Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Στην πρωτη εγκυμοσυνη χτυπησα τα 28 κιλα.Για καλη μου τυχη μεσα σε δυο μηνες προλαβα κ εχασα τα 20 με αυστηρη διατροφη κ καθημερινη γυμναστικη.Ελα ομως που δεν προλαβα να χασω τα 8 κ τσουπ στους δυο μηνες ερχεται κ ο δευτερος γιος.Σε αυτην πηρα 17 αλλα ειχα κ τα 8 που μου ειχαν μεινει.Επομενος ξεκιναμε παλι διατροφη,για γυμναστικη που χρονος τωρα κ απο κοιλια???Το μονο σιγουρο 2 απανοτες εγκυμοσυνες δεν ειναι οτι καλυτερο...με βλεπω ποια μονο με φαρδιες μπλουζες.Δεν πειραζει ομως γιατι αξιζε για τα αγγελουδια μου.Αυτο σκεφτομαι κ παρηγοριεμαι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην εγκυμοσύνη δεν είχα πάρει πολλά κιλά, 11, δεν ήμουνα όμως και καμια αδύνατη πριν. Τώρα τα έχω χάσει σχεδόν όλα, δεν ζυγίζομαι, αλλά χρησιμοποιώ την αλάνθαστη μέθοδο του παλιού jean :P . Βέβαια μπορώ να πω οτι δεν ειμαι όπως και πριν αλλά δεν σκάω κιόλας, κοιλίτσα είχα και πριν την εγκυμοσύνη (πολλές μπύρες :lol: ) μη σας πω οτι τώρα που τις έχω μειώσει λόγω θηλασμού με βλέπω να καλυτερεύω. Υπάρχει η κοιλιά αλλά δεν είναι μαλακή και "νερουλή"Αυτό που με ενοχλεί ειναι το στήθος μου, ήταν ήδη μεγάλο και τώρα έχει παραγίνει, δεν ξέρω αν μετά το θηλασμό, όποτε σταματήσω... επανέρχεται :?

WDWSp2.png

TAlMp2.png

Στην εγκυμοσύνη πήρα 14 κιλά εκ των οποίων έχω χάσει τα 10...

ακόμα 4 μου έμειναν!!!

Βέβαια, κανένα από τα παλιά μου παντελόνια δεν μου μπαίνει ακόμα

και εξακολουθώ να φοράω το τζιν της εγκυμοσύνης :oops:

Κοιλίτσα πάντα είχα οπότε αυτό τουλάχιστον το έχω συνηθίσει :lol:

Κορίτσια S.O.S, βαπτίζουμαι σε λίγο καιρό την μπέμπα μας και εγώ είμαι ακόμα σαν βαρελάκι με πόδια. Θέλω επειγόντως τα στοιχεία της διαιτολόγου που είναι στο Χαλάνδρι. Βοήθεια κορίτσια πρέπει να μπορέσω να χωρέσω σε ρούχα.

Η μπεμούλα μου ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φάει το γάλα της μαμάς της, αλλά τα καταφέραμε!!!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ είχα πάρει 15 κιλά στην εγκυμοσύνη,έχουν περάσει 20 μέρες από την ημέρα που γέννησα την μπουμπούκα μου και έχω χάσει είδη 11 κιλά!!!Ας είναι καλα η μπουμπού μου που πίνει το γαλατάκι της μαμάς!!!Κοιλίτσα κι εγω είχα παντα λίγο οπότε όλα οκ!! :D

2ef2v5u.png

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα 17,5 κιλά, τα οποία έχασα σταδιακά χωρίς γυμναστική και δίαιτα μέσα σε ένα χρόνο.Βέβαι θήλασα τον μικρό μου για 7,5 μήνες. Στη μπέμπα πήρα πάλι 17,5 κιλά, τι να πω απίστευτο και ήδη έχω χάσει τα 15, βασικά λόγω τρεξίματος, θηλασμού και περιορισμού των γλυκών....Κανέλλα δεν θέλω να σε απελπίσω αλλά μετά τον θηλασμό το στήθος αλλάζει προς το χειρότερο, τουλάχιστον το δικό μου, το οποίο μάλιστα μίκρυνε περισσότερο από ποτέ και από εκεί που ήμουν Πάμελα Άντερσον έγινα Κέιτ Μος....όχι ότι έιναι καλό το τελευταίο

Κάποιος είχε αναφέρει κάποια στιγμή στην αρχή αυτής της συζήτησης ένα διαιτολόγο που αναλαμβάνει διαδικτυακά, και ήταν και ενήμερος για θέματα θηλασμού. Έχει μήπως κανείς τα στοιχεία αυτού ή κάποιου άλλου αντίστοιχου, μια που είμαι εκτός Ελλάδας;

Έλενα

Αχ mpempoula μη μου λες τέτοια..αλήθεια σου μίκρυνε το στήθος??

