Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατανάλωση γάλακτος απο ενήλικες και μητέρες που θηλάζουν


Recommended Posts

Διάβασα αυτό, κάτι που δεν ήξερα καθόλου...

 

γράφει μεταξύ πολλών άλλων ότι η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών απο την μητέρα όταν θηλάζει έχει συνδεθεί με κολικούς του βρέφους.

 

ισχύει λέτε? (αν δηλαδή δεν φάτε γαλακτοκομικά, θα έχει διαφορά στο μωρό?)

 

http://www.notmilk.com/kradjian.html

΄

δεν είχα ιδέα για όλα αυτά και πίνω ΠΟΛΥ γαλα.....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


...η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών απο την μητέρα όταν θηλάζει έχει συνδεθεί με κολικούς του βρέφους...
Yes, this is true. I can name you immediately 10 people who can tell you the same.

If I eat even small amounts of milk products my baby will right away spit-up and also he throws up easier. Also he don't sleep so well after me eating dairy products, clearly he is bothered by them.

 

If baby is having stomach problems first things mother NOT TO EAT is milk and all milk products, eggs, fishes, wheat, shellfishes, beans, peas, chocolate, citrusfruits, nuts, almond, meat and soya (somebody can probably translate this)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη αν η μαμα δεν φαει τιποτα από τα παραπανω τι θα φαει? Τιποτα? Μονο ρυζι μακαρονια και κοτοπουλο απέμειναν...

There is still plenty of vegetables what are not in the list :lol::wink:

It doesn't mean that all of those are making problems.

For me only milk, fish and nuts, for somebody something else.

These are what to avoid when you don't know what is bothering the baby.

But I know mothers who have been living for months with only 3-4 things to eat

(my mother was eating long time just boiled potatoes 'cause everything else was bothering my sister)

(makaronia are wheat, rice goes with same category together with other grains and cereals and chicken can be part of meats)

:wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να ισχύει...εγώ όταν ήμουν έγκυος έπινα σε 1 μέρα 2 λίτρα γάλα...άρχισε να μου αρέσει πάρα πολύ ενώ πριν ένα ποτήρι με το ζόρι....όταν γέννησα το ελάτωσσα σε 1 λίτρο την ημέρα και η μπέμπα δεν έπαθε τίποτα ούτε κολικούς ούτε εμετούς....Με το γάλα έχω ακόμα πάντως κόλλημα!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει για όλες! Εγώ πίνω πάρα πολύ γάλα (επίσης κολλημένη) και η Maya δεν έκανε ποτέ κολικούς!

 

Στην αρχή όμως, το πρώτο τρίμηνο δηλαδή, πίστευα ότι την πείραζε το πορτοκάλι , γιατί κάθε φορά που έτρωγα ή έπινα χυμό , αυτή έκανε εμετάκια - είτε γουλίτσες είτε ρουκέτες - αλλά τελικά αυτό συνεβαινε μάλλον γιατί δεν είχε ωριμάσει ακόμα το πεπτικό της και όχι επειδή την πείραζε το πορτοκάλι. Από την άλλη μπορεί να συνέβαιναν και τα δύο μαζί.

 

Η συμβουλή της παιδιάτρου μου που νομίζω είναι σωστή ήταν να μην αποκλείσω τίποτα από τη διατροφή μου - είναι πολύ σπάνιο να πειράξει κάτι από τη διατροφή μου το μωρό- αλλά αν αντιδρά κάπως το μωρό και δεν μπορώ να βρώ άλλη προφανή αιτία για αυτό, τότε να κόψω για λίγο ΜΙΑ τροφή που πιστεύω ότι το πειράζει για να βρώ τι είναι. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Πω πω.. αυτό τα άρθρο είναι πολύ μεγάλο για να το διαβάσω τώρα στη δουλειά..

Αλλά επειδή όλα σχεδόν τα δημοφιλή προϊόντα κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Ακούμε τόσα πολλά...

Από τα πολύ παλιά χρόνια το γάλα ήταν πλήρης τροφή και οι άνθρωποι πολλές φορές τρέφονταν αποκλειστικά με αυτό. Το ότι ο οργανισμός μας το ζητάει ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες κάτι σημαίνει.

Οι περισσότερες τροφές κάποιους ανθρώπους τους πειράζουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Έτσι και το γάλα. Άλλά δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι..

