Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκολία στον θηλασμό

Recommended Posts

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Δυστυχώς άργησα να σας ανακαλύψω. Αντιμετωπίζω και εγώ κάποια προβλήματα με τον θηλασμό της μικρής μου, που σήμερα είναι 4 ½ μηνών και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Η μικρή η οποία είναι η 2η μου κόρη, γεννήθηκε στις 05/11/08 με καισαρική (επισκληρίδιο), μετά από 38 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε 3450. Στην 1η μου κόρη ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να κατορθώσω να τη θηλάσω αλλά τα κατάφερα μετά από πολύ επιμονή και τη θήλασα για 7 μήνες περίπου. Στο «επίτευγμά» μου αυτό συνέβαλαν η παιδίατρος και το thilasmos.gr. Νόμιζα, λοιπόν, πως πλέον έχω την εμπειρία και ξέρω πώς να χειριστώ τον θηλασμό του μωρού μου. Ζήτησα λοιπόν αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική. Την 4η μέρα ήρθε ο παιδίατρος και μου είπε πως η μικρή παρουσίασε ίκτερο (μέγιστη τιμή 14,9) και ότι το βάρος της μειώθηκε πολύ (3160) και πως σʼ αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό από τις πρώτες μέρες, δηλαδή ότι θα έπρεπε τις 2 πρώτες μέρες που δεν έχει έρθει ακόμη το γάλα, να το ταΐζουν οι μαίες (συγνώμη δεν θα πρεπε κάποιος να μου το επισημάνει;;; ). Μου είπε πως για να πέσει θα πρέπει να πάρει βάρος, οπότε το τελευταίο 24ωρο δεν μου την έφεραν καθόλου και την τάιζαν με ξένο. Ο ίκτερος έπεσε στο 12,3 και εμείς βγήκαμε την επομένη με το μωρό να ζυγίζει 3220.

Οι ζυγίσεις του μωρού από εκεί και μετά έχουν ως εξής: 24/11/08 (19 ημ) 3670, 17/12/08 (42 ημ) 4050, 07/01/09 (2 μηνών) 4430, 03/02/09 (3 μηνών) 4850, 05/03/09 (4 μηνών) 5500.

Μέχρι και 42 ημερών ο θηλασμός ήταν σχεδόν αποκλειστικός. Για την ακρίβεια από μόνη μου έδινα στη μικρή 2 με 3 φορές την εβδομάδα 30ml συμπλήρωμα. Ο λόγος ήταν γιατί στην 1η μου την κόρη δυσκολεύτηκα πολύ να κόψω το θηλασμό και να ξεκινήσω το μπουκάλι και θεώρησα καλό πως ελάχιστο συμπλήρωμα για να μην ξεχάσει μπιμπερό και ξένο γάλα δεν θα έβλαπτε. Η παιδίατρος τότε μας είχε πει πως δεν είναι ικανοποιητικό το βάρος που πήρε σε σύγκριση με το βάρος γέννησής της και βρισκόταν στα χαμηλότερα επιτρεπτά όρια. Μας είπε όμως να συνεχίσουμε και να ξαναπάμε σε 15 ημέρες για να δούμε πως θα πάει.

Στους 2 μήνες και πάλι δεν έκρινε ικανοποιητικό το βάρος που πήρε. Μου είπε να της δίνω λίγο συμπλήρωμα. Ομολογώ πως είχα στεναχωρηθεί πολύ γιατί είχα την αίσθηση πως πήγαινα πολύ καλύτερα από την 1η μου κόρη, παρόλο που το μωρό είχε κάποιες ανεξήγητες γκρίνιες. Και γενικά την παιδίατρο μου την εμπιστεύομαι γιατί χάρη σʼ αυτή θήλασα την 1η μου κόρη, είναι υπέρ του θηλασμού και κατά του συμπληρώματος. Έδινα λοιπόν κάθε βράδυ συμπλήρωμα και η μικρή έπινε από 30 μέχρι και 90 καμιά φορά. Στις 18/01/09 μου ήρθε περίοδος κάτι που νομίζω πως συνέβαλε ακόμη πιο αρνητικά στον θηλασμό μου διότι τις ημέρες που είχα αίμα η μικρή αρνιόταν να θηλάσει με την όρεξη που το έκανε στην αρχή.

Κλείνοντας τον 3ο μήνα άρχισε πλέον να διαμαρτύρεται και να γκρινιάζει εντονότερα κατά τους θηλασμούς. Έτρωγε λίγο και μετά σταματούσε δεν ήθελε το στήθος και έκλαιγε τραβιόταν πίσω, τέλος πάντων άρχισε μια περίεργη συμπεριφορά η οποία ομολογώ πως είναι πάρα πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα και η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!! Η γιατρός τότε μου είχε πει να επιμείνω, μήπως και την έπιαναν επιτόπου τη στιγμή του θηλασμού κολικοί και πως γενικά στη φάση αυτή μειώνεται λίγο το γάλα αλλά ξαναεπανέρχεται. Μου σύστησε να της δίνω λίγο συμπλήρωμα παραπάνω για να πάρει βάρος και έτσι της έδινα 2 φορές την ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να το καταλαβαίνω ότι το μωρό πεινούσε αφού άρχισα πλέον να το νιώθω αισθητά μειωμένο το γάλα μου. Παρόλα αυτά δεν το έβαλα κάτω. Επειδή με το που αρχίζει να θηλάζει η μικρή από το ένα στήθος, αρχίζει να τρέχει και το άλλο, άρχισα να κρατάω αυτό το γάλα, το οποίο μπορεί να είναι ελάχιστο, αλλά μερικές φορές φτάνει και τα 30ml. Έτσι στο 24ωρο μαζεύω 50 με 70 ml.

Το πρόγραμμά της μέσα στο 24ωρο έχει ως εξής:

Στις 7:30 (τη θηλάζω ενώ κοιμάται για να πάω τη μεγάλη σχολείο και μετά για περπάτημα γιατί από το τόσο άγχος που έχω τραβήξει με το θηλασμό μου είναι αδύνατο να χάσω τα 13 από τα 21κιλά που πήρα στην εγκυμοσύνη)

Στις 11:00 περίπου, όπου πολλές φορές δεν της φτάνει και της δίνω το γάλα που έχω μαζέψει στο 24ωρο.

Στις 14:00 περίπου, όπου αντιλαμβάνομαι πάλι ότι δεν της φτάνει και γύρω στις 15:00 της κάνω συμπλήρωμα από το οποίο θα πιει 60 – 90 ml

Στις 18:00

Στις 21:00, που και πάλι δεν της φτάνει και πίνει και πάλι συμπλήρωμα 60 – 90 ml

Στις 02:00 και στις 05:30 ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου.

