Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Γέννησα στις 17/7 και είχα 15 κιλά παραπάνω! Σήμερα πια τα έχω χάσει όλα και δεν έχω κόψει τα γλυκά... (έχω τρέλα με τα γλυκά) φαΐ δεν τρώω μεγάλες μερίδες και προσπαθώ να είναι μόνο μαγειρευτό, καμιά φορά όμως τρώω και πίτσες απ' έξω. Χαίρομαι που μου κάνουν τα ρούχα μου (τα οποία επειδή είναι πολύ στενά δεν περίμενα ότι θα τα βάλω πριν ΄τα χριστούγεννα). Μου ανέβηκε η ψυχολογία γιατί είχα φτάσει στον πάτο και ακόμα πιο κάτω....

Ακόμα και τα παντελόνια που κουμπώνουν λίγο πιο πάνω από την τομή της καισαρικής μου κάνουν!

:D

Πιστεύω ότι βοήθησε και ο θηλασμός (και η χαζή δεν ήθελα να θηλάσω..) αλλά και η πάρα πολύ κούραση και αϋπνία!!!

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΗΡΑ 28 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΓΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.ΔΕΜ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΕΤΡΩΓΑ.ΕΧΑΣΑ ΤΑ 6 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΧΑΣΑ ΤΑ 18.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ. :D:D:D:D:D:D

Μαρθα και εγω στα ιδια επιπεδα ειμαι,θελεις να μου πεις πως τα καταφερες,γιατι εχω απογοητευτει.Ειμαι πολυ λεμαργη κυριως με τα γλυκα :oops: αν θελεις στειλε π.μ.ευχαριστω

Εγω κορίτσια εβαλα 20 λογω προεκλαμψιας γέννησα με κ.τ τον μπεμπη μου 2650 βρήκα απο το νοσοκομείο μείον 7 κιλά , θηλάζουμε αποκλειστικά 3 μήνες και έχω πάρει και 3 κιλά και βλέπω να βάζω και άλλα με τήν πέινα που έχω και με πίανει απελπισία . Εκεί που είχα μέση δακτυλίδι τώρα έχω και παλί δακτυλίδι αλλα για βαρέλι :wink:

Εγώ έβαλα 19 κιλά, έχασα τα 15 κιλά μέχρι να σαραντήσουμε χωρίς να το καταλάβω...Αφού κάθε μέρα που ανέβαινα στη ζυγαριά ήμουν και μισό κιλό μείον..Σήμερα μετά απο 2,5 μήνες μου έχει μείνει μόνο ένα κιλό και μπαίνω σε όλα μου τα ρούχα -πλήν κάποιων στενών τζίν :? . Το βασικότερο απο όλα είναι οτι δεν έκανα καμία διατροφή,΄αντιθέτως τρώω σαν γουρούνι και δεν υπερβάλλω - περισσότερο απο οτι στην εγκυμοσύνη- και φυσικά θηλάζουμε αποκλειστικά. Η αλήθεια είναι πως ο θηλασμός βοήθησε αρκετα στο να επανέλθω τόσο σύντομα..

BagRp2.png Spetp2.png ...έρχεται και ο τρίτος της παρέας!!!

Διαφημίσεις

Αχ τι πράγμα και αυτό τελικά πρέπει να είναι μύθος ότι χάνεις κιλά με τον θηλασμό...εγώ αντί να χάνω όλο και παίρνω, καλά σημειωτέον ότι η πείνα μου μετά τον θηλασμό με τρομάζει!Συμβαίνει σε όλες σας?Λέω να ξεκινήσω γυμναστήριο(θα κλείσουμε τους 2 μηνες στις 12) για να δούμε τι θα πετύχουμε...καλή προσπάθεια σε όλες σας!!!

Και εγώ Φρύνη μου την κόβω μαχαίρι από σήμερα.

Αλλά είμαι συγκλονισμένη από τα links που παρέθεσε παραπάνω η Αγλαια. Το χειρότερο είναι οτι νιώθω οτι έχω λειτουργήσει σαν μια ασυνείδητη και εγωίστρια μάνα που παρέβλεψε το καλό των παιδιών της.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για να αναθαρρήσω λίγο... Νιώθω κουρέλι.

