Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ


Recommended Posts

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΕΞΗΣ:

 

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Ένα συχνό σύνδρομο πόνου στα χέρια

 

1. Ποια είναι τα συμπτώματα;Οι ενοχλήσεις είναι συχνά και στα δύο χέρια, με κάποιο χέρι να πάσχει περισσότερο.

Μούδιασμα

Ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας και στο πρωινό ξύπνημα. Είναι περισσότερο στα τρία πρώτα δάκτυλα (αντίχειρας, δείκτης και μέσος) μερικές φορές όμως είναι σε όλη τη παλάμη. Συχνή είναι η αίσθηση ότι τα δάκτυλα είναι πρησμένα. Πολλοί ασθενείς ανακουφίζονται κουνώντας ή τινάζοντας τα χέρια τους.

Πόνος

Συνοδεύει το μούδιασμα. Πονάει συχνά ολόκληρο το χέρι ως τον ώμο. Είναι ένας βαθύς πόνος.

Αδυναμία

Σε προχωρημένο στάδιο έρχεται πραγματική αδυναμία κυρίως στον αντίχειρα. Σήμερα, με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, η αδυναμία είναι σπάνια.

2. Πώς γίνεται η διάγνωση;Απαραίτητη είναι η συζήτηση με το γιατρό για τις τωρινές ενοχλήσεις καθώς και για τυχόν άλλες αρρώστιες.

Πολύ χρήσιμες είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις, ιδιαίτερα το ηλεκτρομυογράφημα.

Με αυτή την εξέταση διαπιστώνει ο γιατρός αν υπάρχει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και πόσο πιεσμένο είναι το μέσο νεύρο στο δεξιό και στον αριστερό καρπό.

3. Ποια είναι η αιτία;Ο καρπιαίος σωλήνας είναι σαν ένα βραχιόλι γύρω από τον καρπό. Αποτελεί ένα πέρασμα, φτιαγμένο στενό από τη φύση. Προστατεύει το μέσο νεύρο και τους τένοντες που περνούν από αυτό το πέρασμα.

Αν ο καρπιαίος σωλήνας στενέψει λίγο παραπάνω, για οποιονδήποτε λόγο, τότε πιέζεται το μέσο νεύρο. Το μέσο νεύρο μεταφέρει την αίσθηση από τα τρία πρώτα δάκτυλα και τις εντολές για μια συγκεκριμένη κίνηση στον αντίχειρα.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι πιο συχνό στις γυναίκες πάνω από τα τριάντα και στους ανθρώπους που κουράζουν πολύ τα χέρια τους. Είναι συχνότερο στην εγκυμοσύνη.

Συνήθως δεν βρίσκεται κάποια ειδική αιτία. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη θεραπεία.

4. Υπάρχει θεραπεία;Ευτυχώς υπάρχει αποτελεσματική και σχετικά απλή θεραπεία, συντηρητική και χειρουργική. Την απόφαση για το είδος της θεραπείας την παίρνει ο γιατρός μαζί με τον καλά ενημερωμένο ασθενή.

 

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ... ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;;

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;;

 

ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΩ...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


 • Replies 50
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

vagia καλημέρα.

 

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα κι εγώ στην εγκυμοσύνη. Το είχα συζητήσει με το γυναικολόγο μου κι είχα πάει και σε ορθοπεδικούς (2). Λοιπόν οι ορθοπεδικοί μου είπαν ότι αν δεν περάσει κάποια στιγμή από μόνο του θα έπρεπε να πάρω αντιφλεγμονώδη χάπια (πράγμα αδύνατο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού) κι αν δεν πέρναγε κι έτσι θα χρειαζόταν μια μικροεπεμβασούλα. Ο γυναικολάογος μου μου έλεγε να μην ανησυχώ κι ότι κάποια στιγμή θα πέρναγε από μόνο του, όπως κι έγινε (βέβαια αρκετούς μήνες μετά που γέννησα).

