Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

dhmhtriana εγω οταν ετρωγα φασολια το μωρο μετα απο 1-2 μερες εβγαζε αιμα στα κακα του. Οποτε δεν τρωω φασολια και γενικα οσπρια γιατι και με τις φακες ειχα παρατηρησει το ιδιο.

Οσον αφορα το αρωμα βουτυρου εγω το αποφευγω. Καλυτερα πες στη μαμα σου να χρησιμοποιει μονο ελαιολαδο στα φαγητα. Ειναι το μονο ακινδυνο.

Oποτε βγαινουν και τα φασολια απο τη λιστα να δω τι θα απομεινει:lol:.

Εδω ταιριαζει ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ :-D.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:shock:

Θα κάνει το MMR πριν δοκιμάσει αν τον πειράζει το αυγό ή το ψάρι?

Λίγο ριψοκίνδυνο δεν είναι αυτό?:roll::roll:

ναι μαλλον θεωρεί οτι δεν υπάρχει σύνδεση σε περίπτωση αλλεργίας. Δεν ξέρω δεν μου είπε. Θα δω μέχρι τότε.

Παντως οι μαγιερς βγήκαν αρνητικές, το γραψα? δεν θυμάμαι.

ναι μαλλον θεωρεί οτι δεν υπάρχει σύνδεση σε περίπτωση αλλεργίας. Δεν ξέρω δεν μου είπε. Θα δω μέχρι τότε.

Παντως οι μαγιερς βγήκαν αρνητικές, το γραψα? δεν θυμάμαι.

Η θετική μάγιερ δείχνει αλλεργία κυρίως σε γαλακτοκομικά αλλά δεν αποκλείονται και άλλα τρόφιμα.

Η αλλεργία στο αυγό δεν σημαίνει ότι θα έχει και θετική μάγιερ.

Έχει αποδειχτεί πάντως η σύνδεση αλλεργίας στο αυγό με το MMR και πλέον όλοι οι γιατροί (και οι συμβατικοί) συστήνουν να μην γίνεται σε παιδί με αλλεργία στο αυγό. Αν δεν το ξέρει αυτό, πρέπει να την ενημερώσεις εσύ.:?

gwggp2.png ISWTp2.png

Η θετική μάγιερ δείχνει αλλεργία κυρίως σε γαλακτοκομικά αλλά δεν αποκλείονται και άλλα τρόφιμα.

Η αλλεργία στο αυγό δεν σημαίνει ότι θα έχει και θετική μάγιερ.

Έχει αποδειχτεί πάντως η σύνδεση αλλεργίας στο αυγό με το MMR και πλέον όλοι οι γιατροί (και οι συμβατικοί) συστήνουν να μην γίνεται σε παιδί με αλλεργία στο αυγό. Αν δεν το ξέρει αυτό, πρέπει να την ενημερώσεις εσύ.:?

αυτό για τις μαγιερς το εγραψα ασχετα με το αυγο, απλά επειδή την Παρασκευή πηρα το 3ο αποτελεσμα και δεν θυμόμουν αν το γραψα.

Επίσης ο μικρός εχει αλλεργία στα γαλ/κα, τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, όχι στο αυγό. Για αυτό μου είπε οκ ,με το εμβόλιο.

εγώ βέβαια αγχωνομαι.

Καλησπερα κι απο μενα......

Εμεις απο κενωσεις παμε καλα, ειναι μουσταρδι με ασπρα σπορακια χωρις βλεννες, αλλα ακομα υδαρεις.....δεν ξερω αν ειναι λογω αντιβιωσης.

Μοσχαρι τρωω ακομα μια στο τοσο (σε κιμα).....αν πειραζε δεν θα χαμε βλεννες?

Αυτο που με παραξενευει ειναι οι αναγωγες που συνεχιζονται........βγαζει γαλα δλδ μετα απο ωρα και μυριζει....αρχικα νομιζα οτι ειναι απο ελειψη ρεψιματος, ομως το κανει καθε μερα μια δυο φορες.......χθες εκανε 3 το βραδυ.........

