Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ύπνος και πιπίλα

bourboulithra

Recommended Posts

Γεια σας. Έχω μια μπέμπα 7μηνών η οποία το βράδυ ξυπνάει γιατί χάνει την πιπίλα της. Υπάρχει τρόπος να τη βοηθήσω? Φοβάμαι ότι αυτό της χαλάει τη ροή του ύπνου της. Αφήστε δε το γεγονός ότι κάθε λίγο αλλάζει στάση.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εφόσον το κάνει αυτό... είναι σημάδι πως ήρθε ο καιρός να κόψει την πιπίλα. ;)

1-2 μέρες θέλει (κυρίως για να ξεσυνηθίσουμε εμείς την πιπίλα). Αντί για αυτό μπορείς να βάλεις ένα μπιμπερό με νερό και να της το προσφέρεις όταν "αναζητά" την πιπίλα.

Το έχω δουλέψει στα 3 παιδιά και πιάνει μια χαρά. (Το 4ο δεν έχει καθόλου πιπίλα).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Λες να είναι αυτό? Το θέμα είναι ότι την πιπίλα την ζητάει και όταν την ταΐζω κρέμα. Θα μου πεις πως γίνετε αυτό? Είναι ένα κόλπο για να φάει την φρουτόκρεμα της που δεν την τρελαίνει σε γεύση και δεν ανοίγει το στόμα της με τίποτα άλλο αλλά και γενικά την αποζητά επειδή μάλλον την τρώνε τα δοντάκια της.

4ITZp3.png

kRczp3.png

κ εγω το ιδιο προβλημα ειχα,ξυπναγα 10 φορες το βραδυ γιατι της εφευγε η πιπιλα,μεχρι που αρχισα την εκπαιδευση ωστε να μπορει να την βαζει μονη της,νομιζω οτι 8μηνων το ειχε μαθει κ την εβαζε μονη της.

Επίσης στη μέρα αν την "τρώνε" τα δοντάκια της, μπορείς να της δίνεις μπουκαλάκι με νεράκι... Εχει κι εκεί πιπίλα. ;) Και επειδή συνήθως πίνει.... (θα δεις πολύ νερο να καταναλώνεται, ειδικά τώρα το καλοκαίρι)... σταματάει σιγά σιγά να αποζητά την πιπίλα (τη γνωστή... ).

Από φαγητό δεν κόβει... και το νερό κάνει καλό! :)

Μιλάω πάντα με την εμπειρία των 3ων παιδιών που είχαν πιπίλα και πως την έκοψαν. :)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Και ο δικος μου τα ιδια εκανε. Ολο το βραδυ σηκωνομουν και του την εβαζα δυστυχως δεν καταφερνε μεσα στον υπνο του να την βρει και ετσι σηκωνομουν εγω για να του τη δωσω. Σιγα σιγα μεγαλωνοντας βεβαια αρχισε να την βάζει μόνος του όταν την έχανε. Απο χθες κατάφερα να του την κόψω. Είχα αρχισει εδω και παρα πολυ καιρο να του τις κρύβω κατα την διάρκεια της μερας. Χθες λοιπον του έδωσα ένα λούτρινο και του είπα πως απόψε θα κοιμηθεί αγκαλίτσα με αυτό αλλά χωρίς πιπίλα του το είπα αρκετές φορές τον ενθάρρυνα να το κάνει γιατί έχει πια μεγαλώσει και γιατί ούτε το αρκουδάκι έχει πιπίλα και τον έβαλα για ύπνο. Δεν την ζήτησε προς μεγάλη μου έκπληξη. Του πήρε βέβαια περισσότερη ώρα απο τη συνηθισμένη για να κοιμηθεί αλλά τα κατάφερε. Σήμερα το μεσημέρι ξανά τα ίδια και σήμερα κοιμήθηκε σχετικά πιο εύκολα. Ελπίζω να τα καταφέραμε και να μην την ξαναζητήσει.

