Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

συμφωνω απολυτα amaretto. Ελινα σιγα-σιγα και απο λιγο. εγω τον ψιλοκυνηγαω για να φαει την απογευματινη του κρεμα, βλεπεις προτιμαει να παιζει παρα να τρωει. ο γιος σου εχει τους δικους του ρυθμους. οσο για το κοτοπουλο, η δικη μου παιδιατρος στην αρχη μου ειπε να βαλω μονο το ζουμακι.

για την ατοπικη εγω εχω βρει τη χαρα μου με τη θαλασσα. εκει που παει να φουντωσει, μια βουτια και συνερχεται!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια γεια σας κι απο μενα.εχω καιρο να μπω γιατι ξεκινησα δουλεια και ταχω βρει λιγο μπαστουνια.η μπεμπουλα μου παει καλα σχετικα αλλα οι δοκιμες σε νεες τροφεςγινονται με ρυθμους χελωνας.ειναι πολυ σημαντικο βρε κοτιτσια να ξερεις οτι καπου εκει εξω υπαρχουν καποιες μαμαδες που σε νοιωθουν.πολλες φορες ετσι παιρνω κουραγιο και συνεχιζω και με το θηλασμο παρολο που ο αντρας μου με εχει φαει να τον κοψω.αυτο που θελω να πω στη mamahary ειναι οτι εμας η γαστρεντερολογος μας ειχε το λεμονι στις αλλεργιογονες τροφες.μηπως ειναι καλυτερα μα κανεις το πειραμα της tselinikas που ειναι και πιο αποτελεσματικο?το πολυ 10 μερες θα παιδευτεις αλλα θα εχεις αποτελεσμα σιγουρο.με τον καιρο που το μωρακι σου θα μεγαλωνει θα τρως και περισσοτερα πραγματα.σου το λεω εγω που το μωρακι μου υπαγεται στις δυσκολες περιπτωσεις.υπομονη μονο χρειαζεται και θετικη σκεψη.εμεις ολες ειμαστε μαζι σου!

ειναι πολυ σημαντικο βρε κοτιτσια να ξερεις οτι καπου εκει εξω υπαρχουν καποιες μαμαδες που σε νοιωθουν.πολλες φορες ετσι παιρνω κουραγιο και συνεχιζω και με το θηλασμο παρολο που ο αντρας μου με εχει φαει να τον κοψω.!

Kι αυτό πάλι με τους άντρες..Σπάνιοι είναι αυτοί που στηρίζουν τις γυναίκες τους στον θηλασμό. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Αντί να μας δίνουν συγχαρητήρια μας ζητούν να σταματήσουμε να θηλάζουμε...

Kι αυτό πάλι με τους άντρες..Σπάνιοι είναι αυτοί που στηρίζουν τις γυναίκες τους στον θηλασμό. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Αντί να μας δίνουν συγχαρητήρια μας ζητούν να σταματήσουμε να θηλάζουμε...

Τους αφήνεις το μωρό χορτάτο και δηλώνεις ότι πας για ύπνο. Σε τρεις ώρες θα σε έχουν ξυπνήσει δυο φορές και δεν θα σου ξαναμιλήσουν για το θέμα μέχρι το επόμενο εξάμηνο :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

γεια σαςε κοριτσαρες..τι κανετε?εμεις τρωμε(χαχα λεμε τωρα) πατατα και κολοκυθακι λιγες μερες τωρα..αλλα φυσικα δεν γουσταρει με τιποτα το φαγητο..λιγες κουταλιτσες δηλ περιπου 3 αντε 4 στις τρελες πεινες και μετα κλαιει..αλλα δεν τρεχειτιποτα..καποτε θα φαει...ακομα ειναι πολυ νωρις.απλα εχω ενα προβλημα..επειδη παιρνει κ σιδηρο τελευταια εχουν αλλαξει τα κακα του σε πρασινα κ πιο πηχτα κ τωρα απορω το αιμα θα το δω αν βγαλει?γιατι εγω εκτος απ την δικιη του διατροφη συνεχιζω τιςδοκιμες στην διλη μου.ανακαλυψα το παστελι απο αμυγδαλα.τελέιο και ευτυχως δεν εχει αλλεργια...

Διαφημίσεις

Κορίτσια, ο μπέμπης έχει από εχθές που κάνει πράσινα αφρώδη (πολύ αφρώδη όμως) κακά. Νομίζω πως κάπου διάβασα πως τα αφρώδη κακά έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή αλλά δε το βρίσκω πάλι. Γενικότερα είναι ήσυχος και δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα. Σήμερα μου πονούσε εμένα λίγο η κοιλιά το πρωί και είχα 2 ελαφρά διαρροϊκές κενώσεις..

