Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

klairh σου εστειλα πμ

Τι να σου πω? Αν το παιδι κλαιει και θελει και αλλο γαλα μαλλον θα επρεπε να του δωσεις. Αυτο σημαινει οτι πειναει, δεν χορταινει με αυτο που πινει και γι' αυτο κλαιει. Δωστου καλυτερα κατσικισιο. Α, ξεχασα να σου πω οτι υπαρχει και κατσικισιο γαλα σε σκονη εμπλουτισμενο με βιταμινες( που θελει σωνει και καλα ο παιδιατρος σου) για παιδια απο 1 ετους στα βιολογικα μαγαζια.

Ναι το ειδα σου απαντησα

Δενκλαει το μωρο αφου πιει το γαλα.Ισα ισα μπρει να αφησει και λιγο καθε φορα. ΑΠλα θελει και αλλες ωρες τις ημερες οπως ττε που θηαλαζαμε. Δηλ το μεσημερι το απογευμα, μετα το φαι του μερικες φορες. Αλλα τελικα πιστευω πως το ζηταει γιατι νανουριζεται με το μπιμπερο.Σαφως και το πινει ολο επειδη τρωει και πινει πολυ γενικα αλλα ο λογος που το ζηταει ειναι νομιζω για ναν νανουριστει.

Το ξερψ για το κατισκισιο σκονη καθως μονο βιολογικα ψωνιζω αλλα μουπε γνεικα πως το κατσικισιο δεν κανει καλο για κατω απο 2 χρονων και πως δ εμπριε να μου πει για τα βιολογικα γιατι δεν ειναι ελεγμενα.Και η θεια του αντρα μου που ειναι παιδιατρος τα διια περιπου πμου λεει.Γιαυτο φοβαμαι να παω κοντρα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμπειρία δεν έχω από μπιμπερό αλλά μήπως αν το μπιμπερό είχε μικρότερη ροή να νανουριζόταν πιο εύκολα με μικρότερη ποσότητα; Ή μικρότερες ποσότητες σε πιο μικρά χρονικά διαστήματα; Όταν ήμουν μικρή, έπινα γάλα, για να ξεδιψάσω, δεν έπινα νερό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

κοριτσια σοσ...εχθες ξεκινησε ο μικροσ χορτοσουπα πατατα καροτο κολοκυθι κ λαδι,κ σημερα τον ειδα που μου εβγαλε λιγα σπυρακια στισ κλειδωσεις στα χερακια κ στο σβερκακι...τι να κανω να τα σταματησω?αυτα τα τρωω κι εγω και δεν ειχα δει τιποτα να τον πειραξει...:?κατα τα αλλα δεν ηταν ανησυχος κ κοιμηθηκε μια χαρα...:?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

:(οχι:?:?δεν ηξερα εαν γινεται να κανω πολτο ενα ενα...αχ βλακεια μου....

με τα φρουτα ετσι εκανα...ενα ενα κ ολα οκ...τωρα τι κανω?ειδα κ στην κοιλιτσα λιγα σπυρακια τωρα...:(

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

γεια σου mamaharry.ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασμα τι πειραζει το μωρο απο τη στιγμη που δεν εχεις κανει διατροφη αποκλεισμου.επεισης αυτ που τρως ενοχοποιουνται λιγοτερο απο καποιες αλλες τροφες για αλλεργιες.περιμενε λιγες μερες γιατι 3 μερες ειναι λιγες.στη βδομαδα θα δεις καποια διαφορα.πρεπει ομως να παρατηρεις γενικοτερες αντιδρασεις.π.χ. αν εχει ανησυχιες,αν εχει γοπ κ.τ.λ.π.καλη επιτυχια.

Επειδή έχουν περάσει 6 μέρες νηστείας και διαφορά δεν έχω δει έχω αρχίσει να απογοητεύομαι . Αυτή η διατροφή αποκλεισμού τί είναι?

