Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ! συμβουλές, tips & μικρά μυστικά!

Recommended Posts

Νομίζω η δράση του σταματάει μετά από λίγο και εξάλλου αν σφουγγαρίσεις μετά τη χρήση του,δεν νομίζω να βλάπτει...Ο σκύλος μας πάντως δεν έχει πάθει κάτι! :mrgreen: Χρύσα καλού κακού ψάξε το θέμα!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Να σας γράψω κάποια πράγματα που γνωρίζω απο την εμπειρία μου και απο κει και πέρα η επιλογή είναι δική σας.:mrgreen:

Το κεζάπ ή aqua forte ή υδροχλωρικό οξύ, δεν κάνει να εισπνέεται ειδικά απο μικρά παιδιά και εγκυμονούσες. Προσοχή μεγάλη!!! Αν δε, πέσει επάνω στο δέρμα, προκαλεί έγκαυμα. (Είναι αυτό με το οποίο ψυχοπαθείς, έχουν επιτεθεί σε διάφορες γυναίκες θέλοντας να τις παραμορφώσουν.) Η μητέρα μου έπαθε εγκαύματα α'βαθμού στον φάρυγγα απο την εισπνοή του. (βέβαια, είχε ρίξει συγχρόνως και χλωρίνη που είναι ο πιο απαγορευτικός συνδυασμός)

Επίσης, δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε στα μάρμαρα, γιατί το μάρμαρο είναι φυσικό πέτρωμα και έχει πόρους. Με το διαβρωτικό αυτό οξύ, οι πόροι διαστέλλονται όλο και περισσότερο και μετά η βρωμιά εγκαθίσταται μέσα στους πόρους και δεν βγαίνει.

Δυστυχώς, το ανακάλυψα μετά απο την κακή μου εμπειρία. Έριξα στη δουλειά (ευτυχώς) στο μάρμαρο και δεν το πίστευα το πόσο λευκό έγινε!! Έτριβα τα μάτια μου!! Και μετά απο καιρό το ξαναέκανα και το ξαναέκανα και μετά απο λίγο διαπίστωσα αυτό που σας λέω. Είχαν ανοίξει οι πόροι του μάρμαρου και μέσα στις τρυπίτσες έμπαινε η σκόνη/χώμα/ βρωμιά και δεν έβγαινε πια.....:cool: Γι'αυτό καλύτερα με ειδικό απορρυπαντικό για μάρμαρα.... Υπάρχει σε καταστήματα με Χρώματα-Σιδηρικά ειδικό προϊόν. :wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Κι εγώ φαντάζομαι ότι το άκουα φόρτε δεν επιτρέπεται να μπει σε μάρμαρο... Κάτι αντίστοιχο με αυτό που περιγράφετε (τρύπες) έχει πάθει ο επίσης μαρμάρινος νεροχύτης, τον κατέστρεψαν οι ενοικιαστές...Πολύ ευαίσθητο υλικό και τελείως ακατάλληλο για κουζίνα. Αλλά τι να κάνεις, να το αλλάξουμε τώρα αποκλείεται!

5k3tp2.png

κοριτσια καλημερα....

θελω τη βοηθεια σας...

κατεστρεψα το καινουριο μου (γκρι) φορεμα που εχω φορεσει μολις μια φορα.

οταν το φορεσα ημουν σε τραπεζι κ κλασικα επεσαν πιτσιλιες απο λαδι δεν ξερω κ γω πως..οταν πηγα να το πλυνω το ειδα.

το φορεμα θελει πλυσιμο με κρυο νερο ..βεβαια εγω το εβαλα στο ελαφρυ στους 30 βαθμους γιατι με κρυο πως θα εβγαιναν οι λαδιες...κ εβαλα η εξυπνη επανω στις λαδιες υγρο πιατων κ το ετριψα για λιγο πριν το βαλω στο πλυντηριο...οπως κανω με αλλα ρουχα κ ειναι ολα οκ..

οταν το εβγαλα ομως ναι μεν ειχαν φυγει οι λαδιες αλλα γεμισε ασπριλες οπου ειχα βαλει το υγρο πιατων..δεν μπορω να καταλαβω αν ξεθωριασε το χρωμα η ειναι ασπριλες απο το υγρο...

το ξαναεπλυνα στο πλυντηριο αλλα τιποτα...εχω την εντυπωση οτι ισως εγινε λιιιιγο καλυτερο αλλα παλι οι ασπριλες εκει...

θελει μονο κρυο πλυσιμο.μην το ξεθωριασω κιολας απο το πολυ ζεστο κ τα πολλα πλυσιματα.τι να κανω...??? heeeeeeeeeeeeeelp..!!!!!

κοριτσια καλημερα....

θελω τη βοηθεια σας...

