Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αφροδίτη χαίρομαι πολύ με την κόρη σου, μπράβο τα κορίτσια μου!!!!!!!!

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο, η ομοιοπαθητική φαινεται να δούλεψε!!!

Αλήθεια με τον παιδίατρο σου το έχεις συζητήσει το θέμα? Τί σου λέει?????

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο φαγητο ειναι πολύ ιδιοτροπη (δεν καταλαβαινω σε ποιον εμοιασε σε αυτο) τρωει ελαχιστα (όταν αποφασισει να ανοιξει το στομα της) και πρεπει να την πετυχεις στην ωρα της.

Δεν είναι ιδιότροπη! Τα μωρά που έχουν ισχυρή προδιάθεση για αλλεργίες έχουν πολύ συχνά αυτή τη συμπεριφορά!

Δε ξερω τι θα γινει οταν θα ξεκινησω δουλεια, θα αρχισω στα γεραματα το θηλαστρο?

Δεν νομίζω να χρειαστεί! :wink:

Τωρα εχω ενα θεματακι και με το βαρος της, δε μου φαινεται να αυξανει. Θα παω να την ζυγισω....

Αν ετοιμάζεται να περπατήσει μπορεί να δεις το βάρος στάσιμο για έναν ή και περισσότερους μήνες. Μην ανησυχείς! :)

Afrodite θα μπορούσες να μου στείλεις τα στοιχειά της ομοιοπαθητικού αν δεν γίνεται δημόσια σε pm;έχω απελπιστεί είναι 8 μηνών πίνει μόνο γάλα (θηλασμός )και λίγη κρέμα allergy care.ευχαριστώ εκ των προτέρων.

θα σου στειλω πμ με τα στοιχεία της. Παντως μην απελπίζεσαι. Και μενα η μικρη τον τελευταιο μηνα τρωει ή μαλλον καλύτερα δοκιμαζει τροφες. Μεχρι και τον 9ο τον βγαλαμε με αποκλειστικό θηλασμό. Με την δερματιτιδα πάει καλύτερα τουλάχιστον?

Δε ξερω τι θα γινει οταν θα ξεκινησω δουλεια, θα αρχισω στα γεραματα το θηλαστρο?

Δεν νομίζω να χρειαστεί! :wink:

Να μη χρειαστει γιατι προσπαθω να βγαλω και με ενα χειροκινητο αλλα και με ενα ηλεκτρικό (της medela κ τα δυο) και δε καταφερνω να βγαλω πανω απο 5 ml. Τι ειναι αυτο παλι???

Αν ετοιμάζεται να περπατήσει μπορεί να δεις το βάρος στάσιμο για έναν ή και περισσότερους μήνες. Μην ανησυχείς!

ναι η αληθεια ειναι οτι προσπαθει.... αλλα τρεκλιζει και λιγο σαν να τα παράπιε :wink: thanx για την πληροφορία, με καθησυχαζει αρκετα!!!

Αλήθεια με τον παιδίατρο σου το έχεις συζητήσει το θέμα? Τί σου λέει?????

αρχικα τον ειχα ρωτησει την γνωμη του (πριν παω) και πολύ μαζεμένα μου ειπε οτι δεν εχει αποψη, και οτι τωρα διαβαζει καποια σχετικά βιβλία. Τωρα δεν του ειπα ακομη οτι πήγαμε, αν ξαναπάω θα του το πω. Εχω μεγαλη περιεργεια για την αντιδρασή του, αν και φανταζομαι οτι θα χαρει που παμε καλυτερα γιατι το ειχε βαλει και αυτος αγχος το θέμα μας.

GwASp3.png

τα εγραψα και στης bon-bon, τα ξαναγραφω και δω, αλλα πάλι ασχημα ειναι :cry::cry::cry:

Λοιπον, χτες καναμε εξετασεις αιματος.

27 αιματοκριτης, 7.3 αιμοσφαιρινη και 1 φεριτινη. Η καρδια μου με επιασε μολις τα ακουσα..... Η ομοιοπαθητικος μου ειπε να της δωσω πάλι κλασσικό σιδηρο και αν της ξανακανει αιμα, τοτε να δωσουμε ομοιοπαθητικό σιδηρο. Της εδωσα τωρα 8 σταγονες, αλλα ειμαι στην τσιτα. Δυσκολο να μην την πειραξει, οσες φορες πηρε στο παρελθον ειχαμε επιδεινωση.

