PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ


vagia01
14-04-08, 09:59
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Ένα συχνό σύνδρομο πόνου στα χέρια

1. Ποια είναι τα συμπτώματα;Οι ενοχλήσεις είναι συχνά και στα δύο χέρια, με κάποιο χέρι να πάσχει περισσότερο.
Μούδιασμα
Ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας και στο πρωινό ξύπνημα. Είναι περισσότερο στα τρία πρώτα δάκτυλα (αντίχειρας, δείκτης και μέσος) μερικές φορές όμως είναι σε όλη τη παλάμη. Συχνή είναι η αίσθηση ότι τα δάκτυλα είναι πρησμένα. Πολλοί ασθενείς ανακουφίζονται κουνώντας ή τινάζοντας τα χέρια τους.
Πόνος
Συνοδεύει το μούδιασμα. Πονάει συχνά ολόκληρο το χέρι ως τον ώμο. Είναι ένας βαθύς πόνος.
Αδυναμία
Σε προχωρημένο στάδιο έρχεται πραγματική αδυναμία κυρίως στον αντίχειρα. Σήμερα, με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, η αδυναμία είναι σπάνια.
2. Πώς γίνεται η διάγνωση;Απαραίτητη είναι η συζήτηση με το γιατρό για τις τωρινές ενοχλήσεις καθώς και για τυχόν άλλες αρρώστιες.
Πολύ χρήσιμες είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις, ιδιαίτερα το ηλεκτρομυογράφημα.
Με αυτή την εξέταση διαπιστώνει ο γιατρός αν υπάρχει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και πόσο πιεσμένο είναι το μέσο νεύρο στο δεξιό και στον αριστερό καρπό.
3. Ποια είναι η αιτία;Ο καρπιαίος σωλήνας είναι σαν ένα βραχιόλι γύρω από τον καρπό. Αποτελεί ένα πέρασμα, φτιαγμένο στενό από τη φύση. Προστατεύει το μέσο νεύρο και τους τένοντες που περνούν από αυτό το πέρασμα.
Αν ο καρπιαίος σωλήνας στενέψει λίγο παραπάνω, για οποιονδήποτε λόγο, τότε πιέζεται το μέσο νεύρο. Το μέσο νεύρο μεταφέρει την αίσθηση από τα τρία πρώτα δάκτυλα και τις εντολές για μια συγκεκριμένη κίνηση στον αντίχειρα.
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι πιο συχνό στις γυναίκες πάνω από τα τριάντα και στους ανθρώπους που κουράζουν πολύ τα χέρια τους. Είναι συχνότερο στην εγκυμοσύνη.
Συνήθως δεν βρίσκεται κάποια ειδική αιτία. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη θεραπεία.
4. Υπάρχει θεραπεία;Ευτυχώς υπάρχει αποτελεσματική και σχετικά απλή θεραπεία, συντηρητική και χειρουργική. Την απόφαση για το είδος της θεραπείας την παίρνει ο γιατρός μαζί με τον καλά ενημερωμένο ασθενή.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ... ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;;
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;;

ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ...

angelina
14-04-08, 10:23
vagia καλημέρα.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα κι εγώ στην εγκυμοσύνη. Το είχα συζητήσει με το γυναικολόγο μου κι είχα πάει και σε ορθοπεδικούς (2). Λοιπόν οι ορθοπεδικοί μου είπαν ότι αν δεν περάσει κάποια στιγμή από μόνο του θα έπρεπε να πάρω αντιφλεγμονώδη χάπια (πράγμα αδύνατο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού) κι αν δεν πέρναγε κι έτσι θα χρειαζόταν μια μικροεπεμβασούλα. Ο γυναικολάογος μου μου έλεγε να μην ανησυχώ κι ότι κάποια στιγμή θα πέρναγε από μόνο του, όπως κι έγινε (βέβαια αρκετούς μήνες μετά που γέννησα).

Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ υπέφερα. Ειδικά όταν είχα το μωρό υπήρχαν στιγμές που απελπιζόμουνα γιατί δυσκολευόμουνα ακόμα και να τη σηκώσω :(

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να αγοράσεις ένα ελαστικό επίδεσμο (από αυτούς που φοριούνται σαν γάντι και ακινητοποιούν τον αντίχειρα) και να προσπαθείς όσο μπορείς να μην κουράζεις τα χέρια σου.

