Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αγλαία θεωρείς ότι δεν πρέπει να παίρνω συμπλήρωμα ασβεστίου τώρα που δεν τρώω γαλακτοκομικα?

Γιατί ανησυχείς για το ασβέστιο; Υπάρχει κανένα θηλαστικό που καταναλώνει γαλακτοκομικά μετά τον αποθηλάσμό του; Μόνο ο άνθρωπος.

Επίσης κανένα από αυτά τα θηλαστικά δεν υποφέρουν από έλειψη ασβεστίου αν κάνουν τη διατροφή που ταιριάζει στο είδος του!

Με στεναχωρεί πάντως γιατί η μικρή έχει φουλ βλέννες και ας τα έχω κόψει σχεδόν όλα :-(

Κάτι άλλο την ενοχλει ...

Αν οι βλέννες είναι από τη γλουτένη, αργεί πάρα πολύ να επουλωθεί το έντερο και να γίνουν οι κενώσεις κανονικές. Στους ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 9 μήνες. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα παιδιά, όμως σίουρα το διάστημα είναι μεγάλο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελινα θα ηθελα να μου πεις τι περιεχει το γαλα απο ρυζι που πινεις. Μηπως μπορω και εγω να το πιω, εχω βαρεθει να τρωω ολο τα ιδια και τα ιδια. Μου εδωσες και ωραια ιδεα για το κεχρι . Σ' ευχαριστω

:wink:http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/377/1/stroumpi.pdfΜανουλες ειναι οτι καλυτερο βρηκα σχετικα με τις αλλεργιες(γαλακτος σιτηρων κτλ)θα σας λυσει παρα πολλες αποριες!!!!fairy' mom εδω θα βρεις λεπτομερειες για τον παθοφυσιολογικο μηχανισμο,εργαστηριακο ελεγχο <πατσ ραστ κτλ>θεραπεια, προληψη κτλ.επισης για το ποιες τροφες περιεχουν καζεινη.νομιζω σελ 19.αξιζει απο την αρχη μεχρι το τελος!:P:p:p:p

Σε ευχαριστώ! Εϊναι αρκετά μεγάλο βέβαια, αλλά θα το διαβάσω σαν βιβλίο. Το κακό είναι ότι ήθελα να ξεκινήσω να ψάχνω περισσότερο τα εμβόλια, για να έχω πιο σαφή άποψη για το θέμα, αλλά θα περιμένει λίγες μέρες ακόμα.. προηγείται αυτό.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι τι θα μου πει πάλι η παιδίατρος την Πέμπτη που θα ακούσει ότι πάλι δεν θα κάνω εμβόλιο...πάλι για εγκεφαλίτιδες θα μιλάει και θα φύγω από κει με τύψεις ότι κάνω κακό στο παιδί μου! :-( Η ίδια ιστορία κάθε φορά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

"Το B-CM7, το οποίο είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρό ναρκωτικό από την β-καζεΐνη, την πρωτεΐνη που περιέχει το ανθρώπινο γάλα, δρα ως πολύ δυνατό όπιο στους ανθρώπους."

Βρε κορίτσια, μερικά από αυτά που λέει το άρθρο είναι τρομακτικά υπερβολικά. Αν το γάλα δρούσε ως πολύ δυνατό όπιο δεν θα το βλέπαμε; Όταν κάποιος σε ένα άρθρο του γράφει έστω και μια πρόταση αναξιόπιστη θέτει όλο το άρθρο του κάτω από το ίδιο πρίσμα..