Βέβαια το ανωτέρω πρόγραμμα μπορεί να έχει απόκλιση μέχρι και μισή ώρα.

Ομολογώ πάντως πως έχω κουραστεί αρκετά «ψυχή τε και σώματι»!!! Είμαι μονίμως με την απορία αν χόρτασε, έχω φοβερό άγχος και νεύρα, που δυστυχώς έχουν άσχημα αποτελέσματα στους υπόλοιπους!! Άσε που η διάρκεια του θηλασμού μειώθηκε κατά πολύ. Υπάρχει περίπτωση να θηλάζει στο σύνολο και από τους δύο μαστούς μόνο 4 λεπτά και μετά αρχίζει η τσατίλα …. «ρε μάνα δεν έχει τίποτα άλλο εδώ μέσα!!!». Μετά από όλα αυτά μου είναι αδύνατο δυστυχώς να μην καπνίζω!! Κάνω 3 με 4 τσιγάρα την ημέρα, αμέσως μετά από θηλασμό. Διάβασα αυτά που γράφετε για το κάπνισμα αλλά εξακολουθώ να έχω τύψεις.

Διάβασα αυτά που γράφετε για την αύξηση του γάλακτος και απλά αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να τη βάζω λίγο πριν την ώρα της να θηλάσει και να την αφήσω επάνω όσο περισσότερο γίνεται (κυρίως όταν λείπει η μεγάλη) μήπως και αυξηθεί λίγο η ποσότητα. Αν φυσικά δεχτεί να πάρει το στήθος και δεν ουρλιάζει. Το θήλαστρο που έχω είναι της πλάκας (nuk) δεν κάνει τίποτα. Στη φάση που είμαι θα με βοηθούσε η μαγιά μπύρας; Ή κάποια χάπια που αναφέρετε, ποια ακριβώς είναι αυτά;

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω για κάτι που διάβασα πρόσφατα και εξεπλάγην είναι το εξής: ισχύει ότι όταν ένα μωρό θηλάζει και παίρνει και συμπλήρωμα, μπορεί να εξουδετερωθεί το καλό που γίνεται με τον θηλασμό;

Και κάτι ακόμα. Όταν γίνεται φύλαξη του γάλακτος στο ψυγείο ισχύει ότι δεν πρέπει να αναμειγνύονται αμέσως ποσότητες γάλακτος διαφορετικής θερμοκρασίας (δηλ. π.χ. να μην ρίχνω αυτό που μόλις έχω βγάλει σʼαυτό που είναι ήδη στο ψυγείο;

Συγνώμη εάν σας κούρασα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

.png.png

Διαφημίσεις

Ειρήνη(σωστά; ) καλώς ήρθες και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Καταρχήν δεν νομίζω οτι ήταν απαραίτητο να μάθει το μπιμπερό, ίσως αυτό να ήταν και η αιτία του κακού.Πιθανόν να πάτε κατευθείαν σε ποτηράκι όταν έρθει η ώρα.Όσον αφορά στην διατήρηση του γάλακτος, ναι,πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία.

Το μωράκι σου αν το υπολόγισα σωστά παίρνει περίπου 128 γραμμάρια την εβδομάδα.Είναι λίγο χαμηλότερο απο το επιθυμητό http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

αλλά γράφει οτι είναι αποδεκτό να παιρνουν και 113-142 γραμμάρια την εβδομάδα. (It is acceptable for some babies to gain 4-5 ounces (113-142 grams) per week.)

Υπομονή και τα πιο έμπειρα κορίτσια θα σου πουν περισσότερα, καθώς και η γκουρού του φόρουμ Αγλαία

cceXp3.png

pcTFp3.png

Irene, δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο, κι ελπίζω να μη διέφυγε κάποια λεπτομέρεια.

Νομίζω οτι το μωράκι σου θα έπρεπε να έχει πάρει λίγο περισσότερο βάρος.

Λάθος στα είπε ο γιατρός, δε χρειάζεται συμπλήρωμα τις πρώτες μέρες. Το στήθος της μητέρας παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό της.

Με το μπιμπερό μπορεί να έπαθε συγχιση θηλών, και να μη θηλάζει σωστά. Αυτό μπορεί όντως να μείωσε την παραγωγή σου.

Το ότι όταν θηλάζει όμως το άλλο στήθος τρέχει γάλα, σημαίνει ότι έχεις γάλα. Μπορείς αν θέλεις να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, το symphony ή το lactina, και να αντλείς μ'αυτό μετά το θηλασμό, ωστέ να της δίνεις μητρικό γάλα για συμπλήρωμα αντί για ξένο.

Επίσης βλέπω οτι κάνει αρκετά μεγάλα διαστήματα απ'το ένα γεύμα στο άλλο. Μπορείς να τη θηλάζεις κάθε 2-3 ώρες, αντί να περιμένεις να πεινάσει. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας.

Λυπάμαι, αλλά πρέπει να φύγω, ελπίζω κάποια άλλη μανούλα να βοηθήσει περισσότερο... Αλλιώς όταν ξαναμπω, θα τα πούμε καλύτερα! :)

Πωπω απου να αρχισει και που να τελειώσει κανεις !!

Παρα πολλά λαθη απο την αρχη και λαθος συμβουλες :?

Επειδή ειλικρινά ειμαι ζαλισμένη τωρα και φοβαμαι μην πω κατι λαθος , θα σου τονισω 2-3 σημεια που πρεπει να προσέξεις και θα τα πουμε και τα αλλα , να γυρσει και η ομαδα απο το Αττικό :D

Υπάρχει μεγαλο κενο μεταξύ των γευμάτων . Γιατι αυτο ? Προσπαθεις να τηρήσεις καποιο προγραμμα ?

Η συμπεριφορά του μωρου να τρωει και να τραβιεται κλπ ειναι απολυτως φυσιολογική και συμβαινει και σε μωρά που πινουν απο μπουκαλι (της φιλης μου απο τον τριτο μηνα εως τωρα που ειναι 5 1/2 τρωει 10 γρμ και μετα του βαζει πιπίλα κλπ κλπ ) . Εγω να σου πω την αληθεια δεν προσπαθησα να καταλαβω τι συμβαινει ! Προσπαθουσα μονο να την ηρεμώ οσο μπορω και να μην "μεταθέτω" τις ανάγκες της .

Το συμπλήρωμα δεν βοηθά την παραγωγή σου και σε συνδιασμό με τις λιγες φορες που βαζεις το μωρό στο στηθος δεν γινεται η αυξηση της παραγωγής μεσα απο τα αλματα .

Θα επανέλθω αργότερα με περισσότερα . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωρό σου Ειρήνη! Καλώς ήρθες.

