Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φιλοδωρηματα

SIFOS

Recommended Posts

ρε παιδια να ρωτησω κατι... ασε τα δημοσια νοσοκομεια αυτοι τα παιρνουνε για να σε βοηθησουνε να ζησεις αλλιως ψοφησες σα το σκυλι στο αμπελι....QUOTE]

καλα αυτο ειναι υπερβολη....Και εγω σε δημοσιο γεννησα και θα ξαναγεννησω σε δημοσιο.

Εμενα ο αντρας μου εδωσε μονο στην μαια που του εφερε το μωρο ενα 50 αρι και το μονο ''παραπανω ''που εκανε ηταν οτι μας πηγε σε δικλινο χωρις να το ζητησουμε καν..και την πρωτη βραδια ημουν μονη!!Κατα τα αλλα ολοι μια χαρα ηταν.Και ο νοσοκομος που με μετεφερε μια χαρα χαμογελαστος και ουτε τσιμπουρι μας εγινε...εξαφανιστηκε στο δευτερολεπτο.!!Να μην τα ισοπεδωνουμε ολα..Οι κακοι του δημοσιου...Υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Κοιτα να δεις που ενω θα πουμε το αντιθετο ...συμφωνω ακριβως με αυτα που γραφεις:lol:

Στο ιδιωτικο τα παιδακια περνουν ενα μισθο ...(ξερο χωρις επιδοματα μονημοτιτες κτλ)ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ απο αυτο του δημοσιου σε μια δησκολη αγωρα που εχουν βρει τωρα και ολοι οι επειχηρηματιες την καραμελα της κρισης ...και ..απλα ...αυτο ειναι και αν τους αρεσει !Σε αυτα τα παιδια (δεν αναφερομαι στην επειχηρηση) ΘΕΛΩ να δωσω χαρτζιλικη ...

για τους δημοσιους παραθετω ακριβως αυτα που εχεις γραψει

δωσω????????????????????? δε πληρονονται?????????????????????? δεν ειναι δουλεια του να με μεταφερει ο νοσοκομος? η νοσηλευτρια δεν ειναι δουλεια της να πλυνει το παιδι μου? η να το φερει? αυτο δε σπουδασε? αλλιως αμα θελει να αλλαξουμε θεσεις.... μη τρελαθουμε παιδια τελειως αν τολμησεις και το κανεις αυτο στο εξωτερικο θα σε πανε μεσα για δωροδοκια σα πολυ αερα δε δωσαμε? μη σωσουνε και μου μιλησουνε χεστηκαμε και η βαρκα γερνει πληρωνονται για αυτο που κανουνε και ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ. εμεις τους καλομαθοινουμε ολους φταιμε και καιρος ειναι να αλλαξει η κατασταση.......(φφφφφφφφφφφφ τα πηρα κρανος...)

Φιλεναδεεεεςςς ...

Ειμαι ο μπαμπας οχι η μαμα :oops:

δε διαφωνω καθολου σε αυτο που λες. απο την αλλη ομως ερχομαι και λεω το εξης... πληρωνουμε που πληρωνουμε ενα σκασμο λεφτα για και καλα ιδιωτικη υγεια... (τι να κανω που εκει ειναι ο γιατρος μου πες μου) γιατι πρεπει βρε καλε μου ανρθωπε να ενισχυσω εγω το φακελακι.... εγω παιρνω επιδοματα? οχι γιατι να παρεις εσυ.... επειδη δε σταθηκες κολοφαρδος να εισαι στο δημοσιο να τα παιρνεις απο παντου μισθο επιδομα φακελακι και δυστηχως λεω τις περισοοτερες φορες να μη το αξιζεις καν?????????

