Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμός και στρατόπεδα!

eleanax

Recommended Posts

να παρακαλέσω και κάτι ακόμη! τις τελευταίες μέρες για να μπαίνω στο κλίμα είδα κάποια τόπικς από το φόρουμ και βλέπω ότι υπάρχει ένα σχεδόν πολεμικό κλίμα μεταξύ μαμάδων που θηλάζουν και μη, προς τι ο αλληλασπαραγμός , είμαι γενικά διαλεκτικός τύπος αλλά και αντιδραστική όταν ο άλλος είναι απόλυτος και ήθελα να παρακαλέσω τις μαμάδες που θηλάζουν να μην είναι τόσο αυστηρές με αυτές που σταματάνε για διάφορους λόγους ή δε ξεκίνησαν καν, εγώ ας πούμε σκέφτομαι ότι από το να μην δίνω καθόλου δικό μου γάλα στο παιδί μου, είναι καλύτερο να δίνω και από τα δύο (αν χρειαστεί) ενώ στο φόρουμ είδα εντελώς αφοριστικές απόψεις για μία τέτοια πρακτική που εμένα ως άνθρωπο με στέλνουν στην αντίπερα όχθη, σας είπα και στο άλλο θέμα που άνοιξα προσπαθώ να πειστώ όχι να διαλέξω στρατόπεδο!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

Με το καλό το μωράκι σου :)

Μου ακούγεσαι λίγο απολογητική έως αμυντική - δεν υπάρχει κανένας λόγος!

Καλύτερα να σχηματίσεις γνώμη σταδιακά, όταν θα αρχίσεις να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις του φόρουμ - μην αγχώνεσαι για τον τρόπο ενημέρωσής σου.

Καλή διάθεσή να υπάρχει και - αφού ενημερωθείς - όλα θα πάνε καλά :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

ήθελα να παρακαλέσω τις μαμάδες που θηλάζουν να μην είναι τόσο αυστηρές με αυτές που σταματάνε για διάφορους λόγους ή δε ξεκίνησαν καν,

οι μητέρες που θηλάζουν δέχονται πάρα πολλές επιθέσεις από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά και από τους γιατρούς

αν μελετήσεις λίγο πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι οι επιθέσεις είναι μονομερείς

επιτήθενται πολύ συχνά κάποιες μητέρες που ΔΕΝ θηλάζουν

εγώ ας πούμε σκέφτομαι ότι από το να μην δίνω καθόλου δικό μου γάλα στο παιδί μου, είναι καλύτερο να δίνω και από τα δύο (αν χρειαστεί) ενώ στο φόρουμ είδα εντελώς αφοριστικές απόψεις για μία τέτοια πρακτική που εμένα ως άνθρωπο με στέλνουν στην αντίπερα όχθη, σας είπα και στο άλλο θέμα που άνοιξα προσπαθώ να πειστώ όχι να διαλέξω στρατόπεδο

Στην ενότητα του θηλασμού τα είδες αυτά;

Μάλλον έχεις διαβάσει λάθος.

Σε παρακαλώ να παραθέσεις εδώ αυτά τα αφοριστικά και να μην γράφεις στον αέρα.

Η διατροφή του παιδιού είναι απόφαση της μητέρας και μόνο αυτής.

Αν αποφασίσεις να μην θηλάσεις έχει καλώς. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις απογαλακτισμό από τις πρώτες μέρες χωρίς να πάρεις χάπια.

Αν αποφασίσεις να θηλάσεις επίσης θα σε βοηθήσουμε.

Όμως σε παρακαλώ πολύ πριν εκφράσεις τις τόσο κατηγορηματικές και άδικες απόψεις για την ενότητα του θηλασμού να μελετήσεις καλά.

Η υποστήριξη της ενότητας αυτής απαιτεί πολύ δουλειά από αρκετές μητέρες και σε παρακαλώ πολύ να σεβαστείς το χρόνο που αφιερώνουν για να υποστηρίξουν τις μητέρες που δεν βρίσκουν βοήθεια από πουθενά.

Χωρίς να θέλω να γίνω εριστική που την είδες αυτή την διαμάχη!!

