Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑ

athsar

Recommended Posts

Γεια σας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το γιο μου ο οποίος είναι περίπου 10 μηνών.

Θηλάζει ακόμα (τουλάχιστον θήλαζε μέχρι πριν από 1 εβδομάδα) 3 φορές την ημέρα και έχει άλλα τρία γεύματα στερεάς τροφής.

Το πρόβλημα είναι το εξής, από τότε που έβγαλε δόντια (7ος μήνας) ξεκίνησε να με δαγκώνει, στην αρχή δειλά και παρά τις αντιδράσεις μου (π.χ. σταμάτημα θηλασμού μέχρι να ηρεμήσει), εκείνος συνέχισε όλο και πιο έντονα να με δαγκώνει, αυτή τη στιγμή τον θηλάζω μόνο βράδυ, αφού κοιμηθεί. Προσπαθώ να αντλήσω γάλα με το θήλαστρο αλλά 3 μέρες τώρα δεν έχω καταφέρει τίποτα (μάλλον κάνω κάτι λάθος) και τελικά σήμερα του έδωσα 70 ml ξένο, φοβάμαι όμως ότι θα σταματήσει το γάλα μου…

Στενοχωριέμαι γιατί ενώ η μικρή μου κατάφερε να θηλάσει (3 γεύματα θηλασμού) μέχρι 15 μηνών και ήταν πραγματικά απολαυστικό, ο μικρός μου δεν είναι τόσο συνεργάσιμος, εν τω μεταξύ, όλοι (και ο μπαμπας) μου λένε ότι φτάνει μέχρι εδώ και να μην με απασχολεί όμως πραγματικά θέλω να συνεχίσω. Σας παρακαλώ πείτε μου αν θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να τον ξανακάνω να θηλάσει.

Ευχαριστώ

Αθηνά

Αθηνά squsquadb20070430_0_Bekos.pngcatcatavi20050610_0_Titina+is.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλώς την και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Οταν σε δαγκώνει του λές "μη" και ότι η μαμά πονάει όταν το κάνεις αυτό? Εχει καταλάβει ότι δεν σου αρέσει αυτό που κάνει? Η απλά όταν συνέβαινε σταματούσες να τον θηλάζεις?

Για θήλαστρο μήπως να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό για να μην ταλαιπωρείσαι, έστω για λίγο, μέχρι να "ξεπεράσετε" το δάγκωμα?

Γιατί υπάρχουν μαμάδες που ενώ θηλάζουν επιτυχώς , δεν τα καταφέρνουν με τα θήλαστρα και δη τα κοινά. Με ένα νοσοκομειακό θα έβγαζες περισσότερο γάλα. Για δες την ενότητα παραπάνω με τα θήλαστρα.

Κατά τα άλλα θα σου έλεγα να συνεχίσετε την προσπάθεια με το γιό σου... προσπάθησε να του εξηγήσεις με λόγια...Μπορεί να μην καταλαβαίνει εντελώς, μα νομίζω ότι θα πιάσει το νόημα.... :wink:

Erica σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, μέσα στις αντιδράσεις μου ήταν και το "μη" και το "η μαμά πονάει" όμως όχι σε πολύ έντονο ύφος γιατί η κόρη μου αντιγράφει και μετά καταλαβαίνεις πως του μιλάει :? ...!!! Στην μικρή μου, αυτή η αντίδραση είχε αποτέλεσμα αλλά ο μικρός δεν παίρνει από λόγια...

Σε λίγο θα ξαναπροσπαθήσω με το θήλαστρο, όχι τόσο για να του το δώσω όσο για να μην μου κοπεί το γάλα... θα ήθελα να τον φτάσω μέχρι τουλάχιστον τους 12 μήνες.

Από ότι βλέπω μικρή σου θηλάζει όσο θήλασε και η κόρη μου μόνο που εγώ στους 15 μήνες θηλασμού έμεινα έγκυος στον γιό μου και ο γιατρός μου είπε να σταματήσω...

Να σου ζήσει και να συνεχίσετε όσο περισσότερο μπορείτε!!! :wink:

Καταλαβαίνω :? !

Κοίτα τα θήλαστρα που νοικιάζουν οι κοπέλες εδω μέσα, για να κερδίσεις λίγο χρόνο και να μην ταλαιπωρείσαι το λέω, μήπως τον ενοχλούν τα δόντια του και χαλαρώσει το δάγκωμα αργότερα.

