Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπισκοτάκι

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους!

χτες η παιδίατρος μας είπε να αρχίσουμε να της δίνουμε ένα μπισκοτάκι (της Nutricia) λιωμένο στην φορυτόκρεμα Την ρώτησα αν έχει ζάχαρη και μου είπε ότι είναι από δημητριακά και ότι έχει κάποιους σακχαρίτες μέσα αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό...εσείς δίνετε μπισκοτάκι στα μωράκια σας??

Διαφημίσεις

Έμένα δεν μου πρότεινε ποτέ μπισκότα ο γιατρός αλλά κάποια στιγμη προς τον 9ο-10 μήνα πήρα αυτά της Νutricia αλλά ούτως ή άλλως δεν τα έτρωγε. Ούτε σκέτα, ούτε σε κρέμα......

Γνώμη μου είναι, αν δεν έχει πρόβλημα με το φαγητό ή με το βάρος να μην τη φορτώνεις με γλυκά.... Γιατί να μην φάει τα φρουτάκια της σκετα, φρέσκα και καθαρά.... χωρίς επιπλέον προσθήκες.... Τα φρούτα είναι νόστιμα από μόνα τους!!!

Αποψή μου βέβαια.... :D:D:D

sL7ap2.png

Εγώ του έβαζα επειδή γενικότερα δεν την συμπαθούσε τη φρουτόκρεμα..

Ακόμα και κρέμα ρυζάλευρο-βανίλια έβαζα μέσα, αλλά και πάλι με το ζόρι έτρωγε κάποια ποσότητα

Αν τρώει τα φρούτα, δεν βρίσκω το λόγο να τα τρώει με μπισκότο...

ίσως αν δεν τα τρώει, να είναι αυτός τρόπος για να την πείσεις... αλλά αν δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί να μάθει στις γεύσεις με μπισκοτα... ας το τρώει σκέτο, ανάμεσα στα γεύματα, αν θες οπωσδήποτε να της το δίνεις...

Διαφημίσεις

Εγώ από τη στιγμή που άρχισε τα φρούτα της έβαζα 3-4 μπισκοτάκια μιράντα, γιατί είδα ότι τα έτρωγε πιο ευχάριστα, πράγμα που κάνουμε ακόμη... Επίσης της αρέσουν πολύ και σκέτα..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

αν τρώει τη φρουτόκρεμα είναι κρίμα να βάλεις μπισκότο μέσα. Εμείς του δίνουμε που και που όχι όμως πολύ συχνά ενδιάμεσα στα γεύματα.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Eμάς δεν μας είπε για μπισκοτάκια και όταν τον ρώτησα μου είπε όχι μέχρι να βγάλει 8 δόντια για να τα μασάει καλά.Πάντως εγώ της δίνω και αυτά της Nutricia και τα Μιράντα.Καμιά φορά τα βάζω στη κρέμα(φαρίν λακτέ),αλλά συνήθως της τα δίνω σκέτα σαν σνακ,αφού έχει 5 δοντάκια.Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η δικιά μου κόβει μεγάλα κομάτια και της τα βγάζω από το στόμα. :wink:

Eμάς δεν μας είπε για μπισκοτάκια και όταν τον ρώτησα μου είπε όχι μέχρι να βγάλει 8 δόντια για να τα μασάει καλά.Πάντως εγώ της δίνω και αυτά της Nutricia και τα Μιράντα.Καμιά φορά τα βάζω στη κρέμα(φαρίν λακτέ),αλλά συνήθως της τα δίνω σκέτα σαν σνακ,αφού έχει 5 δοντάκια.Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η δικιά μου κόβει μεγάλα κομάτια και της τα βγάζω από το στόμα. :wink:

Πως το φοβάμαι αυτό :shock::shock::shock: Εγώ δυστυχώς είμαι πιο φοβιτσιάρα και δεν του δίνω τίποτα στο χέρι.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