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Επειδή έχουν περάσει 6 μέρες νηστείας και διαφορά δεν έχω δει έχω αρχίσει να απογοητεύομαι . Αυτή η διατροφή αποκλεισμού τί είναι?

φανταζομαι οτι εννοει την διατροφη απο την οποια απουσιαζει οποιοδηποτε αλλεργιογονο τροφιμο....ειναι πολυ δυσκολα στην αρχη,αλλα με τον καιρο συνηθιζεις.παντως για να μην εχεις δει ακομα διαφορα,τοτε μαλλον κατι απο αυτα που τρως το πειραζει το μωρο σου....εγω απειχα απο τα γαλακτοκομικα και απο ενα σωρο αλλα αλλεργιογονα,αλλα μονο οταν εκοψα και το ρυζι ειδα διαφορα....καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη,θελει πολυ υπομονη και αποχη!

fBaep3.png

uwK7p3.png

φανταζομαι οτι εννοει την διατροφη απο την οποια απουσιαζει οποιοδηποτε αλλεργιογονο τροφιμο....ειναι πολυ δυσκολα στην αρχη,αλλα με τον καιρο συνηθιζεις.παντως για να μην εχεις δει ακομα διαφορα,τοτε μαλλον κατι απο αυτα που τρως το πειραζει το μωρο σου....εγω απειχα απο τα γαλακτοκομικα και απο ενα σωρο αλλα αλλεργιογονα,αλλα μονο οταν εκοψα και το ρυζι ειδα διαφορα....καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη,θελει πολυ υπομονη και αποχη!

Να πω ότι απέχω πλήρως από μοσχάρι, πατάτες και σιτηρά κοντά 2 μήνες στα γαλακτοκομικά 3 μηνες, ενώ εδώ και 6 μέρες τρώω μόνο γαλοπούλα κιμά με κολοκύθι, κρεμμύδι, καρότο, λεμόνι, μήλο και φραπέ. Κοντευω να βγάλω πούπουλα :-) ... και βελτίωση καμμία...:-(

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

Τα φωτα σας!οπως ειπα σε προηγ ποστ ξεκινησαμε τισ τροφες.να σας πω το προγραμμα μας 9-9μιση θηλαζουμε στις 11 επισης, και τρωμε φρουτοκρεμα .μετα στις 12 θηλαζουμε .στις 3 παλι θηλαζουμε κ τρωμε χορτοσουπα.στις 6 θηλαζουμε στις 9 επισης...το βραδυ θα ξυπνησει σιγουρα 2 φορες.το θεμα ειναι πως δεν τρωει αρκετα.φυσικα δεν τη ζοριζω.θα μου πειτε με τοσοοο γαλα τι αλλο να χωρεσει στο στομαχακι?μηπως να σταματησω το θηλασμο στις 11 κ στις 3?η να τις δωσω μετα το φαγητο κ οσο πιει??πηγαινουμε καλα με τις αλλεργιες μας κ φοβαμαι να της μειωσω το μητρικο γαλα.δεν πρεπει ομως να παρει κ αλλες τροφες???

Να πω ότι απέχω πλήρως από μοσχάρι, πατάτες και σιτηρά κοντά 2 μήνες στα γαλακτοκομικά 3 μηνες, ενώ εδώ και 6 μέρες τρώω μόνο γαλοπούλα κιμά με κολοκύθι, κρεμμύδι, καρότο, λεμόνι, μήλο και φραπέ. Κοντευω να βγάλω πούπουλα :-) ... και βελτίωση καμμία...:-(

Μήπως να στείλεις ενα private message στην Αγλαΐα να της πεις τι συμπτώματα αλλεργίας έχετε, πότε εμφανίστηκαν, την ηλικία σας, αν έχετε κάνει καθόλου τεστ ανίχνευσης αλλεργιών..Σ' ακούω πως είσαι σε δύσκολη κατάσταση. Εμένα πάντως ο παιδίατρος που έχει κάνει και μια εξειδίκευση στην αλλεργιολογία μου είπε πως αν το μωρό βγάζει λίγο αίμα να μη κόβω αυτό που νομίζω ότι το πείραξε μόνο αν έχει πολύ αίμα να το κόβω.. Απ' ό,τι έχω διαβάσει εδώ αυτό το έχουν πει και άλλοι γιατροί σε άλλα κορίτσια.