Την 4η μέρα ήρθε ο παιδίατρος και μου είπε πως η μικρή παρουσίασε ίκτερο (μέγιστη τιμή 14,9) και ότι το βάρος της μειώθηκε πολύ (3160) και πως σʼ αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό από τις πρώτες μέρες, δηλαδή ότι θα έπρεπε τις 2 πρώτες μέρες που δεν έχει έρθει ακόμη το γάλα, να το ταΐζουν οι μαίες (συγνώμη δεν θα πρεπε κάποιος να μου το επισημάνει;;; ). Μου είπε πως για να πέσει θα πρέπει να πάρει βάρος, οπότε το τελευταίο 24ωρο δεν μου την έφεραν καθόλου και την τάιζαν με ξένο. Ο ίκτερος έπεσε στο 12,3 και εμείς βγήκαμε την επομένη με το μωρό να ζυγίζει 3220.

Η μείωση του βάρους είναι πολύ λιγότερη από τα επιτρεπτά όρια. Το επιτρεπτό είναι να χάσει το 10% του βάρους γέννησης δηλ. 340γρ. Εσένα έχασε 290γρ. Πρώτη βλακεία (το θέτω κομψά εεε) του γιατρού. Ο ίκτερος αν είναι κάτω από 20 δεν θεωρείται επικίνδυνος απλά το παιδί θα πρέπει να παρακολουθείται στενά σε περίπτωση που χάνει γεύματα λόγω λήθαργου που φέρνει ο υψηλός ίκτερος. Δεύτερη βλακεία του γιατρού.

Το παιδί δεν χρειάζεται τπτ άλλο πέρα από το στήθος της μαμάς του. Και το γάλα να μην έχει κατέβει ακόμα, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να δωθεί ξένο γάλα. Πολλά λάθη έγιναν τις πρώτες κρίσιμες ώρες.

Οι ζυγίσεις του μωρού από εκεί και μετά έχουν ως εξής: 24/11/08 (19 ημ) 3670, 17/12/08 (42 ημ) 4050, 07/01/09 (2 μηνών) 4430, 03/02/09 (3 μηνών) 4850, 05/03/09 (4 μηνών) 5500.

Μέχρι τον 3ο μήνα το μωρό έβαλε κατά μ.ο. 543γρ / μήνα. Είναι οριακό.

Από τον 3ο έως τον 4ο έβαλε 650γρ που είναι πολύ καλό. Γενικά δεν είναι κακή η εικόνα αλλά μου φαίνεται λίγο οριακή. Το μωρό σου πρέπει να 2πλασιάσει το βάρος γέννησης στον 6ο μήνα.

Μέχρι και 42 ημερών ο θηλασμός ήταν σχεδόν αποκλειστικός. Για την ακρίβεια από μόνη μου έδινα στη μικρή 2 με 3 φορές την εβδομάδα 30ml συμπλήρωμα.

Αυτό το συμπλήρωμα δεν έκανε τίποτα στην ανάπτυξη του μωρού σου. Είναι εντελώς αμελητέο.

Ο λόγος ήταν γιατί στην 1η μου την κόρη δυσκολεύτηκα πολύ να κόψω το θηλασμό και να ξεκινήσω το μπουκάλι και θεώρησα καλό πως ελάχιστο συμπλήρωμα για να μην ξεχάσει μπιμπερό και ξένο γάλα δεν θα έβλαπτε.

Πολλές φορές τέτοια αντίληψη βλάπτει το θηλασμό. Υπάρχει κίνδυνος σύγχισης θηλής και αποστροφής από το στήθος.

Η παιδίατρος τότε μας είχε πει πως δεν είναι ικανοποιητικό το βάρος που πήρε σε σύγκριση με το βάρος γέννησής της και βρισκόταν στα χαμηλότερα επιτρεπτά όρια. Μας είπε όμως να συνεχίσουμε και να ξαναπάμε σε 15 ημέρες για να δούμε πως θα πάει.

Στους 2 μήνες και πάλι δεν έκρινε ικανοποιητικό το βάρος που πήρε. Μου είπε να της δίνω λίγο συμπλήρωμα. Ομολογώ πως είχα στεναχωρηθεί πολύ γιατί είχα την αίσθηση πως πήγαινα πολύ καλύτερα από την 1η μου κόρη, παρόλο που το μωρό είχε κάποιες ανεξήγητες γκρίνιες. Και γενικά την παιδίατρο μου την εμπιστεύομαι γιατί χάρη σʼ αυτή θήλασα την 1η μου κόρη, είναι υπέρ του θηλασμού και κατά του συμπληρώματος.

Το κάθε παιδί ακολουθεί δική του πορεία στις καμπύλες ανάπτυξης. Η δική σου μπορεί να είναι στην χαμηλή αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να ξεκινήσει συμπλήρωμα.

Έδινα λοιπόν κάθε βράδυ συμπλήρωμα και η μικρή έπινε από 30 μέχρι και 90 καμιά φορά.

Το συμπλήρωμα που έδινες άνετα μπορούσε να το παράγει το στήθος σου.

Στις 18/01/09 μου ήρθε περίοδος κάτι που νομίζω πως συνέβαλε ακόμη πιο αρνητικά στον θηλασμό μου διότι τις ημέρες που είχα αίμα η μικρή αρνιόταν να θηλάσει με την όρεξη που το έκανε στην αρχή.

Την ίδια ημερομηνία μας ήρθε η πρώτη περίοδος :lol::lol:

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να υπάρχει μαι μείωση στο γάλα τις μέρες που αναμένεται ή υπάρχει η περίοδος. Είναι παροδική όμως και με παραπάνω θηλασμούς το μωρό καλύπτει την ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται.

Κλείνοντας τον 3ο μήνα άρχισε πλέον να διαμαρτύρεται και να γκρινιάζει εντονότερα κατά τους θηλασμούς. Έτρωγε λίγο και μετά σταματούσε δεν ήθελε το στήθος και έκλαιγε τραβιόταν πίσω, τέλος πάντων άρχισε μια περίεργη συμπεριφορά η οποία ομολογώ πως είναι πάρα πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα και η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!! Η γιατρός τότε μου είχε πει να επιμείνω, μήπως και την έπιαναν επιτόπου τη στιγμή του θηλασμού κολικοί και πως γενικά στη φάση αυτή μειώνεται λίγο το γάλα αλλά ξαναεπανέρχεται. Μου σύστησε να της δίνω λίγο συμπλήρωμα παραπάνω για να πάρει βάρος και έτσι της έδινα 2 φορές την ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να το καταλαβαίνω ότι το μωρό πεινούσε αφού άρχισα πλέον να το νιώθω αισθητά μειωμένο το γάλα μου. Παρόλα αυτά δεν το έβαλα κάτω.