εδώ είμαστε σε ένα φόρουμ που ο καθένας έχεις τις απόψεις του

αλλά προσωπικά παρότι δεν θήλασα δεν επιτέθηκα σε καμία μητέρα

που θηλάζει ίσα ίσα που τις θαυμάζω και τις σέβομαι και μακάρι να είχα κι

εγώ την ενημέρωση όταν έπρεπε :roll::roll:

δεν είδα και δεν νομίζω ότι προσπαθεί κανένας να κάνει πλύση εγκεφάλου

σε καμία μητέρα ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει μόνος του για το τι θα πράξει..

φτάνει πρώτα να είναι σωστά ενημερωμένος!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

για να μην επαναλαμβανομαστε....

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12541&highlight=debate

δεν υπαρχουν debates, στρατόπεδα, και αλληλοσπαραγμοί...

η καθεμια, κάνει ο,τι πιστεύει καλυτερο για το παιδακι της.!

εχεις 9 ολοκληρους μηνες μπροστα σου να το ψάξεις και να ενημερωθεις αν σε ενδιαφέρει :)

Διαφημίσεις

παρότι δεν θήλασα δεν επιτέθηκα σε καμία μητέρα

που θηλάζει

έγραψα ότι το κάνουν κάποιες

οι κάποιες είναι λιγότερες και από τις μερικές

οι περισσότερες μητέρες μέσα στο φόρουμ σέβονται τη διαφορετικότητα των υπόλοιπων μελών και γι αυτό το φόρουμ έχει γενικά πολύ καλή παρουσία σε όλες τις ενότητες

οι λίγες επιθέσεις που έχουν γίνει έχουν γίνει μονομερώς

Κορίτσια, για τη διαμάχη για πάτε στο "τι άλλο θα ακούσω"

Όταν λέμε για μαμάδες που δε θήλασαν δεν εννοούμε για μαμάδες ντε και καλά μέσα από το φόρουμ, αλλά γενικά επικρατεί μια τάση "κατά του θηλασμού"- μπορεί να μην την έχετε βιώσει, αλλά προσωπικά το έχω νιώσει πολύ έντονα

Πασχίζω για το θηλασμό του τρίτου παιδιού μου (προσωπική απόφασή μου) και μάνα, πεθερά(και πεθερός), ακόμα και η γιαγιά μου κάποιες φορές με πρήζουν να δώσω ξένο (για να παχύνει, για να τους το αφήνω, για να ....)

Γνωστές μου λένε και μεχρι πότε θα το θηλάζεις; (με ειρωνικό ύφος)

Σέβομαι την απόφαση της κάθε μητέρας, αλλά να είναι απόφαση προσωπική και μετά από πλήρη ενημέρωση (εχθές έμαθα ότι σταμάτησε να θηλάζει το παιδάκι κάποιων φίλων, γιατί ο γιατρός είπε στη μητερά ότι μετά τον 1,5 μήνα το γάλα της δεν είναι καλό για το παιδί της)

Δηλαδή όσες έχετε αποφασίσει να μη θηλάσετε για οποιοδήποτε λόγο, δε σας τη σπάει αυτή η "συμβουλή του γιατρού;"

Μπράβο Eve για την υπενθύμιση.

Αν συνεχίσει επομένως να αναπτύσσεται το συγκεκριμένο τόπικ που ανοίχτηκε σήμερα... ξέρουμε τι συμπεράσματα θα πρέπει να βγάλουμε ;)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Eleanax, με το καλό...

Καταρχάς έχεις πολύ καιρό μπροστά σου για να ενημερωθείς πλήρως για το θηλασμό και να αποφασίσεις αν θα τον επιδιώξεις ή όχι...Κατά τη γνώμη μου βέβαια η απόφαση μπορεί να αλλάξει με τον ερχομό του μωρού...

Κατά δεύτερον αν διαβάσεις τα διάφορα τόπικς του φόρουμ θα δεις ότι δεν έχει γίνει ποτέ επίθεση σε μητέρα που δεν επιθυμούσε να θηλάσει...Ισα-ίσα που πολλές μητέρες έχουν βοηθηθεί στον αποθηλασμό. Αυτό μπορούν να στο βεβαιώσουν πολλές γυναίκες του φόρουμ που για διάφορους λόγους δε θήλασαν.

