Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οφέλη "παρατεταμένου" θηλασμού

Recommended Posts

geia sas!!! Prwti fora simera katafera na egrafw.... otan epsaxna sto google gia diafores appories mou panta mou tis elinan ta forums tou parents... na mai loipon ki emena....

I aporia mou, an mporeite na me voithisete einai i exis... to nini mou einai 46 imerwn, thilazoume ki enw eixa gala mia xara, tin teleutaia evdomada trwei, apokoimatai kai meta xipnaei se miamisi me dio wres anti gia treis kai tessereis pou ekane prin kai klaiei...

dierwtomai , arxise to gala mou na ligostevei?? ti na kanw, den thelw na stamatisw na thilazw alla den antexw ki olas na to kanw kathe miamisi wra, kourazomai afantasta giati doulevw kai spiti......

euxaristw.........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 447
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

geia sas!!! Prwti fora simera katafera na egrafw.... otan epsaxna sto google gia diafores appories mou panta mou tis elinan ta forums tou parents... na mai loipon ki emena....

I aporia mou, an mporeite na me voithisete einai i exis... to nini mou einai 46 imerwn, thilazoume ki enw eixa gala mia xara, tin teleutaia evdomada trwei, apokoimatai kai meta xipnaei se miamisi me dio wres anti gia treis kai tessereis pou ekane prin kai klaiei...

dierwtomai , arxise to gala mou na ligostevei?? ti na kanw, den thelw na stamatisw na thilazw alla den antexw ki olas na to kanw kathe miamisi wra, kourazomai afantasta giati doulevw kai spiti......

euxaristw.........

Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Από την μικρή μου εμπειρία και από όσα έχω διαβάσει, θεωρώ πολύ πιθανό το μωρό σου, μεγαλώνοντας, να περνάει αυτό που λένε "άλμα ανάπτυξης", κατά τη διάρκεια του οποίου ζητάει πιο συχνά γάλα. Το αποτέλεσμα, σε αυτή την περίπτωση, θα είναι, ακριβώς επειδή το μωρό δίνει αυξημένο ερέθισμα στο στήθος, να ενεργοποιηθεί ο δικός σου μηχανισμός παραγωγής γάλακτος, ώστε να αυξηθεί και η ποσότητα. Νομίζω πως αυτες οι φάσεις κρατάνε κάποιες μέρες συνήθως. Υπομονή!

GJMap2.png

S euxaristw para poli, i alitheia einai oti psiloagxwnomai gia to an trwei ikanopoiitika....

giati dokimasa na vgalw kai gala ki itan poli ligi i posotita... den xerw ti na pw, epimenw oso mporw giati thelw na sinexisw na thilazw wspou na paw pisw douleia toulaxiston alla den thelw kai logw peismatos na tou kanw kako kai na ton afinw nistiko.....

Mωρό vs θήλαστρο σημειώσατε 1. Το μωρό "αντλεί" πολύυυυυυυ πιο αποτελεσματικά. Στην περίοδο που βρίσκεστε υπάρχει ένα άλμα ανάπτυξης το οποίο, αν επιμείνεις όχι μόνο δε θα αφήσεις νηστικό το μωρό, αλλά αντίθετα θα αυξήσεις την παραγωγή σου υπομονή μερικές μέρες. ΌΜΩΣ μέτρα πάνες (βρεγμένες και λερωμένες) για να έχεις εικόνα του αν τρέφεται επαρκώς. Καλή συνέχεια....

FLcUp3.png0BQfp3.png

S euxaristw para poli, i alitheia einai oti psiloagxwnomai gia to an trwei ikanopoiitika....

giati dokimasa na vgalw kai gala ki itan poli ligi i posotita...

Κι εγώ με το θήλαστρο έβγαζα 20 ml... μέχρι που το παράτησα. Όντως όμως, παρατήρησε τις κενώσεις του, αν είναι αρκετές, είναι το καλύτερο. Θα μπορούσες και να τον ζυγίσεις αν έχεις βρεφοζυγό (εγώ από το άγχος μου είχα νοικιάσει), δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό όμως ή αν θα σε αγχώσει περισσότερο!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Help me please!! η γιατρος μας δε σηκωνει το τηλ και τη Δευτερα θα κανω εξαγωγη ενα δοντι , ο οδοντιατρος μου ειπε να παρω καποιες αντιβιωσεις και θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι συμβατη με τον θηλασμο....η augmentin? h dalacin ? h h klaresit?(δ ξερω αν το εγραψα σωστα) αν παρω καποια απ αυτεσ μετα απο ποση ωρα μπορω να θηλασω???