υπαρχουν εξαιρεσεις ναι δε λεω οχι σε καμια περιπτωση... ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ. αρνουμε να πληρωσω δυο φορες για το ιδιο πραγμα αυτο λεω. ειναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ αγγαρεια αν δε τους αρεσει το καθεστως ας το αλλαξουν πρωτα εκ των εσω αν δε τους αρεσει ας φυγουν. ας πανε αλλου στο εξωτερικο αυτο που εγω και εσυ πληρωνουμε αγαπητη μου και το πληρωνουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΩΡΕΑΝ και οχι μονο και με παραπανω παροχες.....

παντως συμφωνουμε. χιχιχιχιχιχιχι

eHrnp2.png

xuOPp2.png

Εγω γεννησα στο Αλεξανδρας προωρα με εκτακτου αναγκης κατασταση και ο αντρας μου δεν ηξερε πως θα πηγαιναν τα πραγματα κι αν θα ηταν καλα το παιδι η εγω μετα το χειρουργειο. Ετσι απο την αγωνια του τον νοσοκομο που με πηγε στο χειρουργειο τον ειχε απο κοντα και καθε 5 λεπτα εβαινε εξω και τον ενημερωνε. Και επειδη το εκτιμησε πολυ ο αντρας μου που φερθηκε ανθρωπινα του εδωσε αρκετα απο την χαρα του οταν του ειπε οτι ολα πηγαν καλα.

Το μωρο λογω προωροτητας δεν περιμεναν οι δικοι μου να το βγαλουν εξω οπως τα αλλα μωρα για να το δουν, και οταν ξαφνικα ανοιξε η πορτα και δυο νοσοκομες εφεραν το μικροσκοπικο μωρο και το πεταξαν στην αγκαλια του αντρα μου, επαθε τετοιο σοκ απο συγκινηση και ανελπιστη χαρα που αρχισε να μοιραζει 20ευρα σε οποιον κυριολεκτικα περναγε απο εκει. Μετα μου ειπε η μαμα μου οτι περασε και μια τσιγκανουλα που κατι πουλαγε χαρτομαντηλα μαλλον και της εδωσε 50ευρω.

Βεβαια εμεις ημασταν σε δημοσιο αν ημασταν σε ιδιωτικο σιγουρα δεν θα εδινε τοσα.

Η μονη πραγματικη διαφωνια που εχουμε ειναι στο ...αγαπητη μου ...

που γραφεις !!:?:cry::oops: ...ειμαι ο μπαμπας του παιδιου και οχι η μαμα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

(τουλαχιστον ετσι νομιζω):shock:

Φιλεναδεεεεςςς ...

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα σε ιδιωτικό στην επαρχία.

Σε μονόκλινο με καισαρική, μας κόστισε συνολικά μαζί με αμοιβή γιατρού και παιδιάτρου 3500 ευρώ.

Και δε θέλω να σκέφτομαι πόσα 50άρικα μοίρασε ο άντρας μου απο τη χαρά του!!!

δεν άφησε άνθρωπο που να μη δώσει κι ας του είχα πει να μην το κάνει!!!

και τελικά πήραν όλοι εκτός απο μια νοσοκόμα η οποία με φρόντισε περισσότερο απο κάθε άλλη και αυτό γιατί όσες φορές ερχόταν στο δωμάτιο, τύχαινε να λείπει ο άντρας μου!

ε κι εγώ μόλις σαράντισα, της πήρα ένα δωράκι και της το πήγα στο μαιευτήριο και της το έδωσα! μόνο που δεν έκλαψε η κοπέλα!

Η μονη πραγματικη διαφωνια που εχουμε ειναι στο ...αγαπητη μου ...