Υπομονή και να σκέφτεσαι ότι θα περάσει....

arma
14-04-08, 11:34
Εάν το σύνδρομο δεν προυπήρχε και εμφανίστηκε στην εγκυμοσύνη τότε θα φύγει και μόνο του αφού γεννήσεις. φρόντισε και τώρα αλλά ειδικά μετά με το παιδί όταν θα κουράζεις το χέρι σου να χρησιμοποιείς ένα περικάρπιο ή έναν ελαστικό επίδεσμο όπως είπε και η angelina. πάντως μην ανησυχείς από τώρα άδικα,γιατί το πιο πιθανό είναι να εξαφανιστεί από μόνο του και να μην έχεις κανένα πρόβλημα :wink:

xazomama
14-04-08, 11:39
Koρίτσια καλημέρα!
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το πρόβλημα αυτό, αλλά έχω μια φίλη που είχε. Όχι λόγω εγκυμοσύνης αλλά λόγω της δουλειάς της που απαιτεί πολύ χειρονακτική εργασία, είχε φτάσει στο σημείο να έχει αφόρητους πόνους. Τελικά έκανε μια επέμβαση η οποία εκτός ότι την ανάγκασε να ακινητοποιήσει το χέρι της για αρκετό καιρό, τελικά δεν έφερε και αποτέλεσμα.
Άλλαξε γιατρό, ο οποίος της έδωσε κάποιες ασκήσεις και κάποιες φυσιοθεραπείες να κάνει και τώρα είναι μια χαρά.

Μη βιαστείτε να κάνετε την επέμβαση.
Μπορεί μετά την εγκυμοσύνη να υποχωρήσουν οι πόνοι.
Δοκιμάστε πρώτα να κάνετε μια σειρά φυσιοθεραπειών και αν ούτε αυτές βοηθήσουν, τότε ξανασκεφτήτε για την επέμβαση.
Περαστικά!

rania_t
14-04-08, 11:50
vagia01 και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξυπνούσα το βράδυ και άλλες φορές τα χερια μου ήταν μουδιασμένα και άλλες φορές πονούσα. Μετά την εγκυμοσύνη όμως δεν είχα κανένα πρόβλημα, γι' αυτό μην ανησυχείς.

vagia01
14-04-08, 11:58
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ, Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ....
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ... ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ

Elenna
14-04-08, 11:59
κοριτσια εχς διαβασει γι αυτο, στην εγκυμοσυνη, λογο της κατακρατησης υγρων στα ακρα, πιεζεται το νευρο και οτι περναει μολις φυγουν τα υγρα απο τον οργανισμο. Κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης οι τροποι αντιμετωπισης ειναι με ελαστικο επιδεσμο και αναλιγιτικα.

cristina
19-05-08, 22:04
Κοριτσια εδω και δυο μερες οταν διαβαζω ξαπλωμενη μετα απο λιγο μουδιαζουν τα δαχτυλα μου. Σημερα ηταν πιο εντονο το συμπτωμα και ειδικα στο δεξι χερι του μουδιασμα ηταν μεχρι τον ωμο. Απο οτι ειχα διαβασει και το εψαξα και στο ιντερνετ σημερα ειναι συνδρομο καρπιαιου σωληνα, η κολλητη μου το ειχε και στις δυο εγκυμοσυνες της. Δεν ειπα τιποτα στο γιατρο μου γιατι ετσι κι αλλιως μεθαυριο παιρνω τις αιματολογικες εξετασεις που εκανα και θα τον ρωτησω.

Εχει καμμια αλλη το ιδιο ή το περασε σε προηγουμενη εγκυμοσυνη? Κανα γιατροσοφι διαθέσιμο?

Χριστίνα

fotiniv
19-05-08, 23:25
ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω μετά τον πεμπτο μηνα της εγκυμοσυνης, το οποιο δυστυχως μου εμεινε κι ολας σε καποιο βαθμο.
μιλαμε για μουδιασμα, το βραδυ και συγκεκριμενη ωρα. με ανακουφιζε να τα εβαζα κατω απο το κρυο νερο, ξερω ομως οτι πρεπει ζεστο κι οχι κρυο, αλλα προκειμενου να ξανακοιμηθω.....
δεν εκαν τιποτα γι'αυτο κατα τη διαρκει της εγκυμοσυνης, αφου ουτε εξετασεις μπορεις να κανεις ουτε φαρμακα να παρεις. εγω τουλ. δεν μπηκα καν σ'αυτη τη διαδικασια

dina27
09-06-08, 08:26
καλημερα..μου συμβαινει και μενα αυτο το μουδιασμα κατα τη διαρκεια της νυχτας αλλα δεν μπορω να πω πως ειναι απο τον καρπο???