Κάνοντας μια επανάληψη στο βιβλίο της Πατσούρου τώρα που περιμένω το δεύτερο μωρό,διαβάζω πως αν κοντινός συγγενής του μωρού έχει τροφικές αλλεργίες θα πρέπει και εγώ να ακολουθήσω αντίστοιχη δίαιτα.Η μεγάλη μου κόρη έχει αλλεργία στην αγελαδινή πρωτείνη, το αυγό και τα δημητριακά.Θα χρειαστεί να τα κόψω και εγώ όλα αυτά με τοπου γεννήσω;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Ελινα θα ηθελα να μου πεις τι περιεχει το γαλα απο ρυζι που πινεις. Μηπως μπορω και εγω να το πιω, εχω βαρεθει να τρωω ολο τα ιδια και τα ιδια. Μου εδωσες και ωραια ιδεα για το κεχρι . Σ' ευχαριστω

To γαλα ρυζιου που παιρνω περιεχει νερο,ρυζι 12%,σπορελαιο απο ηλιοσπορο.Εγω τρωω μονο ελαιολαδο αλλα η αλλεργιολογος μου ειπε πως δεν πειραζει το σπορελαιο που περιεχεται στο γαλα ρυζιου προφανως επειδη ειναι μικρη ποσοτητα.Κι οντως δεν εχω συναντησει καποιο προβλημα εως τωρα.;)

Χαιρομαι εαν βοηθησα :P

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εγω τωρα εχω αλλο θεματακι...ο μικρος μου αρχισε εδω κ 4 μερες μηλο.τις πρωτες δυο εφαγε 3-4 κουταλιτσες.τις αλλες δυο εφαγε 10-11.δεν τον πιεζω τον παω αργα κ οσο θελησει...

Σημερα ομως βλεπω οτι φουντωσε λιγο η ατοπικη δερματιτιδα του...υποψιαζομαι την τρελη ζεστη βεβαια γιατι το παιδι κολλαει απο τον ιδρωτα και προσπαθω να τον εχω οσο πιο δροσερα γινεται.επισης κι εγω τρωω πολυ μηλο γενικα και δεν ειχα δει κατι εως τωρα...Καλα υποθετω οτι ειναι απο τη ζεστη???:roll:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εγω τωρα εχω αλλο θεματακι...ο μικρος μου αρχισε εδω κ 4 μερες μηλο.τις πρωτες δυο εφαγε 3-4 κουταλιτσες.τις αλλες δυο εφαγε 10-11.δεν τον πιεζω τον παω αργα κ οσο θελησει...

Σημερα ομως βλεπω οτι φουντωσε λιγο η ατοπικη δερματιτιδα του...υποψιαζομαι την τρελη ζεστη βεβαια γιατι το παιδι κολλαει απο τον ιδρωτα και προσπαθω να τον εχω οσο πιο δροσερα γινεται.επισης κι εγω τρωω πολυ μηλο γενικα και δεν ειχα δει κατι εως τωρα...Καλα υποθετω οτι ειναι απο τη ζεστη???:roll:

Ελίνα και η δικιά μου έχει φουντώσει τις τελευταίες 3 περίπου μέρες. Είμαι σίγουρη ότι είναι από την ζέστη!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το αλευρι απο φαγοπυρο εχει απαισια γευση!:?μπορειτε να μου προτεινετε κατι αλλο περισσοτερο ευγεστο?:Pλεω να φτιαξω κατι σαν πιτουλα με κοκκινη κολοκυθα...

Διαφημίσεις

Το αλευρι απο φαγοπυρο εχει απαισια γευση!:?μπορειτε να μου προτεινετε κατι αλλο περισσοτερο ευγεστο?:Pλεω να φτιαξω κατι σαν πιτουλα με κοκκινη κολοκυθα...

Έχει νομίζω στα βιολογικά αλεύρι χωρίς γλουτένη. Κάποια νομίζω είπε πως έχει και στον Βασιλόπουλο..

Ελινα σ' ευχαριστω για το γαλα ρυζιου. Και ο μικρος μου απο προχθες που επιασε καυσωνας εμφανισε ατοπικη. Νομιζω οτι δεν ειναι τυχαιο.

Και εμείς γεμίσαμε σπυράκια, στην πλάτη, στα χεράκια!!! δεν ξέρω αν είναι ατοπική αυτό το πράγμα... είναι όλη την ώρα μούσκεμα, ειδικά δε όταν θηλάζει τρέχει ποτάμι ο ιδρώτας...παρ'όλο που το σπίτι είναι αρκετά δροσερό...