Το γάλα σου το πίνει από μπιμπερό ή ποτήρι? Αν του το δώσει ο μπαμπάς ή κάποιος άλλος εκτός από σένα?

Διαφημίσεις

Δεν έχει πάρει δικό μου γάλα με άλλο τρόπο πέρα από θηλασμό... Σήμερα πήρε 70 ml ξένο με μπιμπερό. Το σκέφτηκα κα εγώ για τα δόντια και είναι γεγονός ότι προχθές έβγαλε το επάνω πλαινο δόντι (τώρα έχουμε 3 τα 2 κεντρικά κάτω και το 1 πλαινό επάνω). Για να είμαι ειλικρινής, τρομάζω και μόνο στη σκέψη ότι θα με δαγκώσει με 3 δοντια... :?

Athsar, σου αντιγράφω από το βιβλίο της κας Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση":

"...ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

-Πριν θηλάσετε, δώστε στο μωρό κάτι κρύο να μασήσει ή πιέστε τα ούλα του με το δάκτυλό σας.

-Την ώρα που σας δαγκώνει, φέρτε το πιο κοντά στο στήθος, μην το διώχνετε.

-Μην ασχοληθείτε με τίποτα άλλο όταν θηλάζετε.

-Να το επαινείτε όταν δεν δαγκώνει.

-Να έχετε το δάκτυλο κοντά για να το βγάλετε αν δαγκώσει.

-Δώστε στο μωρό κάτι να δαγκώσει μόλις το βγάλετε από το στήθος.

-Κατεβάστε το μωρό απο το στήθος.

-Προσπαθήστε σ' όλη αυτή την προσπάθεια να είστε σοβαρή με το μωρό, χωρίς όμως να το τρομάξετε και χωρίς να διασκεδάσετε την κατάσταση (σ.μ. λες και γίνεται!!! :?:lol:). Αν το μωρό τρομάξει, μπορεί να κάνει απεργία θηλασμού και να αρνείται να θηλάσει, γιατί αισθάνεται πως δεν το έκανε επίτηδες και εσείς αντιδράσατε υπερβολικά. Αν σας ακούσει να διηγείστε το επεισόδιο αστειευόμενη, μπορεί να αρχίσει να σας δαγκώνει για παιχνίδι: όταν το κάνουν για παιχνίδι, μετά γελάνε. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που όταν δαγκώνουν στο στήθος κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας πονάνε πολύ τη μαμά, το κάνουν λίγα μωρά και ελάχιστες φορές. Αν σας συμβεί, πολύ σύντομα θα σταματήσει."

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο... :wink:

fUvDp2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας :) Να ρωτήσω κάτι ακόμα: Τώρα τελευταία, όταν τον ξαπλώνω στο μαξιλάρι και δεν έχει διάθεση να δαγκώσει, επαναστατεί και δεν θέλει με τίποτα να πάρει το στήθος. έχετε καμιά ιδέα για το πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό?

Και πάλι χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια σας!

Διαφημίσεις

Koritsia emena thn teleutaia ebdomada, den pernei eukola to sththos eno mexri tora den eixame problima. Exei to stoma ths anoixto kai peigenei to kefalaki ths mprosta piso sthn thili sunexeia xoris na kleinei to stoma ths. otan thn piezo to kefalaki mprosta gia na to parei , neuriazei kai trabiete piso. Giati mporei na to kanei auto??? den peinaei? thn enoxlei kati?? den mporo na katalabo. Telika sto telos meta apo polu prospatheia thilazei alla den anoigei to stoma ths kala kai pernei mono thn roga opote fobamai mhn pligothoun oi thiles mou kai exoume problima.

Akoma otan thilazoume prepei na perimenoume to moro na afisei to stithos h to stamatame emeis otan nomizoume oti exeis teleiosei kai apla pipilaei???

Sophia D να σου ζήσει η μικρούλα καταρχήν. Θα ήθελα να απαντήσω στην τελευταία σου ερώτηση καθώς τα παραπάνω δεν μου έχουν τύχει. Εγώ σύνηθως δεν έβγαζα το παιδί από το στήθος παρά μόνο εάν ένιωθα ότι έπρεπε να αλλάξω στήθος για να συνεχίσει το παιδί το φαγητό του, ειδικά στην κόρη μου (όταν είχε την ηλικία της μικρής σου) είχε τύχει να συμβαίνει αυτό και 1 ώρα. Κάποια στιγμή, όταν πλέον χόρταινε άφηνε μόνη της το στήθος και κοιμόταν. Αυτά βέβαια στα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω εάν συμφωνουν τα κορίτσια.

