Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

συμφων απολυτα με την αποπανω μου!

παντως απο την στιγμη που συνεχιζεις να το θηλαζεις δεν χρειαζεται κανενα συμπληρωμα, ουτε σιδηρο γιατι τα παιρνει ολα απο το μητρικο γαλα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προφανώς και ο παιδίατρος μου έχει κάποια σχέση με τη νεστλε γιατί και το γάλα που μου προτείνε νεστλε ήταν (όπως και με τη φρεζιντερμ…). Για αυτό και σε ότι αφορά στη διατροφή του παιδιού δεν τον εμπιστεύομαι. Και με το θηλασμό μόνη μου τη πάλεψα με το φόρουμ… Αλλά τι να κάνεις? Επαρχεία, είναι λίγες οι επιλογές…

Πάντως ευχαριστώ βρε κορίτσια, με καθησυχάσατε…

7GbDp3.png

stefi annimammy το δικο μου μωρο ειναι 17 μηνων και ακομα μοσχαρι δεν τρωει , μονο κατσικι και αρνι. Σιδηρο δεν του εχω δωσει. 2 φορες που του εκανα εξετασεις αιματος ηταν καλες, χωρις να πινω και εγω συμπληρωμα σιδηρου. Ελπιζω να μην χρειασθει να του δωσω γιατι ολα αυτα ειναι χημικα φαρμακα και δεν θελω να τα πινει το παιδι μου.

Συμφωνω με τις προηγουμενες μαμαδες. Ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο εχεις να προσφερεις σε ενα παιδι με αλλεργια.

Γειά σας. Είμαι νέο μέλος και αντιμετωπίζω και εγώ μάλλον το πρόβλημα της αλλεργίας. Το μωρό μου είναι 5 μηνών και εδώ και 20μέρες βγάζει αίμα στα κακά του. Είχα κόψει γαλακτοκομικά και κρυμμένα απο 50ημερών που ήταν, (γιατί μου έκανε έντονους κωλικούς κι έιχε και ΓΟΠ) μέχρι που τα ξεκίνησα πάλι μία βδομάδα πριν δώ το αίμα. Μετά τα ξανάκοψα όλα (ή μάλλον έτσι νόμιζα). Χθές πήγαμε στον Δουλαδιρη στο Παίδων και μου είπε οτι πρέπει να κόψω και το ψωμί και τα μακαρόνια γιατί πειέχουν γαλα. Σε 15 μέρες θα κάνουμε 3 μάγιερ κοπράνων και αν βγούν αρνητκές θα ξεκινήσουμε και την sinlac.

. Χθές πήγαμε στον Δουλαδιρη στο Παίδων και μου είπε οτι πρέπει να κόψω και το ψωμί και τα μακαρόνια γιατί πειέχουν γαλα.

Syskeyasmena trofima den epitrepetai na exoyn opoiodipote systatiko poy den anagrafetai sti syskeyasia

Διαφημίσεις

και γω αυτο πιστευα αλλα το αιμα δεν σταματουσε και ο αλλεργιολογος επεμεινε οτι υπαρχουν υλικα που δεν αναγραφονται με τη δικαιολογια της συνταγης, δηλ αν αναγραφονταν ολα τοτε θα ηταν κοινοποιημενη η συνταγη του καθε βιομηχανου.

εγω τα εκοψα εδω και 2 μερες ... για να δουμε τι θα δουμε... φιλια.

Απευθύνω ερώτηση στις έμπυρες μανούλες…δεν διάβασα φυσικά όλο το τόπικ οπότε συγχωρήστε με αν επαναλαμβάνομε…

Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και έχει εμφανίσει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Μίλησα λοιπόν με το παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε στερεές. Πρώτα ριζάλευρο (αυτό ακόμα το συζητάμε) φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και μετά θα προσθέσουμε και κοτόπουλο. Μοσχάρι λέει πολύ αργότερα λόγω της αλλεργίας…

Και εγώ αναρωτιέμαι, αν δεν τρώει μοσχάρι, μήπως δημιουργεί πρόβλημα με το σίδηρο? Υπάρχει μήπως καμιά εναλλακτική πηγή σιδηρού εκτός από τα εμπλουτισμένα ριζάλευρα του εμπορίου που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω? Είχε καμιά κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα?

