Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Recommended Posts

Κορίτσια απαντήστε μου όποια γνωρίζει, τον Αύγουστο θα είμαι στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης, οι γιατροί επιτρέπουν να φύγεις διακοπές? Να σημειώσω ότι έχω εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα και ότι θέλω να πάω στο εξοχικό μας στην Καλαμάτα, 3 ώρες ταξίδι. Υποτίθεται ότι καλό είναι να μην απομακρυνόμαστε από το σπίτι μας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά κλαψ! Δεν αντέχεται η Αθήνα τον Αύγουστο!

Διαφημίσεις

Προς το τέλος του 8ου μήνα, είχα κάνει και εγώ ένα τριώρο ταξίδι ((χωρίς να ρωτήσω το γιατρό) και ειχα πάει στο εξοχικό μας.

Βέβαια έκατσα μόνο 3 ημέρες, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα γιατί ήμουν με το άγχος συνέχεια...

αν έχεις εναλλακτική για καπου πιο κοντά, προτίμησε το...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

παλι εγω...τι να πω κ εγω που τα τελευταια 4 χρονια δεν εχω παει πουθενα...(ειμαι απο σαμο).περισυ ηταν να φυγω 13 αυγουστου κ στις 12 εμαθα οτι ειμαι εγκυος...φυσικα ακυρωθηκε το ταξιδι...που να παω στο πρωτο τριμηνο 12 ωρες με καραβι κ 2 μωρα...φετος λεω να παω...αν δεν προκυψει το 4ο...λεμε τωρα...δεν πιστευω να σε αφησει στον 8ο μηνα...ρωτα παντως.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

Kαπου εδω γυρω δεν μπορειτε? Μονο ο γυναικολογος σου μπορει να απαντηση σε αυτο .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σίγουρα θα τον ρωτήσω, τέλος του μήνα θα πάω να με δει. Θέλω να πάω να αλλάξω περιβάλλον, τρελαίνομαι να πηγαίνω στο εξοχικό μας, συν το ότι θα κατεβάσουμε και την κόρη μας για διακοπές με τους γονείς μου. Όταν είσαι με τη μαμά και το μπαμπά δεν κάνεις τίποτα! Όλα έτοιμα στο χέρι στην κατάστασή μου! Δε βαριέσαι όμως, η εγκυμοσύνη είναι είναι ένα τόσο ευτυχισμένο γεγονός που δεν μετανιώνεις ό,τι θυσίες και να χρειαστεί να κάνεις! Τη Στελλίτσα μου την γέννησα 4-8-2005 κ ούτε που με ένοιαξε που δεν πήγα τότε πουθενά.

Διαφημίσεις

Καλημέρα linav, στις 7 Αυγούστου μπαίνω και εγώ αισίος στον 8ο μήνα και επειδή θέλω να φύγω στις 17 Αυγούστου για 4 ημέρες να πάω στο πατρικό μου στην Καλαμάτα ρώτησα τον γιατρό μου αν μου επιτρέπει να κάνω το ταξίδι αυτό, η απάντησή του ήταν οτι μπορώ να κάνω ενα ταξίδι 3 ωρών αρκεί εκεί που θα πάω να έχει κάποιο μαιευτήριο σε περίπτωση που γίνει κάτι (χτυπάμε ξύλο) και πάνω απ'ολα να καθήσουμε έστω 4 μέρες ώστε να είναι ξεκούραστος και ο αντρούλης μου ;)

Ταξίδι πάνω απο 4 ώρες δεν μου επέτρεψε να κάνω γιατί είναι κουραστικό για τον άντρα μου που θα οδηγεί.

Ρώτησε και τον γιατρό σου να δείς τι θα σου πει αν και δεν πιστεύω να στο απαγορεύσει απο την στιγμή που όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη σου.

Όλα να πάνε καλά και σύντομα θα κρατάμε τα αγγελούδια μας αγκαλίτσα :D

Εάν η εγκυμοσύνη σου είναι καλή, μην αγχώνεσαι άδικα. Αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι διακοπές, πήγαινε. Γνώμη μου...

