Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρώει κάθε μια ώρα

Recommended Posts

ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!!!!Κορίτσια η μπέμπα μπου είναι 6 ημερών.Χτες ήρθαμε σπίτι μας.Τα πράγματα χτες κύλησαν τέλεια.Σήμερα όμως η μπεμπα καθε μια ώρα περίπου θελει να φαει.Κι εχω τρελαθει!!Είναι λάθος να την ταϊζω καθε 1 ωρα???Βεβαια όταν τη βάζω στο στήθος την παίρνει ο ύπνος γρήγορα και θηλάζει συνήθως μόνο απο το ένα στηθος για κανενα τεταρτο.Δεν μπορω να την ξυπνήσω να φάει κι απο το άλλο και μόλις τη βάλω να κοιμηθεί ξυπνάει κατευθείαν.Ο άντρας μου πήρε την παιδίατρο και της το είπε και είπε ότι πρέπει να τρωει η μπέμπα κάθε 2 με 2,5 ώρες γιατι το γάλα μου δε θα είναι θρεπτικό σε τόσο μικρό διάστημα και δε θα προλαβαίνει να γεμίζει ο μαστός. Είπε Να της δίνω ενδιάμεσα χαμομήλι.Εχω διαβάσει εδω ότι απαγορεύεται το χαμόμήλι στο θηλασμο αλλά τι να κάνω????Ισχύει αυτό με το μαστό???

HELP ME!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Κατερίνα, θα σου απαντήσουν και άλλες κοπέλες, είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να θηλάζει συχνά το μωρό και να κουράζεται και να κοιμάται γρήγορα. Το ότι θηλάζει από το ένα στήθος για αρκετή ώρα δεν είναι κακό γιατί έτσι παίρνει και το "παχύ" γάλα.

Τώρα εδραιώνεται ο θηλασμός και όσο τη βάζεις στο στήθος αυξάνεις την παραγωγή σου. Αυτά που σου λέει η παιδίατρος είναι μάλλον αβάσιμα.

Μην στενοχωριέσαι, χαλάρωσε και βάζε την στο στήθος συνέχεια. Σε λίγο καιρό θα είναι όλα πιό εύκολα...

ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!!!!Κορίτσια η μπέμπα μπου είναι 6 ημερών.Χτες ήρθαμε σπίτι μας.Τα πράγματα χτες κύλησαν τέλεια.Σήμερα όμως η μπεμπα καθε μια ώρα περίπου θελει να φαει.Κι εχω τρελαθει!!Είναι λάθος να την ταϊζω καθε 1 ωρα???Βεβαια όταν τη βάζω στο στήθος την παίρνει ο ύπνος γρήγορα και θηλάζει συνήθως μόνο απο το ένα στηθος για κανενα τεταρτο.Δεν μπορω να την ξυπνήσω να φάει κι απο το άλλο και μόλις τη βάλω να κοιμηθεί ξυπνάει κατευθείαν.Ο άντρας μου πήρε την παιδίατρο και της το είπε και είπε ότι πρέπει να τρωει η μπέμπα κάθε 2 με 2,5 ώρες γιατι το γάλα μου δε θα είναι θρεπτικό σε τόσο μικρό διάστημα και δε θα προλαβαίνει να γεμίζει ο μαστός. Είπε Να της δίνω ενδιάμεσα χαμομήλι.Εχω διαβάσει εδω ότι απαγορεύεται το χαμόμήλι στο θηλασμο αλλά τι να κάνω????Ισχύει αυτό με το μαστό???

HELP ME!!!!