Γεια σου και απο εμενα

Ο μικρουλης μου που ειναι 20 μηνων τωρα ειχε αλλεργια στα γαλακτοκομικα μεχρι 14 μηνων περιπου και μοσχαρι εφαγε πρωτη φορα (κιεγω μαζι) οταν ηταν 12 μηνων, αντεδρασε και ετσι του ξαναεδωσα 15 μηνων αφουε ιχα πειστει πως σταματησαν οι αλλεργιες του. Θηαλαζα το μωρο μεχρι 15 μηνων(ΠΟΤΕ δεν του εδωσα σκονη μεχρι τοτε) και δοξα το θεο ετρωγε ο.τι του εδινα μεχρι τοτε οπως λαχανικα και φρουτα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. κρεμες εφαγα για 1 μηνα 6-7 μηνων ρυζαλευρο χωρις γαλα για να μαθει να τρωει με το κουταλακι και γιατι ουτε εγω μεχει τοτε ειχα ενημερωθει για τις κρεμες. Εκτοτε δεν του ξαναεδωσα ποτε και δεν εχει ΠΟΤΕ προβλημα με το σιδηρο του ουτε πηρε ποτε συμπληρωμα. Εχει παρα πολλες τροφες με σιδηρο και αν η διατροφη του ειναι ισορροπημενη δε χρειαζεται το μοσχαρι.μην ανησυχεις καθολου. Καλο κουραγιο και καλη συνεχεια.;)

και γω αυτο πιστευα αλλα το αιμα δεν σταματουσε και ο αλλεργιολογος επεμεινε οτι υπαρχουν υλικα που δεν αναγραφονται με τη δικαιολογια της συνταγης, δηλ αν αναγραφονταν ολα τοτε θα ηταν κοινοποιημενη η συνταγη του καθε βιομηχανου.

εγω τα εκοψα εδω και 2 μερες ... για να δουμε τι θα δουμε... φιλια.

Αυτός ο γιατρός είναι πολύ βλάκας ! :P

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει τίποτα που δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Ειδικά δε συστάτικα όπως το γάλα που είναι τόσο αλλεργιογόνα.Δε βλέπει πες του πως πολλά τρόφιμα γράφουν ακόμη πως το προϊόν τους παράγεται σε χωρους που επεξεργάζονται γάλα, ξηρούς καρπούς κλπ. ;

Αυτό που σου είπε με τη συνταγή είναι τελείως ηλίθιο. Οι μυστικές συνταγές έχουν να κάνουν με την αναλογία των υλικών και τον τρόπο παρασκευής.

Κοίτα τι σκέφτηκε ο βλάκας για να μην παραδεχτεί ότι το μωρό έχει πιθανόν αλλεργία στα σιτηρά..

Ευχαριστώ βρε κορίτσια, τελικά ακόμα και αν έχεις διαβάσει τα μαθήματα σου είναι πολύ εύκολο να σε αγχώσει κανείς… Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θηλάσουμε το λιγότερο μέχρι να περάσουν οι αλλεργίες μας…

Και γιατί να μην παραδεχτεί οτι πιθανόν να έχει αλλεργία στα σιτηρά;

Παντως πολλά μακαρόνια αναφέρουν στα συστατκά ίχνη απο γάλα και αυγά.

Όταν αναφέρεται στη συσκευασία ότι μπορεί να περιέχει ίχνη από γάλα, ξυρούς καρπούς ή άλλες αλλεργιογόνες τροφές σημαίνει ότι στο χώρο παρασκευής επεξεργάζονται και τα συγκεκριμένα υλικά… (εγώ για να πω την αλήθεια αυτά τα τρώω, εξάλλου εμείς δεν έχουμε τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως κάποια αλλά μωράκια που διαβάζω….)

Τα μακαρόνια πάντως σίγουρα δεν έχουν γάλα… κάποια συσκευασμένα ψωμιά μπορεί να έχουν, όπως το ψωμί για τοστ, αλλά το γραφεί στη συσκευασία, όπως και κάποια μαλακά ψωμάκια που παίρνεις από το φούρνο…

Τα συσκευασμένα μην τα φοβάσαι, φαντάζεσαι να πάρεις μπαριλα ας πούμε να λέει ότι δεν έχει γάλα ενώ έχει και να κάνει αλλεργία στο παιδί σου? Τους κάνεις μια μήνυση και δεν ξαναδουλεύεις ποτέ...

