Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Λοιπόν,στις 24/10 έκανα αίτηση στο site http://www.e-na.gr για να γίνω συνδρομήτρια του περιοδικού "Γονείς εν δράσει" για 1 χρόνο και τη Δευτέρα 29/10 έλαβα έναν φάκελο(χωρίς το περιοδικό παρακαλώ),τον πλήρωσα 15€(12€ η συνδρομή και 3 ο courier).Μέσα είχε έναν αριθμό ενεργοποίησης της συνδρομής και ένα link για να την ενεργοποιήσω.Ε,λοιπόν τον πληκτρολόγησα πάνω από 15 φορές,αλλά τίποτα :evil:

Στον φάκελο και στο site δεν υπάρχει κάποιο τηλ επικοινωνίας,έστειλα e-mail και δεν μου απάντησαν ακόμα....Βρήκα ένα παλιότερο τεύχος που είχα αγοράσει και βρήκα το τηλ επικοινωνίας του περιοδικού.Τους πήρα στις 30/10 και τους έξήγησα τι συμβαίνει και μου είπαν θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου.Περίμενα κι εγώ να δω....Μέχρι σήμερα το πρωί δεν επικοινώνησαν.Ετσι είπα να ξαναπάρω εγώ.Τους τα έχωσα κανονικά και μίλησαν με τη διευθύντρια του περιοδικού και τώρα μόλις(μετά από 4 ώρες) μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί με αυτό το site απλά συνεργάζονται και να τους πάρω εγώ τηλ.Έλα όμως που δεν έχω το τηλ τους.... :twisted: Τους λέω ότι αφού συνεργάζονται θα ξέρουν και το τηλ τους και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Στο φάκελο που μου έστειλαν υπάρχουν μόνο τα στοιχεία της planet interactive χωρίς το τηλέφωνο φυσικά.

Μήπως πρόκειται για απάτη?Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιως...Και φυσικά δεν μου έχει ξανασυμβεί να μου στέλνουν κωδικό ενεργοποίησης συνδρομής περιοδικού και όχι το περιοδικό κατευθείαν?Τί στρατηγική είναι αυτή?

Δεν λυπάμαι τα 15€,αν και θα μπορούσα να πάρω γάλα για τη μικρή μου με αυτά,αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κοροιδέψει.

:twisted: Τί μου προτείνετε να κάνω?

Διαφημίσεις

Καταρχήν να διαβάσεις προσεχτικά σε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συμφώνησες να γίνεις συνδρόμητρια? Λέει περιοδικό ή λέει συνδρομή σε site?

Ψηφιακή συνδρομή λέει τώρα,αλλά όταν έκανα την αίτηση έλεγε συνδρομή σε περιοδικό.Αλλά όπως και να έχει,δεν δέχεται τον κωδικό μου. :evil:

Δεν έχεις τυπωμένο ένα χαρτί που να λέει σε τι έκανες συνδρομή?

Η απόδειξη που σου δώσανε (ή δεν σου δώσανε?) ποιάς εταιρείας είναι?

Αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν υφίστανται πάρε τηλ. σ'άυτούς που πλήρωσες και πες του 2 λογάκια του στυλ : Παιδιά μη το βασανίζετε, ο άντρας μου δικηγόρος είναι και δε θα μου στοιχίσει τίποτε να σας πάω δικαστικά. Και πάρε στην γραμμή καταναλωτών να κάνεις μια επώνυμη καταγγελία. Το παν είναι να έχεις στοιχεία στα χέρια σου.

Διαφημίσεις

Δεν έχεις τυπωμένο ένα χαρτί που να λέει σε τι έκανες συνδρομή?

Η απόδειξη που σου δώσανε (ή δεν σου δώσανε?) ποιάς εταιρείας είναι?

Αφού οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν υφίστανται πάρε τηλ. σ'άυτούς που πλήρωσες και πες του 2 λογάκια του στυλ : Παιδιά μη το βασανίζετε, ο άντρας μου δικηγόρος είναι και δε θα μου στοιχίσει τίποτε να σας πάω δικαστικά. Και πάρε στην γραμμή καταναλωτών να κάνεις μια επώνυμη καταγγελία. Το παν είναι να έχεις στοιχεία στα χέρια σου.