που γραφεις !!:?:cry::oops: ...ειμαι ο μπαμπας του παιδιου και οχι η μαμα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

(τουλαχιστον ετσι νομιζω):shock:

εμ βρε ΑΓΑΠΗΤΕ τι να σου κανω??? βαλε και συ ενα ονομα τυπου μπαμπης κωστας χαρης μητσος να ξερουμε εδω μεσα οπως ελεγε και ο παπαγιαννοπουλος στην ταινια μπερδεψαμε τα σερνικα με τα θυληκα. χαχαχααχααχαχαχα

οσον αφορα την φιλη που ειπε να μη τα ισοπεδωνουμε ολα τονισα και σε αλλη δημοσιευση οτι και στα δημοσια υπαρχουνε ΑΝΡΘΩΠΟΙ οπως και στα ιδιωτικα απλα δυστηχως ενω θα επρεπε να ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ.... και στα μαιευτηρια και στα νοσοκομεια....

eHrnp2.png

xuOPp2.png

Εμένα με ενημέρωσε ένας γνωστός για δημόσιο στη Νίκαια ότι το φιλοδώρημα ήταν 50Ε που του δείξαν το παιδί με τα αίματα και άλλα 50Ε λίγα λεπτά αργότερα που το το έδειξαν πλημένο. Για τις καθαρίστριες δεν έχω υπόψη. Βιώνω το ίδιο άγχος γιατί γεννάω σε λίγο σε δημόσιο και πέρα από την "αμοιβή" του ιατρού και του αναισθ/γου που μου την είπαν δεν την διαπραγματέυτηκα, η μαια θέλει 300. Για τους μεταφορείς δεν ήξερα. Από εσάς το έμαθα.

Έχω φανταστεί να τους λέω μέσα στο χειρουργείο, μη βγάλετε το παιδί δεν θα παρετε φιλοδώρημα, δεν περιμένει κανείς έξω, είμαι φτωχή κλπ. Πάντως η εκδίκησή τους είναι -κυρίως στις μαιες- να σε αφήνουν μόνη σου χωρίς την παρουσία τους μέχρι να γεννησεις, ούτε να περνάνε για να μετράνε τη διαστολή αν δεν έχεις εκ των προτέρω συμφωνήσει ότι θα πληρωθούν.

Παιδιά μετράω και το τάλιρο. Ισα ίσα που μάζεψα για τους γιατρούς. Τώρα οι υπόλοιποι πως την έχουν δει; Θυμώνω πολύ και ξέρω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω άμεσα.

μην ανχωνεσαι ...το φιλοδορημα ειναι οτι θες εσυ δεν ειναι υποχρεωτικο!

Δεν θα σου πληνουν καλα το παιδι αν δεν δωσεις δηλαδη; Απλα ειναι η στιγμη με τετοια φωρτιση και ξερουν καλα να την κοντρολαρουν για να στα παρουν !!

Το ποιο χαρακτηριστικο παραδειγμα θυμαμε με τον μπατζανακι μου που ειχε κανει διδημα !!Βγαινει λοιπον η κοπελα και του λεει

ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ 2 ΠΟΙΟ ΟΜΩΡΦΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ....ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ;

Τι να λεμε ξερουν την ωρα και την στιγμη να πουν ....οτι πρεπει να πουν !

Φυσικα ομως τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο..

Τωρα στο θεμα των γιατρων και της μαιας ...τι να πω ...σε εχουν ποιασμενο και φοβασε ...εκει .... ολο και το κατι τις θα δωσεις !(ρεαλιστικα μηλωντας)

ps τελευταιο off topic για να μην χαλασουμε το θεμα

Κελυ ...εφτιαξα την υπογραφη μου γιατι στο τελος θα μου βγει το ονομα

Φιλεναδεεεεςςς ...

Διαφημίσεις

father kyriakos εληφθει οβερ!!!!! (απο ταινια του βουτσα).. να κανω αλλη μια ασχετη ερωτηση δηλαδη οκ πες να το δεχτω να δωσω φιλοδωρημα λες και ειμαι σε εστιατοριο που δουλευει το γκαρσονι για 3 και 60 δηλαδη αν δωσεις δεκαευρω θα στο τριψει στη μουρη? εχουνε ταριφα? οπως ειπε μια φιλη ολοι αυτοι εκει μεσα παιρνουνε μισθο κανονικο οχι κομμενο πληρονονται κανονικα ειτε απο το δημοσιο ειτε απο τον ιδιωτικο τομεα δε μπροω να φανταστω τη νοσηλευτρια να παιρνει πχ 300 ευρω μισθο το μηνα ε μη τρελαθω τελειος.στα ιδιωτικα εχει ταριφα το πραμα???? πατερα ο μπατζανακης σου το εδωσε επι δυο το φιλοδωρημα για τα διδυμακια σας????? χαχααχαχαχαχαχα αλλιως θα του δινε μονο το ενα μωρο????????????

eHrnp2.png

xuOPp2.png

Με την ευκαιρια κιολας ...Βαγγελης ...χαρηκα!