Ηρώ μου, μήπως τα παραλές λίγο; Δεν έκανες τίποτα τρομερό. Όυτε κι εγώ τα ήξερα αυτά. Απλά δεν τρώω ασπαρτάμη kai msg έτσι κι αλιώς, για τη δική μου υγεία.

Είσαι μια πολύ πολύ καλή μανούλα. Δεν υπάρχει λόγος να νοιώθεις κουρέλι. :wink:

Αγλαϊα, έγραφες στην πρώτη σελίδα για την ασπαρτάμη...αλλά την περιέχει το ασβέστιο που πρέπει να παίρνω!!! Τι γινεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει ασβέστιο χωρίς ασπαρτάμη ή είναι μικρή η δόση και δεν πειράζει...είχα διαβάσει τα συστατικά του calcioral και είχα στραβομουτσουνιάσει με τα Ε που έχει, αλλα τι να κάνω;;Πολύ θα ήθελα να μην το παίρνω, είναι και αηδία, αλλά μου χρειάζεται...:(

junk food δεν τρώω, αλλά θα ήθελες να μου πεις ή να μου δώσεις λινκ με προϊόντα που έχουν αυτά τα γλυκάντικά;; (εκτός από τσίχλες-ζελέ που τα ανέφερες ήδη..)

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Υπάρχει ασβέστιο χωρίς ασπαρτάμη σε ταμπλέτα. Έχουν οι περισσότερες εταιρείες. Της solgar είναι καλές.

Αχ τι πράγμα και αυτό τελικά πρέπει να είναι μύθος ότι χάνεις κιλά με τον θηλασμό...εγώ αντί να χάνω όλο και παίρνω, καλά σημειωτέον ότι η πείνα μου μετά τον θηλασμό με τρομάζει!Συμβαίνει σε όλες σας?Λέω να ξεκινήσω γυμναστήριο(θα κλείσουμε τους 2 μηνες στις 12) για να δούμε τι θα πετύχουμε...καλή προσπάθεια σε όλες σας!!!

Όυτε κι εγώ έχασα με το θηλασμό.

Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 50. Πήρα 12 κιλά, και με το που γέννησα έχασα αμέσως τα 7. Από τότε έχασα άλλα δύο κιλά, και παραμένω 53 εδώ κι 1.5 χρόνο. Βέβαια δεν προσπαθώ να χάσω, και τρώω σα γουρούνι!! :lol:

Εκεί που είχα μέση δακτυλίδι τώρα έχω και παλί δακτυλίδι αλλα για βαρέλι :wink:

:lol:

θα τα χάσεις Μαράκι, είναι νωρίς ακόμα. Απλά να τρως υγιεινά. Όχι ζάχαρη ψωμί, και πολλά γαλακτοκομικά. :D

Διαφημίσεις

εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου στα 58-59 κιλα, εφτασα τα 74, τωρα, 11 μερες μετα τον τοκετο ειμαι στα 65.

Θηλαζω κι εγω το κοριτσακι μου, αλλα δε ξερω αν ειναι νωρις παντως απο ορεξη...τιποτα.

Μπορω να κατσω νηστικια ολη μερα. Οχι οτι καθομαι απλα δεν πειναω καθολου. Και στην εγκυμοσυνη ειχα τρελη ορεξη για γλυκα και γενικα για οτιδηποτε απαγορευμενο :twisted::twisted:

Να ρωτησω κατι οποια ξερει? θελω πολυ να ξεκινησω γυμναστικη στο σπιτι, εχω κανει καισαρικη και το μονο που νιωθω ειναι ενα τραβηγμα στη τομη. Ποτε μπορω να ξεκινησω? να περιμενω μερικες μερες ακομα?

Επισης εχω παραγγειλει και τον κορσε λιπο παντυ μαμα και σκεφτομαι να τον χρησιμοποιω παραλληλα με τη γυμναστικη. Θα εχω κανενα αποτελεσματα της προκοπης ή τσαμπα τα 65 ευρω? Σορρυ αν ειμαι λιγο εκτος θεματος!! :?