Ποσο κακο μπορει να ειναι για το παιδι που εχει τοσο χαμηλο σιδηρο (για την ακριβεια δεν εχει καθόλου)??? Μπορει να του αφησει κανενα προβλημα? Ελπιζω να πανε ολα καλά....

GwASp3.png

Afrodite χίλια ευχαριστώ για το pm. Με προβλημάτισες πολύ με το σίδηρο …ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την νοητική εξέλιξη των παιδιών. Πρέπει να κάνουμε και εμείς εξετάσεις αφού ακόμα δεν έχει φάει κρέας, καλά ο παιδίατρος τι περιμένει για να μου το πει :evil: ! Η ατοπικη δερματίτιδα δεν ξαναεμφανίστηκε μετά την δική μου αυστηρή δίαιτα ,είχαμε όμως αίμα στα κακά όταν δοκίμασε λιγουλάκι ζωμό μοσχαριού… και πάλι ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Afrodite χίλια ευχαριστώ για το pm. Με προβλημάτισες πολύ με το σίδηρο …ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την νοητική εξέλιξη των παιδιών. Πρέπει να κάνουμε και εμείς εξετάσεις αφού ακόμα δεν έχει φάει κρέας, καλά ο παιδίατρος τι περιμένει για να μου το πει :evil: ! Η ατοπικη δερματίτιδα δεν ξαναεμφανίστηκε μετά την δική μου αυστηρή δίαιτα ,είχαμε όμως αίμα στα κακά όταν δοκίμασε λιγουλάκι ζωμό μοσχαριού… και πάλι ευχαριστώ

Δεν κανει απολυτως τιποτα! Ευχομαι να σε βοηθησει. Περιμενω νεα, ειτε εδω ειτε με πμ.

Εμεις παμε καλα, κακακια κανει μια φορα τη μερα ή καθε δευτερη. Μεχρι στιγμης δεν ειδα αιμα, ουτε μετα το σιδηρο, αλλα περιμενω να κανει κακακια για να τα παω για mayer για σιγουρια.

Με το φαι ζοριζομαστε παρα πολύ, δεν τρωει με τιποτα τα λαχανικά, μονο τα ζυμαρικα της αρεσουν, αλλα αυτα δε βοηθανε, ουτε στο σιδηρο ουτε στο να ενεργηθεί. Φρουτο, αν ειναι στα κεφια της μπορει και να φαει 2-3 κουταλιες. Ποσο ακομα θα περιμενω για να φαει κανονικά?

Koni, dolphin, πως πατε?

GwASp3.png

Afrodite μου αποκτησαμε και εμεις προβλημα δυσκοιλιοτητας!

εχθες καθολου δεν ενεργηθηκε και σημερα εκανε 1 κουταλιτσα και ειναι πολυ ανησυχη! αν σημερα δεν της δωσω καθολου καροτο και κρεμα πειραζει; μηπως χαλαω την προσπαθεια να μαθει να τρωει;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

εχθες καθολου δεν ενεργηθηκε και σημερα εκανε 1 κουταλιτσα και ειναι πολυ ανησυχη! αν σημερα δεν της δωσω καθολου καροτο και κρεμα πειραζει; μηπως χαλαω την προσπαθεια να μαθει να τρωει;

Αχ bon-bon κι εμεις τις τελευταιες μερες ειχαμε ενα τετοιο προβληματακι(το χα γραψει και σε αλλο ποστ),παρολο που μονο μητρικο γαλα πινουμε!Παρατηρησα οτι οταν περναν καποιες ωρες και δεν κανει κακα εχει ανησυχια.Ειδικα 2 βραδια μας πεθανε :shock::shock: απο την γκρινια!Τωρα ειναι καλυτερα,νομιζω οτι ηταν φαση που μειωσε τα κακα της γενικως,γιατι εκανε3-4 φορες και τωρα κανει 2 ή 1 αλλά ειναι πιο ηρεμη!

frene μου το θυμαμαι το προβλημα σας... χαιρομαι που το παιδακι ειναι μια χαρα :lol: !