Διάβασα ότι είσαι 48 κιλά από 52 που ήσουν δεν ξέρω το ύψος σου αλλά μου φαίνεται πως είσαι αρκετά αδύνατη. Στα πρόσφατα μηνύματα σου δεν γράφεις καν για αίμα στα κακά μόνο για βλέννη. Δεν είναι ανάγκη να κόβεις τόσα πολλά πράματα μόνο για τη βλέννη. Αν χάνεις εσύ συνέχεια βάρος επειδή δεν τρως τίποτα είναι λογικό και η μικρή να παίρνει πολύ βάρος άσε που γενικότερα το να είσαι κάτω από το φυσιολογικό βάρος για το ύψος σου είναι επίσης επικίνδυνο όπως και το να 'σαι υπέρβαρός.. Αν κάνω σε κάτι λάθος, διορθώστε με..

γεια σας....γυρισαμε απο τις διακοπες...περασαμε τελεια..οσο απο το τι θα ετρωγα τελικα στο ξενοδοχειο ειχαμε μπουφε κ σε καθημερινη βαση ειχε πολλα ειδη φαγητων κ ετρωγα αυτα που δεν μας πειραζανε και ειμασταν οκ.επισης δοκιμασα νεες τροφες οπως μπροκολο κ παντζαρι και θαλασσινα και παλι ειμασταν οκ..πολυ χαρηκα..ολο κι ολο μου βγαλε μια σταγονα αιμα τοσες μερες.λοιπον μαμα χαρι.να σου πω τι θα κανεις αν θες ακολουθα το...εμεις εχουμε πολυ αλλεργια κ στο μηλο κ στο καροτο.επειδη πολλα παιδακια δεν εχουν αλλεργια σε πολλα λαχανικα δεν σημαινει οτι δεν εχουν ολα ετσι?κοψε τα παντα απο φαγητο και ξεκινα με αρχικη την πατατα.καθε 3 μερες θΑ βαζεις μια τροφη να δοκιμαζειςε.στην αρχη θα σου φανει δυσκολο αλλα μονο ετσι θα ξερεις ακριβως τι το πειραζει το παιδακι σου.γιατι μπορει να σου χουν πει οτι δεν πειραζουν αλλα κ τελικα το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδι μπορει να το πειραζουν αλλα...πολλα φιλια σε ολες...να πεθανει η αγελαδα..ουστ..χαχαχα

Τα φωτα σας!οπως ειπα σε προηγ ποστ ξεκινησαμε τισ τροφες.να σας πω το προγραμμα μας 9-9μιση θηλαζουμε στις 11 επισης, και τρωμε φρουτοκρεμα .μετα στις 12 θηλαζουμε .στις 3 παλι θηλαζουμε κ τρωμε χορτοσουπα.στις 6 θηλαζουμε στις 9 επισης...το βραδυ θα ξυπνησει σιγουρα 2 φορες.το θεμα ειναι πως δεν τρωει αρκετα.φυσικα δεν τη ζοριζω.θα μου πειτε με τοσοοο γαλα τι αλλο να χωρεσει στο στομαχακι?μηπως να σταματησω το θηλασμο στις 11 κ στις 3?η να τις δωσω μετα το φαγητο κ οσο πιει??πηγαινουμε καλα με τις αλλεργιες μας κ φοβαμαι να της μειωσω το μητρικο γαλα.δεν πρεπει ομως να παρει κ αλλες τροφες???

οι στερεες τροφες ερχονται συμπληρωματικα στον θηλασμο, οποτε δεν χρειαζεται να σε ανησυχει η ποσοτητα των στερεων που καταναλωνει. σιγα σιγα οσο μεγαλωνει θα αυξανει απο μονο τις ποσοτητες και φυσικα δεν χρειαζεται να αντικαταστησεις κανεναν θηλασμο με στερεα τροφη.

