Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ελενιτσα μπραβο! φοβερες συνταγες μας εδωσες. Θα τις δοκιμασω οπωσδηποτε. Απο τα βιολογικα το πηρες το αλευρι απο φαγοπυρο με αμαρανθο?

Ναι απο βιολογικο μαγαζι!να βαζεισ κ απο τα 2 αλευρα γιατι μονο με το ενα η συσταση δεν ειναι καλη!αντε καλη ορεξη!αα ξεκινησαμε να τρωμε αχλαδι!δειλα βεβαια αλλα δεν την πιεζω.ετσι θα συνεχισουμε με φρουτα..ουτε ρυζαρευρο ουτε κρεμες εμποριου.κ φυσικα με γαλατακι μανουλας.δεν παρατηρησα τιποτα με το κρεμμυδι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εμείς έχουμε αλλεργική πρωκτοκολίτιδα αλλά αυτα που σου είπε μου φαίνονται εντελώς ανεύθυνα! Δεν τα πιστεύω καθόλου και θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνα γιατί αν το παιδί εκτεθεί σε αυτό που το πειράζει πριν το ξεπεράσει ο οργανισμός του υπάρχει περίπτωση να του μείνει για πάντα και σε βαρύτερη κατάσταση!

Που ήταν αυτό? Στο Πεντέλης? Μπορείς να μου πεις ή να στείλεις το όνομα του?

Jen σου έστειλα πμ

Kt0tp2.png NaAfp3.png

γεια σας κοριτσια.ωραιες ιδεες για φαγητο.συγχαρητηρια.εμεις σημερα πηγαμε στο παιδων πεντελης για τσεκ απ.καταπληκτικο μερος.

πηγες την μικρη για τσεκαπ????????

τι τσεκ απ στο μωρο?? ο παιδιατρος σου το ειπε?....

και εμεις εκει παμε για ο,τι χρειαζομαστε, οντως ειναι καλο, σαν ιδιωτικο

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Λοιπόν χθες τα έχασα κυριολεκτικά με τον γιατρό! :shock: Και εξηγώ..

Το τονίζω πάλι' date=' αυτά για εμάς που έχουμε αλλεργική πρωκτοκολίτιδα (θετικές αλλεργίες μόνο στα patch test).

Ακούω τις γνώμες σας κορίτσια, ειδικά από εσάς με τον ίδιο τύπο αλλεργίας.[/quote']

εχω μεινει αναυδη....τελικα οο,τι θελει ο καθενας λεει....δε ξερω αν πρεπει να τον ακουσεις...φοβαμαι οτι ειναι λιγο προχωρημενο να φαει το παιδι τοσο ευκολα...δε ξερω παλι...

δηλαδη εχει αλλεργικη πρωκολιτιδα επειδή τα ραστ εχουν βγει αρνητικα ενώ τα πατσ θετικα?απο που αλλου το συμπερανατε αυτο?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

εχω μεινει αναυδη....τελικα οο,τι θελει ο καθενας λεει....δε ξερω αν πρεπει να τον ακουσεις...φοβαμαι οτι ειναι λιγο προχωρημενο να φαει το παιδι τοσο ευκολα...δε ξερω παλι...

δηλαδη εχει αλλεργικη πρωκολιτιδα επειδή τα ραστ εχουν βγει αρνητικα ενώ τα πατσ θετικα?απο που αλλου το συμπερανατε αυτο?

Κοίτα, σίγουρα δεν θα τον ακούσω! Εγώ δεν το βρίσκω προχωρημένο, αλλά παρακινδυνευμένο. Αυτό που θα κάνω θα είναι να εντάξω σιγά σιγά στην διατροφή της κάποια λαχανικά και φρούτα που δεν τρώει, αργά και με προσοχή και για το γάλα, έχουμε ακόμα καιρό...

Σχετικά με το είδος της αλλεργίας μας είπε το εξής: Χωρίζονται σε igE και non igE. Τις igE τις έχουν τα άτομα που βγάζουν θετικά δερματικά τεστ και ραστ.

