Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και ωορηξία!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά

Είμαι 36 ετών, έχω ένα κοριτσάκι 10+μηνών και θηλάζω ακόμα. Πριν τη μικρή μου, είχα μία παλίνδρομη κύηση. Τώρα λέμε με το σύζυγο να βάλουμε μπροστά για το δεύτερο, γιατί τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Ο γιατρός μου με συμβούλεψε ότι μπορώ να ξεκινήσω από τον Ιανουάριο 2008, αλλά δεν νιώθαμε έτοιμη ακόμα.

Τώρα λοιπόν που θέλουμε να βάλουμε μπρος ο γιατρός μας λέει ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να μείνω έγκυος. Η περίοδος ήρθε τέλη Μαρτίου πρώτη φορά. Αλλά ο γιατρός λέει ότι δεν είναι απαραίτητο να έχω ωορρηξία. Μάλιστα μας λέει ότι όσο θηλάζω δεν θα έχω ωορρηξία. Μου έχουν πει όμως για περιπτώσεις που έμειναν έγκυες ενώ θήλαζαν. Και γιαυτό αμφισβητώ το γιατρό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που ούτε η μικρή ούτε εγώ θέλουμε να σταματήσει.

Μπορείτε να με βοηθήσετε παρακαλώ.

Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση σε όλες σας.

Basiliki is the sun in my life

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αντισυλληπτικος ο θηλασμος. Ο θηλασμος μπορει να αποτελεσει μια αποτελεσματικη μεθοδο αντισυλληψης αν η μητερα θηλαζει πληρως το μωρο της μεχρι να συμπληρωσει τους εξι μηνες! Για να ειναι σιγουρη,ομως,για την αποτελεσματικοτητα του ''αντισυλληπτικου'',η μητερα πρεπει να θηλαζει σε τακτα χρονικα διαστηματα,ακομα και κατα τη διαρκεια της νυχτας,να μην εχει περιοδο και να μην παιρνει το μωρο κανενα γευμα με ετοιμο γαλα......... Το ''δανειστηκα'' απο το 9μηνες plus,τευχος48 Ιουνιος 2005. Ελπιζω να βοηθησα.. :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Γιατί δεν παίρνεις ένα από αυτά τα τεστ που δείχνουν τις γόνιμες μέρες?

Κι ο γιατρός σου μπορεί να δει αν έχεις ωάριο ώριμο και πότε,αλλά επειδή έχεις αμφιβολίες γιάυτα που σου λέει,κάνε μια δοκιμή μόνη σου.

Ή απλώς ξεκινήστε τις προσπάθειες!

Εκτός κι αν υπάρχει κάποια αντένδειξη για το θηλασμό αλλά αυτό δεν το γνωρίζω και δεν το νομίζω.

Έμεινα έγκυος όταν ο Μανώλης έκλεινε τον πρώτο χρόνο της ζωούλας του και θήλαζα κανονικότατα, όσες φορές ζητούσε την μέρα.Η κύηση παλινδρόμησε αλλά αυτό δεν πιστευω ότι οφείλεται στον θηλασμό.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου είπε ο γιατρός σου μια τέτοια ανακρίβεια.Με αισιοδοξία και θετική ενέργεια ξεκίνα τις προσπάθειες.Εύχομαι ό,τι καλλίτερο!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

:) Μαρια.X, Gerakina, STELLA σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ναι μπορώ να κάνω το τεστ ωορρηξίας. Ένας Θεός ξέρει πόσα έκανα όταν προσπαθούσαμε για το πρώτο μας παιδί. Ακόμα όμως και γι' αυτό ο γιατρός μας είπε ότι δεν χρειάζεται, αποκλείεται να έχω ωορρηξία. :?

Όπως και να έχει ξεκινάμε προσπάθεια για το δεύτερο, και ο θεός βοηθός.

Και πάλι ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Τώρα λοιπόν που θέλουμε να βάλουμε μπρος ο γιατρός μας λέει ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να μείνω έγκυος.