Δεν νομίζω πως το μωρό σου έκλαιγε και συμπεριφερόταν έτσι επειδή είχες μειωμένη παραγωγή. Πώς κατάλαβες ότι ήταν μειωμένο το γάλα σου;; Τα μωρά κλαίνε και για άλλους λόγους (οδοντοφυΐα, κολικοί κλπ). Πολλά μωρά κλαίνε γιατί η μαμά έχει έντονο let-down και τους έρχεται το γάλα απότομα στο στόμα. Αυτό μου φαίνεται ότι μπορεί να παίζει στην περίπτωση σου αφού λες ότι το άλλο στήθος τρέχει την ώρα που θηλάζεις κι ιδιαίτερα τόσο μεγάλη ποσότητα που αναφέρεις.

Επειδή με το που αρχίζει να θηλάζει η μικρή από το ένα στήθος, αρχίζει να τρέχει και το άλλο, άρχισα να κρατάω αυτό το γάλα, το οποίο μπορεί να είναι ελάχιστο, αλλά μερικές φορές φτάνει και τα 30ml. Έτσι στο 24ωρο μαζεύω 50 με 70 ml.

Αυτό και μόνο είναι αρκετή ένδειξη ότι έχεις γάλα.

Το πρόγραμμά της μέσα στο 24ωρο έχει ως εξής:

Στις 7:30 (τη θηλάζω ενώ κοιμάται για να πάω τη μεγάλη σχολείο και μετά για περπάτημα γιατί από το τόσο άγχος που έχω τραβήξει με το θηλασμό μου είναι αδύνατο να χάσω τα 13 από τα 21κιλά που πήρα στην εγκυμοσύνη)

Στις 11:00 περίπου, όπου πολλές φορές δεν της φτάνει και της δίνω το γάλα που έχω μαζέψει στο 24ωρο.

Στις 14:00 περίπου, όπου αντιλαμβάνομαι πάλι ότι δεν της φτάνει και γύρω στις 15:00 της κάνω συμπλήρωμα από το οποίο θα πιει 60 – 90 ml

Στις 18:00

Στις 21:00, που και πάλι δεν της φτάνει και πίνει και πάλι συμπλήρωμα 60 – 90 ml

Στις 02:00 και στις 05:30 ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου.

Βέβαια το ανωτέρω πρόγραμμα μπορεί να έχει απόκλιση μέχρι και μισή ώρα.

Τα γεύματα που κάνει το μωρό σου είναι πολύ λίγα. Μην περιμένεις να κλάψει και να πεινάσει πολύ για να το ταΐσεις. Πρόσφερε του το στήθος κάθε 2 ώρες και μην το αφήνεις. Είναι πολύ μικρό για να τρώει τόσο λίγες φορές και σε τόσο μεγάλα διαστήματα μεταξύ των γευμάτων.

Ομολογώ πάντως πως έχω κουραστεί αρκετά «ψυχή τε και σώματι»!!! Είμαι μονίμως με την απορία αν χόρτασε, έχω φοβερό άγχος και νεύρα, που δυστυχώς έχουν άσχημα αποτελέσματα στους υπόλοιπους!!

Το άγχος και την αγωνία σου την περνάς και στο μωρό κι ίσως η περισσότερη από την ανησυχία του την ωφείλει σ' αυτό. Αγχώνεσαι για λάθος λόγους και δεν το αφήνεις απλά να συμβεί. Ο θηλασμός είναι κάτι απλό, εμείς το έχουμε ανάγει σε επιστήμη γιατί σκεφτόμαστε πολύ με το μυαλό και δεν αφήνουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Άσε που η διάρκεια του θηλασμού μειώθηκε κατά πολύ. Υπάρχει περίπτωση να θηλάζει στο σύνολο και από τους δύο μαστούς μόνο 4 λεπτά και μετά αρχίζει η τσατίλα …. «ρε μάνα δεν έχει τίποτα άλλο εδώ μέσα!!!».

Ναι υπάρχει περίπτωση. Ο δικός μου θηλάζει για 2-3 λεπτά και μετά με φτύνει. Το κάθε μωρό κατεβάζει διαφορετικά το γάλα από το στήθος. Όσο μεγάλωνει τραβάει το γάλα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Διάβασα αυτά που γράφετε για την αύξηση του γάλακτος και απλά αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να τη βάζω λίγο πριν την ώρα της να θηλάσει και να την αφήσω επάνω όσο περισσότερο γίνεται (κυρίως όταν λείπει η μεγάλη) μήπως και αυξηθεί λίγο η ποσότητα.

Αν το συνεχίσεις αυτό θα δεις σύντομα μεγάλη διαφορά. Πρόσφερε στήθος κάθε 2 ώρες. Αν το δεχτεί, το δέχτηκε, αν όχι, πρόσφερε ξανά μετά από λίγη ώρα.

Το θήλαστρο που έχω είναι της πλάκας (nuk) δεν κάνει τίποτα. Στη φάση που είμαι θα με βοηθούσε η μαγιά μπύρας; Ή κάποια χάπια που αναφέρετε, ποια ακριβώς είναι αυτά;

Το θήλαστρο πράγματι είναι της πλάκας. Αν θες να αντλήσεις γάλα και να δίνεις αντλημένο για συμπλήρωμα τότε να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό.

Μαγιά μπορείς να πάρεις για να βοηθήσεις να αυξηθεί η παραγωγή που μειώθηκε λόγω λίγων θηλασμών αλλά με προσοχή. Αν δεις πράσινα κακά τα κόβεις αμέσως.

Άποψή μου είναι να προσφέρεις πιο συχνά και θα αυξηθεί το γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Με εχουν καλυψει οι προλαλήσαντες.

Τα γευματα πρεπει να ειναι τουλάχιστον 8/24ωρο για να εχεις αρκετό γάλα στην παρούσα φάση που μάλλον το γαλα σου εχει αρχισει να μειώνεται. Βάλε το μωρό στο στήθος και νοικιασε και το νοσοκομειακό και θα κοπουν και οι γκρίνιες :D

Ψυχραιμία μονο γιατι πάνω στον πανικό μας κάνουμε λάθος πράγματα!

Καλησπέρα Ειρήνη,

Πρώτα από όλα να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Εγώ είμαι νέα στο forum και νέα μανούλα, αλλά διαβάζοντας την περίπτωση σου αναγνώρισα κάποια καμώματα της μικρής μου.

Η Μαριάννα μου είχε ,λόγω οδοντοφυίας,ενοχλήσεις.

Ερμήνευσα λάθος τις γκρίνιες της και ξεκίνησα να της δινω συμπλήρωμα.

(Έτσι μου είχε πει η παιδίατρος...)