Δεν είναι σωστό πιστεύω να αρνηθούμε τις ευεργετικές του ιδιότητες αποδεδειγμένες εδώ και χιλιάδες χρόνια επειδή μπορεί να βλάπτει κάποιους ανθρώπους με αλλεργία ή με δυσανεξία στη λακτόζη, που ούτως ή άλλως είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι η πλειοψηφία. Πιστεύω, γιατί αγαπώ το γάλα, ότι όλοι μας το έχουμε ανάγκη. Αυτό και τα παράγωγά του. Το θεωρώ από τα πολυτιμότερα αγαθά. Αυτή βέβαια είναι μόνο η ταπεινή μου γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το παιδί. Δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδίά θα κάνουν κολικούς.

Πάντως και εγώ στο μεγάλο ήμουν απογοητευμένη μέχρι να μας δωσει η γιατρός μας τις θαυματουργές σταγόνες (σοδίτσα στην ουσία) που μας βοήθησαν με τους κολικούς.

Δεν ήξερα τι να φάω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ισχυει για ολα τα μωρα ...αλλα για μαι κατηγορια μωρων οπως η κορη μου ναι τα αγελαδινα παραγωγα στη διατροφη της μητερας που θηλαζει προκαλουν κωλικους στο μωρο.

Η κορη μου ειχε αλλεργια στην αγελαδινη πρωτεινη.Επειδη θηλαζει αποκλειστικα δεν το καταλαβαμε απο τηνα ρχη αλλα τον 3ο μηνα που χρειαστηκε να πιει 50γρ συμπληρωμα επειδη ελειπα...Αυτοςυ τους 3 μηνες ομως ειχε εντονους κωλικους ειδικα τις μερες που επινα ενα ποτηρι γαλα πριν το βραδινο υπνο.Μετα τα εκοψα μαχαιρι,εφτιαχνα οτι χρειαζοταν γαλα με κατσικισιο(μπεσαμελ,κεικ,κτλ),ετρωγα τυρι-γιαουρτι απο κατσικισιο-προβειο και ειμασταν μια χαρα.Ο παιδιατρος συναιδεσε τους κωλικους,τα αερια και τις συχνες κενωσεις με βλενες στην καταναλωση αγελαδινου γαλατος απο μενα και οντως με τη σωστη διατροφη εξαφανιστηκαν!

Παντως αν χρειαστει να κανεις κατι τοτε υπαρχουν λουσεις και δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φαινεται.

.png.png
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι το γάλα οφελεί τους ενήλικες (από ανεξάρτητες έρευνες και όχι από πληρωμένες έρευνες μεγάλων συμφερόντων). Αντιθέτως, υπάρχουν χιλίαδες που δείχνουν το αντίθετο.

Ολόκληρες γενιές έχουν μεγαλώσει με το σύνθημα "πιες γάλα, κάνει καλό" και είναι δύσκολο να καταριφθεί ο μύθος, όμως, υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις και μεγάλα ερωτηματικά πάνω στο θέμα.

Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από εμάς μεγάλωσαν με "ψωμί με ζάχαρη" για παράδειγμα. Οι γιαγιάδες μας το θεωρούσαν πολύ θρεπτικό.

Οι κύριες αντιρρήσεις αφορούν το γάλα και την κατανάλωσή του ως έχει και λιγότερο τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως Phani μου ισχύει για όλα δυστυχώς...

Και σίγουρα το γάλα δέχεται πολλές επεξεργασίες και διαφέρει κατά πολύ από το πραγματικά φρέσκο (όπως βγαίνει από την αγελάδα) αλλά από το καθόλου...

ή γίνεται να το καταργήσουμε εντελώς από την διατροφή μας?.. Γιατί πέραν από το ασβέστιο έχει φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12, D και Ε .

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εγώ πάντως με το που τα διάβασα (διάβασαΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

το έκοψα εντελώς! απλώς για να δώ και αν θα αλλάξει κάτι στο πώς αισθάνομαι γενικά. αν μπορέσω να το κρατήσω καλώς .. αν όχι...

γιατί απο πάντα έπινα τόσο κάθε μέρα!!! :shock: και ψιλοφρίκαρα, μέχρι τώρα δεν είχα διαβάσει κάτι που να με πείσει....

:( αχ και μου αρέσει πολύ ,... τι κρίμα!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα και γω όλο...

Τι να πω... Λέει φοβερά πράγματα μέσα, άλλα αρκετά λογικά, άλλα μου φαίνονται λίγο υπερβολικά, τέλος πάντων δεν τα είχα ξαναδιαβάσει πουθενά ποτέ. Ας μην πάμε όμως και στα άκρα. Ας το δούμε κι αυτό με ψυχραιμία...