καλα δεν εγραψα οτι περνουν και 300ευρο ..λεω οτι περνουν ενα βασικο μισθο ...χωρις τα επιδοματα κτλ του δημοσιου ...

Μεταξυ των δυο (δημοσιου ιδιωτικου ) λεω σε ποιον θα προτημουσα ...

στο οτι δεν θα επρεπε να δεινεις ...ειμαστε μαζι !

Οχι ταριφα δεν υπαρχει ...(η και αν υπαρχει ....εγω αυτα εχω που λενε)

Και πρεπει να παραδεχτω οτι ΔΕΝ τα περνανε ..ευκολα

Στα κοριτσια πανω και στις 2 που εδωσα τους τα εχωσα στην τσεπη για να τα παρουν και η 3η (που πραγματικα σε αυτην ηθελα με πολυ ευχαριστηση να δωσω) ειχα αφησει λεφτα στην γυναικα μου να της δωσει και επειδη την ειχε βοηθισει στο μπανιο ..την αφησε γυμνη και εφυγε για να μην την προλαβει!!!!

Φιλεναδεεεεςςς ...

Εγω γεννησα στο Αλεξανδρας προωρα με εκτακτου αναγκης κατασταση και ο αντρας μου δεν ηξερε πως θα πηγαιναν τα πραγματα κι αν θα ηταν καλα το παιδι η εγω μετα το χειρουργειο. Ετσι απο την αγωνια του τον νοσοκομο που με πηγε στο χειρουργειο τον ειχε απο κοντα και καθε 5 λεπτα εβαινε εξω και τον ενημερωνε. Και επειδη το εκτιμησε πολυ ο αντρας μου που φερθηκε ανθρωπινα του εδωσε αρκετα απο την χαρα του οταν του ειπε οτι ολα πηγαν καλα.

Το μωρο λογω προωροτητας δεν περιμεναν οι δικοι μου να το βγαλουν εξω οπως τα αλλα μωρα για να το δουν, και οταν ξαφνικα ανοιξε η πορτα και δυο νοσοκομες εφεραν το μικροσκοπικο μωρο και το πεταξαν στην αγκαλια του αντρα μου, επαθε τετοιο σοκ απο συγκινηση και ανελπιστη χαρα που αρχισε να μοιραζει 20ευρα σε οποιον κυριολεκτικα περναγε απο εκει. Μετα μου ειπε η μαμα μου οτι περασε και μια τσιγκανουλα που κατι πουλαγε χαρτομαντηλα μαλλον και της εδωσε 50ευρω.

Βεβαια εμεις ημασταν σε δημοσιο αν ημασταν σε ιδιωτικο σιγουρα δεν θα εδινε τοσα.

Kala, me thn tsigkanoula apistevto :-P

Είμαι απόλυτη στο θέμα των χρημάτων.. Δεν είμαι μηχάνημα ανάληψης και ούτε θα γίνω στο μέλλον για κανένα λόγο. :twisted: Έχω πληρώσει αρκετά μέχρι τώρα σε εξετάσεις,γιατρούς και έχουμε τη γέννα μπροστά μας και προσωπικά επειδή έτσι όπως μας έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό, βγάζουμε το μήνα μας και ευχαρηστώ το Θεό, έχω ενημερώσει όλους στην οικογένεια ότι όποιος δώσει ας δώσει καλύτερα σε κάποιο ίδρυμα όπως το Χαμόγελο του Παιδιού παρά στον οποιοδήποτε ή για άχρηστα δώρα όπως είναι τα λουλούδια.. Τώρα το ποιός θα με ακούσει δεν ξέρω αλλά ο άνδρας μου είναι (ευτυχώς) μαζί μου και αυτό μου φτάνει :):)

EwCip3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμενα οι δικοι μου τα εσκασαν χοντρα οσο περιμεναν στην αιθουσα αναμονης...