 

Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ υπέφερα. Ειδικά όταν είχα το μωρό υπήρχαν στιγμές που απελπιζόμουνα γιατί δυσκολευόμουνα ακόμα και να τη σηκώσω :(

 

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να αγοράσεις ένα ελαστικό επίδεσμο (από αυτούς που φοριούνται σαν γάντι και ακινητοποιούν τον αντίχειρα) και να προσπαθείς όσο μπορείς να μην κουράζεις τα χέρια σου.

 

Υπομονή και να σκέφτεσαι ότι θα περάσει....

6qjVp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εάν το σύνδρομο δεν προυπήρχε και εμφανίστηκε στην εγκυμοσύνη τότε θα φύγει και μόνο του αφού γεννήσεις. φρόντισε και τώρα αλλά ειδικά μετά με το παιδί όταν θα κουράζεις το χέρι σου να χρησιμοποιείς ένα περικάρπιο ή έναν ελαστικό επίδεσμο όπως είπε και η angelina. πάντως μην ανησυχείς από τώρα άδικα,γιατί το πιο πιθανό είναι να εξαφανιστεί από μόνο του και να μην έχεις κανένα πρόβλημα :wink:

DoUwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Koρίτσια καλημέρα!

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το πρόβλημα αυτό, αλλά έχω μια φίλη που είχε. Όχι λόγω εγκυμοσύνης αλλά λόγω της δουλειάς της που απαιτεί πολύ χειρονακτική εργασία, είχε φτάσει στο σημείο να έχει αφόρητους πόνους. Τελικά έκανε μια επέμβαση η οποία εκτός ότι την ανάγκασε να ακινητοποιήσει το χέρι της για αρκετό καιρό, τελικά δεν έφερε και αποτέλεσμα.

Άλλαξε γιατρό, ο οποίος της έδωσε κάποιες ασκήσεις και κάποιες φυσιοθεραπείες να κάνει και τώρα είναι μια χαρά.

 

Μη βιαστείτε να κάνετε την επέμβαση.

Μπορεί μετά την εγκυμοσύνη να υποχωρήσουν οι πόνοι.

Δοκιμάστε πρώτα να κάνετε μια σειρά φυσιοθεραπειών και αν ούτε αυτές βοηθήσουν, τότε ξανασκεφτήτε για την επέμβαση.

Περαστικά!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

vagia01 και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξυπνούσα το βράδυ και άλλες φορές τα χερια μου ήταν μουδιασμένα και άλλες φορές πονούσα. Μετά την εγκυμοσύνη όμως δεν είχα κανένα πρόβλημα, γι' αυτό μην ανησυχείς.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ, Η ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ....

ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ... ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια εχς διαβασει γι αυτο, στην εγκυμοσυνη, λογο της κατακρατησης υγρων στα ακρα, πιεζεται το νευρο και οτι περναει μολις φυγουν τα υγρα απο τον οργανισμο. Κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης οι τροποι αντιμετωπισης ειναι με ελαστικο επιδεσμο και αναλιγιτικα.

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Κοριτσια εδω και δυο μερες οταν διαβαζω ξαπλωμενη μετα απο λιγο μουδιαζουν τα δαχτυλα μου. Σημερα ηταν πιο εντονο το συμπτωμα και ειδικα στο δεξι χερι του μουδιασμα ηταν μεχρι τον ωμο. Απο οτι ειχα διαβασει και το εψαξα και στο ιντερνετ σημερα ειναι συνδρομο καρπιαιου σωληνα, η κολλητη μου το ειχε και στις δυο εγκυμοσυνες της. Δεν ειπα τιποτα στο γιατρο μου γιατι ετσι κι αλλιως μεθαυριο παιρνω τις αιματολογικες εξετασεις που εκανα και θα τον ρωτησω.

 

Εχει καμμια αλλη το ιδιο ή το περασε σε προηγουμενη εγκυμοσυνη? Κανα γιατροσοφι διαθέσιμο?

 

Χριστίνα

Link to comment
Share on other sites

ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω μετά τον πεμπτο μηνα της εγκυμοσυνης, το οποιο δυστυχως μου εμεινε κι ολας σε καποιο βαθμο.

