Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Elisa δες εδώ http://www.argiriou.org/gc.php?lang=el. Στις καμπύλες βάζεις τα νούμερα και βλέπεις το ποσοστο. Μπορείς να βάλεις και πολλούς μήνες μαζί. Το είχαν βάλει σε προηγουμενες σελίδες τα κορίτσια.

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Elisa δες εδώ http://www.argiriou.org/gc.php?lang=el. Στις καμπύλες βάζεις τα νούμερα και βλέπεις το ποσοστο. Μπορείς να βάλεις και πολλούς μήνες μαζί. Το είχαν βάλει σε προηγουμενες σελίδες τα κορίτσια.

Σε ευχαριστώ πολύ! :D

Αυτό έψαχνα. Το είχα δει και εγώ παλιά, αλλά δεν θυμόμουν πού!

t6c4p3.pngXRnsp2.png

καλημερα και παλι

ολο μου λενε στο σταθμο τρωνε αλλα η κακομοιρα πως να το πιστεψω!!!!

και καλα εχτες ειχανε μακαρονια με κιμα και λεει στη νταντα που τα μαζευει οτι δε προλαβαινε να ταισει αλλα παδακια αφου η Α ζηταγε συνεχεια φαι

φυσικα ηρθανε μες στην λιγδα και τα δυο τους

αλλα τα κρακερακια το απογευμα στις κουνιες γινονται αναρπαστα

τρωμε τα δικα μας και μετα γινομαστε ζητουλες και τρωμε και των αλλωνων

αλλα κραταω πισινη, στις 22 εχω εμβολιο και τοτε θα δουμε ποσα απιδια εχει ο σακος!

kKZUp2.png

μήπως έχει απλά αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά? το ψάξατε?

Μου είπε να σταματήσω πια να την πιέζω με το γάλα και από το χρόνο θα της δώσουμε ένα γάλα χωρίς λακτόζη.

Μέσα στις εξετάσεις που μας έδωσε είναι και για να δούμε αν είναι αλλεργική στο γάλα. Βέβαια δεν έχει κάποιο σύμπτωμα αλλά μας είπε ότι μπορεί να είναι υποκλινικό και να μην δίνει συμπτώματα.

Τώρα όσον αφορά το βάρος σε μισό μήνα 100 γρ.

9 μηνών 7.300 γρ. και 70 εκ ύψος.

Αλλά αυτή τη φορά η παιδίατρος ήταν ατάραχη. Μέχρι και τις εξετάσεις μου είπε αμα θέλεις να μην της κάνεις, δεν έχει λέει τίποτα. Είναι φοβερά υπερκινητική. Αισθάνομαι καλύτερα τώρα, αλλά θα της κάνω για να ησυχάσω...

Μου είπε να σταματήσω πια να την πιέζω με το γάλα και από το χρόνο θα της δώσουμε ένα γάλα χωρίς λακτόζη.

Μέσα στις εξετάσεις που μας έδωσε είναι και για να δούμε αν είναι αλλεργική στο γάλα. Βέβαια δεν έχει κάποιο σύμπτωμα αλλά μας είπε ότι μπορεί να είναι υποκλινικό και να μην δίνει συμπτώματα.

Αλλά αυτή τη φορά η παιδίατρος ήταν ατάραχη. Μέχρι και τις εξετάσεις μου είπε αμα θέλεις να μην της κάνεις, δεν έχει λέει τίποτα. Είναι φοβερά υπερκινητική. Αισθάνομαι καλύτερα τώρα, αλλά θα της κάνω για να ησυχάσω...

Να ξέρεις πάμντως οτι ακομη κια να εξετασεις δειξουν οτι δνε ειναι αυτο δνε σημαινει οτι δεν ειναι...αυτες οι εξετασεις δεν ειναι καθόλου ακριβεις όταν τα αποτελέσματα ειναι αρνητικα σημαινει και ναι και όχι...

μπορει να μην την πειράζει η λακτόζη αλλά να έχει αλλεργία στις πρωτείνες του αγελαδινού...άλλο το ένα άλλο το άλλο...

επειδη και εμεις εχουμε πολλα με αλλεργιες ακλό ειναι να το ψάξεις ...

