Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Καλησπερα κι απο μας.......

Εμεις ξεκινησαμε την προηγουμενη βδομαδα αχλαδακι σιγα σιγα, επειδη πηγαιναμε πολυ καλα και με επρηζαν ολοι. Χθες εβγαλε αιμα στην πανα δυο φορες......στην τριτη κενωση δεν ειχε. Σημειωτεον δεν ειχε βγαλει ποτε αιμα μεχρι σημερα.......δεν ειναι περιεργο? Και μαλιστα με αχλαδι? Φυσικα το κοψαμε και αν συνεχιστει το αιμα ισως κανω μια μαγιερ........στη σημερινη πανα ειδα μονο ενα σκουρο μπορντο λεκε σε καποιο σημειο της πανας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

YIOUPI προσπαθω να θυμηθω το ονομα του δικου μας γιατρου...ηταν μαλλον Νικολαιδης αλλα δεν εχει και πολυ σημασια γιατι μετα σε βλεπει οποιος μπορει...ειναι μια ομαδα και ενημερωνουν ο ενας τον αλλο

τηλεφωνο παρε το 4ψηφιο που κλεινεις ραντεβου στα νοσοκομεία...1535 ειναι η δεν θυμάμαι καλά? κλεινεις με τον τηλεφωνητη...

εμεις δεν ξερω πως πάμε...του σταματησα το υποαλλεργικο και του δινω κατσικίσιο σκόνη εδω και σχεδόν 2 μήνες...κάποιες φορες εκανε ενα ελαφρυ συγκαμα, καποιες αλλες ειδα για λιγες μερες ενα πολυ μικρο εκζεματακι στο χεράκι αλλα εφυγαν ή λογω κρεμας που βαζω την ρεσκιου ή λογω ομοιοπαθητικής ή απλα ηταν τυχαία...

αύριο θα του δωσω πρώτη φορά λάχανο...για να δούμε...

μετα θελω να του δωσω πορτοκαλι, μανταρινι κλπ...

αργότερα θα θελα να του δωσω και κατσικισιο τυρί ή γιαούρτι...και μέλι και ταχίνι...

όπως βλέπεις η λίστα μας έχει πολλά ακόμη!

gwggp2.png ISWTp2.png

Πάντως δυσκολο αυτό με τον παιδικό! να πρέπει να πηγαινεις ότι χαζομάρα τους έρθει να μαγειρέψουν αυτοι! είναι δημόσιος ή ιδιωτικός?

Βέρα μου λες να ήταν το αχλάδι? μήπως απλά έτυχε να φας και εσύ κάτι?

gwggp2.png ISWTp2.png

Είναι δημόσιος ο σταθμός... κ όντως η βλακεία πάει σύννεφο σε σχεση με τη διατροφή των παιδιών...

Η μικρή η δική μου τα τρώει όλα εκτός των γαλακτοκομικών.. εσεις όντως έχετε δρόμο ακόμα..Στα εκζέματα εκτός από τη ρέσκιου χρησιμοποιώ και την ούρτικα. Μου την σύστησε η συκιώτου κ κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα πάρω να κλεισω ραντεβού.

D9kvp2.png?3X2batCM

Jen εγω τρωω οτι ετρωγα, προσεχω οπως παντα. Δε νομιζω να ειναι κατι αλλο, δευτερα ξεκινησαμε αχλαδι και κυριακη ειχαμε αιμα. Δεν ειδα κατι αλλο τις προηγουμενες μερες. Τωρα λογικα θα χουμε αιματακι για καμμια βδομαδα. Ποε λες να ξαναεπιχειρησω να δωσω φαγητο? Σε ποσο καιρο? Υπαρχει κατι αλλο ελαφρυτερο να δοκιμασουμε αντι για αχλαδι?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο μας.......

Εμεις ξεκινησαμε την προηγουμενη βδομαδα αχλαδακι σιγα σιγα, επειδη πηγαιναμε πολυ καλα και με επρηζαν ολοι. Χθες εβγαλε αιμα στην πανα δυο φορες......στην τριτη κενωση δεν ειχε. Σημειωτεον δεν ειχε βγαλει ποτε αιμα μεχρι σημερα.......δεν ειναι περιεργο? Και μαλιστα με αχλαδι? Φυσικα το κοψαμε και αν συνεχιστει το αιμα ισως κανω μια μαγιερ........στη σημερινη πανα ειδα μονο ενα σκουρο μπορντο λεκε σε καποιο σημειο της πανας.