ξυπναω και δεν νιωθω καθολου τα χερια μου απο τον αγκωνα και κατω!!!!τα σηκωνω λιγο ψηλα και περναει..αλλα σαν αισθηση ειναι χαλια...

συμβαινει σε καμια αυτο??????

fallenangel
09-06-08, 13:40
Και σ' εμένα μια από τα ίδια κορίτσια!!!! Το είχα και από πριν επειδή γράφω πολύ στον υπολογιστή, υποθέτω, αλλά τώρα με την εγκυμοσύνη ακόμη περισσότερο!
Ντινάκι, εμένα κάποιες φορές το μούδιασμα ξεκινάει από τον ώμο (!!!!), και μάλιστα νιώθω το χέρι εντελώς παγωμένο.... Προφανώς κάτι ανάλογο έχουμε! Θεωρώ ότι είναι κι αυτό απόρροια της εγκυμοσύνης. Θα ρωτήσω και τον γιατρό μου στο ραντεβού και θα επανέλθω! :D

evad
09-06-08, 13:45
Ελέγξτε λιγάκι τον αυχένα σας...πχ. αν το μαξιλάρι είναι καλό ή αν η θέση της οθόνης του υπολογιστή που εργάζεστε είναι στη σωστή θέση και δεν σας κουράζει.
Δεν έχει σημασία να πριν την εγκυμοσύνη τίποτα απο τα 2 δεν σας ενοχλούσε, τώρα αλλάζει η κατανομή του βάρους στη σπονδυλική στήλη και γίνονται άλλου είδους καταπονήσεις απο πριν. :wink:

alvadi
09-06-08, 15:46
Είχα και γω μεγάλο προβλημα με το μούδιασμα και στις 3 εγκυμοσύνες. Κρατούσε και κάποιους μήνες μετά τη γέννα. Τώρα 15 μήνες από τη τελευταία γέννα σπάνια μουδιάζουν τα χέρια μου.

Να τονίσω ότι εκτός από μούδιασμα, στη τελευταία εγκυμοσύνη ένιωθα και ενα κάψιμο... Ευτηχώς όλα πέρασαν!

dina27
10-06-08, 10:02
τελικα ρωτησα τη γιατρο μου χτες για τα μουδιασματα στα χερια και μου ειπε πως ειναι της εγκυμοσυνης..ολα καλα λοιπον..υπομονη κοριτσια..

eirini12
07-07-08, 14:37
Το συνδρομο καρπιαιου σωληνα ειναι συμφυσεις που μαζευονται γυρω απο τον καρπο και δυσκολευουν στην κινηση και προκαλειται και συχνο μουδιασμα της παλαμης. Συνηθως το εχουν ατομα που χρησιμοποιουν πολυ τον υπολογιστη.
Ωστοσο το μουδιασμα χεριων κατα τη διαρκεια της νυχτας ειναι πολυ πιθανο να οφειλεται σε αυχενικο συνδρομο ή συνδρομο θωρακικης εξοδου. Σε καθε περιπτωση πρεπει να κανει καποιος ακτινογραφιες για να βρει τι ακριβως εχει.

yogini
09-07-08, 10:37
Κι εγω σήμερα έβαλα το χεράκι μου σε ναρθηκάκι γιατί απο το τσάκα τσούκα στο κομπιουτερ τα έπαιξε ο καρπός. Με ενοχλούσε μέρες αλλά απο χτες παράγινε :)
Όπως βλέπετε όμως ακομα και με το νάρθηκα δεν ξεκολάω!!!!!

nikol28
17-09-08, 09:32
ΑΧ ΚΟΡΊΤΣΙΑ τι είναι τούτο πάλι ?
κάθε νύχτα τα δαχτυλάκια μου με πεθαίνουν στον πόνο και τη μέρα λιγότερο.
σίγουρα είναι κάτι τέτοιο ?
εμένα με πονάνε όλα τα δάχτυλα του χεριού!

είναι κάτι που πρέπει να πώ στον γιατρό ή να τ' αφήσω ?

