Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και παλι! Χρονισαμε και ακομα θηλαζουμε. Απο στερεες λιγα πραγματα, μας πειραζουν πολλες τροφες.

Ηθελα τη γνωμη σας για το γαλατακι μας διοτι σε 10 μερες, πρεπει να αποθηλασουμε πια!

Αν θυμαστε, ο παιδιατρος μας ειχε συστησει κατσικισιο.

Η αλλεργιολογος, υποαλλεργικο και προκληση στο ετος.

Συνεχισα θηλασμο -αντι για τον 6ο μηνα που ηθελα αρχικα, ειπα να θηλασω μεχρι να παω γραφειο.

Ελα ομως που η δευτερη μας εφυγε διακοπες και δεν μπορει να μας δει παρα τελη Σεπτεμβρη-ζησε Μαη δηλαδη.

Μετα απο πολλη σκεψη-και εμπιστοσυνη στον παιδιατρο-της εβαλα κατσικισιο σε σκονη, βιολογικο, στη φρουτοκρεμα καθε πρωι. Ξεκινησα με 20 μλ τωρα τρωμε 100. Μια εβδομαδα μετα, δεν εχουμε καμμια αντιδραση! φτυστε μας! Ενω αν πχ φαει πρασινα φασολακια, αμεσως βλεπω αιμα και κανουμε εμετο.

Παιρνω τηλ την αλλεργιολογο, και μου βαζει τις φωνες! Και οτι εκανα του κεφαλιου μου, και οτι θα παθουμε ζημια κλπ.

Ενω ειχα πει οτι δεν θα επηρεαστω, ειμαι σε αναμμενα καρβουνα.

Εσεις τι λετε; Αργει καμμια φορα να φανει; Αλλα και παλι, τοσες μερες τωρα δεν θα ειχαμε διαπιστωσει κατι;

Αν καμμια εχει κανει προκληση, πώς γινεται; Υποθετω οπως το καναμε.

Χαρα-Μαρια οταν κανεις προκληση ξεκινας απο μικρη ποσοτητα 20-30 ml και ανα 5 ημερες αυξανεις 30ml την ποσοτητα, αφου κανεις μαγερ κοπρανων και βγει αρνητικη.

Συγνωμη που σε ρωταω αλλα γιατι πρεπει να απογαλακτισεις σε 10 μερες? Πιστευω οτι το μωρο σου ειναι αρκετα μεγαλο και θα χρειασθει περισσοτερες μερες για να απογαλακτισεις. Δεν μπορεις να σταματησεις να θηλαζεις αποτομα σε ενα παιδι 1 ετους. Πρεπει να το κανεις σταδιακα. Η aglaia βεβαια ειναι πιο ειδικη για να σε συμβουλευσει τι πρεπει να κανεις.

κοριτσια να'μαστε παλι κι εμεις,να ζητησουμε την γνωμη ή την εμπειρια σας...

εχω ξεκινησει εδω κ πολλες μερες και τρωω ντοματα,μελιτζανα,ψωμι-δικο μου και ταχινι

εννοειται οτι τα εισηγαγα σιγα-σιγα,τσεκαρα γενικοτερες αντιδρασεις καθως κ τα κακα μας,και ημασταν σε ολα οκ,οποτε ημουν κι εγω χαρουμενη!!!

ομως εδω κ 2-3 μερες εχει γεμισει σπιθουρακια στα χερακια του,στο σβερκο και χαμηλα στο κεφλι...

στην αρχη εεγα οτι ειναι απο τον ιδρωτα,γιατι αυτες ειναι οι περιοχες που ιδρωνει περισσοτερο-ειδικα τα μπρατσακια του.

μετα ελεγα μηπως ειναι απο την θαλασσα,γιατι πηγαινουμε 2 φορες τη μερα για μπανιο...

αλλα επιμενουν,και φοβαμαι μηπως ειναι ατοπικη,απο καποια απο τις τροφες που εχω εισαγει.το ενστικτο μου φωναζει για το ψωμι,το οποιο τρωει και ο νικολας μου και τρελενεται!!

πιστευετε εσεις οτι ειναι αλλοι οι παραγοντες κ οχι οι τροφες που αρχικα σε διαστηματα 5-7 ημερων ξεχωριστα η καθε μια δεν ειχε παρουσιασει κανενα συμπτωμα?

να τις κοψω ολες ή να ξεκινησω με το ψωμι-κλαψ-και βλεπουμε?