Το έχω το χαρτί φυσικά.Τα χρήματα τα πλήρωσα στη coyrier.Στο ΙΝ.ΚΑ. να πάρω?Γνωρίζεις το τηλ?

Χαχα καραμελιτσα σε σοβαρο περιοδικο πηγες να γινεις συνδρομητρια... Ειχα παρει το πρωτο τευχος το καλοκαιρι και μονο καπνους που δεν εβγαζα απ΄τα αυτια με αυτα που διαβαζα.. Οι ανθρωποι ειναι ασχετοι...

Για να σου δωσω ενα τρανταχτο παραδειγμα της ασχετοσυνης τους γραφουν σε ενα σημειο που αφορα την φρουτοκρεμα οτι "ο καλυτερος τροπος να ξεκινησει το παιδι την φρουτοκρεμα ειναι τα φρουτογευματακια της νεστλε..." Ετσι για να ξερουμε τι τρωει το παιδι μην του δωσουμε τιποτα σαπια απ΄το μαναβικο..

Όπως επισης γελασα πολυ σε ενα σημειο που λεει για το ρεψιμο όπου η καταπληκτικη αρθρογραφος γραφει "οτι αν το παιδι δεν ρευτει αμεσως δεν ειναι αναγκη να επιμεινουμε πολυ... ενα μισαωρο ειναι αρκετο.."

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Χαχα καραμελιτσα σε σοβαρο περιοδικο πηγες να γινεις συνδρομητρια... Ειχα παρει το πρωτο τευχος το καλοκαιρι και μονο καπνους που δεν εβγαζα απ΄τα αυτια με αυτα που διαβαζα.. Οι ανθρωποι ειναι ασχετοι...

Για να σου δωσω ενα τρανταχτο παραδειγμα της ασχετοσυνης τους γραφουν σε ενα σημειο που αφορα την φρουτοκρεμα οτι "ο καλυτερος τροπος να ξεκινησει το παιδι την φρουτοκρεμα ειναι τα φρουτογευματακια της νεστλε..." Ετσι για να ξερουμε τι τρωει το παιδι μην του δωσουμε τιποτα σαπια απ΄το μαναβικο..

Όπως επισης γελασα πολυ σε ενα σημειο που λεει για το ρεψιμο όπου η καταπληκτικη αρθρογραφος γραφει "οτι αν το παιδι δεν ρευτει αμεσως δεν ειναι αναγκη να επιμεινουμε πολυ... ενα μισαωρο ειναι αρκετο.."

Eμ κι εγώ τα 'θελα και τα 'παθα... :roll:

Τι εξυπνη γυναικα εχω!!! :evil:

Απ'οσο ξερω,τα περιοδικα που θελουν να γινεις συνδρομητης εχουν κουπονι στην σελιδα τους για να το συμπληρωσεις και να το αποστειλεις αμεσα σ'αυτους. Καταθετεις και το ποσο (κανενα 50αρικο το πολυ) σε ενα λογαριασμο γνωστης τραπεζας και με την κυκλοφορια του περιοδικου,σου αποστελεται το τευχος. Κατι που θα κανω κι εγω για τα χομπιστικα περιοδικα μου απο το νεο ετος (γιατι εδω πανω αργουν να ερθουν μεχρι και 5 μερες...).

Ημουν που ημουν μπουρινιασμενος,ηρθε εκεινη την ομορφη πρωια ο courier boy και μας δινει ενα απλο φακελακι,το οποιο αξιζε 15€ και ειχε μεσα εναν κωδικο ενεργοποιησης!!! Και το site αυτο να μην τον δεχεται...και επισης να μην εχει ενα τηλεφωνο επικοινωνιας? Και το χειροτερο να μην αναγνωριζει το περιοδικο αυτη την διαδικασια? Πω πω μυνησεις που θελουνεεε..... :twisted::twisted: Δεν το εχω σε τιποτα,αλλα δεν ειναι για τα 15€ που πηγε και εδωσε η εξυπνη γυναικουλα μου,αλλα για την κοροιδια τους στον κοσμακη.