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Να σου πώ κάτι? Μην τρελλαίνεσαι με το γάλα και εμένα ο δικός μου από την αρχή δεν το έπινε και όταν ήταν πολύ μωρό τον πέιραζε πολύ. Υποαλλεργικό γάλα και κρέμες του δώσαμε και πάλι τίποτα.Του έχω δοκιμάσει όλα τα γάλατα. Εν τω μεταξύ και το δερματάκι του είχε μια περίεργη υφή. Τέλοσπάντων και εμάς τα ίδια μας είχε πεί η παιδίατρός μας ότι μπορεί να μη δίνει συμπτώματα.

Πάντως το συμπέρασμα σήμερα που είναι 18 μηνών είναι ότι δεν του αρέσει το γάλα. Τελείωσε! δεν το θέλει. Πίνει λίγο και του το βάζω ή στην κρέμα η του δίνω γιαούρτια ή κρεμούλες miky που έχουν αρκετό. Και 50γρ. να πιεί ευχαριστημένη είμαι γιατί δεν θέλω να το του κόψω έστω και αυτό. Αυτή την εβδομάδα δεν είπιε καθόλου.

Στην αρχή στενοχωριόμουν πάρα πολύ αλλά τώρα συμβιβάστηκα αφού ούτε και εγώ το πίνω το γαλα.

Όλγα προσοχή στο γάλα χωρίς λακτόζη, ειδικά από τη στιγμή που το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα δυσανεξίας στη λακτόζη (κολικούς, φουσκώματα, διάρροιες). Η πραγματική δυσανεξία στη λακτόζη είναι πολύ σπάνια στα μωρά γιατί είναι στην ουσία ασύμβατη με την επιβίωση. Το μητρικό γάλα είναι το πιο πλούσιο σε λακτόζη γάλα από όλα τα θηλαστικά και το σάκχαρο αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος ΚΑΙ στον μεταβολισμό του ασβεστίου, το ασβέστιο στο γάλα δεν απορροφείται σωστά με απουσία λακτόζης.

Τα δικά μου παιδιά, τα δίδυμα μόνο, είναι αλλεργικά στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος και όταν πρωτοδιαγνώστηκε πήραν γάλα χωρίς λακτόζη για ένα μήνα και ήμουν πολύ ανήσυχη, μετά προχωρήσαμε σε άλλο που είναι μεν πλήρως υδρολυμένο, αλλά περιέχει λακτόζη αν και σε μικρότερη ποσότητα.

Αφού ο άντρας σου είναι γιατρός ψάξτε το με τη βοήθειά του και θα δεις. Δεν είναι κάτι απλό να στερήσεις τη λακτόζη από ένα μωρό.

Όλγα προσοχή στο γάλα χωρίς λακτόζη, ειδικά από τη στιγμή που το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα δυσανεξίας στη λακτόζη (κολικούς, φουσκώματα, διάρροιες). Η πραγματική δυσανεξία στη λακτόζη είναι πολύ σπάνια στα μωρά γιατί είναι στην ουσία ασύμβατη με την επιβίωση. Το μητρικό γάλα είναι το πιο πλούσιο σε λακτόζη γάλα από όλα τα θηλαστικά και το σάκχαρο αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος ΚΑΙ στον μεταβολισμό του ασβεστίου, το ασβέστιο στο γάλα δεν απορροφείται σωστά με απουσία λακτόζης.

Τα δικά μου παιδιά, τα δίδυμα μόνο, είναι αλλεργικά στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος και όταν πρωτοδιαγνώστηκε πήραν γάλα χωρίς λακτόζη για ένα μήνα και ήμουν πολύ ανήσυχη, μετά προχωρήσαμε σε άλλο που είναι μεν πλήρως υδρολυμένο, αλλά περιέχει λακτόζη αν και σε μικρότερη ποσότητα.

Αφού ο άντρας σου είναι γιατρός ψάξτε το με τη βοήθειά του και θα δεις. Δεν είναι κάτι απλό να στερήσεις τη λακτόζη από ένα μωρό.