Μήπως να στείλεις ενα private message στην Αγλαΐα να της πεις τι συμπτώματα αλλεργίας έχετε, πότε εμφανίστηκαν, την ηλικία σας, αν έχετε κάνει καθόλου τεστ ανίχνευσης αλλεργιών..Σ' ακούω πως είσαι σε δύσκολη κατάσταση. Εμένα πάντως ο παιδίατρος που έχει κάνει και μια εξειδίκευση στην αλλεργιολογία μου είπε πως αν το μωρό βγάζει λίγο αίμα να μη κόβω αυτό που νομίζω ότι το πείραξε μόνο αν έχει πολύ αίμα να το κόβω.. Απ' ό,τι έχω διαβάσει εδώ αυτό το έχουν πει και άλλοι γιατροί σε άλλα κορίτσια.

Διάβασα ότι είσαι 48 κιλά από 52 που ήσουν δεν ξέρω το ύψος σου αλλά μου φαίνεται πως είσαι αρκετά αδύνατη. Στα πρόσφατα μηνύματα σου δεν γράφεις καν για αίμα στα κακά μόνο για βλέννη. Δεν είναι ανάγκη να κόβεις τόσα πολλά πράματα μόνο για τη βλέννη. Αν χάνεις εσύ συνέχεια βάρος επειδή δεν τρως τίποτα είναι λογικό και η μικρή να παίρνει πολύ βάρος άσε που γενικότερα το να είσαι κάτω από το φυσιολογικό βάρος για το ύψος σου είναι επίσης επικίνδυνο όπως και το να 'σαι υπέρβαρός.. Αν κάνω σε κάτι λάθος, διορθώστε με..

Ίσως είναι υπερβολή... Πλέον τα έχω μπλέξει... Έχει μόνο βλέννη (οπτικά) , εξέταση για αίμα έχω καιρο να της κάνω.Η αλλεργιολόγος μου είπε ότι όσο ένα μωρό θηλάζει οτιδήποτε τρώω μπορεί να την ενοχλεί κι ας βγήκε στο τεστ αρνητική (πχ. ρύζι, καλαμπόκι) αλλά όσο παίρνει καλό βάρος είμαστε οκ. Το κακό με την μικρή είναι ότι μία παίρνει καλό βάρος μετά φρενάρει γεγονός που με απογοητεύει και με κάνει να σκέφτομαι μήπως η αλλεργία την εμποδίζει. Πάντως ότι ανήκω στην κατηγορία των αδύνατων ισχύει άσε που κοιτάζω τους άλλους σαν λιμασμένη όταν τρώνε κανένα παγωτό, σοκολάτα :-)

Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!

γεια σας....γυρισαμε απο τις διακοπες...περασαμε τελεια..οσο απο το τι θα ετρωγα τελικα στο ξενοδοχειο ειχαμε μπουφε κ σε καθημερινη βαση ειχε πολλα ειδη φαγητων κ ετρωγα αυτα που δεν μας πειραζανε και ειμασταν οκ.επισης δοκιμασα νεες τροφες οπως μπροκολο κ παντζαρι και θαλασσινα και παλι ειμασταν οκ..πολυ χαρηκα..ολο κι ολο μου βγαλε μια σταγονα αιμα τοσες μερες.λοιπον μαμα χαρι.να σου πω τι θα κανεις αν θες ακολουθα το...εμεις εχουμε πολυ αλλεργια κ στο μηλο κ στο καροτο.επειδη πολλα παιδακια δεν εχουν αλλεργια σε πολλα λαχανικα δεν σημαινει οτι δεν εχουν ολα ετσι?κοψε τα παντα απο φαγητο και ξεκινα με αρχικη την πατατα.καθε 3 μερες θΑ βαζεις μια τροφη να δοκιμαζειςε.στην αρχη θα σου φανει δυσκολο αλλα μονο ετσι θα ξερεις ακριβως τι το πειραζει το παιδακι σου.γιατι μπορει να σου χουν πει οτι δεν πειραζουν αλλα κ τελικα το ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδι μπορει να το πειραζουν αλλα...πολλα φιλια σε ολες...να πεθανει η αγελαδα..ουστ..χαχαχα