Κι εφοσον λειτουργουν αυτοι ετσι,θα λειτουργησω κι εγω αναλογως.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΓΟΝΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ" (του 1€)

ΜΗΝ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Και γενικα μην κανετε τετοιου ειδους συνδρομες. Μονο με κουπονι! 8)

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

• 3 months later...

Κορίτσια και αγόρια της παρέας καλή σας μέρα!!!

Μετά από τρεις μέρες πυρετού και ξάπλας αποφάσισα να μπω λίγο στο φόρουμ να σας ενημερώσω για κάτι ανεπήτρεπτω που διάβασα τις μέρες που είμουν ξάπλα και ... αρρώστησα περισσότερο :x

Εχω μπροστά μου το περιοδικο "γονείς εν δράσει" του Φεβρουαρίου 2008 τεύχος 10, που μου αγόρασε ο σύζυγός μου για να έχω να διαβάζω κατι όπως μου είπε ... αλλά μάλλον το προτίμισε για την χαμηλή τιμή του μόνο 0,50 λεπτα του ευρώ :oops: !!!

Λοιπόν στην σελίδα 61 αναφέρει μεταξύ άλλων "Μέτρα πρόληψης" για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι:

Παρά την επικρατούσα αντίληψη, τα θερμόμετρα (υδραργύρου)δεν αποτελούν κίνδυνο δηλητηρίασης για τα παιδιά. :shock:

Ο υδράργυρος ακόμη και να καταποθεί αποβάλλεται από τον οργανισμό. :shock::shock::shock:

Ο κίνδυνος εστιάζεται στα τραύματα που μπορεί να προκαλέσει το γυαλί. :shock:

Γιαυτο εξετάζουμε προσεκτικά το στόμα του παιδιού και απομακρύνουμε τυχόν γυαλιά. :wink:

Επίσης μαζεύουμε τα γυαλιά και τον υδράργυρο από το πάτωμα. :shock::shock::shock:

Αν είναι δυνατών να λέει ότι ο υδράργυρος είναι ακίνδυνος αν καταποθεί! :evil:

Εγκληματικό δε είναι να λέει απλά να το μαζέψουμε από το πάτωμα δίχως να έχουμε πάρει τα απαραίτητα για την περίπτωση μέτρα (μάσκα στο στόμα και το πρόσωπο, γάντια στα χέρια, απομάκρυνση των παιδιων άμεσα από τον χώρο, και φυσικά να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος γιατί ο υδράργυρος εξατμίζεται και αν ήμασταν στο εξωτερικό θα είχαμε μόνο να καλέσουμε την ειδική ομάδα της πυροσβεστικής να μας καθαρίσουν τον χώρο από το άκρος επικύνδυνο βαρέο μέταλλο, και φυσικά δεν το πετάμε στα κοινά σκουπίδια αλλά σε καλά κλεισμένες σακούλες ώστε τα τυχών υπολείμματα να μην περάσουν στο υδροφόρο ορίζοντα και μολύνουν τα νερά)

Αραγε κυρία Στέλλα Σαμαρά, που υπογράφεται το κείμενο, ο παιδίατρος Θεολόγος Φαρμακάκης που υποτίθεται οτι συνεργαστήκατε για το άρθρο αυτό, τα έχει διαβάσει αυτά;;;;;;;;;;;;;;;;;; :?:

Διαφημίσεις

Σας παραθέτω και τα παρακάτω που έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις εδώ για τα θερμόμετρα υδραργύρου και για τις επικύνδυνες παρενέργειες του σε εμβολαιο όπως στο MMR και τον αυτισμό, αλλά και τόσα αλλα που είναι πασίγνωστα πια:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=484&postdays=0&postorder=asc&start=15

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2329

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1836&highlight=mmr

και τόσα άλλα που δεν τα βρίσκω τώρα και χιλιάδες άλλα στην διεθνή και Ελληνική ειδησαιογραφία κάθε λίγο και λιγάκι!!!