το θεμα ειναι οτι δεν κανει καθολου, για αυτο λεω να το αφησω ησυχο σημερα το μωρο!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Αφροδιτη, κι εμενα δεν ετρωγε με τιποτα κ βρηκα κολπο..Αφου αλεσω το φαγητο της,σπαζω μεσα φιδε κ το ξαναβραζω για 2-3 λεπτα...Της αρεσει πολυ ετσι... :D

Ναι, ναι και σε μενα επιασε αυτο στην αρχη :idea::idea: . Σκετο τον φιδε ή οποιο αλλο ζυμαρικο το τρωει λιγο. Οταν αρχισα να της τριβω κ κρεας μεσα, το φτυνει. Γενικα δεν τρει οτι ειναι τελειως αλεσμένο, θελει να μασαει κάτι. ΕΙμαι ολη τη μερα με φαγητο στο χερι και την κυνηγάω... Που θα παει θα τα καταφερουμε....

Καλυτερα να αποφυγεις τη κρεμα που εχει ρυζαλευρο κ δυσκολέυει πολύ την κατασταση. Το καροτο δεν ξερω, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι "στουπωτικό". Φρουτα εχετε αρχισει? Εγω οταν δεν κανει κακακια, της δινω αχλαδι. Οταν το τρωει εχει αποτελεσμα. Οποτε, απο φρουτα, μηπως να αρχισετε με αχλαδακι πρωτα?

Εμεις δεν παμε καλα.... Εκανα μια mayer, προληπτικα (τα κακακια της ηταν τελεια) το πρωι η οποια βγηκε "ασθενως θετικη" :?::?::?: . Το απογευμα ξαναεκανε κακακια τα οποια ειχαν μεσα σκουρα κοκκινα (σαν σκουρια) στιγματα. Τα ξαναεδωσα για mayer και θα βγουν αυριο βραδυ. Αυριο το απογευμα εκλεισα κ ραντεβου με την ομοιοπαθητικό, να δω τι θα μου πει για τις εξετασεις.

Παντως απο την δευτερη κενωση και μετα με επιασε πολύ αγχος. Το στομαχι μου δεθηκε κομπος παλι! Και αυτο το ασθενως θετική τι ειναι??? Ελπιζω να ειναι απο το σιδηρο που παιρνει μιας και, οπως μου ειχε πει μια γαστρεντερολογος, επηρρεαζει τα μηχανηματα. ΘΑ δω τι θα πει κ η ομοιοπαθητικός. Φυσικα περιμενω κ τα αποτελεσματα της αλλης με τα στιγματα, που αν βγει "ισχυρως θετικη" την βαψαμε γιατι τα στιγματακια ηταν σκουρα κόκκινα :cry::cry::cry:

GwASp3.png

Εμείς πάμε καλά...και από φαγητό τρώει πολύ καλά το μεσημέρι και κυρίως το αρνάκι της αρέσει πολύ.τα φρούτα τα έτρωγε αλλά δείχνει να βαρέθηκε οπότε πρέπει να βρώ άλλο συνδιασμό....επίσης το ρυζάλευρο έχει 2-3 μέρες που δεν το πολυθέλει αλλά δεν μου έδωσε εναλλακτική ο γιατρός(καμμιά ιδέα?)....και θηλάζει και ενδιάμεσα!Βγάλαμε και το πρώτο μας δόντι και είχαμε βραδυνά ξυπνήματα για θηλασμό!Από βάρος έβαλε τον τελευταίο μήνα 800γρ :shock::shock: έπαθα λίγο όταν το είδα δεν το περίμενα έφτασε 9400 και είναι 8 μηνών :roll: .Μας έδωσε το οκ και για ζυμαρικά και κρόκο αυγού...για να δούμε πώς θα τα δεχτεί!

.png

koni βλέννες έχετε στα κακάκια?

Εμείς βλέπουμε που και που και με σταματάει από το να κάνω κάτι καινούργιο... πχ να αρχίσω μπανάνα ή και τα φρούτα ωμά....

koni βλέννες έχετε στα κακάκια?