Να ρωτησω κατι οποια ξερει? θελω πολυ να ξεκινησω γυμναστικη στο σπιτι, εχω κανει καισαρικη και το μονο που νιωθω ειναι ενα τραβηγμα στη τομη. Ποτε μπορω να ξεκινησω? να περιμενω μερικες μερες ακομα?

Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι μπορούσα να ξεκινήσω γυμναστική 15 μέρες μετά τη γέννα(με καισαρική κι εγώ). Πάντως θα έλεγα καλύτερα να ρωτήσεις το δικό σου γιατρό.

εγώ στην εγκυμοσύνη έβαλα γύρω στα 12-13 κιλά

ειδικά τους πρώτους μήνες δεν ήθελα να φάω γλυκό με τίποτα ...

η μικρή γεννήθηκε 3.240 κιλά και έχασα όλα τα κιλά μέσα στους δύο πρώτους μήνες μετά την εγκυμοσύνη :shock:

σημ. δε θήλασα λόγω φαρμάκων που παίρνω για τη μεταμόσχευση

το κακό είναι ότι μετά κι ενώ δεν άλλαξα διατροφή ξαναέβαλα 2-3 κιλά

τα οποία δε φέβγουν ... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :evil:

age.png

Στην εγκυμοσύνη πήρα 20 κιλά. Φεύγοντας από το μαιευτήριο ήμουν μόνο 4 κιλά κάτω (όσο δηλ. ήταν το παιδί και τα υγρά). Θήλαζα και θηλάζω αποκλειστικά, παράλληλα δουλεύω και έχω φτάσει τα -11.

Πιστεύω ότι θα έχανα μόνη μου και τα υπόλοιπα , λόγω θηλασμού, αλλά επειδή σ' αυτή την εγκυμοσύνη δεν πήρα μόνο εγω κιλά αλλά και ο σύζυγος, αποφασίσαμε να πάμε σε διατροφολόγο.

Πάντως στην 1η μου εγκυμοσύνη είχα πάρει 15 κιλά τα οποία τα έχασα όλα σχεδόν πάνω στο χρόνο χωρίς κάποια ιδιαίτερη διατροφή. Απλά έτρωγα υγιεινά.

YAgZp3.png43y0p3.png

Και εγώ είχα κολλήσει τόσους μήνες αλλά τον τελευταίο μήνα

και χωρίς να κάνω κάτι διαφορετικό, αδυνάτισα κι άλλο- κοντεύω να

φτασω στα κιλά μου προ εγκυμοσύνης. Υπομονή θέλει και λίγη αυτοσυγκράτηση :wink:

Διαφημίσεις

Παιδιά SOS: Το βράδυ θα πάμε σε εστιατόριο με θαλασσινά. Εκτός από τα μύδια που ξέρω ότι πρέπει να αποφεύγονται λόγω βαρέων μετάλλων, μπορώ να φάω γαρίδες, αχιβάδες, κυδώνια κλπ;

Πληζ πείτε μου ναι!!

Δεν σε προλαβα σιγουρα ...καλα να περάσεις :D

Αλλα ..έχουν τα μύδια βαρέα μέταλλα? Νομιζω μονο τα μεγάλα ψαρια (σολωμός , τονος κλπ) έχουν . :?

Οσο για τα υπολοιπα ...τσακιστα :lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Παιδιά SOS: Το βράδυ θα πάμε σε εστιατόριο με θαλασσινά. Εκτός από τα μύδια που ξέρω ότι πρέπει να αποφεύγονται λόγω βαρέων μετάλλων, μπορώ να φάω γαρίδες, αχιβάδες, κυδώνια κλπ;

Πληζ πείτε μου ναι!!

Όλα επιτρέπονται! Ακόμη και τα μύδια. Απλά δεν είναι καλό να καταναλώνονται τακτικά, γιατί τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται.

Αλλα ..έχουν τα μύδια βαρέα μέταλλα? Νομιζω μονο τα μεγάλα ψαρια (σολωμός , τονος κλπ) έχουν . :?

Τα μύδια καθαρίζουν πολλά τοξικά απορροφώντας τα.....

H σειρα μου για ερωτησεις καθώς σιγα - σιγα φτανουμε και εκει.