Να προσέχουμε τέλικά τι περιοδικά διαβάζουμε γιατί μερικά απλά μας παραπλανούν!!! :x

angela, το είχα πάρει κι εγώ το περιοδικό και όντως κουφάθηκα με τα περί υδραργύρου. Γενικά , δεν ξέρω εσείς, πολλές φορές είμαι επιφυλκαχτική με διάφορα άρθρα σε διάφορα περιοδικά. Πού να ξέρεις ποιός γράφει (αν είνα ιτόσο ειδικός ή απλώς κάποιος που έχει ανάγκη από ένα χαρτζιλίκι), ποιά θεωρία υποστηρίζει και με ποιο προσωπικό ίσως συμφέρον. Εντάξει με το συγκεκριμένο δεν συγχήστηκα ακριβώς...το θεώρησα απλά λάθος και το απέρηψα γιατί γνωρίζα ότι ο υδράργυρος θεωρείται δηλητήριο. Τώρα όμως που το θέτεις έτσι, έχεις δικιο. Δεν είναι όλοι οι γονείς υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Κάποιος μπορέι να διαβάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία και να οδηγηθεί στα χειρότερα. Και το χαμηλό κόστος του περιοδικού λογικά θα είναι για πολλόυς ένα κίνητρο να το αγοράσουν. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να τους γίνει μία σύσταση;Αν μη τι άλλο, δεν θα πρέπει να διορθωθεί αυτό που γράφτηκε;

:shock::shock::shock:

Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο...

Η δηλητήριαση από υδράργυρο είνα πολύ σοβαρή και δημιουργεί από χρόνια προβλήματα μέχρι θάνατο. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία γι αυτό...

• 4 weeks later...

Να δώσω λίγο την αποψη μου όσον αφορά τις συνδρομές απο το συγκεκριμένο site? Επειδή είχα ψαχτεί λιγάκι για το θέμα, η συνδρομή αφορά ψηφιακή και όχι φυσική μορφή των περιοδικών, οπότε αυτός ήταν ο λόγος που δεν παραλάβατε ποτέ περιοδικό ΧΑΡΤΙΝΟ, αλλά μόνο κωδικούς. Τώρα δεν ξέρω γιατί κι εάν οι κώδικοί δεν λειτουργούν στην ιστοσελίδα. Π.χ. μπορεί να φταίει το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε (Internet explorer, Firefox, κτλ.), μπορεί να βλέπετε το μηδέν για όμικρον ή το αντίθετο. Μπορεί να φταίει το οτιδήποτε ή να φταίνε απλά αυτοί. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσετε έτσι.

• 1 year later...
Κορίτσια και αγόρια της παρέας καλή σας μέρα!!!

Μετά από τρεις μέρες πυρετού και ξάπλας αποφάσισα να μπω λίγο στο φόρουμ να σας ενημερώσω για κάτι ανεπήτρεπτω που διάβασα τις μέρες που είμουν ξάπλα και ... αρρώστησα περισσότερο

Εχω μπροστά μου το περιοδικο "γονείς εν δράσει" του Φεβρουαρίου 2008 τεύχος 10, που μου αγόρασε ο σύζυγός μου για να έχω να διαβάζω κατι όπως μου είπε ... αλλά μάλλον το προτίμισε για την χαμηλή τιμή του μόνο 0,50 λεπτα του ευρώ :oops: !!!

Λοιπόν στην σελίδα 61 αναφέρει μεταξύ άλλων "Μέτρα πρόληψης" για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι:

Παρά την επικρατούσα αντίληψη, τα θερμόμετρα (υδραργύρου)δεν αποτελούν κίνδυνο δηλητηρίασης για τα παιδιά. :shock:

Ο υδράργυρος ακόμη και να καταποθεί αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Ο κίνδυνος εστιάζεται στα τραύματα που μπορεί να προκαλέσει το γυαλί.

Γιαυτο εξετάζουμε προσεκτικά το στόμα του παιδιού και απομακρύνουμε τυχόν γυαλιά.

Επίσης μαζεύουμε τα γυαλιά και τον υδράργυρο από το πάτωμα.