Τις non igE τις έχουν οι υπόλοιποι, Οι non igE χωρίζονται σε 3 τύπους, εκ των οποίων ο τελευταίος είναι η αλλεργική πρωκτοκολίτιδα. Αυτήν έχει η κόρη μου. Και όπως μας τα εξήγησε κατάλαβαμε ότι τα άτομα που βγαίνουν θετικά μόνο στα πατσ έχουν αυτόν τον τύπο αλλεργίας. Αυτά μας είπε, αυτά σας λέω..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κοίτα' date=' σίγουρα δεν θα τον ακούσω! Εγώ δεν το βρίσκω προχωρημένο, αλλά παρακινδυνευμένο. Αυτό που θα κάνω θα είναι να εντάξω σιγά σιγά στην διατροφή της κάποια λαχανικά και φρούτα που δεν τρώει, αργά και με προσοχή και για το γάλα, έχουμε ακόμα καιρό...

Σχετικά με το είδος της αλλεργίας μας είπε το εξής: Χωρίζονται σε igE και non igE. Τις igE τις έχουν τα άτομα που βγάζουν θετικά δερματικά τεστ και ραστ.

Τις non igE τις έχουν οι υπόλοιποι, Οι non igE χωρίζονται σε 3 τύπους, εκ των οποίων ο τελευταίος είναι η αλλεργική πρωκτοκολίτιδα. Αυτήν έχει η κόρη μου. Και όπως μας τα εξήγησε κατάλαβαμε ότι τα άτομα που βγαίνουν θετικά μόνο στα πατσ έχουν αυτόν τον τύπο αλλεργίας. Αυτά μας είπε, αυτά σας λέω..[/quote']

Και επειδή είναι non igE θα πρέπει να αρχίσετε να βάζετε τροφές γιατί μάλλον το παιδί δεν κινδυνεύει απο αλλεργικο σοκ. Κατάλαβα καλά; fairy's mom, την αλλεργία την καταλάβατε από το αίμα στα κακά ή είχατε κι άλλα συμπτώματα;

Κοριτσια σημερα εφαγα στη ΔΩΔΩΝΗ σορμπε πεπονι, που λενε οτι δεν εχει γαλα. Ελπιζω να μην εχει μεσα κατι αλλο που δεν κανει να φαω, οπως για παραδειγμα σογια. Τωρα το εφαγα, ο Θεος βοηθος!!!

αν τα πας καλά με τη ζαχαροπλαστική τα σορμπέ παγωτά γίνονται σχετικά εύκολα. Ψάξε για συνταγές ατο internet αν δε βρεις θα σου δώσω απο τον τσελεμεντέ μου. Εμείς τελικά αν και ήπια η αλλεργία με το πρόβειο κεφαλοτύρι (μια κουταλιά την ημέρα να έφαγα για 2-3 μέρες) ξαναβγάλαμε αίμα στα κακά. Ευτυχώς λίγο..

αν τα πας καλά με τη ζαχαροπλαστική τα σορμπέ παγωτά γίνονται σχετικά εύκολα. Ψάξε για συνταγές ατο internet αν δε βρεις θα σου δώσω απο τον τσελεμεντέ μου. Εμείς τελικά αν και ήπια η αλλεργία με το πρόβειο κεφαλοτύρι (μια κουταλιά την ημέρα να έφαγα για 2-3 μέρες) ξαναβγάλαμε αίμα στα κακά. Ευτυχώς λίγο..

κανε λιγο υπομονη.νομιζω οτι ειναι νωρις γιατι το μωρο σου ειναι μικρο ακομη.

κοριτσια κι εμενα μου φαινονται τρελα αυτα που ειπανε στη fairys mom,γιατι αν κατι πειραξει το μωρο δεν θα υποφερει?εμας που ειχαμε κανει και πατς και ραστ και δεν ειχαν δειξει,αν την πειραξει κατι πολυ,εχει κολοικους για 2 βδομαδες.αν ηταν το δικο τους μωρο,ετσι θα ρισκαραν?

Διαφημίσεις

fairy's mom δεν μου αρεσαν και εμενα αυτα που σου ειπε. Συμφωνω με τη jen οτι το παιδι δεν πρεπει να εκτεθει στις τροφες που του προκαλουν αλλεργιες. Την προηγουμενη εβδομαδα διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε οτι αυγο δινουμε μετα τα 2 χρονια και ψαρι μετα τα 3. Δεν ειμαι γιατρος να ξερω αλλα πολυ ριψοκινδυνα μου φανηκαν ολα αυτα. Μπορεις να μου στειλεις και σε εμενα το ονομα του σε πμ?

elerimie σε ευχαριστω για την πληροφορια. Θα ψαξω στο ιντερνετ και τα ξαναλεμε.