Κοριτσακι να σου ζησει η κούκλα, βεβαια υπαρχουν πιο εμπειρες μανουλες απο εμενα στο συγκεκριμενο θεμα αλλα βασει των 4 μηνων που θηλαζω θεωρω οτι η παιδιατρος δεν ξερει τι της γινεται. Στο θηλασμό δινεις οσο γαλα θελει το παιδι οποτε το θελει. Με τον καιρο θα ρυθμιστει η παραγωγή σου. Για το χαμομήλι την θεωρω πολύ μικρη να της δωσεις, η δικη μου παιδιατρος μου το απαγορευσε. Μην ακους κανεναν, νιωσε την κουκλιτσα σου και ολα θα πανε τελεια, στην αρχη θα σου φαινεται δυσκολο αλλα μετα παιχνιδακι!!

Κατερίνα, να σου ζήσει η μικρή σου!

Ο μαστός δεν είναι ουροδόχος κύστη να γεμίζει. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό!

Η μικρή σου ξέρει τι κάνει, προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου και οι συχνοί θηλασμοί είναι ο τρόπος. Το πρώτο διάστημα η συμπεριφορά αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική. Όταν αφήνει το στήθος θα τη σηκώνεις να ρεύεται και θα την βάζεις στο άλλο στήθος. Αν κοιμάται, θα τη βάζεις στο κρεβάτι. Αν τότε ξυπνάει (αυτό το κάνανε κι εμένα όλα μου τα παιδιά τον πρώτο καιρό) θα την ξαναθηλάζεις. Είναι φυσιολογικό, είναι μικρή και κουράζεται ακόμα εύκολα, χωρίς να έχει προλάβει να πάρει όλο το γάλα που χρειάζεται. Μόλις την αφήνεις, επειδή δεν είναι ακόμα χορτάτη είναι φυσιολογικό να ξυπνήσει για να συνεχίσει το γεύμα. Αυτά που λέει η παιδίατρος είναι οδηγίες για αποθηλασμό.

Να μετράς τις βρεγμένες-λερωμένες πάνες πρέπει να είναι 6-8 βρεγμένες (περίπου με 45ml, βρέξε μια στεγνή πάνα με 45 ml νερό για να δεις πώς είναι το βάρος της) και 4-6 λερωμένες το 24ωρο, μέχρι τις 40 μέρες, για να είσαι σίγουρη πως τρέφεται καλά.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Επίσης μια συμβουλή επειδή όλοι οι άσχετοι χώνονται!!!!! ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ,δεν υπάρχει λόγος!!!! Ακόμα και η μανα μου που δεν΄θήλαζε ποτέ με έπριζε να της δώσω ξένο γιατί "δεν έιναι φυσιολογικό να τρώει αυτό το παιδί συνέχεια" ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΜΑΣΤΕ

Διαφημίσεις

Κατερινα κανε ο,τι σου λεει η Σοφουκα , η παιδιατρος ειναι ασχετη , δεν ξερει απο θηλασμο οπως ολοι τους . Τις αποριες σου για το θηλασμο θα τις συζητας μονο εδω , γιατι μονο εδω ή απο εμπειρο συμβουλο θηλασμο θα βρεις τις σωστες απαντησεις . Σοφουκα πολυ με συγκινεις που βοηθας παντα τις μανουλες . Μπραβοοοοο σου!!!!!!!!

Συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πεινάει συχνά κ να πίνει μόνο γαλατάκι δικής σου παραγωγής!!! ;) Πολύ σωστά ανέφερε η jesgk πως ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΜΑΣΤΕ! Βέβαια εδώ θέλω να τονίσω πως πριν 3,5 μήνες που γέννησα μας είπε ο παιδίατρος στη κλινική τη πρώτη βδομάδα να βάζουμε το μωρό στο στήθος όποτε κλαίει κ μετά να το ταϊζουμε κάθε 3 ώρες για να μπει σε πρόγραμμα. Αν κλαίει ενδιάμεσα να του δίνουμε τσαγάκι από μάραθο. Εμένα με έσωσε το γεγονός ότι η μικρή μου από την αρχή έτρωγε κάθε 3 ώρες οπότε δεν χρειάστηκε να μπω στη διαδικασία του τσαγιού.