Αν είναι δυνατών να λέει ότι ο υδράργυρος είναι ακίνδυνος αν καταποθεί! :evil:

Εγκληματικό δε είναι να λέει απλά να το μαζέψουμε από το πάτωμα δίχως να έχουμε πάρει τα απαραίτητα για την περίπτωση μέτρα (μάσκα στο στόμα και το πρόσωπο, γάντια στα χέρια, απομάκρυνση των παιδιων άμεσα από τον χώρο, και φυσικά να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος γιατί ο υδράργυρος εξατμίζεται και αν ήμασταν στο εξωτερικό θα είχαμε μόνο να καλέσουμε την ειδική ομάδα της πυροσβεστικής να μας καθαρίσουν τον χώρο από το άκρος επικύνδυνο βαρέο μέταλλο, και φυσικά δεν το πετάμε στα κοινά σκουπίδια αλλά σε καλά κλεισμένες σακούλες ώστε τα τυχών υπολείμματα να μην περάσουν στο υδροφόρο ορίζοντα και μολύνουν τα νερά)

Αραγε κυρία Στέλλα Σαμαρά, που υπογράφεται το κείμενο, ο παιδίατρος Θεολόγος Φαρμακάκης που υποτίθεται οτι συνεργαστήκατε για το άρθρο αυτό, τα έχει διαβάσει αυτά;:

Με αφορμή την παραπάνω δημοσίευση ο κύριος Φαρμάκης επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε να δημοσιευθεί η απάντησή του που είναι η εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Πληροφορήθηκα από κάποιους γνωστούς ότι στην ιστοσελίδα σας υπάρχει αναφορά στο όνομά μου, επειδή συνεργάστηκα με το περιοδικό «Γονείς εν δράσει», τεύχος 10, Φεβρουάριος 2008, για το άρθρο «Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι». Γράφει η κυρία που συνομιλεί με κάποιες άλλες κυρίες «Αν είναι δυνατών να λέει ότι ο υδράργυρος είναι ακίνδυνος αν καταποθεί!

Εγκληματικό δε είναι να λέει απλά να το μαζέψουμε από το πάτωμα δίχως να έχουμε πάρει τα απαραίτητα για την περίπτωση μέτρα (μάσκα στο στόμα και το πρόσωπο, γάντια στα χέρια, απομάκρυνση των παιδιων άμεσα από τον χώρο, και φυσικά να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος γιατί ο υδράργυρος εξατμίζεται και αν ήμασταν στο εξωτερικό θα είχαμε μόνο να καλέσουμε την ειδική ομάδα της πυροσβεστικής να μας καθαρίσουν τον χώρο από το άκρος επικύνδυνο βαρέο μέταλλο, και φυσικά δεν το πετάμε στα κοινά σκουπίδια αλλά σε καλά κλεισμένες σακούλες ώστε τα τυχών υπολείμματα να μην περάσουν στο υδροφόρο ορίζοντα και μολύνουν τα νερά).

Αραγε κυρία Στέλλα Σαμαρά, που υπογράφεται το κείμενο, ο παιδίατρος Θεολόγος Φαρμακάκης που υποτίθεται οτι συνεργαστήκατε για το άρθρο αυτό, τα έχει διαβάσει αυτά;;;;;».

Σαφώς δεν έχω πρόβλημα στο να διατυπώνει κανείς τις απόψεις του, ανοικτά, με την προϋπόθεση όμως, ότι δεν θίγει προσωπικά ή επαγγελματικά, αυτούς στους οποίους αναφέρεται. Γιατί αν ήταν μία ιδιωτική συνομιλία δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όποιος όμως βάλει σε μία μηχανή αναζήτησης το όνομά μου, παρουσιάζεται η επίμαχη σελίδα, στην οποία φαίνομαι, ως επικίνδυνος για τη δημόσιο υγεία, αφού λέω τέτοια φοβερά πράγματα...