Δηλαδή εγώ που είχα 2 νούμερο πριν γεννήσω θα μου γίνει σαν της Βίσσης πριν την επέμβαση σιλικόνης???Πλάκα?????Αχ δε θέλω μ'αρεσε ετσι πως είναι τώρα...Θα δείξει όταν σταματήσω τον θηλασμό!!! :lol:

2ef2v5u.png

ααα είμαι στο σωστό τόπικ νομίζω :D . Επειδή και γω μια από τα ίδια και τυχαίνει να έχω ένα διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι. όποια κοπέλα ξέρει ας μου πει, με τι ταχύτητα και με τι κλίση πρέπει να τρέχω για να κάψω λίπος? (Εχω μετανιώσει για όλες τις μπουγάτσες που έφαγα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου :cry: )

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Διαφημίσεις

ααα είμαι στο σωστό τόπικ νομίζω :D . Επειδή και γω μια από τα ίδια και τυχαίνει να έχω ένα διάδρομο γυμναστικής στο σπίτι. όποια κοπέλα ξέρει ας μου πει, με τι ταχύτητα και με τι κλίση πρέπει να τρέχω για να κάψω λίπος? (Εχω μετανιώσει για όλες τις μπουγάτσες που έφαγα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου :cry: )

Ξεκίνα με 6 χιλιόμετρα την ώρα και για την κλίση βλέπεις, αν το 3% σου είναι λίγο, το ανεβάζεις σταδιακά μέχρι το 6. :wink:

Εγώ κιλά είχα πάρει λίγα, 10 και τα 8 τα έχασα αμέσως αλλά μετά εβαλα 2 γιατί τρώω οτι στερήθηκα στην εγκυμοσύνη αλλά κυρίως γιατί νιώθω τρελή αδυναμία και ζαλαδες αν δεν φάω...πεινάω συνέχεια!

το θέμα μου όμως είναι η κοιλάρα μου που ακόμη δεν ξεφούσκωσε και μοιάζει να είμαι με 5 μηνών έγκυος...τις τελευταιες μερες που βγαινω και πιο συχνα εξω την κοιταω και νομιζω οτι αρχιζω να παθαινω καταθλιψη εξαιτιας της...μεχρι και λιποαναρόφηση αρχίζω να σκεφτομαι...πάντα είχα κοιλιτσα αλλα καμιά σχέση με τώρα...:(:(:(

σε εσάς πότε επανήλθε η κοιλιά σας? εμείς σήμερα σαραντήσαμε και δίνω ακόμη ενα περιθώριο στον εαυτό μου πριν παρω δραστικά μέτρα... :(:(

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ κορίτσια εχω άλλη απορία..αν μπορει κάποια να μου απαντήσει!!!

Η κάθετη μαύρη γραμμη που κάνουμε στην εγκυμοσήνη στην κοιλιά δεν μου έχει φύγει ακόμα..κι έχω 25 μέρες που γέννησα.Λέτε να μην φύγει???

2ef2v5u.png

Jen μη στεναχωριέσαι. Η κοιλιά θέλει πολύ χρόνο. Και εγώ έτσι ήμουν στη φάση τη δική σου και είχα απογοητευτεί. Είδα κάποια βελτίωση στο τρίμηνο και κυρίως μετά το εξάμηνο. Οι φίλες εδώ γράφουν οτι χρειάζεται περίπου ένας χρόνος. Θα δούμε! :)

Η μαύρη γραμμή θα φύγει πολύ γρήγορα. Είναι θέμα χρόνου.

Διαφημίσεις

Καλημερα! Ειμαι καινουργια στην παρεα σας και εχω ενα κοριτσακι 45 ημερων...Ο παιδιατρος μου απαγορευσε ολα τα οσπρια, ολα τα θαλασσινα, τα αναψυκτικα....

Ηθελα να ηξερα τι απο ολα ισχυει....

435710zudw649226.gif

41ed7ypahe3qdxaw.png

Καλημερα! Ειμαι καινουργια στην παρεα σας και εχω ενα κοριτσακι 45 ημερων...Ο παιδιατρος μου απαγορευσε ολα τα οσπρια, ολα τα θαλασσινα, τα αναψυκτικα....

Ηθελα να ηξερα τι απο ολα ισχυει....

και τι σου άφησε δηλ? :D:D:D

τρώγε από όλα, τρώγε υγιεινά και όλα θα πάνε καλά! το γάλα σου δεν επηρεάζεται από τις τροφές που καταναλώνεις.

Στη θέση σου βέβαια, θα τον άκουγα για τα αναψυκτικά :D επίσης, προσοχή στις ποσότητες, γιατί ο θηλασμός ανοίγει την όρεξη. Είναι προτιμότερο να φας δύο πιάτα φαί χωρίς ψωμιά, παρά το αντίθετο.

