Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ενημέρωση-συνέδριο

eleanax

Recommended Posts

καλημέρα, είμαι μέλλουσα μαμά, στην αρχή βέβαια ακόμη, αλλά επειδή θα ήθελα να αρχίσω να ενημερώνομαι, θα ήθελα να ρωτήσω αν πέρα από την επιστημονική βιβλιογραφία και τους συμβούλους θηλασμού, γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια σεμινάριο ή μαθήματα όπου θα μπορούμε εμείς οι άσχετοι να ξεκινάμε από τα βασικά ,

για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το παιδί, καθώς από μικρή είχα μία φοβία να το πω, απέχθεια, μου φαινόταν αφύσικο ενώ λογικά είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, καθώς δεν υπάρχαν πάντα γάλατα νουνού και άλλα για να τρώνε τα μωρά, γι'αυτό θα ήθελα να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και να είμαι έτοιμη τουλάχιστον θεωρητικά, να μην το πάρω από φόβο και τα παρατήσω στην πρώτη δυσκολία

συγγνωμή για το μακροσκελές μήνυμα, περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το παιδί, καθώς από μικρή είχα μία φοβία να το πω, απέχθεια, μου φαινόταν αφύσικο

Οι γνώσεις δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις αυτή την άποψη. Θα σου συνιστούσα θερμά να βρεις κάποιον ψυχοθεραπευτή και να ζητήσεις υποστήριξη.

Τα πρακτικά λύνονται εύκολα, αν όμως ψυχολογικά δεν μπορείς να ανταποκριθείς τότε καμία τεχνική βοήθεια δεν θα είναι αρκετή.

σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, αισθάνομαι όμως ότι το δικό μου ζήτημα προκύπτει από άγνοια, εάν ενημερωθώ και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω θα ξεφοβηθώ και θα δεχτώ ότι είναι κάτι φυσιολογικό, μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι ως μωρό δε θήλασα, πάντως έτσι κι αλλιώς θέλω να το προσπαθήσω αλλά πρώτα θέλω να μάθω

1FdQp2.png

μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι ως μωρό δε θήλασα,

Δεν είναι θέμα άγνοιας.

Ο θηλασμός είναι μια πολύ στενή συναισθηματική και σωματική σχέση, είναι δύσκολο να ανταποκριθείς αν δεν έχεις εισπράξει κάτι αντίστοιχο.

σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, αισθάνομαι όμως ότι το δικό μου ζήτημα προκύπτει από άγνοια, εάν ενημερωθώ και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω θα ξεφοβηθώ και θα δεχτώ ότι είναι κάτι φυσιολογικό, μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι ως μωρό δε θήλασα, πάντως έτσι κι αλλιώς θέλω να το προσπαθήσω αλλά πρώτα θέλω να μάθω

Κι εγώ είχα πλήρη μεσάνυχτα περί θηλασμού, φοβόμουν και δεν θήλασα όταν ήμουν μωρό. Για την ακρίβεια δεν είχα καν ερέθισμα από κανέναν σχετικά με το θηλασμό. Η μαμά μου δεν θήλασε, η γιαγιά μου το ίδιο, η θεία μου το ίδιο κλπ. Όμως το να θηλάσω ήταν σκοπος της ζωή μου και θα το έκανα ο κόσμος να χαλούσε.

Στην κόρη μου δεν είχα ίντερνετ, οι μαίες στο νοσοκομείο, ο παιδίατρος κι ο γυναικολόγος δεν ήξεραν ούτε τα στοιχειώδη για να με βοηθήσουν. Δεν με πείραξε, έβγαζα με το θήλαστρο και το έδινα στο παιδί (μαζί με συμπλήρωμα βέβαια λόγω έλλειψης ενημέρωσης πάλι). Συγκεκριμένα ο γυναικολόγος σε ένα μηδαμηνό πρόβλημα που αντιμετώπισα με το στήθος μου στις 30 μέρες με συμβούλεψε να πάρω το χάπι χωρίς 2η σκέψη και μου το είπε με τόσο έντονο ύφος που νόμιζα ότι αν δεν το έκανα θα πάθαινα κάτι. Πού να ήξερα τότε; Το αποτέλεσμα ήταν να πέσω σε κατάθλιψη (λίγο ήθελα για να παώ στον ψυχίατρο) κι ο άντρας μου να τρελαθεί από τον φόβο του μην κάνω καμιά τρέλα τις ώρες που έλειπε στη δουλειά.