και εμείς με αχλάκι είχαμε ξεκινήσει λίγο μετά τον 6ο και μόλις έφαγε 2-3 κουταλίτσες, κατ'ευθείαν κακάκια με αιματάκι. Όταν τις ξαναέδωσα μετά από 4 μήνες ήταν εντάξει. Μήπως φταίει το ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη για στερεά τροφή;;

Μαλλον δεν ειναι ετοιμος.......να περιμενω τοσο πολυ λετε ε? Και θελει να φαει ο καημενος πολυ.....το δεχθηκε πολυ καλα, ξερογλυφεται οταν τρωμε εμεις.

Ζαχαρινι εσεις ειχατε αιμα και πριν τις στερεες?

Μαλλον δεν ειναι ετοιμος.......να περιμενω τοσο πολυ λετε ε? Και θελει να φαει ο καημενος πολυ.....το δεχθηκε πολυ καλα, ξερογλυφεται οταν τρωμε εμεις.

Ζαχαρινι εσεις ειχατε αιμα και πριν τις στερεες?

Βέρα όταν λέω 4 μήνες εννοώ μόνο για το αχλάδι. Μετά το αχλάδι της δοκίμασα μερικές μέρες αργότερα βρασμένο μηλαράκι και δεν είχε πρόβλημα.

Δυστυχώς εμείς είχαμε αιμα και πιο πριν αλλά πολύ λίγες φορές. Είχαμε όμως συχνά διάρροιες και βλέννες. Την πείραζε σχεδόν το καθετί που έτρωγα...

ΛΕς να δοκιμασω βρασμενο μηλο? Πως το ετοιμασες? Εκοψες κομματακια κι εβρασες σε νερο? Ποση ωρα? Και μετα περασες στις σουπες και δεν ειχατε αιμα?

Διαφημίσεις

Ναι ακριβώς. Κομμάτια, συνήθως στα 4 το έκοβα, και το έβραζα για λίγο, ίσα να μαλακώσει, 3-4 λεπτάκια το πολύ αν θυμάμαι καλά. Και μετά το έλιωνα με πηρούνι ή στο μπλέντερ με λίγο ζουμάκι. Σίγουρα κάτι θα βρεις να του δώσεις. Το καλό είναι ότι έχει όρεξη και δεν θα σε δυσκολέψει. Και η μπουμπού μας έτσι ήταν και είναι. Ότι και να της δοκιμάσω το τρώει:P

Kai ετσι αν κανει ξανα αιμα θα σημαινει οτι δεν ειναι ετοιμος ακομα για στερεες, αν δεν κανει ειναι απλα αλλεργικος στο αχλαδι? Θα αφησω να περασουν κανα δυο βδομαδες και θα το δοκιμασω. Σε ευχαριστω πολυ!

Βέρα το μήλο κ εγώ όπως η ζαχαρίνη το έδινα αν κ χάνει από βιταμίνες..

Θυμήθηκα όμως ότι η δικιά μου γιατρός είχε προτείνει να ξεκινήσουμε στερεες από6,5 μηνών κ μετά λόγω αλλεργιας κ μάλιστα όχι με φρούτα επειδή μου είχε πει πως είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν αλλεργία αλλά με λαχανικα.

Πρώτα πατάτα 10 ημέρες (κ μάλιστα της το έκανα πουρέ με γάλα δικό μου) μετα καροτο,κολοκύθι, κιτρινη κολοκύθα κ μετά τα φρούτα....λες να ξαναδοκιμάσεις με λαχανικα καλύτερα??

D9kvp2.png?3X2batCM

Λες ε? Αυτο που με ανησυχησε ηταν η ιδεα πως λογω του αιματος επρεπε να πανε ΟΛΕΣ οι στερεες πισω.......για μηνες.

Να περιμενω δλδ κανα δυο βδομαδες και να παω στα λαχανικα κατευθειαν? Δεν ρωτησα την παιδιατρο γιατι δεν εχει ιδεα απο αλλεργιες και ειπα να μη σπαταλησω το χρονο μου και την βαλω να καψει φαια ουσια.......ακομα ειναι σε αρνηση πως εχουμε αλλεργια και φοβαμαι μη με αρχισει με τιποτα αλλες εξετασεις στα καλα καθουμενα..

Bέρα ναι προχώρα ή με μήλο ελάχιστα βρασμένο (το ζουμί απο το βράσιμο του το έδινα να το πιει μιας και δεν του άρεσε το νερό και το καταβρ΄χθιζε γιατι ηταν γλυκο και ζεστό...)...το βράζουμε ελάχιστα ίσα ίσα για να διασπαστεί μια ουσία που έχει η οποία ευθύνεται για δυσκοιλιότητα...