Το αποτέλεσμα ήταν μετά απο 10 ημέρες να βλέπει στήθος και να αντιδρά.Φωνές, κλωτσιές ,κλάμματα και για θηλασμό τίποτα :cry:

Μόνο μπιμπερό...

Η Αγλαία (και τα κορίτσια) με συμβουλεύσανε και έσωσα την κατάσταση.Για τρείς ημέρες ,της έδινα μόνο 3 φορές την ημέρα από 60 ml ξένο και αύξησα τους θηλασμούς.Πήρα και μαγιά μπύρας, η οποία για να σε βοηθήσει θα πρέπει να παίρνεις :

πρωι, μεσημέρι, βράδυ από 7 χαπάκια για 2 εδβομάδες, κατόπιν σταματάς για μια εδβομάδα και αν χρειαστεί επαναλαμβάνεις.Η παραπάνω δοσολογία ισχύει εαν η μαγιά είναι των 300mg.

Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο γάλα έχει το στήθος τόσο θα μένει το μωρό σε αυτό. :)

Θέλει υπομονή, κουράγιο και μεγάλη θέληση από μέρους σου να ξαναφέρεις την μικρή στο στήθος σου.

Να είσαι πάντα (όσο περισσότερο γίνεται) διαθέσιμη και όλα θα πάνε καλά..!!!

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

Αγαπητή Ειρήνη αν πραγματικά θέλεις να πετύχεις αποκλεισικό θηλασμό θα τα καταφέρεις. Είχα παρόμοιο πρόβλημα στις 10 ημέρες από την γέννηση της μικρής μου η παιδιάτρος μου είπε ότι δεν έπαιρνε ικανοποιητικό βάρος αν είναι δυνατόν !!! και μου είπε να δώσω συμπληρώματα με αποτέλεσμα να μην παράγω αρκετή ποσότητα και το παιδί να ζητάει όλο και περισσότερο συμπλήρωμα. Στο μήνα πάνω την ξαναφώναξα και της είπα ότι αν δεν το κατάλαβε εγώ θέλω να θηλάσω το παιδί, διότι είναι ανθρωπάκι και όχι αγελαδάκι, τότε μου είπε να κόψω όλα τα συμπληρώματα εκτός του βραδινού και ότι θα κατέβαινε το γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω το παιδί στο στήθος από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 12.οο το βράδυ, να κοιμάται ελάχιστα και αυτό στην αγκαλιά μου και να καταλαβαίνω ότι είναι ανικανοποίητο. Έτσι ξεκίνησα το ψάξιμο και για καλή μου τύχη βρήκα το forum αλλά και τον σύνδεσμο μητρικού θηλασμού. Τι έκανα ; Νοίκιασα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, το symphony της medela και με τις οδηγίες της Αγλαϊας ξεκίνησα να κάνω αντλήσεις ανά μιάμιση ώρα στο ένα στήθος και το άλλο το άφηνα να θηλάσει το παιδί και της έδινα συμπλήρωμα το γάλα που μάζευα, στον επόμενο θηλασμό το αντίστροφο και προς το τέλος της μέρας αν δεν έφτανε αυτό που είχα της έδινα και λίγο αλμυρόν ώσπου κάποια στιγμή αρνιόταν να πιάσει μπιμπερό είτε είχε δικό μου γάλα είτε ξένο και ήταν η στιγμή που ξεκινήσαμε να θηλάζουμε αποκλειστικά έως σήμερα που κοντεύουμε πλέον 12 μηνών Σημειωτέον το μωρό δεν ξύπναγε το βράδυ, αλλά ξύπναγα εγώ στις 4 και έκανα άντληση και στα δύο στήθη και έτσι και το στήθος δεν έμενε πολλές ώρες χωρίς να παράγει γάλα, αλλά εξαφάλιζα και το γάλα που χρειαζόμουνα ώστε να αποφεύγω το ξένο. Ότι χρειαστείς γράψε μου και αν θέλεις πιο επιστημονική βοήθεια κάλεσε στο τηλ. 2106003249, είναι η γραμμή του συνδέσμου μητρικού θηλασμού από όπου μπορείς να βρεις τηλέφωνα για συμβούλους μητρικού θηλασμού, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν. Οι συμβουλές και η βοήθεια είναι δωρεάν, αν θέλεις βέβαια γίνεσαι μέλος του συνδέσμου και συμμετέχεις στις συνταντήσεις δεν είναι όμως υποχρεωτικό.Ότι άλλο χρειαστείς γράψε μας να σε βοηθήσουμε και να θυμάσε πάντα ότι θέλω το μπορώ!!!

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Τώρα βρίκα λίγο χρόνο για να γράψω και πάλι.

Υπάρχει μεγαλο κενο μεταξύ των γευμάτων . Γιατι αυτο ? Προσπαθεις να τηρήσεις καποιο προγραμμα ?

Το 3ωρο προέκυψε μόνο του. Την 1η μου κόρη τη θήλαζα ανά 1 1/2 με 2 ώρες, αλλά αυτή δεν έδειχνε σημάδια πείνας από την άρχή οπότε γύρω στο 3ωρο που άρχισε να είναι ανήσυχη την τάιζα. Και να σκεφτείς ότι πριν τους 2 μήνες για κανά 10ήμερο το βράδυ κοιμόταν συνεχόμενο 8ωρο!!! Η γιατρός τότε μου είχε πει να μην την ξυπνάω για να φάει, αλλά μονο όταν το ζητήσει. Πως να βάλει λοιπον βάρος!!! Δυστυχώς άργησα να το καταλάβω.

Η συμπεριφορά του μωρου να τρωει και να τραβιεται κλπ ειναι απολυτως φυσιολογική και συμβαινει και σε μωρά που πινουν απο μπουκαλι

Το διάστημα εκείνο δεν είχα αρχίσει να της δίνω συμπλήρωμα. Δηλαδή της έδινα 2-3 φορές την εβδομάδα 30ml, για το λόγο που αναφέρω στο 1ο post.

Δεν νομίζω πως το μωρό σου έκλαιγε και συμπεριφερόταν έτσι επειδή είχες μειωμένη παραγωγή. Πώς κατάλαβες ότι ήταν μειωμένο το γάλα σου;; Τα μωρά κλαίνε και για άλλους λόγους (οδοντοφυΐα, κολικοί κλπ). Πολλά μωρά κλαίνε γιατί η μαμά έχει έντονο let-down και τους έρχεται το γάλα απότομα στο στόμα. Αυτό μου φαίνεται ότι μπορεί να παίζει στην περίπτωση σου αφού λες ότι το άλλο στήθος τρέχει την ώρα που θηλάζεις κι ιδιαίτερα τόσο μεγάλη ποσότητα που αναφέρεις.