απ' την άλλη σκέφτηκα μήπως είνια απο κούραση, αν και δουλειές δεν κάνω αλλά όταν είμαι ξαπλωμέη όλη την ώρα βάζω την παλάμη ΄και ρίχνω όλο το βάρος στα δάχτυλα για να σηκωθώ

AngiCat
11-02-10, 12:01
Τελικά κι εγώ μάλλον από αυτό πάσχω αφού έχω πόνο κάθε βράδυ και στα δύο χέρια με μεγαλύτερη ένταση στο δεξί. Είδα επίσης σε μια σελίδα http://physiosportblog.blogspot.com/2008/03/blog-post.html
ότι ο διαβήτης μπορεί να το προκαλέσει. Εσείς που υποφέρετε από αυτό μήπως είχατε και διαβήτη κύησης;

Nikolekaki
11-02-10, 13:04
ΑngriCat μου είχα και γω αυτό το πρόβλημα, στην πρώτη εγκυμοσύνη δε, ήταν ανυπόφορο! Τελικά όντως είχα διαβήτη κύησης. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη είχα ελαφρότατα συμπτώματα, είχα όμως! Χωρίς διαβήτη αυτή τη φορά! ;)

demi
11-02-10, 13:24
ως φυσιοθεραπευτρια σας λεω οτι οταν προκειτε για εγκυμοσυνη τα συμπτωματα φευγουν με το τελος της κυησης...δεν μπορειτε να κανετε και πολλα πραγματα...
οταν ειναι εργασιακο το θεμα δηλ πολυωρη εργασια σε Η/Υ τοτε αφου εξαντλησετε τα συντηρητικα μεσα δηλ .ακινησια με ναρθηκα ,φαρμακα κλπ τοτε δειτε την χειρουργικη αντιμετωπιση η οποια ειναι ευκολη αλλα εχει χρονο αποθεραπειας ...

ΤΙΤΗ
11-02-10, 15:11
και εγώ το είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και είχα και διαβήτη κύησης.αυτό που έκανα και με ανακούφιζε πάντως ήταν το εξής.γέμιζα ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και ένα με κρύο.έβαζα μέσα το χέρι, πρώτα στο ζεστό αν θυμάμαι καλά, μέχρι τον αγκώνα και κούναγα τον καρπό και έκανα και κάποιες μαλάξεις που μου είχε δείξει ο γιατρός.και μετά τις ίδιες κινήσεις στο άλλο λεκανάκι.στην αρχή πόναγα λίγο αλλα με ανακούφιζε αρκετά. ευτυχώς δεν μου κράτησε και πολύ ο πόνος,νομίζω ξεκίνησε την 9η εβδομάδα και μέχρι την 12η μου είχε περάσει.στην υπόλοιπη εγκυμοσύνη όταν ένιωθα τσιμπιματάκια,απλά το ξεκούραζα.ααα είχα και για ΄ενα διάστημα νάρθηκα περικάρπιο νομίζω μου το είχε πεί.

Margioula
03-11-10, 08:32
Κοριτσια επειδη απο τον 6 μηνα εως τον 8 σηκωνομουνστις 2 τα ξημερωματα και την εβγαζα στον υπολογιστη μεχρι τις 6-7 το πρωι οσες υποφερετε απο συνδρομο καρπιαιου σωληνα στην εγκυμοσυνη κοψτε το αλατι και θα ξαναβρειτε τον υπνο σας!! σας το εγκιαμαι!! σας το γραφω γιατι ολα τα βραδια που δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τον αφορητο πονο εψαχνα στο internet διαφορους τροπους για να ανακουφιστω και να καταφερω να κοιμηθω εστω μιση ωριτσα, δεν πιανει τιποτα μονο το κοψιμο του αλατιου λογο οτι μειωνεται το οιδημα και σταματαει να ποναει σχεδον αμεσως!! να εισαστε ολες καλα ελπιζω να βοηθησω καποια απο εσας γι αυτο και σας γραφω αν και ειναι παλια η τελευταια δημοσιευση πανω σε αυτο το θεμα!!! φιλακια πολλα.

Pan_K
05-11-10, 20:31
Εγώ απέκτησα αυτό το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά επιμένει ακόμη και σήμερα, έναν χρόνο μετά. Αρχικά ήταν μόνο στο ένα χέρι και τώρα μουδιάζει και το άλλο. Για την ακρίβεια, ο αντίχειρας, ο δείκτης και ο μέσος. Και συμβαίνει κυρίως το βράδυ και το πρωί που ξυπνάω, αν και τελευταία το παθαίνω και όταν οδηγώ το μηχανάκι μου. Απ' ότι κατάλαβα, μάλλον θα πρέπει να κάνω ηλεκτρομυογράφημα :?

fistikaki
05-11-10, 21:32
περιληπτικα

ξεκινησε το προβλημα στην εγκυμοσυνη μου, πριν 2μιση χρονια

εχω τρομερους πονους, σημερα εφυγα απο τη δουλεια και πηγα στ φαρμακειο για ενεση, τα βολταρεν δε μου κανουν τιποτα πια......