Θα ήθελα βεβαίως να σας πω ότι εκτός από παιδίατρος, είμαι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα το θέμα της διδακτορικής μου διατριβής ήταν τα ατυχήματα από καταπόσεις και εισροφήσεις ξένων σωμάτων στα παιδιά της Ελλάδας. Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι μέσα στα 2.200 παιδιά που υπέστησαν ατύχημα σε διάστημα πέντε ετών, υπήρχαν 30 παιδιά που έσπασαν και κατάπιαν γυαλιά και πιθανώς υδράργυρο από θερμόμετρα. Κανένα δεν εμφάνισε τοξική δράση από τον υδράργυρο. Και επειδή ίσως δεν πείθουν τα αποτελέσματα της δικής μου μελέτης, σας παραθέτω το απόσπασμα από τη σελίδα του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων που αναφέρεται στις δηλητηριάσεις και που μπορείτε να βρείτε στο http://www.keel.org.gr/articles/attachments/429_attach1.pdf , στο οποίο αναφέρεται ότι « η ακούσια κατάποση υγρού υδραργύρου συνήθως δεν προκαλεί επιδράσεις στην υγεία». Αλλά και στη διεθνή βιβλιογραφία, ισχύει η ίδια άποψη, ότι δηλαδή ο υγρός υδράργυρος, δεν αποτελεί πρόβλημα αν καταποθεί. Παραθέτω την ιστοσελίδα http://emedicine.medscape.com/article/819872-overview, που σε άρθρο με τίτλο Toxicity, Mercury του Barry M Diner, MD,* Assistant Professor, Department of Emergency Medicine, Emory University School of Medicine, αναφέρεται ότι ο στοιχειακός υδράργυρος δεν απορροφάται καλά από τη γαστρεντερική οδό και ως εκ τούτου, όταν καταποθεί (πχ θερμόμετρα), έχει ήπια τοξικότητα «Elemental mercury is not well absorbed by the GI tract and, therefore,when ingested (eg, thermometers), is only mildly toxic».

Για δε το πρόβλημα των ατμών του υδραργύρου, για το οποίο συστήνεται από τις blogers, να καλέσουμε τις ειδικές δυνάμεις έτσι και σπάσει ένα θερμόμετρο στο σπίτι, σας αναφέρω ότι το 2003 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καταγράφηκαν 3362 περιστατικά με έκθεση σε υδράργυρο (όχι μόνο υγρού αλλά και ενώσεών του, όπως πχ οι μπαταρίες ή αμαλγάματα που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι), από τις οποίες οι 569 αφορούσαν παιδιά κάτω των 6 ετών. Από αυτούς, 44 αναφέρεται ότι είχαν μέτρια συμπτώματα, 6 μείζονα συμπτώματα (κυρίως περιπτώσεις με επαγγελματική και μακροχρόνια έκθεση στον υδράργυρο) και δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι αν σε ολόκληρη την Αμερική,δεν καταγράφεται θάνατος από αυτό το ατύχημα, όταν και στα πιο απίθανα στη φαντασία ατυχήματα εμφανίζεται θνητότητα, πόσο μικρή επικινδυνότητα έχει ο υδράργυρος. Σαφώς και για το πιο σπάνιο πράγμα, καλό είναι να γνωρίζει κανείς τα μέτρα πρόληψης και όλα όσα αναφέρονται για τον τρόπο συλλογής και απόρριψης του υδράργυρου σωστά είναι, αλλά πιο είναι το ζητούμενο άραγε; Να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς για τους πραγματικούς κινδύνους και τα απειλητικά για τη ζωή του παιδιού ατυχήματα ή να τους πανικοβάλουμε και να τρέχουν έντρομοι, επειδή έσπασε ένα θερμόμετρο στο σπίτι; Γνωρίζουν μήπως πόσο πιο επικίνδυνα είναι τα μπαλόνια (θάνατος από εισρόφηση), από τα υδραργυρικά θερμόμετρα που ούτως ή άλλως σύντομα καταργούνται με οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης;

Με αυτό το ερώτημα θα ήθελα να κλείσω την επιστολή μου.

Θα παρακαλούσα επίσης να μου δοθεί η δυνατότητα να καταχωρήσω την απάντησή μου στην ίδια σελίδα, όπου αναφέρεται το όνομά μου.