Εμείς βλέπουμε που και που και με σταματάει από το να κάνω κάτι καινούργιο... πχ να αρχίσω μπανάνα ή και τα φρούτα ωμά....

όχι είναι κανονικά κακάκια μαλακά βέβαια σαν λάσπη αλλά δεν βλέπω βλέννες .Εσάς πως είναι ακόμα υγρά τα κακάκια?

.png

Afrodite πως πηγε η μικρη;;

koni μπραβο σας !ας ειναι καλα το παιδακι ! :D

Από βάρος έβαλε τον τελευταίο μήνα 800γρ έπαθα λίγο όταν το είδα δεν το περίμενα έφτασε 9400 και είναι 8 μηνών

τελικα οι μαμαδες δεν ειμαστε ποτε ευχαριστημενες! :lol:

εμεις με το ζορι παιρνουμε κανενα γραμμαριο και ανησυχουμε!

εσεις που τα παιρνετε ευκολα παλι ανησυχειτε! :roll::lol:

tboys δηλαδη οταν βλεπεις βλενες ανησυχεις μηπως ευαισθηοποιειται παλι το εντερακι της;;;

εμενα μου εκανε χθες μια κενωση ολο βλενες αλλα λεω μηπως ηταν που 3 μερες δεν εκανε σχεδον καθολου και ζοριστηκε χθες :?

καλη συνεχεια!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν τα δικά μας τα κακάκια είναι στερεά και πολύ πολύ βρωμερά :?:?

Επειδή έχω μικρή εμπειρία από το μεγάλο μου γιο δεν με προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Βλέννες βλέπω περίπου σε μία κένωση την ημέρα και όχι πάντα (τα κάνουμε 2-3 φορές την ημέρα). Αλλά τί να σου πω τώρα. Η Κα... λέει ότι είναι από την αλλεργία και ο παιδίατρος λέει ότι δεν είναι από την αλλεργία και να μην ανησυχώ καθόλου. Δε νομίζω ότι τον έχει πειράξει κάτι γιατί συνέχεια τα ίδια τρώει...

Πάντως το παιδί είναι μια χαρά, σας μιλάω για πολύ όρεξη, αφού φάει όλο μα όλο το πιάτο σε 5 λεπτά στο τέλος για να μην κλαίει τον ξεγελάω δίνοντάς του να γλύφει του κουτάλι :cool:

Το καλό είναι επίσης ότι έχω παρατηρήσει να μειώνονται οι αναγωγές αισθητά...

Πάντως εκεί που έλεγα να δοκιμάσω με φαριν λακτέ μετά τον έβδομο μήνα να δω πως θα αντιδράσει τελικά δε θα το κάνω, καλύτερα λίγο παραπάνω δίαιτα παρά φτου και από την αρχή :wink:

Μπραβο βρε κοριτσια που πατε τοσο καλα! Χαιρομαι παρα πολύ! Εμεις ετσι κι ετσι. Οι εξετασεις εδειξαν οτι η αλλεργια μειωθηκε (αν μπορω να το πω ετσι) μιας και τα ηωσινοφιλα πεσαν στα 2 απο 6 που ηταν παλια. Βεβαια που και που μου κανει και καμια κενωση με βλέννα και μενα (κ πιστευω οτι ειναι απο την αλλεργια). Τωρα προεχει να ανεβασουμε το σιδηρο που ηταν στο πατωμα. Για 16 μερες θα παιρνουμε ομοιοπαθητικο σιδηρο, μιας και ο κλασσικος την πειραξε μάλλον, και μετα θα παρουμε μια δοση ακομα φωσφορο και εκει ευελπιστουμε οτι θα τελειωνουμε με την αλλεργια. Η γιατρος ειναι αισιοδοξη και μου μετεδωσε και μενα αυτη την αισιοδοξια.