απο τη δευτερα θα το ψαξω να δω τι θα κανω, δεν παλευονται πια αυτοι οι πονοι, σηκωνω το παιδι και κλαιω απο τους πονους

jannis
05-11-10, 22:32
Είχα πρόβλημα με πόνο στα χέρια για 13 χρόνια, λόγω σπουδών, δουλειάς (πολύ ώρα στον υπολογιστή). Ο πόνος στα χέρια μπορεί να είναι καρπιαίο (δηλαδή να πιέζονται τα νεύρα στον σωλήνα) η να ξεκινά από προβλήματα στον αυχένα. Εγώ είχα ένα συνδιασμό των δύο. Εκανα 2 φορές τον χρόνο φυσιοθεραπεία - κυρίως για τον αυχένα και περνούσα. Το έλεγχα αραιά και που με ηλεκτρομυογραφημα. Μετά την εγκυμοσύνη τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα. Το ηλεκτρομυογραφημα έδειξε ότι τα δάκτυλα μου είχαν αρχίσει να παραλύουν στο δεξί - ο νευρολόγος που ήταν άσχετος με τον χειρούργο με έπεισε να κάνω εγχείρηση. Έκαν πριν 2 χρόνια στο δεξί και είμαι πολύ καλύτερα (στο δεξί χέρι τουλάχιστον...) Έχω κάτι πόνους ακόμη αλλά αυτά είναι από το αυχενικό.
Δεν ήθελα την εγχείρηση γιατί είχα ακούσει ότι μετά από λίγα χρόνια πάλι χρειάζεται αλλά έφτασα στο απροχώρητο!
Οι πόνοι μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικοί και μετά την εγκυμοσύνη την έβαψες αν είχες και απο πρίν πρόβλημα γιατί βασικό για να σου περάσει είναι η ξεκούραση ....
Λεχώνα έτρεχα στις φυσιοθεραπείες 3 φορές την βδομάδα για να μπορώ να κρατώ τα μωρά μετά (έκανα δίδυμα).
Το να μειώσεις το αλάτι βοηθά κάπως και αυτό που βοηθά πολύ είναι η σωστή εργονομική στάση στον υπολογιστή για όσες τον χρησιμοποιούν πολύ. Α και η γυμνασική (π.χ. ραχιαίοι για να έχεις σωστή σταση)

jannis
05-11-10, 22:35
Επίσης να πω όσες έχετε πρόβλημα να το παρακολουθήσετε με νευρολόγο, να μήν το αφήσετε να προκαλέσει "μη αντιστρεπτή" ζημεία. Εμένα μου είπε ο νευρολόγος να κάνω την εγχείρηση για να μην προχωρήσει άλλο η ζημειά - αλλά τελικά επανήλθε κάπως σε κάποιο βαθμό.

fistikaki
05-11-10, 22:39
ποιο ειναι το πρωτο βημα? σε τι γιατρο να πρωτοπαω? εκλεισα ραντεβου με ορθοπεδικο, κακως ε?

dimibo76
05-11-10, 22:50
ποιο ειναι το πρωτο βημα? σε τι γιατρο να πρωτοπαω? εκλεισα ραντεβου με ορθοπεδικο, κακως ε?

Έκανες πολύ καλά κυρίως ορθοπαιδικοι αναλαμβάνουν καρπιαίο. Υπάρχουν γιατροί που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό. Δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον στην Αθήνα μόνο στην Θεσσαλονίκη. Ψαξ το λίγο...

rkt
05-11-10, 22:57
Εγώ το είχα από πριν, λόγω δουλειάς, στην εγκυμοσύνη, καλοπέρασα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το μετά. 2 κουλά χέρια και 2 παιδιά αγκαλιά, ένα στο κάθε χέρι, 10-12 κιλά το καθένα. Οπου ναναι δεν το γλιτώνω το χειρουργείο γαμώτο.:x