Ο αντρας μου εσκασε 100 ευρω στη μαια του γιατρου (τη βλεπαμε κ στο ιατρειο του) που τους πηγε το μωρο κ τους ειπε να σας ζησει...

Και επειδη οι δικοι μου περιμεναν 3 ωρες απ΄εξω (λογω επιπλοκων) κ ειχαν κατααγχωθει, ειχαν χαρτζηλικωσει την τραυματιοφορεα, για να βγαινει να τους λεει νεα (γιατι σιγα μην εβγαινε κανενας αλλος οταν εγω κ το μωρο κοντευαμε να πεθαινουμε στο χειρουργειο κ ειχαμε 10 ατομα απο πανω μας)..

και επειδη δεν συνεννοηθηκαν την χαρτζηλικωσαν εις διπλουν.. 50 εκαστος..

Για να καταλαβετε, μολις με εβγαλαν τελικα απ΄το χειρουργειο, με πηγε διπλα στην πορτα η τυπισσα κ εχωσε μεσα τον αντρα μου να με δει... κ μετα απο κανα τεταρτο με πηρε απο την ανανηψη με το κρεβατι, με ξαναπηγε στην πορτα (εκανα κ τις βολτες μου:-P) για να με δει η μανα μου...

εγω εννοειτε δεν ειχα παρει χαμπαρι τι γινοτανε (μου ειχαν δωσε βαρια ναρκωτικα:lol::lol::lol:)

μεχρι να παω στο δωματιο ειχαν σκασει γυρωσ τα 500 ευρω.. μαλλον τους ειχαν παρει ειδηση κ εβγαιναν καθε τοσο να τους πουν οτι κουνησα ενα δαχτυλο απο την επισκληρηδιο, οτι αρχισα να βριζω που δεν μου εφερναν το μωρο κλπ κλπ..

Γιατι μολις βγηκα εξω ειχαν πληρη εικονα του τι γινοταν μεσα:mrgreen:

Μετα ομως, απο την ωρα που πηγα στο θαλαμο, καμια κοπελα δεν πηρε ουτε ενα ευρω.. οχι γιατι δεν βαλαμε το χερι στην τσεπη εμεις, αλλα δεν δεχοταν καμια να παρει "χαρτζηλικι"

φευγοντας εκανα σε ολες απο ενα δωρο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...

Καλήμέρα σας, μιας και πλησιάζει ο καιρός να γεννήσω σκεφτομαι οτιδήποτε ασήμαντο για να μην σκεφτώ τα σημαντικά που με στεναχωρούν....

Θα ήθελα να μου πείτε πόσα δίνουν σε τραυματιοφορείς και στην μαία που βγάζει το παιδί απο την αίθουσα, σε αυτή που το ξαναπλένει μπροστά στους συγγενείς κτλ..

Σε δημόσιο νοσοκομείο το 2010 είχε δώσει ο σύζυγος 50 ευρώ στην μαία αλλά τον ενημέρωσα οτι με βοήθησε πάρα πολύ κατα την διάρκεια του τοκετού, (άξιζε περισσότερα), 20 ευρώ στην άλλη μαία που το πλένει μπροστά στους συγγενείς και 20 ευρώ στους τραυματιοφορείς (μπορεί να άκουσα και 20 φορές (10+10) απο αυτούς "να σας ζήσει". Έλεος πολλά μου φάνηκαν

Χαλάλι λες είναι το 1ο σου παιδί. Μία που γέννησε το 4ο τους έλεγε το 4ο είναι....