Ο άντρας μου είναι σίγουρος ότι το παιδί δεν έχει δυσανεξία στη λακτόζη, απλά δεν του αρέσουν τα γαλακτοκομικά. Όπως είναι σίγουρος ότι το παιδί δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα απλά είναι αδύνατο. Αλλά όταν σου το λέει η παδίατρος λες και αν εχει δίκιο. Μήπως πρέπει τελικά να το ψάξω? Όσο θήλαζα πάντως το παιδί ήταν μία χαρά, και από ύψος και από βάρος, με το που έκοψα τον θηλασμό επειδή γύρισα στη δουλειά πήρε την κατηφόρα.

Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντπήσεις σας.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τη Jen. Όπως επίσης να τονίσω και κάτι που έχει ήδη προαναφερθεί, οι εξετάσεις για αλλεργία , τα rast δηλαδή δεν είναι αξιόπιστα καθώς έχουν μεγάλα ποσοστά ψευδών θετικών αλλά και αρνητικών αποτελεσμάτων.

και εγω ειχα ρωτησει για το rast test και μου ειπε τουλαχιστον μετα τα 2

ο Βασιλης εχω αναφερει οτι εκοψε μαχαιρι το γαλα τη μερα που εκανε εγχειρηση για κρυψορχια! Ανεξηγητο αλλα αληθινο. 10 μερες πριν χτυπαγε 400 για βραδυνο!

Η Α πινει μονο το βραδυ γαλατακι. Την εμαθα να το πινει ξαπλα πανω μου και να την χαιδολογαω. Σημερα χτυπησε 250!!!! Απο τα ρεκορ μας! Ε να ζηλεψε και ο Β???? Μου ζηταγε το μπιμπερο. Και ηπιε 100! Σιγουρα καλυτερα απο το 0! Φυσικα το υπολοιπο σε κρεμουλα το τσακισαμε οπως καθε μερα!

Συνεχιζουμε λενε στο σταθμο να τρωμε αρκετα καλα και καλυτερα ο Β. Για να δω τι θα κανω το ΣΚ???? Θα αφησω το μουλτι ησυχο?????

kKZUp2.png

Γατούλα, οι μαγείρισσες των σταθμών συνήθως έχουν εμπειρία στο πώς να φτιάχνουν φαγητά που να τρώνε τα μικρά παιδάκια. Για παράδειγμα είχα και εγώ την απορία πώς στο καλό τρώει τα μακαρόνια με κιμά η μικρή μας, αλλά ανακαλύψαμε ότι φτιάχνουν μικρά ζυμαρικά, όχι μακαρόνια. Δηλαδή σαν κοχυλάκια κάπως έτσι... Πρέπει να πετύχω τη μαγείρισσα να μας κάνει φροντιστήριο :lol:

Και βοηθάει που βλέπουν και άλλα παιδάκια γύρω τους να τρώνε.

Συμφωνώ με τη Jen. Όπως επίσης να τονίσω και κάτι που έχει ήδη προαναφερθεί, οι εξετάσεις για αλλεργία , τα rast δηλαδή δεν είναι αξιόπιστα καθώς έχουν μεγάλα ποσοστά ψευδών θετικών αλλά και αρνητικών αποτελεσμάτων.

αν ειναι θετικό τότε δεν ειναι λάθος αλλά αν ειναι αρνητικό τοτε μπορει να ειναι ψευδώς το αποτέλεσμα...

gwggp2.png ISWTp2.png

Λοιπόν Κορίτσια καταρχήν καλημέρα σας!!!!

Είμαστε και μεις από τα παιδάκια που έχουμε αλεργία στο αγελαδινό γάλα!!!!! Κάνουμε ειδική διατροφή δεν τρώμε τίποτα που να περιέχει γαλακτοκομικά και πίνουμε ειδικό γάλα και τρώμε και ειδική κρέμα!!!!!

Αυτό ανακαλύφθηκε αμέσως σχεδόν γιατί είχαμε κολοικούς και μέτά τους 4 μήνες ανησυχία και εκζεμα.