Στο 2ο παιδί ενημερώθηκα, κυρίως από εδώ. Να 'ναι καλά όλα τα κορίτσια που με βοήθησαν απλά διαβάζοντας τις εμπειρίες τους. Όπως βλέπεις τα κατάφερα. Και για να εξιλεωθώ που δεν θήλασα το πρώτο παιδί, του βγάζω γάλα με το θήλαστρο και του το δίνω. Εχω καταφέρει να καλύπτω το βραδυνό του γάλα. Σιγά σιγά θα καταφέρω και το πρωινό. Έστω κι έτσι νιώθω ελάχιστα καλύτερα που δεν του το έδωσα όταν έπρεπε.

Σόρυ για τη λογοδιάρροια αλλά πιστεύω να σε βοήθησα έστω και λίγο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Ο θηλασμος ενος βρεφους ειναι η φυσιολογική πορεια μετα τη γέννηση του...καθε τι περα απο αυτο ειναι αφυσικο.

Μπορει να συναντησεις πολλες δυσκολιες στην πορεια και στο λεω απο πείρα (μπορει και καμια φυσικά) αλλα το συναισθημα που νιωθεις οταν εχεις αγκαλια ενα αποκαμωμενο μωρακι μετα τον θηλασμο ή τα ματακια του οταν σε κοιτάνε την ωρα που τρώει ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!

ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!....ελπιζω να τα καταφέρεις!

Καλως ηρθες στη παρεα μας eleanax!

Δυστυχώς δεν υπάρχουν σεμινάρια που να αφορουν το θέμα του θηλασμου. Καποια καταστηματα με βρεφικά ειδη κανουν κάποια ενημέρωση για θεματα βρεφικής φροντίδας (και προωθησεις των προιόντων τους :cool: ) και λένε καποια βασικά πράγματα για το θηλασμό (οτι είναι η καλύτερη τροφή για το βρεφος, οτι το γάλα περιέχει αντισώματα, βοηθαει στην αναπτυξή του εγκεφάλου, προφυλάσει από αλλεργίες, ασθμα κλπ), αλλά είναι αδυνατον να σου πουν πώς νιωθει μια μητερα που θηλάζει το μωρό της (εξάλλου ακόμα και οι νοσοκομες που τα κανουν συνηθως δεν εχουν παιδιά και δεν έχουν θηλάσει οι ίδιες).

Σε κάποιο ποστ σου ανεφερες οτι σου φαινεται οτι δημιουργούνται στρατόπεδα απο τις μητερες που θηλάζουν και αυτές που δεν θηλασαν. Η αλήθεια ειναι οτι ο θηλασμός στην αρχή ειναι δύσκολος, το παιδί σε έχει διαρκώς ανάγκη, εμφανίζεται καποιες φορες μαστίδιδα κλπ. και επειδη λειπουν γυναικολόγοι παιδιατροι που μπορουν να σε βοηθησουν πραγματικά και να προτείνουν λυσεις ( κατα τα άλλα ολοι υποστηριζουν το θηλασμό) αναγκαζόμαστε και μιλάμε μεταξύ μας για να βρουμε λύσεις στα προβλήματά μας και να μοιραστουμε τις εμπειρίες μας.

Επιπλέον επειδή ελαχιστες μητερες της προηγούμενης γεννιας θηλασαν τα παιδιά τους ειναι αδύνατον οι μητερες μας να μας μαθουν την τεχνη του θηλασμού. Οι περισσοτεροι γύρω μας δεν μπορουν να καταλάβουμε γιατί θηλάζουμε τα παιδιά μας και είναι πεπισμένοι οτι το αγελαδινό "εξανθρωπιοιμενο" γάλα στο μπουκάλι είναι το ιδιο. Πράγματι με τα μέσα αποστειρωσεις στο δυτικό κόσμο τα παιδιά που σιτιζονται με αυτόν τον τρόπο δεν πεθαίνουν και μεγαλώνουν, αλλά εμεις πιστεύουμε οτι ο θηλασμός ειναι κατι παραπάνω εκτος από μια τροφη για την επιβίωση του παιδιου.

Μεσα από την καρδιά μου σου ευχομαι να προσπαθησεις να θηλάσεις το παιδί σου έστω για 2 μήνες και στη συνέχεια να αποφασίσεις αν σου ταιριάζει αυτό το πράγμα ή όχι.