Εν έτη 2012-13 τι συνήθως δίνεται?!?!?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Καλήμέρα σας' date=' μιας και πλησιάζει ο καιρός να γεννήσω σκεφτομαι οτιδήποτε ασήμαντο για να μην σκεφτώ τα σημαντικά που με στεναχωρούν....

Θα ήθελα να μου πείτε πόσα δίνουν σε τραυματιοφορείς και στην μαία που βγάζει το παιδί απο την αίθουσα, σε αυτή που το ξαναπλένει μπροστά στους συγγενείς κτλ..

Σε δημόσιο νοσοκομείο το 2010 είχε δώσει ο σύζυγος 50 ευρώ στην μαία αλλά τον ενημέρωσα οτι με βοήθησε πάρα πολύ κατα την διάρκεια του τοκετού, (άξιζε περισσότερα), 20 ευρώ στην άλλη μαία που το πλένει μπροστά στους συγγενείς και 20 ευρώ στους τραυματιοφορείς (μπορεί να άκουσα και 20 φορές (10+10) απο αυτούς "να σας ζήσει". Έλεος πολλά μου φάνηκαν

Χαλάλι λες είναι το 1ο σου παιδί. Μία που γέννησε το 4ο τους έλεγε το 4ο είναι....

Εν έτη 2012-13 τι συνήθως δίνεται?!?!?[/quote']

Σε ιδιωτικό μαιευτήριο...έδωσα 250 ευρώ στη μαία μου (που επίσης πολύ με βοήθησε και συνεχίζει να με βοηθάει) και ΤΙΠΟΤΑ σε άλλες μαίες, τραυματιοφορείς κτλ κτλ

Ήμαρτον πιά!!!!

Όχι άλλα φακελάκια. Τη δουλειά τους κάνουν!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Σε ιδιωτικό μαιευτήριο...έδωσα 250 ευρώ στη μαία μου (που επίσης πολύ με βοήθησε και συνεχίζει να με βοηθάει) και ΤΙΠΟΤΑ σε άλλες μαίες, τραυματιοφορείς κτλ κτλ

Ήμαρτον πιά!!!!

Όχι άλλα φακελάκια. Τη δουλειά τους κάνουν!!!!

Καλά τα λες.. αλλά αν σε πρήζουν "με ευχές" μέχρι να σε πάνε στο δωμάτιο σου....

95Jqp2.png

Καλά τα λες.. αλλά αν σε πρήζουν "με ευχές" μέχρι να σε πάνε στο δωμάτιο σου....

Τους πρήζεις με "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"....

Sorry αλλά προσωπικά εγώ δεν θα παίξω αυτό το παιχινιδάκι...

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Τους πρήζεις με "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"....

Sorry αλλά προσωπικά εγώ δεν θα παίξω αυτό το παιχινιδάκι...

Συμφωνώ με τα ανωτέρω. Δεν κατάλαβα εγώ δεν πληρώνομαι "extra" για να κάνω την δουλειά μου. Άσε, που είτε δώσεις στον τραυματοφορέα είτε όχι, την ίδια ώρα θα πας στο δωμάτιο!!! Και εγώ μόνο στην μαία μου έδωσα (είχαμε συμφωνήσει από πριν το ποσό) και ελπίζω ο άντρας μου να μην έδωσε τίποτα άλλο και σε κανέναν!!! (Ακόμα και να έδωσε ξέρω ότι δεν θα μου το έλεγε ποτέ!!!)

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Eιχα δωσει 50 στη μαια που βοηθησε το γιατρο να με ξεγεννησει και 50 στη μαια που ειχε βαρδυα οταν ειχα αφησει το μωρο μου το βραδυ για φωτοθεραπεια (ικτερο) και αυτο γιατι ηθελα να της δωσει το γαλα που ειχα αντλησει με το θηλαστρο και οχι να της δωσει ετοιμο. Στον τραυματιοφορεα δεν εδωσα τιποτα γιατι ηταν μεγαλο γαιδουρι και ας στραβωσε.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Εμείς πάλι που γεννήσαμε σε δημόσιο, δε δώσαμε τίποτα ούτε στους τραυματιοφορείς ούτε στη μαία. Να πω την αλήθεια, ούτε που το σκεφτήκαμε να δώσουμε!