Απο φαγητο βεβαια, χάλια! Δεν τρωει παρα μονο θηλαζει. Βαρος τους τελευταιους 2 μηνες εβαλε λιγοτερο απο 200 γρ (ευτυχως ειχε αποθεματα μιας κ ειναι 10 kgr και 100 gr). Τις μερες που επαιρνε το κλασσικο σιδηρο και την πειραξε παλι (αιμα δεν ειδα, μονο βλεννες κ περισσοτερες κενωσεις) σταματησε παλι να τρωει. Ελπιζω να ξαναρχισει. Εννοειται οτι δεν βαζουμε τιποτα καινουριο ακομα στη διατροφη μας, αν και τις εχω δωσει και δεν την πειραξαν αρκετα μεχρι τωρα (ζυμαρικα, φαγοπυρο, νηστισιμη σπανακοπιττα(!!!), μπροκολο) και μια μερα λιγο ψωμι σικαλης αλλα αυτο μαλλον την πειραξε.

Με υγεια το δοντακι, koni! Βεβαια ζηλευω σχετικα με το νυχτερινο θηλασμο... Εμεις κανονικα καθε 2-3 ωρες εχουμε ξυπνήματα! Εγω αντι για ρυζαλευρο (λογω των εμετων) εχω παρει απο ενα καταστημα βιολογικων μια παιδικη κρεμα απο αλευρι ντινκελ και συμπληρωνω σε μερικα φαγητα. Ισως μια βολτα σε καποιο τετοιο καταστημα να βοηθουσε.

Tboys, θηλαζει τωρα καθολου? Ρυζαλευρο εχεις δωσει? Εμενα παντως δεν την πειραζουν ουτε τα ωμα τα φρουτα.

Bon-bon, η κενωση που σου εκανε ηταν ολο βλέννες? Ηταν μονο μια φορα ή συνεχισε μετα?

GwASp3.png

Afrodite αργεις να γραψεις και ανησυχω! :roll:

ετσι μου ερχεται να σε παρω τηλεφωνο! :D

Οι εξετασεις εδειξαν οτι η αλλεργια μειωθηκε (αν μπορω να το πω ετσι) μιας και τα ηωσινοφιλα πεσαν στα 2 απο 6 που ηταν παλια

τοτε ειστε μια χαρα! 2 απο οτι ξερω ειναι φυσιολογικοτατο!

Για 16 μερες θα παιρνουμε ομοιοπαθητικο σιδηρο, μιας και ο κλασσικος την πειραξε μάλλον, και μετα θα παρουμε μια δοση ακομα φωσφορο και εκει ευελπιστουμε οτι θα τελειωνουμε με την αλλεργια. Η γιατρος ειναι αισιοδοξη και μου μετεδωσε και μενα αυτη την αισιοδοξια.

με το καλο! :D ετσι μπραβο να ακουμε καλα νεα!

Απο φαγητο βεβαια, χάλια! Δεν τρωει παρα μονο θηλαζει. Βαρος τους τελευταιους 2 μηνες εβαλε λιγοτερο απο 200 γρ (ευτυχως ειχε αποθεματα μιας κ ειναι 10 kgr και 100 gr). Τις μερες που επαιρνε το κλασσικο σιδηρο και την πειραξε παλι (αιμα δεν ειδα, μονο βλεννες κ περισσοτερες κενωσεις) σταματησε παλι να τρωει. Ελπιζω να ξαναρχισει. Εννοειται οτι δεν βαζουμε τιποτα καινουριο ακομα στη διατροφη μας, αν και τις εχω δωσει και δεν την πειραξαν αρκετα μεχρι τωρα (ζυμαρικα, φαγοπυρο, νηστισιμη σπανακοπιττα(!!!), μπροκολο) και μια μερα λιγο ψωμι σικαλης αλλα αυτο μαλλον την πειραξε.

ενα ενα θα φτιαξουν ολα! θα δεις που μολις αιστανθει καλυτερα θα αρχισει να τρωει! :wink:

αληθεια τι ειναι το φαγοπυρο? :cool:

Bon-bon, η κενωση που σου εκανε ηταν ολο βλέννες? Ηταν μονο μια φορα ή συνεχισε μετα?

η φορα ηταν ολο βλενες, τις επομενες λιγοτερο!

οι βλενες αυτες ειναι διαφανεις! το ιδιο λεμε!

οσο για το βαρος εμενα ειναι 7 μηνων 7 κιλα! δηλαδη επεσε και κατω απο τη καμπυλη του μεσου ορου αυτο το μηνα! βεβαια δε χανει βαρος και απο υψος ειναι στο μεσο ορο!

