτη μας βοηθησε να υποχωρησουν τα συμπτωματα,το ρυζι δεν θα το σκεφτομουν ποτε ως ενοχο,κι ομως εξαιτιας αυτου επεμενε το προβλημα μας.τις τροφες που ειχα κοψει,τις εισηγαγα μετα μια-μια,πρωτα σε εμενα και μετα στο παιδι,με μεγαλα διαστηματα μεταξυ τους για να βεβαιωθω-δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να ξαναπαρουσιασει συμπτωματα.

ευτυχως τωρα ειμαστε μια χαρα,αλλα χρειαστηκε πολυς χρονος και τεραστια υπομονη-για να μην αναφερω τα σχολια που ακουσα:).

χρειαζεται πολυ προσοχη στην διατροφη και παρακολουθηση...

γεια σου κοριτσακι.καταλαβα καλα?εχετε ξεπερασει την αλλεργια?το μωρο τρωει τα παντα?αν ισχυει αυτο,ειναι πολυ ευχαριστο.η δικια μου ειναι συνομιλικη με το νικολα σου κι εχει κι αυτη αλλεργικη πρωκτοκολοιτιδα,αλλα ενω παει καλυτερα σε γενικες αποψεις,φοβαμαι να της εισαγω αρκετες τροφες που ενω δεν την πειραζουν οταν τις τρωω εγω καποιες απο αυτες την πειραξαν σε σημειο να εχω μετανοιωσει που της τις δοκιμασα.γι αυτο και κανω πολυ αργα βηματα.ρυθμους χελωνας.το καλο ειναι οτι δεν εχει πια δοιαροιες αιμα και τα συναφη,αλλα μπερδευομαι συχνα γιοατι καποιες μερες εχει εντονο λοξυγγα και τεντωνεται και εχει και ενα μονιμο εγξεμα στην περιιοχη της πανας.τι να υποθεσω?η να ειμαι σιγουρη οτι ειναι απο την αλλεργια?εγω τρωω τα παντα αλλα αποφευγω να τρωω συχνα γαλακτοκομικα και πιο σπανια αγελαδινα.

γεια σας!mavromataki κ εμεις μια απο τα ιδια.τρωω πλεον τα παντα με μικρη προσοχη στα γαλακτοκομικα.η μικρη μου δεν εχει ουτε αιμα(ξαναεκανα μαγιερ κ τα 8 δειγματα ηταν αρνητικα>ουτε βλεννες κτλ.βεβαια σταματησα να δινω σ εκεινη γαλακτοκομικα κ οτι αλλο μπορει να την πειραξει.δεν ειναι ομως λαθος?μηπως τους κανουμε κακο αφου κ παλι ερχονται σε επαφη με τα αλλεργιογονα μεσο του θηλασμου??δεν ξερω τι να κανω!ρωτησα την γιατρο ,μου προτεινε να κανουμε καποιες εξετασεις κ τεστ κ αν ειναι φυσιολογικα να της δωσω γαλακτοκομικα κ να την σκουπιζω στο σημειο που θα πεσει το φαγητο για να αποφυγω τους ερεθισμους...ειναι λογικο αυτο?εχει καποια μανουλα παρομοια εμπειρια??εχθες ειχε τα γεννεθλια της!!!εφαγα κατι που περιειχε αυγο κ εβγαλε ενα μικρο εκζεμα στο χερακι.τιποτα αλλο δεν παρατηρησα...κουραστηκα<ξερω δεν εχω δικαιωμα να το λεω> αλλα θελω να κανω το καλυτερο για το μωρο.ετσι θα δωσω μια περιοδο χαρητος στον εαυτο μου κ θα ξαναμπω στην αποχη μετα τις γιορτες αν δεν βγαλω τελικα ακρη.....σε 4 μηνες περιπου ξεκιναω εργασια.υποαλλεργικο δεν πινει με τ ι π ο τ α.με το θηλαστρο δεν μπορω αλλο κ δεν βγαζω ποσοτητα για να κανω τραπεζα.εχω δοκιμασε διαφορα..αλλα...καποιο γαλα αυτου του τυπου με υποφερτη γευση υπαρχει?

