Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου να ρωτήσω κάτι?? Διαβασα πιο πανω οτι ο θηλασμός βοηθάει στην απώλεια του βάρους της εγκυμοσύνης.. Και στα δύο μου παιδάκια πήρα γύρω στα είκοσι κιλά κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης.. Γεννώντας βέβαια όπως ήταν φυσικό έχασα γύρω στα οκτώ λόγω του μωρού, του σάκου κλπ κλπ.. Μέχρι και που σαράντησα το πολύ μέχρι δυο μηνών άρχισα λίγο λίγο να μαζεύω.. Από κει και πέρα και όσο διατηρούσα τον θηλασμό, στην κόρη μου μέχρι δέκα μηνών και στον γιό μου μέχρι εννέα μηνών, όχι μόνο δεν έχανα κιλά, αλλά και κανα δυο κιλάκια παραπάνω τα πήρα αλλα το χειρότερο ήταν ότι πρίστηκα σαν μπαλονάκι ένα πράγμα.. Οταν τελείωσα με τους θηλασμούς δεν μπορώ να πώ.. Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες που τους κόλισαν τα κιλά, εμένα μέσα σε τρίμηνο έφυγαν χωρίς δίαιτα και τα κιλά και το απίστευτο πρίξιμο.. Να διατυπώσω λοιπόν ξανά την ερώτηση γιατί μάλλον την χάσατε από το κατεβατό: Οταν λέτε βοήθησε να χάσετε τα κιλά ήταν μετά το πέρας του θηλασμού ή κατα την διάρκεια??? Και αν ήταν κατα την διάρκεια γιατί σε μένα δεν συνέβει αυτό και στις δύο περιπτώσεις??? Ξέχασα να αναφέρω οτι και τα δύο μωρά γεννήθηκαν με καισσαρική.. Παίζει ρόλο??

phzU.jpgwddf.jpg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οταν λέτε βοήθησε να χάσετε τα κιλά ήταν μετά το πέρας του θηλασμού ή κατα την διάρκεια??? Και αν ήταν κατα την διάρκεια γιατί σε μένα δεν συνέβει αυτό και στις δύο περιπτώσεις??? Ξέχασα να αναφέρω οτι και τα δύο μωρά γεννήθηκαν με καισσαρική.. Παίζει ρόλο??

Eγώ ειμαι ακομα στο "κατα τη διαρκεια" και δεν έχω χάσει τιποτα! Ειμαι ακριβως οσα κιλα βγηκα απο το μαιευτηριο και αρκετα φουσκωμενη...

Να πω την αληθεια ομως δεν προσεχω και παρα πολύ, ειχα παθει διαβητη εγκυμοσυνης και μετα εβγαλα το άχτι μου στα γλυκα.. :wink::wink:

Και εγώ μια απ'τα ίδια :(

Γέννησα ένα μωρό 3300 και απο το μαιευτήριο βγήκα μείον τέσσερα κιλά.

Πριν απο λίγο καιρό αναγκάστηκα να κάνω μία πολύ αυστηρή διατροφή για ενάμιση μήνα και έχασα μόνο ΄τρία κιλά. Το κακό είναι ότι δεν γυμνάζομαι και γενικά δεν καίω θερμίδες.

.png

Αγλαϊα, έγραφες στην πρώτη σελίδα για την ασπαρτάμη...αλλά την περιέχει το ασβέστιο που πρέπει να παίρνω!!! Τι γινεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει ασβέστιο χωρίς ασπαρτάμη ή είναι μικρή η δόση και δεν πειράζει...είχα διαβάσει τα συστατικά του calcioral και είχα στραβομουτσουνιάσει με τα Ε που έχει, αλλα τι να κάνω;;Πολύ θα ήθελα να μην το παίρνω, είναι και αηδία, αλλά μου χρειάζεται...:(

junk food δεν τρώω, αλλά θα ήθελες να μου πεις ή να μου δώσεις λινκ με προϊόντα που έχουν αυτά τα γλυκάντικά;; (εκτός από τσίχλες-ζελέ που τα ανέφερες ήδη..)