Πώ πω δύσκολο!!! Άσε που είναι αλλεργική και στην πατάτα σύμφωνα με το τεστ. Θα αλλάξω το μήλο με αχλάδι στην διατροφή μου και βλέποντας και κάνοντας. Στο μεταξύ προχτές της ξεκίνησα την στερεά τροφή δίνοντάς της μήλο. Λές εκεί να είναι αλλεργική? Με χίλια ζόρια το έφαγε, βέβαια δεν είναι και γλυκό αυτήν την εποχή....

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

τι να σου πω μαμαχαρι.εμεις εχουμε αλλεργια και στο μηλο κ στο αχλαδι και στην μπανανα και σε πολλα ακομα.οποτε να σαι υποψιασμενη με ολα.

Έχεις δίκιο, δεν ξέρεις πού είναι κάθε παιδάκι αλλεργικό....Έχω στείλει pm. Ευχαριστώ πολύ...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Ίσως είναι υπερβολή... Πλέον τα έχω μπλέξει... Έχει μόνο βλέννη (οπτικά) , εξέταση για αίμα έχω καιρο να της κάνω.Η αλλεργιολόγος μου είπε ότι όσο ένα μωρό θηλάζει οτιδήποτε τρώω μπορεί να την ενοχλεί κι ας βγήκε στο τεστ αρνητική (πχ. ρύζι, καλαμπόκι) αλλά όσο παίρνει καλό βάρος είμαστε οκ. Το κακό με την μικρή είναι ότι μία παίρνει καλό βάρος μετά φρενάρει γεγονός που με απογοητεύει και με κάνει να σκέφτομαι μήπως η αλλεργία την εμποδίζει. Πάντως ότι ανήκω στην κατηγορία των αδύνατων ισχύει άσε που κοιτάζω τους άλλους σαν λιμασμένη όταν τρώνε κανένα παγωτό, σοκολάτα :-)

Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!

Τίποτα κορίτσι..Μη ξεχνάς πως ένα μωράκι που είναι αλλεργικό έχει μια δυσκολία να φάει όταν αρχίζει να τρώει στερεά. (φρούτα, κρέμες κλπ. Μέχρι τον 1ο χρόνο το παιδί δοκιμάζει τροφές. Δεν μας νοιάζει αν φάει ποσότητα μας ενδιαφέρει κυρίως να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές. Τις ανάγκες του σε τροφή της καλύπτεί κυρίως με το μητρικό γάλα. Αυτό ισχύει για όλα τα μωρά πόσο μάλλον για τα αλλεργικά.

Κάτι άλλο που ήθελα να σου πω είναι πως το μητρικό γάλα έχει αποδειχθεί πως αυξάνει σε λιπαρά μόνο από την επιπλέον κατανάλωση λιπαρών από τη μητέρα. 'Έτσι ίσως να βοηθούσε τη μικρή σου να πάρει λίγο παραπάνω βαρός αν κατανάλωνες εσύ περισσότερο ελαιόλαδο...

κοριτσια γεια σας και απο εμενα!

εχω καιρο να γραψω αλλα σας παρακολουθω σχεδον καθημερινα!

εμεις καλα ειμαστε με τις αλλεργιες και ξεκινησαμε να τρωμε αρκετα καλα

τρωμε φρουτα το πρωι(μηλο αχλαδι πορτοκαλι ροδακινο)με δυσκολια τα τρωει τα φρουτα.και το μεσημερι λαχανικα με κοτοπουλο και δοκιμασαμε και μοσχαρι.καναμε και εξετασεις και ειμαστε πολυ χαμηλα σε ολα:

αιματοκριτης:29,8

σιδηρος:24

φερριτινη:1,57

η ομοιοπαθητικος μου ειπε να του δωσω το φερογκλομπιν.