Ακόμα κ τώρα που καλοκαιριάζει ρώτησα τον παιδίατρο μας αν χρειάζεται να της δίνω νεράκι ή τσαγάκι μήπως διψάει κ μου είπε να μην δώσω τίποτα. Το γάλα μου έχει ό,τι χρειάζεται το μωρό!

katerina1981 ένα πράγμα έχω να σου προτείνω... Άλλαξε παιδίατρο όσο είναι ακόμα νωρίς!

HELP ME!!!!

Ανυπομονώ να δω την απάντηση της Αγλαϊας! ;)

Συμφωνώ απόλυτα με τις προλαλήσασες και το μόνο που έχω να προσθέσω είναι να δοκιμάσεις, όταν την παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια του θηλασμού, να της πειράζεις λιγάκι τη μυτούλα ή να τραβάς μαλακά τη θηλή σαν να θες να τη βγάλεις, ώστε ίσως να συνεχίσει να θηλάζει λίγο ακόμα. Τουλάχιστον στο δικό μου βοηθούσε, γιατί στην αρχή έτρωγε κι αυτός ανά μία ώρα και είχα τρελαθεί. Θα στρώσουν πάντως τα πράγματα, θα δεις! :)

eOSyp3.png BwuCp3.png

καλά τα χουμε ξανακούσει αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!

εννοείται κορίτσι μου κάθε μία ώρα θα τρώει κάθε ένα τέταρτο κάθε τρία τέταρτα όποτε της αρέσει και λογαριασμό δε δίνουμε σε καμιά χαζογιατρίνα!

6 ημερών μωρό θα ξέρει από μόνο του πώς και πότε να ¨αδειάσει το πιάτο¨;

δώσε της χρόνο και να πάρεις και τη γνώμη άλλης γιατρού, ούτε το βάρος της να σε απασχολεί, με το θηλασμό στην αρχή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα αλλά τα πιο ζουμερά παιδιά που χω δει είναι αυτά που θηλάζουν

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Ο άντρας μου πήρε την παιδίατρο και της το είπε και είπε ότι πρέπει να τρωει η μπέμπα κάθε 2 με 2,5 ώρες γιατι το γάλα μου δε θα είναι θρεπτικό σε τόσο μικρό διάστημα

Δηλαδή, σύμφωνα με την παιδίατρο το γάλα για να γίνει θρεπτικό χρειάζεται ωρίμανση δύο ωρών, αλλιώς είναι ανώριμο, σαν το καρπούζι που το κόβεις πριν την ώρα του και είναι άγλυκο!!!:shock::lol::lol::lol:

Ας μας πει η σούπερ γιατρός που διάβασε ότι το γάλα γίνεται πιο θρεπτικό μετά από 2 ώρες.

Ας μας πει με ποια διαδικασία γίνεται αυτό.

Συγνώμη αλλά η συγκεκριμένη γιατρός δεν έχει καταλάβει ότι ένας αδένας δεν μπορεί να εκκρίνει άλλα πράγματα την πρώτη ώρα και άλλα τη δεύτερη.

Μήπως νομίζει ότι ο ιδρώτας στο πρώτο ίδρωμα είναι διαφορετικός από ότι στο δεύτερο και στο τρίτο;

και δε θα προλαβαίνει να γεμίζει ο μαστός.

Ενώ οι ιδρωτοποιοί αδένες προλαβαίνουν και γεμίζουν οποιαδήποτε ώρα;

Είπε Να της δίνω ενδιάμεσα χαμομήλι.

Δηλαδή το χαμομήλι είναι πιο θρεπτικό από το γάλα της πρώτης ώρας;

Η συγκεκριμένη γιατρός είναι επικίνδυνη.

Ένας γιατρός που δεν γνωρίζει ένα θέμα παραπέμπει σε άλλους που γνωρίζουν ή αν δεν έχει που να παραπέμψει, απλώς λέει ότι δεν γνωρίζει.