αχ......παλι τα ιδια.....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

εχω ξεκινησει εδω κ πολλες μερες και τρωω ντοματα,μελιτζανα,ψωμι-δικο μου και ταχινι

εννοειται οτι τα εισηγαγα σιγα-σιγα,τσεκαρα γενικοτερες αντιδρασεις καθως κ τα κακα μας,και ημασταν σε ολα οκ,οποτε ημουν κι εγω χαρουμενη!!!

ομως εδω κ 2-3 μερες εχει γεμισει σπιθουρακια στα χερακια του,στο σβερκο και χαμηλα στο κεφλι...

στην αρχη εεγα οτι ειναι απο τον ιδρωτα,γιατι αυτες ειναι οι περιοχες που ιδρωνει περισσοτερο-ειδικα τα μπρατσακια του.

μετα ελεγα μηπως ειναι απο την θαλασσα,γιατι πηγαινουμε 2 φορες τη μερα για μπανιο...

αλλα επιμενουν,και φοβαμαι μηπως ειναι ατοπικη,απο καποια απο τις τροφες που εχω εισαγει.το ενστικτο μου φωναζει για το ψωμι,το οποιο τρωει και ο νικολας μου και τρελενεται!!

πιστευετε εσεις οτι ειναι αλλοι οι παραγοντες κ οχι οι τροφες που αρχικα σε διαστηματα 5-7 ημερων ξεχωριστα η καθε μια δεν ειχε παρουσιασει κανενα συμπτωμα?

Κόψε μόνο το ψωμί από αυτά που έβαλες και δες τι θα γίνει.

gwggp2.png ISWTp2.png

Χαρα-Μαρια οταν κανεις προκληση ξεκινας απο μικρη ποσοτητα 20-30 ml και ανα 5 ημερες αυξανεις 30ml την ποσοτητα, αφου κανεις μαγερ κοπρανων και βγει αρνητικη.

Συγνωμη που σε ρωταω αλλα γιατι πρεπει να απογαλακτισεις σε 10 μερες? Πιστευω οτι το μωρο σου ειναι αρκετα μεγαλο και θα χρειασθει περισσοτερες μερες για να απογαλακτισεις. Δεν μπορεις να σταματησεις να θηλαζεις αποτομα σε ενα παιδι 1 ετους. Πρεπει να το κανεις σταδιακα. Η aglaia βεβαια ειναι πιο ειδικη για να σε συμβουλευσει τι πρεπει να κανεις.

Ωστε θελει Μαγερ; Ο παιδιατρος μας ειπε αν ειναι θα το δουμε, θα εχει αιμα και βλεννη-οπως κανει με αρκετες τροφες. Θα παω μια πανα της αν ειναι αυριο. Προς το παρον δεν αυξανω την ποσοτητα και μενω στα 100 μλ.

Επιβαλλεται να αποθηλασω, η κορη μου δεν εγινε δεκτη στον παιδικο οποτε θα μενει 3-4 μερες/εβδομαδα στη Νεα Μακρη με τη γιαγια της και με το θηλαστρο ποτε δεν τα καταφερα. Δευτερον, αν ξεκινησει γαλα ξενο, θα της φτιαξουμε και καμμια κρεμουλα, θα φαει και κανενα μπισκοτο -θα της φτιαχνω εγω εννοειται- κλπ. Καιρος ειναι. Εξαλλου επιθυμω να αποθηλασω.

όχι το είπα επειδή το υποψιάζεσαι εσύ. Αν δεν είναι αυτό δοκιμάζεις με τα άλλα.

ετσι ομως δεν θα μπλεξω σε φαυλο κυκλο?

μαλλον ειναι καλυτερα να τα σταματησω ολα,και να τα επανεισαγω ενα ενα οταν και αν τα συμπτωματα υποχωρησουν..ξερω κι εγω;;

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

υπαρχει θεμα με το ταχινι??γιαιτ κ εγω τρωω..επηρεαζει σε κατι στο θηλασμο??

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

καλε οχι!!!

σε τι να επηρεαζει τον θηλασμο?

ισα ισα ειναι πολυ πλουσιο σε βιταμινες κ ασβεστιο

απλα σε μωρα με αλλεργιες

και σε μωρα με αλλεργικη προδιαθεση

ολα τα πιθανως αλλεργιογονα τροφιμα τα περνας απο "κοσκινο"

fBaep3.png

uwK7p3.png

τι μαγια χρησιμοποιησες για το ψωμί?

την γιωτης νομιζω...

λες να φταιει η μαγια?

εχω κρατημενο και προζυμι,αλλα στον αρτοπαρασκευαστη μονο με μαγια γινεται το ψωμι!αλλιως παλι ζυμωμα....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

την γιωτης νομιζω...