Κορίτσια, ο μπέμπης έχει από εχθές που κάνει πράσινα αφρώδη (πολύ αφρώδη όμως) κακά. Νομίζω πως κάπου διάβασα πως τα αφρώδη κακά έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή αλλά δε το βρίσκω πάλι. Γενικότερα είναι ήσυχος και δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα. Σήμερα μου πονούσε εμένα λίγο η κοιλιά το πρωί και είχα 2 ελαφρά διαρροϊκές κενώσεις..

Είναι πιθανό να έχετε και οι δυο κάποια γαστρεντερίτιδα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

κοριτσια καλησπερα....ευχαριστω για τις απαντησεις σας.εμεις δοξα το θεο τρωμε φρουτοκρεμα χωρις προβλημα.τρωμε μηλο,μπανανα,αχλαδι,πεπονι,αβοκαντο,δοκιμασαμε κ βερυκοκο κ ολα καλα μεχρι τωρα...δοκιμασε κ γαλα καρυδας κι αυτο μια χαρα...το θεμα μας ειναι τα λαχανικα..δεν τρωει καθολου:-(τρωει λιγο απο το δαχτυλο μου,το δοκιμαζει κ αρνειται μετα.καθε μερα αυτο...τι να κανω θα περιμενω...:rolleyes:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα είχε πάρα πολλούς αφρούς και ήταν από την αλλεργία γιατί υπερπαραγωγή δεν είχα σίγουρα. Μήοως του έδωσες κάτι καινούργιο? ή έφαγες εσυ?

Τώρα τελευταία τρώμε πολύ συχνά έξω και η αλήθεια είναι πως δεν προσέχω και πολύ εκτός από γαλακτοκομικά, σόγια και μοσχάρι όλα τα άλλα τα τρωώ. Ψάρι έφαγα αρκετό τελευταία ίσως αυτό να το πείραξε αν δεν είναι γαστρεντερίτιδα. Ευχαριστώ κορίτσια !

Γεια σας κοριτσια!με τις τροφες τα παμε καλουτσικα.το δεκατιανο ειναι μηλο αχλαδι<το ροδακινο δεν το θελει,το φαγαμε μονο 2 φορες>το μεσημερι πατατα καροτο κολοκυθι σελινο σε πουρε...και το απογευμα παλι φρουτο.το θεμα ειναι οτι πηρα αερα παρασυρθηκα κ της εδωσα λιγο μπροκολο κ μετα αρακα χωρις να περιμενω να περασουν οι 4 ημερες...σημερα η μαγιερ ειναι θετικη...κλαψ..ασε που εφαγα κ γλυκο υποβρυχιο <αυτο με τη μαστιχα>χαλια τα εκανα!εχω χασει κιλα με επιασε υπογλυκαιμια ...και να η βλακεια!!!κρεας ακομη δεν φαγαμε.μηπως αργησαμε??τωρα ειμαστε 7 κ 3 ημερων.η γενικη αιματος εδειξε υποχρωμη μικροκυτταρικη αναιμια αλλα η φερριτινη ειναι φυσιολογικη κ ο παιδιατρος ειπε πως ειναι συχνο φαινομενο οχι ανησυχητικο.σημερα ειπα να ξεκινησω κοτοπουλο αλλα το ανεβαλα μεχρι να καθαρισει το αιμα.τη δευτερα θα μιλησω με το γιατρο μηπως κ χρειστουμε σιδηρο.θα ξανακανουμε κ τις εξετασεις για επιβεβαιωση!ο αρακας κ το μπροκολο μηπως της επεσαν βαρια?το αιμα δεν ηταν ορατο με γυμνο ματι..βλεννη δεν εχουμε.απλως τα κακακια ειναι λιγακι σκληρα κ αναρωτιεμαι μηπως απο εκει το αιμα...τι αλλο να δωσω απο φρουτο?μπανανα δεν μπορουμε!

elerimie μαλλον πρεπει να φταιει το ψαρι που εφαγες. Αν εχεις υπερπαραγωγη θα το καταλαβεις απο το αν αδειαζει το στηθος σου μετα το θηλασμο.

Ελενιτσα το σελινο νομιζω οτι θεωρειται αλλεργιογονο. Ειχες κανει μαγερ οταν εδωσες το σελινο? Και ο αρακας ειναι βαρυς για το εντερο.

elerimie μαλλον πρεπει να φταιει το ψαρι που εφαγες. Αν εχεις υπερπαραγωγη θα το καταλαβεις απο το αν αδειαζει το στηθος σου μετα το θηλασμο.