και ειμαστε 9 μηνων και 6 ημερων και το βαρος πολυ καλο.

μηπως εχετε κατι να με συμβουλεψετε;

να του εδινα περισσοτερα πραγματα να φαει;

θηλαζει ακομα πολυ και λιγοτερο τρωει αλλα ειμαστε ευχαριστημενοι γιατι το ανοιγουμε το στοματακι μας:-D

ααααα!καναμε και mayer και μας βγηκε αρνητικη

περιμενω απαντησεις σας!

καλη σας μερα!

Καλημερα κοριτσακια..

Εγω σας γραφω λιγο προβληματισμενη...ο μικρος εχει ξεκινησει στερεες δειλα δειλα,δεν μπορω να πω οτι τρωει τρελες ποσοτητες αλλα ς πουμε οτι φρουτα τρωει αχλαδι μηλο μπανανα ομως νομιζω οτι τον πειραζει η μπανανα δεν ειμαι και σιγουρη τωρα την εκοψα απο σημερα να δω τι γινεται...μου χει λιγα σπυθουρακια τα οποια δεν ξερω εαν ειναι και επειδη ζεσταινεται υπερβολικα αλλα το βραδυ στον υπνο ειναι πολυ ανυσηχος.εχθεσ ξυπνησε και εκλαιγε...κατα τα αλλα εχει καλη διαθεση μεσα στην ημερα μονο που ειναι πολυ της αγκαλιας οποτε δεν κθεται και πολυ στο καροτσι κτλ.την πρωτη μερα που ξεκινησε χορτοσουπα εκανα τη βλακεια να του δωσω μαζι κολοκυθι καροτο πατατα και το εφαγε μεν ολο,την επομενη εβγαλε σπυρια.τα ξαναρχισα ενα-ενα και αυτα υποχωρησαν (δεν τον πιεζω καθολου ειδικα στα λαχανικα τρωει 3-4 κουταλιτσες την ημερα μονο)αλλα αυτες τις μερες με την μπανανα την οποιατην αυξησα σε ποσοτητα εκανε σπυθουρακια παλι στον λαιμο και στο στερνακι του λιγα...δεν ξερω εαν οντως ειναι αυτο αλλα ειναι παλι ανησυχος το βραδυ...εχω πολυ κουραστει ειλικρινα και απογοητευομαι οταν τον βλεπω να νυσταζει και να μην μπορει να κοιμηθει καλα...

:-(:-(:-(

επισης κατι ασχετο, δεν μου πινει νερο...δεν ανησυχω βεβαια γιατι θηλαζει ολη την ωρα και ο παιδιατρος μου πε εαν δεν το πινει δεν πειραζει,σημαινει οτι δεν το χει αναγκη γιατι εφοσον θηλαζει ολη μερα παιρνει τα υγρα που χρειαζεται απο το γαλα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

.....επισης κατι ασχετο, δεν μου πινει νερο...δεν ανησυχω βεβαια γιατι θηλαζει ολη την ωρα και ο παιδιατρος μου πε εαν δεν το πινει δεν πειραζει,σημαινει οτι δεν το χει αναγκη γιατι εφοσον θηλαζει ολη μερα παιρνει τα υγρα που χρειαζεται απο το γαλα.

Η μικρή μου έβγαλε όλο το περσινό καλοκαίρι (ήταν 7-9 μηνών) χωρίς να πίνει νερό. Θήλαζε συνέχεια και τις ζεστές ημέρες ακόμη περισσότερο. Ακόμη και τώρα (1,5 χρονών) προτιμά τα γάλα της μαμάς από το νερό...

Τώρα σχετικά με την μπανάνα. Αν θεωρείς ότι το πειράζει γιατί επιμένεις. Συχνά η μπανάνα προκαλεί αλλεργίες. Η δικιά μας παιδίατρος την φοβόταν και την αρχίσαμε γύρω στο 10ο μήνα....

