Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Χαρα-Μαρια κατι που ξεχασα να σου πω ειναι οτι οταν δινεις το γαλα να το δινεις μονο πρωι μεχρι να φτασεις στα 200-240ml . αν φτασεις σε αυτη τη ποσοτητα και οι μαγερ που θα κανεις βγουν αρνητικες τοτε δινεις 200 με 240 ml και το βραδυ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

pringipaki εχω φτιαξει γλυκο μηλο. εχω φαει και κυδωνι σπιτικο και δεν τον εχει πειραξει. Εχω ακομα και σπιτικο περγαμοντο αλλα τρωω αραια και που γιατι φοβαμαι επειδη το περγαμοντο ειναι εσπεριδοειδες. Το γλυκο που τρωω καθημερινα, οπως σου εχω πει, ειναι ρυζογκοφρετες με μελι. φιλακια

στο θεμα του μασηματος,οντως δεν ειναι απαραιτητο το ψωμι για να αρχισετε.εμεις παντα (απο 6 μηνων) του διναμε να μασαει τροφες,κυριως φρουτα,και τα ετρωγε μια χαρα.τωρα αλεθω μονο το φαγητο του κι αυτο οχι εντελως πουρε,εχει κ κομματακια,και περισσοτερο το αλεθω για το κρεας...παιρνει μονος του και τρωει ροδακινα,αχλαδια(δεν εχει κοντεψει να πνιγει ποτε:),κερασια του διναμε εμεις-χωρις να τα λιωσουμε,πεπονι του δινω κανονικα με πηρουνακι κ το μασαει,ακομα και σταφυλι εφαγε!!!μην αγχωνεσαι γι'αυτο.και χθες βγηκε το 6ο μας δοντι:):)

κι εγω απο δημητριακα μονο λιγο ψωμακι-κορα του δινω,και αυτος τρελενεται!!!ουτε μακαρονια ουτε τιποτα.μονο φρουτα,λαχανικα κ κρεας.δεν του εχω δωσει ΠΟΤΕ τιποτα συσκευασμενο,τιποτα απο κουτι!!!και η ποικιλια ειναι εξαιρετικη,και τρωει μια χαρα απ'ολα.ποτε δεν μου εχει δειξει να μην του αρεσει κατι!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

καλημέρα σε όλες τις μανούλες!

σχετικά με το μάσημα που λέτε, εμάς μόλις έσκασε το πρώτο δοντάκι, παρ'όλα αυτά εδώ και καιρό δεν της αλέθω τίποτα και μια χαρά τα τρώει όλα, μόνο με τις φλουδίτσες δυσκολεύται και έτσι κάποια φρούτα τα καθαρίζω από τη φλούδα πριν τα δώσω.

να σας ρωτήσω και κάτι, η δυσκοιλιότητα είναι και αυτή ένδειξη ότι κάτι την ενοχλεί έτσι δεν είναι; γενικά κάνει κακά της κάθε 3 μέρες περίπου (πράγμα που με δυσκολεύει κάπως στο να παρακολουθώ ι την πειράζει...) αλλά συνήθως είναι πολύ μαλακά, σχεδόν ασχημάτιστα. χθες όμως είχαμε ένα επεισόδιο δυσκοιλιότητας ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχα καταναλώσει πολύ γλουτενη (κομμέμη μέχρι πρόσφατα).... σταμάτησα πάλι τα σιτηρά και περιμένω να δω...:roll:

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία. Αλλά αν τα κακά είναι μαλακά και το μωρό δεν ζορίζεται, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα δυσκοιλιότητας. Ωστόσο αν κάτι φαίνεται να διαταράσσει τα συνηθισμένα, καλά κάνεις και το προσέχεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Γενικά είναι μαλακά, γι'αυτό και το πήρα απόφαση ότι απλά δεν ενεργείται πολύ συχνά...εξάλλου δεν θηλάζει αποκλειστικά πλέον (όπου δεν μας πειράζει αν δεν ενεργείται κάθε μέρα) αλλά θηλάζει σχεδόν κάθε 2 ώρες όποτε μάλλον έχει παρόμοια αντίδραση με τον αποκλειστικό θηλασμό (από το μυαλό μου το έβγαλα αυτό...δεν ξέρω αν ισχύει:roll:)