Αν ο γιατρός νιώθει τοση αυτοπεποίθηση και νομίζει ότι οι υποθέσεις που κάνει με βάση τις ελλειπείς γνώσεις του μπορούν να γίνουν συμβουλές, τότε είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντησεις σας.Με καθυσηχασατε και πολυ περισσοτερο τον αντρα μου που τα διαβασε και ηρεμησε.Του εχω πει γιαυτο το forum και σας εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη.Αγλαϊα ευχαριστω για την απαντηση και σημερα που θα ερθει η παιδιατρος να μας δει θα της πω οτι μου ειπες, να δω τι θα πει...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

ευχαριστω για την απαντηση και σημερα που θα ερθει η παιδιατρος να μας δει θα της πω οτι μου ειπες, να δω τι θα πει...

Δεν νομίζω ότι μια τέτοια συζήτηση θα βοηθήσει τη συνεργασία σας.

Σημασία έχει να καταλάβεις εσύ τι συμβαίνει, η γιατρός δεν θέλει να καταλάβει και πιστεύει ότι μπορεί να λέει ότι της κατέβει.

Τελικά η παιδίατρος ήρθε εχτες και θελω να πω ότι τελικά η γυναίκα είναι υπέρ του θηλασμού...αλλά άκουσε το σύζυγο μου στο τηλ. πανικοβλημένο και γι αυτό είπε για το χαμομήλι.Ουσιαστικά μας είπε ότι έχω ακούσει εδώ...Ότι το γάλα μου είναι υπερ αρκετό, δε χρειάζονται χαμομήλια ούτε καν νερό.Ότι είμαι πολύ τυχερή που θηλάζω το μωρό μου και να προσπαθησω και να το παλέψω και να μην κουραστω.Να μην αγχωθω με τα γραμμάρια που παίρνει κάθε βδομάδα καθώς μπορεί μια βδομάδα να πάρει βάρος , μιά άλλη να μην πάρει, και μου εξήγησε τα διαγράμματα πίσω στο βιβλιάριο του παιδιού.Στο συζυγο είπε να μην είναι τόσο πανικοβλημενος και ότι έτσι είναι ο θηλασμός.Μας είπε μόνο να προσπαθήσουμε αν θελουμε για να μην ταλαιπωρηθούμε να φτιάξουμε το προγραμμά της.Όταν ξυπνάει νωρίς αν είναι να την παιζουμε λίγο να την απασχολούμε ώστε να μην τρωει τόσο συχνα γιατί θα είναι οι θηλές μου ταλαιπωρημένες.Κ οντως αυτό ισχύει!!!Δε μου είπε τίποτα για το γάλα μου.Μάλλον ο άντρας μου απο τον πανικό του άλλα θα του είχε πει κι άλλα τελικά ίσως κατάλαβε.Έμεινα πολύ ευχαριστημένη τελικά αν και ήμουν πολύ εναντίον της στην αρχή.Κ νιώθω την ανάγκη να αποκαταστήσω το όνομά της γιατί είναι τελικά υπέρ του θηλασμού και το είδα!Να σημειώσω ότι η παιδίατρος μας είναι κολλητή της μητέρας του συζύγου εεεε και του έχει λίγη αδυναμία!!!

Ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

Μας είπε μόνο να προσπαθήσουμε αν θελουμε για να μην ταλαιπωρηθούμε να φτιάξουμε το προγραμμά της.Όταν ξυπνάει νωρίς αν είναι να την παιζουμε λίγο να την απασχολούμε ώστε να μην τρωει τόσο συχνα γιατί θα είναι οι θηλές μου ταλαιπωρημένες.

Σε αυτό διαφωνώ. Αν θες να μην ταλαιπωρηθείς, μην μπεις καν στον κόπο να τα κάνεις όλα αυτά. Το μωρό δεν καταλαβαίνει το γιατί πρέπει να περιμένει για να φάει. Αυτό σε περισσότερη γκρίνια θα σε οδηγήσει.