fistikaki
05-11-10, 22:57
θα το ψαξω ευχαριστω

δεν παλευεται αυτος ο πονος

jannis
06-11-10, 16:05
fistikaki, και εγώ πήγαινα σε ορθοπεδικό κυρίως (μιλάμε για χρόνια κατάσταση)
αλλά αυτός σε στέλνει σε νευρολόγο για το nerve conduction study (σαν ηλεκτρομυογράφημα, αλλά όχι με βελόνες πιο απλό μόνο με ρεύμα). Ουσιαστικά ίσως ο νευρολόγος είναι πιο κατάλληλος για την διαγνωση ίσως όχι. Και οι δυο μου κάνανε κλινική εξέταση.
Την εγχείρηση την έκανε ο ορθοπεδικός συνήθως αυτοί την κάνουν. (Ίσως να γίνεται και από νευροχειρούργο δεν ξέρω). Στην εγχείρηση "κόβουν" το κανάλι από το οποίο περνάνε τα νεύρα στον καρπό και έτσι απελευθερόνονται.
Δοκίμασες να φορέσεις κάτι στα χέρια για να μην πονάς? Εγώ είχα κάτι σκληρά δες εδώ αν θέλεις
http://www.nextag.com/carpal-tunnel-wrist-brace/stores-html
Επίσης συνήθως επειρεάζεται και από τον θυροειδή αν έχεις πρόβλημα.
rkt δεν έχω κουράγιο να σου δώσω εγώ μαλλον πάω για το αριστερό (έκανα μόνο στο δεξί)...
Και για τον πόνο, στις εξάρσεις μόνο με χάπια μπορούσα να κοιμηθώ...
Μόνο τα mesulid δουλεύαν και τώρα έχουν απαγορευτεί...

casperαki
02-01-11, 22:01
ΕΔω και δυο μηνες που ξεκινησα δουλεια τα χερια μου με εχουν πεθανει...ειναι συνεχεια μουδιασμενα τα δαχτυλα μου και στα δυο χερια κ με πονανε ελαφρια...αν σηκωσβ κατι βαρυ για πανω απο 1 λεπτο νιωθω οτι δεν αντεχω αλλο , και δυστυχως νομιζω εγινε απο την δουλεια που κανω για 4 ωρες καθε μερα κινησεις με τα χερια μου..χωρις σταματημο....
Να κοιταξω για νευρολογο η ορθοπεδικο>?δεν εχω ικα οποτε επειδη θα πληρωσω θα προτιμουσα να μην εκανα τζαμπα επισκεψεις.ΞΕρει καποια κοπελα να μου πει?

casperαki
19-01-11, 11:41
ας με βοηθησει καποιος που εκανε την χειρουργικη επεμβση σας παρακαλω...εκανα χειρουργιο χτες το 1 χερι κ ποναω παρα πολυ.μου εγραψε λοναριντ παυσιπονα αλλα κραταει λιγο...ο συνδεσμος που εκοψε μου ειπε ηταν τοσο χοντρο που δεν μπορουσ ε να; κοπει , σαν μαρμαρο λεει ηταν.ανυσηχω που ποναω τοσο πολυ , μηπως δεν εκανε καλα την δουλεια του?τρεμω απο φοβο , ειμαι σε απογνωση , αν καποιος εκανε το ιδιο ας μου πει ποσο ποναγε μετα?

MarcoPolo
19-01-11, 11:47
Εκανε η μητερα μου προσφατα και τα πρωτα δυο εισοστετραωρα πονουσε παρα πολυ, εκλαιγε απο τον πονο,μετα υποχωρησε. Της ειχε πει οτι ηταν φυσιολογικο. Περαστικα ευχομαι!!!!!!!!!!

artemida
19-01-11, 11:59
κι εγώ μετά την εγκυμοσύνη, όταν θήλαζα τη μικρή, αφόρητος ο πόνος αλλά μετά τον αποθηλασμό στον 10ο μήνα υποχώρησε ευτυχώς

casperαki
19-01-11, 11:59
Εκανε η μητερα μου προσφατα και τα πρωτα δυο εισοστετραωρα πονουσε παρα πολυ, εκλαιγε απο τον πονο,μετα υποχωρησε. Της ειχε πει οτι ηταν φυσιολογικο. Περαστικα ευχομαι!!!!!!!!!!

se efxaristo para poly me isixases ligo...eklisa 24 oro tora, xtes eklaiga apo pono k simera to proi....epidi to ekana se dimosio me gatro poy den iksera elega isos den me prosekse k moy ekane zimia , den dikaiologite tosos ponos....perastika ths mamas soy

maeleni
19-01-11, 12:01
Ωχ περαστικά σου κούκλα!
Να ο λόγος που δεν αποφασίζω να το κάνω κι εγώ :(

casperαki
19-01-11, 12:10
Ωχ περαστικά σου κούκλα!
Να ο λόγος που δεν αποφασίζω να το κάνω κι εγώ :(