Και επειδή είναι non igE θα πρέπει να αρχίσετε να βάζετε τροφές γιατί μάλλον το παιδί δεν κινδυνεύει απο αλλεργικο σοκ. Κατάλαβα καλά; fairy's mom, την αλλεργία την καταλάβατε από το αίμα στα κακά ή είχατε κι άλλα συμπτώματα;

Ακριβώς! Συν του ότι αυτές οι περιπτώσεις περνάνε μέχρι τον 1ο χρόνο. Μάλιστα του φάνηκε περίεργο πώς είχαμε θετική μάγιερ τόσο πρόσφατη. Μας θεώρησε σπάνια περίπτωση..Μου ρθε να του πω, μπες στο παρεντς να δεις πόσες σπάνιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα :?

κοριτσια κι εμενα μου φαινονται τρελα αυτα που ειπανε στη fairys mom,γιατι αν κατι πειραξει το μωρο δεν θα υποφερει?

Το να αρχίσει να μου κάνει πάλι αίμα, δλδ πληγή στο έντερο δεν θα το άντεχα, αν ήξερα ότι φταίω εγώ γι' αυτό.

Εδώ θα δείτε αναλυτικά τους τύπους αλλεργίων και τα συμπτώματα τους http://www.iatrikionline.gr/deltio_49/epi2_5.htm

Ευχαριστούμε! Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται όντως να ανήκουμε στην κατηγορία που μου είπε.

διαβαζα ενα αρθρο που ελεγε οτι αυγο δινουμε μετα τα 2 χρονια και ψαρι μετα τα 3.

Έχει αναφερθεί αυτό πάλι και μου το είχε επιβεβαιώσει και η Συρίγου. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω ψάρι και αυγό τόσο νωρίς!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

την αλλεργία την καταλάβατε από το αίμα στα κακά ή είχατε κι άλλα συμπτώματα;

Ξεκίνησε με ΓΟΠ από ημερών ακόμα και 4 μηνών μας έκανε αίμα στα κακά. Επίσης γέμιζε σπυθοράκια στο πρόσωπο όταν έτρωγα ψάρι, αυγό κλπ που την πείραζαν πολύ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ξεκίνησε με ΓΟΠ από ημερών ακόμα και 4 μηνών μας έκανε αίμα στα κακά. Επίσης γέμιζε σπυθοράκια στο πρόσωπο όταν έτρωγα ψάρι' date=' αυγό κλπ που την πείραζαν πολύ.[/quote']

Η ΓΟΠ πέρασε γρήγορα; Γιατί δεν μπορεί η πρωκτοκολίτιδα να κάνει ΓΟΠ..Τα σπυθουράκια ας πούμε ότι δεν τα αξιολογούν.. Αλλά τι ΓΟΠ; Πόσο είναι τώρα η μικρή σου;

Το κεχρι κ η κινοα μαγειρευονται με πολλους τροπους κ ειναι νοστιμα!πχ βρασε το κρεατακι που τρως κ κρατησε ζουμι κ βραστα μεσα σε αυτο!επισης φτιαχνω κουρκουτι με αλευρι απο φαγοπυρο κ αμαρανθο βαζω μεσα ελιες κρεμμυδι η διαφορα λαχανικα που μπορω να φαω, αλατακι τα ψηνω στο φουρνο με λαδοκολλα κ βουαλα ...πιτακια για τις πεινες μου:rolleyes:!!!εχει τοσες εναλακτικες κ υγιεινες λυσεις...φαντασια θελει κ υπομονη!:-P

Ωραίο ακούγεται !! Ίση ποσότητα από τα δύο αλεύρια ? Από λαχανικά τί δεν τρώς ? Επίσης για πρωινό τί τρώς ??

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια τι σημαινει να σταματαω στο αιμα?αυτο ειναι τρελο γιατι απο οτι εχω παρατηρησει το αιμα ειναι το τελευταιο δειγμα μετα απο τους κολοικους τις βλενες και τη γοπ.γιατι σημαινει οτι εχει εντονη αντιδραση στο αλλεργιογονο.σωστα?δηλαδη θα περασει τοσους πονους και δυσφοριες το παιδι για να δουμε αιμα κι ετσι να σταματησουμε οτι το πειραζει?τελικα τι θα κανετε κοριτσια?