Θα σου έλεγα να μιλήσεις με Μαια!

Συνήθως γύρω στους 7 μήνες γνωρίζεις την μαία σου! Εκτός απο άλλα βασικά πράγματα για τον τοκετό σου λέει και για τον θηλασμό!

Ζήτα λοιπόν αυτήν την συνάντηση πιο μπροστά!

Θεωρώ ότι θα τα καταφέρεις!

Σημασία έχει το πρώτο βήμα το οποίο είναι ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα!

Μια ερώτηση νοιώθει έτσι μόνο για τον θηλασμό?

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Συνήθως γύρω στους 7 μήνες γνωρίζεις την μαία σου! Εκτός απο άλλα βασικά πράγματα για τον τοκετό σου λέει και για τον θηλασμό!

η ερώτηση απευθύνεται σε μένα? τι εννοείς, αν θέλω να πληροφορηθώ μόνο για το θηλασμό ή και για άλλα πράγματα? φυσικά για πάρα πολλά, απλά το συγκεκριμένο πεδίο είναι tabula rasa για μένα, δεν έχω εμπειρεία ούτε καν εικόνα για το θέμα, και είναι το μόνο που με προβληματίζει πάρα πολύ,

παρεπιπτόντως σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και εδώ και στο άλλο θέμα που άνοιξα, τώρα ξέρω ότι θα έχω συμπαραστάτες σε ότι αποφασίσω και συμβουλές για το δύσκολο αλλά τόσο ωραίο έργο να μεγαλώνεις ένα νέο άνθρωπο , ελπίζω να τα λέμε συχνότερα, μάλλον και οι δικές μου απορίες θα αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό όσο περνάνε οι μήνες, καλή συνέχεια και να χαίρεστε τα παιδάκια σας

1FdQp2.png

η ερώτηση απευθύνεται σε μένα? τι εννοείς, αν θέλω να πληροφορηθώ μόνο για το θηλασμό ή και για άλλα πράγματα? φυσικά για πάρα πολλά, απλά το συγκεκριμένο πεδίο είναι tabula rasa για μένα, δεν έχω εμπειρεία ούτε καν εικόνα για το θέμα, και είναι το μόνο που με προβληματίζει πάρα πολύ,

παρεπιπτόντως σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και εδώ και στο άλλο θέμα που άνοιξα, τώρα ξέρω ότι θα έχω συμπαραστάτες σε ότι αποφασίσω και συμβουλές για το δύσκολο αλλά τόσο ωραίο έργο να μεγαλώνεις ένα νέο άνθρωπο , ελπίζω να τα λέμε συχνότερα, μάλλον και οι δικές μου απορίες θα αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό όσο περνάνε οι μήνες, καλή συνέχεια και να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Φιλενάδα,

Κανείς δεν ξέρει πριν κάνει το πρώτο παιδί!

Λοιπόν, μια συμβουλή με μπόλικη αγάπη:

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους, η μάνα φύση έχει φροντίσει για τα πάντα!

Πάντως την συνάντηση με την Μαία να την κάνεις θα σε βοηθήσει πολύ!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

eleanax,

σου εύχομαι μια καλή και ήρεμη εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωρό σου.

Για πλήρη ενημέρωση, θα μπορούσες να πας στις συναντήσεις της La Leche. Εκεί θα δεις μαμάδες να θηλάζουν και θα αντιμετωπίσεις τη "φοβία" σου κατά πρόσωπο.Να δεις μια διαφορετική εικόνα από αυτη που συνολικά η κοινωνία προωθεί( μόλις 2 μέρες πριν σε εκπομπή για το θηλασμό στην ΕΤ3, παρουσιάστηκε και ένα μωρό που ταϊζόταν με μπιμπερό,

To facebook "κατέβασε" φωτογραφίες μαμάδων που θήλαζαν γιατί οι εικόνες θεωρήθηκαν προσβλητικές, τα κουκλακια πωλούνται με μπιμπερό, κλπ - τώρα μου ήρθε στο μυαλό και ένα μπιμπελό που είχε η θεία μου με μια σκυλίτσα να δαγκώνει το μπιμπερό για να φάει το σκυλάκι της - ελεος)

Ακόμα είσαι και στην αρχή της εγκυμοσύνης και δεν έχεις ίσως νιώσει το πώς είναι να ζει ένα πλασματάκι μέσα σου.