Όμως χθες έκλαιγε και ζορίστηκε τόσο πολύ που έβγαλε και λίγο αιματάκι από κάποια ραγαδούλα πιστεύω...αφού μετά η καημενούλα με το που πλησιάζαμε το χέρι μας στην περιοχή της πάνας έκλαιγε και αντιδρούσε :-(

φεια σας κοριτσαρες...τι κανετε?πολυ ζεστη ε?ασε.....εγω εχω θεμα με τα ουρα του μωρου...οταν κατουραει στην πανα μενει ενα σομον χρωμα....επισης ενω ειμασταν μια χαρα ο εξυπνος μπαμπας μου ειπε οτι στο ζαχαροπλαστειο που δουλευει εχει παγωτο απο προβειο γαλα.λω ωραια.αφου τρωω φετα αιγπροβεια κ δεν τον πειραζει αρα θα φαω κ προβειο παγωτακι.εφαγα που λετε,μιαμ μιαμ και την αλλη μερα να το αιμα κ παλι στην πανα μας κ οι γνωστες διαρροιες..λεω ρε μπαμπα σιγουρα ηταν προβειο το γαλα?λεει ναι ρε.ειναι απο προβειο γαλα κ αυγα...τον σκοτωνεις η δεν τον σκοττωνεις?καλα ρε λεω?αυγα?ηξερες οτι εχει αυγα κ με αφησες να φαω?λεει ξεχασα.γρρρρρ.τελοσπαντων.εφαγα κ ενα παγωτακι φετος.ωραιο ηταν.κατα τα αλλα ο μικρος αρχισε να τρωει μηλο,πατατα με κολοκυθακι κ ρυζαλευρο χωρις γαλα,το φτιαχνω με το δικο μου..αυτα..τωρα θα προσθεσω καροτο αλλα σιγα σιγα γιατι σε εμενα βγαζει αιμα οταν ετρωγα καροτο.α κι εγω ανακαλυψα τα παστελια απο αμυγδαλο τελεια και τρωω και μηλοπιτα..και ειμαστε πεντακαθαροι περα απο αυτο το μικρο περσιτατικο.και να φανταστειτε καποτε εβγαζε αιμα στα παντα ε???φιλια πολλα

tselinkas τα σομόν στην πάνα μπορεί να είναι ελαφριά αφυδάτωση, θηλάζετε περισσότερο ή δώσε και περισσότερο νερό, μιας και τρώτε στερεές.

γεια σας κοριτσια και χρονια πολλα!υγεια σε ολους!

για βοηθήστε με βρε παιδια...εγω δεν του εχω δοκιμασει να φαει τιποτα που να μην ειναι αλεσμενο...περιμενα να φαει ψωμι για να ξεκιναγα...και επειδη το τελευταιο διμηνο δεν πηγαμε καθολου καλα με την εισαγωγη φαγητων, εχουμε κολλησει στο μηλο, αρνι, κολοκυθι, πατατα, καροτο...τις τελευταιες 5 μερες του εβαλα και αχλαδι, αλλα φοβαμαι λιγο γιατι πριν απο ενα μηνα που του ειχα βαλει ξανα τον ειχε πειραξει.τελοςπαντων, ας δεχτουμε (και ας ελπισουμε) οτι το δεχεται το αχλαδι, τι να κανω, να του το κοψω κομματακια και να του το δωσω να γλυψει?

με το μηλο καλυτερα να μην δοκιμασω γιατι ειναι επικινδυνο το μηλο, ε?

εσεις που απο στερεα τρωτε σαν και εμας, τι κανατε?