7GbDp3.png

Διαφημίσεις

τι να πώ κι εγώ;

Κι εγώ έτσι πίστευα και έτρωγα σχεδόν καθε μέρα μακαρόνια. Προς το παρών δεν τρώω, τρώω μόνο μήλο, μπανάνα, χοιρινό και πατάτες ώσπου να βγεί η μάγιερ αρνητική και να αρχίζω ν δοκιμάζω τρόφιμα για να δώ τι την πειράζει.

Ελπίζω βέβαια να μην την πειράζει το χοιρινό!!!

τι να πώ κι εγώ;

Κι εγώ έτσι πίστευα και έτρωγα σχεδόν καθε μέρα μακαρόνια. Προς το παρών δεν τρώω, τρώω μόνο μήλο, μπανάνα, χοιρινό και πατάτες ώσπου να βγεί η μάγιερ αρνητική και να αρχίζω ν δοκιμάζω τρόφιμα για να δώ τι την πειράζει.

Ελπίζω βέβαια να μην την πειράζει το χοιρινό!!!

Το κοτόπουλο είναι πιο ασφαλές. Κάποια παιδιά είχαν αλλεργία και στη μπανάνα. Έγω το αποφεύγω το χοιρινό. Τρώω περισσότερο κοτόπουλο, κατσίκι, ψάρι, πατάτες, ρύζι όλα τα λαχανικά και προσπαθώ να μη τρώω πολλά σιτηρά. Το δικό μου το μωρό δεν είναι όμως από τις βαριές περιπτώσεις..

Απευθύνω ερώτηση στις έμπυρες μανούλες…δεν διάβασα φυσικά όλο το τόπικ οπότε συγχωρήστε με αν επαναλαμβάνομε…

Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και έχει εμφανίσει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Μίλησα λοιπόν με το παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε στερεές. Πρώτα ριζάλευρο (αυτό ακόμα το συζητάμε) φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και μετά θα προσθέσουμε και κοτόπουλο. Μοσχάρι λέει πολύ αργότερα λόγω της αλλεργίας…

Και εγώ αναρωτιέμαι, αν δεν τρώει μοσχάρι, μήπως δημιουργεί πρόβλημα με το σίδηρο? Υπάρχει μήπως καμιά εναλλακτική πηγή σιδηρού εκτός από τα εμπλουτισμένα ριζάλευρα του εμπορίου που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω? Είχε καμιά κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα?

1. το ρυζάλευρο δεν χρειάζεται, αν υπάρχει αναιμία λόγω σιδήρου και αυτό φανεί σε αιματολογικές εξετάσεις, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορεί να χορηγηθεί συμπλήρωμα σιδήρου

2. το αρνί, το κατσίκι ακόμη και το σκούρο κρέας των πουλερικών (μπούτι) περιέχει αρκετό σίδηρο

3. Η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου, βάζε λεμόνι στο φαγητό που περιέχει σίδηρο

Διαφημίσεις

Αγλαΐα εσύ γνωρίζεις τι γίνεται με τα μακαρόνια και το ψωμί(που το φτιάχνω μόνη μου); Γιατί ο αλλεργιολόγος μου λέει να μήν τα τρώω;

Γιατί η δυσανεξία στη γλουτένη είναι πάρα πολύ συχνή.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταλάβει ότι η δυσανεξία στη γλουτένη είναι ιδιαίτερα συχνή αλλά σπάνια γίνεται αντιληπτή γιατί τα συμπτώματα είναι ήπια ή ανύπαρκτα.

Τα 9 χρόνια που υποστηρίζω μητέρες, διαπίστωσα ότι πάρα πολλές είχαν θέμα με τα μωρά τους. Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο, κυρίως γιατί είμαστε ένας πολιτισμός βασισμένος στα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη.

Τώρα διαβάζω ότι στους ευρωπαίους η δυσανεξία στη γλουτένη είναι πιο συχνή σε σχέση με άλλους πληθυσμούς και σε μεγάλο ποσοστό εξακολουθεί να παραμένει χωρίς διάγνωση εξαιτίας των ήπιων συμπτωμάτων ή εξαιτίας συμπτωμάτων που δεν συνδέονται άμεσα με τη δυσανεξία στη γλουτένη.