Αν τελικά θηλάσεις θα δεις, ειδικά αν θηλάσεις πάνω από χρόνο όπως πολλές από μας, πόσο αρνητικά θα αντιμετωπίζεσαι από τον κόσμο. Αυτό το κλίμα προσπαθούμε να ανατρέψουμε εδώ και πιστεύω ότι γίνονται σημαντικά βήματα.

Εντονο ύφος μπορεί να διακρίνεις για όσους ηθελημένα παραπληροφορούν και κατευθύνουν στον αποθηλασμό. Αν ρωτήσεις τα μέλη του φόρουμ που δεν έχουν θηλάσει για τις αιτίες, θα δεις ότι τις περισσότερες φορές είναι οι λάθος οδηγίες από γιατρούς και μαίες. Νομίζω ότι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, και ο θηλασμός να μην θεωρείται μια γραφικότητα πρέπει να είμαστε κατατοπισμένες και να αποθαρύνουμε οποιονδήποτε απληροφόρητο να διαιωνίζει αυτά τα λάθη...

Αυτά από μένα...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

παρότι δεν θήλασα δεν επιτέθηκα σε καμία μητέρα

που θηλάζει

έγραψα ότι το κάνουν κάποιες

οι κάποιες είναι λιγότερες και από τις μερικές

οι περισσότερες μητέρες μέσα στο φόρουμ σέβονται τη διαφορετικότητα των υπόλοιπων μελών και γι αυτό το φόρουμ έχει γενικά πολύ καλή παρουσία σε όλες τις ενότητες

οι λίγες επιθέσεις που έχουν γίνει έχουν γίνει μονομερώς

Αγλαία δεν αναφέρθηκα σε εσένα αλλά στην κοπέλα που άνοιξε το τόπικ

δεν χρειαζόταν να μπεις στην διαδικασία να μου απαντήσεις :D:D:D

Μακάρι να είχα μπει κι εγώ στην διαδικασία να ενημερωθώ όταν χρειαζόταν

τότε δεν θα είχα ακούσει τις βλακείες που μου είχαν πει :D:D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Κι εγώ είδα το θέμα και νόμισα ότι θα λέγαμε για αγόρια που φαίνεται να θηλάζουν μέχρι να πάνε φαντάροι!

Και λέω τι ωραία βρήκα το θέμα μου....

:lol::lol::lol::lol:

(Λέγε τέτοια εσύ να δω ποια θα σε θέλει για πεθερά)

Κι εγώ είδα το θέμα και νόμισα ότι θα λέγαμε για αγόρια που φαίνεται να θηλάζουν μέχρι να πάνε φαντάροι!

καλά γελάω μόνη μου!!! :D:D:D

αυτό είναι θέμα!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Α ρε Ελένη!!!Μες στο μυαλό μου είσαι........σκεφτόμουν μάλιστα να στείλω προσωπικό γράμμα στον Υπουργό Αμύνης να βγάλει νομοσχέδιο ώστε να έχουμε πρόσβαση στο χώρο των παιδιών μας (στρατόπεδο,υποβρύχιο ή ότι άλλο είναι ατό) ή να φτιάξουν τέλως πάντων...!!!!

"Στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος!"

"Μάλιστα κύριε Λοχαγέ"

"Σκοπιά νυκτός: 2-5".

"Αιτούμαι αλλαγής κύριε Λοχαγέ"

"Γιατί στρατιώτη;"

"Όχι για μένα, για την παραγωγή της φουκαριάρας της μάνας μου κύριε Λοχαγέ"

;)

Διαφημίσεις

ήθελα να παρακαλέσω τις μαμάδες που θηλάζουν να μην είναι τόσο αυστηρές με αυτές που σταματάνε για διάφορους λόγους ή δε ξεκίνησαν καν,

οι μητέρες που θηλάζουν δέχονται πάρα πολλές επιθέσεις από το κοινωνικό περιβάλλον αλλά και από τους γιατρούς

αν μελετήσεις λίγο πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι οι επιθέσεις είναι μονομερείς

επιτήθενται πολύ συχνά κάποιες μητέρες που ΔΕΝ θηλάζουν

εγώ ας πούμε σκέφτομαι ότι από το να μην δίνω καθόλου δικό μου γάλα στο παιδί μου, είναι καλύτερο να δίνω και από τα δύο (αν χρειαστεί) ενώ στο φόρουμ είδα εντελώς αφοριστικές απόψεις για μία τέτοια πρακτική που εμένα ως άνθρωπο με στέλνουν στην αντίπερα όχθη, σας είπα και στο άλλο θέμα που άνοιξα προσπαθώ να πειστώ όχι να διαλέξω στρατόπεδο

Στην ενότητα του θηλασμού τα είδες αυτά;

Μάλλον έχεις διαβάσει λάθος.