Έχει νομίζω στα βιολογικά αλεύρι χωρίς γλουτένη. Κάποια νομίζω είπε πως έχει και στον Βασιλόπουλο..

προσοχή μόνο στα αλεύρια χωρίς γλουτένη αν το παιδάκι σας έχει αλλεργία και στο καλαμπόκι γιατί πολλά έχουν στα συστατικά τους καλαμποκάλευρο..

προχθές είδα και στον Μαρινόπουλο κάποια ζυμαρικά από μίγμα αλευρων χωρίς γλουτένη...

Να σας ρωτήσω και κάτι μήπως σας έχει τύχει; Χθες τα κακά της μιρκής ήταν ασπουλιάρικα απ'έξω..τι μπορεί να είναι αυτό? δείχνει ότι κάτι την πείραξε? της είχα δώσει μερικές ώρες πριν μια ομοιοπαθητική κάψουλα (αυτές τις άσπρες μπιλίτσες), μπορεί να είναι από αυτο?? επίσης την προηγούμενη μέρα είχα πιει γάλα καρύδας...

δεν θυμάμαι αν είχαμε ποτέ πάλι άσπρα, ίσως πολύ παλιότερα και δεν ξέρω από τι μπορεί να είναι...

σήμερα δεν ενεργήθηκε ακόμη για να δω αν είναι πάλι έτσι...

επίσης την προηγούμενη μέρα είχα πιει γάλα καρύδας...

δεν θυμάμαι αν είχαμε ποτέ πάλι άσπρα, ίσως πολύ παλιότερα και δεν ξέρω από τι μπορεί να είναι...

σήμερα δεν ενεργήθηκε ακόμη για να δω αν είναι πάλι έτσι..

----και εμεις περνουμε χαπακι ομοιοπαθητικης< οπως το περιεγραψες>αλλα δεν ειδα κατι τετοιο.περισσοτερο υδαρη εμενα μου μοιαζουν.βεβαια ειναι η 4η ημερα θεραπειας.δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο.μην πιειςγαλα καρυδας μεχρι να καθαρισει το εντερακι!!παντως ο ομοιοπαθητικος μου ειπε πως μια εξαρση των συμπτωματων θα δω στην αρχη!ευχαριστω για τις απαντησεις !καλαμποκαλευρο σταματησα να χρησιμοποιω γιατι μας ενοχλουσε!

Διαφημίσεις

της είχα δώσει μερικές ώρες πριν μια ομοιοπαθητική κάψουλα (αυτές τις άσπρες μπιλίτσες), μπορεί να είναι από αυτο?? .

Σίγουρα δεν ήταν από αυτό!

Μήπως ήταν βλένες?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σίγουρα δεν ήταν από αυτό!

Μήπως ήταν βλένες?

απ'ότι θυμάμαι δεν είχαν μαλακή υφή....τι να πω...εν τω μεταξύ σήμερα δεν ενεργήθηκε καθόλου:-(

μάλλον κάτι την ενόχλησε, πιθανώς το γάλα καρύδας...

Ηθελα να ρωτησω τα μωρα που θηλαζουν και τρωνε και στερεες κυριως φρουτοκρεμα πρεπει να κανουν καθε μερα κακα?Το μωρο μου κανει καθε δυο ή τρεις μερες κακα τα οποια ειναι μαλακα και πολλα.Το γεγονος οτι δεν κανει καθε μερα μηπως δειχνει οτι κατι το πειραζει απο αυτα που τρωει?Δυσκοιλιοτητα εχουμε μονο οταν τα κακα ειναι σκληρα?

ξεκινήσαμε χαλαρά- δηλ. κουταλίτσες κουταλίτσες- φρούτα μήλο και αχλάδι, αυτό από την Δευτέρα, σήμερα έφαγε μια φετούλα μήλο και ενα σχεδόν αχλαδακι, αλεσμένα φυσικά. ηθελα να ρωτησω:

1) τα κακά τόσο σύντομα αλλάζουν;;; Δηλαδή τις τελευταίες τρεις μέρες είναι κρεμώδη, αλλά πιο πηχτά - ας το πω έτσι!