Λετε να ειναι απο αλλεργια, ενω οι κενωσεις δεν δειχνουν πλεον βλεννες? Ειναι δυνατον? Δεν ξερω τι να υποθεσω.....

Δημητριαννα εγω αυτα τα ειχα με τη μητερα μου, γρυλιζω απλα δειχνοντας τα δοντια και το κοβει... :lol:

Δεν θα παθουμε τιποτα χωρις γαλακτοκομικα λιγο καιρο, ισα ισα ειχα την περιεργεια πως θα ειναι η υγεια μου χωρις γαλακτοκομικα, λενε οτι μας επηρρεαζουν πολυ αρνητικα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Επίσης ο μικρός εχει αλλεργία στα γαλ/κα, τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, όχι στο αυγό. Για αυτό μου είπε οκ ,με το εμβόλιο.

εγώ βέβαια αγχωνομαι.

Ακομα και η δικη μου παιδιατρος που ειναι φανατικη με τα εμβολια, ειχε πει οχι mmr χωρις να φαει πρωτα αυγο το μωρο. Δεν υπαρχει λογος βιασυνης....αλλωστε καλυτερα να κανει το συγκεκριμενο εμβολιο μετα τα 2 χρονια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

μην φοβάστε να αλλάξετε παιδίατρο.

δεν χαλαει ούτε η σειρα των εμβολίων ούτε τίποτα. σημασία έχει να κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας και όχι ποιος γιατρός μας βολεύει ή ποιος είναι κοντά στο σπίτι μας.

μην ακούτε συγγενείς γιατί θα τρελαθείτε.

σημαντικά πράγματα που αποκομισα από την εμπειρία μου και τους γιατρούς που έχω γυρίσει:

νο1 θηλασμός :σωτήριο μέσο για να ξεπεράσουμε την αλλεργία και να μπορέσει μετά από 1 ή 2 ή 3χρόνια να τρώει τα πάντα. ο θηλασμός βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί σωστά, να πάρει τις βιταμίνες και όλα όσα χρειάζεται η ηλικία του κάτι που τα υποαλλεργικά γάλατα δεν κάνουν. βοηθάει να επουλωθούν οι πληγές που έχει δημιουργησει η αλλεργία στο έντερο του μωρού μας (εξού και το αίμα που βλέπουμε εμείς στα κακάκια του), βοηθάει το παιδί που έχει αλλεργία να δεχτεί σιγά σιγα τις στερεες τροφές, ισσορωποντας το πεπτικο σύστημα.

νο2 αιμα στα κακα: μην αφήνετε το χρόνο να περνάει βλέποντας αίμα στα κακά, υπάρχει ενδεχόμενο μονιμης αναιμίας στο παιδί.

νο3 βαζουμε σειρά στην διατροφή μας αρχίζοντας να αποκλείουμε γαλα και παράγωγα και δίνουμε το χρόνο που χρείαζεται το σώμα μας για να αποβάλει αυτές τις τροφές με επικοινωνία παιδιατρου και αλλεργιολογου.

νο4 ακούμε το ενστικτό μας και αλλάζουμε γιατρούς όποτε δεν νιώθουμε ασφάλεις για αυτά που μας λένε. το παιδί είναι δικό μας και ότι και αν πάθει εμείς πονάμε, στους περισσότερους γιατρούς δεν καίγετε καρφάκι.

Καποια συμπερασματα....

dhmhtriana εγω οταν ετρωγα φασολια το μωρο μετα απο 1-2 μερες εβγαζε αιμα στα κακα του. Οποτε δεν τρωω φασολια και γενικα οσπρια γιατι και με τις φακες ειχα παρατηρησει το ιδιο.