λες να φταιει η μαγια?

εχω κρατημενο και προζυμι,αλλα στον αρτοπαρασκευαστη μονο με μαγια γινεται το ψωμι!αλλιως παλι ζυμωμα....

ναι, το ξερω και μενα ο αρτοπαρασκευαστης μονο με μαγια κανει ψωμι και μαλιστα ξερη, οχι φρεσκια...απλα σκεφτομαι και την μαγια μην εχει τιποτα σογια μεσα...δε ξερω και εγω...:?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

αφησα να περασουν λιγες μερες μηπως υποχωρουσαν μονα τους,πριν ξεκινησω παλι τις "περικοπες":),και οντως ετσι εγινε.μπορει να ηταν απο τον ιδρωτα,ή να ειχε ακουμπησει κατι στην παραλια-αφου ηταν κυριως στα χερακια του-οποτε προς το παρον δεν βγαζω ουτε βαζω κατι στη διατροφη μου.το παρακολουθω......

την μαγια κι εγω πολυ την φοβαμαι.

fBaep3.png

uwK7p3.png

χαρα-Μαρια αυτα που σου ειπα για την προκληση μου τα ειχε πει η Συριγου. Αν δεν κανω λαθος και εσυ σε αυτη πας. Νομιζω οτι πρεπει να κανεις μαγερ γιατι εμενα μου εχει τυχει να εχει αιμα και να μην φαινεται.

Οσο για τον απογαλακτισμο εννοειται οτι ειναι δικαιωμα σου να αποθηλασεις οποτε εσυ θελεις. Απλα εγω σου ειπα οτι δεν πρεπει να το κανεις αποτομα γιατι το μωρο ειναι μεγαλο. Ελπιζω να το δεχθει το κατσικισιο γαλα το μωρο σου και ολα να πανε καλα.

κοριτσια αγορασα παγωτομηχανη και εφτιαξα ενα σορμπε αχλαδι μουρλια!!! Ενα χρονο εχω να φαω τοσο ωραιο γλυκο( εκτος απο του κουταλιου). πολυ ωραιο και πολυ δροσερο.

χαρα-Μαρια αυτα που σου ειπα για την προκληση μου τα ειχε πει η Συριγου. Αν δεν κανω λαθος και εσυ σε αυτη πας. Νομιζω οτι πρεπει να κανεις μαγερ γιατι εμενα μου εχει τυχει να εχει αιμα και να μην φαινεται.

Οσο για τον απογαλακτισμο εννοειται οτι ειναι δικαιωμα σου να αποθηλασεις οποτε εσυ θελεις. Απλα εγω σου ειπα οτι δεν πρεπει να το κανεις αποτομα γιατι το μωρο ειναι μεγαλο. Ελπιζω να το δεχθει το κατσικισιο γαλα το μωρο σου και ολα να πανε καλα.

Καλα που μου το ειπες κιολας γιατι η αλλεργιολογος εξαφανιστηκε λογω διακοπων, ουτε το κινητο σηκωνει απο προχθες. Εχθες ομως δεν μας εκανε τη χαρη :lol: η μικρη και τωρα πρεπει να περιμενουμε μεχρι τη Δευτερα-εκλεισε το μικροβιολογικο.

Οσο για το χρονο, συμφωνω δεν πρεπει να γινει αποτομα, αλλα ελα που με καλεσαν νωριτερα στο γραφειο, τελευταια στιγμη. Προσπαθω να το κανω σταδιακα. Πρωτα πρεπει να βρω το καταλληλο γαλα που να μην την πειραζει -τωρα το βαζω στη μπανανα, δεν το εχει καταλαβει- και μετα να περασω στον αποθηλασμο. Δεν ειναι μονο η μικρη, κι εμενα μου φαινεται "καπως"...Εχω δρομο μπροστα μου!...

Εχθες στο μεταξυ μιλησα με τον παιδιατρο, μου ανεφερε οτι το παιδι τρωει "πολυ λιγες τροφες για την ηλικια του" και στεναχωρεθηκα.

Εχθες στο μεταξυ μιλησα με τον παιδιατρο, μου ανεφερε οτι το παιδι τρωει "πολυ λιγες τροφες για την ηλικια του" και στεναχωρεθηκα.