κατεστρεψα το καινουριο μου (γκρι) φορεμα που εχω φορεσει μολις μια φορα.

οταν το φορεσα ημουν σε τραπεζι κ κλασικα επεσαν πιτσιλιες απο λαδι δεν ξερω κ γω πως..οταν πηγα να το πλυνω το ειδα.

το φορεμα θελει πλυσιμο με κρυο νερο ..βεβαια εγω το εβαλα στο ελαφρυ στους 30 βαθμους γιατι με κρυο πως θα εβγαιναν οι λαδιες...κ εβαλα η εξυπνη επανω στις λαδιες υγρο πιατων κ το ετριψα για λιγο πριν το βαλω στο πλυντηριο...οπως κανω με αλλα ρουχα κ ειναι ολα οκ..

οταν το εβγαλα ομως ναι μεν ειχαν φυγει οι λαδιες αλλα γεμισε ασπριλες οπου ειχα βαλει το υγρο πιατων..δεν μπορω να καταλαβω αν ξεθωριασε το χρωμα η ειναι ασπριλες απο το υγρο...

το ξαναεπλυνα στο πλυντηριο αλλα τιποτα...εχω την εντυπωση οτι ισως εγινε λιιιιγο καλυτερο αλλα παλι οι ασπριλες εκει...

θελει μονο κρυο πλυσιμο.μην το ξεθωριασω κιολας απο το πολυ ζεστο κ τα πολλα πλυσιματα.τι να κανω...??? heeeeeeeeeeeeeelp..!!!!!

καμια ιδεα ????

Διαφημίσεις

Μήπως να το πας καθαριστήριο?Για στεγνό καθάρισμα?:roll:

να σου πω την αληθεια σιχαινομαι τα καθαριστηρια....

σιχαινομαι να πλενοντε τα ρουχα μου με ρουχα που φοραει ο οποιοσδηποτε..ποτε δε δινω στο καθαριστηριο..οτι ειναι το πλενω εγω στο χερι η στο πλυντηριο με κρυο νερο...

η μητερα μου πριν πολλα χρονια δουλευε για λιγο σε καθαριστηριο..κ μου ελεγε οτι κανουν οτι να'ναι εκει μεσα...

κ στο στεγνο καθαρισμα αν θυμαμαι καλα μου ειχει πει οτι το αφεντικο της χρησιμοποιουσε πετρελαιο για να καθαρισει τα ρουχα...δε θελω να το στειλω καθαριστηριο γιατι εδω (επαρχεια) δεν υπαρχει κατι της προκοπης..θελω να κανω κατι μονη μου..

η μητερα μου πριν πολλα χρονια δουλευε για λιγο σε καθαριστηριο..κ μου ελεγε οτι κανουν οτι να'ναι εκει μεσα...

κ στο στεγνο καθαρισμα αν θυμαμαι καλα μου ειχει πει οτι το αφεντικο της χρησιμοποιουσε πετρελαιο για να καθαρισει τα ρουχα...δε θελω να το στειλω καθαριστηριο γιατι εδω (επαρχεια) δεν υπαρχει κατι της προκοπης..θελω να κανω κατι μονη μου..

:shock: :shock: :shock:

Εγώ νομίζω (ελπίζω να κάνω λάθος) ότι μάλλον ξέβαψε το ρούχο από το υγρό πιάτων, το έχω πάθει με μια σκούρα πράσινη μπλούζα κάποτε. Όπου είχα βάλει υγρό πιάτων, έκανε ασπρίλες.

Αν το ξεπλύνεις μόνο με νερό, θα φύγουν όποια κατάλοιπα και θα δεις αν είναι υπόλειμμα απορρυπαντικού ή ξέβαμμα. Αν έχει όντως ξεβάψει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το βάψεις από την αρχή με σαπουνομπογιά (δεν ξέρω αν υπάρχει σε γκρι).

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ νομίζω (ελπίζω να κάνω λάθος) ότι μάλλον ξέβαψε το ρούχο από το υγρό πιάτων, το έχω πάθει με μια σκούρα πράσινη μπλούζα κάποτε. Όπου είχα βάλει υγρό πιάτων, έκανε ασπρίλες.

Αν το ξεπλύνεις μόνο με νερό, θα φύγουν όποια κατάλοιπα και θα δεις αν είναι υπόλειμμα απορρυπαντικού ή ξέβαμμα. Αν έχει όντως ξεβάψει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το βάψεις από την αρχή με σαπουνομπογιά (δεν ξέρω αν υπάρχει σε γκρι).

σαπουνομπογια ?????

τι ειναι αυτο παλι?καινουριο? για λεγε....δεν πειραζει αν δεν εχει γκρι..το κανω κ μαυρο , εκει θα κολλησω...απο τιποτα καλο κ αυτο..