Λόγω χρόνιου ευερέθιστου εντέρου, η διατροφη μου δεν ειναι και η καλυτερη. Αποφευγω τα περσσοτερα φρουτα, λαχανικα και τροφες με πολλες φυτικες ινες διοτι με αρρωσταινουν για μερες. Ειναι πολυ μικρη η ποικιλια απο φρεσκα φρουτα και λαχανικα που μπορω να φαω και μαλιστα μετα απο κριση κολικου, αναγκαζομαι να διατρεφομαι σχεδον αποκλειστικα με ζυμαρικα.

Η απορια μου ειναι πως θα επηρεαστεί η ποιοτητα του γαλακτος μου με αυτα τα δεδομενα ? Μηπως δεν θα μπορεσω να δωσω τα σωστα στοιχεια που χρειαζεται ?

Λόγω χρόνιου ευερέθιστου εντέρου, η διατροφη μου δεν ειναι και η καλυτερη. Αποφευγω τα περσσοτερα φρουτα, λαχανικα και τροφες με πολλες φυτικες ινες διοτι με αρρωσταινουν για μερες. Ειναι πολυ μικρη η ποικιλια απο φρεσκα φρουτα και λαχανικα που μπορω να φαω και μαλιστα μετα απο κριση κολικου, αναγκαζομαι να διατρεφομαι σχεδον αποκλειστικα με ζυμαρικα.

Η απορια μου ειναι πως θα επηρεαστεί η ποιοτητα του γαλακτος μου με αυτα τα δεδομενα ? Μηπως δεν θα μπορεσω να δωσω τα σωστα στοιχεια που χρειαζεται ?

Μην αγχωνεσαι καθολου!Η δικια μου διατροφη δεν ειναι απο τις καλυτερες :oops: , αλλά υπαρχει μπολικο γαλατακι.

Το γάλα σου θα είναι μια χαρά!

:)

Εσύ ίσως να μην είσαι αλλά σίγουρα μπορείς να δοκιμάσεις λύσεις που μπορεί να σου φανούνε εξωφρενικές όπως την ωμοφαγία! Θα σου δώσει απίστευτη ενέργεια και θα λυθούν τα προβλήματά σου πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι. Η μητέρα μου έχει χρόνιο πρόβλημα (δεκαετίες) και για πρώτη φορά τώρα την έπεισα να κάνει σταφυλοθεραπεία. Η γιατρός που την παρακολουθεί της το είχε πει και πριν ένα χρόνο αλλά η μητέρα μου δεν το αποφάσιζε... Σήμερα είναι στην πέμτη μέρα σταφυλοθεραπείας και είναι πάρα πολύ καλά!!!! Έχει χρόνια να νιώσει τόσο καλά.

Η δίαιτα είναι απλή, 2-3 κιλά βιολογικά σταφύλια την ημέρα και μια-δυο χούφτες μουσκεμένα αμύγδαλα! Δεν προσφέρεται γι αυτή την περίοδο (εγκυμοσύνη και αρχή του θηλασμού) αλλά να το έχεις υπόψη σου για κάποια άλλη στιγμή.

Γενικά η ωμοφαγία θα σε βοηθήσει ακόμη και αν φαίνεται ότι ισχύει το αντίθετο. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεσή σου! :) Υπάρχουν γιατροί που θεραπεύουν αρκετές ασθένειες με αυτή τη μέθοδο!

Μακαρι να μπορουσα να φαω σταφυλια που τοσο μ'αρεσουνε. Δυστυχως ειναι και αυτο στις τροφες που μου φερνουν κρισεις και τα στερουμαι.

Εχεις δικιο Αγλαια, η ωμοφαγια ειναι μια καταπληκτικη λυση για τον περισσοτερο κοσμο. Εχω ακουσει και εγω τι καλο κανει και πως οι ανθρωποι νιωθουν διαφορετικα. Δεν ξερω εαν θα μπορουσα να την ακολουθησω ομως και αυτην καθ'οτι τα ωμα λαχανικα και φρουτα ( και οι ινες) ειναι αυτα που δεν ανεχομαι. :( Ειναι λιγο περιεργη η κατασταση δυστυχως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...