.pngy3DLp3.png

Η μικρή μου έβγαλε όλο το περσινό καλοκαίρι (ήταν 7-9 μηνών) χωρίς να πίνει νερό. Θήλαζε συνέχεια και τις ζεστές ημέρες ακόμη περισσότερο. Ακόμη και τώρα (1,5 χρονών) προτιμά τα γάλα της μαμάς από το νερό...

Τώρα σχετικά με την μπανάνα. Αν θεωρείς ότι το πειράζει γιατί επιμένεις. Συχνά η μπανάνα προκαλεί αλλεργίες. Η δικιά μας παιδίατρος την φοβόταν και την αρχίσαμε γύρω στο 10ο μήνα....

οταν ξεκινησα ενα-ενα τα φρουτα δεν ειδα κανενα προβλημα με την μπανανα....οταν μου εβγαλε τα σπυρακια αρχισα να ψαχνομαι εαν φταιει αυτο.αλλα τα σπυρακια ηταν απο την ωρα που εφαγε το μεσημεριανο και απλα δεν ειχαν περασει εντελως.με την ζεστη ψιλοφουντωναν.εκανα μια παυση με το μεσημεριανο και εχουν υποχωρησει ακομη κ που τρωει μπανανα αρα δεν ειναι αυτο τελικα...μαλλον η δουλεια εγινε επειδη την πρωτη μερα εφαγε ολη τη χορτοσουπα ενω επρεπε να τον σταματησω...του κατσε καπωσ ολο αυτο το φαι...τωρατρωει μια κουταλιτσα και αν...δε βιαζομαι ομωσ αυτος ξερει...;)

DlkKp2.png

aoJjp3.png

ελινα, οσον αφορα τα σπυρακια, λιγη ενυδατικη, trixera της avene νομιζω οτι θα σε βοηθησει πολυ. μπορει να ειναι μια απλη ξηροδερμια και να μην εχει καμια σχεση με αλλεργιες. η ζεστη επισης ειναι ενας σημαντικος παραγοντας για να βγαζει σπυρακια το μωρο. μπορεις να ελαφρυνεις λιγο τα ρουχακια που του φορας.

στη χορτοσουπα βαζε σιγα σιγα τα λαχανικα. εγω εβαζα ανα 4 ημερες κατι καινουργιο για να ειμαι σιγουρη. επισης οταν προσθετεις κατι καινουργιο, την πρωτη μερα βαλε ελαχιστη ποσοτητα και αυξησε σταδιακα. επισης μην παραξενευτεις αν αρνειται να φαει κατι καποια στιγμη. αν δεις κατι τετοιο, μην τον πιεσεις. είτε δεν θα του αρεσει η γευση, ή δεν πρεπει να το φαει και αρνειται. εμενα ετσι εκανε και γλιτωσαμε το αλλεργικο σοκ. βλεπεις δυστυχως η ΤΕΛΕΙΑ παιδιατρος που ειχα τοτε αποφασισε οτι το παιδι, αν και φουλ στην ατοπικη δερματιτιδα (που ειναι μια αλλεργικη κατασταση) επρεπε να φαει συμβατικες κρεμες και πορτοκαλι στην φρουτοκρεμα στις 2 ημερες που ξεκινησε τα στερεα.

ελπιζω να βοηθησα.

ελινα, οσον αφορα τα σπυρακια, λιγη ενυδατικη, trixera της avene νομιζω οτι θα σε βοηθησει πολυ. μπορει να ειναι μια απλη ξηροδερμια και να μην εχει καμια σχεση με αλλεργιες. η ζεστη επισης ειναι ενας σημαντικος παραγοντας για να βγαζει σπυρακια το μωρο. μπορεις να ελαφρυνεις λιγο τα ρουχακια που του φορας.

