Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

16/11 προσευχή μουσουλμάνων

tzitzikaki123

Recommended Posts

Αν εχει δικιο, γιατι δε συμφωνεις?

Απο οσα δε λεει να δεις....για τις επιθεσεις της Χρυσης Αυγης, πληρωμενων δολοφονων κλπ κλπ. Ναι, ας μην επεκταθουμε για τον Αγ. Παντελεημωνα...εχει ανοιξει αλλο thread για αυτο....

Γιατί όπως είπα, το δίκιο του το χάνει με το τρόπο που επικοινωνεί.

Με απωθεί ο τρόπος του...Σωστά τα λέει (μερικά απ' αυτά), αλλά δε σημαίνει απαραίτητα και σύνεση!;)

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα girls

Ειλικρινά αυτό που γίνεται σ'αυτό το forum δεν το έχω συναντήσει σε κανένα άλλο (βέβαια δεν μπαίνω κ σ'άλλα :mrgreen::mrgreen:)...

Κάθε κοινωνικό θέμα μετατρέπεται σ΄έναν κυκεώνα διαφωνιών κι όχι απόψεων κ στο τέλος κλειδώνεται...

Ας αποτινάξουμε όλοι-ες την ηλίθια νοοτροπία του Έλληνα που όλα τα γνωρίζει μόνος αυτός κι αυτός μονάχα έχει δίκιο...

Γιατί θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι-ες? γιατί?

Γιατί όταν κάποιος εκφράζει μια διαφορετική άποψη στοχοποιείται?

Γιατί θα πρέπει να ακούγονται μονάχα ίδιες απόψεις?

Κάποιος βάζει ένα θέμα προς συζήτηση,,, ωραία...Ας εκφράσει ο καθένας αυτά που σκέφτεται, που πιστεύει, που βιώνει..

Με το ζόρι θα πρέπει αν διαφωνώ με κάποιον να αλλάξω την γνώμη μου? με το ζόρι θα πρέπει να βάλω ταμπέλα στις σκέψεις μου??? ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΩ ΑΠΛΑ!!!

Δεν θέλω να δικαιολογηθώ για το πως νιώθω, ούτε γιατί νιώθω έτσι...θέλω να εκφράσω την άποψή μου απλά κ όμορφα...

Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω δίκιο κ εσείς άδικο.... διάβασα όλα τα προηγούμενα ...σέβομαι τις σκέψεις σας αλλά κάποιες δεν τις ασπάζομαι...

ως εκεί....

Αυτά προς το παρόν...

"cogito,ergo sum"

προσωπικά μου ειναι αδύνατον να διαβάζω ρατιστικά σχόλια

σχόλια που καταπατούν βασικά ανθρωπινα δικαιωματα και να μένω απαθης ...

όπως και το ιδιο μου συμβαίνει στην ζωη μου , μου ειναι αδυνατον να κοιτάω να κακοποιούν , να ρημαζουν , να προσβάλουν ζωες καταπατωντας τα ανθρωπινα δικαιωματα τους και να λεω ελα μωρε ....απόψεις ειναι αυτες !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ειναι επικύνδηνες στασεις και παραμνονες στασεις ... σε πολλές περιπτώσεις ...

το οτι το ελα μωρε και η ημημάθεια μας εχει γινει κανόνας- τρόπος ζωής , αυτο ειναι που με ανησυχεί περισσότερο απ όλα !

αν καποιος μπορέι και θελει να κατσει απλα να διαβασει το θεατρο του παραλόγου να εξελήσετε μπροστα του με γεια του με χαρα του .... και χαρας την υπομονή του (αλήθεια το θαυμάζω)

εγωδεν μπορώ !

Εάν ο Άδωνης χάνει το δίκιο του, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει....

Εγραψα ενα σωρο πραγματα και τα εσβησα γιατι θα φαω καρτα...και αντε να φαω καρτα, αλλα για τον Αδωνη.....εεεε ΟΧΙ!

και γι'αυτο δεν γραφω τιποτε αλλο..

Διαφημίσεις

Βρε Ευγενία εσύ είσαι;

:lol::lol::lol::lol::lol:

Γιατί θα πρέπει να συμφωνούμε όλοι-ες? γιατί?