ξερεις ετσι λεω κ γω γιατι πρεπει να κανω κ το αριστερο μετα , λεω σιγα μην υποστω το ιδιο...αλλα μετα σκεφτομαι τι προτιμω?να υποφερω 3 μερες η να παραλυσουν τα δαχτυλα?οποτε με πολυ κουραγιο θα ξαναμπω στο χειρουργιο.....

maeleni
19-01-11, 12:14
Αχ κι εγώ σε αυτήν την κατάσταση είμαι!
Το δεξί χεράκι άρχισε και τα παίζει δυστυχώς, αλλά φοβάμαι να κάνω χειρουργείο :(
Αλήθεια Θεσ/νίκη ή Αθήνα είσαι?

casperαki
19-01-11, 12:26
Αχ κι εγώ σε αυτήν την κατάσταση είμαι!
Το δεξί χεράκι άρχισε και τα παίζει δυστυχώς, αλλά φοβάμαι να κάνω χειρουργείο :(
Αλήθεια Θεσ/νίκη ή Αθήνα είσαι?

athina eimai.ekanes hlektromyografima?se eide giatros?

maeleni
19-01-11, 12:31
Εχω κανει ναι και πάμε κατά διαόλου :(
Ειδικά το δεξί είναι σε χειρότερη και πιο προχωρημένη κατάσταση.
Και σε νευροχειρούργο πήγα και σε ορθοπαιδικό, μέχρι και μαγνητική αυχένα έκανα!
Δεν έχω σωτηρία δυστυχώς :(
O ορθοπαιδικός περιμένει να κλείσουμε ραντεβού για την επέμβαση......
ΤΕΣΠΑ όσο αντέξω....
Περαστικά σου και πάλι και αναμένω να δω αν σου πέρασαν όλα!
Τότε μπορεί να το σκεφτώ κι εγώ καλύτερα ;)

casperαki
19-01-11, 12:39
opos eipe k marco polo ekane i mama tis k ponage poly.alla 2 meres mono...ypoxorei.avrio prepei na paw gia allagi gazas k fovame gia ayto poy tha antikrisei, exo fovo an ekane patata o giatros.makari na pane ola kala , tha se enimeroso pados.xtes poy to ekana pados soy eia ponaga tromera k to adexa kapos me paysipono.simera ligo kalytera...avrio tha soy po ta nea
pados einai kati poy prepei na kaneis

maeleni
19-01-11, 12:45
Αχ σου εύχομαι τα καλύτερα και όσο πιο σύντομα!!!!
Και να σε ρωτήσω με τον μικρό πώς τα καταφέρνεις που δεν πρέπει να σηκώνεις βάρος?
Γιατί έχω κι ένα τέτοιο θεματάκι!

casperαki
22-01-11, 15:44
ειμαι παρα πολυ καλυτερα απο την 3η μερα....στσματησα κ τα παυσιπονα,δεν ξερω βεβαια πως θα ειναι το χερι μου στην πορεια κουναω λιγο τα δαχτυλα κ ποναω λιγακι κ ειναι ακομα πρησμενα,θα κανω κ το σριστερο μολις ειναι 100 τοις 1οο καλα , σκεφτομαι πως ειναι μια μερα μοναχα που θα υποφφερω,,,,,
ο γιατρος μου ειπε πως μονο 3 στις 10 πονανε τοσο οσο κ εγω.ισως το περασεις πιο ελαφρια, μην το αφησεις ομως γιατι μονο χειροτερευει

maeleni
22-01-11, 20:21
Σ' ευχαριστώ πολύ που θυμήθηκες να με ενημερώσεις!!!
Περαστικά σου και πάλι και καλή επιτυχία και στο άλλο χεράκι, αν το αποφασίσεις τελικά.
Την άλλη βδομάδα θα ξαναπάω ορθοπαιδικό κι εγώ για να δω πώς θα πορευτώ.

