Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

6 μηνων κοιμαται αργα

chriscorfu

Recommended Posts

Γεια σε ολες/ολους!

Η κορη μου, 6 μηνων, απο περιπου 2 μηνων κομαται σερι ολη τη νυχτα απο 10-12 ωρες. Εδω και ενα μηνα ομως κοιμαται αργα, 1 ή 2 ακομα και 3 η ωρα τη νυχτα. Το πρωι φυσικα, ξυπναει 11, 12 αναλογως αν την αφησω...

Δοκιμασα να την ξυπναω νωρις το πρωι αλλα αυτο συνηθως την κανει νευρικη, γκρινιαρα και δεν κοιμαται μετα μεσα στη μερα!

Εχεται καμια ιδεα, κανα καλο κολπο μπας και καταφερω να κοιμαται εστω στις 10 ή στις 11 (παρτυ θα κανω)!!!!

Ευχαριστω!!!!

.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει η μικρή σου!

Εχει και υπέροχο όνομα!

Νομίζω οτι έχετε μπερδεψει λιγάκι την μέρα με την νύχτα!

Αν το απόγευμα παίζετε "εντονα" μαζί ώστε να κουραστεί παραπάνω μήπως κουραστεί και κοιμηθεί νωρίς;

Μηπως κοιμαται αργα το απογευμα πολλες ωρες;Ειναι και μικρουλη μωρε και δεν μπορεις να το κανονισεις καλα το προγραμμα του.Γιατι για 6 μηνων ειναι πολυ αργα 1 και 2 και 3 η ωρα να κοιμαται!!!!Στην διαρκεια της μερας ποσες ωρες κοιμαται; :shock::shock::shock::shock:

Σε ευχαριστω!!! Το εχω δοκιμασει και αυτο, γενικα παιζει πολυ κατα τη διαρκεια της μερας... Επισης προσεξα οτι τις περισσοτερες φορες κοιμαται αφου κανει κακα, ισως αυτο να την ενοχλει, ξερω γω?

.png

Διαφημίσεις

για καμια βδομαδα ειχε δουλεψει η συνταγη "ο υπνος φερνει υπνο" δηλαδή τις ημερες που κοιμοταν 3ωρο το μεσημερακι και κανα 2ωρο το απογευμα το βραδυ κοιμοταν απο τις 10!!!! αλλα τωρα οχι πια! το τριωρο βεβαια του υμνου εχει γινει 1,30 με 2 ωρες...

.png

Και οσο μεγαλωνει θα κοιμαται λιγοτερο!!!!!!!Αν ειναι ετσι,μηπως να προσπαθησεις να το κρατησεις λιγο ξυπνιο το απογευματακι;Να μη κοιμηθει καθολου δηλ.Το δοκιμασες αυτο;Που θα παει θα νυσταξει!

Και οσο μεγαλωνει θα κοιμαται λιγοτερο!!!!!!!Αν ειναι ετσι,μηπως να προσπαθησεις να το κρατησεις λιγο ξυπνιο το απογευματακι;Να μη κοιμηθει καθολου δηλ.Το δοκιμασες αυτο;Που θα παει θα νυσταξει!

Το δοκιμασα κια αυτο, αλλα δυστυχως δεν επιασε. Αυτο που μπορει να συμβει ειναι να κοιμηθει κατα τις 10 (χαρουλες) αλλα ξυπναει κατα τις 11-11,30 αχοντας ενεργεια και μες την καλη χαρα!!!!

.png

Βρε το ζουζουνι......Νυχτοβια σου βγηκε!!!Θα της περασει θα δεις!Περνανε φασεις κι'αυτα.Κανε λιγο υπομονη και θααστρωσει.Τωρα εγω στα λεω εσενα που ο δικος μου το νωρις του ειναι 12!Καλα ειναι μεγαλυτερος βεβαια αλλα τα περασα κι εγω αυτα.ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Τα άτιμα μπορεί να σε τρελάνουν με τα προγράμματά τους...

Εγώ όταν πρωτοπήγα στην δουλειά γκρίνιαζα γιατί κοιμόταν από τις 9,30 και δεν προλάβαινα να τον χαρώ... και τώρα πάει 11,30 για να κοιμηθεί και εγώ μαζί και η γιαγιά είμαστε λιώμα στην κούραση...

Μετά τις 11,30 πρέπει να πάω τον σκύλο βόλτα, να κάνω μπάνιο, να φάω...

Δείχνει ότι είναι κουρασμένος πολύ γύρω στις 9,30 και μετά ξαγρυπνάει...

αλλά νομίζω και εγώ ότι περνάνε φάσεις.. απλά δοκιμάζεις διάφορα..