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω γεννησα ενα μωρο 4 κιλα,βγηκα απο το μαιευτηριο μειον 12 και χαρη στον θηλασμο επανηλθα στα κιλα μου και εχω χασει και κανα 2 ακομη, πολυ γρηγορα και μαλιστα δεν μπορω να πω οτι προσεχα ιδιαιτερα...Βεβαια δεν πινω αναψυκτικα δεν τρωω junk food αλλά τρωω γλυκα...Επισης ολη μερα παω σαν τον βεγγο,καθομαι σε καρεκλα μονο οταν τρωω μεσημεριανο και οταν αντλω :lol::lol: ολες τις υπολοιπες ωρες εχω παντα δουλειες να κανω!!!

Γέννησα πριν 40 μέρες περίπου και θηλάζω την μπέμπα μου αποκλειστικά.

Είχα ακούσει οτι ένα απο τα πλεονεκτήματα του αποκλειστικού θηλασμού είναι η απώλεια βάρους τρώγοντας οτι θέλεις. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρα 14 κιλά και 10 μέρες μετά τη γέννα (καισαρική) είχα χάσει τα 8. Έκτοτε ένα μήνα τώρα όχι μόνο δεν έχασα άλλο βάρος αλλά πήρα μισό κιλό. Η αλήθεια είναι οτι πεινάω πολύ, τρώω περισσότερο απο οτι στην εγκυμοσύνη αλλά όχι ανθιυγεινα.

Είναι δυνατόν να θηλάζεις και να βάλεις βάρος;

Αναρωτιέμαι πώς θα ξεφορτωθώ αυτά τα 6 κιλά χωρίς ταλαιπωρία; Μισώ τις διαίτες και μερικές φορές νιώθω τόσο κουρασμένη που δεν μπορώ να θέσω στον εαυτό μου άλλους περιορισμούς.

Εγω 2 χρονια που θηλαζα γραμμαριο δεν εχασα.Σε πιανουν κατι λιγουρες που το προφιτερολ και η σοκολατα τρωγονται σε δευτερολεπτα.Οταν αποθηλασα και με διαιτολογο τα εχασα ολα.Μπορει και να γινεται βεβαια αν αντι για προφιτερον φας κατι πιο υγιεινο αλλα ειναι θεμα χαρακτηρα. :lol:

Γεια σου Χαρούλα μου!

Απο πονεμένο σε πονεμένο το θέμα της επικοινωνίας μας κάθε φορά: ξεκινήσαμε με το ρημαδι-CMV (είδες που όλα πήγαν καλά;) και φτάσαμε στα κιλά :) :)

Λοιπόν, η προσωπική μου εμπειρία είναι θετική! Έχασα 20 κιλά σε 38 μέρες και έτρωγα κανονικά. Νομίζω οτι το πιθανότερο είναι οτι θα τα χάσεις και εσύ εύκολα από εδώ και πέρα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς - αν κάνεις και καθημερινές βόλτες με το καρότσι, ακόμα καλύτερα!

Ο αποκλειστικός θηλασμός άλλωστε είναι εξαιρετικά ενεργειοβόρος: καταναλώνεις 600 θερμίδες ημερησίως.

Πάνω από όλα, να είσαι καλά και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Στο σύνολο της εγκυμοσύνης μου πήρα 14-15 κιλά.

Ο γιός μου γεννήθηκε 2.970 , στην επιστροφή μου στο σπίτι είχα χάσει τα 7 και μεσα στους 2 πρώτους μήνες έχασα τα υπολοιπα κιλά της εγκυμοσύνης και επιπλέον άλλα 5! :wink:

Να σου ζήσει το μωράκι σου ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Εγω αντίθετα εβαλα και 2 στην εγκυμοσύνη έβαλα 20 έχασα τα 7 μετα τη γέννηση του μπέμπη με κτ και τωρα σχεδόν 3 μήνες έβαλα και δύο και δεν βλέπω να χανω τον μπέμπη τον θηλάζω αποκλειστικά αλλα κιλα δεν χανω αντίθετα ρε κορίτσια πολυ πείνα μα πάρα πολυ πείνα :lol:

κι εγώ την έκανα τη βλακεία μου: ενώ στην εγκυμοσύνη πήρα μόνο 4 κιλά (λόγω ζαχάρου κυήσεως και έξτρα κιλών), μετά τη γέννα και με τον αέρα του "αν θηλάζεις, μπορείς να χάσεις κιλά", το'ριξα στα μπισκότα και στις σοκολάτες (έβγαλα και το άχτι μου για τους μήνες εγκυμοσύνης, που μου απαγορευόταν να φάω τέτοιες λιχουδιές). Σύνολο 8 κιλά πάνω :oops:

Τώρα έβαλα μυαλό, και τα κόψαμε τα παχυντικά οικογενειακώς. Πού και πού θα φάμε ένα παγωτό, αλλά για το σπίτι δεν έχω πάρει γλυκά εδώ και καιρό.

Κι έχω χάσει και 2 κιλά, με πολύ αργό ρυθμό όμως :cry:

Διαφημίσεις

στην εγκυμοσυνη πηρα 18 κιλα.. τα πρωτα 15 τα εχασα μεσα σε 4-5 μηνες αλλα εδω και 7+ μηνες εχουν κολλησει πανω μου τα 3 κιλακια και ακομα περιμενω.. δεν λενε να φυγουν τα σκασμενα!!!

σας ζηλευω ολες οσες χασατε τα κιλα σας....

εγώ ειμαι ακριβως οσα κιλα βγηκα απο το μαιευτήριο...(έχω 5 παραπανησια κιλα) δεν εχω πέσει γραμμάριο!

η αληθεια ειναι πως ειχα παθει διαβητη εγκυμοσυνης και ειχα στερηθει πολύ τα γλυκα και το καλο φαγητο στην εγκυμοσυνη, και μετα του εδωσα και καταλαβε! :oops:

Θελω τοσο πολύ να τα χασω, αλλα εχω λιγουρες διαρκως και δεν μπορώ να πειθαρχησω!

Μηπως οταν αδιαθετησω χαθουν πιο γρηγορα; μακαρι...

Κατάλαβα κορίτσια! Το πήρα το μήνυμα. Είναι φούσκα οτι ο θηλασμός αδυνατίζει. Η απώλεια 500 θερμίδων την ημέρα δεν είναι τίποτα μπροστά στην αχαλίνωτη πείνα που οι πιο πολλές απο οτι βλέπω αισθανόμαστε. Επίσης θεωρώ πολύ δύσκολο να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής. Αυτό προυποθέτει πολύ αυστηρή πειθαρχία. Όταν είσαι άυπνη ή κουρασμένη θα σκεφτείς πώς θα τηρήσεις το διατροφολόγιο; :(

Εγώ πήρα 22 κιλά και έχασα 23 σε 9 μήνες. Κάποιους κολλούσα στα ίδια και κάποιους΄έχανα λίγο παραπάνω. Πάντως νομίζω ότι επειδή ο μικρός μου με ήθελε αποκλειστικά ίσως φταίει ότι πολλές φορές δεν προλάβαινα να φάω. Απλά προσπαθούσα μετά κόπων και βασάνων επειδή ΄θήλαζα να τρώω τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και κυρίως σούπες γιατί δεν είχα και πολύ γάλα. Τώρα τρώω κανονικά και έβαλα 2 κιλάκια :lol:

Εγώ στην εγκυμοσύνη πήρα 33κιλά..........(δεν το σχολιάζω)

Έχασα σε 40 μέρες τα 20 χωρίς δίαιτα.

Έχω κολλήσει στα 13.Χάνω 1-2 κιλά το μήνα τρώγοντας όχι ιδιαίτερα προσεκτικά όλη μέρα,αλλά όχι το απόγευμα και το βράδυ!

Κάθε μέρα γλυκό όμως δεν το συζητώ!!!

Εγώ πήρα νορμάλ κιλά στην εγκυμοσύνη (αλλά όλο γλυκα ετρωγα, ντροπή) 13 κιλά.

Έχασα όταν γέννησα 6-7 και μετά το έριξα στη μάσα....οπότε ναι μεν δεν εβαζα βάρος λόγω θηλασμού αλλά και δεν έχανα...