μηπως να ανυσηχησω? :?

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Afrodite αργεις να γραψεις και ανησυχω! :roll:

ετσι μου ερχεται να σε παρω τηλεφωνο! :D

Μπορεις να με παρεις τηλ οποτεδηποτε θες! Σορι, αλλα αργω να γραψω γιατι δεν εχω και πολυ χρονο με το θηριακι μου. Δεν ξεκολλαει στιγμη απο πάνω μου, και απο κει που ειχα ενα μωρο ποοολυ καλοβολο και ησυχο, τωρα ειναι μια ανταρτισσα που βγαζει την-τσιριδα-που-τρυπαει-τα-αυτια καθε φορα που δεν γινεται αυτο που θέλει ή και καθε φορα που θελει να τραβηξει την προσοχη. Το ξερω ειναι ασχετο με αυτο το τοπικ (θα ανοιξω αλλα σχετικο μου φαινεται) αλλα εχω τρομαξει με αυτη την αλλαγη και θελω να το πω καπου. Αυτη η συμπεριφορα εχει κανα-δυο εβδομαδες τωρα και με προβληματιζει πολύ και μου πειραζει το νευρικο συστημα-δε θελω να την μαλώνω αλλα δε ξερω ποση αυτοσυγκρατηση θα εχω. Σημερα δεν καταφερα καν να την καθισω στο καρεκλάκι της, ποσο μαλλον να φαει.

αληθεια τι ειναι το φαγοπυρο?

Το φαγοπυρο, οπως και το κινόα ειναι ψευτοδημητρικά που δεν περιεχουν γλουτενη και εχουν πολλα θρεπτικα συστατικά. Εμεις που δεν τρωμε και το ρυζι, το κινοα ειναι πολυ καλο υποκαταστατο (σημερα φτιαξαμε γεμιστα με κινοα). Τα βρισκεις σε μεγαλα σουπερμαρκετ και σιγουρα σε καταστηματα βιολογικών. Σε λιγο καιρο θα μπορειτε να το βαλετε και σεις στη διατροφή σας. Η παιδιατρος -που την ρωτησα- ηταν πολύ υπερ, δυστυχως ομως "οι παλιοι" παιδιατροι δεν τα ξερουν και συστηνουν τις κρεμες...

ΜΑλλον κατι την πειραξε (οχι πολυ ομως γιατι οσο πατε και ξεπερνατε κ σεις την αλλεργια) γιαυτο σου εκανε τις βλέννες. Θυμασαι τιποτε υποσπτο σε σενα ή στην ιδια? Τωρα επανηλθε στα φυσιολογικά?

Για το βαρος και μας, μας ειπε να μην ανυσηχουμε :roll: οσο δεν χανει... Προσωπικα ανησυχω που δεν παιρνει, απο την αλλη το βλεπω φυσιολογικό αφου δεν τρωει, που να της φτασει το γαλα μονο πια, κοντευει 11 μηνων. Αντιθετα ψηλωνει συνεχως (ειναι 78 εκ. !!!) οποτε μου φαινεται και αδυνατισμενη που χαθηκαν οι διπλες της...

GwASp3.png

το κινόα ειναι ψευτοδημητρικά που δεν περιεχουν γλουτενη και εχουν πολλα θρεπτικα συστατικά. Εμεις που δεν τρωμε και το ρυζι, το κινοα ειναι πολυ καλο υποκαταστατο (σημερα φτιαξαμε γεμιστα με κινοα). Τα βρισκεις σε μεγαλα σουπερμαρκετ και σιγουρα σε καταστηματα βιολογικών. Σε λιγο καιρο θα μπορειτε να το βαλετε και σεις στη διατροφή σας. Η παιδιατρος -που την ρωτησα- ηταν πολύ υπερ, δυστυχως ομως "οι παλιοι" παιδιατροι δεν τα ξερουν και συστηνουν τις κρεμες...