Να σημειώσω ότι και οι τραυματιοφορείς και οι μαίες που ήταν μαζί μου στον τοκετό αλλά και αυτές στους θαλάμους, ήταν πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δεν μπήκαμε όμως στη λογική να τους δώσουμε κάτι, μιας και τα καθήκοντά τους έκαναν.

Να πω την αλήθεια, αν δεν έπεφτε το μάτι μου στο θέμα αυτό, ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό ότι είθισται να τους δίνουν. :shock:

Εμείς πάλι που γεννήσαμε σε δημόσιο, δε δώσαμε τίποτα ούτε στους τραυματιοφορείς ούτε στη μαία. Να πω την αλήθεια, ούτε που το σκεφτήκαμε να δώσουμε!

Να σημειώσω ότι και οι τραυματιοφορείς και οι μαίες που ήταν μαζί μου στον τοκετό αλλά και αυτές στους θαλάμους, ήταν πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δεν μπήκαμε όμως στη λογική να τους δώσουμε κάτι, μιας και τα καθήκοντά τους έκαναν.

Να πω την αλήθεια, αν δεν έπεφτε το μάτι μου στο θέμα αυτό, ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό ότι είθισται να τους δίνουν. :shock:

Παλαιά χαρτσιλικόνανε τις μαίες ... μπαμπάς, παππούς-γιαγιά .... ποιό πολλά βγάζανε και απο το μισθό τους (όπως τα μπουρμπουαρ στις καφετέριες).

Ας μας πει και καμία μαία τι γινόταν και τι γίνεται τώρα (μάλλον κομμένα όλα)

95Jqp2.png

Και εγω ήξερα ότι έδιναν ένα συμβολικό ποσό στον πρωτο ανθρωπο που ερχόταν να τους πει το νέο αλλα θςωρούσα ότι το "έθιμο" είχε εκλείψει.

Τελικά από ό,τι μου διηγηθηκαν το δωράκι ζει και βασιλεύει.

Πρώτα φώναξαν τους οικείους μου να τους δείξουν το αποτύπωμα της πατούσας του μωρου και το δικό μου το δαχτυλικό. Ο μπαμπάς μου ήταν με το χέρι στην τσέπη αλλά τον μάζεψε η μαμά μου. Στο τέλος τους λεει η αδερφή μου αν δεν φέρετε το μωρό μετρητό δεν έχει.

Μετά τους πήγαν το μωρό. Δεν μου είπαν τι τους έδωσαν και στο τέλος τους πήγαν και εμένα. ευτυχώς που ήμουν ακόμα από την επισκληρίδειο ζαλισμένη διαφορετικά θα γκρινιαζα πολύ!

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

εγώ κορίτσια όταν γέννησα το ξεκαθάρισα απο πιο μπροστά δεν δίνεται τίποτα σε κανέναν και ιδίως στον πεθερό μου που είχε ετοιμάστεί να μοιράσει λεφτα.. (του χα πει καλύτερα δωστα σε μας πιο πολυ ανάγκη τα έχουμε κανονισε την πορεία σου χεχε ;))

όπότε τους είχα όλους προετοισμένους

τελικά ο πεθερός μου έδωσε ένα 20ευρω στην μαια που έδειξε το μωρό και μέχρι εκεί..

ε και όταν φύγαμε άφησα 2 μεγάλα πακέτα με γλυκά (μιας και η πεθερά μου φοβούμενη ότι δεν θα φτάδουν για να κερνάω πήγε και μου έφερε ένα ολόκληρο ζαχαροπλαστειο) τα αφησα στην ρεσεψιον

(ναι είμαι καφρος το ξέρω αλλά τουλάχιστον τους γλύκαινα :lol::lol::lol::lol:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...