Επίσης σε τόσο μικρή ηλικία αφενός δεν υπάρχει πρόγραμμα αφετέρου είναι πολύ επικύνδυνο να προσπαθήσεις να το φτάξεις. Ο θηλασμός όλο τον πρώτο χρόνο πρέπει να είναι ανεμπόδιστος επειδή είναι η κύρια τροφή του μωρού.

Πιστεύω ότι η παιδίατρος τα είπε πράγματι περίεργα κι ύστερα που είδε ότι είσαι διαβασμένη τα γύρισε. Καλό είναι να κρατάς και μια επιφύλαξη γιατί έχουμε δει κι από στενούς συγγενείς γιατρούς να κάνουν τα χειρότερα στους συγγενείς-ασθενείς τους.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τελικά η παιδίατρος ήρθε εχτες και θελω να πω ότι τελικά η γυναίκα είναι υπέρ του θηλασμού...αλλά άκουσε το σύζυγο μου στο τηλ. πανικοβλημένο και γι αυτό είπε για το χαμομήλι.

Δηλαδή είναι ιατρικώς αποδεκτό όταν ο σύζυγος είναι πανικοβλημένος να πίνει χαμομήλι το μωρό; :shock:

Στο συζυγο είπε να μην είναι τόσο πανικοβλημενος και ότι έτσι είναι ο θηλασμός.

Αυτό θα έπρεπε να το πει την προηγούμενη φορά που έλεγε για τα χαμομήλια.

Μας είπε μόνο να προσπαθήσουμε αν θελουμε για να μην ταλαιπωρηθούμε να φτιάξουμε το προγραμμά της.

Μάλλον σας δουλεύει, κατάλαβε ότι είστε κάπως ενημερωμένοι και λέει τα ίδια αλλά πιο σεμνά.

Όταν ξυπνάει νωρίς αν είναι να την παιζουμε λίγο να την απασχολούμε ώστε να μην τρωει τόσο συχνα γιατί θα είναι οι θηλές μου ταλαιπωρημένες.Κ οντως αυτό ισχύει!!!

:shock:

Εξακολουθεί να λέει αυθαιρεσίες με σεμνό τρόπο.

Οι πρακτικές που σας προτείνει είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία σχέση με τις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Δε μου είπε τίποτα για το γάλα μου.Μάλλον ο άντρας μου απο τον πανικό του άλλα θα του είχε πει κι άλλα τελικά ίσως κατάλαβε.

Ο σύζυγος μια χαρά τα κατάλαβε, αυτή τα γύρισε γιατί φοβήθηκε ότι θα σας χάσει από πελάτες.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη τελικά αν και ήμουν πολύ εναντίον της στην αρχή.Κ νιώθω την ανάγκη να αποκαταστήσω το όνομά της γιατί είναι τελικά υπέρ του θηλασμού και το είδα!

το όνομά της δεν το γνωρίζουμε οπότε δεν θίγεται κανένας, το σίγουρο είναι ότι αυτά που σου λέει είναι απαράδεκτα.

Οι θηλές ταλαιπωρούνται μόνο από λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος και όχι από συχνούς ή πολύωρους θηλασμούς. Το πρόγραμμα που προτείνει, υποτίθεται για να μην ταλαιπωρηθείτε, είναι επίσης απαράδεκτη παρέμβαση γιατί το μωρό μετά θα πεινάει περισσότερο, θα είναι εκνευρισμένο και θα ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο ενώ είναι πιθανό να μην εδραιωθεί η γαλουχία λόγω περιορισμένης συχνότητας θηλασμών.

Ο θηλσμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος ολο το 24ωρο.

Οι πλήρεις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παδιατρικής είναι εδώ:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
Δηλαδή είναι ιατρικώς αποδεκτό όταν ο σύζυγος είναι πανικοβλημένος να πίνει χαμομήλι το μωρό; :shock:

Αυτό θα έπρεπε να το πει την προηγούμενη φορά που έλεγε για τα χαμομήλια.