Πάντως απο μικρός που ήταν προσπάθησα με πολλούς τρόπους να του την κόψω χωρίς αποτέλεσμα. Προσπαθουσα πάντα να του δίνω κάτι αλλο αντι για την πιπίλα όπως πχ να κρατήσει ένα πανάκι, ένα λούτρινο οτιδήποτε που θα του αποσπούσε την προσοχή.

an1cA4-0g410010MjQ1fDkyMjQwMGRhfG8gem91bXBvdXJsYWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

260964d0kehdi79a.gif

Εμενα την φτύνει αυτοματα μολις τον πάρει ο ύπνος αλλιως θα του την έβγαζα εγω. Εσυ μάλλον πρεπει να την κόψεις εφόσον εχει τοσο εξάρτηση...δυσκολο λιγάκι αλλα οχι ακατορθωτο...ειδικα τωρα που δεν ειναι και πολυ μεγάλη σε ηλικία. Μια φίλη μου την άφηνε να κοιμαται με την πιπιλα και της έκανε αναροφηση και πηγε να πνιγεί!...ευτυχως την κοιμιζαν δίπλα τους και την ειδαν εγκαίρως

Μπουρμπουλήθρα είσαι βέβαιη ότι ξυπνάει αυτομάτως με το που της πέφτει η πιπίλα; Μήπως απλά ξυπνάει και μετά για να παρηγορηθεί και να κοιμηθεί χρειάζεται πάλι πιπίλα; Δεν νομίζω να είναι θέμα πιπίλας το ότι διακόπτει τον ύπνο της.

Vann, πώς κατάφερες να την εκπαιδεύσεις;

Ήθελά να ρωτήσω και σχετικά με το μπιμπερό με νεράκι που λέτε... Χτες ο μικρός δεν ήθελε να αποχωρισέί το μπιμπερό του όλη νύχτα! Στην αρχή έπινε και μετά κοιμήθηκε κρατώντας το. Πρώτη φορά το κάνει. Σηκώθηκα 2-3 φορές τη νύχτα για να του το πάρω αλλά με καταλάβαινε, ξυπνούσε και γκρίνιαζε να του το δώσω. Υπάρχει περίπτωση να πνιγεί πίνοντας νεράκι από το μπιμπερο;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Όχι. Καμία περίπτωση. Πιπιλάνε ασυναίσθητα όπως κάνουν και στο στήθος. Λίγες σταγονίτσες φεύγουν μόνο από το μπιμπερό σε κάθε πιπιλιά. Το μόνο που αν τελικά λίγο λίγο πινει πολύ νερό... να ξέρεις πως θα έχεις βαριές και ασήκωτες πάνες! :lol: Στην ηλικία που είναι το δικό σου... έπιναν γύρω στο 1 λιτρο νερό τη μέρα με αυτόν τον τρόπο (ίσως και 1,200)! Το είχα συζητήσει με την παιδίατρο και μου είχε πει ... πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως το νερό κάνει καλό.

Αργότερα το έκοβαν μόνα τους σταδιακά γιατί είχαν άλλα ενδιαφέροντα από το να κρατάνε ένα μπιμπερό όλη μέρα στο χέρι-στόμα. ;)

Alcyon xθες το βράδυ δοκίμασα όπως μου είπες με το μπιμπερό και μπορώ να πω ότι τις τρεις από τις τέσσερις φορές που ξύπνησε έπιασε το κόλπο . την τέταρτη φορά δεν το ήθελε και της έδωσα πιπίλα γιατί έκλεγε. Θα προσπαθήσω ξανά. Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο?

4ITZp3.png

kRczp3.png

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Κοριτσια, ο δικος μου ειναι 13 μηνων, οταν ειναι ξυπνιος βαζει την πιπιλα μια χαρα μονος του, περπαταει απο 10 μηνων, γενικα ειναι οκ σε ολα.. Αλλα οταν κοιμαται, δεν τη βαζει!!! Μπορει να ξυπνησει και 6, 7 φορες και να κλαιει και τρεχω καθε φορα πανικοβλητη να του τη βαλω!!! Εχω φτασει σε σημειο να βριζω πλεον ενω τρεχω γιατι δεν κοιμαμαι πια σχεδον.. Μεχρι να με ξαναπαρει ο υπνος, ξαναξυπναει!!!

Εχω την εντυπωση οτι θελει γαλα, γιατι κατα τις 7 πλεον, αντι για πιπιλα, παω και του φτιαχνω γαλα και δεν ξαναξυπναει για κανενα 2ωρο και βαλε..

Αλλα τι να κανω? του δινω γαλα κοιμισμενο κατα τις 12. Ποσο πια να πιει???? Θα βγουν τα πιπια απο τα pampers!!!

Καμια ιδεα??? Τι να κανω?

Αλλα τι να κανω? του δινω γαλα κοιμισμενο κατα τις 12. Ποσο πια να πιει???? Θα βγουν τα πιπια απο τα pampers!!!