Γιατί όταν κάποιος εκφράζει μια διαφορετική άποψη στοχοποιείται?

Γιατί θα πρέπει να ακούγονται μονάχα ίδιες απόψεις?

Κάποιος βάζει ένα θέμα προς συζήτηση,,, ωραία...Ας εκφράσει ο καθένας αυτά που σκέφτεται, που πιστεύει, που βιώνει..

.

;););)

και αντε να φαω καρτα, αλλα για τον Αδωνη.....εεεε ΟΧΙ!

:D:D:D:D:D:D:D

Έλα ρε...........θα ζητήσουμε μια εξαίρεση όλοι μαζί από την διαχείρηση και αν δεν την δεχτούν, θα την φάω κι εγώ μαζί σου...................χώστου του τα του μπουμπούκου.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Vanilla και ο Παπαδόπουλος (για να είμαστε και επίκαιροι) τις απόψεις του εξέφραζε και ΕΦΑΡΜΟΖΕ!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

αυτο δεν το ξέρω ... αλήθεια γίνεται κάτι τετοιο? αλλα μαθαίνω εγω !

ναι αν γίνεται είναι μεγαλη ...

ε δεν είμαστε ίσα κι όμοια ;;; είμαστε ...;;;

και σε αλλες χώρες καταπαντουνται τα ανθρωπινα δικαιωματα εδω υποτήθετε έιμαστε πολιτισμένοι

ευρωπαίοι μη σου πω ...!

και κατι ακομα.. στην Μεκκα υπαρχει εκκλησια ?

η μέκα ειναι απο μόνη της ιερός χωρος είναι ιερή ΠΟΛΗ ... δεν χρειάζεται ναό !

η Αθήνα είναι ιερή πόλη ;;; :shock:

αυτο απο που προκύπτει; με ενδιαφερει !

γιατι εγω ξέρω οτι εχουμε μαζεψει τα λεφτα οι ανθρωποι να το χτύσουν μόνοι τους ...!

η άδεια λείπει ... !

δεν ξέρω ρωτάω !:wink:

Oι ανθρωποι δεν εχουν μαζεψει χρηματα. Εχουν ηδη παρει χρηματα απο τον προυπολογισμο του ναυτικου. Ηδη εχουν παρει τον χωρο απο το ναυτικο. Θες και αλλα?

(κατα τα αλλα το ταμειο του ναυτικου δεν εχουν να μας πληρωσουν τις λογοθεραπειες των παιδιων μας!!!)

Ζωη καταλαβες λαθος... απο αυτο που παραθεσες μονο η φραση "και κατι ακομα.. στην Μεκκα υπαρχει εκκλησια ?" ειναι δικη μου..

και οσο για τα χρηματα, ναι δεν προερχονται απο τους ιδιους αλλα απο το ελληνικο κρατος. ε, οχι αυτο δεν το δεχομαι. απο την μια εχουμε κριση, και απο την αλλη τσουπ! βρηκαμε χρηματα για τζαμι. και κατι τελευταιο : 2 δις θα κοψουν απο ασφαλιστικα ταμεια και νοσοκομεια για να μειωσουν το ελλειμμα.

Διαφημίσεις

Ζωη καταλαβες λαθος... απο αυτο που παραθεσες μονο η φραση "και κατι ακομα.. στην Μεκκα υπαρχει εκκλησια ?" ειναι δικη μου..

και οσο για τα χρηματα, ναι δεν προερχονται απο τους ιδιους αλλα απο το ελληνικο κρατος. ε, οχι αυτο δεν το δεχομαι. απο την μια εχουμε κριση, και απο την αλλη τσουπ! βρηκαμε χρηματα για τζαμι. και κατι τελευταιο : 2 δις θα κοψουν απο ασφαλιστικα ταμεια και νοσοκομεια για να μειωσουν το ελλειμμα.

H παραθεση βγηκε λαθος . Ηθελα να απαντησω στην φιλη που ελεγε οτι βρηκαν τα χρηματα μονοι τους. (Απο που αραγε τα βρηκαν οι μεταναστες και οι λαθρομεταναστες τα τοσα δις?)

Δεν ξερω αν θα κοψουν και απο τα νοσοκομεια αλλα αυτα που λεω για το Ναυτικο ισχουν. Εργαζεται ο αντρας μου εκει και τα ξερω απο πρωτο χερι.