2) νερό δίνουμε π.χ. με το κουταλακι;;; ή καλύπτεται για τρόφιμα και ζέστη απο το γάλα;;;;

3)αααα, και λόγω που την βαφτίσαμε- τέλη μαίου- της δώσαμε στη βαφτιση πιπίλα που ενώ δεν την ήθελε μέχρι τότε, τελικά δεν την απέριψε, οποτε τώρα κάποιες στιγμές όταν βλέπω ότι κάνει βυζοπιπίλες της δίνω την πιπίλα και κρεβατάκι νάνι, δεν την ψαχνει κιόλας στον ύπνο, αλλά καμιά φορά την δίνουν στο άσχετο οι μεγαλες κόρες, μήπως αυτό μας μπερδεψει με την παραγωγή και χαλάσουμε την ισορροπία μας;;; αμα είναι να την κρύψω τελείος!

4) προφανώς βάζω και άλλα φρουτα, εεε;;; π.χ. ροδακινα, βερίκοκα, κερσσι, καρπούζι;;;

5) σε σχεση με τα φρούτα τα λαχανικά, κρέας πότε;;; τον άλλο μήνα ή σε καμιά βδομάδα;;;

ΣΟΡΥ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν θέλω να το χαλασπουμε τώρα, ο γιατρός έδωσε κλασικές συμβουλές για βρεφη που δεν θηλάζουν και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να θηλάζουμε, και κάπου εχω δει θέμα με εισαγωγη σε τροφες αλλά δεν προλαβαίνω να το διαβασω όλο....

μπορεί κάποια να βοηθήσει; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

ξεκινήσαμε χαλαρά- δηλ. κουταλίτσες κουταλίτσες- φρούτα μήλο και αχλάδι, αυτό από την Δευτέρα, σήμερα έφαγε μια φετούλα μήλο και ενα σχεδόν αχλαδακι, αλεσμένα φυσικά. ηθελα να ρωτησω:

1) τα κακά τόσο σύντομα αλλάζουν;;; Δηλαδή τις τελευταίες τρεις μέρες είναι κρεμώδη, αλλά πιο πηχτά - ας το πω έτσι!

2) νερό δίνουμε π.χ. με το κουταλακι;;; ή καλύπτεται για τρόφιμα και ζέστη απο το γάλα;;;;

3)αααα, και λόγω που την βαφτίσαμε- τέλη μαίου- της δώσαμε στη βαφτιση πιπίλα που ενώ δεν την ήθελε μέχρι τότε, τελικά δεν την απέριψε, οποτε τώρα κάποιες στιγμές όταν βλέπω ότι κάνει βυζοπιπίλες της δίνω την πιπίλα και κρεβατάκι νάνι, δεν την ψαχνει κιόλας στον ύπνο, αλλά καμιά φορά την δίνουν στο άσχετο οι μεγαλες κόρες, μήπως αυτό μας μπερδεψει με την παραγωγή και χαλάσουμε την ισορροπία μας;;; αμα είναι να την κρύψω τελείος!

4) προφανώς βάζω και άλλα φρουτα, εεε;;; π.χ. ροδακινα, βερίκοκα, κερσσι, καρπούζι;;;

5) σε σχεση με τα φρούτα τα λαχανικά, κρέας πότε;;; τον άλλο μήνα ή σε καμιά βδομάδα;;;

ΣΟΡΥ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν θέλω να το χαλασπουμε τώρα, ο γιατρός έδωσε κλασικές συμβουλές για βρεφη που δεν θηλάζουν και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να θηλάζουμε, και κάπου εχω δει θέμα με εισαγωγη σε τροφες αλλά δεν προλαβαίνω να το διαβασω όλο....