Εμείς βγάζαμε αίμα με αρακά και με λάχανο.

dhmhtriana το κάθε παιδάκι αντιδράει διαφορετικά άρα πρέπει να παρατηρείς το παιδί αου και τις αντιδράσεις του και ανάλογα θα διαμορφώσεις την διατροφή σου. Κράτα ημερολόγιο!

Και φυσικά μόνο ελαιόλαδο. Ξέχνα φυτίνες και βούτυρο!

εγώ βέβαια αγχωνομαι.

Υπάρχει σαφέσταση αλληλεπίσραση εμβολίων και αλλεργικών εξάρσεων. Ψάξτο λιγάκι και θα δεις. Εγώ θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις ακόμα αύτό το εμβόλιο. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Μπορείς να το κάνεις αργότερα.

Εμεις απο κενωσεις παμε καλα, ειναι μουσταρδι με ασπρα σπορακια χωρις βλεννες, αλλα ακομα υδαρεις.....δεν ξερω αν ειναι λογω αντιβιωσης.

Μοσχαρι τρωω ακομα μια στο τοσο (σε κιμα).....αν πειραζε δεν θα χαμε βλεννες?

Αυτο που με παραξενευει ειναι οι αναγωγες που συνεχιζονται........βγαζει γαλα δλδ μετα απο ωρα και μυριζει....αρχικα νομιζα οτι ειναι απο ελειψη ρεψιματος, ομως το κανει καθε μερα μια δυο φορες.......χθες εκανε 3 το βραδυ.........

Λετε να ειναι απο αλλεργια, ενω οι κενωσεις δεν δειχνουν πλεον βλεννες? Ειναι δυνατον? Δεν ξερω τι να υποθεσω..

Βερα μου χαίρομαι που πάτε καλύτερα!

Όσο για τους εμετούς είναι δείγμα αλλεργίας. Εμείς είχαμε τους 4 πρώτους μήνες, αλλά συνοδευόντουσαν και από βλένες από όσο θυμάμαι. Και επίσης μου έκανε τον εμετό το πολύ μέσα στο μισάωρο μετά το γεύμα. Πολύ σπάνια στην ώρα.

Ημερολόγιο κρατάς?

Υπάρχει περίπτωση να αντιδράει έτσι στη συνεχόμενη αντιβίωση? Τι σου λένε οι γιατροί?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι να πουνε και οι γιατροι....ιδεα δεν εχουν τι λεμε τωρα........η παιδιατρος το πρωτο (και μοναδικο) που ειπε ηταν να δωσω υποαλλεργικο γαλα. Περα απο αυτο δεν ξερει τιποτα αλλο να προτεινει....

Απο κενωσεις ειμαστε πολυ καλα. Οι αναγωγες με απασχολουν.......μπορει μια αλλεργια να εκδηλωνεται μονο με αναγωγες?

Αναγωγες (δλδ γουλιτσες) εκανε κι ο μεγαλος αλλα τους πρωτους μηνες, ειμαστε τωρα 5 μισι μηνων και ακομα αναγωγες εχουμε? θΑ το πω φυσικα στην παιδιατρο αλλα αμφιβαλω αν θα ξερει......θα προτεινει υποαλλεργικο γαλα παλι, το παιζω και στοιχημα!

Τρωμε λαχανο αυτες τις μερες για σαλατα, μερικες φορες εχω πιει και χυμο πορτοκαλι, δεν ειχαμε θεμα με βλεννες. Σημερα εχουμε κοτοσουπα και βαλαμε μεσα κροκο αυγου, την αφησαμε να βρασει......περιμενω να δω...αν εχουμε βλεννες σημαινει αλλεργια στο αυγο.

Δεν κρταω ημερολογιο γιατι τρωω τα ιδια και τα ιδια και εχουμε βελτιωση στις κενωσεις τοσες μερες, αλλα μαλλον αυτο θα κανω.....θα κραταω ημερολογιο και θα γραφω και τις αναγωγες.