Τώρα η μικρή μου είναι 15 μηνών δεν έχει έκζεμα ούτε ανησυχία και κολοικούς , είναι 8,800 και 76 πόντοι .... είναι χαμηλό το βάρος της και στη καμπύλη είμαστε πιο χαμηλά!!!! Πάντως ένα θα σας πώ αλλάξαμε πολλά γάλατα μέχρι να πάρουμε το πιο εξειδικευμένο για αυτή την περίπτωση το Neocate για να την βοηθήσει στο βάρος της.Εγώ δεν βλέπω πλέον καμιά διαφορά έχω και την εντύπωση πως η αλεργία της έχει περάσει και πως στερείται αυτή τη στιγμή πολλές τροφές.Βέβαια η μικρή μου δεν πίνει πολύ γάλα δεν της αρέσει δεν ξέρω!!!Συνέχεια όλο λέει μαμ μαμ αλλά δεν τρώει μεγάλες ποσότητες. Τον Οκτώβριο έχουμε πάλι ραντεβού με την παιδογαστρεντερολόγο να μας πεί τελικά τι θα γίνει.

k5Opp3.png

hTxMp3.png

Διαφημίσεις

αν ειναι θετικό τότε δεν ειναι λάθος αλλά αν ειναι αρνητικό τοτε μπορει να ειναι ψευδώς το αποτέλεσμα...

Και όμως, όταν είπα στην παιδογαστρεντερολόγο που μας παρακολουθεί πως γνωρίζω ότι τα rast tests έχουν συχνά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, μου είπε ότι εξίσου συχνά δίνουν και ψευδώς θετικά. Οπότε γιατί να βάλεις ένα μωρό στην ταλαιπωρία των εξετάσεων δεν καταλαβαίνω. Εμείς πάντως βασιζόμαστε στην κλινική τους εικόνα.

Και όμως, όταν είπα στην παιδογαστρεντερολόγο που μας παρακολουθεί πως γνωρίζω ότι τα rast tests έχουν συχνά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, μου είπε ότι εξίσου συχνά δίνουν και ψευδώς θετικά. Οπότε γιατί να βάλεις ένα μωρό στην ταλαιπωρία των εξετάσεων δεν καταλαβαίνω. Εμείς πάντως βασιζόμαστε στην κλινική τους εικόνα.

εμεις του τα καναμε πριν 1,5 μηνα και εδειξε σιγουρα στο αυγο και μπολυ...αλλα σιγουρα εχει και αλλου γιατι εχω κοψει σχεδον τα παντα...

την αλλη βδομαδα θα κανουμε τα patch τεστs που ειναι πιο αξιόπιστα και ελπίζουμε να δείξει τι τον ενοχλει γιατι ειχε και εχουμε βεγαλο προβλημα

το οτι βγηκε θετικο το αυγο ειναι σιγουρα σωστο γιατι το εχω τσεκαρει και με παρατήρηση πάντως...

α και μιας και γράφω εδω να πω οτι ειμαστε 6.900 με χίλια ζόρια και 68 cm τωρα μια μερα πριν γίνουμε 7 μηνών...

gwggp2.png ISWTp2.png

Πώς και δώσατε αυγό τόσο νωρίς; Συνήθως το πρωτοδοκιμάζουν μετά το 10ο μήνα για να αποφευχθούν οι αλλεργικές αντιδράσεις. Ή μήπως παρουσιάζει αλλεργία όταν το τρως εσύ μιας και βλέπω ότι θηλάζετε ακόμη; Ουφ, ελπίζω όλα να είναι περαστικά και γρήγορα.

Όσο για το βάρος πρέπει να είμαστε τα πιο αδύνατα μωρά εδώ μέσα. Ο μικρός μου χθες 9.100 και η μικρή μου 8.460 :roll:. Η ηλικία τους φαίνεται στο τίκερ.

Παρεπιπτόντως, εμάς μας είπανε τα patch δείχνουν από έξι χρονών και πάνω. Τι γίνεται τελικά;

Να 'μαστε κι εμείς!!!!!!!