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=1153&TradeName=Augmentin&TradeId=2288

Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα το παραπάνω σχετικό site. Κοίτα λίγο στο παραπάνω λινκ. γραφεις ονομα φαρμακου και σου δίνει πληροφορίες.

ελπίζω να βοήθησα.

Help me please!! η γιατρος μας δε σηκωνει το τηλ και τη Δευτερα θα κανω εξαγωγη ενα δοντι , ο οδοντιατρος μου ειπε να παρω καποιες αντιβιωσεις και θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι συμβατη με τον θηλασμο....η augmentin? h dalacin ? h h klaresit?(δ ξερω αν το εγραψα σωστα) αν παρω καποια απ αυτεσ μετα απο ποση ωρα μπορω να θηλασω???

Το Augmentin είναι συμβατό, άλλωστε το παίρνουν και μωρά αν χρειαστεί.

Την συμβατότητα των φαρμάκων με τον θηλασμό μπορείς να την δεις από αυτό το site http://www.e-lactancia.org/ με βάση την δραστική ουσία του φαρμάκου

jv42p3.png

DfUyp2.png

Sas eyxaristw polu!!apla ta agglika mou den ka8olou kala kai de vgazw akrh.....:(

H augmentin είναι συμβατή

για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις αγγλικά, βρίσκεις τη δραστική ουσία του φαρμάκου (όχι την εμπορική ονομασία γιατί σε κάθε χώρα μπορεί να κυκλοφορεί με διαφορετικό όνομα) και βλέπεις το επίπεδο ασφάλειας

0 τα ασφαλή

1 τα μέτρια ασφαλή

2 τα περιορισμένης ασφάλειας

3 τα μη ασφαλή

Διαφημίσεις

H augmentin είναι συμβατή

για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις αγγλικά, βρίσκεις τη δραστική ουσία του φαρμάκου (όχι την εμπορική ονομασία γιατί σε κάθε χώρα μπορεί να κυκλοφορεί με διαφορετικό όνομα) και βλέπεις το επίπεδο ασφάλειας

0 τα ασφαλή

1 τα μέτρια ασφαλή

2 τα περιορισμένης ασφάλειας

3 τα μη ασφαλή

Ευχαριστω πολυ!

• 2 εβδομάδες μετά...

και εγω θηλαζω το νινι μου και ειναι 11μισο δν το βλεπω να το κοβω συντομα..αφου το αγορακι μου δεν μπορει χωρις το μεμε του χαχα...:Pολοι μου λενε να το κοψω γιατι δν του κανει τπτ αλλα δν τους ακουω..ειναι μαγικη στιγμη...φιλακια....

• 2 εβδομάδες μετά...

Προσφατα εκανα γενικες εξετασεις αιματος,ειχα να κανω προ διετιας :oops:.

Συγκρινα τις τιμες ασβεστιου και σιδηρου με το 2007,πριν μεινω εγκυος και παιδια καμια σχεση,μετα απο μια εγκυμοσυνη και 2 χρονια θηλασμου το ασβεστιο μου ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ απ'οτι πριν μεινω εγκυος,υποψιν οτι εδω και ενα εξαμηνο αποφευγω τα γαλακτοκομικα.

Το ιδιο ισχυει και για το σιδηρο,εχω σταθερα περιοδο καθε μηνα.

Εκτος απο τα οφελη που εχουν τα παιδια μας,εχουμε κι εμεις,και να μου το λεγανε δεν θα το πιστευα οτι θα ειχα αυξημενο ασβεστιο θηλαζοντας.:rolleyes:

ΥΣ.Το παιδι μου θηλαζει καμια δεκαρια φορες το 24ωρο!!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εκτος απο τα οφελη που εχουν τα παιδια μας,εχουμε κι εμεις,και να μου το λεγανε δεν θα το πιστευα οτι θα ειχα αυξημενο ασβεστιο θηλαζοντας.:rolleyes:

Κι όμως όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν για θηλασμο πέραν του έτους!

Διαφημίσεις

Κι όμως όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν για θηλασμο πέραν του έτους!

Σε οσα εχεις πει για το θηλασμο εχεις βγει αληθινη,εγω τουλαχιστον τα'χω δει στην πραξη,:D.

Σ'ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια πριν δυο χρονια,να εισαι παντα καλα εσυ και η οικογενεια σου Αγλαια.:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ρε κορίτσια εγώ πίνω ασβέστιο ακόμη, επειδή θηλάζω...

μήπως δεν πρέπει??

Δεν ξερω αν πρεπει ή οχι παντως εγω που δεν παιρνω κανενα συμπληρωμα και δεν καταναλωνω γαλακτοκομικα το τελευταιο εξαμηνο,το ασβεστιο μου ειναι μεγαλυτερο απ'οτι πριν γεννησω.