Ειλικρινα τα εχω χαμενα! Τωρα που ειναι και περιοδος νηστειας εχω προβληματιστει αρκετα...ουτε καλαμαρακια τηγ. ουτε χταποδακι.....οκ τα οσπρια φερνουν αερια και μπορει να επηρεασουν το μωρο αλλα ουτε λιγο χταποδακι μερες που ειναι?

εχω βαρεθει να τρωω ρυζι και μακαρονια!

435710zudw649226.gif

41ed7ypahe3qdxaw.png

δεν επηρεάζει λέμε :D τρώγε ό,τι θέλεις!!! με ρέγουλα βέβαια τα ρυζια και τα μακαρόνια, διότι τα κιλά εύκολα μπαίνουν, δύσκολα φεύγουν!!!!

Μόνο στη περίπτωση που παρουσιαστεί αίμα στα κακάκια, υποψιάζεσαι πιθανή αλλεργία στα γαλακτοκομικά, τα οποία και αφαιρείς από τη διατροφή σου (οι λεγόμενες αλλεργίες, ίσως έχουν κι άλλα συμπτώματα, δε τα ξέρω να σου τα πω ακριβώς).

Ειλικρινα τα εχω χαμενα! Τωρα που ειναι και περιοδος νηστειας εχω προβληματιστει αρκετα...ουτε καλαμαρακια τηγ. ουτε χταποδακι.....οκ τα οσπρια φερνουν αερια και μπορει να επηρεασουν το μωρο αλλα ουτε λιγο χταποδακι μερες που ειναι?

εχω βαρεθει να τρωω ρυζι και μακαρονια!

Αν ρωτησεις 10 παιδιατρους,θα παρεις 10 διαφορετικες γνωμες για το τι πρεπει να τρως. :?

Φαε ότι ετρωγες και πριν.

Αν θελεις μπορεις να περιορισεις τα ανθυγειινα(αναψυκτικα,γαριδακια,fast food κτλ) για το καλο και των δυο σας!

Να υπενθυμίσω ότι όλα τα χρόνια των σπουδών της ιατρικής και της παιδιατρικής, οι παιδίατροι δεν έχουν κάνει ούτε μία σελίδα (όχι μάθημα, σελίδα) για τη διατροφή.

Αυτά που συνήθως λένε είναι φρικτοί αυτοσχεδιασμοί για να κάνουν δύσκολη τη ζωή της μαμάς και να παρατήσει το θηλασμό. :?

Να υπενθυμίσω ότι όλα τα χρόνια των σπουδών της ιατρικής και της παιδιατρικής, οι παιδίατροι δεν έχουν κάνει ούτε μία σελίδα (όχι μάθημα, σελίδα) για τη διατροφή.

Αυτά που συνήθως λένε είναι φρικτοί αυτοσχεδιασμοί για να κάνουν δύσκολη τη ζωή της μαμάς και να παρατήσει το θηλασμό. :?

Ναι,και το 99% των μαμαδων νομιζουν οτι οι παιδιατροι εχουν κανει 35 μαθηματα σχετικα με την διατροφη των μωρων και ξερουν τα παντα. :?

Κορίτσια υπομονή! στην αρχή και όλα τα κιλά να χάσετε... πρησμένες θα είστε και όχι μόνο στην κοιλιά! είναι και οι ορμόνες που επανέρχοντε!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ!! :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ο γυναικολόγος μου είχε πει για την κοιλιά να κάνω κάθε μέρα κοιλιακούς από τις 20 μέρες και μετά αφού γέννησα! Φυσικά δεν προλαβαίνω, μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα το μπεμπάκι μου θα τους κάνουμε μαζί! :lol::lol:

Εμένα μου έχει συμβεί το εξής κουφό μου μεγάλωσε το στήθος ένα νούμερο, όπου στην εγκυμοσύνη είχε γίνει πιο μεγάλο και από την κοιλιά μου και δεν μου κάνουν τα παπούτσια μου (και να δω τι θα κάνω τόσα ξευγάρια) από 37 πήγα στο 38 :shock::shock:

Η μαύρη γραμμή θα φύγει πολύ γρήγορα. Είναι θέμα χρόνου.

Δηλαδη πόσο γρηγορα??Γιατι εμενα εχουν περασει 3 μηνες και ακομα εδω ειναι... :cry::cry::cry: Χαλιαααααααα :cry::cry::cry: Και για τα κιλα τι να πω?? Πήρα 18 εχασα σε 15 μερες τα 11 και τα υπολοιπα 7 δεν θελουν να φυγουν με τιποτα...τζιφος... Και γιατι πειναμε ετσι με το θηλασμό ρε γμτ?? Δεν τρωω αλλα ΠΕΙΝΑΩ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ολη την ωρα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...