Είναι λίγο "τρομοκρατική" αυτή η διατύπωση του παιδιάτρου, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μωρό με αλλεργίες. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνεις, να δίνεις τροφές που μονίμως διαταράσσουν το ανοσοποιητικό του λόγω της αλλεργίας; Σημασία έχει το μωρό να τρώει θρεπτικές τροφές κι ας μην υπάρχει και τόση ποικιλία. Εφόσον η ανάπτυξη του είναι καλή, η μεγάλη ποικιλία είναι σχεδόν θέμα προτιμήσεων και όχι αναγκαιότητα.

Μετά, υπάρχει και ένα άλλο θέμα στα αλλεργικά παιδιά: επειδή ακριβώς αποκλείονται τα "εύκολα" τρόφιμα, πχ γιαουρτάκια, τοστάκια, συσκευασμένες μπούρδες, αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε εναλλακτικές που συνήθως αποτελούν πιο υγιεινές και πιο πλήρεις τροφές. Για παράδειγμα, αποφεύγοντας τα δημητριακά, δοκιμάσαμε κεχρί, κινόα, φαγόπυρο κοκ που είναι αρκετά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Όταν δεν υπάρχει αλλεργία στο σουσάμι, το ταχίνι είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου κοκ.

Όταν πήγαμε σε αλλεργιολόγο πρώτη φορά στους 18-20 μήνες, είχα κάνει μια λίστα με όσα έτρωγε το παιδί μου και ήταν πολύ περισσότερα σε ποικιλία από άλλα συνομήλικα, παρόλο που η λίστα με τα απαγορευμένα ήταν εξαιρετικά μεγάλη και υπήρχαν και πάρα πολλά πχ ψάρι, αυγά, φράουλες κτλ που δεν είχαμε δοκιμάσει καν. Πολλά συνομήλικα δεν έτρωγαν τα περισσότερα λαχανικά λόγω προτίμησης, ενώ η κόρη μου έτρωγε και μάλιστα στην πιο απλή μορφή, ωμά και αχνιστά, χωρίς σάλτσες. Ο αλλεργιολόγος είχε γελάσει με την ανησυχία μου περί ποικιλίας, μιας και είχαμε αντιπρόσωπο από βασικές ομάδες που μπορούσαμε να τρώμε πχ ας τρώγαμε μόνο ένα είδος κρέατος, αρκεί να τρώγαμε κρέας. Δεν ήταν και τόσο τραγικό το ότι δεν μπορούσαμε να φάμε τα άλλα είδη. Το ίδιο και με τα λαχανικά και τα φρούτα. Το να αποφεύγουμε ψωμιά και ζυμαρικά μας είχε γίνει συνήθεια και δεν αποτελούσε και θέμα ψυχολογικό, μιας και ξέρουμε ότι δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτε σπουδαίο, πιο πολύ πρόκειται για ευκολία της μαμάς.

Θα έλεγα να μην στενοχωριέσαι άδικα για την ποικιλία, το μωρό μεγαλώνει και συνεχώς θα μπορείς να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα (τώρα πια ορισμένα τρόφιμα πχ όσπρια δεν θεωρούνται δύσπεπτα, όπως στους 10-11 μήνες) και θα εμπλουτιστεί η διατροφή του και θα μεγαλώσει ο κατάλογος με τα επιτρεπόμενα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Amaretto εχει πεσει η αναπτυξη της πολυ. Ηταν στην ανωτερη καμπυλη και τωρα παμε για τον πατο. 75 γρ εβαλε μονο το τελευταιο διμηνο.

Τα οσπρια που ανεφερες καλη ιδεα!!! Το κεχρι ξερω πανω κατω τί ειναι, αλλα η κινοα και το φαγοπυρο τί ειναι παιδια;; Και δεν ειναι αλλεργιογονα;

Ελεγα να προσπαθησω μετα το γαλα να της δωσω καλαμποκι που μας το ειχαν βγαλει ΟΚ, ειναι αλλεργικη στα σιτηρα και δεν τρωει ουτε ζυμαρικα ουτε ψωμι ουτε μπισκοτα κλπ που τρωνε αλλα μωρα στην ηλικια της, και αυτο μας εχει καθυστερησει και στο θεμα του μασηματος. Φοβαμαι πχ να της δωσω φρουτο σε κομματακια μηπως και πνιγει. Ακομα αλεσμενα τα τρωει ολα και εχουμε 8 δοντακια!

Ανθος αραβοσιτου κανει;

Amaretto εχει πεσει η αναπτυξη της πολυ. Ηταν στην ανωτερη καμπυλη και τωρα παμε για τον πατο. 75 γρ εβαλε μονο το τελευταιο διμηνο.

Τότε ίσως πρέπει να βρεις κάποιον παιδίατρο ή άλλο ειδικό που μπορεί να σας υποστηρίξει καλύτερα και να προτείνει ισορροπημένο διαιτολόγιο για το μωρό.