(γιατι ετσι οπως παμε, αν περιμενω να φαει ψωμι ή κανενα μπισκοτακι, δε βλεπω να χρησιμοποιουμε συντομα τα δοντακια μας :-()

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

δινω αμαρετο μου κ νερακι κ θηλαζω..αλλα δεν πολυθελει το μωρο..παντως πιο πολυ απο την κορη μου πινει.ειδικα απο τοτε που το ειδα ολο κ πιο πολυ δινω.αλλα το σομον ...σομον.

Διαφημίσεις

sagia μπορεις τη πατατα να μην την αλεθεις αλλα να την πατας με το πηρουνι και σιγα σιγα να το δινεις να τρωει ή το κολοκυθι. Το μηλο αν ειναι πολυ σκληρο ειναι λιγο επικινδυνο.

γεια σας κοριτσια και χρονια πολλα!υγεια σε ολους!

για βοηθήστε με βρε παιδια...εγω δεν του εχω δοκιμασει να φαει τιποτα που να μην ειναι αλεσμενο...περιμενα να φαει ψωμι για να ξεκιναγα...και επειδη το τελευταιο διμηνο δεν πηγαμε καθολου καλα με την εισαγωγη φαγητων, εχουμε κολλησει στο μηλο, αρνι, κολοκυθι, πατατα, καροτο...τις τελευταιες 5 μερες του εβαλα και αχλαδι, αλλα φοβαμαι λιγο γιατι πριν απο ενα μηνα που του ειχα βαλει ξανα τον ειχε πειραξει.τελοςπαντων, ας δεχτουμε (και ας ελπισουμε) οτι το δεχεται το αχλαδι, τι να κανω, να του το κοψω κομματακια και να του το δωσω να γλυψει?

με το μηλο καλυτερα να μην δοκιμασω γιατι ειναι επικινδυνο το μηλο, ε?

εσεις που απο στερεα τρωτε σαν και εμας, τι κανατε?

(γιατι ετσι οπως παμε, αν περιμενω να φαει ψωμι ή κανενα μπισκοτακι, δε βλεπω να χρησιμοποιουμε συντομα τα δοντακια μας :-()

Τα κομματακια μηλου -οπως και του ωμου καροτου κ του αγγουριου- θεωρουνται πολυ επικινδυνα διοτι κανουν "γωνιες" που αν πανε στραβα ειναι πολυ δυσκολο να τις διαχειριστει και πρεπει να ειναι απο τις τελευταιες τροφες που δινεις μη αλεσμενες (τελευταιοι οι ξηροι καρποι, μπορει να τους εισπνευσουν και να πανε στον πνευμονα).

Ξεκινα ισως με κατι που να τριβεται στο στομα, οπως καλομαγειρεμενο κοτοπουλο ή αλλο κρεας. Εμεις τελικα ετσι καναμε, της εδωσα λιγο κοτοπουλακι αφου πρωτα το τσεκαρα οτι εχει βρασει πολυ καλα και δεν ηταν σαν...λαστιχο (πολυ μικρο κομματακι) και το μασησε μια χαρα. Τωρα πια εχουμε 8 δοντακια!

Η' πατατα παρα πολυ καλα βρασμενη, ισως αν την πατησεις με το πηρουνι αντι να την κανεις πουρε -αυτο δεν το εχω δοκιμασει, μου το ειπε η πεθερα μου, οποτε με επιφυλαξη στο λεω.

Για το ωμό καρότο και το αγγούρι συμφωνώ, γιατί δεν "λιώνουν" στο στόμα. Το μήλο όμως κομμένο σε σπιρτόξυλα ή σε χοντρό ρεντέ λιώνει με λίγη πίεση μόνο. Επίσης λεπτές φετούλες μπανάνας, πατάτας, βρασμένου καρότου, ροδάκινου κτλ - λεπτές σαν μικρά νομίσματα ή νιφάδες του ρεντέ στην αρχή και ανάλογα με την ανταπόκριση προχωράμε σε πιο χοντρά κομμάτια. Το κρέας και το κοτόπουλο το έκοβα και το χώριζα σε "ίνες". Το αρακά στην αρχή τον πατούσα λίγο, γιατί φοβόμουν μήπως κολλήσει η φλούδα στον ουρανίσκο και αναγουλιάσει αλλά δεν συνέβη ποτέ.