μιλαμε για μουδιασμα, το βραδυ και συγκεκριμενη ωρα. με ανακουφιζε να τα εβαζα κατω απο το κρυο νερο, ξερω ομως οτι πρεπει ζεστο κι οχι κρυο, αλλα προκειμενου να ξανακοιμηθω.....

δεν εκαν τιποτα γι'αυτο κατα τη διαρκει της εγκυμοσυνης, αφου ουτε εξετασεις μπορεις να κανεις ουτε φαρμακα να παρεις. εγω τουλ. δεν μπηκα καν σ'αυτη τη διαδικασια

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

καλημερα..μου συμβαινει και μενα αυτο το μουδιασμα κατα τη διαρκεια της νυχτας αλλα δεν μπορω να πω πως ειναι απο τον καρπο???

 

ξυπναω και δεν νιωθω καθολου τα χερια μου απο τον αγκωνα και κατω!!!!τα σηκωνω λιγο ψηλα και περναει..αλλα σαν αισθηση ειναι χαλια...

 

συμβαινει σε καμια αυτο??????

 

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και σ' εμένα μια από τα ίδια κορίτσια!!!! Το είχα και από πριν επειδή γράφω πολύ στον υπολογιστή, υποθέτω, αλλά τώρα με την εγκυμοσύνη ακόμη περισσότερο!

Ντινάκι, εμένα κάποιες φορές το μούδιασμα ξεκινάει από τον ώμο (!!!!), και μάλιστα νιώθω το χέρι εντελώς παγωμένο.... Προφανώς κάτι ανάλογο έχουμε! Θεωρώ ότι είναι κι αυτό απόρροια της εγκυμοσύνης. Θα ρωτήσω και τον γιατρό μου στο ραντεβού και θα επανέλθω! :D

Link to comment
Share on other sites

Ελέγξτε λιγάκι τον αυχένα σας...πχ. αν το μαξιλάρι είναι καλό ή αν η θέση της οθόνης του υπολογιστή που εργάζεστε είναι στη σωστή θέση και δεν σας κουράζει.

Δεν έχει σημασία να πριν την εγκυμοσύνη τίποτα απο τα 2 δεν σας ενοχλούσε, τώρα αλλάζει η κατανομή του βάρους στη σπονδυλική στήλη και γίνονται άλλου είδους καταπονήσεις απο πριν. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Είχα και γω μεγάλο προβλημα με το μούδιασμα και στις 3 εγκυμοσύνες. Κρατούσε και κάποιους μήνες μετά τη γέννα. Τώρα 15 μήνες από τη τελευταία γέννα σπάνια μουδιάζουν τα χέρια μου.

 

Να τονίσω ότι εκτός από μούδιασμα, στη τελευταία εγκυμοσύνη ένιωθα και ενα κάψιμο... Ευτηχώς όλα πέρασαν!

Link to comment
Share on other sites

τελικα ρωτησα τη γιατρο μου χτες για τα μουδιασματα στα χερια και μου ειπε πως ειναι της εγκυμοσυνης..ολα καλα λοιπον..υπομονη κοριτσια..

 

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Το συνδρομο καρπιαιου σωληνα ειναι συμφυσεις που μαζευονται γυρω απο τον καρπο και δυσκολευουν στην κινηση και προκαλειται και συχνο μουδιασμα της παλαμης. Συνηθως το εχουν ατομα που χρησιμοποιουν πολυ τον υπολογιστη.

Ωστοσο το μουδιασμα χεριων κατα τη διαρκεια της νυχτας ειναι πολυ πιθανο να οφειλεται σε αυχενικο συνδρομο ή συνδρομο θωρακικης εξοδου. Σε καθε περιπτωση πρεπει να κανει καποιος ακτινογραφιες για να βρει τι ακριβως εχει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγω σήμερα έβαλα το χεράκι μου σε ναρθηκάκι γιατί απο το τσάκα τσούκα στο κομπιουτερ τα έπαιξε ο καρπός. Με ενοχλούσε μέρες αλλά απο χτες παράγινε :)

Όπως βλέπετε όμως ακομα και με το νάρθηκα δεν ξεκολάω!!!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

ΑΧ ΚΟΡΊΤΣΙΑ τι είναι τούτο πάλι ?