Κανε μια γενικη αιματος αν δεν εισαι σιγουρη να δεις πως εισαι.

Παντως η υπερβολικη ληψη ασβεστιου εμποδιζει την απορροφηση του σιδηρου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

ρε κορίτσια εγώ πίνω ασβέστιο ακόμη, επειδή θηλάζω...

μήπως δεν πρέπει??

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ασβέστιο αποβάλλεται φυσιολογικά από τα ούρα, υποθέτουν για να μπορεί ο οργανισμός να αφομοιώσει περισσότερο σίδηρο.

Στη διάρκεια του θηλασμού αυξάνεται η κινητικότητα και άρα η αφομοιωσιμότητα του ασβεστίου και μετά από ένα χρόνο η οστική μάζα είναι μεγαλύτερη από ότι ήταν πριν την εγκυμοσύνη.

Προσφατα εκανα γενικες εξετασεις αιματος,ειχα να κανω προ διετιας :oops:.

Συγκρινα τις τιμες ασβεστιου και σιδηρου με το 2007,πριν μεινω εγκυος και παιδια καμια σχεση,μετα απο μια εγκυμοσυνη και 2 χρονια θηλασμου το ασβεστιο μου ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ απ'οτι πριν μεινω εγκυος,υποψιν οτι εδω και ενα εξαμηνο αποφευγω τα γαλακτοκομικα.

Το ιδιο ισχυει και για το σιδηρο,εχω σταθερα περιοδο καθε μηνα.

ΥΣ.Το παιδι μου θηλαζει καμια δεκαρια φορες το 24ωρο!!

το ασβεστιο με τι εξεταση φαινεται?

θελω κι εγω να το ελεγξω, δεν παιρνω κι εγω κανενα συμπληρωμα.

πολυ ενδιαφερον παντως, το εχει γραψει αρκετες φορες η Αγλαια..

Μεταφέρω εδώ ένα news letter κυρίως επειδή περιγράφει την ιστορία με τα συμπληρώματα ασβεστίου

http://www.shortcutpublications.co.uk/newsletters/hsi-daily-health.html

Say No to Drug Therapy for Osteopenia...

Dear Reader,

Your doctor breaks the bad news: You have osteopenia. In other words, your gradual loss of bone mineral density has begun to outpace natural bone formation.

Next, your doctor will explain that osteopenia isn't necessarily serious, but it does mean that osteoporosis dangers are looming.

Then, with the fear factor in place, he'll probably recommend a drug to keep osteopenia from escalating into full blown osteoporosis.

If this happens to you, you need to know that you shouldn't take a controversial drug to treat a normal condition that's been ingeniously marketed as a dangerous "disorder."

Friends in high places

In 1992, World Health Organization (WHO) researchers dreamed up the word osteopenia (literally: bone poverty) to define diminished bone density. Just about everyone experiences bone density loss as a natural part of ageing. So you may have perfectly healthy bones, but just not quite as dense at 45 as they were at 35. That's osteopenia.

Here's how Merck — the drug maker — turned osteopenia into a billion-dollar baby in three easy steps...

STEP ONE: Change the system to fit the drug.

In 1995, the American Food and Drug Administration (FDA) approved Fosamax — Merck's osteoporosis drug. But this "breakthrough" drug wasn't a blockbuster at first because there was a little diagnostic problem.

At the time, the only method to measure bone density in the spine and hips (the critical osteoporosis points) required cumbersome and expensive equipment. Screening was difficult and costly to the patient, so women weren't getting screened in large numbers.

Another technique used "peripheral machines" to measure bone density in a finger or a wrist. These machines were smaller and less expensive — an obvious plus. But measurements of peripheral bones don't reveal what's going on in the spine and hips. Bone loss in one part of the skeleton isn't necessarily the same in another part.

That critical detail didn't bother Merck officials. They launched a campaign to widely promote the use of peripheral machines which could be easily and much less expensively used in doctors' offices. This gave a boost to the number of people screened, a huge boost to the number of diagnosed osteoporosis cases, and an equally huge boost to Fosamax sales.

STEP TWO: Get some help from friends at the FDA.

1997 was a big year for Merck. They developed a low-dose Fosamax pill and got the FDA to approve this "new" pill as a treatment for a condition that requires no treatment at all: osteopenia.

Doctors played right along and now, 13 years later, Fosamax and other osteoporosis drugs are regularly prescribed for osteopenia.

STEP THREE: Get more help from those FDA buddies.

Earlier this year, FDA officials announced that they could find no evidence that bisphosphonate drugs, such as Fosamax, Boniva, Reclast, etc., increase risk of femur fractures just below the hip joint. That same month, two studies showed that long-term use of this class of drugs absolutely does appear to increase fracture risk.