Τα υπόλοιπα μικρούλια ναι...η δικιά μου πάλι δεν τρελενεται..... Μόνο αν τρώω εγώ κάτι το λιμπίζεται.... Της είχα αγοράσει Μιράντα αλλά τα έφαγα όλα εγώ!!! :D Προς το παρόν θέλει τα digestive που τρώω εγώ αλλά το πολύ να φάει μισό μπισκότο.

sL7ap2.png

Εγώ που είμαι πολύ κατά της ζάχαρης της έδωσα μπισκοτάκια για να δαγκώνει όταν την ενοχλούν τα δοντια της. Τα Nutricia δεν της άρεσαν καθόλου γιατί κολλάνε στον ουρανίσκο της και αγχώνεται (κάνει σα να πνίγεται). Τα πτι μπερ και τα μιραντα όμως της αρέσουν πολύ!

Προσπαθώ να μην τρώει πάνω από 1-2 τηνς εβδομάδα όμως για να μην τα συνηθίσει!

Με τα μπισκότα έμαθε να μασάει (με τα 4 δοντια της και τα ούλα! :lol::lol::lol: ) και πλέον τα καταφέρνει πολύ καλά και έχει αρχίσει να μην θέλει τα αλεσμένα! :D

Βρήκα κάτι ωραία μπισκοτάκια σε κατάστημα βιολογικών που δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά χυμό μήλου οπότε του δίνω από αυτά 1-2 ενδιάμεσα όχι μαζί με τα φρούτα του.................τρελαίνεται και για φρυγανιές μάλλον τον βοηθούν περισότερο όταν βγάζει δόντια.................................

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

ΣΑΜ πολύ ενδιαφέρον αυτό με τα βιολογικά που λες... (μιας και εμείς είμαστε οικογενειακώς της βιολογικής :D ). Νομίζω πως αυτό και οι φρυγανιές είναι ό,τι καλύτερο... (άμα βγάλουμε δόντια βέβαια!)

:wink:

Η φρουτόκρεμα είναι καλό να τρώγεται σκέτη εάν βέβαια την τρώει το παιδί, για να μάθει να τρώει αργότερα και τα φρούτα και να αποδεχτεί τη γεύση τους, μια που όλα τα φρούτα δεν γλυκίζουν. Να έχει συνηθίσει αυτή την ξινούτσικη γεύση που έχουν ορισμένα φρούτα. Όταν βέβαια δεν την τρώει, εφαρμόζουμε αυτά που λένε τα κορίτσια για να καταφέρουμε ότι μπορούμε.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

εγω της δίνω αυτά της Νουτρίτσια εδώ και κανα 3μηνο και τρελαίνεται!!!! Τα προτίμησα βασικά γιατί είναι μόνο με δημητριακά και δεν έχουν καθόλου ζάχαρη σε αντίθεση με τα μιράντα/πτιμπερ κλπ.. Στη φρουτόκρεμα της τα βάζω μόνο σε περίπτωση που αντί για κρέμα μου έχει βγεί...χυμός. :D Κατα τα άλλα, νομίζω οτί ένα πολύ καλό που έχουν είναι οτί λιώνουν ακόμα και με ελλάχιστο σάλιο, οπότε σταδιακά μου έφυγε και το άγχος που είχα όταν έβαζε μεγάλο κομμάτι μέσα (Στέλλα :wink: ). Τώρα της δίνω και καμιά γωνία ψωμάκι που της φαίνεται... το καλυτερότερο τρόφιμό :D:D:D !!!!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Υπάρχουν και κάτι άλλα μπισκοτάκια-γραμματάκια,δε θυμάμαι όμως την εταιρεία(νομίζω Nestle).Tα έχει δοκιμάσει καμμιά σας?Θυμάμαι ότι τα έτρωγα μικρή και μου άρεσαν πολύ. :D

καλημέρα σε όλους!