Είναι πολύ κρίμα που ο γιατρός σου έχει δει ελάχιστες γυναίκες να θηλάζουν για τόσο διάστημα...

Είναι αρκετά αδιάβαστος στο θέμα του θηλασμού...

Μάλιστα μας λέει ότι όσο θηλάζω δεν θα έχω ωορρηξία.

Τόση βεβαιότητα ο επιστήμων; Εντυπωσιακό!!! Και πώς μείνανε έγκυες όλες αυτές που θηλάζανε; Από κρίνο;

Συγνώμη για το ύφος αλλά δεν είναι δυνατό ένας γιατρός να αγνοεί κάτι που συμβαίνει τόσο συχνά.

Μου έχουν πει όμως για περιπτώσεις που έμειναν έγκυες ενώ θήλαζαν. Και γιαυτό αμφισβητώ το γιατρό.

Μόνο ανάμεσα στις μητέρες που έχω υποστηρίξει είναι τόσο πολλές που δεν μπορώ να τις μετρήσω. Φαντάζεσαι τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο;

Και όχι μόνο μένουν έγκυες αλλά και συνεχίζουν το θηλασμό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζουν το θηλασμό με δύο παιδιά...

Εσύ άκουσες. Ο γιατρός σου δεν άκουσε;

έλα μου ντε; (δεν πειράζει για την ειρωνεία)

Γενικά είναι πολύ δύσκολο να βρεις γιατρό, ειδικά όταν είναι δύσκολο να κάνεις παιδί, που σε ικανοποιεί τουλάχιστον στο 90%.

Εμένα με έχει απογοητεύσει από τη γέννα και μετά. Φαντάσου όταν είχα πρόβλημα με το στήθος (είχε αρρωστήσει η μικρή και με κόλλησε από την στοματίτιδα που είχε) ούτε κρέμα μου είπε, ούτε τίποτα, μόνο ένα ξερό κόψε το θηλασμό. Πιστεύει ότι μέχρι τους 6 μήνες είναι καλά, μετά .... Πάντως έχω ακούσει και πολύ χειρότερα.

Ευχαριστώ πάντως aglaia :)

..εγώ θέλω να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να ισχύει το αντίστροφο;;;Δηλαδή να έχεις ωορρηξία και να μην έχεις περίοδο όσο θηλάζεις;;;;

Ρωτάω γιατί ενω απ όσα ξέρω δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο το Φεβρουάριο που είχα επισκεφτεί το γιατρό μου μου είπε κατα την εξέταση ότι βλέπει ωάριο...εμένα όμως περίοδος δεν μου έχει έρθει καθόλου αφ ότου γέννησα...πως είναι δυνατόν να έίδε ωάριο;Απ ότην άλλη όμως υπάρχουν μέρες του μήνα που νοιώθω πονάκια χαμηλά,έχω αυξημένα υγρά και νοιώθω όπως ένοιωθα παλιά όταν είχα ωορρηξία....σημειωτέον ότι καταλάβαινα πάντα πότε είχα ωορρηξία λόγω έντονων συμπτωμάτων και για αυτό το λόγο δεν δυσκολεύτηκα να μείνω έγκυος παρότι είχα πολυκυστικές ωοθήκες και εντελώς ακατάστατο κύκλο..

Τώρα θέλω να ξεκινήσω προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι αλλά δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό...είμαι όμως 38 ετών οπότε τα χρονικά περιώρια στενεύουν πολύ για μένα....Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω....

αγαπητη μου ΛΗΤΩ,

δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο που ρωτας,ομως πανω απο 2 χρονια αποκλειεται να μην σου εχει ερθει η περιοδος!!!

το πιο πολυ που εχω ακουσει ειναι 18 μηνες.

η Αγλαια εχει πει πως μπορεις να μεινεις εγκυος ενω δεν εχεις περιοδο και μου εκανε εντυπωση!!!οταν ερθει ρωτα την αλλιως στειλε της πμ.

δες εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1939

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

η Αγλαια εχει πει πως μπορεις να μεινεις εγκυος ενω δεν εχεις περιοδο και μου εκανε εντυπωση!!!οταν ερθει ρωτα την αλλιως στειλε της πμ.