Το άρθρο από ότι διάβασα, υποστηρίζει ότι το γάλα στην πραγματικότητα δεν μας προσφέρει τίποτα το θρεπτικό. Ότι εμείς οι άνθρωποι επί τόσα χρόνια είχαμε κάνει μεγάλος λάθος. 'Οτι κακώς νομίζουμε πως πίνοντάς το προσφέρουμε κάτι καλό στον οργανισμό μας, απλά το πίνουμε έτσι, για την ευχαρίστησή μας. (Όπως την κόκα κόλα ας πούμε... :shock: )

Πολλά τρόφιμα ζωικά προκαλούν ασθένειες όπως η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια η σαλμονέλα ο καρκίνος κ.λπ. Όμως συνεχίζουμε να τα καταναλώνουμε και ας είναι πολύ πιο ύποπτα από το γάλα...

Επίσης, υποστηρίζει ότι το γάλα του κάθε θηλαστικού προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για το είδος του. Όλοι μας όμως γνωρίζουμε περιπτώσεις όπου ένα ζώο υιοθέτησε από άλλο είδος βρέφος και το θήλασε ώστε το μικρό να επιζήσει και μάλιστα υγιέστατο.

Το γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με γάλα το υποστήριζαν και οι πολύ παλιοί. Πριν ακόμα κάνει την εμφάνισή του το marketing. Όταν περνούσε ο γαλατάς και άφηνε τα μπουκάλια στις πόρτες των σπιτιών. Από τα λεγόμενα του δόκτωρ βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι ένα μωρό που σταματά να θηλάζει στους 8 μήνες π.χ., δεν έχει νόημα να συνεχίσει με αγελδινό γάλα, γιατί στην πραγματικότητα δεν τουπροσφέρει σχεδόν τίποτα. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ

Δεν βρίσκω βέβαια φρόνιμο να πίνει κανείς 2 λίτρα την ημέρα. Κάθε κατάχρηση βλάπτει. Άλλωστε ο οργανισμός παίρνει την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται και την υπόλοιπη την αποβάλλει. Αλλά το άρθρο αυτό, καθιστά το γάλα σχεδόν περιττό στην διατροφή μας.

Το αγελαδινό γάλα (στο οποίο κυρίως επιτίθεται) ως γνωστόν είναι το πιο διαδεδομένο γιατί είναι το πιο κοντινό στο ανθρώπινο όσον αφορά τη σύσταση και τα θρεπτικά του συστατικά. Δεν λέω ότι δεν δέχεται ένα σωρό επεξεργασίες, αλλά όπως και νά χει, αρνούμαι να το καταργήσω.

 

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι το γάλα που μοιάζει περισσότερο στο ανθρώπινο λειτουργικά είναι το γίδινο, το κατσικίσιο. Το πρόβλημα που έχει αυτό σε σχέση με το αγελαδινό είναι η χαμηλή του περιεκτικότητα σε φυλλικό (Β9), και γι' αυτό δεν το προτείνουν για κατανάλωση από νήπια ή νεογνά. Είναι όμως πιο εύπεπτο από το αγελαδινό, όπως και το μητρικό.

Γενικά γύρω από το αγελαδινό υπάρχει μεγάλο θέμα και σπάνια θίγεται, Ελάχιστοι παιδίατροι αφήνουν έστω και σημεία υποψίας για την μη κατανάλωση του. Ένα π.χ επίσης αμφιλεγόμενο σημείο που αφορά το αγελαδινό είναι η παστερίωση του ή όχι. Ναι. Κρατηθείτε. Στις Η.Π.Α πωλείται και απαστερίωτο γάλα, κάτι που επίσης βασίζεται σε πολύ τεκμηριωμένα στοιχεία που δείχνουν (χονδρικά και μπακαλίστικα το λέω) πόσες ουσίες χάνονται κατά την παστερίωση...

Επιπλέον και συγνώμη, προσωπικά δε γνωρίζω πολλές περιπτώσεις θηλαστικών που υιοθέτησαν άλλα και τα ανέθρεψαν, εκτός από 1 που είχα ακούσει στις ειδήσεις και δεν τη θυμάμαι καν με λεπτομέρειες.Κι αυτές μεμονωμένες. Εδώ μιλάμε για γενιές που μεγάλωσαν με γάλα άλλου είδους. Ακόμα κι έτσι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείται για να μεγαλώσουν τα μικρά, εφόσον η μάνα αποφασίζει ότι δεν θέλει να θηλάσει, ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος για πλέον κατανάλωση του.

Οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί γεννιούνται χωρίς λακτάση (ένα ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα του γάλακτος-λακτόζη σε απλούστερες μορφές που μπορούν να απορροφηθούν από το αίμα)που σημαίνει οτι εκ των πραγμάτων δεν έχουν λόγο να πιουν γάλα. Οι Μεσογειακοί χάνουν τη λακτάση καθώς μεγαλώνουν, που σημαίνει και πάλι οτι η φύση θεωρεί περιττή την κατανάλωση του γάλακτος. Στην απουσία της λακτάσης οφείλεται το γνωστό φούσκωμα (ναυτίες, αέρια, κράμπες κλπ)που έχουν κάποιοι μετά από κατανάλωση γάλακτος. Ακόμα και οι γαλακτοβιομηχανίες κυκλοφορούν γάλατα χωρίς λακτόζη , υποστήριζοντας βέβαια οτι μόνο το 6% του πληθυσμού δεν έχει λακτάση, ποσοστό πολύ μικρότερο από αυτό που ακόμα και κάποιοι Έλληνες ιατροί παρουσιάζουν.

Προσωπικά πλέον πίνω γάλα μόνο για απόλαυση, όπως θα έπινα ένα αναψυκτικό ή έναν καφέ... Δεν ξέρω όμως τί θα κάνω με τη κόρη μου που πίνει γάλα φανατικά (αν και όποτε βρίσκουμε παίρνουμε κατσικίσιο-υπάρχει φρέσκο στα μεγάλα S.M)

v67qp3.pngoKmPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Βοσκοί, χωρικοί, πάνω στα βουνά, πίνουν γάλα κατευθείαν από την τσανάκα.. Δεν παθαίνουν τίποτα. Άνθρωποι παλιά, επεβίωναν μόνο με το γάλα. Ας είμαστε πιο επιφυλακτικοί με κάποιον που δεν γνωρίζουμε, παρά με κάτι που γνωρίζει ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια...

Κάποτε μας παρακαλάγαν οι γονείς μας να πίνουμε γάλα και κάναν το σταυρό τους που το πίναμε. Τώρα τι? Εμείς θα λέμε στα παιδιά μας να μην πίνουν? Και θα λέμε δηλαδή τι να κάνω θεέ μου που αρέσει στο παιδί μου το γάλα?.. :?::shock::roll:

Link to comment
Share on other sites

ναι σίγουρα, έχεις δίκιο....!!...... είναι τρελλές οι εποχές πραγματικά, δεν ξέρουμε τι θα ακούσουμε απο ποιόν.. και τι να πιστέψουμε...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη δεν κατάφερα να το διαβάσω το άρθρο...εγώ πίνω πολύ γάλα, τουλάχιστον 3 ποτήρια την ημέρα και μου αρέσει πολυ.... :(

Όταν ήμουν μικρή δεν ήθελα να το βάλω στο στόμα μου, μου δινε η μητέρα μου γάλα κι εγώ ζητούσα τσάι! Στην εφηβεία δεν έπινα καθόλου, και από τα 17-18 μέχρι τα 25 είχα φοβερό πρόβλημα με τα δόντια μου, έσπαγαν συνεχώς! Ψωμί έτρωγα και μου 'μενε κομμάτι από δόντι στο χέρι...

Μετά τα 25 (τώρα έιμαι 32) άρχισα να πίνω γάλα και να μου αρέσει κιόλας! Τουλάχιστον 1-2 ποτήρια την ημέρα, έκτοτε δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα δόντια μου...δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν όντως το γάλα (λόγω του ασβεστίου) προστατεύει τα δόντια...

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

δεν διαβασα το θεμα αλλα

εγω που ο μικρος θηλαζει ακομα εξακολουθω να πινω παρα μα παρα πολυ γαλα...

κολικους δεν εκανε ....

τωρα αν του προκαλεσε καποια αλλεργια ή δυσανεξια...εγω δεν το καταλαβα...

ισως η παλινδρομηση που ειχε να οφειλοταν και σε αυτο...τι να πω...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Η παλινδρομηση μπορει να οφειλετε σε αλλεργια στο γαλα. Ειχε ο δικος μου(και εχει ακομα). Μολις επινα γαλα (και τον θηλαζα) εκανε αμεσω εμετο.

ναι γι αυτο ειπα πως ισως του προκαλεσε αλεργια η δυσανεξια...

το θεμα ειναι πως εγω δεν ζω χωρις γαλα...αρα δεν μπορουσα να το κοψω και ντρεπομαι που το λεω...

διαφωνουσε και ο παιδιατρος οταν του το ειχα πει πως μπορει να εχει αλλεργια κι ετσι το αφησα...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...