Ο παιδίατρος είπε πως είναι ίωση γαστρεντερίτιδας. Συγκεκριμένα μου είπε όλη η Αλεξανδρούπολη είναι άρρωστη :) Είναι στην πέμπτη μέρα σήμερα..

Διαφημίσεις

Ελενιτσα απο φρουτα μπορεις να δοκιμασεις καρπουζι και πεπονι. Μην ανησυχεις για το κρεας. Δεν εχεις αργησει να το δωσεις.

elerimie οντως κυκλοφορει ιωση γαστρεντεριτιδας. περαστικα σας.

Αυτή η ίωση γαστρεντερίτιδας τι άλλα συμπτώματα έχει?

Γιατι και μας έκανε κάποιες μέρες (και ίσως ακόμη) πράσινα με βλέννες και ψάχνω να βρω τι τον πείραξε...:roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Αυτή η ίωση γαστρεντερίτιδας τι άλλα συμπτώματα έχει?

Γιατι και μας έκανε κάποιες μέρες (και ίσως ακόμη) πράσινα με βλέννες και ψάχνω να βρω τι τον πείραξε...:roll:

o mpempis ekane afrwdi prasina kaka me vlenni. Emeis oi enilikes eixame ponokoilo (koliko enterou) kai malaka kaka 1-2 fores ti mera

Απευθύνω ερώτηση στις έμπυρες μανούλες…δεν διάβασα φυσικά όλο το τόπικ οπότε συγχωρήστε με αν επαναλαμβάνομε…

Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και έχει εμφανίσει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Μίλησα λοιπόν με το παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε στερεές. Πρώτα ριζάλευρο (αυτό ακόμα το συζητάμε) φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και μετά θα προσθέσουμε και κοτόπουλο. Μοσχάρι λέει πολύ αργότερα λόγω της αλλεργίας…

Και εγώ αναρωτιέμαι, αν δεν τρώει μοσχάρι, μήπως δημιουργεί πρόβλημα με το σίδηρο? Υπάρχει μήπως καμιά εναλλακτική πηγή σιδηρού εκτός από τα εμπλουτισμένα ριζάλευρα του εμπορίου που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω? Είχε καμιά κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα?

7GbDp3.png

Απευθύνω ερώτηση στις έμπυρες μανούλες…δεν διάβασα φυσικά όλο το τόπικ οπότε συγχωρήστε με αν επαναλαμβάνομε…

Η μικρή μου είναι σχεδόν 6 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και έχει εμφανίσει αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Μίλησα λοιπόν με το παιδίατρο και μου είπε να ξεκινήσουμε στερεές. Πρώτα ριζάλευρο (αυτό ακόμα το συζητάμε) φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και μετά θα προσθέσουμε και κοτόπουλο. Μοσχάρι λέει πολύ αργότερα λόγω της αλλεργίας…

Και εγώ αναρωτιέμαι, αν δεν τρώει μοσχάρι, μήπως δημιουργεί πρόβλημα με το σίδηρο? Υπάρχει μήπως καμιά εναλλακτική πηγή σιδηρού εκτός από τα εμπλουτισμένα ριζάλευρα του εμπορίου που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω? Είχε καμιά κοπέλα παρόμοιο πρόβλημα?

1ον

Ο παιδίατρός σου μόλις διαπιστώσατε αλλεργία στα γαλακτοκομικά ζήτησε να αρχίσετε στερεές; Υπέροχη αντιμετώπιση. Δεν σου σύστησε εσένα καμία αποχή από τα γαλακτοκομικά; Κανονικά απέχεις εσύ και συνεχίζεις να θηλάζεις. Εξάλλου και στο 2ο εξάμηνο της ζωής του παιδιού ο θηλασμός είναι η βασική πηγή τροφής και τα άλλα συμπληρώματα. Διάβασε αν θέλεις όλο το τοπικ για την αλλεργία στα γαλακτοκομικά και επίσης διάβασε αυτό http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697 για την εισαγωγή στις στερεές τροφές και θα μάθεις πολλά.

2ον

Οι κρέμες του εμπορίου(σουπερ μαρκετ) έχουν γάλα και δεν προσφέρουν σε αυτή την ηλικία τίποτε περισσότερο από το γάλα σου. Πάντως αν αρχίσεις καλύτερα να πάρεις κρέμες χωρίς γάλα και γλουτένη από καταστήμα με βιολογικά προϊόντα( πχ holle, babynat )Οι παιδίατροι δεν τις προωθούν διότι οι βιολογικές κρέμες δεν μοιράζουν δωράκια...