Όταν πια αρχίζει να πιάνει καλά με τα χέρια του τα κομματάκια αλλά γλυστράνε, επειδή είναι υγρά, πχ στο ροδάκινο, μπορούμε να χτυπήσουμε λίγη βρώμη στο μουλτι σε λεπτή σκόνη και να τα κυλήσουμε, ώστε να μπορεί να τα πιάνει πιο εύκολα.

Γενικά, πιστεύω ότι όταν το μωρό μπορεί να πιάνει τις τροφές μόνο του και να τις φέρνει στο στόμα του, μπορεί και να χειριστεί αυτό που εισάγει, αρκεί να είναι μια "προβλέψιμη" τροφή. Ας πούμε, τα βρεφικά μπισκότα που μετατρέπονται σε εκείνη τη μουλιασμένη αηδία θεωρώ ότι κολλάνε μέσα στο στόμα και δυσκολεύουν τόσο το μάσημα, όσο και την κατάποση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνο πνιγμού μεν .. αλλά δεν βρίσκω ότι προσφέρουν κάτι στη μασητική εμπειρία. Όταν το μωρό τρώει μόνο του, βάζει την τροφή μπροστά-μπροστά και μπορεί να τη χειριστεί και αυτό σαν εμπειρία διαφέρει πολύ από το τάισμα κρέμας με το κουτάλι - όπου πολλοί ασυναίσθητα ή μη βάζουν το κουτάλι πιο μέσα, ώστε το μωρό να μην μπορεί να αντιδράσει και να καταπιεί πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι ακόμη και το τάισμα λιωμένων με το κουτάλι πρέπει να γίνεται πιο μπροστά, ώστε το μωρό να αναγκάζεται να γυροφέρει την τροφή στο στόμα, πριν καταπιεί. Αυτό είναι καλό, τόσο για την χώνεψη, γιατί ανακατεύεται με το σάλιο, όσο και γιατί σέβεται το ρυθμό του παιδιού, που αν δεν είναι έτοιμο, μπορεί να φτύνει συστηματικά.

δεν ξέρω αν γράφω καλώς εδώ..

είμαστε 7μηνών και θηλάζουμε, τρώμε λαχανικά και φρούτα

2 φορές μέχρι τώρα εμφάνισε αιματάκι (κοκκινες ίνες) στα κακά του

στους 2 και στους 5 μήνες αλλά δεν είμασταν σίγουρη αν ήταν αλλεργία στα αγελαδινά που έφαγα, ίωση ή κάτι άλλο

τα αγελαδινά δεν τα έκοψα ακριβώς επειδή υποχώρησε αμέσως (με σύμφωνη γνώμη της παιδιάτρου)

να σημειωθεί ότι τη δευτέρη φορά νομίζω ότι είχα φάει φιστίκια αλλά η γιατρός επέμενε ότι αν ήταν αλλεργία θα ήταν μόνο σε αγελαδινά

ξεκινήσαμε τις στερεές με λαχανικά, κοτόπουλο και στους 7 μήνες έιπαμε να δοκιμάσουμε μοσχάρι, σχεδόν παράλληλα με το μοσχάρι (εφαγε 2 μέρες, τρίτη λαχανικά, τέταρτη μοσχάρι) έβγαλε κόκκινα σπιθουράκια, στην αρχή στις κλειδώσεις των χεριών, μετά σε όλα τα χέρια, μετά στις μασχάλες και μετά στο στήθος, κοιλιά και πόδια καθαρά, το πρόσωπο ειχε μια ανάγλυφη υφή

τα σπιθουράκια μοιάζαν με μικρά τσιμπήματα κουνουπιών

η γιατρός τα είδε και επειδή είχαν λέει κεφαλάκι δεν της θύμισαν αλλεργία αλλά ιδρωτήρια, μου πε βέβαια να το αποσύρω το μοσχάρι για καλό και για κακό και να το ξαναβάλω μετά από ενα μηνα