Χαμός στο φόρουμ!!!! Γατούλα απίστευτη περιγραφή και πολλά Thanks για την ιδέα με τα κρακεράκια!!! Η μικρή τρελλάθηκε. Ητανε το μοναδικο πράγμα που μασουλούσε στο καρότσι, στη θάλλασα, στη βόλτα κι έτσι μπορούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι στα παραπάνω!!!

Και μη φανταστείτε ότι έτρωγε όλο το κρακεράκι. Της έκοβα το μισό και έτρωγε το μισό. Το μισό του μισού δηλαδή.

Αυτα τα ευχάριστα!

Εχθές είχαμε παιδίατρο.....

19,5 μηνών 8.800 και 77,5εκ. η Κ και 9600 και 82εκ ο Σ. Φυσικά η Κ είναι μείον και φυσικά η παιδίατρος δεν ανησυχεί. Μου έγραψε μόνο κάτι γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων γιατί θέλω να δω τον αιματοκρίτη της. Οσο για το γάλα πίνει ακόμα το αντιαλλεργικό το Almiron Pepti. Ειχε βγάλει αλλεργία στο γάλα και τώρα δεν θέλει να το αλλάξει με τίποτα. Τρελλένετε γι αυτό. Απίστευτο..... Εχει απαίσια γεύση..... Ο Σ κανονικό γάλα. Το φαγητό τους εννοείται λιωμένο για να πάρουν κανά γραμμάριο και φυσικά τρώνε μόνο με παιχνίδια. ΑΚΟΜΗ......

Γατούλα η μικρή με τους εμετούς πως τα πάει? Κάνει στον παιδικό?

IeXep3.png

οπως ειπα τις πρωτες 15 ξερνοβολαγε μετα ηρεμησε

Αθηνα κανεναν και ουτε που της δινω και το επαντορεν!

Κανει δουλεια ο παιδικος! Αρχιζει να μασουλαει πιο ενεργα τα κανονικα φαγακια

Το απογευμα εφαγε ενα μικρο αγγουρακι κομμενο κοματακια και 2 πατατουλες και κρακερακια και 250 μλ!!!!! Θαμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Αντιθετα ο Β μαλλον λογω βαριεμαρας ειναι πισω στο μασημα εκτος απο τα κρεατικα που του αρεσουν

Δοκιμαστε και τα στρογγυλα κρακερακια της Ελιτ

Αλμυρα αλλα τρελλαινομαστε και για αυτα!

kKZUp2.png

Άσχετο με το βάρος, αλλά Γατούλα φαίνεται πως τα μικρά σου προσαρμόστηκαν μια χαρά στον παιδικό. Μπράβο σας.

Johnson τα παιδιά μας νομίζω είναι στην ίδια κλάση βάρους και ύψους! Καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις, εμείς πάντως αν και λιγόφαγοι και ελλειποβαρείς σκίσαμε από αιματοκρίτη, σίδηρο και αιμοσφαιρίνη όπως προανέφερα και γνωρίζω άλλα παιδάκια που αν και παχουλούτσικα έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές.

ξεκινησα με αρκετο αγχος το μεσημεριανο σημερα που ητανε φακες

η Α αρχισε να τρωει κανονικα κουταλακια χωρις προβλημα και να μασουλαει

χαρα εγω! αλλα λιγο κρατησε μετα αρχισε να αρνειται και εφαγε λιωμενο το υπολοιπο

με τον Β αντιθετα δωσαμεμαχη! τι να κανω ρε σεις απο τοτε με το χωριο να αρνειται να φαει να βαζει τα χερακια του μπροστα και να μου δειχνει οχι

τον...περιποιηθηκα και λιγο και παρολα αυτα λιγο εφαγε και φυσικα λιωμενο

ελπιζω να στρωσει γμτω, δε μπορω δυο λιγοφαγα πακετο, ελεος!

kKZUp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

KatFON επειδή αυτό που έγραψες (και το οποίο τόνισα με έντονα γράμματα) με ενδιαφέρει πολύ αλλα δεν βρίσκω ανάλογη επιστημονικη αναφορά για να το δείξω στη γιατρό μου, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ή να με παραπέμψεις σε ποιο επιστημονικό άρθρο ή οτιδήποτε άλλο το διάβασες?

gwggp2.png ISWTp2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...