Ένιωθα μειωμένο το γάλα διότι το στήθος ήταν πάρα πολύ μαλακό (άδειο) και το μωρό ξεκινούσε να τρώει, ένιωθα τη ροή από το γάλα που έπαιρνε και μετά από κανά 2λεπτό που σταματούσε άρχιζαν τα όργανα!!! Τι να συμπεράνω; Το άλλο μου στήθος τρέχει πάντα όταν αρχίσει η ροή από αυτό που τρώει το μωρό, κάτι που συνέβενε και στην 1η μου κόρη, αλλά τόσο μεγάλη είναι η ποσότητα κανά 2 φορές μόνο το 24ωρο συνήθως το βράδυ. Τις υπόλοιπες φορές είναι πολύ πιο λίγο, σταγόνες για την ακρίβεια που δεν το κρατάω καν.

Αποφάσησα να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο. Έχετε ιδέα από που μπορώ να νοικιασω στη Θεσ/νίκη; Βέβαια θα περιμένω και τη γνώμη της Αγλαΐας.

Ήδη απο χθες μείωσα τα δύο συμπληρώματα σε ένα. Για την ακρίβεια της έδωσα μόνο το μεσημέρι και οχι το βράδυ. Μάλλον ανάποδα θα έπρεπε να το κάνω. Η μικρή ξύπνησε παραπάνω φορές το βράδυ. Έτσι την είχα δίπλα μου στο κρεβάτι ώστε να τρώει όποτε θέλει, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έτρωγε όπως τα άλλα βράδια. Έχω δηλαδή την εντύπωση πως τις άλλες φορές έτρωγε παραπάνω. Τέλος πάντων θα το δω στην πορεία.

.png.png

Διαφημίσεις

Το ότι ξύπνησε περισσότερες φορές το βράδυ είναι καλό. Το ερέθισμα που παίρνει η υπόφυση το βράδυ οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή γάλακτος. Γι' αυτό στον επαναγαλακτισμό λέει η Αγλαΐα πως πρέπει οπωσδήποτε η μία άντληση να είναι βραδινή.

Δες λίγο εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Για τα στοιχεία των εταιρειών που νοικιάζουν θήλαστρα, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Συνέχισε έτσι μερικές μέρες, μέχρι να αυξηθεί το γάλα σου και μετά προχώρα και σε περεταίρω μείωση. Να προσφέρεις το στήθος συχνά, ακόμα κι αν δεν το ζητάει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Το στήθος που είναι μαλακό δεν είναι κακό, στην αρχή μετά την γέννα είναι σκληρό, αλλά σιγά σιγά προσαρμόζεται. Το γάλα παράγεται τη στιγμή που τραβάει το παιδί συνεπώς το ότι δεν είναι σκληρό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα. Το γεγονός πάλι ότι τρέχει και το άλλο στήθος απλά σημαίνει ότι ενεργοποιείται το ένστικτο της εκτόξευσης πράγμα θετικό και φυσικά ένδειξη ότι έχεις γάλα. Σε ότι αφορά την ενοικίαση του θηλάστρου η εταιρία που τα νοικιάζει έχει κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη, λέγεται klinikum και τα τηλ. είναι 2310316011, 317115, διεύθυνση Νάτσινα 25 & Νεμέας. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Ναι το ξέρω. Δεν εννοω σκληρό όπως τις πρώτες μέρες. Εννοώ πολύ πολύ μαλακό, είναι και μικρό το στήθος μου και φαίνεται ότι δεν έχει

Και εμένα το στήθος μου είναι πολύ πολύ πολύ μαλακό αλλά δεν βάζω στη σκέψη μου να κάνω το οτιδήποτε διαφορετικό εκτός άπό το να θηλάζω, χωρίς ρολόι, χωρίς ξένο γάλα στο σπίτι!

Για το στήθος μου λέω ότι πριν γεννήσω είχα δύο στραγάλια και τώρα έχω δύο πορτοκάλια για να μην πω μανταρίνια! :lol:

Θήλαζε, θήλαζε, θήλαζε!

Νοίκιασε και το νοσοκομειακό! :wink:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Και εμένα το στήθος μου είναι πολύ πολύ πολύ μαλακό αλλά δεν βάζω στη σκέψη μου να κάνω το οτιδήποτε διαφορετικό εκτός άπό το να θηλάζω, χωρίς ρολόι, χωρίς ξένο γάλα στο σπίτι!

Συμφωνώ μαζί σου, έτσι έκανα στην 1η μου την κόρη. Όταν όμως αρχίζει το μωρό ξαφνικά να μη θέλει το στήθος και αρχίζει και ουρλιάζει, ξυπνάει τη μεγάλη, επικρατεί ένας χαμός και υποχορώ δίνοντας συμπλήρωμα :(

.png.png

Διαφημίσεις

Ειρήνη, νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι θήλαστρο αλλά περισσότερα γεύματα.

Τίποτα παραπάνω.

Η Πίπη έγραψε ακριβώς ό,τι θα σου έγραφα.

Όλοι οι παιδίατροι γνωρίζουν ότι απώλεια βάρους 7% είναι αναμενόμενη και μέχρι 10% είναι φυσιολογική και δεν επιδέχεται παρέμβαση.

Τα όσα σου είπανε για τον ίκτερο και το ότι κράτησαν το μωρό μακριά σου είναι απαράδεκτα από πολλές απόψεις.

Μερικά μωρά δεν ζητούν να φάνε όσο συχνά πρέπει ή δεν ζητούν καθόλου. Αυτά τα μωρα τα ταΐζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να αναπτυχθούν σωστά. Όπως με το μπιμπερό θα επέμενες να φάει μια συγκεκριμένη ποσότητα το 24ωρο έτσι και με το θηλασμό πρέπει να επιμείνεις

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά θα πρέπει να μετράς 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο.