αχ οχι,δεν εχουμε ξεπερασει την αλλεργια μας,ή καλυτερα δεν εχω ιδεα αν εχουμε ξεπερασει την αλλεργια ή οχι.τρωμε τα παντα εκτος απο γαλακτοκομικα-σογια-ρυζι κ αυγο.

δεν εχω σκοπο να εισαγω κατι απο αυτα στην διατροφη μας ακομα,λεμε ισως προς το πασχα να κλεισουμε ενα ραντεβου στο παιδων για να κανουμε εξετασεις,αλλα απο την αλλη το λυπαμαι να το ταλαιπωρησω παλι.....δεν ξερω,ισως το καθυστερησω κ αλλο.

μαυροματακι για να εχεις ακομα συμπτωματα που επιμενουν,μαλλον κατι απο αυτα που συνεχιζεις να τρως πειραζει το μωρο.το μονιμο εκζεμα θα με ανησυχουσε...

ελενιτσα μηπως να επαιρνες και μια δευτερη γνωμη;πολυ επιφοβο μου ακουγεται το να τρως εσυ γαλακτοκομικα κ αυγο....ειδικα αφου ειδες οτι εβγαλε και εκζεμα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Βρίσκομαι στην 40η ημέρα αποχής από γαλακτοκομικά ( και κρυφά, τύπου ψωμί τόστ κ.τ.λ.) και θέλω να μάθω πως πρέπει να αρχίσω να εισάγω τροφές.

Ξέρω οτι πρέπει μία τροφή ανα 4-5 μέρες αλλά αναρωτιέμαι αν πρέπει αυτές τις μέρες να είναι σε σχετικά μεγάλη ποσότητα (π.χ. 5 μέρες βούτυρο στο ψωμί ) ή δεν έχει να κάνει.

Και μια απορία, ίσως χαζή , αν δεν την ενοχλήσει το βούτυρο μπορεί να την ενοχλήσει π.χ. το τυρί? Εννοώ έχει να κάνει και με την μορφή του γαλακτοκομικού?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για να εισαγεις γαλακτοκομικα στο διαιτολογιο σου.

ποια ηταν τα συμπτωματα σας;

σας παρακολουθει αλλεργιολογος ή παιδογαστρεντερολογος;

εγω στη θεση σου δεν θα διακινδυνευα να κανω κατι τετοιο με δικια μου πρωτοβουλια,μπορει να επιδεινωσεις την κατασταση του μωρου....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Βρίσκομαι στην 40η ημέρα αποχής από γαλακτοκομικά ( και κρυφά, τύπου ψωμί τόστ κ.τ.λ.) και θέλω να μάθω πως πρέπει να αρχίσω να εισάγω τροφές.

Ξέρω οτι πρέπει μία τροφή ανα 4-5 μέρες αλλά αναρωτιέμαι αν πρέπει αυτές τις μέρες να είναι σε σχετικά μεγάλη ποσότητα (π.χ. 5 μέρες βούτυρο στο ψωμί ) ή δεν έχει να κάνει.

Και μια απορία, ίσως χαζή , αν δεν την ενοχλήσει το βούτυρο μπορεί να την ενοχλήσει π.χ. το τυρί? Εννοώ έχει να κάνει και με την μορφή του γαλακτοκομικού?

Για το αν και πως θα εισάγεις τις τροφές έχει να κάνει και με το αν έχουν εξαλειφθεί τα συμπτώματα σας και ποια ήταν αυτά καταρχήν. Δώσε μας πιο πολλά στοιχεία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Ξεκινήσαμε με πράσινες κενώσεις τις οποίες απέδωσα στην υπερπαραγωγή, στην συνέχεια ξεκίνησαν οι διάρροιες και οι βλέννες. Πότε λίγες, πότε περισσότερες. Αργότερα εμφάνισε έκζεμα στο προσωπάκι της το οποίο άρχισε να υποχωρεί την 10η-11η ημέρα της αποχής.