Σίγουρα μπορείς να μείνεις έγκυος με την ωορρηξία που έχεις πριν την πρώτη περίοδο μετά τη γέννα....η ωορρηξία προηγείται της περιόδου οπότε ενώ θεωρητικά δεν έχεις περίοδο μπορείς να μείνεις έγκυος....

Εγώ θέλω νε ξεκινήσω προσπάθειες αλλά να ξέρω σίγουρα ότι έχει επανέλθει η γονιμότητά μου αλλιώς δεν θα έχει νόημα και θα αγχωθώ άδικα πράγμα που δεν θέλω...

Ευχαριστώ πάντως,κι έχεις δίκιο..θα μιλήσω με την Αγλαϊα μόλις επιστρέψει για να μου πει τη γνώμη της...

• 10 months later...

Διάβασα σήμερα για ένα βότανο που βοηθάει την ωορηξία να επιστρέψει, και την περίοδο να γίνει πιό τακτική (για μας που ο θηλασμός δεν αφήνει την περίοδο να επιστρέψει :lol: ). Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι, απλά είπα να το γράψω εδώ, κι ας το ψάξουμε!

Λοιπόν λέγετα chaste berry! :D

Όχι Σοφούκα δεν το διάβασα εκεί, αλλά ας το κάνουμε κόπυ πέηστ! :wink:

Chasteberry/Vitex/Chaste tree berry has been said to enhance lactation, but in practical application it may decrease milk supply. Once the milk supply is firmly established and on autocrine control, it's doubtful that the use of vitex, in and of itself, will have any negative impact on milk production, but it should not be recommended as a galactagogue.

Vitex is a very useful herb for PMS symptoms, as well as for moms who are breastfeeding and are desiring to conceive again, and are having problems with their cycles returning or becoming regular enough to sustain a pregnancy.

Vitex works by stimulating the production of luteinizing hormone (LH) and suppressing the production of follicle stimulating hormone (FSH). This in turn causes the corpus luteum to secrete more progesterone. Progesterone suppresses the production of prolaction. Also, vitex has components that bind to the dopamine receptor sites of the pituitary, inhibiting prolactin secretion.

German studies from 1943 and 1954 suggested that vitex increases milk supply, but these studies were not very well designed. They basically measured when the mom weaned, and found that women who had been using vitex had a 2% weaning rate at hospital discharge, as compared to a 8% weaning rate for the other moms. Nothing was measured regarding hormone levels (obviously back then they weren't even aware of the hormones involved with lactation).

Διαφημίσεις

Μ΄ενδιαφερει κι εμενα!!! Εχουνε σπασει τα νευρα μου πια,καθε μου κυκλος εδω και λιγους μηνες ειναι ανωορηκτικος και το καταλαβαινω!!! Πειτε βρε παιδια που το βρισκουμε το βοτανι?

Λεει βεβαια το αρθρο οτι το βοτανο βοηθαει επειδη προαγει την παραγωγη προγεστερονης.Αν δηλαδη παρουμε προγεστερονη σε χαπι οπως με τα Utrogestan,μπορει να γινει δουλεια και να επανελθει γονιμοτητα?

Το καταλαβαινω γιατι παλια καταλαβαινα την ωορηξια καθε μηνα απο τα πονακια δεξια ή αριστερα (αναλογα με το ποια ωοθηκη "εδινε" ωαριο) αλλα και απο την τραχηλικη βλεννη που την εβλεπα σχεδον παντα στα μισα του κυκλου.Τωρα εχω πληρη απουσια συμπτωματων εδω και μηνες,παρ' ολο που καποια στιγμη πηγα να επανελθω στα κανονικα μου και καταλαβαινα παλι την ωορηξια μου.Ξαφνικα ομως ξαναχαλασε η κατασταση.Επιπλεον καπου διαβασα οτι αν σου ερθει η περιοδος αρκετα νωριτερα απο το συνηθισμενο τοτε ο κυκλος ηταν ανωορηκτικος.Εμενα τον προηγουμενο μηνα μου ηρθες στις 25 μερες-αρα,ανωορηκτικος κι αυτος.