εκτοσ απο αυτο μπορει να μην εχει αμεση αντιδραση και με την δευτερη η τριτη φορα στην εκθεση του αλλεργιογονου να εχει εντονες αντιδρασεις.εγω πολυ τα φοβαμαι αυτα ειδικα μετα απο την επιστροφη μας απο το χωριο,που εκει ειχα φαει πραγματα που ειχα να φαω καιρο και οταν γυρισαμε η μπεμπα ειχε κολοικος,κακα με δυσοσμια και που γινανε πολυ πολυ μαλακα και καποια στιγμη δοιαρια.δεν ητανε απο το αγελαδινο γαλα γιατι εχω να πιω αΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ και να σημιωσω οτι κι εμειςεχουμε διαγνωση αλλεργικης πρωκτοκολοιτιδας.αλλα να ξαναπω οι γιατροι δεν ειναι θεοι ουτε παροντες καθημερινα να παρακολουθουν την καθα μια περιπτωση.εμεις ειμαστε οι γιατροι των παιδιων μας.

κοριτσια τι σημαινει να σταματαω στο αιμα?αυτο ειναι τρελο γιατι απο οτι εχω παρατηρησει το αιμα ειναι το τελευταιο δειγμα μετα απο τους κολοικους τις βλενες και τη γοπ.γιατι σημαινει οτι εχει εντονη αντιδραση στο αλλεργιογονο.σωστα?δηλαδη θα περασει τοσους πονους και δυσφοριες το παιδι για να δουμε αιμα κι ετσι να σταματησουμε οτι το πειραζει?τελικα τι θα κανετε κοριτσια?

Νομίζω πως στην αλλεργική πρωκτοκολίτιδα το αίμα για τους ιατρούς ίσως είναι το μόνο σύμπτωμα αλλεργίας. Αυτοί τα βλέπουν πιο ψυχρά τα πράματα. Λένε από τη στιγμή που δεν κινδυνεύει το παιδί από αλλεργικό σοκ δε παθαίνει τίποτα αν είναι ανήσυχο. Απλά αν βγάζει συνεχώς αίμα μπορεί να πάθει αναιμία που είναι κάτι σοβαρό.

Εγώ πάντως που είναι δικό μου το παιδί και δε θέλω να το ταλαιπωρώ αποφεύγω ό,τι το πειράζει. Θα κάνω υπομονή μέχρι να γίνει 6 μηνών και αν δε δω βελτίωση ίσως σκεφτώ να του κάνω ομοιοπαθητική.

Η ΓΟΠ πέρασε γρήγορα; Γιατί δεν μπορεί η πρωκτοκολίτιδα να κάνει ΓΟΠ..Τα σπυθουράκια ας πούμε ότι δεν τα αξιολογούν.. Αλλά τι ΓΟΠ; Πόσο είναι τώρα η μικρή σου;

Τα σπυθουράκια τα θεώρησε ιδρωτσίλες, παρόλο που όταν φουντώνουν πολύ γίνονται περιοχές κόκκινες. Βέβαια μπορεί και να έχει δίκιο γιατί ξεκίνησαν με τον πρώτο κάυσωνα. Η ΓΟΠ πέρασε μαχαίρι μόλις άρχισα την ειδική διατροφή 4 μηνών. 14 μηνών είναι τώρα.

Συμφωνώ μαζί σου μαυροματάκι μου απόλυτα! Όταν πχ της δοκίμασα μπανάνα και μου έκανε βλένες, την σταμάτησα αμέσως! Δεν θα άφηνα το παιδί να κάνει πάλι πληγή! Και η αλλεργιολόγος συμφώνησε και μου είπε ότι σωστά δεν το συνέχισα. Καλύτερα αργά και σταθερά βήματα παρά βιαστικά και μετά να στεναχωριέμαι..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ωραίο ακούγεται !! Ίση ποσότητα από τα δύο αλεύρια ? Από λαχανικά τί δεν τρώς ? Επίσης για πρωινό τί τρώς ??

βαζω μισο κ μισο .επισης λιγο ελαιολαδο κ οσο παρει νερο.να μη γινει στεγνο αλλα ουτε κ πολυ νερουλο!!!προθερμασμενοσ φουρνος για να μην¨απλωσουν κ δεν ξεκολανε απο την λαδοκολλα!εγω τα ψηνω στο ζεστο αερα.να σου πω,καλυτερα τι τρωω...!κολοκυθακι,κοκκινη κολοκυθα,καροτο,μαρουλι.το πρωι τρωω αχλαδι η γλυκο πιτακι <με ζαχαρη κ μαρμελαδα κερασι>!καλο?ευτυχωσ δεν παρουσιασαμε κατι με το κερασι.ωμο ομωσ δεν δοκιμασα!εχω ενα θεμα με τισ δοκιμεσ κ φοβαμαι.οποτε τρωω τα ιδια κ τα ιδια...