Sophia D μηπώς το κάνει για να παίξει και δεν θέλει να φάει τη δεδομένη στιγμή που την πιέζεις... Τρώει κανονικά;; Πόσες φορές ενεργείτε;;; Πόσο βάρος έχει βάλει απο την ημέρα που βγήκατε απο το μαιευτήριο;;; Αν το μωράκι σου βάζει βάρος, κοιμάται 8 ώρες συνολικά τουλάχιστον το 24ωρο , έχει καθημερινά 6-8 πάνες βρεγμένες, αυξάνει το βάρος κατά 400γρ το μήνα τούλάχιστον , αλλά κατά προτίμηση 800 γρ το μήνα το πρώτο δίμηνο, τότε τα ΄πράγματα είναι αρκετά καλά (ελπίζω να συμφωνούν και οι άλλες μαμάδες και φυσικά η Αγλαία).

Και εγώ συμφωνώ με τη athsar , μη το τραβάς το μωράκι απο τη θηλή σου , και για να μην τη τραυματίσεις και γιατί το μωράκι σου ξέρει καλύτερα πότε να την αφήσει. Στο κάτω κάτω αν θέλει να πιπιλήσει είναι δικαίωμα του ... μωρό είναι ,και καλύτερα εσένα παρά καμιά πιπίλα!

ΥΓ Αν πάρεις το βιβλίο της Αννας Πατσούρου " Θηλασμός μια υπέροχη σχέση " , θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

athsar για τα δαγκωματα, νομιζω πως στην αρχη βρισκουν παιχνιδι την αντιδραση μας!

στο λεω αυτο γιατι μερικες φορες με δαγκωνε και επειδη ξαφνιαζομουν και ποναγα εβγαζα τσιριδες αλλα ο μικρος ξερενοτανε στα γελια!

ετσι αρχισα το μη! ποναει η μανουλα, και τωρα πια που εχει 6 δοντια το κανει σπανια και συνηθως οταν παρακολουθει τον πατερα του με το βλεμα του οταν περναει απο διπλα μας, δηλαδη γυριζει το κεφαλι να τον δει χωρις ομως να αφηνει το στηθος... αουτς!!

Sophia Dγια το αν βγαζουμε εμεις το μωρο απο το στηθος...

νομιζω πως εχει να κανει με το παιδι... εμενα για παραδειγμα απο τη μερα που γεννηθηκε και μεχρι σημερα, τα γευματα του δεν κρατανε πανω απο 7 λεπτα! μολις χορτασει το αφηνει μονος του! απλα εγω ενδιαμεσα τον αλλαζω στηθος για να εχω και στα δυο το ερεθισμα...

θα σημφωνησω με την bon-bon και την athsar

μη το τραβάς το μωράκι απο τη θηλή σου , και για να μην τη τραυματίσεις και γιατί το μωράκι σου ξέρει καλύτερα πότε να την αφήσει. Στο κάτω κάτω αν θέλει να πιπιλήσει είναι δικαίωμα του ... μωρό είναι ,και καλύτερα εσένα παρά καμιά πιπίλα!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Εμείς τώρα αλλάξαμε πίστα, δεν παίρνει το στήθος με τίποτα, μα με τίποτα... αφού όταν προσπαθώ και αρνείται, η μικρή μου μου λέει "μαμά δεν θέλει" και έτσι εγώ φιλάω καραούλι πότε θα κοιμηθεί :? . Κορίτσια λέτε να περνάει φάση?

ασχετο... athsar τι τελεια φωτο στο avatar! Sarah key δεν ειναι;;; πω πω τι μου θυμισες!!!

και κατι ακομα... μηπως ειναι καιρος τωρα που εχεις και τον μπεμπουκο σου, να συνηθισεις στην ιδεα πως η μικρη σου... ειναι πια η μεγαλη σου;;; :D

ilonka19 αστα να πανε! για γελια και για κλαματα ειμασταν!!!