Ήθελα εδώ επάνω να ρωτήσω για την εγκυμοσύνη πώς νιώθεις;

(στο πρώτο παιδί είχα πει στον αδερφό μου να ακουμπήσει την κοιλιά για να το νιώσει να κλωτσάει - εκείνος ανατρίχιασε στην ιδέα. Ευτυχώς, στην τρίτη μου εγκυμοσύνη, το ένιωσε - απλά το είχε ξεπεράσει και με το καλό θα είναι έτοιμος όταν έρθουν τα δικά του παιδιά)

Πάντως την συνάντηση με την Μαία να την κάνεις θα σε βοηθήσει πολύ!

Μην είναι μαία σαν κι αυτή μόνο:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=14598

Κι εμένα, η μαία με βοήθησε πολύ στον τοκετό, αλλά με χαντάκωσε στο θηλασμό

Καλη μου eleanax μην αγχωνεσαι τοσο για τον θηλασμο. Ειναι κατι τοσο φυσικο και τοσο υπεροχο που θα δεις οτι θα τα καταφερεις οταν ερθει με το καλο εκεινη η ωρα.

Εγω ηθελα τοσο πολυ να θηλασω το μωρο μου,που οταν μου τον φερανε,τα καταφερα με την πρωτη. Ηταν βεβαια κι μικρουλης μου που επιασε αμεσως τη θηλη,χωρις να με ταλαιπωρησει, που ολο το θεμα κυλισε πολυ ομαλα για εμας.

Και να σου πω κι εγω οτι γεννησα με καισαρικη.....

Παντως και πρακτικα να το δεις το θεμα,πιο ευκολο ειναι να θηλαζεις παρα να αποστειρωνεις μπιμπερο,να βραζεις νερο,να φτιαχνεις γαλατα (ειδικα μες τα μαυρα μεσανυχτα!!!!)

Αλλα αυτο ειναι το τελευταιο. Πρωτα κοιτας το καλο του παιδιου σου. Και σιγουρα ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προσφερεις σε αυτο το πλασματακι που θα ερθει.

Ειναι Η ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΗ-ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ αναμεσα στη μαμα και στο μωρο.

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

eleanax,

σου εύχομαι μια καλή και ήρεμη εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωρό σου.

Για πλήρη ενημέρωση, θα μπορούσες να πας στις συναντήσεις της La Leche. Εκεί θα δεις μαμάδες να θηλάζουν και θα αντιμετωπίσεις τη "φοβία" σου κατά πρόσωπο.Να δεις μια διαφορετική εικόνα από αυτη που συνολικά η κοινωνία προωθεί( μόλις 2 μέρες πριν σε εκπομπή για το θηλασμό στην ΕΤ3, παρουσιάστηκε και ένα μωρό που ταϊζόταν με μπιμπερό,

To facebook "κατέβασε" φωτογραφίες μαμάδων που θήλαζαν γιατί οι εικόνες θεωρήθηκαν προσβλητικές, τα κουκλακια πωλούνται με μπιμπερό, κλπ - τώρα μου ήρθε στο μυαλό και ένα μπιμπελό που είχε η θεία μου με μια σκυλίτσα να δαγκώνει το μπιμπερό για να φάει το σκυλάκι της - ελεος)

Ακόμα είσαι και στην αρχή της εγκυμοσύνης και δεν έχεις ίσως νιώσει το πώς είναι να ζει ένα πλασματάκι μέσα σου.

Ήθελα εδώ επάνω να ρωτήσω για την εγκυμοσύνη πώς νιώθεις;

(στο πρώτο παιδί είχα πει στον αδερφό μου να ακουμπήσει την κοιλιά για να το νιώσει να κλωτσάει - εκείνος ανατρίχιασε στην ιδέα. Ευτυχώς, στην τρίτη μου εγκυμοσύνη, το ένιωσε - απλά το είχε ξεπεράσει και με το καλό θα είναι έτοιμος όταν έρθουν τα δικά του παιδιά)

-σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα ψάξω αυτό που μου είπες, σχετικά με την εγκυμοσύνη, είμαι στη διαδικασία συνειδητοποίησης όλους αυτού του σχεδόν μαγικού που συμβαίνει, δεν μπορώ να πω ότι έχω άγχος, αν συγκρίνω με φίλες μου που φοβούνται να περπατήσουν , να κινηθούν, να φάνε, έτσι κι αλλιώς δε μ'αρέσει το ντάντεμα και το χάιδεμα, το έχω δει σα μία φυσιολογική διαδικασία και γενικά είμαι πολύ πιο ήρεμη και χαλαρή (ακόμα και με την ιδέα του τοκετού) από που πριν μείνω έγκυος