Πλεόν βαρέθηκα να μην μπορώ να φορέσω τίποτα και πήγα σε διαιτολόγο πριν κανα 2 μήνες. Εχω χάσει 5 κιλά ήδη και μένει 1 μόνο ακόμα! Αλλα θα συνεχίσω γιατί είχα και καποια παραπάνω κιλακια προ εγκυμοσύνης... (62 όταν εμεινα εγκυος και το κανονικο μου είναι 57)

eNeap2.pngNziDp2.png

Είναι φούσκα οτι ο θηλασμός αδυνατίζει.

Δεν είναι φούσκα!

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι μητέρες που θηλάζουν επανέρχονται στα κιλά που είχαν πριν την εγκυμοσύνη περίπου στο χρόνο και αυτές είναι περισσότερες σε σχέση με τις μητέρες που δεν θηλάζουν.

Παρά το ότι ο θηλασμός είναι πολύ ενεργειοβόρος, το πρώτο εξάμηνο που είναι πολύ απαιτητικό σε κούραση και ξενύχτια (ακόμη και όταν δεν θηλάζει το μωρό) η πείνα φαίνεται να αναπληρώνει μια χαρά τις επιπλέον θερμίδες.

Υπάρχει και μια υπόνοια ότι μπορεί το σώμα να αντιστέκεται στην απώλεια κιλών για λόγους ασφαλείας. Οι πρώτοι 6 μήνες είναι πολύ σημαντικοί για το μωρό και η επιβίωσή του είναι προτεραιότητα. Το σώμα μας δεν ξέρει ότι στην κοινωνία που ζούμε δεν υπάρχει περίπτωση να μας λείψει η τροφή. Λειτουργεί με τα δεδομένα που λειτουργούσε και μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν. Κρατάει το λίπος ώστε ο θηλασμός να λειτουργεί κανονικά ακόμη και αν πέσει λιμός!

Εγώ στην εγκυμοσύνη πήρα 33κιλά..........(δεν το σχολιάζω)

Έχασα σε 40 μέρες τα 20 χωρίς δίαιτα.

Έχω κολλήσει στα 13.Χάνω 1-2 κιλά το μήνα τρώγοντας όχι ιδιαίτερα προσεκτικά όλη μέρα,αλλά όχι το απόγευμα και το βράδυ!

Κάθε μέρα γλυκό όμως δεν το συζητώ!!!

Felia ομοιοπαθής. Πήρα 31 κιλά, βγήκα από το μαιευτήριο με περίπου 4 λιγότερα :cry: έχασα σε 2 μήνες τα 20 με λίγη προσοχή σε αυτά που τρώω και στις ποσότητες, αλλά τώρα όλα πάνε αργααα... 1 κιλό την εβδομάδα και αν. Έχω κόψει όμως τα γλυκά (κλάψ).

[

Υπάρχει και μια υπόνοια ότι μπορεί το σώμα να αντιστέκεται στην απώλεια κιλών για λόγους ασφαλείας. Οι πρώτοι 6 μήνες είναι πολύ σημαντικοί για το μωρό και η επιβίωσή του είναι προτεραιότητα. Το σώμα μας δεν ξέρει ότι στην κοινωνία που ζούμε δεν υπάρχει περίπτωση να μας λείψει η τροφή. Λειτουργεί με τα δεδομένα που λειτουργούσε και μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν. Κρατάει το λίπος ώστε ο θηλασμός να λειτουργεί κανονικά ακόμη και αν πέσει λιμός!

Ναι, μία φίλη μου είπε οτι τα κίλά τα έχασε αφού σταμάτησε να θηλάζει. Δεν ξέρω, είναι στον άνθρωπο τελικά.

[

Ναι, μία φίλη μου είπε οτι τα κίλά τα έχασε αφού σταμάτησε να θηλάζει. Δεν ξέρω, είναι στον άνθρωπο τελικά.

αυτό ισχύει αν οι μητέρες αποθηλάσουν πριν τους 6 μήνες

οι περισσότερες παχύσαρκες δεν έχουν θηλάσει ούτε 6 μήνες (σύμφωνα με τα στατιστικά των γιατρών)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...