Αυτή την στιγμή έχει καθαρίσει το προσωπάκι της, έχει φτιάξει το χρώμα στις κενώσεις (αν και εξακολουθούν να είναι διαρροϊκές με λίγη-ελάχιστη βλέννα). Αποτέλεσμα της διάρροϊας είναι ένας μόνιμος ερεθισμός σε ολόκληρη την περιοχή της πάνας.

Αίμα δεν παρατήρησα ποτέ, βάρος παίρνει κανονικά, θηλάζει αποκλειστικά αλλά γενικά δεν την λες εύκολη στο φαγητό της, το παιδεύουμε πολύ το θέμα με κλάματα και τα σχετικά.

Γιατρός δεν την παρακολουθεί, αποχή έκανα με δική μου πρωτοβουλία γιατί ο παιδίατρος δεν μπορούσε να με καθοδηγήσει. Ζούμε σε μικρή επαρχιακή πόλη και οι επιλογές είναι περιορισμένες

Δυστυχώς μάλλον κάτι μου ξέφυγε γιατί σήμερα το πρωί είδα στην περιοχή της πάνας οτι έχει "πετάξει" σπυθουράκια και το σημείο πάει να γίνει σκληρό :(

Τί να κάνω τώρα? πάλι από την αρχή?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Εγώ θα σου πρότεινα να έχεις μια σταθεροποιημένη καλή κατάσταση για πολύ καιρό πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε εισαγωγή ύποπτης τροφής. Από ότι κατάλαβα ακόμη δεν είστε σε αυτήν.

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλημερα και απο μενα και καλη χρονια!!!!!

Σημερα το πρωι ειδα στα κακα του μπεμπη μου λιγη κοκκινη βλεννα, σα τριχουλες οχι αιμα. Θηλαζουμε αποκλειστικα και εδω και 10 μερες ξεκινησαμε φρουτα και λιγο ρυζαλευρο. Μεχρι σημερα δεν ειχαμε θεμα αλλεργιας,δεν ειδα ποτε αιμα στα κακα του, ουτε αποφευγω κατι στη διατροφη μου.Μια περιοδο μονο ειχα λιγη υπερπαραγωγη και πρασινα κακα αλλα ρυθμιστηκε και απο τοτε ολα καλα.Επισης οι κενωσεις του ειναι αρκετα αραιες, μπορει και 1 στις 3 μερες.

Αλλα σημερα ανησυχησα που ειδα αυτο.

Τι με συμβουλευεται να κανω??

Ευχαριστω

wn7Rp3.png

Καλησπέρα και καλή Χρονιά!!

αν το μωρό έχει αλεργεία σε κάτι έχει σε κάθε κένωση αιματάκι ή αραιά και πού?Πριν 3 μέρες είδα λίγο αιματάκι σαν τριχούλα στα κακάκια της και εχτές και σήμερα άλλες 2 φορές και έχω πάθει σόκ. καμιά φορά έχουμε και βλένες αλλά τα κακά μας είναι σχεδόν πάντα με εξαίρεση σε κάποιους κολικούς μουσταρδι με πολλά σποράκια. Η μπουμπού θηλάζει αποκλιστικά και εδω και 2,5 εβδομάδες εχω σταματήσει να κάνω περιορισμούς στις τροφές που τρώω..να πανικοβληθώ??

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου πρότεινα να έχεις μια σταθεροποιημένη καλή κατάσταση για πολύ καιρό πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε εισαγωγή ύποπτης τροφής. Από ότι κατάλαβα ακόμη δεν είστε σε αυτήν.

Eυχαριστώ Jen. , συνεχίζουμε την αποχή και βλέπουμε.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

κοριτσια καλη χρονια με υγεια και ευτυχια. Ευχομαι τα παιδακια μας να ξεπερασουν γρηγορα τις αλλεργιες και του χρονου τετοιες μερες να τρωνε τα παντα!!!

καλησπέρα και καλή χρονιά!!