μπορεί κάποια να βοηθήσει; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Καλησπερα εγω γεννησα στις 12 δεκεμβριου τον μπεμπη μου ειμαστε κοντα,θα σου πω τωρα που αρχισαμε κι εμεις και θηλαζουμε.τα κακα ναι αλλαξαν εγιναν πιο πηχτα οπως λες απο την πρωτη μερα που εφαγε.εχουμε ξεκινησει φρουτο μονο,μηλο-αχλαδι σιγασιγα οπως κι εσυ και μεθαυριο θα προσθεσω κ μπανανα.ελπιζω να την δεχτει.κανουμε μονο ενα γευμα την ημερα το δεκατιανο και νομιζω πως θα αρχισουμε χορτοσουπα τον αλλο μηνα.γενικα οπως καταλαβες παμε πολυ σιγα κατι που μια χαρα μου φαινεται αφουπαραμενει κυρια τροφη το γαλατακι της μαμας.;)Επισης νερακι εγω δεν δινω ακομη.για την πιπιλα δεν ξερω να σου πω στα σιγουρα κατι καθως ο μικρος μου δεν χρησιμοποιει...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

tao αν θηλαζεις μετα το γευμα με τα φρουτα δεν χρειαζεται να δωσεις νερο.Απο φρουτα καλυτερα να προσθεσεις μετα μπανανα. Νομιζω οτι το μωρο σου ειναι αρκετα μικρο ακομα για ροδακινα, βερυκοκκα και κερασια. Ασε που αυτα τα φρουτα ειναι και αλλεργιογονα. Τον αλλο μηνα μπορεις να ξεκινησεις με λαχανικα πατατα, καροτο ,κολοκυθι( εννοειται οχι ολα μαζι, προσθετεις ανα βδομαδα και απο ενα).

Την πιπιλα αν την θελει για τον υπνο μπορεις να την δωσεις . Αλλωστε το μωρο ειναι 6 μηνων , δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα με την παραγωγη, αλλα μην την δινετε και εκτος υπνου , γιατι γενικα η πιπιλα δεν κανει καλο απο πολλες αποψεις.

κοριτσάκια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

κάθε καινούριο με αγχώνει λιγάκι, είχε κάνει τρεις φορες κουκίδα αίματος στα κακά όταν σαραντήσαμε και μετά στον τρίτο μήνα και έκανα αποχή σε γαλακτοκομικά και κρυμένα για τεσσερις περίπου μήνες, αλλά άρχισα να τρώω τα πάντα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου με αφορμή τις βαφτίσεις μας- της αδερφής μου και δική μας- και είδα ότι δεν εμφάνισε τίποτα, πουθενά, ούτε στα κακά ούτε δερματικά οπότε ΄ξεκίνησα πιο ήρεμη να της δίνω τα φρούτα παρόλαυτά η ανασφαλεια ανασφαλεια!!!!

καληνυχταα!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Γειά σας κορίτσια, εμείς εδώ και μια βδομάδα καθαρίσαμε τελείως, ούτε αίμα, ούτε βλέννες, ούτε πράσινα κακά. Απέχω από γαλακτοκομικά,μοσχάρι,αυγό και σόγια 3 βδομάδες. Ο παιδίατρος μου είπε πως η αλλεργία είναι ήπια. Δε ξέρω αν ανήκει καμιά άλλη στην ίδια κατηγορία με εμένα -έχω την εντύπωση πως τα περισσότερα μωρά εδω έχουν πιο βαριές αλλεργίες- Ήθελα να ρωτήσω σε πόσο καιρό συστήνεται να κάνω την πρώτη δοκιμή να βάλω κάτι από τα παραπάνω στη διατροφή μου; Παίζει η ποσότητα ρόλο; Δηλαδή μπορεί να φάω λίγο τυρί και να μην πειράξει το μωρό αλλά αν φάω πολύ να το πειράξει;

Δηλαδή μπορεί να φάω λίγο τυρί και να μην πειράξει το μωρό αλλά αν φάω πολύ να το πειράξει;

Ναι, μερικά μωρά εμφανίζουν το πρόβλημα όταν οι ποσότητες είναι μεγάλες.

Δοκίμασε μόνο γαλακτοκομικά από κατσικίσιο γάλα ή μίγμα πρόβειο και κατσικίσιο. Πολλά μωρά που δεν ανέχονται το αγελαδινό, δεν έχουν πρόβλημα με αυτά τα δύο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...