Μάλλον σας δουλεύει, κατάλαβε ότι είστε κάπως ενημερωμένοι και λέει τα ίδια αλλά πιο σεμνά.

:shock:

Εξακολουθεί να λέει αυθαιρεσίες με σεμνό τρόπο.

Οι πρακτικές που σας προτείνει είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία σχέση με τις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων.

Ο σύζυγος μια χαρά τα κατάλαβε, αυτή τα γύρισε γιατί φοβήθηκε ότι θα σας χάσει από πελάτες.

το όνομά της δεν το γνωρίζουμε οπότε δεν θίγεται κανένας, το σίγουρο είναι ότι αυτά που σου λέει είναι απαράδεκτα.

Οι θηλές ταλαιπωρούνται μόνο από λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος και όχι από συχνούς ή πολύωρους θηλασμούς. Το πρόγραμμα που προτείνει, υποτίθεται για να μην ταλαιπωρηθείτε, είναι επίσης απαράδεκτη παρέμβαση γιατί το μωρό μετά θα πεινάει περισσότερο, θα είναι εκνευρισμένο και θα ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο ενώ είναι πιθανό να μην εδραιωθεί η γαλουχία λόγω περιορισμένης συχνότητας θηλασμών.

Ο θηλσμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος ολο το 24ωρο.

Οι πλήρεις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παδιατρικής είναι εδώ:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Καλημέρα,απέκτησα την δέυτερη κορούλα μου πρίν από 5 μέρες και θα ήθελα συμβουλές για αποκλειστικό θηλασμό.Την πρώτη κόρη μου την θήλαζα αποκλειστικά για 6 μήνες (εκτός του διαστήματος που μείναμε στο μαιευτήριο).Το δεύτερο μωρό μου δεν έχει βάλει καθόλου στο στόμα ξένο γάλα και οι μαίες με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή της γέννησης της στο θηλασμό.

Θα ήθελα να σου σου απαντήσω στο ερωτηματολόγιο για να με συμβουλέψεις όπου και αν χρειάζεται.

• 2 weeks later...

Αχχχχ μια ωρα ε? Τυχαιρη εισαι!!!! Το χουχουλινακι μου μπορει και να τρωγε ανα 20 λεπτα στην αρχη..το σουτιεν ηταν περιττο αξεσουαρ..την τσιτσιολινα την ξερεις? Ε! Ετοιμασου να γινεις μια! Να σου πω και κατι ακομα? Στην αρχη σημειωνα καθε ποτε ξυπναει ποση ωρα τρωει κλπ...τελικα εσκισα το χαρτι και το πηρα αποφαση...Ας με ξεζουμισει οσο θελει ο κυριος και ετσι ηρεμισα και γω. Να σημειωσω οτι ειναι 5,5 μηνων και εξακολουθει να τρωει ανα 2ωρο-3ωρο στο τσακιρ κεφι 4 ωρο (σπανια βεβαια).

Σε μενα η γαλουχια πρεπει να εδραιωθηκε στους 2 μηνες γιατι τοτε ειδα αισθητη αλλαγη στο μεγεθος του στηθους μου (pamela aderson) και το γαλα να ρεει και μονο στη σκεψη οτι θα τον θηλασω! Εχεις δρομο μπροστα σου αρκει να εισαι αποφασισμενη να τα καταφερεις. Προσφατα προσπαθησα να του δωσω το γαλα μου σε μπιμπερο και δεν το πηρε και ενδομιχα ενιωσα ανακουφιση (μαζοχα παιδι μου). Θα δεις που θα σαρεσει αυτο το παρε δωσε στο τελος!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΜΑ ΜΙΑΣ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑΣ 34 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ!!! ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΙΩΘΩ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΕΛΑΓΩΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΧΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΩΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΤΕ.

ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ( ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ), ΕΝΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΓΙΑ 2-2,5 ΩΡΕΣ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΡΑΔΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΟΠΟΤΕ ΞΥΠΝΑΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ 3-4 ΓΙΑ ΦΑΪ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΔΗΛ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 6,30-7. ΟΛΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ, ΑΝΤΕ 1,5 ΤΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕ ΤΡΕΛΛΟ ΚΛΑΜΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΗΣΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ, ΤΟ ΚΑΡΔΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ! ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΞΥΠΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ Η ΑΣΧΕΤΗ ( ΑΠ'ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ) ΜΑΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ...

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ; ΟΧΙ ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΛΑΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΒΥΖΙ" ΕΞΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ;;;

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ

Β. Το φύλο του βρέφους

ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

09/06 2845gr (βαρος γεννησης)

10/06 2660gr

11/06 2630gr

12/06 2690gr (εξοδος απο μαιευτηριο)

16/06 2880gr

20/06 3040gr

24/06 3260gr

27/06 3310gr

04/07 3630gr

11/07 3770gr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ, ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ΘΗΛΑΣΤΡΟ NUK ΕΧΩ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΝΑΓΑ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

ΟΧΙ

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ 2-3 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.

mpali, να σου ζήσει η κορούλα σου!

Το βάρος και οι πάνες σας είναι πάρα πολύ καλά! Το μωρό φαίνεται πως τρέφεται πάρα πολύ καλά και πηγαίνει μια χαρά με τον αποκλειστικό θηλασμό!

Απ' ότι φαίνεται το μωρό περνάει ένα άλμα ανάπτυξης όπου χρειάζεται περισσότερο γάλα. Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι αύξηση των θηλασμών ή και του χρόνου του κάθε θηλασμού. Μετά από μερικές ημέρες που θα αυξηθεί το γάλα σου θα μειώσει λίγο τους θηλασμούς. Άλματα θα περάσει πολλά (το ένα είναι στην ηλικία που είσαστε τώρα, το επόμενο νομίζω στους 3 μήνες, αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη). Συνέχισε να ανταποκρίνεσαι στο μωρό όταν δείχνει ότι θέλει να θηλάσει και όλα θα πάνε καλά.

Ίσως βόλευε να θηλάζεις ξαπλωτή στο κρεβάτι σου και όταν κοιμάται το μωρό να το αφήνεις εκεί με μαξιλάρια γύρω γύρω (αν και είναι μικρό ακόμα για να μετακινηθεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...) για να μην την μετακινείς και ξυπνάει.

Για τις βόλτες, βάλ τη στο καρότσι ή σε έναν μαλακό μάρσιπο και ξεκίνα για τη βόλτα. Διάλεξε ένα μέρος όπου θα νιώθεις άνετα να θηλάσεις όποτε χρειαστεί (ίσως ένα πάρκο, μια παραλία ή όπου νομίζεις εσύ πως θα είσαι άνετα). Με την κίνηση του καροτσιού ή στην αγκαλιά σου στο μάρσιπο είναι πιθανό ότι θα κοιμηθεί λίγο παραπάνω και θα ανακτήσεις κι εσύ δυνάμεις!

Καλή συνέχεια!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλά η δικιά μου ακόμα θηλάζει κάθε μία ώρα...

Είναι και η ζέστη βέβαια, είναι ο μόνος τρόπος να δροσίζονται.

Οσο για την βόλτα, μην αγχώνεσαι. Η δικιά μου στο σπίτι θηλάζει με τις ωρες και συχνά, αλλά όταν είμαστε έξω θηλάζει το πολύ για 2-3 λεπτά και μετά θέλει να παρατηρεί τα πάντα.

Λιγο υπομονή ακόμα λοιπόν, το διαστημα που είναι προσκολλημένα πάνω μας περνάει γρήγορα!!!

Καλή επιτυχία...