αλλιώς ξεκίνα και με κόκκινη κολοκύθα τώρα που είναι η εποχή τους και είναι πολύ νόστιμες και ιδανική τροφή για μωρά και δεν ευθυνονται για λλεργίες (συνήθως)...την έκοβα κομμάτια, τα καθάριζα, τα έβαζα στην κατάψυξη και εβγαζα καθε μερα ένα το έβραζα και το έλιωνα...είναι πολυ θρεπτικό, και υπερτερεί του καρότου.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια.εμεις μεγαλωσαμε.ο μικρος εχει γινει σχεδον 10 μηνων.την γιατρο μας την κοψαμε προσφατα.σιδηρο παιρνουμε τον χαουσμαν.απο φαγητα τρωμε μηλο κ αχλαδι κ απο σουπα πατατα,καροτο,κολοκυθακι κ κοτοπουλο.εσεις τι λετε βαση των εμπειριων σας να προσθεσω μετα?το μονο που δοκιμασα ειναι μπανανα αλλα εβγαλε αιμα.κατα τα αλλα δεν βγαζει αιμα πια.εχει μηνες να βγαλει.η δικη μου διατροφη περιεχει τροφες πλεον απ ολες.θυμαστε που ερωγα μονο πατατα?ε τωρα δεν τρωω μοσχαρι,αυγα κ γαλακτοκομικα.τρωω μονο κατσικισια γαλάκτοκομικα.αλλα τρωω γκοφρετες κ δεν τον πειραζουν.περιεργο.μηνες τωρα.πειτε μου τι θα ηταν καλυτερο να δοκιμασω γιατι εχει καιρο που τρωει τα ιδια κ αρχισε να μου κανει νερα με το φαγητο.σαν να βαρεθηκε ο μικρος μου.φιλια σε ολες.

Γεια σας κοριτσια κι απο μενα.εμεις συνεχιζουμε με το θηλασμο κι ενω εγω εχω ξεκινησει και τρωω πλεον παρα πολλα πραγματα,η μπομπου μου εχει κολλησει σε συγκεκριμενα πραγματα.και τωρα βγαζει κι εκζεμα στην περιοχη της πανας το οποιο επιμενει.αυτο με σιγουρευει οτι ειναι απο την αλλεργια.δυστυχως εχει και στα σιτηρα αλλα δεν ξερω αν ειναι στη γλουτενη η απλα στα σιτηρα.η παιδιατρος μου ειπε οτι υπαρχει εξεταση αιματος η οποια δειχνει αν ειναι κοιλιοκακη.ξερει καμια σας αν ειναι αξιοπιστη,γιατι ειχα διαβασει καπου οτι η κοιλιοκακη ειναι δυσκολο να διαγνωστει.τι λετε κοριτσια;επεισης παλιοτερα ειχα αναφερει κατι κρεμες ψυγειου.δυστυχως δεν τις εχω ξαναβρει,γι αυτο και δεν ειχα γραψει κατι γι αυτες.βρηκα ομως ενα ψωμι στα αβητα χωρις γλουτενη και το πηρα για την κορη μου.κατι φιαφορετικο γιατι κι αυτη βαρεθηκε τα ιδια και τα ιδια και πολλες φορες αρνειται να φαει.φιλια κι απο μενα

Ελενίτσα σε τι γιατρό πηγαίνεις; Ομοιοπαθητικό; Και η δικιά μου είχε χαμηλό σίδηρο (όλες τις τιμές: αιματοκρίτης, αιμοσφαιρίνη, φερριτίνη). Τσεκάροντας στο kellymom είδα ότι είναι οριακά χαμηλές αλλά η παιδίατρος το παρουσίασε πολύ τραγικά και μας έγραψε χημικό σίδηρο. Μάλιστα μας είπε να πάρουμε κατ'ευθείαν την μεγαλύτερη δυνατή δόση βάσει του βάρους της (το οποίο να σημειώσω ότι είναι πολύ καλό, όπως και η όλη της ανάπτυξη) και όχι να το αυξήσουμε σταδιακά όπως συστήνει συνήθως. Σε 8-10 μέρες θα ξανακάνουμε εξετάσεις για να δούμε αν ανέβηκαν οι τιμές.

Επειδή δεν ήθελα να της δώσω χημικό σίδηρο με την πρώτη, ξεκίνησα από μόνη μου Feroglobin και αύξησα το κρέας και τις πλούσιες σε σίδηρο τροφές και θα δω πως θα πάει.

Εσείς τι τιμές είχατε; Μπορείς να μου τις γράψεις για να συγκρίνω αν δεν σου κάνει κόπο. Στείλε μου και πμ αν δεν θέλεις να τις γράψεις εδώ. Είχα γράψει και εγώ τις δικές μας πιο πάνω, θα τις βρω και θα τις βάλω εδώ.