Σας ευχαριστώ

Φαρμακάκης Θεολόγος

Παιδίατρος

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Με αφορμή την παραπάνω δημοσίευση ο κύριος Φαρμάκης επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε να δημοσιευθεί η απάντησή του που είναι η εξής:

Αραγε κυρία Στέλλα Σαμαρά, που υπογράφεται το κείμενο, ο παιδίατρος Θεολόγος Φαρμακάκης που υποτίθεται οτι συνεργαστήκατε για το άρθρο αυτό, τα έχει διαβάσει αυτά;;;;;».

Σαφώς δεν έχω πρόβλημα στο να διατυπώνει κανείς τις απόψεις του, ανοικτά, με την προϋπόθεση όμως, ότι δεν θίγει προσωπικά ή επαγγελματικά, αυτούς στους οποίους αναφέρεται. Γιατί αν ήταν μία ιδιωτική συνομιλία δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όποιος όμως βάλει σε μία μηχανή αναζήτησης το όνομά μου, παρουσιάζεται η επίμαχη σελίδα, στην οποία φαίνομαι, ως επικίνδυνος για τη δημόσιο υγεία, αφού λέω τέτοια φοβερά πράγματα...

Που ακριβώς φαίνεστε ως επικίνδυνος για την δημόσια υγεία?

Η κοπέλα απλώς ρώτησε εάν είναι εις γνώση σας όσα υπογράφονται στο εν λόγω περιοδικό.

Καλά κάνετε και το διευκρινίζετε και παραθέτε και τις επιστημονικές σας αποδείξεις. Δεν νομίζω να σας κατηγόρησε κανείς ευθέως για κάτι.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι γιατροί μεταξύ σας "αμφιβητείτε" ο ένας το άλλον σε ορισμένα θέματα, οπότε εμείς οι απλοί και αδαής άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουμε τις δικές μας αμφισβητήσεις?

Επειδή δηλαδή είσαστε γιατροί, μηχανικοί κλπ, δεν θα πρέπει να τίθονται υπό περαιτέρω ερωτήσεις και αμφισβητήσεις τα θέματα που ενυπόγραφα από εσάς δημοσιεύονται σε περιοδικά και διαδύκτιο?

Και δράτομαι της ευκαιρίας να ξαναγράψω (κάπου αλλού το'χω αναφέρει) περιστάτικο που συνέβη σε μένα την ίδια με υδράργυρο όσο ήμουν στο γυμνάσιο.

Κάποια στιγμή λόγω ελλείψεως χώρου βάλανε την τάξη μου να κάνει μάθημα στο χώρο του χημείου και μας παρατήσανε ανεπίβλεπτους.

Κι εμείς σαν καλά παιδιά που είμασταταν αρχίσαμε και ανοίγαμε μπουκαλάκια και παίζαμε με ότι βρίσκαμε. Ένα από αυτά τα μπουκαλάκια περιείχε υδράργυρο κι εμείς το ανοίξαμε και το χύναμε στα χέρια μας και στα θρανία.

Το βράδυ λοιπόν πήρε τηλέφωνο μια άλλη μητέρα την μητέρα μου και την ενημέρωσε για τα κατορθώματά μας, αφού τα χρυσά δαχτυλίδια που φόραγε το άλλο κοριτσάκι είχαν αρχίσει να διαλύονται. Τώρα θα μου πεις παίχαμε με ολόκληρο μπουκάλι υδράργυρο και όχι με τις μικροποσότητες ενός θερμομέτρου, αλλά αυτό κάτι δείχνει κατά την ταπεινή μου άποψη.

Οπότε όσες επιστημονικές έρευνες και να διαβάσω και όσοι αξιοσέβαστοι γιατροί και επιστήμονες να μου μιλήσουν να μου επιτρέψετε να έχω την δική μου άποψη και να τη λέω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατηγορώ και συκοφαντώ κανένα γιατρό ή επιστήμονα. Άλλο αμφισβητώ, άλλο κατηγορώ και συκοφαντώ.