Εδω δεν εχουν για επισκευες και δινουν για το τζαμι.

Ας φτιαξουν το κρατος μας, ας δωσουν εκει που πρεπει και μετα ας φτιαξουν οτι θελουν.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στην συζήτηση έχω καλυφθεί από την aria Daf Ράννια alcyon κλπ μέλη.

απλώς για την ιστορία παραθέτω το άρθρο για την ανέργεση και χρηματοδότηση:

Ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό

dot_clear.gif «Πράσινο φως» έπειτα από διαβουλεύσεις τριών δεκαετιών Του Νικου Παπαχρηστου πηγή καθημερινή

Στο εγγύς μέλλον, οι δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αττική (αλλά και οι επισκέπτες) θα μπορούν να προσεύχονται στον πρώτο επίσημο λατρευτικό χώρο τους που θα ανεγερθεί στην πρωτεύουσα ύστερα από περίπου δύο αιώνες. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της διευθετώντας επί της ουσίας μια εκκρεμότητα τριών δεκαετιών. Συζητήσεις, νόμοι, σχέδια επί χάρτου, γραφειοκρατικά εμπόδια, αντιδράσεις πολιτών και εκκλησιαστικών ταγών σε συνδυασμό με το «πολιτικό κόστος» αναχαίτιζαν κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης ενός κοινωνικού ζητήματος που έθετε σε δοκιμασία τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα γίνει επιτέλους ένας επίσημος χώρος. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών μας καθηκόντων», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος.

Ηδη τους τελευταίους μήνες είχαν πυκνώσει οι συσκέψεις για το ζήτημα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων δηλαδή των υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, του δήμου Αθηναίων, του ΓΕΝ και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας. Οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη το Τέμενος θα ανεγερθεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού, όπου σήμερα βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντήρησης Αυτοκινήτων Ναυτικού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες παραχώρησης της χρήσης του χώρου στο υπουργείο Παιδείας, θα απαιτηθούν περίπου 6 έως 12 μήνες για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Τέμενος θα ανεγερθεί με δαπάνη του ελληνικού Δημοσίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που προώθησε το 2006 η τότε υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, το κτίσμα του Τεμένους θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης της περιοχής. Σύμφωνα με τους ισχύοντες, ο στεγασμένος χώρος προβλέπεται να είναι 839 τ.μ., θα έχει είσοδο από την Ιερά Οδό μέσω της Οδού Ασυρμάτου, ενώ θα συνορεύει με τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Ιστορία

Το ζήτημα ανέγερσης Τεμένους στην Αθήνα τέθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ʼ30. Η συζήτηση ξεχάστηκε με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη μεταπολίτευση και ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ʼ80 το ζήτημα τέθηκε εκ νέου από πρέσβεις μουσουλμανικών κρατών. Στα μέσα της δεκαετίας του ʼ90 το θέμα απασχόλησε και πάλι την τότε κυβέρνηση. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων οδήγησαν το 2000 στην ψήφιση του νόμου 2833 που προέβλεπε την ανέγερση Τεμένους και Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία. Για τον σκοπό αυτό η Πολιτεία παραχώρησε έκταση στην Παιανία αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που δεν συμφωνούσε η πρώτη εικόνα των ταξιδιωτών στην Ελλάδα από το αεροδρόμιο να είναι ένας μουσουλμανικός μιναρές.

Καθώς η επίλυση του ζητήματος δεν προχωρούσε, αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της τότε δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, που πρότεινε την επαναλειτουργία του τζαμιού στο Mοναστηράκι, που σήμερα φιλοξενεί το Mουσείο Λαϊκής Tέχνης. Τελικά, ύστερα από «ζυμώσεις» στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Ν.Δ. προωθήθηκε η λύση του Βοτανικού. Συνεργάτες της πρώην υπουργού Εξωτερικών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης του Τεμένους. «Η κ. Μπακογιάννη πάντοτε ήταν υπέρ της δημιουργίας Τζαμιού. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χώρου καθώς και στην απεμπλοκή του ζητήματος από την “προστασία” ξένων συμφερόντων» δηλώνουν στην «Κ» συνεργάτες της πρώην υπουργού. Το 2006 η υπουργός Παιδείας κ. Μ. Γιαννάκου παρουσίασε τον σημερινό νόμο που προβλέπει την ανέγερση Τεμένους με έξοδα της Ελληνικής Πολιτείας.