κάνεις και μια προσευχή..χαχαχαχααα :lol:

Διαφημίσεις

Να σας πω την αληθεια η δικια μου κοιματε στις 9 απο 3 μηνων για βραδυ κανα δυο φορες μονο ετυχε να κοιμηθει 10. Φυσικα μην νομιζετε οτι κατα τα αλλα ειναι ολο καλα. Ξυπναει το βραδυ και τρωει 2 με 3 φορες. Οσο αφορα το προβλημα σας εγω ειχα κανει το εξης

1 σημειωνεις σε ενα τετραδιο για 3 με 5 μερες το προγραμμα του μωρου ( τι ωρα τρωει και ποσο , τι ωρα κοιματε και τι ωρα ξυπναεικλπ) σε αυτο το σημειο ειχα διαπιστωσει οτι η δικια μου κοιμοταν 5 με 6.30 το απογευμα με αποτελεσμα να μην θελει κοιμηθει μετα. Οποτε διαμορφωνεις το προγραμμα οπως μπορεις.

2 οταν αρχιζει να τριβεται παει για υπνο ( συμφωνα και με ενα βιβλια που διαβαζω τωρα, αμα τα αφηνεις να κουραστουνε τα πιανει υπερενταση και ειναι χειροτερα)

3 τα μωρα λατρευουν την ρουτινα και θελουν να χαλαρουν πριν τον υπνο ( εμεις παμε 8 η ωρα στο κρεβατι μου, διαβαζουμε βιβλια, παιζουμε με τα αρκουδακια κλπ)

4 Βασικοτατο οταν ξυπνανε το βραδυ δεν το μιλαμε. Αν τους μιλησεις ζωντανευουν ( πιπιλα , γαλα , ξαπλωμα)

5 οπως κοιμουντε τα αφηνουμε ( δεν τα σηκωνουμε για τα βαλουμε σε καλυτερη θεση κλπ) ( αυτο δεν το κανω :D )

Ελπιζω να βοηθησα λιγο εμεις παντως ειχαμε αμεσο αποτελεσμα

Υγ μην προσπαθειτε να τα βαλετε να κοιμηθουν στις 9 Ενα μωρο που εχει μαθει να κοιματε στις 1 δεν μπορει. Καλο ειναι να μεταθετεις την ωρα του υπνου μια ωρα νωριτερα καθε 2ή 3 μερες μεχρι να πετυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα

Να σας πω την αληθεια η δικια μου κοιματε στις 9 απο 3 μηνων για βραδυ κανα δυο φορες μονο ετυχε να κοιμηθει 10. Φυσικα μην νομιζετε οτι κατα τα αλλα ειναι ολο καλα. Ξυπναει το βραδυ και τρωει 2 με 3 φορες. Οσο αφορα το προβλημα σας εγω ειχα κανει το εξης

1 σημειωνεις σε ενα τετραδιο για 3 με 5 μερες το προγραμμα του μωρου ( τι ωρα τρωει και ποσο , τι ωρα κοιματε και τι ωρα ξυπναεικλπ) σε αυτο το σημειο ειχα διαπιστωσει οτι η δικια μου κοιμοταν 5 με 6.30 το απογευμα με αποτελεσμα να μην θελει κοιμηθει μετα. Οποτε διαμορφωνεις το προγραμμα οπως μπορεις.

2 οταν αρχιζει να τριβεται παει για υπνο ( συμφωνα και με ενα βιβλια που διαβαζω τωρα, αμα τα αφηνεις να κουραστουνε τα πιανει υπερενταση και ειναι χειροτερα)

3 τα μωρα λατρευουν την ρουτινα και θελουν να χαλαρουν πριν τον υπνο ( εμεις παμε 8 η ωρα στο κρεβατι μου, διαβαζουμε βιβλια, παιζουμε με τα αρκουδακια κλπ)

4 Βασικοτατο οταν ξυπνανε το βραδυ δεν το μιλαμε. Αν τους μιλησεις ζωντανευουν ( πιπιλα , γαλα , ξαπλωμα)

5 οπως κοιμουντε τα αφηνουμε ( δεν τα σηκωνουμε για τα βαλουμε σε καλυτερη θεση κλπ) ( αυτο δεν το κανω :D )

Ελπιζω να βοηθησα λιγο εμεις παντως ειχαμε αμεσο αποτελεσμα

Υγ μην προσπαθειτε να τα βαλετε να κοιμηθουν στις 9 Ενα μωρο που εχει μαθει να κοιματε στις 1 δεν μπορει. Καλο ειναι να μεταθετεις την ωρα του υπνου μια ωρα νωριτερα καθε 2ή 3 μερες μεχρι να πετυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα

Μαλλον εχεις δικιο. Εγω οταν ξυπναει την σηκωνω, αυτο βεβαια γιατι ξυπναει μες την καλη χαρα, αναποδα στο κρεβατι κτλ. Σημερα ξυπνησε στις 5.30 απο τον απογευματινο υπνο. Στις 8 περιπου κουτουλουσε απο τη νυστα. Της εκανα μπανακι, την ταισα (κοιμηθηκε κατα τη διαρκεια) οποτε κατα τις 9 ή λιγο αργοτερα την εβαλα για υπνο. Μιση ωρα μετα ξυπνησε και τωρα ειναι στο παρκακι της και παιζει :roll:

Κατα τις 11 λεω να ξαναδοκιμασω να την βαλω για υπνο (βασικα μολις δω πως νυσταζει)....

Ευχαριστω πολυ παντως για τις συμβουλες!!!!

Αντε και καλο ξημερωμα σε ολες!!!

.png

Αφου ξυπνησε γιατι την εβαλες στο παρκο? πιπιλα, γαλα κουνημα που θα συ παει θα ξανακοιμωταν Εγω να σκεφτεις οτι ακομα η διαδικασια του υπνου μας περνει μια ωρα αλλα προτημαω να κοιματε στις 9 και να κανω οτι θελω μετα εγω :D

Αφου ξυπνησε γιατι την εβαλες στο παρκο? πιπιλα, γαλα κουνημα που θα συ παει θα ξανακοιμωταν Εγω να σκεφτεις οτι ακομα η διαδικασια του υπνου μας περνει μια ωρα αλλα προτημαω να κοιματε στις 9 και να κανω οτι θελω μετα εγω :D

Δικιο εχεις αλλα εκανε κακα και επρεπε να την αλλαξω... Κατα τη διαρκεια του αλλαγματος ηταν ολο γελια και κουβεντες, καμια σχεση με νυσταγμενο παιδι... τι να πω... μαλλον πρεπει να γινω πιο σκληρη, νομιζω πως ειμαι πολυ ευκολη...μολις κλαιει... :oops:

Τεσπα... θα δω τι παιζει στη συνεχεια...

.png

Καλημέρα!!!! Ειπα να κανω ενα update στο σηριαλ του υπνου μας και να σας ενημερωσω: χθες τελικα κοιμηθηκε στις 23.10 ακριβως!!!!! Πως??? Την εβαλα στο στηθος και μετα στο κρεβατακι της αλλα δεν ηθελε με τιποτα να κοιμηθει, τι χαδια , τι λογια, τιποτα.... οποτε 23.01 βγηκα απο το δωματιο και εκλεισα την πορτα και το φως. Εκλαψε ωσπου μετα απο 9 λεπτα... αποκοιμηθηκε!!! :D

Βεβαια αυτα τα 9 λεπτα μου φανηκαν μιση ωρα. Σκεφτηε οτι ταυτοχρονα εβλεεπα στη ΝΕΤ τον Εξαντα "Πεθαινοντας στην αφθονία" για τον υποσιτισμό των παιδιών, τις απατεωνιες με τους σπορους, την πεινα...και δωστου κλάμα...

Το πρωι η καλη μου ξυπνησε στις 6.30 και ξανανανουριστηκε μονη της μεχρι τις 8!!!!!! :D:D:D:D

Ελπιζω να το επαναλαβουμε σημερα!!!!!

antu ειχες πολυ δικιο!!! Ευχαριστω

.png

Διαφημίσεις

Μπραβο σας! Το εχω κανει κι εγω αυτο και επιασε.Δεν σου το προτεινα για να μη μου πειτε"κακουργα μανα που αφηνεις το παιδι και κλαιει".Αλλα τι να κανουμε βρε κοριτσια καποια στιγμη πρεπει να κανουμε την καρδια μας πετρα!!Αντε σας ευχομαι και σημερα τα ιδια :P:P:P:P:P:P:P Μ ε λιγοτερο κλαμα ελπιζω :P:P:P:P:P:P:P

Η γνώμη μου είναι ότι η οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνεται σταδιακά. Δηλαδή να μεταφέρεις την ώρα που κοιμάται το βράδυ κάθε μέρα από 15 λεπτά. Και το πρωί να την ξυπνάς κάθε μέρα όταν πιστεύεις ότι έχει συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες ύπνου, ώστε σιγά σιγά να φιάξεις εσύ το πρόγραμμά της και όχι να ακολουθείς τα κέφια της.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κορίτσια και αγόρια γειά σας!!! Λοιπόν απ οταν δημοσιευσα το πρωτο Post (17/12) και ακολουθησα τις συμβουλες α) μην τη βγαζεις απο το δωματιο, οχι φωτα, χαρουλες και β)αστη να κλαψει ( ποτε δεν εκλαψε πανω απο 8 λεπτα) η Μαρκέλλα κοιμάται σε γενικες γραμμες στις 8,30 ξυπναει (οχι καθε βραδυ) κατα τις 10.30 ή 11.00, πινει γάλα και ξανακοιμάται ως τις 8.30 το πρωι!!!! Επιτέλους εχω προσωπικο χρονο τα βραδυα...