jannis
23-01-11, 21:49
casperaki συγνώμη σήμερα είδα το μήνυμα σου!
Χαιρομαι που όλα είναι καλά
Και εγώ πονούσα υπερβολικά για 3-4 μέρες νομίζω και φοβόμουν να τα κουνήσω στην αρχή (πρώτη βδομάδα) Μου είπε να τα κουνάω τα δάκτυλα συνέχεια. Για κανένα μήνα ζορίστηκα (ίσως επειδή φοβόμουν κιόλας να το ζορίσω). Δηλαδή για 1 μήνα ούτε οδήγησα! Τον ρώτησα για φυσιοθεραπεία γιατί δεν είχα καλό έλεγχο των κινήσεων μου και είπε δεν χρειάζεται.
Στην αρχή δεν μπορούσα να γράψω καθόλου καλά γραμματα (εγώ είχα ηδη κάποια μυική ανεπάρκεια πριν την εγχείριση) αλλά μετά όλα στρώσανε και μάλιστα πρόσφατα ο νευρολόγος μου είπε ότι έχει βελτιωθεί (κάτι που δεν περιμέναμε σίγουρα ότι θα γίνει - την εγχείριση την έκανα για να μην χειροτερεύσει και για τον πόνο)
Πόνο από το καρπιαίο δεν έχω πλεόν στο δεξί (έχω από άλλα!) αλλά έχω στο αριστερό και τώρα 2 χρόνια μετά σκέφτομαι να κάνω και εκει.
Βασικά το ελέγχω με τον νευρολόγο, είμαι "οριακά" και μόλις φανεί ζημιά θα κάνω (δηλαδή προσπαθώ να το αποφύγω όσο γίνεται....)
Καλή ανάρωση, πιστεύω όλα θα πανε καλά,
υπομονή και ακολούθα τις οδηγίες του γιατρού.

DALIA
05-04-11, 13:44
Κορίτσια έψαχνα το google και έπεσα εδώ ...:eek:
Το δεξί χέρι δεν το νιώθω καθόλου, σα ξύλο είναι και επίσης είναι παγωμένο,,,είχε καμία αυτό το "παγωμα"

Πόσο σας κόστισε το ηλεκτρομυογραφυμα όσες το κάνατε έξω ?

Ιοκάστη_
16-08-12, 07:47
Κορίτσια είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και ψάχνοντας έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι με ασκήσεις. Τις έκανα και το μούδιασμα έφυγε !!!!!!
Επανήλθε μετά απο λίγα λεπτά, αλλά υποθέτω πως με πολλές επαναλήψεις η ανακούφιση θα διαρκεί περισσότερο :p:p:p
Ρίξτε μιά ματιά :
http://antonis.me/2009/04/02/ctunel/

Ελπίζω να βοηθήσει κι εσάς !!!! ;)

ismeni
16-08-12, 09:03
εγω ειχα γαγκλια και στα δυο μου χερια, στους καρπους. πηγα σε εναν εξαιρετικο μικροχειρουργο! το πρωτο το αφαιρεσα πριν 9 χρονια και το αλλο φετος τον ιουνιο. μια χαρα!!!!!!
προτιθεμαι να σας τον συστησω, ειναι καταπληκτικός στον τομέα του. ασχολειται μονο με χερια (γαγλια, καρπιαιος σωληνα κλπ) και ποδια (κότσια, πτωση μεταταρσίου κλπ).
μη διστάσετε να τον συμβουλευτείτε!

Sodi
23-12-12, 12:29
Έχω το ιδιο ακριβώς προβλημα.Μου εμφανιστηκε και εμενα στην εγκυμοσύνη αλλα εχω γεννησει εδω και 8 μηνες και δεν λεει να με αφησει!Εν το μεταξύ καπου διαβασα οτι αν συμβαινει και στα δυο χερια ειναι πιθανο να μην ειναι ''συνδρομο καρπιαιου σωληνα'' αλλα κατι πιο σοβαρο οπως ρευματοειδης αρθριτιδα και επειδη πασχει και η μητερα μου απ'αυτο φοβαμαι μηπως εχω το ιδιο.Τι να κανω?Να περιμενω μπας και με αφησει? η να παω σε γιατρο? και σε τι γιατρο πρεπει να απευθυνθω?

alexele
24-12-12, 10:58
Eμένα μου παρουσιάστηκε και στα δύο χέρια με τις εγκυμοσύνες. Το δεξί ήταν σε άθλια κατάσταση, αφού φοβόμουνα μη μου πέσει το μωρό χωρίς να το καταλάβω!
Στο δεξί χειρουργήθηκα πριν ένα χρόνο ακριβώς και ΣΩΘΗΚΑ, τέλος οι πόνοι τα μουδιάσματα κλ! Τώρα ετοιμάζομαι και για το αριστερό. Πρέπει να απευθυνθείς σε ορθοπεδικό, παρ' όλο που είναι εγχείρηση ρουτίνας (κρατάει ένα τέταρτο) και φεύγεις, πρέπει να είναι καλός ο γιατρός για να έχει επιτυχία.