και με πηγή τα Νέα

Την ανέργεσητου τζαμιού στον Βοτανικό αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Το τζαμί θα κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου».

«Το τζαμί που τελικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται, σε καμία περίπτωση, στις πραγματικές ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα. Εδώ ζούμε 750.000 μουσουλμάνοι και το τέμενος δεν χωράει ούτε το 1% αυτών που καθημερινά προσεύχονται», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, ο οποίος χαρακτηρίζει την απόφαση «ημίμετρο που μόνο αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους μπορεί να προκαλέσει».

Κρατικά κονδύλια

Η κατασκευή του τζαμιού θα χρηματοδοτηθεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει ενδεχόμενη εμπλοκή φονταμενταλιστικών οργανώσεων. Ερώτημα ωστόσο παραμένει αν υπάρχουν ακόμη τα 15 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν εγκριθεί ήδη από το 2006 για την ανέγερσή του.

Ως προς τη διοικητική δομή, με απόφαση της υπουργού Παιδείας θα διοριστεί επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία και πέντε είναι έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Επιπλέον με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επιτροπή που θα επιβλέψει την υλοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Off topic:

aria.. Δεν είσαι γραφική κοριτσι μου.... :)

Απλά όπου βρίσκεις δικαιώματα υπό καταπάτηση έχεις στήσει πανό, σημαία, μπαϊράκι κτλ... και καλά κάνεις και γουστάρω τρελά και το .... ξέρεις!! ;):lol:

Ήθελα να γράψω πριν... αλλά μέχρι το μεσημέρι γέμισε ο τόπος σχόλια.... και με κάλυψες 100%... άρα.... αφιερώνω κι εγώ ένα ποστ.... για να δηλώσω τη συμφωνία μου και... μπλα μπλα μπλα....

(εμοτικόν... σταματήστε με κάποιοοοοοςςςςςςς -λέω πολλάααα) :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ή εναλλακτικα...

ας μη δωσουν 20δις στις τραπεζες, 9,000 ευρω ενοικιο για τη τροικα, lexus στους βουλευτες, κινητα σταθερα, λεφτα για τη eurovision και πολλααααα αλλα....

Και για να καταλάβουμε λίγα παραπάνω από αυτά που γράφει η Sam:

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δημόσιες επενδύσεις θεωρούνται όλες οι πάγιες και άϋλες επενδυτικές δραστηριότητες του Δημοσίου, οι οποίες στο πλαίσιο της ακολουθούμενης επενδυτικής και γενικότερα της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής στοχεύουν στην αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Οι Δημόσιες επενδύσεις υλοποιούνται από Βουλή, τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καθώς και από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ) και καλύπτονται οργανωτικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ).

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) αποτελεί το σημαντικότερο μέσο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας και καλείται να συμβάλλει στην περαιτέρω σύγκλιση των περιφερειών, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με στοχευόμενες δράσεις και παρεμβάσεις για την τόνωση της ενεργού ζήτησης, την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας.

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) εντάσσονται ενέργειες και δράσεις, που εγκρίνονται από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων φορέων και χρηματοδοτούνται σε βάρος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι επενδύσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) και οι δαπάνες τους καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων αφορούν τα παρακάτω :

1. Κατασκευές, ανακατασκευές & επεκτάσεις εγκαταστάσεων ή έργων.

2. Προμήθεια μονίμων εξοπλιστικών μέσων & μηχανολογικού εξοπλισμού.

3. Έρευνες και μελέτες που αναφέρονται αποκλειστικά στις παραπάνω περιπτώσεις καθώς και μελέτες, έρευνες εμπειρογνωμοσύνες, που αφορούν στο καλύτερο προγραμματισμό έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ.

4. Όλες ανεξαιρέτως οι δαπάνες των εγκεκριμένων προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας (Ν.3614/2007) που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) καθώς και των Λοιπών Κοινοτικών Προγραμμάτων.

5. Δανειοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

6. Επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.2515/97, άρθρο 18).

7. Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ανώνυμων εταιρειών του Δημόσιου Τομέα (ΔΕΚΟ).

8. Λοιπές Επενδυτικές δραστηριότητες που εξειδικεύονται με Προεδρικά Διατάγματα ή Υπουργικές Αποφάσεις.

http://www.ggea.gr/ap/pde.htm

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

δεν με πειραξε καθολου οτι μαζευτηκαν οι ανθρωποι να προσευχηθουν κ ας ηταν μπροστα κ απ'το πανεπιστημιο!!!βασικα δεν το ανελυσα καν..ουτε γιατι προσευχηθηκαν την ταδε μερα,ουτε που προσευχηθηκαν...δεν με απασχολει!!!!προσευχονται ντε,δεν βγηκαν για πετροπολεμο!!!:rolleyes:επισης δεν με ενοχλει να χτιστει τζαμι να εχουν ενα χωρο να προσευχονται(η' χτιστηκε ηδη??δεν ξερω)!!μακαρι κ γω αν ποτε πηγαινα στο εξωτερικο να υπηρχε τουλαχιστον μια εκκλησια να προσευχηθω,να κοινωνησω,ν'αναψω ενα κερακι στην παναγιτσα!!!!θα ενιωθα συγκινηση που σε ενα ξενο μερος εφτιαξαν εναν ιερο χωρο να προσευχομαι κ γω στο θεο μου!!!ετσι μαλλον θα νιωθουν κ οι μουσουλμανοι με το τζαμι!!!θα ανυπομονουν να γινει ο δικος τους ιερος χωρος,αφου ειναι τοσο μακρια απ'τον τοπο τους!!!!

τωρα για την θεση που εχει η μουσουλμανα γυναικα στην κοινωνια,για τους νομους τους κ ολα αυτα τα πραιτερω δεν θα ασχοληθω!!!η καθε θρησκεια εχει τα δικα της!!αν εκεινοι νιωθουν πληρεις κ γαληνοι,εμενα μου περισσευει!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

http://news247.gr/ellada/aykshmena_ta_metra_ths_astynomias.637691.html

Ντροπή μας ....

με γιαουρτια;;;; και αυγα;;; :shock::shock::shock: τελικά το ΔΝΤ δεν μας πειραξε καθόλου βλέπω !εχουμε να πεταμε ...!

προσωπικά πιστεύω ότι η επίθεση είχε να κάνει πιο πολύ με το γεγονός ότι είναι μετανάστες που συγκεντρώνονται σε γειτονιές της αθήνας που λόγω κακών, συνειδητά κακών πολιτικών, έχουν γκετοποιηθεί και υποβαθμιστεί από τη μαζική παραμονή μεταναστών σε δημόσιους χώρους, ΄

το ότι είναι και μουσουλμάνοι είναι ένα "κακό" επιπλέον, αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ο φόβος που προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις, δικαιολογώ τον κόσμο, όχι τους χρυσαυγίτες που τα υποδαυλίζουν και τα εκμεταλλεύονται, γιατί βλέπουν τις γειτονιές τους να υποβαθμίζονται και πολλές φορές και τη ζωή τους να κινδυνεύει από ταλαίπωρους μεν, πεινασμένους δε και πάμφτωχους μετανάστες, αυτό δε θα το δεις στην εκάλη γιατί ακριβώς η συνύπαρξη πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις, αντί λοιπόν να πετάμε λόγια -πυροτεχνήματα πρέπει να καταλάβουμε και τους μεν και τους δε και να πιέσουμε προς τις κατάλληλες πολιτικές επίλυσης

1FdQp2.png

αυτο πολύ με εκνευρίζει

επειδή δλδ κάποιος υπερασπίζεται το δικαίωμα των μεταναστών, των διαφορετικών , των αλλόθρησκων κλπ κλπ πρέπει σόνι και ντε να μην νιώθει συμπάσχει με το δικαίωμα των κατοίκων ;;;

ποτε δε το καταλαβα αυτο !