Καμια ιδεα??? Τι να κανω?

Αυτο εκανα στο Βασιλη.

Γαλα στις 12, αλλαγη πανας κοιμισμενος και ολα καλα.Βεβαια δεν ξυπναγε με τιποτα λεμε.

Στο Γιαννη που ειναι πιο βολικος στο φαγητο δινω μπανανουλα κατα τις 7 ή κανενα αχλαδακι να τον πιασει :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 year later...

ενω το μωρακι μας κοιμαται πολλες ωρες το προβλημα ειναι οτι καθε τρεις και λιγο να του φευγει η πιπιλα του στον υπνο του και κλαιει με αποτελεσμα ο υπνος μας να ειναι διακεκομμενος!!!! αυτο το κανει τις τελευταιες 10 μερες! τι μπορω να κανω?

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

καλημερα!

1)μπορεις να κοψεις την πιπιλα

2)υπομονη μεχρι να μαθει να την βαζει στο στομα μονο του

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο :?:D Αυτα ειναι τα καλα της πιπιλας...

ΑΧ...μαλλον δεν θα δωσω στον μπεμπη

Α καλά!!! Εμείς φτάσαμε στο σημείο να θέλουμε να προσλάβουμε Πιπιλοβάλτη, και θα του δίναμε και ένσημα και ασφάλεια και δώρα, τα πάντα. Αλλά κανείς από όσους προτείναμε δεν δέχτηκε. Γιατί άραγε?:?

Διαφημίσεις

καλημερα!

1)μπορεις να κοψεις την πιπιλα

2)υπομονη μεχρι να μαθει να την βαζει στο στομα μονο του

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο :?:D Αυτα ειναι τα καλα της πιπιλας...

ΑΧ...μαλλον δεν θα δωσω στον μπεμπη

να φανταστεις δεν την ηθελε με τιποτα εγω τον πιεζα!!!!!!!!και παλι μονο στον υπνο την θελει...παλεψα πολυ για να την μαθει!!!!!

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

Καλημέρα!! Είναι μωρέ μικρούλης ακόμα... Σε λίγο καιρό δεν θα την χάνει και θα μπορεί, όπως είπαν κ πιο πάνω, να την βάζει μόνος του. Η δικιά μου τώρα έτσι κάνει. Πάντως αν μπορεί να κοιμάται χωρίς πιπίλα καλύτερα να μην την μάθει καθόλου;). Τρέμω πότε θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να της την κόψω αν και την παίρνει μόνο για να κοιμηθεί.

να φανταστεις δεν την ηθελε με τιποτα εγω τον πιεζα!!!!!!!!και παλι μονο στον υπνο την θελει...παλεψα πολυ για να την μαθει!!!!!

για τι καλε??το ΙΔΙΟ λαθος εκανα και εγω με τον πρωτο μου γιο και οταν τον 1μηνα κοιμωταν 12-8(η 9 η 10 πολλες φορες απο τον 2μηνα)και μας ξυπνουσε 5-6 φορες για πιπιλα...μαρτυριο,δεν μπορεσα να του την κοψω και εκανα υπομονη μεχρι περιπου 7-8μηνων,του ειχαμε παρει και μια που φωσφοριζε στο σκοταδι και ετσι την εβρισκε μονος του!!!στον δευτερο δεν εκανα το ιδιο λαθος(ετσι και αλλιως δεν την ηθελε και αναγουλιαζε)οποτε καλυτερα,τωρα στην μικρη μου ο αντρουλης μου ειχε αρχισει και της την εβαζε(τα ξεχασε μαλλον τι ειχαμε περασει!!)και οταν του ειπα οτι αν μαθει το μωρο πιπιλα θα ξυπναει αυτος και....οοοοο το σταματισε!!!!!υπομονη......:mrgreen::mrgreen:

apHGp3.png

Και εμάς ο μικρουλης μας δεν τη θέλει. Αλλα έχει ενοχλήσεις στα ουλακια και βάζει όλη τη γροθιά μέσα στο στόμα του. Ειδικά όταν νυσταζει. Τον ζοριζα να βάλει πιπιλα. Οπότε λέτε να τον αφήσω;

ναι βρε κοριτσια μην τα πιεζετε αν δεν θελουν!Εξαλλου η γροθια δεν νομιζω να ειναι προβλημα.Το δαχτυλο μην πιπιλανε μονο

Εγω σκεφτομαι πως θα την κοψω τωρα στην δικια μου..αν δεν δωσω εγω στον μπεμπη φανταζεστε να του δινει η μικρη μου μονη της ? χαχαχ

Κορίτσια καλησπέρα. Αντιμετωπίζουμε και εμείς προβλήματα με τον ύπνο ακόμα........