διαβάζω τα μηνύματά σας - όσα μπόρεσα - αλλά δεν βλέπω ίδια περίπτωση με εμάς. Η μικρή είναι σήμερα 7 μηνών και μάλλον είναι μία δύσκολη περίπτωση απ' ό,τι μου λένε. Πάντως στο Αγλ. Κυριακού μας φωτογραφίσανε άπαντες!!

Μετά από άπειρες επισκέψεις σε γιατρούς, συμβούλια μεταξύ τους και εξετάσεις δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχουμε!! αφού περάσαμε 2 μήνες κολικούς ξεκινήσαμε.τα συμτώματα είναι:

- έντονος πόνος σχεδόν όλες τις ώρες, γκρίνια και κλάμα

- εκζέματα στο πρόσωπο ( ατοπική έντονη )και λίγα στο σώμα που περνάνε εύκολα

- ξύσιμο φυσικά και μεσ' τον ύπνο της

- παλινδρόμηση και αναγωγές

- ελάχιστος ύπνος

- καθαρές mayer και κενώσεις χωρίς αίμα

και μέσα σε όλα 2 ουρολοιμώξεις και αντιβίωση. Δοκιμάσαμε epadoren και maalox αλλά δεν είδαμε διαφορά. Τα τεστ έδειξαν σίγουρα αλλεργία στα σιτηρά αλλά θεωρούν και το γάλα και το ρύζι ( έκανε εμετούς στο ρυζάλευρο )και το αυγό ύποπτα. Είχα ήδη κόψει σταδιακά τα πάντα και τώρα τρώω κοτόπουλο,πατάτες,μήλο και γλυκό κυδώνι. Πέρασαν 3εβδομάδες και πριν 4 μέρες την είδε ο ομοιπαθητικός. Είμαστε λίγο καλύτερα...( η μεγάλη ΄΄ετσι ξεπέρασε την ατοπική )

Μήπως κάποια μαμά περνάει παρόμοια? ο πόνος δεν παίζεται....πόσο μπορεί να κρατήσει?

ευτυχώς παίρνει οριακά βάρος και δείχνει υγειής... μόνο που ξύνεται...συνέχεια...την κρατάμε πάντα αγκαλιά για να της κρατάμε τα χέρια. la roche poshe μας έδωσαν και εμάς.

σας ευχαριστώ,

Βάσω

α, τρώει και η μικρή κοτόπουλο με πατάτα.

Βάσω τα πιο πολλά συμπτώματα, σχεδόν όλα, τα είχαμε και εμείς και επιπλέον είχαμε και αίμα στις κενώσεις. Φυσικά και ουρολοίμωξη.

Και μας μας παρακολουθούσαν από το Α. Κυριακού όπου και νοσηλευτήκαμε για 6 μέρες.

Όλα βελτιώθηκαν με την αποχή!

Κουράγιο!

gwggp2.png ISWTp2.png

Γεια σας κορίτσια!καλή χρονια να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

η μικρή μου έχει εδώ και δυο μήνες βλέννα και αίμα στις κενώσεις,και τελευταία και έκζεμα στο πρόσωπο.

κάνω αποχη με δικη μου πρωτοβουλία από τα γαλακτοκομικά,αβγά,ξυρούς καρπούς,μακαρόνια,εσπεριδοειδή φρούτα,όσπρια,γλυκα,σοκολάτες, καφέδες χωρίς αποτέλεσμα...εδώ και δυο μέρες φτιάχνω και δικό μου ψωμί έτσι ακόμα δεν έχω δει κάτι διφορετικό ακόμα...

αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι:κάνει που τρώω γαλοπούλα καπνιστή;το χοιρινό και το αρνί είναι ύποπτες τροφές?

διάβασα ότι το ρύζι και η τομάτα είναι κι αυτά ύποπτα και τρελάθηκα γιατί τόσο καιρό έτρωγα και νόμιζα ότι έκανα καλά.

επίσης οι ελιές επιτρέπονται;

πείτε μου τι μπορώ να τρώω;;

ευχαριστώ εκ των προτερων!