Is this a disaster in the making for Merck? Not quite. After a brilliant marketing run of well over a decade, Merck's luck held out beyond the date when the patent for Fosamax expired in 2008.

Merck wins. Patients lose.

Except those, like us, who realize that marketing campaigns aren't medicine.

Tell your friends to just say no to drug therapy for osteopenia.

....

To Your Good Health,

Jenny Thompson

HSI Director

Sources:

"How a Bone Disease Grew To Fit the Prescription" Alix Spiegel, NPR, 12/21/09, npr.org

"Weight-Loss Procedure Removes Stomach Through Mouth" Brian Donnelly, Fox News, 8/13/10, foxnews.com

Τον Ιούλιο έσπασα το πόδι μου, κάταγμα αριστερής περόνης γιατί τσακίστηκα στις σκάλες:mrgreen:.......ο πρώτος ορθοπεδικός που με είδε συνέστησε φυσικά γύψο για 7-8 εβδομάδες και ακινησία του συγκεκριμένου ποδιού για 4 εβδομάδες όχι πάτημα.... όταν δε του είπα ότι θηλάζω μου είπε δύσκολα τα πράγματα. Φυσικά δεν πείρα κάτι φυσικά δεν μπόρεσα να μην πατήσω τον γύψο για τόσο καιρό γιατί πολύ απλά έχω και ένα παιδί να φροντίσω και φυσικά σε 5 εβδομάδες έβγαλα τον γύψο και είπαν οοοοοοοο θαύμα!!!. Η τιμή του ασβεστίου σήμερα είναι 9.3 (πολύ καλά) παρόλο που ο οργανισμός καταπονήθηκε έντονα παρόλο που ο θηλασμός καλά κρατεί παρόλο που έχω να πιω γάλα 2 χρόνια (δεν αποκλείω εντελώς τα γαλακτομικά ...)

Και ασβεστιο και σιδηρο αυξημενο μετα απο εγκυμοσυνες και ενω θηλαζω ηδη 15 μηνες χωρις να εχω παρει ουτε ενα χαπι ασβεστιου και σιδηρου.

Ο επιπεφυκοτας του γιου μου κατακοκκινος (σημαδι οτι μονο ελλειψη σιδηρου δεν εχει) και παω να δωσω και αιμα πριν λιγες μερες ως εθελοντρια.

Δε λεω κουβεντα λοιπον περι θηλασμου γιατι ειμαι σιγουρη παλι τι θα ακουσω...

Βγαινει το αποτελεσμα αιμοσφαιρινης και αιματοκριτη και βλεπω μια νοσοκομα να σκαει στα γελια "καλε ουτε αντρας να ησασταν τοσο αιματοκριτη που εχετε".

Μου κανει λοιπον την αιμοληψια και αφου τελειωνω και ειμαι ταυρος:P και παιρνω τα μπογαλακια μου να φυγω, της λεω και να φανταστειτε οτι θηλαζω 14 μηνες ηδη...

Απαπα μου λεει και δωσατε αιμα? ικαθιστε κατω να μη λιποθυμησετε:rolleyes:

Πιο δυνατη εισαι οταν θηλαζεις και σιγουρα δε χρειαζεσαι τα χαζοσυμπληρωματα.

k9Tap3.png

Κριστινα εγω υποψιαζομαι οτι το ιατρικο "θαυμα" που μου συνεβη και εξαφανιστηκαν τα οζιδια απο τον θυρεοειδη μου, μαλλον οφειλεται στην ορμονικη ωφελεια του θηλασμου και στην αποτοξινωση που κανει στον οργανισμο της γυναικας η διαδικασια θηλασμου (αυτο υποστηριζει τουλαχιστον ο αιρετικος Παπαγιαννοπουλος).

Θαυμα, θαυμα!!!:P

k9Tap3.png

Κριστινα εγω υποψιαζομαι οτι το ιατρικο "θαυμα" που μου συνεβη και εξαφανιστηκαν τα οζιδια απο τον θυρεοειδη μου, μαλλον οφειλεται στην ορμονικη ωφελεια του θηλασμου και στην αποτοξινωση που κανει στον οργανισμο της γυναικας η διαδικασια θηλασμου (αυτο υποστηριζει τουλαχιστον ο αιρετικος Παπαγιαννοπουλος).

Θαυμα, θαυμα!!!:P

Ξεκίνησα πριν την εγκυμοσύνη με 3 όζους ο ένας εκ των οποίων 1,7 (για παρακέντηση που αρνήθηκα) τότε διαγνώστηκε το αυτοάνοσο hashimoto από τον δεύτερο μήνα μετά τον τοκετό δεν υπάρχει κανένας όζος ως εκ θαύματος ..............

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...