στη χορτοσουπα βαζε σιγα σιγα τα λαχανικα. εγω εβαζα ανα 4 ημερες κατι καινουργιο για να ειμαι σιγουρη. επισης οταν προσθετεις κατι καινουργιο, την πρωτη μερα βαλε ελαχιστη ποσοτητα και αυξησε σταδιακα. επισης μην παραξενευτεις αν αρνειται να φαει κατι καποια στιγμη. αν δεις κατι τετοιο, μην τον πιεσεις. είτε δεν θα του αρεσει η γευση, ή δεν πρεπει να το φαει και αρνειται. εμενα ετσι εκανε και γλιτωσαμε το αλλεργικο σοκ. βλεπεις δυστυχως η ΤΕΛΕΙΑ παιδιατρος που ειχα τοτε αποφασισε οτι το παιδι, αν και φουλ στην ατοπικη δερματιτιδα (που ειναι μια αλλεργικη κατασταση) επρεπε να φαει συμβατικες κρεμες και πορτοκαλι στην φρουτοκρεμα στις 2 ημερες που ξεκινησε τα στερεα.

ελπιζω να βοηθησα.

σε ευχαριστω πολυ,ναι κι εμεις ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα και εκζεματα (ετσι καταλαβα και την αλλεργια μας)και ταλαιπωρηθηκαμε αρκετα...

τωρα εχει στρωσει πολυ το παιδι,απλα με τις στερεες εχω λιγο μπερδευτει.το μεσημεριανο δεν το τρωει ισα-ισα κανα 2-3 κουταλιτσες στην καλυτερη.δεν τον πιεζω απλα δεν ξερω τι να κανω.ενα ενα δεν τα τρωγε ας πουμε καροτο με τιποτα,κολοκυθι ετσι κι ετσι και με την πατατα φτασαμε να ανοιγει λιγο το στομα για 3 κουταλιτσες μικρες.τι πρεπει τωρα να κανω αφου δεν θελει καθολου?να συνεχισω καθε μερα αυτο το λιγο εως οτου να δειξει ενδιαφερον?υποτιθεται την αλλη βδομαδα θα προσθετα κοτοπουλο μεσα,να του το βαλω η οχι?δεν ξερω πως να προχωρησω στις δοκιμες ειμαι...καλα που εχει καλο βαρος και δεν εχω να ανησυχω και γιαυτο...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

σε ευχαριστω πολυ,ναι κι εμεις ειχαμε ατοπικη δερματιτιδα και εκζεματα (ετσι καταλαβα και την αλλεργια μας)και ταλαιπωρηθηκαμε αρκετα...

τωρα εχει στρωσει πολυ το παιδι,απλα με τις στερεες εχω λιγο μπερδευτει.το μεσημεριανο δεν το τρωει ισα-ισα κανα 2-3 κουταλιτσες στην καλυτερη.δεν τον πιεζω απλα δεν ξερω τι να κανω.ενα ενα δεν τα τρωγε ας πουμε καροτο με τιποτα,κολοκυθι ετσι κι ετσι και με την πατατα φτασαμε να ανοιγει λιγο το στομα για 3 κουταλιτσες μικρες.τι πρεπει τωρα να κανω αφου δεν θελει καθολου?να συνεχισω καθε μερα αυτο το λιγο εως οτου να δειξει ενδιαφερον?υποτιθεται την αλλη βδομαδα θα προσθετα κοτοπουλο μεσα,να του το βαλω η οχι?δεν ξερω πως να προχωρησω στις δοκιμες ειμαι...καλα που εχει καλο βαρος και δεν εχω να ανησυχω και γιαυτο...

Τις καινούργιες τροφές θα τις δοκιμάζεις ανεξάρτητα από την ποσότητα που τρώει από τα άλλα φαγητά που έχει δοκιμάσει. Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα η επόμενη τροφή.

2-3 κουταλιές είναι συνηθισμένο σε αυτή την ηλικία αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να του δίνεις 2-3 φορές μέσα στη μέρα, αν τις δέχεται. Χρειάζεται πάντως υπομονή.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...