Γεια σας κορίτσια!καλή χρονια να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

η μικρή μου έχει εδώ και δυο μήνες βλέννα και αίμα στις κενώσεις,και τελευταία και έκζεμα στο πρόσωπο.

κάνω αποχη με δικη μου πρωτοβουλία από τα γαλακτοκομικά,αβγά,ξυρούς καρπούς,μακαρόνια,εσπεριδοειδή φρούτα,όσπρια,γλυκα,σοκολάτες, καφέδες χωρίς αποτέλεσμα...εδώ και δυο μέρες φτιάχνω και δικό μου ψωμί έτσι ακόμα δεν έχω δει κάτι διφορετικό ακόμα...

αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι:κάνει που τρώω γαλοπούλα καπνιστή;το χοιρινό και το αρνί είναι ύποπτες τροφές?

διάβασα ότι το ρύζι και η τομάτα είναι κι αυτά ύποπτα και τρελάθηκα γιατί τόσο καιρό έτρωγα και νόμιζα ότι έκανα καλά.

επίσης οι ελιές επιτρέπονται;

πείτε μου τι μπορώ να τρώω;;

ευχαριστώ εκ των προτερων!

Kάνεις τόσο αυστηρή αποχή χωρίς λόγο από την στιγμή που αυτά που έκοψες δεν είναι προφανώς αυτά που ενοχλούν το μωράκι σου.

Ναι και το χοιρινό και η ντομάτα είναι ύποπτα αλλά για να φτάσεις στο σημείο να τα αποκλείσεις πρέπει να έχεις κάποιες υπόνοιες από δικές σου παρατηρήσεις πάνω στις αντιδράσεις του μωρού ότι όντως το ενοχλούν. Δεν έχει νόημα να κόβεις τρόφιμα έτσι χωρίς λόγο απλά και μόνο επειδή είναι ύποπτα γενικά.

Φυσικά καλά έκανες και έκοψες τους πιθανότερους ύποπτους που είναι τα γαλακτοκομικά, αβγά, ξηρούς καρπούς και γλουτένη αλλά μάλλον δεν τα έκοψες σωστά γιατί γαλακτοκομικά υπάρχουν ακόμη και στα αλλαντικά όπως η γαλοπούλα που τρως.

Το ρύζι δεν ήταν για μας ύποπτο, ούτε το αρνί, ούτε τα όσπρια. Δεν είναι πρώτα στην λίστα για να τα κόψεις, εκτός και αν παρατηρήσεις ότι μετά που τα τρως έχει έντονα συμπτώματα το μωρό.

Οπότε διάβασε ψάξε λιγάκι πιο προσεκτικά που μπορεί να περιέχονται ύποπτα συστατικά τα οποία δεν έχεις καν φανταστεί. Σε αυτό το τόπικ θα βρεις πολλές πληροφορίες αν βρεις χρόνο να το διαβάσεις από την αρχή.