αυτό που τελικά με αγχώνει είναι το μετά, τι θά κάνουμε μόλις βγούμε από το μαιευτήριο με ένα πλασματάκι το οποίο θα εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, τι πρωτότυπο σας λέω τώρα! πάντως σε κάθε περίπτωση η γνώση και η αγάπη πάνω από όλα νομίζω ότι είναι ένας μπούσουλας,και τα υπόλοιπα όπως μου είπατε κι εσείς πιστεύω/ελπίζω θα έρθουν από μόνα τους!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

αυτό που τελικά με αγχώνει είναι το μετά, τι θά κάνουμε μόλις βγούμε από το μαιευτήριο με ένα πλασματάκι το οποίο θα εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, τι πρωτότυπο σας λέω τώρα!

...............

ελπίζω θα έρθουν από μόνα τους!

Να είσαι ανοιχτή σε ό,τι έρθει.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει το Α ή το Β γιατί μπορεί τελικά να μην σου βγει κανένα και να κάνεις το Γ και αντί να χαίρεσαι το μωρό σου θα τρώγεσαι με το ότι δεν σου βγήκαν τα σενάρια που προετοίμαζες.

Μην αποκλείεις σενάρια και μη δεσμεύσαι με σενάρια. Βάλε μικρούς στόχους και να σκέφτεσαι το "βλέποντας και κάνοντας"

Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα παλέψεις το θηλασμό για 20 μέρες και μετά θα δεις. Στις 20 μέρες θα καταλάβεις αν μπορείς έστω και εν μέρη να ανταποκριθείς.

Μετά βάλε στόχο άλλο ένα 20ήμερο. Τότε περίπου θα καταλάβεις αν ταιριάζει στη ζωή σου ή όχι.

Κλπ μικρούς στόχους! :wink:

Ελεάνα, με το καλό να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σου.

Ήθελα απλά να πω, οτι και μένα η μητέρα μου δε με θήλασε ούτε μια μέρα. Καμία απ'τις αδερφές μου επίσης δε θήλασε τα παιδιά της. Η μητέρα μου είχει πολύ άσχημη εμπειρία με το θηλασμό, και μας είχε φοβίσει και μας.

Εγώ βέβαια, μια και είχα κάποια προβλήματα υγείας, στράφηκα στην ηγιεινή διατροφή, και την ομοιοπαθητική, κι έμαθα πόσο αφύσικο είναι να πίνει ο άνθρωπος γάλα ενός άλλο ζώου. Μετά από αυτά που έμαθα, δε θα μπορούσα με τίποτα να δώσω στο παιδί μου γάλα σκόνη. Αυτό ήταν που με βοήθησε όταν είχα προβλήματα στην αρχή του θηλασμού.

Γι'αυτό πιστεύω, οτι ίσως η ενημέρωση, σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλιώς. Εκτός κι αν αυτή η φοβία που λες οτι αισθάνεσαι, είναι κάτι πολύ σοβαρό με βαθειές ρίζες. Σ'αυτήν την περιπτωση καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιο ψυχολόγο.

Νομίζω όμως οτι όταν κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου, και θα το βλέπεις να πίνει, θα το ακούς να καταπίνει το γαλατάκι που μπορείς να του δώσεις μόνο εσύ, θα το δεις τελείως διαφορετικά. Κι όταν σιγά σιγά, θα βλέπεις τα μπουτάκια του να γεμίζουν, και τα μαγουλάκια του να στρογγυλεύουν, και θα ξέρεις οτι μεγαλώνει απ'το γάλα σου και μόνο, θα νιώσεις τόσο περήφανη, που δε λέγεται με λόγια. Τους πρώτους έξι μήνες της ζώης του, θα χρειάζεται μόνο εσένα. Για τροφή, για αγάπη, για παρηγοριά, για τα πάντα.

Δοκίμασε να δεις βίντεο με μωράκια που θηλάζουν, ακόμα και ζωάκια. Ίσως αυτό σε βοηθήσει να το δεις πιό φυσικό.

http://breastcrawl.org/video.htm (αυτό το βιντεάκι με κάνει και δακρύζω, κάθε φορά!)