γιατι πρπεει ΣΟΝΙ και ντε να παω με την μερία του ΈΝΟΣ η του αλλου ;;;

τυπου με μας είσαι ή με τους άλους ;;;

ΣΤΟ ΘΕΜΑ μας θα σου ελεγα οτι : φαντασου πασχα στην Αυστρία και να σου πετανε οι Αυστριακοί αυγα με το χριστός ανέστη ...!!! και να παίζουν παραδοσιακή Αυστριακή τσιφτετελο ποπ στη διαπασών ,....!

καλο ε;

δεν καταλαβαίνω αλήθεια δεν καταλαβαίνω !

ακου εκει πυροτεχνήματα ....:-) :-) :-)

όποιος παρεκτρέπεται ενάντια σε κατοχυρωμένο δικαίωμα υπαρξης ,ελευθερίας κλπ με βρίσκει απέναντι του ! ότι χρώμα και να έχει , απο όπου κι αν είναι , οτι κι αν είναι !!! ποιος πεταξε αυγα !

αυτός ,

ε θα τα ακούσει !

αν θελει να παραπονεθεί να διαμαρτηρηθεί υπαρχουν χιλίδες μιλιούνια τρόποι να το κάνει αλλα και να αλλαξει τα πραγματα ...οχι με αυγα όμως, ουτε και με την χρυσή αυγή για δήμαρχο ! ...δλδ ελεος ....!

επιστροφή στους ουγκα ουγκα !!!

ουτε ούγκα ουγκα, ούτε μούγκα μουγκα :)

απαραδεκτα πραγματα, αυγα και γιαούρτια το 2010? Ξερουν πόσο κοστιζει το αυγο και το γιαούρτι στις μερες μας? Πώς το πετανε ετσι απερισκεπτα?

Κρίση, σου λεει, μετα....

Πρεπει να εκπαιδευτούν και οι αλλοι, ομως, να τα πιανουν στον αερα, διότι, με ενα αυγο, καμια ντοματα και γιαούρτι, το εβγαλες το μεσημεριανο

Κατανοώ πως είναι δύσκολο να είναι κάποιος φιλόξενος και ανοιχτόμυαλος απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κάνει κατάληψη στην περιοχή που ζει, που τον κλέβουν και τον τρομοκρατούν. Ειδικά σε αυτές τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας γίνονται μέχρι και πόλεμοι με σπαθιά μέρα μεσημέρι. ΑΛΛΑ, το να αντιτίθεμαι σε ένα απλό ανθρώπινο δικαίωμα όπως είναι η προσευχή ή η απόκτηση κάποιου χώρου προσευχής είναι απαράδεκτο. Να αντισταθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αντισταθούμε όλοι μας στην παρανομία, να κάνει το κράτος και η αστυνομία τη δουλειά τους ΑΛΛΑ αυτή είναι λάθος βάση. Στο κάτω κάτω αφού τους "επιτρέπουμε" να ζουν ανάμεσά μας, ας τους "επιτρέψουμε" και αυτό.

Στο κάτω κάτω αφού τους "επιτρέπουμε" να ζουν ανάμεσά μας, ας τους "επιτρέψουμε" και αυτό.

Μα εκεί είναι το θέμα! Ότι δεν θέλουν να τους το επιτρέψουν. Δεν τους θέλουν ανάμεσά τους.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Γι'αυτό έβαλα τη λέξη "επιτρέπουμε" σε εισαγωγικά. Είτε αυτό λοιπόν είτε τους "ανεχόμαστε αναγκαστικά", η ουσία είναι μία : ότι βρίσκονται και ζουν δίπλα μας, ανάμεσά μας και οφείλουμε να σεβαστούμε το ανθρώπινο αυτό δικαίωμά τους. Είμαι άνθρωπος που πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Πάσχα στην Ανάσταση για πέντε λεπτά κάθε φορά, δεν είμαι καμιά φανατική. Αλλά ΑΝ ήθελα και ΑΝ γούσταρα θα ήταν ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να έχω ένα χώρο να προσευχηθώ.

Δεν μπορώ να πω ότι έχω τον χρόνο να διαβάσω όλα όσα γράφτηκαν από την αρχή.....

Το δικό μου αίσθημα πάντως είναι οργής.