Η μικρούλα μου είναι 13 μηνών και δυστυχώς δεν έχουμε κοιμηθεί ακόμα από τότε που γεννήθηκε μια ολόκληρη βραδιά. Στα καλύτερα θα σηκωθούμε 1-2 φορές την νύχτα (αυτό ούτε καν το συζητάω) και στα χειρότερα 8-9 φορές ή ίσως και περισσότερες (από ένα σημείο και μετά χάνω το μέτρημα). Πολλές φορές απελπιζόμαστε και εγώ και ο σύζυγος, άλλοτε πάλι το παίρνουμε λίγο στην τρελή, άλλοτε με παίρνουν εμένα τα κλάματα και ο σύζυγος προσπαθεί να με ηρεμήσει...... όπως λέμε απ' όλα έχει ο μπαξές :mrgreen:. Ο κύριος λόγος που ξυπνάει είναι για την πιπίλα, χάνει την πιπίλα μέσα στον ύπνο της και την ψάχνει. Μόλις της την δώσω, κοιμάται αυτομάτως!!!!!!!!!!!! Να σημειώσω πώς δεν έχει πρόβλημα στο να αποκοιμηθεί και πώς είναι γενικά ένα ήρεμο μωρό.

Έχω δοκιμάσει διάφορα αλλά δυστυχώς τίποτα δεν πιάνει....... και με όσες φίλες - μαμάδες μίλησα δεν έχει αντιμετωπίσει καμιά κάτι τέτοιο και δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Το συζήτησα μέχρι και με τον παιδίατρο αλλά και εκείνος δεν έχει κάποια λύση.

Καταλαβαίνετε όλες εσείς οι ομοιοπαθούσες μαμάδες πώς η έλλειψη βραδινού ύπνου ή έστω ο πολλάκις διακοπτόμενος, είναι μεγάλο ζόρι και ειδικά την επόμενη μέρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς νεύρα και μουρμούρα. Είμαι κομμάτια.............

Την πιπίλα δεν την θέλει όλη την υπόλοιπη μέρα αλλά την ώρα του ύπνου δυστυχώς την αναζητά και κλαίει αν κάνω πώς αργώ να της την δώσω :?!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Οταν μαθει να τη βαζει, βάλε 2-3 πιπιλες μες την κουνια για να τις βρισκει πιο ευκολα.

Ακριβως αυτο κανω κ εγω, μονο που βαζω πανω απο 3-4 πιπιλες σε διαφορα σημεια του κρεβατιου, αφου ολα τα μωρα στριφογυριζουν 100 φορες στον υπνο τους κ σταματησε να ξυπναει.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

καλημέρα σας,

είμαι καινούριο μέλος αν και διαβάζω καιρό διάφορα θέματα του φορουμ, από την εγκυμοσύνη ακομα...

εχω κι εγω προβλημα με την πιπιλα στον υπνο. η μπεμπουλα μου ειναι 5 μηνων και εδω και 1 μηνα ενω κοιμαται συνεχομενα μεχρι τις 6.30 το πρωι, απο τις 12 και μετα καθε μιση ωρα (μπορει και λιγοτερο) σηκωνομαι για να της δωσω την πιπιλα!

δοκιμασα να μην τησ τη δωσω αλλα κλαιει μεσα στον υπνο της με κλειστα ματια...

δεν ξερω τι να κανω, εχω ξεκινησει και τη δουλεια...σηκωνομαι με πονοκεφαλο και νευρα, στη δουλεια χειροτερευω, υπαρχουν φορες που με πιανουν τα κλαματα!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

καλησπερα!!!!!

ειμαι και εγω νεο μελος.....!!!

εμενα παλι την ημερα οταν του φευγει η πιπιλα κανει μπουνια το χερακι του και το βαζει στο στομα.(δεν ξερω ποσο καλο ειναι αυτο)

την νυχτα για να κοιμηθει θελει οποσδηποτε πιπιλα και μουσικη, στην διαρκεια του υπνου αν του πεσει συνεχιζει τον υπνο του.