χτες η παιδίατρος μας είπε να αρχίσουμε να της δίνουμε ένα μπισκοτάκι (της Nutricia) λιωμένο στην φορυτόκρεμα Την ρώτησα αν έχει ζάχαρη και μου είπε ότι είναι από δημητριακά και ότι έχει κάποιους σακχαρίτες μέσα αλλά δεν είναι πρόβλημα αυτό...εσείς δίνετε μπισκοτάκι στα μωράκια σας??

δημητριακά (σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη, ρύζι)

σουκρόζη

αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη

φυτικά έλαια

διογκωτικές ύλες ( ανθρακικό νάτριο, ανθρακικό αμμώνιο)

ασβέστιο

αλάτι

αρωματικές ύλες

δεξτρόζη

σίδηρο

βιταμίνες

Ενδείξεις

Κατάλληλα για κατανάλωση από τον 6 μήνα και βοηθούν σημαντικά στην περίοδο της οδοντοφυΐας.

Τα μπισκότα της nutricia γράφουν ότι περιέχουν σουκρόζη που είναι η απλή ζάχαρη και δεξτρόζη που επίσης είναι απλό ζάχαρο το ίδιο επιβλαβές με τη ζάχαρη.

Η ζάχαρη είναι ιδιαίτερα επιβλαβής γιατί ουσιαστικά κλέβει βιταμίνες από τον οργανισμό...

Είναι καλύτερο να αποφεύγεται η κατανανάλωσή της αν είναι δυνατό τουλάχιστον μέχρι το παιδί να κοινωνικοποιηθεί, οπότε τότε την τρώει έξω από το σπίτι με την παρέα, αλλά δεν του γίνεται καθημερινή συνήθεια.

Βρήκα κάτι ωραία μπισκοτάκια σε κατάστημα βιολογικών που δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά χυμό μήλου οπότε του δίνω από αυτά 1-2 ενδιάμεσα όχι μαζί με τα φρούτα του.................τρελαίνεται και για φρυγανιές μάλλον τον βοηθούν περισότερο όταν βγάζει δόντια.................................

Ναι, ειναι πράγματι πολύ ωραία τα βιολογικά μπισκοτάκια και πολύ πιο υγιεινά από τα υπολοιπα φυσικά!!Βεβαια κι εγώ δεν τα έδινα με τα φρούτα (ποιος ο λόγος;;) αλλά σε άσχετες φάσεις για μασούλημα.

• 3 weeks later...

ομπεμπάκος μου έκλαιγε όταν τα φρούτα ήταν λίγο ξινά και έτσι από μ΄νη μου πήρα τα μπισκοτάκια αυτά και του βάζω ένα μέσα για να γλυκίζει λίγο. Την τρώει μια χαρά .Διαβασα την συστασή τους κια δεν περιέχουν ζάχαρη αλλα δημιτριακά που κάνουν καλό.

k4xS.jpg

Ναι, ειναι πράγματι πολύ ωραία τα βιολογικά μπισκοτάκια και πολύ πιο υγιεινά από τα υπολοιπα φυσικά!!Βεβαια κι εγώ δεν τα έδινα με τα φρούτα (ποιος ο λόγος;;) αλλά σε άσχετες φάσεις για μασούλημα.

Μ'ενδιαφέρουν αυτά τα μπισκότα. Μπορείς να στείλεις pm με την μάρκα και τον εισαγωγέα για να τα πάρω κι εγώ;

.png.png

Κι εμένα με ενδιαφέρουν αυτά τα μπισκοτάκια. Εγώ βρήκα βιολογικά μπισκότα ρυζιού αλλά περιέχουν αυγά και ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου. :cry:

Αυτά που έχετε βρει εσείς, με τη γεύση μήλου, είναι για μωρά; και τι ποιά είναι τα συστατικά τους;

Ο Χαρης ετρωγε τετοια μπισκοτα απο 4ων μηνων... Τωρα πλεον τρωει σκολολατινες και μελομακαρονα...

μεσα στην κρεμα η στο χερι?και δεν φοβασαι μηπως πνιγει?

my baby was my reborn...