Δυστυχώς για την ώρα μόνο η κοιλιοκάκη έχει εύκολη διάγνωση γιατί τα συμπτώματα είναι έντονα και γιατί υπάρχει συγκεκριμένο τεστ που οδηγεί σε ακριβή διάγνωση. Ακόμη όμως και αυτή η περίπτωση παρέμενε και ίσως παραμένει χωρίς διάγνωση γιατί αν τα συμπτώματα είναι ήπια, τα χαρακτηρίζουν ως "σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου" ή όπως λεγόταν παλαιότερα "σπαστική κολίτιδα".

Αρχικά θεωρούσαν ότι ο κύριος παράγοντας που οδηγεί σε κάτι τέτοιο είναι ψυχολογικός. Τώρα θεωρούν ότι μπορεί η ψυχολογία να επιβαρύνει μια τέτοια κατάταση ή να προκαλεί το 20% των περιστατικών αλλά το 80% θεωρείται πλέον ότι πρόκειται για δυσανεξία στη γλουτένη ή για κοιλιοκάκη.

Οι περισσότεροι γαστρεντερολόγοι κάνουν σχετικά εύκολα τη διάγνωση για την κοιλιοκάκη αλλά συνήθως αφήνουν χωρίς διάγωνση υποκλινική δυσανεξία στη γλουτένη.

Οι αλλεργιολόγοι είναι συνήθως πιο ενημερωμένοι, ίσως γιατί ασχολούνται πάρα πολύ με το θέμα δυσανεξίες.

Στο εξωτερικό δεν ξέρω τι συμβαίνει και αυτά που σου γράφω είναι η συνολική εντύπωση που έχω αποκομίσει έμμεσα από τις μητέρες που συχνά αναγκάζονται να επισκευθούν διάφορες ειδικότητες όταν έχει πρόβλημα το μωρό τους και τα συμπτώματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Αγλαΐα ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.

Να σε ρωτήσω όμως το αίμα μπορεί να έχει σχέση με αυτό; ή είναι καθαρά θέμα γαλακτοκομικών;

Και γιατί ο αλλεργιολογος δεν μου είπε για δυσανεξία στην γλουτένη; αλλα το οτι η μαγιά και τα μακαρόνια μπορεί να περιέχουν ίχνη απο γάλα, χωρίς να το αναγράφουν στα συστατικά.

Και κάτι ακομα τα γαλακτοκομικά κάνουν 1μήνα να φύγουν απο τον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα τρόφιμα; π.χ τη ντομάτα ή το κοτόπουλο;

Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει αίμα αλλά το πιθανότερο είναι να ισχύει αυτό που λέει ο αλεργιολόγος. Ο βαθμός αλλεργίας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο κι ενώ μερικά μωρά φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα με μικρές ποσότητες άλλα έχουν, μερικά μωρά δεν έχουν πρόβλημα με τα ίχνη ενώ άλλα έχουν ακόμη και με αυτά.

Αν κάποιο προϊόν εμπλέκεται στη γραμμή παραγωγής, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν ίχνη. Δηλαδή αν στο εργοστάσιο παρασκευής ζυμαρικών παρασκευάζουν ζυμαρικά με αυγά και γάλα, τότε το πιθανότερο είναι ότι σε όλα τα ζυμαρικά υπάρχουν ίχνη.

Για τη ντομάτα και το κοτόπουλο δεν γνωρίζω πόσος χρόνος χρειάζεται για να φύγουν από τον οργανισμό της μητέρας.

Γεια σας,

ο μικρός μου είναι 9,5 μηνων, είχα διακόψει τα αγελαδινα επειδή τον θηλάζω και υποψιαστήκαμε αλλεργία λόγω αιματος στα κακά του. Αυτα εγιναν τον Δεκέμβρη.

Τώρα που εγινε 9, καναμε ραστ στο γαλα αγελάδας και βγήκε <0,10, ενώ η τιμή αναφοράς είναι <0,35. Αρα δεν έχει σιγουρα αλλεργία στα αγελαδινά, ή παίζει και να έχει, και το τεστ να βγήκε ψευδώς αρνητικό?