βαζω μισο κ μισο .επισης λιγο ελαιολαδο κ οσο παρει νερο.να μη γινει στεγνο αλλα ουτε κ πολυ νερουλο!!!προθερμασμενοσ φουρνος για να μην¨απλωσουν κ δεν ξεκολανε απο την λαδοκολλα!εγω τα ψηνω στο ζεστο αερα.να σου πω,καλυτερα τι τρωω...!κολοκυθακι,κοκκινη κολοκυθα,καροτο,μαρουλι.το πρωι τρωω αχλαδι η γλυκο πιτακι <με ζαχαρη κ μαρμελαδα κερασι>!καλο?ευτυχωσ δεν παρουσιασαμε κατι με το κερασι.ωμο ομωσ δεν δοκιμασα!εχω ενα θεμα με τισ δοκιμεσ κ φοβαμαι.οποτε τρωω τα ιδια κ τα ιδια...

...Μόνο αυτά ε :-(. Αχ λές τα υπόλοιπα που τρώω να την πειράζουν (πιπεριές, μπροκολο, μελιτζάνα??)Δεν ξέρω πια τί να κάνω..Όλη την ώρα σκέφτομαι το φαγητό. Δυστυχώς επειδή η μικρή έχει όλο βλέννες δεν ξέρω τί δεν την πειράζει και δεν έχω την δύναμη για καναδύο μέρες να τα κόψω όλα τα ύποπτα, εδώ εκοψα τις μπανάνες, το καλαμπόκι και το μέλι και τα έχω παίξει. (Και το μπρόκολο την πειράζει την μικρή σου?) Πόσο είναι ? Τρώει στερεά τροφή? Αχ να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το κοτόπουλο το έχεις κόψει και γενικά από κρέατα τί τρώς. Συγνώμη σε έπρηξα....:-)

Το μόνο καλό είναι ότι ζύγισα την μικρή και είναι 6500 - επανήλθε στην καμπύλη της κάπως ...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

γεια σου κοριτσακι.δεν εχω παρακολουθησει ποσο καιρο απεχεις απο γαλακτοκομικα,αλλα αναλογα την περιπτωση μπορει μεχρι και μηνα να κανουν να περασουν τα συμπτωματα.α;ν εχεις παραπανω απο μηνα να καταναλωσεις γαλακτοκομικα τοτε δοκιμασε να κοψεις την μελιτζανα και την πιπερια.εγω να φανταστεις ακομη δεν εχω φαει και κοντευει 10 μηνων η δικια μου.αντε και καλη επιτυχια.

γεια σου κοριτσακι.δεν εχω παρακολουθησει ποσο καιρο απεχεις απο γαλακτοκομικα,αλλα αναλογα την περιπτωση μπορει μεχρι και μηνα να κανουν να περασουν τα συμπτωματα.α;ν εχεις παραπανω απο μηνα να καταναλωσεις γαλακτοκομικα τοτε δοκιμασε να κοψεις την μελιτζανα και την πιπερια.εγω να φανταστεις ακομη δεν εχω φαει και κοντευει 10 μηνων η δικια μου.αντε και καλη επιτυχια.

Άσε κοντεύω τους 3,5 και προκοπή δεν έχω δει...Έχω κόψει τελείως και τα σιτηρά (βγήκε ελαφρώς θετική), την πατάτα, το μοσχάρι , τα ψάρια , το αυγό και από φρούτα τρώω μήλο, καρπούζι και νεκταρίνι - πιο σπάνια- . Από 52 κιλά που ήμουν πριν μείνω έγκυος έχω πέσει στα 48 και όσο πάει κατεβαίνω , άσε που αισθάνομαι και αδυναμίες πλέον. Εκεί χρειάζομαι κάτι γλυκο και δεν βρίσκω τί .... Σκέφτομαι να ψάξω για διαιτολόγο αλλά πρέπει να έχει σχέση και με θηλασμό οπότε δύσκολος ο συνδυασμός....

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...