Μια σκέψη μου είναι ότι η διαδικασία του αποθηλασμού μπορεί να της στέρησε αναγκαίες θερμίδες κτλ, ενώ λόγω των αλλεργιών δεν ήταν ακόμη έτοιμη να αναπληρώσει από τις στερεές. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος ενημερωμένος παιδίατρος πιστεύω ότι θα υποστήριζε καλύτερα την περίπτωση σας.

Τα οσπρια που ανεφερες καλη ιδεα!!! Το κεχρι ξερω πανω κατω τί ειναι, αλλα η κινοα και το φαγοπυρο τί ειναι παιδια;; Και δεν ειναι αλλεργιογονα;

Είναι ψευδοδημητριακά, δεν έχουν γλουτένη και είναι πιο δύσκολο να προκαλέσουν αλλεργία.

Ελεγα να προσπαθησω μετα το γαλα να της δωσω καλαμποκι που μας το ειχαν βγαλει ΟΚ, ειναι αλλεργικη στα σιτηρα και δεν τρωει ουτε ζυμαρικα ουτε ψωμι ουτε μπισκοτα κλπ που τρωνε αλλα μωρα στην ηλικια της, και αυτο μας εχει καθυστερησει και στο θεμα του μασηματος. Φοβαμαι πχ να της δωσω φρουτο σε κομματακια μηπως και πνιγει. Ακομα αλεσμενα τα τρωει ολα και εχουμε 8 δοντακια!

Ανθος αραβοσιτου κανει;

Το είδος των τροφών και ο αριθμός των δοντιών δεν έχουν σχέση με το μάσημα. Στην κόρη μου έδινα αλεσμένη την τροφή μόνο όταν τη δοκίμαζε για πρώτη φορά και αυτό για 1-2 μήνες. Και δεν είχε δόντια και μασούσε μια χαρά. Στο δεύτερο γεύμα τα πατούσα με το πηρούνι, στο τρίτο τα έκοβα φετούλες ή σπιρτόξυλα και κατόπιν κυβάκια, για να μπορεί να τα πιάνει καλύτερα με τα χέρια.

Μετά, στους 10.5 μήνες έβγαλε τα πρώτα δόντια και 3-4 μήνες μετά, με 8 δόντια πλέον, έξυνε το ολόκληρο μήλο και το ένστικτο της την οδηγούσε να το διαχειριστεί σωστά, διότι έλεγχε μόνη της πόσο θα δάγκωνε, πώς θα μπει στο στόμα της κτλ. Μια φορά, η πεθερά μου νόμιζε ότι ήταν ασφαλέστερο να της το κόψει κομμάτια και φυσικά το μωρό κόντεψε να πνιγεί, γιατί έβαλε ολόκληρο το κομμάτι στο στόμα και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. (Και από τότε δεν ξανατάισε τίποτε στο μωρό με δική της πρωτοβουλία!)

Τι εννοείς λέγοντας άνθος αραβοσίτου;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Χαρα-Μαρια και εγω ανησυχω που το παιδι τρωει τα ιδια και τα ιδια . amaretto με καλυψες και εμενα με την απαντηση σου. Εχεις απολυτο δικιο.

Και το δικο μου μωρο δεν παιρνει βαρος και η Συριγου μου ειπε να του βαζω και ρυζι στο μεσημεριανο φαγητο( τρωει πατατα, καροτο, κολοκυθι και κατσικι ή αρνι) και να του βαζω περισσοτερο λαδι. Μου ειπε ακομα τα φρουτα να τα βαζω στον αποχυμωτη, να τα κανω χυμο, να βγαζω τον αφρο που ειναι πανω-πανω και να βαζω τον υπολοιπο χυμο στο ρυζαλευρο. Μου ειπε οτι αυτος ο χυμος χωρις τον αφρο εχει πολλες θερμιδες. Εγω ομως το πρωι του δινω κανονικα τα φρουτα και αυτο το κανω μερικες φορες το απογευμα. Δεν ξερω ομως αν ειναι σωστο να βαζω το ρυζαλευρο στο χυμο. Δεν πρεπει να το βαζουμε σε κατι ζεστο για να διαλυθει καλα το ρυζαλευρο? Ετσι δεν το τρωει ωμο ?

Αυτο που μου ειπες για τη Συριγου δεν μου αρεσε, οτι δεν σηκωνει ουτε το κινητο της. Δηλαδη αν συμβει κατι στα μωρα μας τι θα κανουμε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...