Δε μου λες.......ποτε θεωρειται εμετος, πριν λιγο εβγαλε πολυ γαλα λιγο αφου εφαγε...αυτο θεωρειται αναγωγη λογω αλλεργιας?

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/652/1/karasoulh.pdf

έβαλα ολόκληρο το λινκ για να επιλέγεται εύκολα

mayromataki πολύ ενδιαφέρουσα η εργασία, έχουν μαζέψει πολύ υλικό.

Θα έλεγα να το τυπώνατε και να το κάνατε δώρο στο γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό εκεί που δείχνει τις αλλεργίες στο γάλα και φαίνεται ότι το 50% των παιδιών μέχρι ενός έτους, παρουσιάζει αλλεργία στο γάλα της αγελάδος ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται σε λιγότερο από 10% μετά τα 2 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας παιδίατρος συστήνει ένα προϊόν αγελαδινού γάλακτος σε ένα μωρό που δεν γνωρίζει αν έχει ή όχι αλλεργία, υπάρχουν 50% πιθανότητες να εμφανίσει αυτό το μωρό αλλεργία και να ταλαιπωρηθεί. Η αιμοραγία που πιθανόν θα εμφανίσει μπορεί να το οδηγήσει σε αναιμία με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξή του και την υγεία του.

Η πλειοψηφία των παιδιάτρων αδιαφορεί εντελώς για αυτή την πραγματικότητα και προτείνει χωρίς δισταγμό όλα τα προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, τόσο το γάλα σε σκόνη όσο και τις κρέμες και μάλιστα οι περισσότεροι παιδίατροι πιέζουν και εκφοβίζουν τις μητέρες.

Ενα ενδιαφερον λινκ.

Διαφημίσεις

Οι αναγωγες με απασχολουν.......μπορει μια αλλεργια να εκδηλωνεται μονο με αναγωγες?

εμενα ο δικός μου μονο αναγωγες κανει. Μολις φαω κατι που πριέχει εστω και ιχνος αγελαδινου βγαζε περισσοτερο. Αιμα δεν ειχαμε ποτε.Βλεννες αρκετες μέχρι που αρχισαμε στερεες τροφες οποτε δεν μπορω να καταλαβω αν εχει.

Δλδ να καταλαβω τωρα μονο αναγωγες κανει ? Δεν εχει βλεννες?

υΠΟΘΕΤΩ τοτε πως μπορει να κανει αναγωγες και λογω αλλων τροφων....

Αναρρωτιεμαι αν φταιει το ψωμι, ρωτησα την φουρναρισσα που την γνωριζω, της ειπα οτι το μωρο ειναι αλλεργικο και πως ξερω οτι χρησιμοποιουν προιοντα γαλακτος και μου ειπε οχι.....τι στο καλο θα με αναγκασουν να φτιαχνω και ψωμι????

Άφησε μερικές μέρες να περάσουν να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και δοκίμασε βιολογικό κοτόπουλο. Μπορεί το μωρό να έχει πρόβλημα με κάτι που έφαγε το κοτόπουλο ή με κάποιο φάρμακο που πήρε.

Αν εμφανίσει πάλι πρόβλημα σημαίνει ότι έχει πρόβλημα με το κοτόπουλο, τώρα δεν είσαι σίγουρη (έχεις μια ελπίδα...).

Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα. Αυτή την εποχή τα μήλα και τα αχλάδια ψεκάζονται ή εμβαπτίζονται για να διατηρηθούν περισσότερο, μπορεί ο οργανισμός του μωρού να αντιδρά στα χημικά. Αν έχεις τη δυνατότητα να προμηθεύεσαι βιολογικά προϊόντα, έχεις μικρότερες πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα. Δυστυχώς οι αλλεργίες είναι δύσκολη υπόθεση, προσπαθείς όσο μπορείς να την κάνεις λιγότερο δύσκολη αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Μερικες ενδιαφερουσες παρατηρησεις.