Joe μου φαίνεται ότι τρελένεσαι χωρίς λόγο. Δηλαδή εγώ που δεν έβλεπα ποτέ βλέννη και δεν είχα ποτέ πονάκια στην ωορηξία πριν κάνω και το 2ο παιδί, ενώ τώρα τα έχω, τι σημαίνει; Το σώμα μας αλλάζει και αλλάζει κι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές του όταν γεννάμε.

Εγώ θα έλεγα να παρακολουθήσεις την ωορηξία σου με υπέρηχο αλλά σε άλλο γυναικολόγο που δεν θα είναι προκατηλλημένος με το θηλασμό όπως ο δικός σου. Καλύτερα να μην πεις καθόλου ότι θηλάζεις, να δουμε τι θα βγει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Joe, το έχω ξαναδιαβάσει αυτό που γράφεις και αναρωτιόμουν, ο γυναικολόγος με υπέρηχο δε μπορεί να καταλάβει αν συμβαίνει αυτό που λες;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Joe μου φαίνεται ότι τρελένεσαι χωρίς λόγο. Δηλαδή εγώ που δεν έβλεπα ποτέ βλέννη .

Πού έψαξες και δεν τη βρήκες? :lol: Θέλω να πω υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δεις αν υπάρχει βλέννη. Και η βλέννη κατά την ωορρηξία ξεχωρίζει. Συμβαίνει πάντως να έχεις περίοδο χωρίς ωορρηξία όταν θηλάζεις. Νομίζω αυτό πρέπει να συμβαίνει και σε μένα.

Δεν ξέρω κορίτσια που μπορούμε να το βρούμε αυτό το Chaste berry. Σίγουρα πρέπει να μπορείς να το παραγγείλεις απ'το ίντερνετ. Σε καταστήματα δεν έχω ψάξει, αλλά ίσως σε βιολογικά.

Πού έψαξες και δεν τη βρήκες? :lol:

Παντού, έξω στο δρόμο, μέσα στο σπίτι...... :lol::lol:

Θέλω να πω υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δεις αν υπάρχει βλέννη. Και η βλέννη κατά την ωορρηξία ξεχωρίζει.

Τον ξέρω τον τρόπο. Απλά λέω ότι άλλαξε σε μένα η κατάσταση.

Συμβαίνει πάντως να έχεις περίοδο χωρίς ωορρηξία όταν θηλάζεις.

Όπως συμβαίνει και να έχεις ωορηξία και να μην το καταλαβαίνεις από τα συμπτώματα. Η γνώμη μου είναι ότι πέρα από τον υπέρηχο κανένας άλλος τρόπος δεν είναι αρκετά ακριβής για την ύπαρξη ωορηξίας. Κι ο υπέρηχος να γίνεται σωστά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εγώ νομίζω και ότι η πρωινή θερμομέτρηση μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν κάνεις ωορρηξία. Σε μένα είναι πολύ αξιόπιστη μέθοδος! Αφού και στο γιό μου ήξερα ότι είμαι έγκυος πριν κάνω το τεστ γιατί η θερμοκρασία εξακολουθούσε και ήταν ανεβασμένη για περισσότερες μέρες, ενώ ποτέ δεν συνέβει αυτό στο παρελθόν παρόλο που είχα τελείως άστατο κύκλο!

Τώρα πάλι παρόλο που έχω αδιαθετήσει μία φορά και τελευταία κάνω θερμομέτρηση είμαι σίγουρη ότι δεν έχω κάνει ωορρηξία παρόλο που βλέπω πολλά υγρά.

Τι θα γίνει θα κάνουμε ομαδική παραγγελία για το βότανο???

κοριτσια να σας ρωτησω κατι;υπαρχει περιπτωση να μην μου ερχεται περιοδος λογω θηλασμου παρολο που θηλαζω μονο πρωι βραδυ πλεον;η ειναι κατι αλλο κ πρεπει να το ψαξω;