Όχι για ρατσιστικούς λόγους, φυσικά κι έχουν το δικαίωμα να προσευχηθούν και να εξασκήσουν το κάθε θρησκευτικό δικαίωμά τους και να γιορτάσουν ό,τι θέλουν.

Όμως....

Τα προπύλαια και κάποιοι άλλοι χώροι είναι Ελληνικά ιστορικά μνημεία εκτός άλλων,και τόπος όπου έχει χυθεί Ελληνικό αίμα.

Φυσικά η παιδεία στην Ελλάδα και ειδικά η γνώση της ιστορίας της έχει πέσει πολύ πιο κάτω από αυτό που λέμε "σε δεύτερη μοίρα" με αποτέλεσμα να ανάγουμε το θέμα στο ρατσισμό κι όχι στην πραγματική σημασία και αξία του τόπου.

Έτσι ακριβώς θίχτηκα και με το Αβερωφ όταν έμαθα ότι εδώ και χρόνια έχει μετατραππεί σε κέντρο διασκέδασης διαφόρων πλουσίων και ασεβών προς την Ελληνική ιστορία.

Παρεπιπτόντως δεν άκουσα κανένα δημοσιογράφο να αναφέρεται στην ιστορία των προπυλαίων, στο γιατί θεωρούνται άσυλο κ.ο.κ.

Γιατί δεν πήγαν να προσευχηθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο? Περισσότερο χώρο έχει.

Την επόμενη φορά μήπως να δίναμε και την ακρόπολη?

Τώρα όσον αφορά τα διάφορα είδη διατροφής που πετάχτηκαν, θεωρώ πως τα πέταξαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι σε λάθος άτομα(τους ταλαίπωρους μετανάστες-νόμιμους ή μη-θύματα των πολιτικών των ανεπτυγμένων χωρώνπου όλοι είδαμε στα δελτία ειδήσεων)...ποιος όμως να τρέχει στην εκάλη τώρα?

Και μία απορία που έχω...

Πιστεύετε ότι στις μουσουλμανικές χώρες οι χριστιανοί είναι ελεύθεροι να προσευχηθούν ή να γιορτάσουν τις θρησκευτικές τους εορτές έτσι ανοικτά και σε δημόσια μέρη ιστορικής αξίας?

Για μία λειτουργία ή ακόμα και για την είσοδο στον Πανάγιο τάφο χρειάζεται το πατριαρχείο ειδική άδεια (απ'όσο γνωρίζω, αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό παρακαλώ να με διορθώσει)

Δηλαδή εφόσον ως κράτος υποστηρίζουμε την ανεξιθρησκεία...

Ας προσεύχονται όπου θέλουν, όσο θέλουν όχι όμως σε τόπους Ελληνικής ιστορικής σημασίας καθώς αυτό δείχνει κατά τη γνώμη μου ασέβεια προς το κράτος που τους έχει δεχτεί και τους φιλοξενεί, ας κάνουν πάλι όσα τζαμιά θέλουν σε μέρη όμως που δεν προσβάλλουν και πραγματικά υπάρχουν πολλά τέτοια μέρη, μόνο υποψίες μου δημιουργεί η επιμονή για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Από ποιον και τι? Ο καθένας ανάλογα με την ιστορική/πολιτική ενημέρωσή του και τις γνώσεις του ας κρίνει.

καταρχάς αν διαβασεις παραπανω θα δεις οτι η πλειοψυφία των ερωτημάτων- τοποθετήσεων σου έχουν απαντηθεί και αναλυθει ...(μόνον η περίπτωση του Αδωνη έχει ελλιπώς αναλυθεί - στο παρόν θρεντ παντα μιλάμε :-) )

και πρέπει να σας πω οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ και στην Αφρική υπαρχει εκκλησία ... συνεπώς εχουν λατρευτικούς χώρους εξάσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων- πεποιθήσεων τους και δε πανε στις πλατείες του κοσμού ...

στην Ελλάδα μόνο δε έχουν τζαμί ! :-)

αλλα ας μην κάνουμε κύκλους

δεν μπορέι να λέμε οτι αφου ο αλλος δεν εχει ανοιχτό μυαλο θα κλεισω και το δικό μου !

δεν γίνεται ...

πάμε μπροστα ή πίσω ;

εκδικητικά η προοδευτικά;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...