3ον

Δεν ξέρεις αν το παιδί σου έχει πρόβλημα με το σίδηρο επειδή δεν τρωει μοσχάρι. Οι ινδοί δεν τρώνε ποτέ και είναι μια χαρά.

Δεν δίνουμε σίδηρο, ασβέστιο και άλλα συμπληρώματα, ούτε σε παιδιά, ούτε σε ενήλικες προληπτικά. Οι παιδίατροι δίνουν σίδηρο στα περισσότερα μωρά κυρίως επειδή δεν θηλάζουν. Μωρό που θηλάζει δεν χρειάζεται συμληρώματα. Πρέπει να δίνουμε μόνο αν διαπιστωθεί έλλειψη με εργαστηριακές μεθόδους (εξέταση αίματος). Δηλαδή δεν λέμε "αχ χλωμός μου φαίνεσαι, πάρε σίδηρο" Τα συμπΛηρώματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ. Και σε μωρά που παρουσιάζουν αλλεργίες είμαστε διπλά προσεχτικοί

Αυτά για αρχή.

Τοσημαντικότερο όμως είνα:

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ.

.pngy3DLp3.png

Βρε κοπέλα μου δίκιο έχεις… Δεν τα έγραψα καλά (το κάνω συστατικά, άλλα θέλω να πω και άλλα καταλαβαίνει ο κόσμος, έχω ένα θεματάκι…)

Η μικρή μου έχει εμφανίσει την αλλεργία από όταν ήταν ενάμιση μηνών και από τότε εγώ απέχω από τα γαλακτοκομικά (αλλά όχι το μοσχάρι, δεν χρειάστηκε)…

Ο παιδίατρος μου προτείνε ένα ριζάλευρο της νεστλε χωρίς γάλα και γλουτένη αλλά εγώ δεν συζητάω να το δώσω λόγω ζάχαρης… μπορεί να δώσω το σκέτο τις χολ, αλλά δεν είμαι ακόμα πεπεισμένη για τη χρησιμότητα του…

Αυτός επιμένει στο νεστλε γιατί λέει είναι εμπλουτισμένο σε σίδηρο και βιταμίνες… Για τις βιταμίνες δεν ανησυχώ αφού θα τρώμε λαχανικά και φρούτα αλλά για το σίδηρο προβληματίστηκα λιγάκι…

7GbDp3.png

.........

Ο παιδίατρος μου προτείνε ένα ριζάλευρο της νεστλε χωρίς γάλα και γλουτένη αλλά εγώ δεν συζητάω να το δώσω λόγω ζάχαρης… μπορεί να δώσω το σκέτο τις χολ, αλλά δεν είμαι ακόμα πεπεισμένη για τη χρησιμότητα του…

Αυτός επιμένει στο νεστλε γιατί λέει είναι εμπλουτισμένο σε σίδηρο και βιταμίνες… Για τις βιταμίνες δεν ανησυχώ αφού θα τρώμε λαχανικά και φρούτα αλλά για το σίδηρο προβληματίστηκα λιγάκι…

Καλά κάνω εγώ και τα παίρνω με τους παιδιάτρους!!!!!!!!!!!!!

Γιατί να πάρει το παιδί σίδηρο;

Του έκανε εξετάσεις και είδε ότι του λείπει;

Επιμένω. ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΜΟΣΧΑΡΙ.Λές να παίρνουν όλοι σίδηρο ή να τρώνε τα εμπλουτισμένα της νεστλέ; ( Ο παιδίατρός σου έχει μια σχέση στενή με τη nestle; Δίνει καλύτερα δωράκια από τις άλλες; Εγώ εμπιστεύομαι ελάχιστους από δαύτους)

Η δική μου γνώμη λοιπόν (και της παιδιάτρου μου η οποία είναι σύμβουλος θηλασμού) είναι:

Δεν δίνουμε προληπτικά συμληρώματα παρά μόνο αν διαπιστωθεί η έλλειψη σιδήρου και αυτό μετά από σκέψη ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά. Άκου βιταμίνες!!!!!! Δεν τρώει το παιδί φρούτα; Δεν αναπτύσσεται σωστά; Εκτός από την αλλεργία (την οποία με θηλασμό στο τέλος θα την ξεπεράσετε - εύχομαι) έχει κανένα άλλο πρόβλημα;

.pngy3DLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...