Γεια σου ζαχαρινι!!θα βαλω τις τιμες συντομα.ξεχασα τις εξετασεις σε συγγενικο σπιτι...παντως ειναι υψηλοτερες απο τις δικες σας ...οχι πολυ.πχ αν θυμαμαι αιματοκρ 33 κ αιμοσφ 11.θα σου με ακριβεια την επομενη..παντως το σιροπακι το δεχτηκε μια χαρα.ρωτησα για το μελι ,μου ειπαν πως δεν υπαρχει προβλημα.κ το πορτοκαλι το δεχτηκε!οι κυκλοι στα ματακια αρχισαν φευγουν!ειμαι χαρουμενη γιατι εχουμε κανει προοδο!τρωμε επιπλεον σπανακι αρακα σταφυδες κ δαμασκηνα <πολτοποιμενα στη φρουτοκρεμα >κ το καλυτερο το αφησα για το τελος...ταχινι!αρχισα εγω να τρωω δειλα δειλα χαλβα με αμυγδαλο κ μετα απο μηνα αφου ειδα πως ολα ειναι οκ της εδωσα ενα τοσο δα μικρο κομματακι κ ξετρελαθηκε!αυτο ειναι καλο ε?οποτε με δει να τρωω κανει σαν τρελο!!!εγω φυσικα ακομη απεχω απο πολλα πραγματα.οπως τη γλουτενη.μου ελειψε το ψωμακι.τρωω χοιρινο αλλα φυσικα στο μωρο δεν δινω ακομη.ο γιατρος που συμβουλευτηκα ειναι ομοιοπαθητικος.αν θελεις πληροφοριες θα σου πω!:)

γεια σας και απο εμένα,

εμείς συνεχίζουμε αποχή απο ολα τα γαλ/κα προϊόντα. Θέλω να του δώσω τα εξής και θα ρωτήσω την παιδίατρο αύριο: μέλι, αμυγδαλόγαλα, κάστανο, κουλουράκια μούστου κλπ.

Επίσης μήπως ξέρετε πώς μπορώ να συνδυάσω το αβοκάντο με κα΄τι άλλο και να του το δίνω ώς απογευματινό?

Τωρα του δίνω τοστάκι με λίγο ζαμπόν. πριν του έδινα βρωμη με μπανάνα, αλλα το βαρέθηκε.

γεια σας και απο εμένα,

εμείς συνεχίζουμε αποχή απο ολα τα γαλ/κα προϊόντα. Θέλω να του δώσω τα εξής και θα ρωτήσω την παιδίατρο αύριο: μέλι, αμυγδαλόγαλα, κάστανο, κουλουράκια μούστου κλπ.

Επίσης μήπως ξέρετε πώς μπορώ να συνδυάσω το αβοκάντο με κα΄τι άλλο και να του το δίνω ώς απογευματινό?

Τωρα του δίνω τοστάκι με λίγο ζαμπόν. πριν του έδινα βρωμη με μπανάνα, αλλα το βαρέθηκε.

Είσαι σίγουρη ότι το ζαμπόν δεν έχει μέσα πρωτεΐνες γάλακτος; Τα περισσότερα αλλαντικά έχουν. Επιπλέον, έχουν τόσα πρόσθετα μέσα που τα αποφεύγουμε ακόμη κι εμείς. Αυτό που κάναμε ήταν να ψήνουμε μεγάλο κομμάτι τρυφερού κρέατος πχ νουά και το κόβαμε σε λεπτές φέτες σαν σαλάμι.

Το αβοκάντο η δικιά μου το έτρωγε σκέτο αλλά επειδή είναι αρκετά ουδέτερο, μπορείς να το κάνεις και με λίγο λεμόνι/λάδι/αλάτι ή να το κάνεις γλυκό με λίγο μέλι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ελενίτσα σε τι γιατρό πηγαίνεις; Ομοιοπαθητικό; Και η δικιά μου είχε χαμηλό σίδηρο (όλες τις τιμές: αιματοκρίτης, αιμοσφαιρίνη, φερριτίνη). Τσεκάροντας στο kellymom είδα ότι είναι οριακά χαμηλές αλλά η παιδίατρος το παρουσίασε πολύ τραγικά και μας έγραψε χημικό σίδηρο. Μάλιστα μας είπε να πάρουμε κατ'ευθείαν την μεγαλύτερη δυνατή δόση βάσει του βάρους της (το οποίο να σημειώσω ότι είναι πολύ καλό, όπως και η όλη της ανάπτυξη) και όχι να το αυξήσουμε σταδιακά όπως συστήνει συνήθως. Σε 8-10 μέρες θα ξανακάνουμε εξετάσεις για να δούμε αν ανέβηκαν οι τιμές.