που το βρισκουμε? κανει δουλεια η μετα ξεβαφει με καθε πλυσιμο?

Για δώσε παραπάνω πληροφορίες και για τον τρόπο που εφαρμόζεται!

Μια φορά είχα πάρει μπογιά που βάφει ρούχα, το έβαζες το ρούχο σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με την μπογιά. Και οκ έγινε τέλειο σαν καινούργιο μόνο που όταν το φορούσες ξέβαφε στο σώμα μου.:confused::confused::confused:

O5X4p2.png 

κορίτσια σχετικά με το υδροχλωρικό οξύ καθαρίζει και πλακάκια βεραντας; Εκει που ειναι η βρυση μαζευονται τα νερα και εχει αλλαξει το χρωμα τους. Λετε να δοκιμασω;

Διαφημίσεις

αν καθαρίσω αυτα που λερώθηκαν δε θα εχουν διαφορα με τα υπολοιπα; :roll:

Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα!Αν θέλεις δοκίμασέ το σε ένα μικρό σημείο και αν δεις ότι είναι οκ,το προχωράς!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

σαπουνομπογια ?????

τι ειναι αυτο παλι?καινουριο? για λεγε....δεν πειραζει αν δεν εχει γκρι..το κανω κ μαυρο , εκει θα κολλησω...απο τιποτα καλο κ αυτο..

που το βρισκουμε? κανει δουλεια η μετα ξεβαφει με καθε πλυσιμο?

Στο Χόντο την είχα βρει παλιά, ελπίζω να υπάρχει ακόμα. Σε μαύρο υπάρχει σίγουρα, είχα βάψει ένα παντελόνι. Κάπως βάζεις το ρούχο με ζεστό νερό και αλάτι (ή το βράζεις?), δε θυμάμαι λεπτομέρειες, έχει οδηγίες μέσα ανάλογα με το ύφασμα.

Όντως ξεβάφει λίγο λίγο σε κάθε πλύση, αλλά δε θυμάμαι να έβγαινε πάνω μου. Αν το πλένεις με παρόμοια χρώματα δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά σίγουρα αν είναι μαύρο και το βάλεις με άσπρα ή κόκκινα, θα τα χαλάσει.

5k3tp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από εμένα..να κάνω κι έγώ μιά ερώτηση...; Γνωρίζει καμιά σας πως θα αδιαβροχοποιήσω ή πως θα προστατέψω το κρύσταλλο της ντουζιέρας; Στην περιοχή που μένουμε το νερό έχει πολλά άλατα και αφήνει σημάδια..κι έτσι αναγακζόμαστε μετά από κάθε χρήση να την σκουπίζουμε αμέσως..αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να περνάω την ντουζιέρα και να γλυτώνουμε από αυτόν τον μπελά κάθε φορά.!!Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν έθιξα ένα θέμα που πιθανόν να έχει τεθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι στο forum...

Καλημέρα και από εμένα..να κάνω κι έγώ μιά ερώτηση...; Γνωρίζει καμιά σας πως θα αδιαβροχοποιήσω ή πως θα προστατέψω το κρύσταλλο της ντουζιέρας; Στην περιοχή που μένουμε το νερό έχει πολλά άλατα και αφήνει σημάδια..κι έτσι αναγακζόμαστε μετά από κάθε χρήση να την σκουπίζουμε αμέσως..αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να περνάω την ντουζιέρα και να γλυτώνουμε από αυτόν τον μπελά κάθε φορά.!!Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν έθιξα ένα θέμα που πιθανόν να έχει τεθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι στο forum...

Αν προσέξεις καλά την αρχική καταχώρηση του topic, αναφέρεται ένας τρόπος (που δεν έχω εφαρμόσει ακόμα για να πω την αλήθεια και δεν ξέρω αν πιάνει) με μαλακό πανί ποτισμένο με baby oil. Δοκίμασέ το και πες μου και εμένα

σε κάποιο άλλο τοπικ γράφανε για το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουν τα τζάμια σε μικρό έχει πάρει ένα και ο άντρας μου και καθαρίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου μετά την βροχή :mrgreen::mrgreen:

edit εννοώ ότι κάθε φορά μετά το μπάνιο το περνάτε με αυτό και δεν μένουν άλατα

Με τα χνούδια στο μπάνιο τι κάνετε? Τα πλακάκια μας και τα είδη υγιεινής είναι όλα ανοιχτόχρωμα, και όταν καθαρίζω από την επόμενη μέρα κιόλας φαίνονται τα χνούδια. Ειδικά πάνω στο νιπτήρα που ανακατεύονται με τα νερά και τις σαπουνάδες είναι μπλιααααχ. Μετά θέλει πάλι καθάρισμα, πλύσιμο, βιακάλ κτλ ή υπάρχει κανένα κόλπο? Έχω δοκιμάσει να παίρνω τα πολλά πολλά με το σουίφερ, αλλά σε μια ώρα θα ξαναγεμίσει γμτ.:evil:

Με τα χνούδια στο μπάνιο τι κάνετε? Τα πλακάκια μας και τα είδη υγιεινής είναι όλα ανοιχτόχρωμα, και όταν καθαρίζω από την επόμενη μέρα κιόλας φαίνονται τα χνούδια. Ειδικά πάνω στο νιπτήρα που ανακατεύονται με τα νερά και τις σαπουνάδες είναι μπλιααααχ. Μετά θέλει πάλι καθάρισμα, πλύσιμο, βιακάλ κτλ ή υπάρχει κανένα κόλπο? Έχω δοκιμάσει να παίρνω τα πολλά πολλά με το σουίφερ, αλλά σε μια ώρα θα ξαναγεμίσει γμτ.:evil:

Κι εγω εχω το ιδιο προβλημα επισης με τα αλατα στον νιπτηρα καθε μερα το ψεκαζω κ την επομενη παλι εχει σημαδια

να σου πω την αληθεια σιχαινομαι τα καθαριστηρια....

σιχαινομαι να πλενοντε τα ρουχα μου με ρουχα που φοραει ο οποιοσδηποτε..ποτε δε δινω στο καθαριστηριο..οτι ειναι το πλενω εγω στο χερι η στο πλυντηριο με κρυο νερο...

διάβασα αυτό το πόστ και μου πεταχτήκανε τα μάτια έξω!!!!!

μάλλον η μητέρα σου κάτι δεν κατάλαβε στο θέμα καθαρισμού, ή κάποιος λεκές προκειμένου να καθαρίσει έπρεπε να ποτιστεί με πετρέλαιο (πεπαλαιωμένη μέθοδος!!!) ή ο συνάδελφος δεν έχει ιδέα τι του γίνεται και πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια ..

ειλικρινά λυπάμαι με κάποιος τέτοιους μή επαγγελματίες διότι εκείνοι είναι που μας "μαυρίζουν" τον κλάδο ..

είμαι 35 χρονών και μεγάλωσα μέσα στο καθαριστήριο του πατέρα μου το οποίο και ανέλαβα εδώ και ένα χρόνο .. μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια, ουδέποτε είδα τον πατέρα μου να χρησιμοποιεί πετρέλαιο στα ρούχα .. στο στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα white spirit τότε και τώρα χρησιμοποιούμε per .. με λυπεί το γεγονός που πολλοί έχουν σχηματίσσει λανθασμένη άποψη για εμάς επειδή κάποιοι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες ..

επιπλέον να αναφέρω ότι τα ρούχα στο στεγνό καθάρισμα, ναι μέν πλένονται πολλά μαζί αλλά πλένονται με ειδικά χημικά φάρμακα τα οποία εξοντώνουν κάθε είδος μικροβίου και οι θερμοκρασίες που αναπτύσονται εκεί μέσα είναι αρκετά υψηλές άρα δεν υπάρχει φόβος να "κολήσετε" κάτι απο κάποιον άλλο ..

τέλος θα ήθελα να σας πώ ότι είναι πιο καλό να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να δώσετε τα ρούχα σας για βάψιμο σε ειδικούς παρά να χρησιμοποιήσετε κοινές βαφές εμπορίου οι οποίες μπορεί να σας δημιουργήσουν ευαισθησίες ή κάποια δερματοπάθεια ..

επίσης, συνήθως σε ασπρισμένο ρούχο απο απορρυπαντικό ή απο χλωρίνη, δε γίνεται να περαστεί μπογιά διότι οι ίνες στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καεί .. οπότε θα ξερνάει τη βαφή όποτε το πλένετε, όποτε πέφτει λίγο νερό, όποτε τρίβετε το σημείο ή ακόμα και στη βροχή ..

τέλος να δώσω κι εγώ μια μικρή συμβουλή .. μπορείτε να περνάτε τις μεταλλικές βρύσες, μπαταρίες με μια "στημένη λεμονόκουπα" και τις δείτε να λάμπουν!!!!!

επίσης στους βραστήρες, ρίχτε 2-3 λεμονόκουπες μέσα καθώς επίσης και χυμό απο μισό λεμόνι, βάλτε νεράκι μέχρι το όριο και βράστε το .. θα δείτε το βραστήρα σας να λάμπει και να μην έχει πια άλατα ..

εγώ τρίβω και το νιπτήρα, τη μπανιέρα και το νεροχύτη με τις λεμονόκουπες και ασπρίζουν απο τα άλατα ..

δοκιμασμένη συμβουλή :)

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...