gwggp2.png ISWTp2.png

κορίτσια τελικά έχω μπερδευτεί με τις αλεργίες και την αποχή απο τρόφιμα..η μπουμπού είναι 2μηνών και κάτι και θηλάζουμε αποκλιστικά. Απο την 3η εβδομάδα έιχα κόψει τα αγελαδινά γαλακτοκομικά καθώς και κάποιες άλλες τροφές όσπρια, λάχανο, μπρόκολο κουνουπίδι, χόρτα και γενικά τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα λόγω έντονων κολικών και τα αγελαδινά γιατί είχε συμπτώματα παλινδρόμισης όμως έτρωγα προβειο τυρί και γίδινο και κατσικίσιο μόνο αγελαδινά είχα αποκλίσει. Αυτό μου το είχε συστήσει ένας παιδίατρος (οχι αυτός που παρακολουθεί το παιδί) του οποίου η γυναίκα είναι και σύμβουλος θηλασμόυ και επειδή δεν έβρισκα βοήθεια απο τον δικό μου με βοήθησε αρκετά..αλλά απο τον δικό μας ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ, δεν μπορώ να έχω το άλλο παρά μόνο συμβουλευτικά γιατι βγήκε σε σύνταξη. η απάντηση ήταν ΠΑΡΕ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΓΑΛΑ δεν νοεί να καταλάει οτι το παιδί μαγαλώνει ΜΟΝΟ με το γαλα μου.. τέσπα τις τελευταίες 2 εβδομάδες αρχισα ξανά το γάλα και τα τυριά για να δώ πως πάμε με τη παλινδρόμιση (ισως βλακεία μου) αλλά τελικά με την παλλινδρόμιση όλα καλά και εμφάνισε βλένες, πράσινα κακά και τις τελευταίες 4 μέρες και λίγο αιματάκι. τελικά μήπως είναι αλεργία??έκοψα πάλι το γάλα και μέχρι να βρω ένα παιδιατρό που να μην ξέρει μόνο να μετράει και να ζυγίζει τι να κάνω για να βοηθήσω το παιδί?μόνο τα αγελάδινά πρέπει να αποκλίσω ή όλα τα γαλακτοκομικά γενικώς?το χοιρινό και το ψάρι ή δεν χρειάζεται αν δεν την πειράζει?μετά απο 2 μέρες αποχή απο αγελαδινά αρχίζουν να γίνονται μουσταρδί πάλι αλλά έχουμε βλένες σε κάποιες κενώσεις και αίμα πάνω στις βλένες. επίσης απο τότε που έγινε 2 μηνων (και άρχισα τα αγελαδινά) οι κολικοί πάνε απο το κακό στο χειρότερο..όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη :(

katinaki το πιθανότερο είναι να είναι αλλεργία από τα συμπτώματα που περιγράφεις.

Κάνε αποχή όλα τα γαλακτοκομικά (όχι μόνο αγελαδινά) γιατί και τα κατσικίσια έχουν κοινές πρωτεΐνες με τα αγελαδινά, όχι όλες αλλά πολλές.

Και επίσης ψάρι και αβγό που είναι τα πιο ύποπτα. Αν δεν δεις βελτίωση μετά από έναν μήνα κόβεις και άλλα.

Επίσης βρες έναν άλλο καλό παιδίατρο που να γνωρίζει τουλάχιστον περί θηλασμού.

gwggp2.png ISWTp2.png

katinaki το πιθανότερο είναι να είναι αλλεργία από τα συμπτώματα που περιγράφεις.

Κάνε αποχή όλα τα γαλακτοκομικά (όχι μόνο αγελαδινά) γιατί και τα κατσικίσια έχουν κοινές πρωτεΐνες με τα αγελαδινά, όχι όλες αλλά πολλές.

Και επίσης ψάρι και αβγό που είναι τα πιο ύποπτα. Αν δεν δεις βελτίωση μετά από έναν μήνα κόβεις και άλλα.

Επίσης βρες έναν άλλο καλό παιδίατρο που να γνωρίζει τουλάχιστον περί θηλασμού.

ευχαριστώ πολύ θα το κάνω και ελπίζω να στρώσει η μικρή!!

που να βρώ. θέλω να είναι και στο τεβε..αν γνωρίζει καμία κάποιον καλό βόρεια προάστεια ας μου πεί γιατί δεν βλέπω βοήθεια. επιβεβαίωσε μου είπε τους φόβους του για αλεργία γι' αυτο και καλά δεν έπαιρνε καλό βάρος τις 2 τελευταίες εβδομάδες και να πάρω υποαλεργικό. αφού υποψιαζόταν οτι υπάρχει αλεργία γιατί δεν μου το είπε να κόψω κάποια τρόφιμα? δεν θέλω να κατηγορώ γιατρούς αλλά ο συγκεκριμένος έκανε τα πάντα για να το κάνω..

Να βρεις παιδίατρο φιλικό προς το θηλασμό είναι δύσκολο, και επίσης με γνώσεις για τις αλλεργίες είναι σχεδόν αδύνατον. Για αυτό υπάρχουν και οι σύμβουλοι θηλασμού, και τα φόρουμς και το ιντερνετ. :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...