Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λίγες βρεγμένες πάνες

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα πρόβλημα. Οι πάνες του Ιάσονα έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Κυριολεκτικά δεν έχει σχεδόν καθόλου βρεγμένες πάνες! Συνολικά έχει περίπου 3-4 βρεγμένες πάνες (με πολύ λίγα υγρά) το 24ωρο :cry:

Νερό πίνει, όχι πολύ, συνήθως όταν του δίνω κάθεται και παίζει, κάνει μπουρμπουλήθρες! Γάλα πίνει μέσα στην ημέρα 3-4 φορές και το βράδι όποτε ξυπνάει δηλαδή 3-5 φορές. Βέβαια το βράδι δεν πίνει πολύ ώρα γιατί αποκοιμιέται αμέσως.

Τι συμβαίνει; Έχει ανάγκη ο οργανισμός του τα υγρά και τα κρατάει; Ή μήπως δεν παίρνει αρκετό γάλα και γενικά αρκετά υγρά;

Διαφημίσεις

τόσο πολύ; Από τις 4 24ωρες πάνες άντε οι δύο από αυτές να είναι ικανοποιητικά βρεγμένες. Τις άλλες δύο τις αλλάζω σχεδόν στεγνές, έτσι για να λέω πως το αλλάζω :cry:

Marle, λόγω εταιρικού κόφτη, δεν βλέπω ticker....Πόσο είναι ο μικρούλης σου?

Η Μάγια λίγο πριν τις στερεες τροφές δηλ. πέρσι τετοια εποχή, μείωσε δραματικά τις βρεγμενες πάνες. Δεν τα έκανε ποτέ νύχτα (το πρωί ξύπναγε με κατάστεγνη πάνα) και αραίωσε και μέσα στη μέρα. Νερό τότε δεν έπινε αλλά επειδή δεν είχαμε ξεκινήσει στερεες, ήταν λογικό. Το συνέχισε και όλο το καλοκαίρι σχεδόν (εντάξει δεν ηταν και κάθε βράδυ στεγνη....)και επανήλθε πιο μετα.

Μπορεί να φταίει ο καιρός, μπορεί να φταίει η ηλικία, δεν ξέρω....αλλα αναπτυσσόταν κατά τα άλλα μιά χαρά, οπότε και δεν ανησυχησα ιδιαίτερα.

Μήπως σας συμβαίνει και εσάς κατι τέτοιο? :roll:

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα βρε Marle μου, απλά σου περιέγραψα και την δική μας εμπειρία για να δεις ότι το περάσαμε....Νερό με κουταλάκι δεν πίνει? :roll:

Αν ήσασταν ακόμα στο αποκλειστικός θηλασμός θα έλεγα να ανησυχούσες καθότι μείωση στις βρεγμένες πάνες ισοδυναμεί συχνά με ανεπαρκή πρόσληψη γάλακτος... τώρα όμως το παιδί τρώει, πίνει νερό, γάλα... είναι και το καλοκαίρι και η ζέστη στη μέση που ίσως κάνει κατακράτηση... παρόλα αυτά για να σου φύγει και η ιδέα δεν κάνεις και κανά τηλέφωνό στην/στον παιδίατρο να σου πει και αυτός... (παρεπιπτόντως και εμείς όπως η Έρικα είχαμε περάσει παλιότερα αντίστοιχη φάση που σχεδόν κάθε βράδυ το πάμπερ έμενε καθαρό... :? )

Δεν ξέρω να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα βρε Marle μου, απλά σου περιέγραψα και την δική μας εμπειρία για να δεις ότι το περάσαμε....Νερό με κουταλάκι δεν πίνει? :roll:

Πίνει μια-δυο κουταλιές και μετά κάνει μπουρμπουλήθρες.

Annastasia μου αν τα βρω σκούρα θα πάρω τελικά τον γιατρό, τι να κάνω;

Είπα μήπως είναι κάτι που συμβαίνει ....

Διαφημίσεις

Καλά κάνεις και μαζεύεις "εμπειρίες" παρόλα αυτά για να μην ανησυχείς πρότεινα τον παιδίατρο γιατί εκείνος ξέρει το παιδάκι σας καλύτερα! :wink::D

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα πρόβλημα. Οι πάνες του Ιάσονα έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Κυριολεκτικά δεν έχει σχεδόν καθόλου βρεγμένες πάνες! Συνολικά έχει περίπου 3-4 βρεγμένες πάνες (με πολύ λίγα υγρά) το 24ωρο :cry:

Νερό πίνει, όχι πολύ, συνήθως όταν του δίνω κάθεται και παίζει, κάνει μπουρμπουλήθρες! Γάλα πίνει μέσα στην ημέρα 3-4 φορές και το βράδι όποτε ξυπνάει δηλαδή 3-5 φορές. Βέβαια το βράδι δεν πίνει πολύ ώρα γιατί αποκοιμιέται αμέσως.

Τι συμβαίνει; Έχει ανάγκη ο οργανισμός του τα υγρά και τα κρατάει; Ή μήπως δεν παίρνει αρκετό γάλα και γενικά αρκετά υγρά;

Το πρωί σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια marle και για την Αννα!

Πλέον βρέχει πολύ λιγότερες πάνες... Ξέρεις κάτι, θα βάλω χαρτί κουζίνας μέσα να δω τελικά πόσες βρέχει...

Νερό πίνει και η δικιά μου λίγο, τη μέρα θηλάζει 3 φορές περίπου, το βράδυ 2-3 και εμένα...

Θα δούμε!

WLn5p2.png

Έχει σημασία και το χρώμα των ούρων στην πάνα, αν είναι ανοιχτό κίτρινο είναι εντάξει, αν αρχίζει και σκουραίνει τότε σημαίνει μειωμένη πρόσληψη υγρών.