Για να μη δημιουργηθεί σύγχιση με το παραπάνω που είχα γράψει

Είναι πολύ σημαντικό εκεί που δείχνει τις αλλεργίες στο γάλα και φαίνεται ότι το 50% των παιδιών μέχρι ενός έτους, παρουσιάζει αλλεργία στο γάλα της αγελάδος ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται σε λιγότερο από 10% μετά τα 2 χρόνια.

Το 50% δεν αναφέρεται σε όλα τα παιδιά, αλλά στα παιδιά που παρουσιάζουν αλλεργίες.

Δηλαδή από αυτά που παρουσιάζουν αλλεργίες, τα μισά παιδιά παρουσιάζουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά και τα υπόλοιπα μισά σε όλες τις άλλες τροφές.

Δλδ να καταλαβω τωρα μονο αναγωγες κανει ? Δεν εχει βλεννες?

υΠΟΘΕΤΩ τοτε πως μπορει να κανει αναγωγες και λογω αλλων τροφων....

Αναρρωτιεμαι αν φταιει το ψωμι, ρωτησα την φουρναρισσα που την γνωριζω, της ειπα οτι το μωρο ειναι αλλεργικο και πως ξερω οτι χρησιμοποιουν προιοντα γαλακτος και μου ειπε οχι.....τι στο καλο θα με αναγκασουν να φτιαχνω και ψωμι????

Βέρα, πρόσεξε το ψωμί γιατί πολύ φούρνοι χρησιμοποιούν έτοιμα μίγματα. Τα ανακατεύουν με νερό και κάνουν ψωμί. Οι περισσότεροι φουρνάρηδες δεν έχουν διαβάσει ποτέ την ετικέτα στο τσουβάλι.

Διαφημίσεις

Μαλλον εχεις δικιο........την ρωτησα, επεμεινα ιδιαιτερα, θα ξαναπαω αυριο και θα της πω να ρωτησει τον αντρα της ξανα. Ρωτησα και για γαλακτοποιητες και για σογια.

Θα με αναγκασουν να γινω νοικοκυρα $&%$ την τρελα μου!!!!

vera αυτο που περιγραφεις ειναι γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση. Το 90% οφειλεται σε αλλεργιες. Δεν πρεπει να τρωως οξινα( π.χ. πορτοκαλι) και γενικα παρατηρησε τι του προκαλει αναγωγες για να το κοψεις. Ψαξε στο ιντερνετ για συμβουλες για να περιορισεις τις αναγωγες. Αντιβιωση γιατι δινεις στο μωρο? Πιστευω οτι και η αντιβιωση μπορει να προκαλει ΓΟΠ

Αγλαια μου εσυ καλα τα λες , αλλα τι κανεις οταν τις παπαρολογιες τις λεει ο πατερας και η γιαγια του παιδιου ,οι οποιοι θεωρουν οτι πρεπει να σταματησω νακανω τις αηδιες που διαβαζω στο ιντερνετ, οταν ο παιδιατρος μου λεει περιμενε μηπως ειναι ιωση, και φοβαμαι να τον παρω να του πω οτι υπαρχει βελτιωση μηπως μου πει ειδες περασε. Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα εμβολια επιρεαζουν την αλλεργια, και αν ναι τι θα πρεπει να κανω.

ΑΑΑΧ βρε Αγλαια ορισμενες φορες αναρωτιεμαι τι θα εκανα αν δεν σας ειχα ανακαλυψει.