τώρα έχουν περάσει 5 μέρες από την τελευταια φορά που έφαγε μοσχάρι και τα σπυράκια έχουν εξασθενίσει

τι λέτε;

qrgjp2.png

Διαφημίσεις

mymmycool εμενα μου κανει για αλλεργια απο αυτα που μας περιεγραψες. Το δικο μου μωρο βγαζει τετοια σπιθουρακια γιατι εχει ατοπικη δερματιτιδα. Βεβαια τα ατοπικα δερματα μπορει να κανουν τετοιες κοκκινιλες απο τη ζεστη. Στο παρελθον δεν σου ειχε ξαναεμφανισει τετοια σπιθπουρακια στο δερμα του? Αν υποχωρησουν τωρα που εκοψες το μοσχαρι μαλλον θα ηταν απο αυτο.

όχι πρώτη φορά εμφανίστηκαν, βεβαια πρώτη φορά έκανε και τόση ζέστη

τώρα νομίζω πως υποχώρησαν, τώρα έχει λίγα κοκκινα σημαδάκια αλλά αυτά μου μοιάζουν περισσότερο με ιδρωτήρια

μοσχάρι τέλος για λίγο, τον άλλο μήνα θα του ξαναδώσω και βλέπουμε

qrgjp2.png

κοριτσια το κεχρι-κινοα απο ποιο μηνα μπορω να τα δωσω στο μωρο?δοκιμασαμε μπανανα .ουτε να την δει μπροστα της.ενω εγω τρωω κ η μαγιερ ειναι αρνητικη.η ιδια αντιδραση με το πεπονι.αγχωθηκα κ εγω λιγο με τη ποκιλια αλλα με καλυψε η αμαρρετο!τα ιδια κ τα ιδια φοβηθηκα μηπως βαρεθει κ δεν τρωει.εχθες εφαγα σταφυλι.ειναι ομως αλλεργιογονο?!θα δειξει.ειναι δυσκολο να εντοπισω αιμα στα κακα.καποιες φορες ειναι συμπαγη κ αλλες μαλακα.την βλεννη την βλεπω.την μαγιερ δεν την εμπιστευομαι γιατι μπορει να παρθει δειγμα απο σημειο που δεν εχει αιμα.τωρα θα μπουμε στον 8 μηνα .σπανακι μπορω να δωσω?τι αλλο μου προτεινετε?τωρα τρωμε αχλαδι μηλο καροτο πατατα κολοκυθι σελινο ανιθο κοτοπουλο λιγο λεμονι ελαιολαδο.

Κορίτσια, κάνατε το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας; Εμείς ναι, και βλέπω ότι ο μπέμπης κάνει πράσινα (κυππαρισί) κακά με βλέννη και έχουν πάλι και λίγο αίμα. Την Παρασκευή που μας πέρασε το κάναμε. Λέτε να φταίει το εμβόλιο ή έφαγα τίποτα και τον πείραξε;

Ελενιτσα νομιζω το κεχρι μπορεις να το δωσεις στον 7 μηνα και τη κινοα στον 9. Οταν κανεις μαγερ να παιρνεις δειγμα με τις βλεννες.

Μπορεις απο κρεας να του δωσεις κατσικι, αρνι αλλα οταν το βραζεις να αλλαζεις το νερο. Εγω το αλλαζω 2 φορες γιατι βγαζουν πολυ λιπος.

Σταφυλι η αλλεργιολογος μου ειχε πει να μην φαω ουτε εγω ουτε το παιδι γιατι βαζουν πολλα φαρμακα και ορμονες. Οταν της ειπα οτι εχουμε δικο μας σταφυλι που βαζουμε μονο θειαφι ,μου ειπε οτι και το θειαφι ειναι φυτοφαρμακο και μπορει να πειραξει το μωρο. Απο χορταρικα μου ειχε πει να του δωσω σπανακι και μπροκολο τη φουντιτσα. Αλλα εγω σου προτεινω αυτα να τα δοκιμασεις αργοτερα το χειμωνα που θα ειναι η εποχη τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...