Συμφωνώ μαζί σου, έτσι έκανα στην 1η μου την κόρη. Όταν όμως αρχίζει το μωρό ξαφνικά να μη θέλει το στήθος και αρχίζει και ουρλιάζει, ξυπνάει τη μεγάλη, επικρατεί ένας χαμός και υποχορώ δίνοντας συμπλήρωμα :(

Έχεις δίκιο για τη μεγάλη! Κι εγώ έχω ένα γιο 5 ετών που κάθε μέρα που περνάει τον ευχαριστώ για την υπομονή του και την αρωγή του στο θέμα θηλασμός! Το βράδυ κοιμόμαστε οι τρεις μας αφού ο μπαμπάς μας επιστρέφει μετά τις 11 το βράδυ σπίτι!Πάντα του έλεγα τι θα κάνω με τη μπέμπα και του έδειχνα ότι μόνο αν συμφωνεί θα το κάνω.Όσο για τον ύπνο του μεγάλου, το βράδυ που είχαμε πρόβλημα έβαζα και τη μπέμπα στο διπλό κρεβάτι και την θήλαζα σε χρόνο που ήξερα ότι πεινούσε.Έτσι κοιμόταν ο μεγάλος τον οποίο τον χάιδευα και του μιλούσα όσο θήλαζα.Αν τώρα η μπέμπα έχει προβλήματα ύπνου όσο κοιμάται ο μεγάλος την παίρνω και πάμε σε άλλο δωμάτιο έτσι ώστε να ελλατώνετε ο θόρυβος της τσιρίδας της! Το ότι έχω "φροντίσει" να μην υπάρχει εναλλακτική λύση από τον θηλασμό με έχει κάνει γενικότερα να ψάχνω για λύσεις σχετικά με τα δύο παιδιά! :wink:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανα περισσότερα τα γεύματα, την τάιζα περίπου στο 2ωρο. Κάθε γεύμα διαρκούσε maximum 4 λεπτά!!! Δεν είναι πολύ λίγο; Όσο και αν προσπαθούσα δεν το ήθελε παραπάνω το στήθος. Μόλις σταματούσε η ροή, φτου στο φτύσιμο το στήθος. Δεν ξέρω, νομίζω πως και πάλι δεν της έφτανε. Επιπλέον δεν έτρεχε και πολύ γάλα από το άλλο στήθος ώστε να το μαζέψω. Ομολογώ πως και το Σάββατο (μεσημέρι) και την Κυριακή (μεσημέρι-βράδυ) υποχώρησα και ξαναέδωσα ξένο. 60ml τη φορά. Μιλάμε κορίτσια το ρούφηξε σε χρόνο dt!!! Φαινόταν το παιδάκι ότι πεινούσε και επιπλέον δεν κοιμόταν, ενώ φαινόταν νυσταγμένη. Βρε ξάπλωνα μαζί της προσπαθώντας να της δώσω το στήθος να το πιπιλάει, δεν κοιμόταν με τίποτα και γκρίνιαζε. Είχα και την μεγάλη μου να έρχεται κάθε τρεις και λίγο και να ρωτάει, τι έχει το μωρό μας μαμα; Με το που της έδωσα συμπλήρωμα κοιμήθηκε αμέσως το πουλάκι μου. Τι να κάνω βρε κορίτσια να την αφήνω να γκρινιάζει;

Χθες το βράδυ της έδωσα συμπληρωμα στις 21:45 και ξύπνησε για να φάει στις 3 και μετά στις 6:30. Τώρα πλησιάζει 10 και ακόμα να ξυπνήσει, τι να κάνω να την ξυπνάω για να φάει;

.png.png

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανα περισσότερα τα γεύματα, την τάιζα περίπου στο 2ωρο. Κάθε γεύμα διαρκούσε maximum 4 λεπτά!!! Δεν είναι πολύ λίγο; Όσο και αν προσπαθούσα δεν το ήθελε παραπάνω το στήθος. Μόλις σταματούσε η ροή, φτου στο φτύσιμο το στήθος. Δεν ξέρω, νομίζω πως και πάλι δεν της έφτανε. Επιπλέον δεν έτρεχε και πολύ γάλα από το άλλο στήθος ώστε να το μαζέψω. Ομολογώ πως και το Σάββατο (μεσημέρι) και την Κυριακή (μεσημέρι-βράδυ) υποχώρησα και ξαναέδωσα ξένο. 60ml τη φορά. Μιλάμε κορίτσια το ρούφηξε σε χρόνο dt!!! Φαινόταν το παιδάκι ότι πεινούσε και επιπλέον δεν κοιμόταν, ενώ φαινόταν νυσταγμένη. Βρε ξάπλωνα μαζί της προσπαθώντας να της δώσω το στήθος να το πιπιλάει, δεν κοιμόταν με τίποτα και γκρίνιαζε. Είχα και την μεγάλη μου να έρχεται κάθε τρεις και λίγο και να ρωτάει, τι έχει το μωρό μας μαμα; Με το που της έδωσα συμπλήρωμα κοιμήθηκε αμέσως το πουλάκι μου. Τι να κάνω βρε κορίτσια να την αφήνω να γκρινιάζει;

Χθες το βράδυ της έδωσα συμπληρωμα στις 21:45 και ξύπνησε για να φάει στις 3 και μετά στις 6:30. Τώρα πλησιάζει 10 και ακόμα να ξυπνήσει, τι να κάνω να την ξυπνάω για να φάει;

Αφού έβαζες το μωρό ανά δυο ώρες, ήταν αναμενόμενο να μην τρέχει τόσο γάλα από το άλλο στήθος. Δεν είναι προτιμότερο να το παίρνει το μωρό απευθείας από το να το μαζεύεις και να το δίνεις;

Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για κάποιες μέρες, ώστε και το μωρό σου να συνηθίσει. Αν συνεχώς χρησιμοποιείς το συμπλήρωμα, το μωρό δεν θα συμφιλιωθεί με το στήθος και θα εκνευρίζεται όλο και περισσότερο. Όταν παρατείνεις τον ύπνο του με το μπιμπερό, χάνει γεύμα(τα). Οι συχνοί θηλασμοί σε λίγες μέρες θα αυξήσουν την παραγωγή σου και το μωρό θα είναι πιο ικανοποιημένο.

Όσο για το να το ξυπνάς ή όχι, αν οι υπόλοιποι θηλασμοί είναι ικανοποιητικά συχνοί και οι πάνες γεμίζουν όπως πρέπει, είναι στην κρίση σου. Αν εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία, για να θηλάσεις, έστω και αν δεν κλαίει το μωρό, πιστεύω ότι εύκολα θα καλύψεις τους συνιστώμενους 8-12 θηλασμούς την ημέρα. Πριν κοιμηθεί, μόλις ξυπνήσει, πριν το αλλάξεις, αφού το αλλάξεις, όταν κάνει κιχ ... :wink:

Τα σύντομα γεύματα, εφόσον γεμίζει πάνες, δείχνουν ότι το μωρό ξέρει καλά τη δουλειά του. Ωστόσο, μπορείς να το ενθαρρύνεις να θηλάσει περισσότερο εναλλάσσοντας τα στήθη, μόλις αρχίσει τη γκρίνια, ώστε να συνειδητοποιήσει ότι μετα από λίγο έρχεται πιο νόστιμο και πιο χορτατικό γαλατάκι. Μπορείς να το ξαναβάλεις στο στήθος μετά από λίγη ώρα (ξαναπροσφέρεις πχ στη μισή ώρα και ανάλογα με την ανταπόκριση του μωρού αλλάζεις το διάστημα). Ή πχ αν θηλάζει λίγο γιατί παίρνει πολύ αέρα και δυσκολεύεται να ρευτεί, μπορεί να δοκιμάσεις να ξαναθηλάσεις μόλις ρευτεί. Πάντα σε καθοδηγεί η ανταπόκριση του μωρού.