κάθε νύχτα τα δαχτυλάκια μου με πεθαίνουν στον πόνο και τη μέρα λιγότερο.

σίγουρα είναι κάτι τέτοιο ?

εμένα με πονάνε όλα τα δάχτυλα του χεριού!

 

είναι κάτι που πρέπει να πώ στον γιατρό ή να τ' αφήσω ?

 

απ' την άλλη σκέφτηκα μήπως είνια απο κούραση, αν και δουλειές δεν κάνω αλλά όταν είμαι ξαπλωμέη όλη την ώρα βάζω την παλάμη ΄και ρίχνω όλο το βάρος στα δάχτυλα για να σηκωθώ

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Τελικά κι εγώ μάλλον από αυτό πάσχω αφού έχω πόνο κάθε βράδυ και στα δύο χέρια με μεγαλύτερη ένταση στο δεξί. Είδα επίσης σε μια σελίδα http://physiosportblog.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

ότι ο διαβήτης μπορεί να το προκαλέσει. Εσείς που υποφέρετε από αυτό μήπως είχατε και διαβήτη κύησης;

Link to comment
Share on other sites

ΑngriCat μου είχα και γω αυτό το πρόβλημα, στην πρώτη εγκυμοσύνη δε, ήταν ανυπόφορο! Τελικά όντως είχα διαβήτη κύησης. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη είχα ελαφρότατα συμπτώματα, είχα όμως! Χωρίς διαβήτη αυτή τη φορά! ;)

Evolve or Dissolve

 

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

ως φυσιοθεραπευτρια σας λεω οτι οταν προκειτε για εγκυμοσυνη τα συμπτωματα φευγουν με το τελος της κυησης...δεν μπορειτε να κανετε και πολλα πραγματα...

οταν ειναι εργασιακο το θεμα δηλ πολυωρη εργασια σε Η/Υ τοτε αφου εξαντλησετε τα συντηρητικα μεσα δηλ .ακινησια με ναρθηκα ,φαρμακα κλπ τοτε δειτε την χειρουργικη αντιμετωπιση η οποια ειναι ευκολη αλλα εχει χρονο αποθεραπειας ...

Link to comment
Share on other sites

και εγώ το είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και είχα και διαβήτη κύησης.αυτό που έκανα και με ανακούφιζε πάντως ήταν το εξής.γέμιζα ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και ένα με κρύο.έβαζα μέσα το χέρι, πρώτα στο ζεστό αν θυμάμαι καλά, μέχρι τον αγκώνα και κούναγα τον καρπό και έκανα και κάποιες μαλάξεις που μου είχε δείξει ο γιατρός.και μετά τις ίδιες κινήσεις στο άλλο λεκανάκι.στην αρχή πόναγα λίγο αλλα με ανακούφιζε αρκετά. ευτυχώς δεν μου κράτησε και πολύ ο πόνος,νομίζω ξεκίνησε την 9η εβδομάδα και μέχρι την 12η μου είχε περάσει.στην υπόλοιπη εγκυμοσύνη όταν ένιωθα τσιμπιματάκια,απλά το ξεκούραζα.ααα είχα και για ΄ενα διάστημα νάρθηκα περικάρπιο νομίζω μου το είχε πεί.