Μη νομίζεις ότι είσαι μόνη σου! Δεν ξέρω αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αλλά και σε εμένα (φαντάζομαι και σε άλλες μανούλες) η αντίδραση του περιβάλλοντος δεν ήταν υποστηρικτική. Ακόμη και η παιδίατρός μου παρέα με τη γαστρεντερολόγο με είχαν βομβαρδίσει ότι κάνω κακό στο μωρό μου με αυτή την "παράλογη" επιμονή μου να θηλάζω. Μου έλεγαν να μην διαβάζω στο ιντερνετ αλλά δεν απαντούσαν και ποτέ στις απορίες μου. Τελικά τις ΑΛΛΑΞΑ και τις δύο. Μόνος σύμμαχος στην αρχή ήταν ο σύζυγος , όχι γιατί ήταν γνώστης, αλλά διότι εμπιστευόταν το ένστικτό μου. Βοήθησε και μια κατσάδα της Αγλαΐας... βέβαια. Τώρα μας παρακολουθεί παιδίατρος -συμβουλος θηλασμού. Θα ξαναφάω αγελαδινά γαλακτοκομικά όταν δεν θα κάνουν κακό στο μωρό μου.

Να πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις είναι το καλύτερο και θα πείσεις και το περιβάλλον σου . Πες το σύζυγο να διαβάσει και αυτός "όλες τις αηδίες" που γραφουμε στο "αλλεργία σε μωρό που θηλάζει" . Μπορεί να καταλάβει την ασχετοσύνη ορισμένων γιατρών που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν από τη μια τις αλλεργίες στα μωρά, και από την άλλη είναι σίγουροι πως για όλα φταίει το μητρικό γάλα.

Με τα εμβόλια έιμαστε επιφυλακτικοί. Έχουμε κάνει μόνο 2 ( αν και 21 μηνών) αλλά δεν μπορώ να συμβουλεύσω κανένα γι αυτό.. Έχω διαβάσει φρικτά πράγματα για το MMR...

Διάβασε ενημερώσου και αποφάσισε

Ημουν ετοιμη να σας γραψω οτι σημερα μετα απο 15 ημερες ειχαμε κενωση με το πολυποθητο μουσταρδι χρωμα αλλα η χαρα μου δεν κρατησε για πολυ ,στη δευτερη φορα μετα απο 6 ημερες απουσιας ειχαμε παλι αιμα, γιατι?????????Χθες εφαγα φασολια μαυροματικα και σημερα αρνακι λετε να φταιει κατι απο αυτα?Οταν ενα προιον εχει στα συστατικα του αρωμα βουτυρο να το αποφευγω????(γιατι η μητερα μεσα στο αρνακι ειχε βαλει και φυτινη η οποια εχει μεσα αρωμα βουτυρου)......

Καλύτερα μην τρως συσκευασμένα προϊόντα. Το γάλα υπάρχει σχεδόν παντού

Άσχημο είναι το λαδάκι της ελιάς; Τι τις θέλεις τις φυτίνες;

.pngy3DLp3.png

Η θετική μάγιερ δείχνει αίμα στα κόπρανα και όχι αλλεργία.

Η αιτία της αιμορραγίας μπορεί να είναι η αλλεργία

.pngy3DLp3.png

Η θετική μάγιερ δείχνει αίμα στα κόπρανα και όχι αλλεργία.

Η αιτία της αιμορραγίας μπορεί να είναι η αλλεργία

Σωστά. Απλά η αιμορραγία στη κακά είναι απόδειξη αλλεργίας στα γαλακτοκομικά (τουλάχιστον). Αυτό μας είπαν οι αλλεργιολόγοι.

gwggp2.png ISWTp2.png

vera αυτο που περιγραφεις ειναι γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση. Το 90% οφειλεται σε αλλεργιες. Δεν πρεπει να τρωως οξινα( π.χ. πορτοκαλι) και γενικα παρατηρησε τι του προκαλει αναγωγες για να το κοψεις. Ψαξε στο ιντερνετ για συμβουλες για να περιορισεις τις αναγωγες. Αντιβιωση γιατι δινεις στο μωρο? Πιστευω οτι και η αντιβιωση μπορει να προκαλει ΓΟΠ

Καντυ εχει παλινδρομιση νεφρων. Αρχικα παιρναμε σεκλορ και τοτε ξεκινησαν οι πρασινες διαρροιες, νομιζα οτι οφειλεται αποκλειστικα στην αντιβιωση. Περασαμε στην αμοξιλ και αρχικα πηγε καλυτερα, βοηθησε και η ομοιοπαθητικη αλλα μετα παλι στα ιδια.........εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα και ετσι βελτιωθηκε.