Σας ευχαριστω ολες!!!! Και στα δικα σας οσες εχετε το ιδιο προβλημα!!!! :o

.png

Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω.Κοιμαται κατα τις 10 και ξυπναει 11 μεσα στη τρελη χαρα.Μετα ξανακοιμαται μετα τις μια. Εχω δοκιμασει τα παντα.Αν δεν θελει να κοιμηθει,τιποτα δεν γινεται.Μεχρι την προηγουμενη εβδομαδα μου ξυπνουσε 2 φορες τη νυχτα .Απο την ωρα που της εβαλα και παπλωμα και κουβερτα,μου κοιμαται περισσοτερο.

Δαφνάκι είδα στο τικεράκι σου ότι το μωράκι σου είναι έξι μηνών

σ΄αυτήν την ηλικία απαγορεύται να χρησιμοποιείται πάπλωμα

από ότι γνωρίζω επιτρέπεται μετά τον χρόνο.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το βρήκες

Ο τρόπος για να κοιμούνται είναι να αντέχεις να τα αφήνεις να κλαίνε!

Αντέχεις?

Αν αντέχεις θα μάθουν

Αν δεν αντέχεις την έβαψες

Εμένα κοιμούνται απο τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί

Και απο τις 3-4.30 το μεσημέρι

Εγώ αυτό εχω καταλάβει

¨Οταν το βάζεις για ύπνο μην ξαναμπαίνεις στο δωμάτιο γιατί θα κλαίει περισσότερο

¨Οταν ξυπνάει την νύχτα άστο να κλαίει θα ξανακοιμηθεί

Γίνε ΦΡΑΟΥ ΧΕΛΓΚΑ

Γερμανίδα!

Υπομονή!

yoGfp2.png

• 4 months later...

για να μην ανοιγω νεο θεμα το γραφω εδω...

η μικρη μου ολη μερα απο τη στιγμη που θα ξυπνησει το πρωι ειναι με το γελιο στα χειλη..παιζει, γελαει, μπορει να κατσει μονη της στο παρκο πολυ ωρα χωρις να με αναζητησει και μεχρι πριν το πασχα, το βραδυ επινε το γαλα της, την ξαπλωνα στο κρεβατι, και μετα απο λιγο κοιμοταν.

το πασχα που πηγαμε διακοπες 10μερες κοιμοταν στο δωματιο μας, οπως και στο σπιτι μας δηλαδη, αλλα ειμασταν συνεχεια διπλα της.

απο τοτε εχουμε ιστοριες με τον υπνο το βραδυ.ακομα και αν κοιμηθει πινοντας γαλα, με το που θα την ακουμπησω στο κρεβατι της αρχιζει το κλαμα.και μιλαμε για κλαμα τουλαχιστον μιαμιση ωρα!

εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους τροπους, να την αφησω να κλαιει, να την σηκωνω αγκαλια, να καθομαι απλα διπλα της, να της μιλαω, τραγουδαω, να την χαιδευω ..δεν πιανει τιποτα!κλαιει μεχρι τις 11:30 και μετα λες και της πατας ενα κουμπι και κοιμαται..το κανει αυτο τουλαχιστον 4 βραδυα τη βδομαδα!

τι παιζουμε απο νωρις το απογευμα με παιχνιδια να την κουρασω, τι την παω στις κουνιες, τι την αφηνω ηρεμη μπας και θελει να χαλαρωσει..ετσι και δεν κοιμηθει αμεσως κλαιει σταματητα!

τι μπορει να φταιει?ειναι δοντι?και αν ναι την πιανει μονο 10-11:30?

εχω δοκιμασει να τη βαλω νωριτερα για υπνο μηπως ειναι αργα το 10 και παλι τα ιδια!

ειναι κατι αλλο που θα μπορουσα να κανω και δεν το εχω σκεφτει?

πλιζ τα φωτα σας!

καλημέρα φασόλι!!!

μου το έκανε και μένα 3 φορές αυτή την εβδομάδα..

την τάιζα,την έβαζα στη κούνια και κλάμα,δεν σταματούσε!!

τελικά και τις 3 φορές πεινούσε κ'άλλο..μόλις της έδινα συμπλήρωμα ηρεμούσε(120 μλ μετά από γευμα των 250)..

να δω απόψε αν θα το ξανακάνει..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!