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Κοριτσια επειδη απο τον 6 μηνα εως τον 8 σηκωνομουνστις 2 τα ξημερωματα και την εβγαζα στον υπολογιστη μεχρι τις 6-7 το πρωι οσες υποφερετε απο συνδρομο καρπιαιου σωληνα στην εγκυμοσυνη κοψτε το αλατι και θα ξαναβρειτε τον υπνο σας!! σας το εγκιαμαι!! σας το γραφω γιατι ολα τα βραδια που δεν μπορουσα να κοιμηθω απο τον αφορητο πονο εψαχνα στο internet διαφορους τροπους για να ανακουφιστω και να καταφερω να κοιμηθω εστω μιση ωριτσα, δεν πιανει τιποτα μονο το κοψιμο του αλατιου λογο οτι μειωνεται το οιδημα και σταματαει να ποναει σχεδον αμεσως!! να εισαστε ολες καλα ελπιζω να βοηθησω καποια απο εσας γι αυτο και σας γραφω αν και ειναι παλια η τελευταια δημοσιευση πανω σε αυτο το θεμα!!! φιλακια πολλα.

uMFrp3.png

 

Το Ταξίδι του Θηλασμού τελείωσε για εμάς, μετά απο 22 υπέροχους μήνες!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απέκτησα αυτό το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά επιμένει ακόμη και σήμερα, έναν χρόνο μετά. Αρχικά ήταν μόνο στο ένα χέρι και τώρα μουδιάζει και το άλλο. Για την ακρίβεια, ο αντίχειρας, ο δείκτης και ο μέσος. Και συμβαίνει κυρίως το βράδυ και το πρωί που ξυπνάω, αν και τελευταία το παθαίνω και όταν οδηγώ το μηχανάκι μου. Απ' ότι κατάλαβα, μάλλον θα πρέπει να κάνω ηλεκτρομυογράφημα :?

2UOtp3.png

 

 

misxp3.png

Link to comment
Share on other sites

περιληπτικα

 

ξεκινησε το προβλημα στην εγκυμοσυνη μου, πριν 2μιση χρονια

 

εχω τρομερους πονους, σημερα εφυγα απο τη δουλεια και πηγα στ φαρμακειο για ενεση, τα βολταρεν δε μου κανουν τιποτα πια......

 

απο τη δευτερα θα το ψαξω να δω τι θα κανω, δεν παλευονται πια αυτοι οι πονοι, σηκωνω το παιδι και κλαιω απο τους πονους

Link to comment
Share on other sites

Είχα πρόβλημα με πόνο στα χέρια για 13 χρόνια, λόγω σπουδών, δουλειάς (πολύ ώρα στον υπολογιστή). Ο πόνος στα χέρια μπορεί να είναι καρπιαίο (δηλαδή να πιέζονται τα νεύρα στον σωλήνα) η να ξεκινά από προβλήματα στον αυχένα. Εγώ είχα ένα συνδιασμό των δύο. Εκανα 2 φορές τον χρόνο φυσιοθεραπεία - κυρίως για τον αυχένα και περνούσα. Το έλεγχα αραιά και που με ηλεκτρομυογραφημα. Μετά την εγκυμοσύνη τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα. Το ηλεκτρομυογραφημα έδειξε ότι τα δάκτυλα μου είχαν αρχίσει να παραλύουν στο δεξί - ο νευρολόγος που ήταν άσχετος με τον χειρούργο με έπεισε να κάνω εγχείρηση. Έκαν πριν 2 χρόνια στο δεξί και είμαι πολύ καλύτερα (στο δεξί χέρι τουλάχιστον...) Έχω κάτι πόνους ακόμη αλλά αυτά είναι από το αυχενικό.

Δεν ήθελα την εγχείρηση γιατί είχα ακούσει ότι μετά από λίγα χρόνια πάλι χρειάζεται αλλά έφτασα στο απροχώρητο!

Οι πόνοι μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικοί και μετά την εγκυμοσύνη την έβαψες αν είχες και απο πρίν πρόβλημα γιατί βασικό για να σου περάσει είναι η ξεκούραση ....

Λεχώνα έτρεχα στις φυσιοθεραπείες 3 φορές την βδομάδα για να μπορώ να κρατώ τα μωρά μετά (έκανα δίδυμα).

Το να μειώσεις το αλάτι βοηθά κάπως και αυτό που βοηθά πολύ είναι η σωστή εργονομική στάση στον υπολογιστή για όσες τον χρησιμοποιούν πολύ. Α και η γυμνασική (π.χ. ραχιαίοι για να έχεις σωστή σταση)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...