Έγω πάντως λίγο πριν γεννήσω είχα πάει ένα σαβ/κο καμπινγκ, ελεύθερο (έτσι πάμε συνήθως). Δυσκολεύτηκα λίγο στην παραλία...και ξάπλωσα πάνω στο στρωματάκι και όλα καλά! ;)

Να περάσετε καλά και να χαρείτε το μικράκι σας όταν έλθει με το καλό :)

Οταν ολα πανε καλα με την εγκυμοσυνη επιτρεπεται να πας, αλλα πρεπει οπωσδηποτε να ρωτησεις το γιατρο σου. Αρκει να μεινεις μακρια απο τον ηλιο και να μην μπεις σε βρωμικη ή/και κρυα θαλασσα. Απο εκει και περα ειναι θεμα αποστασης, μεχρι ποσο αισθανεσαι εσυ ασφαλεια, οχι τιποτα αλλο, για να χαλαρωσεις και να χαρεις τις διακοπες σου...

Αφου εισαι απο τις τυχερες και δεν εχεις να μπλεχτεις με ξενοδοχεια κλπ, γιατι δεν πας τον Ιουλιο, στον 7ο, να εισαι πιο ησυχη? Εγω αναγκαστικά θα παω -αν μου επιτρεψει ο γιατρος- στον 8ο, διοτι γενναω τελη Αυγουστου και δυστηχως μεχρι τις αρχες Ιουλη η θαλασσα ειναι πιο κρυα απο ο,τι επιτρεπεται, κι αυτο ειναι επικινδυνο για προωρο τοκετο....αν ηταν να μπορω να παω τωρα τον Ιουνιο θα το ειχα προτιμησει.

Εγώ βασικά θέλω να πάω να την αράξω 2 μήνες και να ανεβαίνω Αθήνα μόνο όταν είναι να με δει ο γιατρός και να κάνω εξετάσεις. Τον Ιούλιο σίγουρα θα πάω, τώρα για Αύγουστο θα δούμε. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ο άντρας μου δεν θα είναι συνέχεια μαζί μας γιατί δουλεύει και όσο να΄ναι μακρυά του νιώθω ανασφάλεια τώρα που είμαι έγκυος.

Οταν ολα πανε καλα με την εγκυμοσυνη επιτρεπεται να πας, αλλα πρεπει οπωσδηποτε να ρωτησεις το γιατρο σου. Αρκει να μεινεις μακρια απο τον ηλιο και να μην μπεις σε βρωμικη ή/και κρυα θαλασσα. Απο εκει και περα ειναι θεμα αποστασης, μεχρι ποσο αισθανεσαι εσυ ασφαλεια, οχι τιποτα αλλο, για να χαλαρωσεις και να χαρεις τις διακοπες σου...

Αφου εισαι απο τις τυχερες και δεν εχεις να μπλεχτεις με ξενοδοχεια κλπ, γιατι δεν πας τον Ιουλιο, στον 7ο, να εισαι πιο ησυχη? Εγω αναγκαστικά θα παω -αν μου επιτρεψει ο γιατρος- στον 8ο, διοτι γενναω τελη Αυγουστου και δυστηχως μεχρι τις αρχες Ιουλη η θαλασσα ειναι πιο κρυα απο ο,τι επιτρεπεται, κι αυτο ειναι επικινδυνο για προωρο τοκετο....αν ηταν να μπορω να παω τωρα τον Ιουνιο θα το ειχα προτιμησει.

Λίζα καλημέρα, κι εγώ ήθελα να πάω τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, αλλά τα μέρη που μας αρέσουν απέχουν γύρω στις 5 1/2 ώρες (θέλαμε Λευκάδα ή Πήλιο), ενώ κι εμένα ο γιατρός μου είχε πει να μην υπερβαίνει τις 4, οπότε τώρα ψάχνουμε εναλλακτικές αλλά δε βρίσκουμε κάτι, για Τολό και γύρω περιοχή ξέρει κανείς, αλλιώς σκεφτόμαστε και Β.Εύβοια ,

εσύ για που σκέφτεσαι? λες να συναντηθούμε? τα λέμε και στο τόπικ του Αυγούστου

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

linav και εγώ στα τέλη Αυγούστου, θα μπω στον 8ο μήνα, αλλά όταν ρώτησα τον γιατρό μου, για να πάω διακοπές στην Φοινικούντα μου έδωσε το οκ...Γενικά μου είπε δεν έχει πρόβλημα να πάω οπουδήποτε στην Ηπειρωτική Ελλάδα..Δεν θέλει όμως να πάω σε νησί. Κι αυτό βέβαια το καταλαβαίνω γιατί τα ιατρικά κέντρα στα νησιά μας είναι μη επανδρωμένα και ανίκανα να αντιμετωπίσουν κάτι αν χρειαστεί.