Καλή συνέχεια!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

μέχρι ποιό μήνα θα πρέπει οι θηλασμοί να είναι 8-12?

Ρωτάω επειδή το τελευταίο 10ήμερο τους έχει μειώσει η μπέμπα αφου τρώει λιγότερο συχνα.

D9kvp2.png?3X2batCM

Εγώ μέχρι 2 μηνών προσπαθούσα με πολύ ζόρι να κρατήσω 8 μέσα στο 24ωρο. Το μωρό ήθελε μόνο 7.

Τώρα έχουμε φτάσει στους 10-14 (οι 4-5 είναι το βράδυ).

Αν δίνεις όποτε ζητάει (όχι να περιμένεις να κλάψει), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέτρα και τις πάνες βέβαια για σιγουριά. Ακολούθα τι θέλει το μωρό σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πίπι εγώ ως το δεύτερο μήνα προσπαθούσα να βρώ λίγο χρόνο για να κάνω ένα μπάνιο αφού η μικρή είχε κρεμαστεί σκουλαρίκι στο στήθος μου..

ξαφνικά αρχίζει να αραιώνει τους θηλασμούς... αυτό με ξάφνιασε..

θα φροντίσω να είναι οκτώ τουλάχιστον..

D9kvp2.png?3X2batCM

Κορίτσια πρώτη μέρα χωρίς συμπλήρωμα μετά από 2 1/2 μήνες!!! Εντάξει δεν ήταν και η πιο εύκολή μας μέρα αλλά τα καταφέραμε! Η αλήθεια είναι πως σήμερα είμουν έτοιμη να πάω να πάρω θήλαστρο, αλλά είδα την απάντηση της Αγλαΐας και είπα να συνεχίσω έτσι. Σας ευχαριστώ κορίτσια. Γιατί γμτ να μη σας ανακαλύψω νωρίτερα :cry: Ένιωθα και έμπειρη πανάθεμά με!!! Αυτό που με τσατίζει περισσότερο είναι ότι αυτά θα έπρεπε κανονικά να μας τα λένε οι παιδίατροι. Απορώ με την δικιά μου την παιδίατρο. Ούτε μια φορά με ρώτησε ανά πόση ώρα την ταϊζω ή πόσα γεύματα κάνουμε στο 24ωρο. Μάλιστα ενώ της είχα πει πριν τους 2 μήνες ακόμη ότι κοιμάται συνεχόμενα 8ωρο και ενώ δεν είχε πάρει ικανοποιητικό βάρος, μου είχε πει να μην την ξυπνάω για να φάει. Τι να πω;;; Σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

Όσο αφορά αυτό που λες Αγλαΐα

Τα όσα σου είπανε για τον ίκτερο και το ότι κράτησαν το μωρό μακριά σου είναι απαράδεκτα από πολλές απόψεις.
να σκεφτείς ότι μου τα είπε ο διευθυντής της παιδιατρική της κλινικής που γέννησα, άντε να μη λέω ονόματα!!! Τελικά δεν ήταν λάθος που ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική από την πρώτη μέρα; Όχι τίποτα, γιατί τότε κατηγορούσα τον εαυτό μου. Δηλαδή και τώρα εμένα κατηγορώ που έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν 5 μηνών για να κάνω μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα :(

Αχ ελπίζω να συνεχίσουμε καλά γιατί έχω κατά αγχωθεί και δεν είμαι ο εαυτός μου τον τελευταίο καιρό.

.png.png

Ένιωθα και έμπειρη πανάθεμά με!!!

Η εμπειρία είναι μερικές φορές δεσμευτική, δηλαδή δεν σε αφήνει να δεις κάποια πράγματα που συμβαίνουν γιατί έχεις μέσα σου την εικόνα από αυτό που έχει ζήσει.

Αυτό που με τσατίζει περισσότερο είναι ότι αυτά θα έπρεπε κανονικά να μας τα λένε οι παιδίατροι.

Οι παιδίατροι σε όλα τα χρόνια των σπουδών τους (βασικές και ειδικότητας) δεν κάνουν ούτε μία σελίδα για τη διατροφή του παιδιού. Δεν γνωρίζουν τίποτα από θηλασμό, στερεές τροφές και γάλατα. Αργότερα, όταν ανοίγουν ιατρείο τους ενημερώνουν οι εταιρείες με τα γάλατα και μόνο αυτό ξέρουν.,

Απορώ με την δικιά μου την παιδίατρο. Ούτε μια φορά με ρώτησε ανά πόση ώρα την ταϊζω ή πόσα γεύματα κάνουμε στο 24ωρο. Μάλιστα ενώ της είχα πει πριν τους 2 μήνες ακόμη ότι κοιμάται συνεχόμενα 8ωρο και ενώ δεν είχε πάρει ικανοποιητικό βάρος, μου είχε πει να μην την ξυπνάω για να φάει. Τι να πω;;; Σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

:? Καταλαβαίνω πώς νιώθεις... αλλά δεν έχει μάθει τίποτα και προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε και να μάθει...

Όσο αφορά αυτό που λες Αγλαΐα
να σκεφτείς ότι μου τα είπε ο διευθυντής της παιδιατρική της κλινικής που γέννησα, άντε να μη λέω ονόματα!!!

Αρκεί να πεις την κλινική... :wink:

Μα αυτός είναι που τα παίρνει πιο χοντρά από όλους, αυτός καθορίζει όλη την πολιτική της κλινικής σε αυτό το θέμα...

Τελικά δεν ήταν λάθος που ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό στην κλινική από την πρώτη μέρα; Όχι τίποτα, γιατί τότε κατηγορούσα τον εαυτό μου.

Δεν ήταν καθόλου λάθος και ο ίκτερος που είχε το παιδί σου ήταν σε τιμές όχι ιδιαίτερα υψηλές. Το μόνο που θα έπρεπε να σου πούνε είναι να το θηλάζεις πολύ συχνά.

Δηλαδή και τώρα εμένα κατηγορώ που έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν 5 μηνών για να κάνω μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα :(

Αχ ελπίζω να συνεχίσουμε καλά γιατί έχω κατά αγχωθεί και δεν είμαι ο εαυτός μου τον τελευταίο καιρό.

Do you know Patsourou?

Go there! :wink:

Αρκεί να πεις την κλινική... Wink

ΓΕΝΕΣΙΣ και ομολογώ πως δεν έμεινα καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένη

Do you know Patsourou?

Go there! Wink

Go where? I am sorry but I don't know!!
.png.png