Γουλιες εβγαζε απο την αρχη (οπως και ο πρωτος μου) αλλα οχι σε σημειο να ανησυχησω.....

Μαλλον ειναι αυτο που λες, καποιες τροφες επηρρεαζουν, ισως το λεμονι στη σαλατα και καποιος χυμος που ηπια......θα τα κοψω και θα δω. Χθες παντως μονο μια φορα εκανε αναγωγη και οχι μεγαλη.

Χθες που εφαγα κοτοσουπα με κροκο μεσα (αλλα βρασμενο) το χρωμα των κενωσεων το βραδυ ηταν μουσταρδι αλλα ειδα λιγες βλεννες. Σουπα εφαγα και μεσημερι και βραδυ. Σημερα δεν ειχαμε βλεννες....θα ξαναφαω σουπα αλλη μια φορα.

Σας αντιγράφω το διαιτολογιο αποφυγης που μου έδωσε η αλλεργιολόγος για μένα:

1. γάλα (αγελαδινό και κατσικίσιο)' date=' αυγό, ψάρι

2. όλα τα είδη περιπτέρου (τσίχλες, καραμέλες, πατατάκια, χυμοί, αναψυκτικά)

3. ξηροί καρποί (και σουσάμι)

4. όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, σόγια)

5. μαλάκια - οστρακοειδή

6. Λαχανικά που έχουν σπόρο (φασολάκια, αρακάς, μπάμιες κλπ) και λάχανο

7. Φρούτα (σταφύλια, ακτινίδια, σύκα, ροδάκινο με φλούδα, φράουλες)

8. Αλκοόλ

9. Σοκολάτες

10. Τροφές τεχνικά χρωματισμένες και πακεταρισμένες

11. Μοσχάρι και χοιρινά προϊόντα (μπείκον, σαλάμια, λουκάνικα κλπ) - γενικότερα τα αλλαντικά. [b']Το χοιρινό επιτρέπεται!!!![/b]

12. Βελτιωτικά γεύσης (κέτσαπ, μουστάρδα, έτοιμες σάλτσες κλπ)

13. Έτοιμα φαγητα (πίτσες, σουβλάκια, fast food)

14. Ασπιρίνη και όλα τα μη στερινοειδή αντιφλεγμόνώδη. Επιτρέπεται η Παρακεταμόλη (Depon, panadol, dolal, lonarid, lonalgal)

Επιτρέπονται σε εμάς:

Λεμόνι (περιορισμένο σχετικά)

Μπρόκολο, χόρτα,

ντομάτα (μόνο η σάρκα της χωρίς τα σπόρια, αλλά περιορισμένη)

Βιτάμ (στο χαρτί)

Από γλυκά εγώ έτρωγα χωρίς να μας πειράζει μαρμελάδα μήλο, μαρμελάδα κεράσι, γλυκό του κουταλιού κεράσι και μέλι.

Επίσης πολύ θρεπτικό το αβοκάντο.

Και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Το κάθε παιδί όμως είναι διαφορετικό, οπότε κάθε μαμά κάνει τα πειράματά της με προσοχή, κάθε τροφή ξεχωριστά, με δοκιμή 5-7 ημερών η κάθε μία.

Ελπίζω να βοήθησα...

Ενα μπουσουλας...

Ο θηλασμός είναι δοκιμασμένη πρακτική εδώ και εκκατομύρια χρόνια και κανένα θηλαστικό δεν παίρνει συμπλήρωμα ασβεστίου.

Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί οστεοπόρωση.

Αυτό συμβαίνει γιατί η οστεοπόρωση έχει σχέση με την έλειψη κινητικότητας του ασβεστίου που σημαίνει περιορισμένη αφομοίωση του ασβεστίου.

Τα άτομα που παθαίνουν οστεοπόρωση αφομοιώνουν ελάχιστο από το ασβέστιο που προσλαμβάνουν από τις τροφές.

Οι μητέρες που θηλάζουν για ένα χρόνο, στο τέλος του χρόνου έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα από αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός αποβάλει φυσικά το ασβέστιο από τα νεφρά (με τα ούρα) ίσως για να αυξήσει τη δυνατότητα του οργανισμού να αφομοιώνει σίδηρο, μια και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ανάγκες είναι αυξημένες. Γι αυτό είναι λάθος να χορηγείται στις εγκύους ασβέστιο. Οι έγκυες δεν έχουν τόσο αυξημένες ανάγκες σε ασβέστιο που να μην μπορούν να το προλάβουν από τις τροφές.

Οι φυσικές απώλειες του ασβεστίου συνεχίζονται και τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό. Στη συνέχεια, όσο ο θηλασμός συνεχίζεται, παρατηρείται αύξηση της οστικής μάζας που στο χρόνο φθάνει σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πριν την εγκυμοσύνη.

Οι μητέρες που ΔΕΝ θηλάζουν έχουν μικρότερη οστική μάζα ακόμη και αν παίρνουν συμπλήρωμα ασβεστίου. Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που διακόπτουν το θηλασμό πριν τους 6 μήνες. Για τις μητέρες που θηλάζουν περισσότερο από 6 μήνες και λιγότερο από χρόνο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία γιατί φαίνεται να αφομοιώνουν το ασβέστιο με διαφορετικό ρυθμό.

Επίσης οι μητέρες που θηλάζουν, συνήθως εμφανίζουν αμηνόρροια λόγω θηλασμού και αυτό σημαίνει μικρότερες απώλειες σε σίδηρο. Ακόμη και μητέρες με υποσιδηρική αναιμία, εμφανίζουν φυσιολογικά επίπεδα σιδήρου στη διάρκεια του θηλασμού.

Οι αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν την ανάγκη για συμπλήρωμα σιδήρου, είναι απλές και γίνονται από οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο. Μετά τη χορήγηση του σιδήρου οι εξετάσεις πρέπει να επανλαμβάνονται για να καθορίζεται η δόση με ακρίβεια.

Η χορήγηση συμπληρωμάτων προληπτικά δεν είναι ιατρική έννοια.

Για τα συμπληρωματα.....

εχω ενα αγορακι 30 ημερων που ειχε σπαρακτικους κολικους πριν περιπου 15 ημερες και λογω ιστορικου αλλεργιας στο αγελαδινο στην πρωτη μας κορουλα εκανα αποχη απο τα γαλακτοκομικα για 15 ημερες και οντως το παιδακι ηρεμησε....θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν εχω δει καθολου αιμα ως τωρα, εαν το αιμα στα κακα υποδηλωνει και το μεγεθος της αλλεργιας...εννοω το παιδακι θα εχει σοβαρο προβλημα ισως και σε αλλες τροφες???, για τα εγελαδινα δε με νοιαζει καθολου, δεν τα εμπιστευομαι καθολου και στην κορη μας δεν τα εδωσα ποτε-θηλασε μεχρι και το πρωτο τριμηνο της κυησης μου, οποτε και ξεκινησαμε τα κατσικισια,....μαλλον τα γραφω μπερδεμενα αλλα αν μπορει καποιος να με διαφωτισει....

Σήμερα είδα για πρωτη φορα αιμα στα κακα. Ξεκινησα στερεες τροφες και εχει πολυ σκληρα κακά.Φταιεί αυτό ή απο την αλλεργια είναι. Δεν εχω αλλαξει κατι στη διατροφή μου ισα ισα που εκοψα πολλά. Το αιμα στα κακα ήταν απο εξω οχι ανακατεμένο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...