Y.Γ. Για τα άλματα ανάπτυξης κοίτα εδώ. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28430&highlight=%E1%EB%EC%E1%F4%E1+%E1%ED%DC%F0%F4%F5%EE%E7%F2 Στην 2η σελίδα γράφει και αναλυτικά τς ηλικίες που εμφανίζονται...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΗΣΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ, ΤΟ ΚΑΡΔΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ!

Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς κρατάει καμιά ώρα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

mpali καλημέρα.

Τί μου θύμησες τώρα;!!! Όλα αυτά που γράφεις είναι εντελώς φυσιολογικά και αναμενόμενα. Φαντάζομαι ότι λίγα βρέφη έχουν σταθερό πρόγραμμα τόσο νωρίς. Απ' όλες τις φίλες μου πάντως που έχουν μωρά, κανένα (ακόμη κι αυτά που δεν θήλασαν).

Πάντως για να σε παρηγορήσω, εμάς το 11.00-3.00 ήταν η αρχή του βραδινού ύπνου! Μετά έγινε 11.00-5.00 και σήμερα είναι 11.00-7.00 :D

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για το κουραγιο που μου δωσατε! Ευτυχως σημερα τρωμε ανα διωρο οποτε εχω παρει κι εγω μια ανασα! να ρωτησω κατι ακομα: ποτε μπορουμε να πουμε με σιγουρια οτι εχει εδραιωθει η γαλουχια; στους ποσους μηνες του μωρου περιπου;

σας αφηνω γιατι πεινασαμε παλι.

Τα λεμε ξανα συντομα

• 1 month later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΜΑ. ΣΤΙΣ 27/7 ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΩ ΖΗΤΑΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ 10-15ΛΕΠΤΟ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕ ΤΣΙΡΙΔΕΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ,ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΤΣΙΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΝΥΧΤΑΩ...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38η

Β. Το φύλο του βρέφους: Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΗΤΑΝ 11,6 ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 10,4

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο: Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

27/7 - 3.340kg

31/7 - 3.230kg

11/8 - 3.510kg

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΩΡΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΑΝΕΙ ΑΝΑ 30 ΛΕΠΤΑ, ΑΝ 1 ΩΡΑ ΚΛΠ. ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ. ΣΠΑΝΙΑ ΒΕΒΑΙΑ.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΑΜΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΣΑΓΑΚΙ, Η ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ 10 ΓΡ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΑΦΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

ΒΡΕΧΕΙ 6-7 ΠΑΝΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

ΣΥΝΗΘΩΣ 5-6.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΟΠΩΣ ΑΝΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΞΥΠΑΝΕΙ ΤΣΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΞΥΠΝΙΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ. ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Η συμπεριφορά που περιγράφεις μοιάζει με κολικούς!

Δοκίμασε να κόψεις τα γαλακτοκομικά, συχνά τα γαλακτοκομικά που καταναλώνει η μαμά προκαλούν προβλήματα στο πεπτικό του μωρού. Πρόσεχε και τα κρυμμένα γαλακτοκομικά (σε γλυκά, μπισκότα, ψωμί κλπ.) Συνήθως χρειάζονται 2 εβδομάδες για να καθαρίσει ο οργανισμός της μητέρας και άλλες τόσες του μωρού, όμως αν το πρόβλημα οφείλεται στα γαλακτοκομικά, είναι πιθανό να δεις βελτίωση νωρίτερα!

Το να τον κρατάς στον ώμο και να τον περπατάς βοηθάει στο να ανακουφίζεται, όπως και να τον βάζεις μπρούμυτα στα γόνατά σου και να του τρίβεις την πλατούλα. Επίσης, οι ασκήσεις με τα πόδια (να φέρνεις λυγίζοντας τα γόνατά του τα πόδια κοντά στην κοιλιά και να τα ξανααπομακρύνεις).

Υπομονή, τον πρώτο καιρό τα περισσότερα μωρά λίγο πολύ έτσι κάνουν! Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι θηλάζοντας ξαπλωτή όποτε μπορείς!

HXuSp2.pngaS46p2.png