Αν το μωρό δεν θέλει να πίνει πολλά υγρά παρά τη ζέστη, μια καλή λύση είναι να αυξηθούν οι τροφές που περιέχουν πολύ νερό: φρούτα, αγγουράκια, ντομάτες...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Ειμαστε 7 μηνων και βρεχουμε μολις 3 πανες το 24ωρο! Εχουμε ξεκινησει μεσημεριανο (μονο χορτοσουπα τρωει ολα τα αλλα τα φτυνει αλλα προσπαθω να του δωσω εναλλαξ κρεας ή κοτοπουλο μεχρι να τα συνηθισει) και φρουτα το απογευματακι(μονο η μπανανα δειχνει να του αρεσει και το γιαουρτακι που τρωει γυρω στα 80 γρ). Προσπαθω να τον θηλαζω και αναμεσα στα γευματα επειδη μετα βιας τρωει 4-5 κουταλιες αλλα τις περισσοτερες φορες με σπρωχνει και τελικα θηλαζει μονο δυο φορες το μεσημερακι και το απογευμα για 3-4 λεπτα λιγο πριν παρει τον υπνακο του και πιο πολυ για να νανουριστει. Επισης θηλαζω το βραδυ πριν κοιμηθει και τη νυχτα 1-2 φορες. Μειωνονται οντως οι πανες με την εισαγωγη των στερεων ή εχουμε προβλημα? Εχω παντως την εντυπωση οτι αποθηλαζει σιγα σιγα παρα τις προσπαθειες μου να τον βαζω συχνα στο στηθος. Και εχω παρατηρησει οτι χρειαζονται καποια λεπτα μεχρι να νιωσω το γαλα να κατεβαινει και να αρχιζει να πινει ενω παλια αυτο γινοταν στα πρωτα δευτερολεπτα.Τι να κανω?

Μεχρι στιγμης εγω της δινω μονο φρουτοκρεμα,και συνεχιζουμε να βρεχουμε 5-6 πανες το 24ωρο,ισως και περισσοτερες πολλες φορες.

Νομιζω πως εβαλες στην διατροφη του το γιαουρτακι πολυ νωρις,μεινε με τα δυο γευματα και προσφερε στηθος πιο συχνα.

Θα σου απαντησουν οι πιο εμπειρες,εγω παντως στη θεση σου θα νοικιαζα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο για να αυξησω την παραγωγη μου για να μην αποθηλασω,αν καταλαβα καλα ουτε κι εσυ θελεις να αποθηλασεις.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μεχρι στιγμης εγω της δινω μονο φρουτοκρεμα,και συνεχιζουμε να βρεχουμε 5-6 πανες το 24ωρο,ισως και περισσοτερες πολλες φορες.

Νομιζω πως εβαλες στην διατροφη του το γιαουρτακι πολυ νωρις,μεινε με τα δυο γευματα και προσφερε στηθος πιο συχνα.

Θα σου απαντησουν οι πιο εμπειρες,εγω παντως στη θεση σου θα νοικιαζα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο για να αυξησω την παραγωγη μου για να μην αποθηλασω,αν καταλαβα καλα ουτε κι εσυ θελεις να αποθηλασεις.

2 γευματα δινω, το γιαουρτι το δινω καμια φορα αντι για φρουτοκρεμα.Θηλαστρο δεν εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα γιατι δεν χρειαστηκε.

Η Μαρία είπε ότι ήθελα να πω (χτες δεν προλάβαινα να γράψω περισσότερα).

Πρόσφερε το στήθος και μετά από καμια ώρα τη στερεά. Μόλις φάει πρόσφερε πάλι κι αν δεν θέλει ξανα μετά από καμια ώρα που μπορεί να έχει πεινάσει.

Το ότι αργείς να νιώσεις το let-down μπορεί να σημαίνει οτι έρχεται κι η περίοδος. Με την εισαγωγή των στερεών και μετά από τόση μείωση θηλασμών μου φαίνεται λογικό.

Απάντησε μας όμως πώς μετράς τις πάνες για να το δούμε πιο αναλυτικά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η Μαρία είπε ότι ήθελα να πω (χτες δεν προλάβαινα να γράψω περισσότερα).

Πρόσφερε το στήθος και μετά από καμια ώρα τη στερεά. Μόλις φάει πρόσφερε πάλι κι αν δεν θέλει ξανα μετά από καμια ώρα που μπορεί να έχει πεινάσει.

Το ότι αργείς να νιώσεις το let-down μπορεί να σημαίνει οτι έρχεται κι η περίοδος. Με την εισαγωγή των στερεών και μετά από τόση μείωση θηλασμών μου φαίνεται λογικό.

Απάντησε μας όμως πώς μετράς τις πάνες για να το δούμε πιο αναλυτικά.

η περιοδος μου'χει ερθει εδω και καιρο πριν ακομα ξεκινησουμε στερεες,οσο για τις πανες υπολογιζω γυρω στις 1-3 φορες πιπι στην ιδια πανα

Όταν λέμε ότι θέλουμε το μωρό να βρέχει 5-6 πάνες εννοούμε να κάνει 5-6 φορές τσίσα την ημέρα. Αν το δικό σου κάνει 3 φορές στην ίδια πάνα τότε αυτή δεν θεωρείται μια βρεγμένη, αλλά 3.

Αν θες, επειδή οι πάνες τώρα είναι πολύ απορροφητικές και δεν μπορείς να καταλάβεις, βάλε λίγο χαρτί κουζίνας μέσα στην πάνα και αν βραχεί τότε σημαίνει ότι έκανε.

PhC7p3.pngXCt8p2.png