Απο την μερα που βγήκε το τεστ αρνητικό, εχω φαει αγελαδινα και πριν λίγες μερες πεταξε κατι σαν εκζεματακι στο μπουτι του. Για αυτό ανησυχησα λίγο.

To τεστ μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό, ειδικά αν το παιδί έχει πολύ καιρό να εκτεθεί στον αλλεργιογόνο παράγοντα.

το πιθανότερο είναι ότι αυτό που εμφάνισε, οφείλεται στο αγελαδινό γάλα

To τεστ μπορεί να βγει ψευδώς αρνητικό, ειδικά αν το παιδί έχει πολύ καιρό να εκτεθεί στον αλλεργιογόνο παράγοντα.

το πιθανότερο είναι ότι αυτό που εμφάνισε, οφείλεται στο αγελαδινό γάλα

ωχ ωχ, αλήθεια ε?

να τα ξανακόψω τα αγελαδινά δλδ? εχει να εκτεθεί απο τον Δεκέμβρη, μετά τα εκοψα αλλα ετρωγα τροφες πχ πατατακια, ψωμί τοστ, ζαμπον.δεν ήμουν τελειως αυστηρη.

τί πρεπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις?

να το παρακολουθήσει αλλεργιολόγος?

μέχρι πότε να μην τρώω αγελαδινά?

γιατί ενα παγωτάκι πολύ θα ήθελα να το χτυπήσω το καλοκαίρι! και αλλα πολλά δλδ...

η παιδίατρος δεν μου ανέφερε για ψευδώς αρνητικό. Εγώ ειμαι υποψιασμένη, γιατί κάπου το διάβασα.

Οι παιδίατροι δεν έχουν τόσο ειδικές γνώσεις και συνήθως δεν είναι ενημερωμένοι για τις αλλεργίες. Καλύτερα να απευθυνθείς στον αλλεργιολόγο.

Οι παιδίατροι δεν έχουν τόσο ειδικές γνώσεις και συνήθως δεν είναι ενημερωμένοι για τις αλλεργίες. Καλύτερα να απευθυνθείς στον αλλεργιολόγο.

ναι αυτό είναι σίγουρο, αλλά το να ξέρει αν ενα τεστ μπορεί να βγει ψευδως αρνητικό ή θετικό νομίζω οτι θα έπρεπε εστω ...να το έχει ακουσει καπου!!!

Πάντως ο μικρός ο,τι και να χει πρεπει να ειναι ήπιο. Το λεω αυτό γιατί τόσο καιρό τρωω κατσικι, μοσχαρι κλπ, επισης και αυτός τρωει μοσχάρι συχνότατα. και κατσικίσια τυρια!

Μήπως ξέρει καποια κοπέλα να μου προτείνει καποιον καλό αλλεργιολόγο? Δεν θέλω να παρω στο παιδων, γιατί διαβάζω οτι κανουν μήνες για τα ραντεβου! Δεν θελω να περιμένω τοσο!

κοριτσια αν θυμαμαι καλα , η amaretto σε προηγουμενη σελιδα μας ειχε παραπεμψει να διαβασουμε μια εργασια που ελεγε οτι τα ψωμια που αγοραζουμε απο τους φουρνους εχουν γαλα γιατι γινεται πιο τραγανη η κορα τους και πιο νοστιμα. Εγραφε και αλλους λογους , που δεν θυμαμαι. Τα ψωμια αυτα δεν ειναι συσκευασμενα. Καλυτερα να φτιαχνεται μονες σας ψωμι, γιατι δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε κανενα.

aglaia το μωρο μου ηταν αλλεργικο και στο καλαμποκι( εκτος απο ολα τα αλλα) και στο δευτερο ελεγχο που του καναμε φανηκε οτι του ειχε περασει. Του εδωσα λοιπον να φαει μια κρεμα hymana μηλο , η οποια περιειχε καλαμποκαλευρο, και εβγαλε αιμα στα κακα του. Λες να ηταν ψευδως αρνητικο το αποτελεσμα, επειδη οπως ειπες ειχε πολυ καιρο να εκτεθει στον αλλεργιογονο παραγοντα?

Τωρα θα μου πεις γιατι την εδωσα αυτη τη σκατοκρεμα? Επειδη το μωρο δεν παιρνει βαρος μου ειπε η αλλεργιολογος να του τη δωσω και εγω σαν χαζη την ακουσα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...