Η κινόα έχει περισσότερες πρωτεΐνες σε σχέση με άλλα δημητριακά και περιέχει όλα τα αμινοξέα για τον άνθρωπο (από τα άλλα δημητριακά λείπει συνηθως κάποιο αμινοξύ ή περιέχεται σε μικρότερη από την απαραίτητη για τον άνθρωπο αναλογία)

Και μπορείτε να μου πείτε πως φτιάχνετε την κρέμα του μωρού με κινόα , για μένα που δεν είμαι καλή νοικοκυρά; :)

εγω δεν την κανω κρεμα, τη βραζω καλά και της τη δινω με το κουταλι. Ειναι μικρα μαλακα σπορακια. Γενικα δεν τα θελει αλεσμένα η κυρία μου :lol: . Αν ομως θες, μπορεις αφου το βραζεις να το βαλεις στο μπλεντερ. Τρωγεται και σκετο αλλα σε ζωμο κρεατος ή/και λαχανικων ειναι πιο νοστιμο. Μαγειρευεται οπως το ρυζι γενικά, αλλα θελει πολυ-πολυ καλο πλυσιμο πριν.

Καπως ετσι κανουμε και με το φαγοπυρο, αν και πολύ λενε οτι το χρησιμοποιουν αλεσμενο σαν αλευρι. Ισως να μπαινει σε φαγητα αντι για ρυζαλευρο, φανταζομαι να υπαρχει και αλεσμενο ετοιμο στην αγορα.

GwASp3.png

Αφροδίτη καταλαβαίνω απόλυτα τον καημό του να μην τρωει !!!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Θα δοκιμάσω και τα ψευτοδημητριακα που ανάφερες. Δυστυχώς δεν κάναμε εξετάσεις σιδήρου ούτε πήγα στην ομοιοπαθητικό ακόμα γιατί ήταν άρρωστη (πυρετός αιφνίδιο εξάνθημα). Θηλάζει συνέχεια και από φαγητά 5-10 κουταλιές δυο φορές την μέρα! Άραγε επαρκεί ο θηλασμός για να παίρνει τα απαραίτητα για την ανάπτυξη της συστατικά και σε ποιο βαθμό ; επησις δεν παίρνει γραμμάριο και στην ασθένεια έχασε 200 γρ.,είναι βέβαια και ένα αεικίνητο μωράκι! Μακάρι να μπορούσα να έγραφα πιο συχνά αλλά είμαι μονή με το λουλουδάκι μου και συνήθως απλά τρέχω…παρακαλώ τα φωτά σας !

poupouki, κουραγιο. Που θα πανε θα φανε, δε ξερω κανενα παιδι που να εχει φαγητο και να μην τρωει τελικά. Το γεγονος οτι τρωει εστω και λιγο ειναι πολύ καλο, σιγα σιγα θα αυξησει την ποσοστητα. Εμενα με ανησυχει οταν δεν ανοιγει το στομα της καθολου. Μονο στα ζυμαρικα και στο κινοα-φαγοπυρο ανοιγει το στομα και αυτο αφου με το ζορι την καταφερω να δοκιμασει λιγο. Φρουτο εχει να φαει 2 βδομαδες (ουτε ιχνος), για να φαει μονο 2-3 κουταλιες και απο αυτα. Που θα παει ομως. Το μητρικο γαλα ειναι πληρης τροφη, οποτε μην ανυσηχεις για βιταμινες. Απο βαρος εμας πηρε 200 γρ τους 2 τελευταιους μηνες, 100 τον μηνα δλδ, λιγο ειναι αλλα οχι πολύ ανησυχητικό, μας ειπε η γιατρος.

Εμας, με τον ομοιοπαθητικο σιδηρο δειχνει να παει καλυτερα (εχει καλυτερο χρωμα) αν και θα το ξερω σιγουρα σε 2 εβδομαδες που θα ξανακανει εξετασεις αιματοκριτη.

Με την αλλεργια πως πάτε?

απο ποτε μπορει να τρωει κινοα;

Αν θυμαμαι καλά, ειχα διαβασει σε ενα απο τα περιοδικά της LLL (το γαλουχω), οτι μπορει μετα τον εκτο μηνα, αλεσμένη. Δεν μπορω να βρω παλι το περιοδικό να το επιβεβαιωσω, Αγλαία, αν θυμασαι κατι διαφορετικό, παρακαλώ διορθωσέ με.

GwASp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...