Koritsia emena thn teleutaia ebdomada, den pernei eukola to sththos eno mexri tora den eixame problima. Exei to stoma ths anoixto kai peigenei to kefalaki ths mprosta piso sthn thili sunexeia xoris na kleinei to stoma ths. otan thn piezo to kefalaki mprosta gia na to parei , neuriazei kai trabiete piso. Giati mporei na to kanei auto??? den peinaei? thn enoxlei kati?? den mporo na katalabo. Telika sto telos meta apo polu prospatheia thilazei alla den anoigei to stoma ths kala kai pernei mono thn roga opote fobamai mhn pligothoun oi thiles mou kai exoume problima.

Akoma otan thilazoume prepei na perimenoume to moro na afisei to stithos h to stamatame emeis otan nomizoume oti exeis teleiosei kai apla pipilaei???

Σοφία ακριβως το ιδιο εκανε και η δικια μου απο την πρωτη μερα που προσπαθούσα να θηλασω. Κουνουσε το κεφαλι ετσι ακριβως και νευριαζε και τσιριζε, δεν μπορουσε και να πιασει καλα...εβαζα και ψευδοθηλες και παλι το εκανε δεν ξερω γιατι! Βεβαια εμεις δεν τα καταφεραμε να θηλασουμε και τωρα το βγαζω με το θηλαστρο!

εμενα δαγκωνει συνεχεια με τα ουλα του τις θηλες του μπιμπερο!!!!

αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην τρωει γρηγορα και αναγκαζομαι να βγαζω λιγο το μπουκαλι για να φαει κανονικα!!!

τι να κανω για να το σταματησει?

9a7bp2.pngIm47p2.png

εμενα δαγκωνει συνεχεια με τα ουλα του τις θηλες του μπιμπερο!!!!

αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην τρωει γρηγορα και αναγκαζομαι να βγαζω λιγο το μπουκαλι για να φαει κανονικα!!!

τι να κανω για να το σταματησει?

Υπάρχει θέμα...

Αν είναι προσωρινό, μήπως βγάζει δόντια.

Αν το κάνει συνέχεια μάλλον ένας οστεοπαθητικός θα βοηθούσε...

Καταρχήν εύχομαι σε όλες τις κοπέλες να σας ζήσουν τα παιδάκια σας.

xrysalis μου σχετικά με την μικρή μου, προτιμώ να τα λέω και τα 2 μικρά παρά να κάνω τον διαχωρισμό μεγάλης-μικρού. Η άλλη προσφώνιση είναι με τα ονόματα τους. Παρεπιπτόντως ναι... είναι Sarah Key, εάν το θες θα μπορούσα να σου το στείλω.

και κατι ακομα... μηπως ειναι καιρος τωρα που εχεις και τον μπεμπουκο σου, να συνηθισεις στην ιδεα πως η μικρη σου... ειναι πια η μεγαλη σου;;;

xrysalis μου σχετικά με την μικρή μου, προτιμώ να τα λέω και τα 2 μικρά παρά να κάνω τον διαχωρισμό μεγάλης-μικρού. Η άλλη προσφώνιση είναι με τα ονόματα τους. Παρεπιπτόντως ναι... είναι Sarah Key, εάν το θες θα μπορούσα να σου το στείλω.

οκ, για πλακα στο ειπα... κι εγω τα ανιψια μου, ολα μικρα τα φωναζω!!

οσο για την εικονα μην την στειλεις... απλα ξυπνησαν παιδικες αναμνησεις!!

ναι βρε xrysalis, το καταλαβαίνω, απλώς, μου φαίνεται περίεργο για ενα πιτσιρικι που το βλέπω τόσο μικρό (ύψος πινέζας) να το φωνάζω "η μεγάλη" ... :?

• 3 months later...

έψαξα έψαξα αλλά δεν βρήκα πού τα έχουμε ξαναπεί αυτά... :oops:

την τελευταία εβδομάδα βγάλαμε τα 2 πρώτα μας δοντάκια (κάτω) :D

το θέμα είναι οτι κάποιες φορές με δαγκώνει όταν θηλάζει...της λέω σταθερά"όχι","μη με δαγκώνεις" και τέτοια,αλλά δε θέλω και να την τρομάξω...Αγλαία θυμάμαι πως κάπου είχες γράψει οτι είναι σαν το καλαμάκι,δε δαγκώνουμε,ρουφάμε :cool: αλλά η αλήθεια είναι πως ώρες ώρες με πονάει...μπορώ να κάνω κάτι άλλο απο αυτό που ήδη κάνω?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...