Σε παρακαλώ να παραθέσεις εδώ αυτά τα αφοριστικά και να μην γράφεις στον αέρα.

Η διατροφή του παιδιού είναι απόφαση της μητέρας και μόνο αυτής.

Αν αποφασίσεις να μην θηλάσεις έχει καλώς. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις απογαλακτισμό από τις πρώτες μέρες χωρίς να πάρεις χάπια.

Αν αποφασίσεις να θηλάσεις επίσης θα σε βοηθήσουμε.

Όμως σε παρακαλώ πολύ πριν εκφράσεις τις τόσο κατηγορηματικές και άδικες απόψεις για την ενότητα του θηλασμού να μελετήσεις καλά.

Η υποστήριξη της ενότητας αυτής απαιτεί πολύ δουλειά από αρκετές μητέρες και σε παρακαλώ πολύ να σεβαστείς το χρόνο που αφιερώνουν για να υποστηρίξουν τις μητέρες που δεν βρίσκουν βοήθεια από πουθενά.

συγγνώμη αν προκάλεσα μία τέτοια πολεμική, δεν ήταν στις προθέσεις μου, αν ήταν δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να γράψω κάτι ή αν πίστευα ότι δε γίνεται σωστή δουλειά δεν θα γινόμουνα μέλος, όπως είπα και παραπάνω μία ματιά έριξα σε κάποια από τα θέματα του θηλασμού, η εντύπωση πιθανά μου δημιουργήθηκε από το τόπικ 'τι άλλο θα ακούσω' όπου μάλλον κάποια σχόλια είναι λίγο τραβηγμένα επειδή και το αρχικό σχόλιο που δέχτηκαν κάποιες κοπέλες ήταν ιδιαιτέρως τραβηγμένο,

αν η γενική εικόνα που μου δημιουργήθηκε ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας φυσικά ανακαλώ και θα προσπαθήσω να διαβάσω εκτενέστερα και να ενημερωθώ αφού ακριβώς αυτός είναι και ο αντικειμένικός μου σκοπός και όχι να προκαλέσω κανενός είδους διαμάχη.

Πάντως, λίγο απογοητεύτηκα από τις απαντήσεις που μου δώσατε στο άλλο θέμα περί ενημέρωσης, ναι δεν θήλασα ως μωρό, δεν έχω εμπειρία συναισθηματική αυτής της σχέσης, θα πρέπει αυτό όμως να με καθορίσει ως μητέρα και να με εμποδίσει να πράξω ότι σωστότερο? γι' αυτό σας παρακαλώ μη με παραπέμπετε σε ψυχολόγους, επιστήμων είμαι και γνωρίζω ότι ενημέρωση+θέληση μπορεί να υπερνικήσει την όποια απουσία μία κάποιας εμπειρίας! εντέλει αυτό που ζήτησα είναι έναν ή παραπάνω λόγους για να θηλάσω όχι κάποιον λόγο για να με αποθαρύνει

ευχαριστώ και πάλι συγγνώμη αν έθιξα πρόσωπα και καταστάσεις

1FdQp2.png

"Μάλιστα κύριε Λοχαγέ"

"Γιατί στρατιώτη;"

και έπεσες μέσα στο επίθετο!!!!!!!!!

Καλά έχω λυθεί!

(Λέγε τέτοια εσύ να δω ποια θα σε θέλει για πεθερά)

Λες εεε? Ε σίγουρα μόνο κάποια από δω μέσα... ΕΕεε Χλοίτσα???

....

κι εμενα πηγε το μυαλο μου οτι καποια θηλασε κοντα σε στρατοπεδο και την εκραξαν, ή οτι υπάρχει καποιοος νομος που απαγορέυει το θηλασμο κοντα σε στρατοπεδα...ή κατι τετοιο τελος παντων! :lol::lol:

"Μάλιστα κύριε Λοχαγέ"

"Γιατί στρατιώτη;"

;)

Έγραψες!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

PhC7p3.pngXCt8p2.png

....