Επειδή δεν ήθελα να της δώσω χημικό σίδηρο με την πρώτη, ξεκίνησα από μόνη μου Feroglobin και αύξησα το κρέας και τις πλούσιες σε σίδηρο τροφές και θα δω πως θα πάει.

Εσείς τι τιμές είχατε; Μπορείς να μου τις γράψεις για να συγκρίνω αν δεν σου κάνει κόπο. Στείλε μου και πμ αν δεν θέλεις να τις γράψεις εδώ. Είχα γράψει και εγώ τις δικές μας πιο πάνω, θα τις βρω και θα τις βάλω εδώ.

Ηθελα να ρωτήσω ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδερο?????

Εμας δεν τρώνε καθόλου κρέας.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Είσαι σίγουρη ότι το ζαμπόν δεν έχει μέσα πρωτεΐνες γάλακτος; Τα περισσότερα αλλαντικά έχουν. Επιπλέον, έχουν τόσα πρόσθετα μέσα που τα αποφεύγουμε ακόμη κι εμείς. Αυτό που κάναμε ήταν να ψήνουμε μεγάλο κομμάτι τρυφερού κρέατος πχ νουά και το κόβαμε σε λεπτές φέτες σαν σαλάμι.

Το αβοκάντο η δικιά μου το έτρωγε σκέτο αλλά επειδή είναι αρκετά ουδέτερο, μπορείς να το κάνεις και με λίγο λεμόνι/λάδι/αλάτι ή να το κάνεις γλυκό με λίγο μέλι.

το ξέρω οτι μπορεί να περιέχει ίχνη. Αυτό θα κάνω μόλις βρώ χρόνο θα του μαγειρέψω κρέας και κοτόπουλο και θα το κάνω σε φέτες. Απλά προχθές απελπίστηκα που δεν έτρωγε την βρώμη με μπανάνα και λεω ας φαει λιγο τοστ τουλάχιστον.

το ξέρω οτι μπορεί να περιέχει ίχνη. Αυτό θα κάνω μόλις βρώ χρόνο θα του μαγειρέψω κρέας και κοτόπουλο και θα το κάνω σε φέτες. Απλά προχθές απελπίστηκα που δεν έτρωγε την βρώμη με μπανάνα και λεω ας φαει λιγο τοστ τουλάχιστον.

Δεν είναι μόνο ίχνη, γράφουν κανονικά στα συστατικά τους.

Δεν θέλω να σε "μαλώσω" αλλά, αν απελπιστείς που κάποια στιγμή θα βαρεθεί το τοστ με το ζαμπόν, θα δώσεις γαριδάκια; Θέλω να πω, κάνεις τόσο κόπο, γιατί να διακινδυνεύεις τις καλές συνήθειες για λίγες φορές που δεν έχει όρεξη ή και βαριέται ένα φαΐ; Και όχι μόνο τις καλές συνήθειες αλλά, αν το έντερο δεν είναι επουλωμένο και ερεθιστεί εκ νέου, σε πάει πίσω και με την αλλεργία.

Αυτή την εποχή, μπορείς να δοκιμάσεις και κολοκύθα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Bέρα ναι προχώρα ή με μήλο ελάχιστα βρασμένο (το ζουμί απο το βράσιμο του το έδινα να το πιει μιας και δεν του άρεσε το νερό και το καταβρ΄χθιζε γιατι ηταν γλυκο και ζεστό...)...το βράζουμε ελάχιστα ίσα ίσα για να διασπαστεί μια ουσία που έχει η οποία ευθύνεται για δυσκοιλιότητα...

αλλιώς ξεκίνα και με κόκκινη κολοκύθα τώρα που είναι η εποχή τους και είναι πολύ νόστιμες και ιδανική τροφή για μωρά και δεν ευθυνονται για λλεργίες (συνήθως)...την έκοβα κομμάτια, τα καθάριζα, τα έβαζα στην κατάψυξη και εβγαζα καθε μερα ένα το έβραζα και το έλιωνα...είναι πολυ θρεπτικό, και υπερτερεί του καρότου.

Mprabo vre Jen....σημερα αγορασα κολοκυθα κι αναρρωτιομουν αν κανει αλλεργιες......δλδ να δωσω κολοκυθα και οχι πατατα πρωτα?

Πηρα τελικα την παιδιατρο να την ενημερωσω και μου πε να δωσω μηλο-μπανανα η πατατα καροτο......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...