VxpTp3.png

lewJp3.png

Κι εγώ θα έλεγα να πας, αλλά ρώτα αν είναι καμμιά από Καλαμάτα στο φόρουμ να σου πει καλού κακού τι γίνεται από νοσοκομεία και γυναικολόγους στην Καλαμάτα, να πας κατατοπισμένη ώστε να μην έχεις άγχος. Για το ταξίδι, κάνε όσες στάσεις νιώθεις ότι χρειάζεσαι.

Καλή ξεκούραση!

Συγκεκριμένα πάω κοντά στην Κορώνη, στον όγδοο μπαίνω 14 Αυγούστου οπότε μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ο γιατρός πάντως μου επιτρέπει να κάνω μπάνιο, εννοείται όχι ηλιοθεραπεία και ευτυχώς η θάλασσα εκεί είναι καθαρή. Βρε κορίτσια ξέρετε πόσες τουρίστριες βλέπω τα καλοκαίρια με την κοιλιά τούρλα να κάνουν διακοπές και κουβαλάνε και τα άλλα τους μωρά? Μου φαίνεται ότι εμείς οι Ελληνίδες είμαστε μάλλον υπερβολικές σε όλα μας.

Κοριτσια εγω εχω π.η.τ. στις 27 αυγουστου.Στις 3 ιουλιου θα παμε χαλκιδικη απο αλεξανδρουπολη σε ενα ξενοδοχειο που δουλευει η αδερφη μου.Δεν αγχωνομαι γιατι μεχρι στιγμης δεν ειχα το παραμικρο προβλημα και εκτος αυτου εχω αναγκη πρωτου ερθει και το δευτερο με το καλο να παω καπου με τον αντρα μου να ξεκουραστω να γεμισω μπαταριες.Δεν το εχω πει ακομα στον γιατρο μου αλλα δε νομιζω να εχει αντιρηση.

Η Χαλκιδική είναι καλή περίπτωση γιατί ότι και να χρειαστείς είσαι σε 1 ώρα στην Θεσσαλονίκη. Εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει αμα θέλω να πάμε πουθενά αφού μπαίνω στον 9ο στα μέσα Αυγούστου και δεν νομίζω να είμαι σε ιδιαίτερα τουριστική διάθεση ούτε τον Ιούλιο.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Κορίτσια απαντήστε μου όποια γνωρίζει, τον Αύγουστο θα είμαι στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης, οι γιατροί επιτρέπουν να φύγεις διακοπές? Να σημειώσω ότι έχω εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα και ότι θέλω να πάω στο εξοχικό μας στην Καλαμάτα, 3 ώρες ταξίδι. Υποτίθεται ότι καλό είναι να μην απομακρυνόμαστε από το σπίτι μας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά κλαψ! Δεν αντέχεται η Αθήνα τον Αύγουστο!

Σε εγκυμοσυνη χωρις προβληματα, δεν απαγορευονται τα ταξιδια.

Αυτο που συνισταται ομως ειναι να βρισκεται η γυναικα σε μερος με αρτια νοσοκομειακη οργανωση, ωστε να εχει την απαραιτητη φροντιδα αν χρειαστει.

Η Καλαματα ειναι πολη με νοσοκομειο οργανωμενο, αλλα σε καθε περιπτωση αμα ξεκινησουν οι πονοι εκει, το πιθανοτερο ειναι οτι θα εχεις και χρονο να επιστρεψεις στην αθνα, αφου πλεον το ταξιδι διαρκει 2 ωρες απο εκει.

Δεν πρεπει να κανεις ηλιοθεραπεια (ο,τι αντιθετο και να σου πουνε) και να κανεις μπανιο σε καθαρη θαλασσα, αλλαζοντας το βρεγμενο μαγιο, να μην ακουμπας σε αμμο κλπ.

Προσωπικα ο μονος λογος που δε θα πηγαινα πουθενα μακρια απο την αθηνα στο 3ο τριμηνο της εγκυμοσυνης ειναι η πιθανοτητα προωρου τοκετου. Δε θα αντεχα την αγωνια για το αν εχουν μοναδα προωρων και αν ξερουν τι τους γινεται.

k9Tap3.png