κι εμενα πηγε το μυαλο μου οτι καποια θηλασε κοντα σε στρατοπεδο και την εκραξαν, ή οτι υπάρχει καποιοος νομος που απαγορέυει το θηλασμο κοντα σε στρατοπεδα...ή κατι τετοιο τελος παντων! :lol::lol:

Εγώ ξέρεις τι νόμιζα; Όταν γέννησα στο Αττικό την κόρη μου, δίπλα είναι το στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ. Κάθε πρωί, χαράματα, βάραγε το εγερτήριο και μας έσπαγε τα νεύρα και ξυπνούσε και τα μωρά. Μέσα στην μέρα έκαναν οι φαντάροι άσκηση σκοποβολής και μπαμ και μπουμ. Λέω λοιπόν μολις είδα το θέμα ότι κάποια θα έκανε παράπονο γι' αυτό. :lol::lol::lol::lol::lol:

PhC7p3.pngXCt8p2.png

"Μάλιστα κύριε Λοχαγέ"

"Γιατί στρατιώτη;"

;)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ΕλεανναΧ

με το καλο και να σου πανε ολα καλα...

Οι θηλαζουσες μανουλες εχουν ενα ειδος"φανατισμου" που λειτουργει σαν ασπιδα γενικα απεναντι σε οσους θα τις αποθαρρυνουν, θα τους πουν διαφορα... Δεν το χρησιμοποιουν χωρις λογο βεβαια...

Μην το παιρνεις τοσο στραβα ακομα, και μην επηρεαζεσαι απο τα "στρατοπεδα", κι οταν ερθει η ωρα με το καλο προσπαθησε να θηλασεις γιατι ανεξαρτητως στρατοπεδων-τι να κανουμε-απο παντα ηταν και ειναι οτι καλυτερο εχουμε να δωσουμε στο παιδι μας...

Εγω ξερω οτι οσο ημουν εγκυος το εψαξα , πληροφορηθηκα σωστα και το αποφασισα...Δεν μπηκα στη διαδικασια να αναζητησω στρατοπεδο ουτε να ταχθω πουθενα...απλα διαβασα και μου ειπαν πεντε βασικα πραγματα και τ'ακολουθησα...Δυστυχως δεν ειχα να ανακαλυψει το παρεντς τοτε για να μαθω ακομα περισσοτερα πραγματα...Οταν ηρθε η ωρα του θηλασμου, ημουν αποοφασισμενη οτι οτι και να γινει η Αλεξανδρα θα θηλασει κι αυτη η δυναμη με κρατησε και παρα καποιες δυσκολιες απολαυσα και απολαμβανω το θηλασμο.

[/b]

t605sfybbbgaujm4.png

Βρε κορίτσια Ψυχραιμία. Μην την πιάνεται από την μούτρα την κοπέλα (την eleanax εννοώ). Πρέπει να σας πω ότι κα εγώ την πρώτη φορά που διάβασα την ενότητα για τον θηλασμό ένιωσα ακριβώς το ίδιο όπως και η eleanax, και για αυτό καταλαβαίνω απόλυτα το πρώτο ποστ που έγραψε. Σιγά σιγα και διαβάζοντας τα υπόλοιπα και όταν ενημερωθεί να αντιληφθεί και αυτή όπως είχα κάνει και εγώ το κλίμα και το πνευμα μέσα στο οποίο λειτουργεί το forum και τον τρόπο με τον οποίο γράφουν και εκφράζονται οι κοπέλες.

Ας μην είμαστε απόλυτες. Είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε η μια την άλλη. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο.

Σας ευχαριστώ

Kiki + George = Panagiotis + Maria

:lol::lol::lol::lol::lol:

Εγω παλι λιγο πιο προσγειωμενη σκεφτηκα μαμαδες-στρατιωτικους που θελουν να θηλασουν αλλα δεν μπορουν λογω σκοπιας :lol:

:lol::lol::lol:

Ημαρτον! σταματηστε με τους συνειρμους με τα στρατοπεδα, γελάω μονη μου στο γραφειο...θα με απολύσουν!!!(νομιζω αυτο το τελευταιο με τη μανα στη σκοπιά ηταν το καλυτερο) :lol::lol: